Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

DECRET 109/2000, de 18 de juliol de 2000, del Govern Valencià, pel qual aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Presidència de la Generalitat Valenciana i el de la Conselleria del Portaveu del Govern. [2000/6062]

(DOGV núm. 3798 de 21.07.2000) Ref. Base de dades 2421/2000

DECRET 109/2000, de 18 de juliol de 2000, del Govern Valencià, pel qual aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Presidència de la Generalitat Valenciana i el de la Conselleria del Portaveu del Govern. [2000/6062]
El Decret 65/2000, de 22 de maig, del Govern Valencià, ha determinat el nombre i la denominació de les conselleries actuals, i ha creat la Conselleria del Portaveu del Govern.
El Decret 7/2000, de 22 de maig, del president de la Generalitat Valenciana, assigna a la Presidència les matèries de turisme, cooperació internacional, relacions institucionals i externes, secretariat del govern i relacions amb les Corts, I+D+I, telecomunicacions, modernització i racionalització, i en delega algunes en els vicepresidents del Govern Valencià. Així mateix, a la Conselleria del Portaveu del Govern correspon l'exercici de les competències relatives a portaveu del govern i comunicació.
En conseqüència, es fa necessari dictar una nova norma que adeqüe l'actual estructura orgànica i funcional de la Presidència i que regule la de la Conselleria del Portaveu del Govern, recollint així mateix l'impuls de les polítiques del Govern Valencià en matèria d'investigació, desenvolupament tecnològic, innovació, noves tecnologies de la informació i modernització de l'administració pública.
Per tot això, de conformitat amb el que estableixen els articles 35.f) i 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià, a proposta conjunta del seu president i de la consellera Portaveu del Govern, i amb la deliberació prèvia del Govern Valencià, en la reunió del dia 18 de juliol de 2000,
DECRETE
Títol I
La Presidència de la Generalitat Valenciana
Capítol I
El president
Article 1
Al president de la Generalitat Valenciana, com el més alt representant de la Generalitat Valenciana, corresponen les funcions establertes en l'article 14 de la Llei de Govern Valencià.
Article 2
El president de la Generalitat Valenciana, en la seua condició de representant ordinari de l'Estat a la comunitat autònoma, promulga, en nom del rei, les lleis de la Generalitat Valenciana.
Article 3
El president de la Generalitat Valenciana, com a president del Govern Valencià, dirigeix i coordina les accions de govern sense perjudici de les atribucions i responsabilitats de cada conseller.
Article 4
Els òrgans directius de suport de la Presidència de la Generalitat Valenciana són els següents:
– Vicepresidències del Govern Valencià.
– Gabinet del President.
– Secretaria General
Article 5
Les vicepresidències regulades en els capítols III i IV del títol I d'aquest reglament exerceixen les funcions instrumentals assignades allí i les competències materials que hi assigne la Presidència.
Capítol II
El Gabinet del President
Article 6
El Gabinet del President té assignades les competències i les funcions següents:
1. L'assistència directa i personal al president de la Generalitat Valenciana. Independentment de les unitats orgànicament dependents de la direcció del gabinet, incumbeix a aquest la direcció en la coordinació de totes aquelles unitats, tant de la pròpia Presidència com de les conselleries, que participen directament o indirecta en la programació o desenvolupament d'actes en què intervinga la Presidència de la Generalitat Valenciana.
2. La coordinació i impuls de l'acció interdepartamental del Govern.
3. El director del Gabinet del President tindrà rang de sotssecretari.
Article 7
1. El Gabinet del President s'estructura en la Sotsdirecció del Gabinet del President.
2. La Sotsdirecció del Gabinet del President, amb rang de direcció general, realitzarà les funcions de suport al Gabinet del President i les que hi assigne el director del gabinet.
3. De la Sotsdirecció del Gabinet del President dependrà l'Àrea d'Organització i Gestió i l'Àrea de Protocol.
4. L'Àrea d'Organització i Gestió té atribuïda la coordinació interna de l'agenda del president i gestionarà tots els assumptes concernents a la Presidència de la Generalitat Valenciana.
