Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

ORDRE de 4 de maig de 2001, de la Conselleria d'Indústria i Comerç, per la qual es modifica l'Ordre de 6 de juny de 2000, per la qual es desplega el Decret 88/1999, de 30 de juliol, del Govern Valencià, pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Indústria i Comerç. [2001/5243]

(DOGV núm. 4015 de 06.06.2001) Ref. Base de dades 2363/2001

ORDRE de 4 de maig de 2001, de la Conselleria d'Indústria i Comerç, per la qual es modifica l'Ordre de 6 de juny de 2000, per la qual es desplega el Decret 88/1999, de 30 de juliol, del Govern Valencià, pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Indústria i Comerç. [2001/5243]
Mitjançant Decret 88/1999, de 30 de juliol, del Govern Valencià, s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Indústria i Comerç, i mitjançant Ordre de 6 de juny de 2000 es procedeix al desplegament de l'esmentat Reglament, que determina les funcions que correspon exercir als serveis i les unitats que componen la Conselleria.
Atés que cal procedir al desenvolupament del marc legal relatiu a l'artesania, amb especial atenció a la tradicional a la Comunitat Valenciana, en el context del concepte comunitari de microempresa i de l'ordenament industrial; l'apropament dels serveis a l'administrat, iniciant així la desconcentració de les estructures administratives; i l'harmonització de les actuacions relatives als registres i programes que agilitzen.
Atés que es considera també prioritària una atenció específica a l'àmbit reglamentari de les noves actuacions administratives sobre seguretat industrial, derivades del continu desenvolupament de les directives europees de nou enfocament.
Per això, en virtut del que s'ha disposat en l'article 71 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Govern Valencià, i després de l'informe previ de les conselleries d'Economia, Hisenda i Ocupació i de Justícia i Administracions Públiques.
ORDENE
Article únic
Es modifica el capítol II del títol I de l'Ordre de 6 de juny de 2000, de la Conselleria d'Indústria i Comerç, que queda redactat en els següents termes:
«CAPÍTOL II
De la Direcció General d'Indústria i Energia
Article 4. De l'Àrea d'Indústria i Energia
1. L'Àrea d'Indústria i Energia s'estructura en els següents serveis:
a) Servei de Coordinació Administrativa i Estudis.
b) Servei de Seguretat Industrial.
c) Servei d'Energia.
d) Servei de Mines.
e) Servei d'Ordenació Industrial i Artesana.
2. Al Servei de Coordinació Administrativa i Estudis correspondrà l'exercici de les següents funcions:
a) Organització, tramitació i gestió administrativa i seguiment pressupostari de plans, programes, projectes i altres actuacions de foment i desenvolupament de política industrial.
b) Coordinació, planificació, programació, seguiment i avaluació d'actuacions administratives relatives a la política industrial desenvolupada per la Direcció General.
c) Realització d'estudis, informes i compilacions documentals, de caràcter administratiu i en matèries d'àmbit general de política industrial i de promoció, diversificació, modificació i millora de la competitivitat i de la qualitat.
d) Preparació, gestió i seguiment de convenis i altres instruments de cooperació amb institucions públiques i privades.
3. Al Servei de Seguretat Industrial correspondrà l'exercici de les següents funcions:
a) Desenvolupament de les funcions de caràcter tècnic relatives a planificació, impuls, assessorament, coordinació, seguiment, anàlisi, control i avaluació de les actuacions en matèria de seguretat industrial.
b) Elaboració i proposta de criteris per a la planificació de la informació, inspecció i supervisió de les activitats de seguretat industrial en instal·lacions industrials; assessorament i coordinació de les unitats territorials en aquesta funció i realització del seguiment, anàlisi i avaluació de la seua execució.
c) Elaboració d'informes i propostes sobre resolució d'expedients, procediment, organització en matèria de seguretat industrial.
d) Elaboració d'informes i propostes sobre ordenació procedimental i normativa en matèria de seguretat industrial.
e) Participació en l'elaboració periòdica de l'estat d'execució del pressupost, pel que fa a les matèries de la seua competència i en relació amb el grau de compliment tant dels objectius com de les línies d'actuació i projectes del programa.
4. Al Servei d'Energia correspondrà l'exercici de les següents funcions:
a) Desenvolupament de les funcions de caràcter tècnic relatives a planificació, impuls, assessorament, coordinació, seguiment, anàlisi, control i avaluació de les actuacions en matèria d'energia, qualitat i seguretat energètica.
b) Elaboració i proposta de criteris per a la planificació de la informació, inspecció i supervisió relatius a l'ordenació tècnica de les empreses, instal·lacions i serveis públics d'aigua i gas, i d'energia elèctrica; assessorament i coordinació de les unitats territorials en aquesta funció i realització del seguiment, l'anàlisi i l'avaluació de l'execució.
c) Elaboració d'informes i propostes sobre resolució d'expedients, procediment, organització i ordenació en matèria d'energia, qualitat i seguretat energètica.
d) Participació en l'elaboració periòdica de l'estat d'execució del pressupost, pel que fa a les matèries de la seua competència i en relació amb el grau de compliment tant dels objectius com de les línies d'actuació i projectes del programa.
5. Al Servei de Mines correspondrà l'exercici de les següents funcions:
a) Desenvolupament de les funcions de caràcter tècnic relatives a planificació, impuls, assessorament, coordinació, seguiment, anàlisi, control i avaluació de les actuacions en matèria de mines, seguretat minera i pirotècnia.
b) Elaboració i proposta de criteris de planificació de la informació, inspecció i supervisió relatives a l'ordenació tècnica de les exploracions i investigació minera, aprofitament de jaciments miners, aigües minerals i termals i, en general, dels recursos naturals existents, i també en matèria d'explosius i pirotècnia; assessorament i coordinació de les unitats territorials en aquesta funció i realització del seguiment, l'anàlisi i l'avaluació de l'execució.
c) Elaboració d'informes i propostes sobre resolució d'expedients, procediment, organització i ordenació en matèria de mines, seguretat minera i pirotècnia.
d) Participació en l'elaboració periòdica de l'estat d'execució del pressupost, pel que fa a les matèries de la seua competència i en relació amb el grau de compliment tant dels objectius com de les línies d'actuació i projectes del programa.
6. Al Servei d'Ordenació Industrial i Artesana correspondrà l'exercici de les següents funcions:
a) Elaboració i proposta d'estudis i projectes administratius dirigits a la modernització i reestructuració de l'ordenació de les activitats industrials i artesanes, amb la seua orientació al mercat.
b) Elaboració i proposta d'estudis i projectes administratius dirigits a la millora de la gestió, actualització i manteniment del Registre d'Establiments Industrials i del Registre de Documents de Qualificació Artesana de la Comunitat Valenciana.
c) Gestió de la informació del Registre d'Establiments Industrials i del Registre de Documents de Qualificació Artesana de la Comunitat Valenciana i també altres acreditacions d'aquesta naturalesa, a través de la informació rebuda dels registres dels serveis territorials.
d) Coordinació dels programes d'ajudes en matèria d'artesania i altres relacionats amb l'activitat industrial.
e) Participació en l'elaboració periòdica de l'estat d'execució del pressupost, pel que fa a les matèries de la seua competència i en relació amb e grau de compliment tant dels objectius com de les línies d'actuació i projectes del programa.»
DISPOSICIÓ FINAL
Única
La present ordre entrarà en vigor el dia de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 4 de maig de 2001
El conseller d'Indústria i Comerç

linea
Mapa web