Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

Decret 137/1986, de 10 de novembre, del Consell de la Generalitat Valenciana, sobre regulació d'establiments hotelers en la Comunitat Valenciana.

(DOGV núm. 489 de 18.12.1986) Ref. Base de dades 2062/1986

Decret 137/1986, de 10 de novembre, del Consell de la Generalitat Valenciana, sobre regulació d'establiments hotelers en la Comunitat Valenciana.
L'activitat de prestació de serveis hotelers, un dels motors en el seu dia del desplegament turístic i avui pilar fonamental d'aquest, no ha estat aliena als canvis produïts en les últimes dècades en aquest sector.
L'aparició de nous criteris i enfocaments sobre el que hauria de ser l'activitat hotelera, així com el desplegament de nous aspectes i formes d'oferta complementària, fan aconsellable una nova regulació del sector hoteler que, sense abandonar l'exigència de requisits específics, concrets i escalonats, per a l'enquadrament en els diversos grups, modalitats i categories, permeta tanmateix una més gran llibertat al propi empresari del sector a l'hora de concebre la qualitat del seu establiment.
A la simplificació de grups dels establiments hotelers s'ha unit una més gran simplificació dels requisits de modalitat i categoria, així com un apropament als criteris i recomanacions que en aquesta matèria sostenen els organismes de la Comunitat Econòmica Europea.
En atenció d'aquests motius, i d'acord amb el que estableix l'article 31.12 de l'Estatut d'Autonomia, que atribueix a la Generalitat Valenciana competència exclusiva en matèria de turisme, a proposta del Conseller d'Indústria, Comerç i Turisme i amb la deliberació prèvia del Consell en sessió celebrada el dia 10 de novembre de 1986,
DECRETE:
CAPITOL I
Ambit d'aplicació
Article primer
Un. Queden subjectes al present Decret les empreses i establiments dedicats a prestar de forma professional i habitual allotjament mitjançant preu, amb o sense altres serveis de caràcter complementari, i d'acord amb les especificacions que determina aquesta norma i disposicions de desplegament.
Dos. Són exceptuats d'aquesta normativa:
a) Els apartaments turístics, els campaments de turisme i les ciutats de vacances, que es regiran per reglamentacions pròpies.
b) La simple tinença d'hostes amb caràcter estable a què fa referència la Llei d'Arrendaments Urbans i l'allotjament en «Cases de Camp».
Article segon
Els establiments hotelers seran considerats com a establiments oberts al públic. La Direcció de cada establiment podrà acordar normes de règim interior sobre l'ús dels serveis o instal·lacions.
Article tercer
Un. Els establiments hotelers es classificaran en els grups, les modalitats i les categories següents:
Grup Primer. Hotels:
- Hotels de cinc, quatre, tres, dues i una estrella.
- Hotels- Apartaments de cinc, quatre, tres, dues i una
Grup Segon. Pensions de dues i una estrella.
Dos. Hom entén per Hotels aquells establiments que, tot oferint allotjament amb o sense serveis complementaris, ocupen la totalitat d'un edifici o part independitzada d'aquest, constituïnt- ne les dependències un tot homogeni amb entrades, ascensors i escales d'ús exclusiu, i que reunesquen els requisits tècnics mínims que estableix aquesta reglamentació.
Són Hotels- Apartaments aquells establiments en els quals concórreguen els serveis comuns propis dels hotels amb instal·lacions adients per a la conservació, elaboració i consum d'aliments dins de cada unitat o apartament.
Els establiments que no reunesquen les condicions del grup Hotels seran classificats com a Pensions.
Tres. El qualificatiu «luxe» només podrà ser utilitzat pels establiments classificats en la categoria de cinc estrelles.
Article quart
Sobre la base de la prestació de determinats serveis o l'existència de determinades instal·lacions complementàries, els establiments hotelers podran sol·licitar i obtenir de la Conselleria d’Indústria, Comerç i Turisme, el reconeixement d'algun tipus d'especialització com balneari, casino, esportiu, familiar, etc. Aquests establiments hauran de reunir els requisits exigibles per a la classificació i categoria concreta.
Els establiments hotelers especialitzats regulats al Capítol IV podran gaudir de dispenses que siguen raonablement justificades a partir de la seua especialitat.