5. L'Àrea de Protocol té com a funció la direcció del protocol que requereixen els actes de caràcter representatiu del president de la Generalitat Valenciana i dels consellers.
Capítol III
El vicepresident primer
Article 8
En l'exercici de les seues funcions de direcció, coordinació i impuls de les tasques, els plans i els programes que li siguen encomanats, el vicepresident primer estarà assistit per un gabinet. Es podran constituir els òrgans assessors que es considere convenient en relació amb matèries i serveis específics.
Article 9
Depenen de la Vicepresidència Primera els òrgans directius següents:
– Sotssecretaria de Turisme.
– Sotssecretaria de Relacions Institucionals.
Secció primera
Sotssecretaria de Turisme
Article 10
1. La Sotssecretaria de Turisme és l'òrgan al qual correspon el control i la supervisió de l'activitat i el funcionament de l'Agència Valenciana del Turisme, així com l'establiment de les directrius generals de la política turística a desenvolupar per l'ens públic; la superior direcció del personal funcionari adscrit a l'agència, sense perjudici de les competències pròpies de la Secretaria General de la Presidència de la Generalitat Valenciana, i l'elaboració de propostes de normativa turística dirigides a l'ordenació, el desenvolupament i la millora del sector turístic.
2. El sotssecretari de Turisme té la representació amb caràcter nat de la Presidència de la citada Agència Valenciana del Turisme.
3. De la Sotssecretaria de Turisme dependran orgànicament els serveis territorials d'Alacant, Castelló i València, adscrits funcionalment a l'Agència Valenciana del Turisme.
Secció segona
Sotssecretaria de Relacions Institucionals
Article 11
1. Sota la dependència de la Vicepresidència Primera del Consell, la Sotssecretaria de Relacions Institucionals té atribuïdes les competències de programació, impuls i execució de la política de la Presidència, dins el marc constitucional i estatutari, en les relacions del Govern Valencià i la seua administració amb les altres institucions de l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana, així com amb l'Estat, amb els organismes de la Unió Europea, amb altres entitats territorials i amb organitzacions interregionals i internacionals. A l'efecte, li competeix especialment la gestió dels programes propis de les delegacions de la Generalitat Valenciana a Madrid i Brussel·les.
2. També té com a missió coordinar els projectes emblemàtics impulsats per la Generalitat, com Terra Mítica, la Ciutat de les Arts i les Ciències, el Projecte Cultural de Castelló, la Ciutat de la Llum i altres.
Article 12
La Sotssecretaria de Relacions Institucionals es compon dels òrgans següents:
– Direcció General de Relacions Externes.
– Direcció General de Cooperació al Desenvolupament.
– Direcció General de Desenvolupament Autonòmic i Relacions amb l'Estat.
– Direcció General de Coordinació de Projectes.
– Delegació de la Comunitat Valenciana a Madrid.
– Delegació de la Comunitat Valenciana a Brussel·les.
Article 13. De la Direcció General de Relacions Externes
A la Direcció General de Relacions Externes li correspon la programació, l'impuls i la coordinació de les relacions en l'àmbit exterior del Govern Valencià, i l'administració d'aquest, amb entitats subestatals, estatals, organismes de la Unió Europea i organitzacions interregionals i internacionals, així com la coordinació d'aquestes relacions mantingudes des d'unes altres conselleries i organismes de la Generalitat i el foment de les relacions de la Comunitat Valenciana amb uns altres països. Així mateix, li correspon l'apropament de les institucions de la Generalitat a la societat civil i als ciutadans, així com el contacte institucional i el suport als col·lectius de valencians residents fora de la Comunitat.
