Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

Decret 171/1993, de 13 de setembre, del Govern Valencià, pel qual aprova el Reglament Orgànic i Funcional de l'Institut Valencià de la Dona.

(DOGV núm. 2106 de 20.09.1993) Ref. Base de dades 2196/1993

Decret 171/1993, de 13 de setembre, del Govern Valencià, pel qual aprova el Reglament Orgànic i Funcional de l'Institut Valencià de la Dona.
La Llei de la Generalitat Valenciana 5/1992, de 30 de juny, va crear l’Institut Valencià de la Dona com a un organisme autònom al qual s'encomanen l’elaboració, la promoció i l’execució, de les mesures que calen per fer efectiu el principi d'igualtat d'oportunitats, per tal d'aconseguir l’eliminació efectiva de totes les formes de discriminació de la dona, fomentant la seua participació en tots els àmbits de la vida política, econòmica, cultural i social de la Comunitat Valenciana.
La disposició final segona de la llei preveu que per decret del Govern Valencià podrà modificar-se l'adscripció de l’Institut Valencià de la Dona i, per tant, la Presidència del Consell Rector d'aquest i les conselleries que hi són representades.
Produïda per decisió del Govern Valencià la divisió de l'anterior Conselleria de Cultura, Educació i Ciència en dos organismes nous, la Conselleria de Cultura i la Conselleria d'Educació i Ciència, mitjançant el Decret 113/1993, de 26 de juliol, del Govern Valencià, s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la nova Conselleria de Cultura i en la disposició addicional segona s'adscriu en aquesta l’entitat de dret públic Institut Valencià de la Dona.
Tenint en compte aquesta adscripció i en virtut de la disposició final segona ja esmentada, s'inclou un representant de la Conselleria d'Educació i Ciència en la composició del Consell Rector de l'Institut Valencià de la Dona.
La disposició final primera de la Lleí 5/1992 esmentada estableix que el Govern Valencià n'aprovarà el Reglament de l’Institut Valencià de la Dona, una vegada constituït i dit el Consell Rector. Realitzats els tràmits esmentats i en atenció d'aquests motius, a proposta de la Consellera de Cultura i amb la deliberació prèvia del Govern Valencià, en la reunió del dia 13 de setembre de 1993,
DECRETE
CAPITOL I
Naturalesa, fins i funcions
Article primer. Naturalesa jurídica de l'Institut Valencià de la Dona
L'Institut Valencià de la Dona és un organisme autònom de caràcter administratiu, amb personalitat jurídica i patrimoni propis, adscrit a la Conselleria de Cultura.
Article segon. Fins i funcions.
L'Institut Valencià de la Dona té com a finalitat elaborar, promoure i executar les mesures necessàries per a fer efectiu el principi d'igualtat d'oportunitats de l’home i de la dona en tots els. àmbits de la vida política, econòmica, cultural i social de la Comunitat Valenciana, mitjançant l’exercici de les funcions previstes en l'article 3 de la Llei de la Generalitat Valenciana 5/1992, de 30 de juny.
CAPITOL II
Organs de direcció
Article tercer Organs directius
Són òrgans de direcció de l’Institut Valencià de la Dona, amb competència en tot el territori de la Comunitat Valenciana:
- El Consell Rector
- La Directora de l’Institut
Article quart. Composició del Consell Rector
1. El Consell Rector estarà compost de la manera següent:
1.1 Presidència: recaurà, amb caràcter nat, en qui posseesca la titularitat de la Conselleria de Cultura.
1.2 Vice- presidència: que tindrà la Directora de l'Institut Valencià de la Dona.
1.3 Vocals
1.3.1 Un representant de cadascun dels. departaments següents, amb rang de director general o equivalent, designat a proposta del seu titular:
- Presidència de la Generalitat Valenciana.
- Conselleria d'Administració Pública.
- Conselleria de Sanitat i Consum.
- Conselleria de Treball i Afers Socials.
- Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme.,
- Conselleria d'Agricultura i Pesca.
- Conselleria d'Educació i Ciència.
1.3.2 Tres vocals en representació i a proposta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.
1.3.3 Un vocal per cadascuna de les organitzacions sindicals més representatives dins l’àmbit de la Comunitat Valenciana, a proposta d'aquestes.
1.3.4 Fins a quatre vocals designats pel President del Consell Rector, entre persones de prestigi reconegut dins el camp de les ciències humanes, socials, econòmiques i jurídiques, que destaquen en Ja defensa dels drets de les dones i vinculades al moviment associatiu de les dones.
1.4 Secretaria: actuarà com a tal, amb veu i', sense vot, la persona que designe el President del Consell Rector, a proposta de la Directora de l’Institut Valencià de la Dona, entre el personal al servei de l’organisme autònom.
2. Els vocals del Consell Rector en seran nomenats per la: presidència.
3. Els vocals i el Secretari del Consell Rector cessaran per alguna de les causes següents:
3.1 A petició dels departaments, de les entitats o dels òrgans a proposta i en representació dels quals foren nomenats.
3.2 En el cas dels representants de les organitzacions sindicals més representatives, també cessaran per la pèrdua d'aquesta última condició.
3.3 Per resolució del, President del Consell Rector, en el cas dels vocals designats per aquest entre persones de prestigi reconegut.
3.4 Per qualsevol de les causes previstes en les lleis.
Article cinqué. Funcions del Consell Rector
El Consell Rector tindrà les funcions següents:
1. Aprovar el pla anual d'activitats.
2. Aprovar la memòria anual de l’organisme.
3. Aprovar l'avantprojecte del pressupost anual de l’Institut Valencià de la Dona.