Article cinqué
A tots els establiments hotelers serà obligatòria l'exhibició, al costat de l'entrada principal, d'una placa normalitzada on figure el distintiu corresponent al grup, modalitat i categoria.
La placa consistirà en un quadre de metall on, sobre fons blau turquesa, figuren en blanc la lletra o lletres corresponents al grup i modalitat, així com les estrelles que corresponguen per la categoria, en la forma i dimensions que s'indiquen al dibuix inserit a l'annex III.
Les estrelles seran daurades per als establiments classificats en la modalitat d'Hotel i Hotel- Apartament, i platejades per al grup Pensions.
En el cas que l'establiment hoteler oferesca servei de menjars podrà figurar davall de la placa distintiva de grup, modalitat i categoria, una altra de la mateixa amplària amb la indicació «Restaurant» o «Menjador».
Els establiments qualificats com a especials podran exhibir un distintiu consistent en un cercle de color roig amb una lletra blanca al centre, corresponent a la inicial de l'especialitat que ostenten. Aquest cercle figurarà a l'angle superior dret del requadre blau.
Article sisé
Els establiments hotelers, qualsevol que en siga la modalitat o categoria, podran obtenir una distinció especial en funció de la qualitat de les instal·lacions i dels serveis que promocionen, la qual serà atorgada per la Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat Valenciana i no tindrà caràcter permanent, regulant-se les seues característiques i sistema de concessió mitjançant Ordre de la mateixa Conselleria.
CAPITOL II
Procediment
Secció primera
Disposicions generals
Article seté
Un. La sol·licitud d'autorització de posada en funcionament i classificació dels establiments hotelers, dirigida al Director General de Turisme, es presentarà al Servei Territorial corresponent de la Província en la qual radique l'establiment acompanyada de la documentació esmentada a l'article vuité.
El Servei Territorial de Turisme, després d'haver rebut la sol·licitud juntament amb la documentació corresponent, iniciarà l'expedient corresponent de posada en funcionament i classificació, o de variació o de modificació en establiment ja autoritzat. Una vegada enllestit s’elevarà, acompanyat de Proposta, al Director General de Turisme per a la seua resolució.
Contra l'esmentada Resolució els interessats podran interposar recurs d'alçada davant el Conseller d'Indústria, Comerç i Turisme.
Dos. La classificació atorgada es mantindrà mentre perdure el compliment de les condicions i requisits determinants d'aquesta, podent ser revisada d'ofici mitjançant el corresponent expedient en el qual serà consultat l'interessat.
Article vuité
Un. Tota sol·licitud de posada en funcionament i classificació d'establiments hotelers haurà d'anar acompanyada de la documentació següent:
a) Document acreditatiu de la personalitat física o jurídica del titular de l'establiment.
b) Original, còpia o fotocòpia compulsada del títol que acredite la disponibilitat de l'edifici per a la dedicació com a establiment hoteler per part del sol·licitant, tals com escriptura de la propietat, contracte d'arrendament amb l'autorització expressa per a l'activitat d'hostalatge o qualsevol altre de semblant.
c) Plànol per duplicat a escala 1:100 signat pel facultatiu i visat pel Col·legi corresponent.
d) Plànol de conjunt per duplicat a escala 1:500 quan es tracte d'un complexe o establiment amb instal·lacions esportives, annexos, jardins, aparcament, etc., igualment signats pel facultatiu i visats pel Col·legi corresponent.
e) Relació per duplicat de les habitacions numerades amb indicació de les característiques, capacitat i superfícies respectives.
f) Llicència municipal d'obertura.
g) Documents que acrediten el compliment dels requisits mínims d'infrastructura, d'acord amb el que disposa el Decret 3787/1970, de 19 de desembre, i les seues normes de desplegament.
En els casos en què aquest Decret no siga d'aplicació obligatòria, certificació de la Conselleria de Sanitat i Consum acreditativa de la potabilitat de l'aigua utilitzada i del correcte sistema d'evacuació de les residuals.
h) Document que acredite el compliment de la normativa vigent en matèria d'incendis.
i) Identificació del Director de l'establiment i nomenament d'aquest, d'acord amb la normativa vigent.
j) Qualssevol altres documents que afirmen la proposta de classificació de l'establiment en el grup, modalitat, especialitat i categoria preteses.