Article 14. De la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament
A la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament li correspon portar a cap les accions i programes destinats a contribuir al progrés dels països en vies de desenvolupament, mitjançant l'impuls i la coordinació de projectes de cooperació internacional al desenvolupament, la sensibilització de la societat valenciana, el foment de la participació d'agents socials en aquesta cooperació, la realització de programes conjunts amb unes altres administracions, organismes i institucions nacionals o supranacionals, i qualssevol altres actuacions que determinen la presència i participació efectiva del Govern Valencià en aquest àmbit.
Article 15. De la Direcció General de Desenvolupament Autonòmic i Relacions amb l'Estat
A la Direcció General de Desenvolupament Autonòmic i Relacions amb l'Estat li correspon la programació, l'impuls i la coordinació de totes aquelles actuacions destinades a promoure el desenvolupament institucional i competencial de la Comunitat Valenciana. Així mateix, se li atribueix el seguiment de l'activitat de l'estat i de les comunitats autònomes i de la repercussió d'aquest a la Comunitat Valenciana, així com la coordinació de les relacions del Govern Valencià amb l'administració de l'estat.
Article 16. De la Direcció General de Coordinació de Projectes
A la Direcció General de Coordinació de Projectes li correspon la coordinació i seguiment dels grans projectes tecnologicoculturals impulsats pel Govern Valencià, bé directament, a través d'empreses públiques, o mitjançant unes altres maneres de gestió, de cara a l'endegament i funcionament d'aquests. Així mateix, té atribuïda la coordinació amb uns altres nivells institucionals de l'administració de la Generalitat i amb unes altres administracions públiques o entitats privades en aquesta matèria.
Article 17. De la Delegació de la Comunitat Valenciana a Madrid
A la Delegació de la Comunitat Valenciana a Madrid li correspon actuar com a centre de referència de la Comunitat Valenciana a la capital de l'estat, impulsar les relacions amb les institucions, les entitats i els agents que hi radiquen, subministrar el suport logístic necessari als membres del Govern i al personal de l'administració de la Generalitat per a desenvolupar-hi el seu treball i, en general, prestar informació al públic, amb una atenció especial a la promoció dels interessos econòmics i empresarials, culturals, socials i turístics de la Comunitat Valenciana.
Article 18. De la Delegació de la Comunitat Valenciana a Brussel·les
A la Delegació de la Comunitat Valenciana a Brussel·les li correspon actuar com a centre de referència de la Comunitat Valenciana davant les institucions europees, així com la promoció dels interessos multisectorials de la Comunitat Valenciana davant les institucions i els òrgans de la Unió Europea, subministrar el suport logístic necessari als membres del Govern i al personal de l'administració de la Generalitat per a desenvolupar-hi el seu treball, i facilitar als seus agents, així com als representants socials i institucionals valencians, la relació amb les institucions i els òrgans comunitaris.
Capítol IV
El vicepresident segon
Article 19
Correspon al vicepresident segon la presidència de la Comissió de Secretaris Generals, així com qualsevol altra competència que li encomane l'ordenament jurídic o li delegue el president.
Article 20
En l'exercici de les funcions de direcció, coordinació i impuls de les tasques, els plans i els programes que li siguen encomanats, el vicepresident segon estarà assistit per un gabinet. Es podran constituir els òrgans assessors que es considere convenient en relació amb matèries i serveis específics.
Article 21
Depenen de la vicepresidència segona els òrgans directius següents:
– La Sotssecretaria del Secretariat del Govern i Relacions amb les Corts.
– La Sotssecretaria de Planificació i Estudis.
– L'Oficina de Ciència i Tecnologia del Govern Valencià.
– El Gabinet Jurídic de la Generalitat.
