Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

RESOLUCIÓ de 10 de juliol de 2000, del conseller de Sanitat, per la qual s'estableixen serveis mínims que hauran de complir les oficines de Farmàcia de la província de València l'11 de juliol de 2000, amb la finalitat de garantir l'assistència farmacèutica a la població. [2000/5810]

(DOGV núm. 3790 de 11.07.2000) Ref. Base de dades 2307/2000

RESOLUCIÓ de 10 de juliol de 2000, del conseller de Sanitat, per la qual s'estableixen serveis mínims que hauran de complir les oficines de Farmàcia de la província de València l'11 de juliol de 2000, amb la finalitat de garantir l'assistència farmacèutica a la població. [2000/5810]
Vista la comunicació de tancament de les oficines de Farmàcia de la província de València, efectuada pel Col·legi Oficial de Farmacèutics de la província de València, i examinats els següents:
Antecedents de fet
Primer. El Col·legi Oficial de Farmacèutics de la província de València ha comunicat a aquesta Conselleria de Sanitat que el pròxim dia 11 de juliol, entre altres, les oficines de farmàcia de la província de València romandran tancades.
Segon. Amb data 3 de juliol de 2000 s'ha requerit del Col·legi Oficial de Farmacèutics de la província de València els serveis mínims d'oficines de farmàcia de la província de València per al dia 11 de juliol de 2000, mitjançant ofici del director general per a la Prestació Farmacèutica.
Tercer. El dissabte dia 8 de juliol de 2000, el Col·legi Oficial de Farmacèutics de la província de València comunica els serveis mínims (53 farmàcies ala província de València i 10 a la ciutat de València), tot indicant quines són les oficines de farmàcia que els realitzaran.
Als fets anteriors són d'aplicació els següents:
Fonaments jurídics
I. Aquesta Direcció General per a la Prestació Farmacèutica és competent en matèria d'Ordenació Farmacèutica, en virtut del que disposen el Reial Decret 278/1980, de 25 de gener, sobre transferència en matèria de Sanitat; la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià; la Llei 6/1998, d'Ordenació Farmacèutica de la Comunitat Valenciana; el Decret 87/1999, de 30 de juliol, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Sanitat; i el Decret 198/1999, de 19 d'octubre, del Consell de la Generalitat Valenciana, que modifica l'anterior.
II. La Llei del Medicament, 25/1990, de 20 de desembre, en l'article 3.2 estableix l'obligatorietat per als responsables de la venda i dispensació de medicaments, entre els quals es troben les oficines de farmàcia, de respectar el principi de continuïtat en la prestació del servei a la comunitat.
Aquest principi es recull en l'article 32 de la Llei 6/1998, de 22 de juny, d'Ordenació Farmacèutica de la Comunitat Valenciana, on s'estableix que l'assistència farmacèutica a la població quedarà garantida de forma permanent, i es reglamentarà a tals efectes, el règim de l'horari d'atenció al públic, servei d'urgència i vacances de les oficines de farmàcia. S'especificarà que «Fora de l'horari ordinari es garantirà l'assistència farmacèutica a través del servei d'urgència. Durant aquest el farmacèutic o farmacèutica estarà obligat/da a dispensar els medicaments i productes sanitaris prescrits en la recepta mèdica i aquells altres que, a valoració del farmacèutic o farmacèutica responsable, tinguen, en aqueix moment la consideració de necessaris».
L'article 6 de la Llei 16/1997, de 25 d'abril, de Regulació de Serveis de les Oficines de Farmàcia, estableix el deure de la prestació de guàrdies i serveis d'urgència fixades a fi de garantir la continuïtat de l'assistència, la qual cosa constitueix legislació bàsica de l'Estat, dictada a l'empara de l'article 149.1.16ª de la Constitució.
D'una altra banda el Decret 187/1997, de 17 de juny, del Govern Valencià, sobre horaris d'atenció al públic, serveis d'urgència i vacances de les oficines de farmàcia de la Comunitat Valenciana, en l'article 1 estableix que les disposicions que siguen adoptades en aquesta matèria, tindran el caràcter de mínims, i seran de compliment obligatori per a totes les oficines de farmàcia de la Comunitat Valenciana. L'article 5 d'aquest Decret disposa que els serveis d'urgència de les oficines de farmàcia els organitzaran els col·legis oficials de Farmacèutics de la Comunitat Valenciana, i aquests serveis garantiran l'assistència a la població fora de l'horari ordinari.
Amb la finalitat de garantir l'assistència farmacèutica a la població, en virtut de la Llei Orgànica 3/1986, de 14 d'abril, de Mesures Especials en Matèria de Salut Pública, i considerant insuficients els comunicats pel Col·legi Oficial de Farmacèutics de la província de València, el 8 de juliol de 2000, s'estableixen serveis mínims per a les oficines de farmàcia de la Comunitat Valenciana segons els annexos que s'adjunten.
Seguint el criteri establit per la Llei 6/1998, d'Ordenació Farmacèutica de la Comunitat Valenciana, s'han previst els serveis mínims per zones de salut, de forma que quede garantida la continuïtat en l'assistència farmacèutica, i s'ha considerat oportú addicionar, a les que ha comunicat el Col·legi Oficial de Farmacèutics de la província de València, 54 oficines de farmàcia en prestació de serveis mínims per al dia 11 de juliol de 2000.
Vistos els anteriors fets i fonaments jurídics, resolc:
Establir serveis mínims que hauran de complir les oficines de farmàcia de la província de València l'11 de juliol de 2000, amb la finalitat de garantir l'assistència farmacèutica a la població, segons relacions annexes a aquesta resolució. L'annex I correspon a les que ha fixat el Col·legi Oficial de Farmacèutics de la província de València, comunicades el dissabte dia 8 de juliol de 2000; i l'annex II a les que ha fixat la Conselleria de Sanitat que s'addicionen a les que ha establit el Col·legi Oficial de Farmacèutics de la província de València.
Notifiqueu aquesta resolució als interessats amb l'avís que aquesta posa fi a la via administrativa i que hi podeu interposar recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos, comptat a partir de l'endemà de la data de la seua notificació, davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

linea
Mapa web