Dos. Quan es sol·licite la classificació d'un establiment com a Pensió podrà substituir-s'hi la documentació exigida als apartats c) i d) per una Memòria Tècnica acompanyada d'un croquis.
Tres. Per la Direcció General de Turisme o Servei Territorial corresponent podrà requerir-se l'aportació de la documentació complementària que, si fa el cas, s'estime necessària.
Article nové
Un. La classificació dels establiments hotelers es fixarà a partir de les exigències i requisits establerts als capítols següents.
Dos. La Direcció General de Turisme, ponderant globalment les condicions exigides com a mínimes als distints grups, modalitats i categories d'establiments hotelers, podrà dispensar d'alguna o algunes d'elles, quan així ho aconsellen les característiques especials o el nombre, qualitat i resta de circumstàncies de les condicions existents.
Article deu
Tota modificació de l'estructura, les característiques, el règim o el sistema d'explotació dels establiments que puga afectar-ne la classificació o capacitat haurà de sol·licitar i obtenir la corresponent autorització mitjançant el procediment que preveu l'article seté i amb la presentació prèvia dels documents que, dels esmentats a l'article vuité, afecten les citades incidències.
Article onze
Els titulars dels establiments hotelers podran sol·licitar de la Direcció General de Turisme, a través del Servei Territorial corresponent, l'adscripció d'aquests a una categoria superior o inferior a la que tinguessen assenyalada, tot justificant degudament les raons en les quals es fonamente la petició.
Secció segona
Establiments en projecte
Article dotze
En el cas d'establiments que estiguessen simplement projectats, les Empreses podran sol·licitar de la Direcció General de Turisme que s'indique la categoria, la modalitat i, si fa el cas, l'especialitat que els pogués correspondre, en funció de les característiques, situació geogràfica, tipus d'explotació i peculiaritats de les instal·lacions i serveis, que exposaran, amb la precisió i detalls necessaris, en una Memòria per duplicat, a la qual s'adjuntaran els documents als quals fan referència els apartats c), d), e) i j) de l'article vuité.
En aquest supòsit, la classificació tindrà caràcter exclusivament indicatiu i només coincidirà amb la definitiva si s'acredita que la construcció i instal·lació dels establiments i la prestació dels serveis s'ajusta al que específica la Memòria i documents presentats.
Article tretze
Secció tercera
Infraccions
Les infraccions contra el que disposa aquest Decret seran sancionades d'acord amb la normativa vigent en matèria d'establiments turístics.
CAPITOL III
Bases de la Classificació
Secció primera
Requisits tècnics generals
Article catorze
Les prescripcions d'aquesta Secció seran d'aplicació a tots els establiments hotelers, independentment del seu grup, modalitat i categoria, llevat del cas que expressament es limiten a algun d'ells.
Article quinze
Tots els establiments hotelers hauran de complir les normes dictades pels respectius òrgans competents en matèria de construcció i edificació, instal·lació i funcionament d'ascensors i maquinària, sanitat i seguretat, i qualssevol altres disposicions que els afecten.
En especial, hauran de complir les normes en matèria d'incendis i de protecció civil, tot comptant amb instal·lacions, sistemes de prevenció, extinció i evacuació d'acord amb el que preveuen aquestes.
Article setze. Instal·lacions i subministrament d'aigua.
Les instal·lacions de calefacció i de refrigeració, quan n'hi hagen, hauran de realitzar-se d'acord amb els sistemes i tècniques que oferesquen garanties de bon funcionament.
El nombre de radiadors serà el suficient d'acord amb l'extensió a cobrir, i hauran de funcionar quan la temperatura ambient ho requeresca, i aquesta s’haurà de mantenir en un nivell mínim entre 20 i 22 graus.
La proporció d'aigua calenta serà com a mínim del 20% del subministrament i amb una temperatura mínima de 55 graus.
Article disset. Zona de clients.
Un. Els llocs de reunió i menjadors tindran ventilació directa a l'exterior o, si hi manca, dispositius per a la renovació d'aire.
Dos. La superfície del vestíbul guardarà relació amb la capacitat receptiva dels establiments.
Tres Totes les habitacions hauran d'estar identificades mitjançant un número que figurarà a l'exterior de la porta d'entrada.
Quan les habitacions siguen situades en més d'una planta, la primera xifra de la signatura que les identifique indicarà la planta i les restants el número d'ordre de l'habitació.