Secció primera
La Sotssecretaria del Secretariat del Govern
i Relacions amb les Corts
Article 22
1. La Sotssecretaria del Secretariat del Govern i Relacions amb les Corts és el centre directiu de l'administració de la Generalitat Valenciana al qual correspon, a més d'aquelles que establisquen altres normes, les funcions següents:
a) La comunicació entre el Govern Valencià i les Corts Valencianes i l'assistència continuada en les matèries d'índole parlamentària.
b) El règim jurídic i pressupostari dels convenis que subscriga l'administració autonòmica.
c) La coordinació de la difusió de la informació juridicoadministrativa del Govern Valencià, i la direcció del Centre d'Informació i Documentació Juridicoadministrativa de la Generalitat Valenciana.
d) El suport tècnic i administratiu al secretari del Govern Valencià, així com la infraestructura administrativa del Govern Valencià i la revisió i la tramitació dels documents destinats a la inserció en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
e) La coordinació i l'autorització de les publicacions dels distints departaments del Govern Valencià i, en particular, l'edició del Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
2. La Sotssecretaria del Secretariat del Govern i Relacions amb les Corts s'estructura en les unitats següents:
– Àrea de Relacions amb les Corts. Li correspon prestar assistència tècnica i jurídica al Govern Valencià en les reunions de la Junta de Síndics, així com la coordinació de les intervencions dels consellers davant el ple i les comissions de les Corts i en general el requeriment i la gestió, si s'escau, de l'acció del Govern Valencià davant les Corts Valencianes.
– Àrea del Gabinet de Coordinació Interdepartamental. Exerceix la secretaria administrativa de les comissions interdepartamentals i delegades del Govern Valencià, elabora les actes de les seues sessions i efectua el seguiment de l'evolució dels òrgans col·legiats de la Generalitat Valenciana i d'aquells en què aquesta tinga representació. Gestiona el Registre de Convenis conformement al Decret 20/1993, de 8 de febrer, del Govern Valencià, i el Centre d'Informació i Documentació Juridicoadministrativa de la Generalitat Valenciana.
– Àrea de la Secretaria Administrativa del Govern Valencià. Gestiona els assumptes que s'han de sotmetre a la Comissió de Secretaris Generals i al Govern Valencià; formalitza els decrets i els acords aprovats pel Govern Valencià, i elabora les actes de les sessions del Govern Valencià. Tramita les sol·licituds de dictamen a l'òrgan suprem consultiu procedent per part del president de la Generalitat Valenciana i del Govern Valencià. Revisa i tramita els documents destinats a la inserció en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
– Àrea de Publicacions. Coordina i autoritza les edicions i les publicacions promogudes per les conselleries i els organismes i entitats que en depenen. Confecciona i edita el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. D'aquesta àrea depèn la gestió del fons editorial i la distribució comercial de les publicacions de la Generalitat Valenciana.
Secció segona
La Sotssecretaria de Planificació i Estudis
Article 23
La Sotssecretaria de Planificació i Estudis té encomanades les funcions següents:
1. Prestar assistència i assessorament al president i a la resta d'òrgans directius de la Presidència.
2. Realitzar estudis i recopilar documentació sobre matèries que afecten el Consell.
3. La coordinació de la Revista Valenciana d'Estudis Autonòmics.
4. L'alta inspecció general de totes les activitats i serveis de l'administració autonòmica valenciana i dels organismes, entitats i empreses dependents d'aquells.
Article 24
La Sotssecretaria de Planificació i Estudis s'estructura en les àrees següents:
1. Àrea de Planificació i Estudis, a qui correspon l'elaboració d'informes i estudis relacionats amb polítiques públiques.
2. Àrea de Documentació i Anàlisi de Dades, encarregada de proporcionar informació i documentació, així com la seua anàlisi i tractament posterior, en relació amb les polítiques públiques.
3. Àrea d'Anàlisi i Seguiment de Programes, a què correspon la recopilació i el tractament de la informació de gestió provinent de les distintes conselleries, i també dels ens i empreses de la Generalitat Valenciana.
4. Àrea d'Inspecció General de Serveis, a qui correspon efectuar el control i l'avaluació de les activitats, els serveis i les unitats de l'administració autonòmica valenciana, i dels organismes, les entitats i les empreses que en depenen, tractant de contribuir-ne a la millora del funcionament, des del punt de vista de la legalitat, l'eficàcia, l'eficiència i, en definitiva, de la qualitat dels serveis esmentats.