4. Aprovar les propostes presentades per les comissions de treball del Consell Rector.
Article sisé. Règim de funcionament del Consell Rector
1. El Consell Rector funcionarà en ple i en les comissions de treball que es constituiran.
2. El ple del Consell Rector es reunirà almenys dues vegades a l'any; amb la convocatòria prèvia del president, per iniciativa pròpia, a proposta de la directora o a petició dels dos terços dels vocals del Consell Rector.
3. El Consell Rector podrà establir al seu si comissions de treball de caràcter sectorial o específic, que tindran encomanades tasques que requeriran un estudi especial, i que podran elevar propostes a l'aprovació del Consell Rector.
4. La Presidenta del Consell Rector podrà acordar l'assistència a les reunions d'aquest i de les comissions de treball, amb veu i sense vot, d'aquelles persones que, pels seus especials coneixements de la matèria objecte d'estudi, considere convenient.
5. El Consell Rector, en allò que no preveu aquest reglament, en sotmetrà el funcionament a les normes que, amb caràcter general, regeixen els òrgans col·legiats en els quals participen organitzacions representatives d'interessos socials.
Article seté. La Directora de l’Institut Valencià de la Dona.
La Directora de l’Institut Valencià de la Dona, amb rang de directora general, serà nomenada per decret del Govern Valencià, a proposta de la/el Consellera/er de Cultura.
Article vuité. Funcions de la Directora de l’Institut Valencià de la Dona
1. Són funcions de la Directora de l’Institut Valencià de la Dona:
1.1 Exercir les funcions directives que no estiguen expressament encomanades al Consell Rector de l’Institut.
1.2 Posseir la representació de l’Institut Valencià de la Dona.
1.3 L'autorització i la disposició de despeses, i la liquidació i l’ordenació de pagaments.
1.4 Exercir la direcció superior de personal.
1.5 Atorgar, en nom de l’Institut, els contractes públics i privats que calen per al desplegament de les funcions.
1.6 Elaborar l'avantprojecte del pressupost anual, el pla anual d'activitats i la memòria anual de l’Institut, per a l'aprovació del Consell Rector.
1.7 Executar els acords del Consell Rector.
1.8 Subscriure convenis i acords, dins l'àmbit de la seua competència.
1.9 Sotmetre a la consideració del Consell Rector tots els assumptes que considere oportuns.
1.10 Totes aquelles altres funcions que li siguen atribuïdes per les lleis.
2. La Directora de l’Institut Valencià de la Dona podrà delegar les facultats que li corresponguen, excloses les que té atribuïdes com a membre del Consell Rector, en els termes previstos en les lleis.
CAPITOL III,
Organització administrativa
Article novè. Unitats administratives El nivell administratiu de l'Institut Valencià de la Dona està compost per la Sots- direcció de l'Institut i els serveis següents que depenen d'aquesta:
1. Servei de Gestió Administrativa.
2. Servei d'Estudis i Programes.
Article deu. Sots- direcció de l’Institut
1 La Sots- direcció de l’Institut, sota la dependència directa de la directora, posseirà la jerarquia màxima del nivell administratiu i gestionarà el funcionament de tots els serveis generals de l'Institut.
2. D'una manera especial, li corresponen les funcions següents:
2.1 Coordinar i supervisar els programes i els plans d'actuació de l’Institut Valencià de la Dona, efectuant la inspecció dels serveis de l’Institut i del seu personal, i sense perjudici de les funcions que corresponen a d'altres òrgans de la Generalitat Valenciana.
2.2 Proposar la millora i el perfeccionament dels serveis de l’Institut., vetllant per l’organització i el mètode de treball i prestant atenció especial als costos i als rendiments.
2.3 Substituir la directora en els casos en què legalment o reglamentàriament procedirà i en aquells que la directora ho acordarà.
Article onze. Servei de Gestió Administrativa
Correspon al Servei de Gestió Administrativa les funcions pròpies de gestió econòmica, contractació administrativa, tramitació d'afers generals de caràcter administratiu i els. afers .relatius al personal que preste serveis en l’Institut Valencià de la Dona.
Article dotze. Servei d'Estudis i Programes
Correspon en aquest servei la programació, l'execució i el desplegament de les diverses actuacions que constitueixen els fins de l'Institut Valencià de la Dona, i també el seguiment i l'avaluació d'aquests: Igualment, li correspon la coordinació i la realització d'estudis relacionats amb les àrees d'actuació de l'Institut Valencià de la Dona.
Article tretze. Estructura territorial
La gestió de l’Institut Valencià de la Dona es farà a les províncies d'Alacant i Castelló, sota la dependència orgànica i funcional de la directora, mitjançant els serveis territorials corresponents.
1 Article catorze. Funcions del servei territorial
El servei territorial tindrà al seu càrrec l’execució i el seguiment dels programes i de les, activitats elaborades per l’Institut Valencià de la Dona dins l’àmbit territorial corresponent, i també la gestió administrativa, econòmica i pressupostària.
DISPOSICIONS FINALS
Primera
Autoritze la Conselleria de Cultura perquè dicte les disposicions reglamentàries que requerirà l'aplicació i el desplegament del que disposa aquest decret.
Segon
Aquest decret entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 13 de setembre de 1993
El President de la Generalitat Valenciana,
JOAN LERMA I BLASCO
La Consellera de Cultura,
PILAR PEDRATA MARTINEZ

linea
Mapa web