Quatre. Totes las habitacions tindran ventilació directa a l'exterior o a desllunats no coberts mitjançant finestra o balcó. La superfície del buit de les finestres, llevat del marc, no podrà ser inferior a 1'20 m2.
Les finestres de les habitacions disposaran d'algun sistema d'enfosquiment que hi permeta impedir totalment l'entrada de llum.
Les cambres de bany o les cambres amb lavabo tindran ventilació directa o forçada, amb renovació d'aire.
Les cambres de bany disposaran de banyera, bidet, lavabo i wàter; i les cambres amb lavabo, de dutxa o poliban, bidet, lavabo i wàter.
Cinc. Les habitacions i cambres de bany seran dotades del mobiliari i l'equipament que els siguen propis, d'acord amb la categoria de l'establiment.
Per Resolució de la Direcció General de Turisme podrà especificar-se el mobiliari i l'equip mínim necessari.
Article divuit. Serveis Generals.
Un. La prestació de servei de menjador tindrà lloc dins de l'horari fixat per la direcció de l'establiment, i comprendrà un període mínim de dues hores i mitja per cadascun dels àpats principals.
Dos. Els serveis de lavabos generals tindran ventilació directa o forçada, amb renovació d'aire continua, i la qualitat mantindrà relació amb la categoria de l'establiment.
Tots els elements sanitaris disposaran de desguassos ràpids, s'hi exigirà a tal efecte que els diàmetres interiors d'aquests siguen, com a mínim, de 47 mm per als banys i dutxes; de 40 mm, per als lavabos; de 35 mm, per als bidets i de 100 mm. per als wàters.
Tres. Les cuines tindran ventilació directa o forçada i disposaran d'aparells per a la renovació de l'aire i l'extracció de fums.
Quatre. El servei de pisos tindrà curarà que les habitacions estiguen preparades i netes en el moment de ser ocupades pels clients.
Cinc. El personal encarregat del servei telefònic anotarà i posarà en coneixement dels clients les trucades telefòniques que aquests tinguen.
L'esmentat servei durà el control de les conferències que es realitzen, i expedirà al final de cadascuna un justificant de la durada i l'import segons tarifa.
Igualment es procedirà en cas de comptadors automàtics per al control de trucades.
Sis. En el supòsit que el servei de bugaderia i planxat siga contractat amb una empresa especialitzada, en serà responsable l'establiment hoteler de la correcta prestació i especialment que les peces de roba siguen tornades als clientes en el termini màxim de quaranta vuit hores, o de vint-i-quatre en cas de servei urgent.
Set. En tots els establiments hotelers existirà una farmaciola de primers auxilis.
Vuit. El servei de Recepció i Consergeria constituirà el centre de relació amb els clients a efectes administratius, d'assistència i d'informació. Correspondrà a la recepció, entre altres funcions, les d'atendre les reserves d'allotjament, formalitzar l'hostalatge, rebre els clients, constatar-ne la identitat a la vista dels corresponents documents, inscriure'ls al Llibre- Registre d'entrada i assignar-los habitació, atendre les reclamacions, expedir factures i percebre'n l'import.
Serà missió de la Consergeria custodiar les claus de les habitacions, rebre, guardar i lliurar als clients la correspondència, així com els avisos o missatges que reben, tenir cura de la recepció i lliurament dels equipatges així com de complimentar, sempre que es paga, els encàrrecs dels clients.
Article dinou. Altres Serveis.
A més dels serveis indicats els establiments hotelers podran disposar, entre altres, dels següents:
1. Servei de bar, degudament insonoritzat quan oferesca música als clients. Se situarà en part diferenciada de la resta quan s'instal·le en salons socials.
2. Salons per a festes, convencions i anàleg s, precedits d' un vestíbul o rebedor de recepció amb guarda-roba, lavabos i si més no una cabina de telèfon insonoritzada.
3. Servei de desdejuni, que comprendrà un període mínim de tres hores, i podrà servir-se als menjadors o llocs de reunió, així com a les habitacions.
4. Botigues o stands comercials, que s'instal·laran als vestíbuls i corredors, sempre que no resten superfície a aquestes depèndencies, tot procurant una adequada consonància amb l'ambientació general.
5. Sales de lectura, jocs, televisió i similars, que podran instal·lar-se igualment al saló computant-se com a part d'aquest, sempre que no quede suprimit en la seua totalitat.