Secció tercera
Oficina de Ciència i Tecnologia del Govern Valencià
Article 25
Amb el rang de Sotssecretaria, es crea l'Oficina de Ciència i Tecnologia del Govern Valencià, amb les funcions següents:
a) En matèria d'investigació, desenvolupament i innovació:
La planificació i la programació de les activitats en I+D+I del Govern Valencià; la coordinació i el seguiment de les activitats en I+D+I de les distintes conselleries i entitats públiques de la Generalitat Valenciana; l'impuls a la cooperació entre els distints organismes d'I+D+I de la Comunitat Valenciana i de les seues unitats de transferència de resultats, així com d'aquests amb les empreses, especialment per a l'establiment d'intercanvis sobre informació, disponibilitats de recursos, organització i experiències pràctiques; la realització de propostes per al desenvolupament d'unitats i mecanismes de captació de recursos externs destinats al finançament de les activitats d'I+D+I que es desenvolupen amb la presència d'administracions, organismes i empreses ubicats a la Comunitat Valenciana; la direcció funcional de la Secretaria del Pla Valencià d'Investigació Científica i Desenvolupament Tecnològic; el suport a l'Alt Consell Consultiu en Investigació i Desenvolupament de la Presidència de la Generalitat Valenciana i a la Comissió Interdepartamental per a la Competitivitat de l'Economia Valenciana; i qualsevol altra que li encomane el president o que li atribuesquen les disposicions vigents.
b) En matèria de noves tecnologies per a la informació i la modernització de l'administració pública, li competeix el desenvolupament de les polítiques del Govern Valencià amb la finalitat d'impulsar la presència de la Comunitat Valenciana en aquestes tecnologies, per tal d'afavorir-ne l'accés a la nova societat de la informació, així com garantir l'adequació de l'administració pública als nous processos i mètodes de relacions socials que tals tecnologies aporten. En particular la realització i el seguiment posterior dels diversos plans de modernització i telecomunicacions de la Generalitat Valenciana.
Article 26
Sota la dependència de l'Oficina de Ciència i Tecnologia del Govern Valencià, es crea la Direcció General de Telecomunicacions i Modernització, amb les funcions següents:
– La direcció, l'impuls i l'execució de les polítiques del Consell de la Generalitat Valenciana adreçades a la modernització i innovació de la Comunitat Valenciana en l'àmbit de les noves tecnologies de la informació i, com a conseqüència d'aquestes, la reforma de les pròpies estructures organitzatives, la modernització dels procediments de gestió de l'administració pública i la coordinació del desenvolupament dels sistemes d'informació a la Generalitat Valenciana.
– La promoció dels projectes encaminats a procurar la incorporació de la Comunitat Valenciana a la societat de la informació; i la planificació, l'ordenació i la coordinació de les telecomunicacions en l'àmbit de la Generalitat Valenciana, i portar a cap aquesta tasca en col·laboració amb la Direcció General de Comunicació de la Conselleria del Portaveu del Govern.
– El disseny, la creació i l'endegament de l'Oficina del Pla de Modernització i Racionalització de l'Administració de la Generalitat Valenciana. L'Oficina portarà a cap la gestió, l'avaluació i el seguiment dels plans de modernització i racionalització.
L'Oficina del Pla serà responsable de l'articulació i la coordinació de la participació en el desenvolupament del pla dels distints centres directius amb responsabilitat en el desplegament dels projectes sectorials.
Article 27
La Direcció de Telecomunicacions i Modernització s'estructura en les unitats següents:
– Àrea de Telecomunicacions i Societat de la Informació.
– Àrea de Modernització i Sistemes d'Informació.
– Àrea de Qualitat i Racionalització dels Serveis Públics.
– Àrea d'Infocentre.
1. A l'Àrea de Telecomunicacions i Societat de la Informació li correspon:
a) La promoció de la incorporació de la Comunitat Valenciana a la societat de la informació, especialment en els àmbits de les relacions socials, econòmiques i de major impacte amb els ciutadans.
b) La planificació, l'ordenació i la coordinació de les telecomunicacions en l'àmbit de la Generalitat Valenciana. En aquest sentit, li correspon l'anàlisi, el disseny i la materialització de les xarxes telemàtiques bàsiques i els serveis avançats de telecomunicació, el suport tècnic en matèria de sistemes i telecomunicacions a uns altres departaments i la gestió i el desenvolupament de la Xarxa Corporativa de Telecomunicacions.
c) La realització d'estudis i informes tècnics de telecomunicacions sobre el desenvolupament, la implantació i la promoció a la Comunitat Valenciana dels serveis de radiodifusió sonora i televisió i, en particular, les actuacions tècniques de la Generalitat per a aconseguir la cobertura integral a la Comunitat Valenciana dels diversos programes de televisió nacionals i autonòmics. Així mateix, li correspon la realització d'estudis, informes i seguiment del desenvolupament, la implantació i la promoció dels serveis audiovisuals i multimèdia.
d) L'establiment d'un marc de col·laboració de la Generalitat amb els distints operadors de telecomunicacions que en fomente la participació en els distints projectes de la Generalitat i garantesca la implantació a tot el territori dels serveis de telecomunicacions i l'accés a la societat de la informació.
e) La vicepresidència del Comitè Tècnic per al Desenvolupament dels Sistemes de la Informació de l'Administració de la Generalitat Valenciana (CODESI).
2. A l'Àrea de Modernització i Sistemes d'Informació li correspon:
a) La definició i impuls del paper de les noves tecnologies de la informació en els processos de simplificació, racionalització i modernització administrativa.
b) La col·laboració institucional en matèria d'informàtica amb les administracions locals valencianes, les administracions autonòmiques, l'administració general de l'estat i la Unió Europea.
c) La planificació i coordinació dels projectes de modernització d'interès general i el desenvolupament d'aquells sistemes d'informació de caràcter corporatiu d'ús comú per part de tots els distints departaments de la Generalitat Valenciana. Així com la planificació i endegament de la política de seguretat dels sistemes d'informació de la Generalitat.
3. A l'Àrea de Qualitat i Racionalització dels Serveis Públics li correspon:
a) La planificació i la coordinació dels programes públics de la Generalitat Valenciana per a la implantació d'una cultura corporativa d'excel·lència en la gestió dels serveis públics.
b) La planificació, l'organització i el control de les activitats relacionades amb l'atenció al ciutadà a les oficines Prop.
c) Impulsar i coordinar els processos de racionalització del sector públic de la Generalitat Valenciana.
4. A l'Àrea d'Infocentre li correspon proporcionar serveis operatius en matèria de sistemes, telecomunicacions i assistència a usuaris en els distints projectes la gestió dels quals s'assigne a Infocentre. En particular, portarà a cap l'assistència telefònica i presencial als usuaris dels projectes i la gestió dels sistemes informàtics, bases de dades i seguretat física d'aquests.
Article 28
L'Àrea d'Investigació, Desenvolupament i Innovació depèn directament del titular de l'Oficina de Ciència i Tecnologia del Govern Valencià, i exercirà les funcions següents:
– La realització d'estudis per a la formulació de les polítiques en I+D+I del Govern Valencià.
– L'informe previ i preceptiu de les propostes de les convocatòries de subvencions i els altres suports a I+D+I gestionats per les diverses conselleries i organismes adscrits al Govern Valencià.
– Emetre un informe previ i preceptiu dels projectes de convenis i acords de col·laboració amb entitats públiques i privades, quan incidesquen sobre el desenvolupament de les polítiques en I+D+I del Govern Valencià.
– Gestionar les convocatòries de beques i ajudes a la investigació que corresponguen als programes pressupostaris propis.