Secció segona
Requisits tècnics específics dels establiments
del grup primer
Article vint
Els requisits mínims obligatoris per als establiments del grup primer són els que específica l'annex I.
Secció Tercera
Requisits tècnics específics dels establiments
del grup segon
Article vint-i-u
Els requisits mínims obligatoris per als establiments del grup segon són els que específica l'annex II.
CAPITOL IV
Establiments hotelers especialitzats
Secció primera
Motels
Article vint-i-dos
Un. Per al reconeixement de l'especialitat de Motel caldrà:
a) Situació pròxima a l'eix d'una carretera.
b) Facilitar allotjament per a estades que normalment no depassen les 24 hores en departaments amb entrada independent des de l'exterior cada un i amb garatge adjunt o, almenys, amb un cobert adjunt o pròxim.
Dos. Als efectes del distintiu d'especialitat, indicat a l'article cinqué, la lletra identificadora serà la «M».
Amb independència de la placa obligatòria i normalitzada, els establiments podran utilitzar als anuncis lluminosos o reflectants la paraula «MOTEL», així com les indicacions de si hi ha places lliures o que l'establiment està al complot. Tot açò de forma que en permeta la lectura sense dificultat des de la carretera, fins i tot de nit.
Article vint-i-tres
El preu de l'allotjament podrà exigir-se al moment de formalitzar el contracte. Serà facturat per persona i dia, segons la capacitat del departament ocupat.
Article vint-i-quatre
Els establiments amb aquesta qualificació hauran de reunir els següents requisits:
1. Els departaments podran constituir edificació independent cadascun o integrant-se en un o més blocs. En aquest segon cas seguiran tenint entrada independent, i el bloc no podrà excedir de dues plantes (baixa i primera).
Els departaments, que estaran insonoritzats, seran d'una o dues places, i en el 25% hom podrà instal·lar-hi lliteres o llits supletoris en un nombre concordant amb la superfície del departament.
2. Haurà d'haver-hi un vestíbul, utilitzable com a sala d'espera, on radique la Recepció- Consergeria permanentment atesa, amb centraleta telefònica i un telèfon d'ús públic.
En zones d'ús comú, la superfície mínima exigible per la categoria genèrica com a hotel, podrà reduir-se fins en un 50%.
3. Els Motels de cinc i quatre estrelles disposaran del 100% dels aparcaments en garatges individualitzats, annexos als departaments.
Els Motels de tres estrelles hauran de disposar d'un mínim del 50% de les places d'aparcament en garatges individualitzats, i la resta, fins a completar el número de departaments, en un aparcament general cobert.
Els Motels de dues i una estrella, en lloc de garatges individualitzats podran disposar d'un aparcament general cobert, amb un nombre de places igual al d'unitats d'allotjament.
Secció segona
Hotels de platja
Article vint-i-cinc
Els establiments qualificats de platja seran aquells que se situen en primera línia, o a menys de 500 ms. d'una platja de mar o de llac, sempre que dins de la distància indicada no hi haja obstacles importants amb la línia litoral i hi siga fàcil i còmode l'accés.
A efectes del distintiu d'especialitat, al qual fa referència l'article cinqué, la lletra identificadora serà la «P».
A la publicitat o propaganda impresa, correspondència, factures i altra documentació, haurà d'expressar-s'hi explícitament «Primera línia de platja» o, si correspon, «Hotel de platja».
Article vint-i-sis
Els requisits que haurà de reunir seran els següents:
1. Les mesures mínimes de les terrasses de les habitacions seran de 5 m2. a les categories de cinc, quatre i tres estrelles.
Quan als hotels de dues i una estrella les terrasses arriben a aquestes superfícies, podrà reduir-se'n 1'50 m2 la superfície de les habitacions dobles i en un metre quadrat la de les senzilles.
2. Serà obligatòria en aquesta especialitat la existència de jardí i piscina als hotels de cinc estrelles, i de jardí als de quatre.
3. Els establiments qualificats com de platja podran reduir en un 25% la superfície destinada a salons i menjadors fixades a l'annex I en cas que disposen de terrasses comunes, zones verdes condicionades per als clients i corredors coberts a l'exterior.