– Exercir les tasques pròpies de la Secretaria de l'Alt Consell Consultiu en Investigació i Desenvolupament de la Presidència de la Generalitat Valenciana.
– Elaborar, emetre informes i proposar disposicions sobre matèries de l'àmbit funcional seu.
– Tramitar els actes econòmics i administratius que li corresponguen dins de l'àmbit funcional del centre directiu i d'acord amb el que s'estableix en les disposicions i instruccions dictades pels òrgans competents.
– La implantació i la gestió de les bases de dades necessàries per al desenvolupament adequat de les seues funcions.
Secció quarta
Gabinet Jurídic
Article 29
1. El Gabinet Jurídic de la Generalitat Valenciana és l'òrgan directiu que té encomanat l'assessorament en dret i representació i defensa en judici de l'administració de la Generalitat Valenciana i les seues entitats autònomes, que exercirà mitjançant els lletrats que es troben en cada moment integrats en aquest òrgan.
2. El Gabinet Jurídic de la Generalitat Valenciana constitueix un òrgan central de la Presidència de la Generalitat.
No obstant això, gaudeix d'independència funcional, tant en les relacions amb l'administració de la comunitat autònoma i amb els tribunals de justícia, en el compliment de les seues funcions d'assessorament jurídic i representació i defensa en judici, com en el contingut dels seus informes en dret i actuacions judicials, que estaran sempre subjectes a criteris objectius jurídics.
3. Els lletrats de la Generalitat Valenciana dependran orgànicament i funcional del director del Gabinet Jurídic de la Generalitat Valenciana.
4. Pel fet del seu nomenament i presa de possessió, els lletrats de la Generalitat Valenciana quedaran habilitats per a l'exercici i desenvolupament de totes les seues funcions.
Article 30
1. El Gabinet Jurídic de la Generalitat Valenciana s'organitza en serveis centrals i en àrees territorials d'àmbit provincial.
2. Els serveis centrals del Gabinet Jurídic de la Generalitat Valenciana s'estructuren de la forma següent:
a) Àrea d'Assumptes Contenciosos.
b) Àrea d'Assessorament Jurídic.
c) Secretaria del Gabinet Jurídic.
3. Les àrees territorials són les unitats del Gabinet Jurídic d'àmbit provincial i desenvoluparan les funcions d'assessorament jurídic i representació i defensa en judici de l'administració de la Generalitat Valenciana i les seues entitats autònomes.
CAPÍTOL V
La Secretaria General
Article 31
El secretari general, amb rang de sotssecretari, a més de les funcions i les competències que els òrgans superiors els encomanen, així com les establertes en els articles 74 i 75 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià, o altra normativa que hi siga d'aplicació, tindrà les següents:
1. Direcció del Registre General de la Presidència
2. Gestió de l'arxiu, tenint cura del procés i emmagatzematge de totes aquelles dades i documentació necessaris per al correcte funcionament dels serveis, així com l'actualització periòdica de l'inventari de béns i material de la Presidència.
3. Organització i control dels assumptes generals de la Presidència.
4. Gestió dels convenis i acords de col·laboració que la Presidència haja de proposar al Govern Valencià, per a la seua subscripció amb entitats públiques o privades, efectuant-ne el seguiment consegüent.
5. Tramitació necessària per a la publicació dels actes o disposicions de la Presidència en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
6. Gestió dels expedients disciplinaris.
7. Implantació de sistemes i tecnologies de la informació i les telecomunicacions per al seu ús en els assumptes propis de la Presidència, així com la normalització dels aspectes dels procediments administratius que tinguen incidència en els sistemes d'informació.
8. Assessorament jurídic.
Article 32
Amb la màxima jerarquia del nivell administratiu i sota la dependència del secretari general, la Secretaria General Administrativa atendrà la totalitat dels serveis generals de la Presidència de la Generalitat Valenciana.
Secció primera
Les delegacions territorials del Govern Valencià
Article 33
1. Sota la dependència del secretari general es troben les delegacions territorials del Govern Valencià d'Alacant, Castelló i València.