Secció tercera
Hotels de muntanya
Article vint-i-set
Es consideraran inclosos en aquest apartat els hotels situats en zones interiors en els quals l’altitud el clima i els recursos turístics siguen propis de zona de muntanya.
A efectes del distintiu d'especialitat, a què fa esment l'article cinqué, les lletres identificadores seran «MT».
Article vint-i-vuit
Els requisits que hauran de reunir seran els següents:
1. Podrà reduir-se en 2 m2 la superfície que per la categoria corresponga a les habitacions dobles, sempre que el total resultant no siga inferior a 12 m2.
A les habitacions senzilles la reducció podrà ser de fins d'un metre quadrat sense baixar del mínim de 6.
2. Els establiments de cinc, quatre i tres estrelles, hauran de disposar de sales de jocs, lectura o TV amb independència del saló principal.
Aquests requisits no són obligatoris en hotels de dues i una estrella, però en el cas de no disposar de les esmentades dependèncias, les superfícies mínimes dels salons i menjadors respondran a la següent proporció:
- En dues estrelles: 1'3 m2 per plaça.
- En una estrella: 1'2 m2 per plaça.
Secció quarta
Hotels monument
Article vint-i-nou
Per ser mereixedor de tal qualificació, l'establiment haurà d'estar instal·lat en edifici que, en atenció de les característiques histèriques o artístiques, haja estat oficialment catalogat d'interés per l'organisme corresponent.
A efectes del distintiu indicat a l'article cinqué, les lletres identificadores de l'especialitat seran «MN».
Article trenta
La Direcció General de Turisme podrà atorgar les dispenses pertinents, que, referides a les superfícies, en permeten l'adequació de l'activitat a les condicions físiques de l'edifici, havent d'equilibrar les esmentades dispenses amb el valor artístic de l'arquitectura o decoració, així com d'altres factors compensatoris.
Secció cinquena
Hotels típics
Article trenta-un
Es qualificaran com a tals aquells que l'arquitectura, la decoració i els serveis n'evidencien les característiques del lloc o època de construcció.
Podran beneficiar-se també d'aquestes dispenses, amb els mateixos requisits que els Hotels- monuments.
A efectes del distintiu a què fa esment l'article cinqué, les lletres identificadores de l'especialitat seran «TP».
DISPOSICIONS TRANSITORIES
Primera
Els establiments hotelers existents tenen un període màxim de cinc anys per adaptar-ne les instal·lacions a la categoria pretesa, segons les especificacions que preveu aquest Decret.
En el mateix període, els establiments classificats actualment com a Hotels, Pensions, Fondes i Casa d'Hostes hauran de sol·licitar-ne la classificació al grup d'Hotels o Pensions, en funció de les característiques i instal·lacions.
Una vegada transcorregut el període susdit seran classificats d'ofici per l'Administració.
Segona
Mentre no es desplegue la norma reglamentària que regule les condicions exigibles per a les instal·lacions de detecció i extinció d'incendis, als establiments hotelers de la Comunitat Valenciana serà d'aplicació obligatòria per a aquest tipus d'instal·lacions el que estableix, pel que fa al cas, la norma tecnològica d'edificació NTE-IPF/1974.
DISPOSICIONS ADDICIONALS
Primera
Els establiments que adapten les instal·lacions de conformitat amb l'establert a la disposició transitòria primera tindran accés prioritari a les distintes línies d'ajut de la Generalitat Valenciana.
Segona
En els casos d'Hostals que a l'entrada en vigor d'aquesta disposició ocupen la totalitat d'un edifici o part independitzada, la Direcció General de Turisme podrà emprar la facultat de dispensa en aquells requisits no fonamentals, la absència dels quals puga impedir la seua classificació al grup d'Hotels d'acord amb la present normativa.
Tercera
Els establiments actualment classificats a les modalitats d'Hostal o Fonda podran seguir emprant l'esmentada denominació.
DISPOSICIONS FINALS
Primera
El Conseller d’Indústria, Comerç i Turisme queda facultat per a dictar les disposicions necessàries en compliment i desplegament d'aquest Decret.
Segona
Aquest Decret vigirà el dia en què siga publicat al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 10 de novembre de 1986.
El President de la Generalitat,
JOAN LERMA I BLASCO
El Conseller d’Indústria, comerç i Turisme,
SEGUNDO BRU I PARRA
Veure annex

linea
Mapa web