2. Al capdavant d'aquestes figura el delegat territorial.
Article 34
El delegat territorial del Govern és el representant permanent del Govern Valencià en la província, i exerceix la superior direcció dels serveis perifèrics de l'administració autonòmica. Sota la seua dependència està el secretari de la Delegació Territorial del Govern, que té la direcció dels serveis territorials de la Presidència, que serviran de suport administratiu i tècnic de la Delegació Territorial del Govern Valencià.
Article 35
El delegat territorial del Govern és executor de la política del Govern Valencià a la província i, com a tal, té atribuïdes les facultats següents:
a) Impulsar i coordinar l'activitat de l'administració de la Generalitat Valenciana a la província.
b) Actuar com a òrgan de comunicació, col·laboració i cooperació amb les administracions general de l'Estat i local de la província, sense perjudici d'altres mecanismes de cooperació i col·laboració legalment previstos.
c) Informar i, si fa el cas, proposar al Govern les inversions públiques a la província, impulsant i controlant la seua realització.
d) Transmetre i executar, si fa el cas, els mandats i les directrius que reba del Govern Valencià o dels titulars de les distintes conselleries.
e) Presidir el ple i, si fa el cas, les comissions delegades de la Comissió Territorial de Coordinació del Govern Valencià.
Article 36
El delegats territorials del Govern podran informar les propostes de nomenament dels directors territorials de les distintes conselleries i del secretari de la delegació territorial a la seua província, i hauran de ser informats prèviament dels seus nomenaments.
Secció segona
Comissió Territorial de Coordinació
Article 37
1. La Comissió Territorial de Coordinació és l'òrgan col·legiat d'assistència al delegat territorial del Govern en les funcions d'orientació, impuls, coordinació i fiscalització de l'activitat dels òrgans territorials de l'administració de la Generalitat Valenciana.
2. La Comissió Territorial de Coordinació serà presidida pel delegat territorial del Govern, i funcionarà en ple i en comissions delegades.
Article 38
1. El ple de la Comissió Territorial de Coordinació estarà constituït per tots els directors territorials de les conselleries que radiquen a la província i hi actuarà com a secretari el secretari de la Delegació Territorial del Govern o funcionari de carrera del grup A que designe el seu titular. Si hi manca el director territorial en alguna de les conselleries, formarà part de la comissió un cap de servei dels serveis territorials d'aqueixa conselleria designat pel seu òrgan competent.
2. El president de la comissió podrà convocar a les reunions de la comissió altres caps dels serveis territorials de l'administració o dels seus organismes autònoms, per tal que informen sobre assumptes concrets de la seua competència.
Article 39
Són funcions de la Comissió Territorial de Coordinació en ple:
a) Coordinar les competències i activitats de les distintes conselleries en l'àmbit provincial.
b) Elaborar els plans conjunts de necessitats de les unitats provincials de l'administració de la Generalitat Valenciana en allò que afecta a personal, material i immobles.
c) Informar els programes d'inversió de la Generalitat Valenciana a la província, a fi de comprovar-ne l'adequació a la política general del Govern Valencià a la província.
d) Estudiar i analitzar els programes d'actuació i les actuacions concretes de les direccions territorials, organismes autònoms i empreses públiques de la Generalitat Valenciana, en aquells casos en què ho decidesca el president de la comissió.
e) Assessorar el delegat territorial del Govern en totes les qüestions, matèries o assumptes que aquest determine.
f) Informar o resoldre sobre tots els assumptes que li siguen atribuïts per mandat específic o disposicions de caràcter general del Govern Valencià.
Títol II
La Conselleria del Portaveu del Govern
Article 40
1. El conseller Portaveu del Govern és el titular del departament que programa, impulsa i executa la política en matèria de relacions del Govern Valencià amb els mitjans de comunicació social amb caràcter general i, en especial, en el que fa referència a l'emissió de la informació institucional i de govern. En matèria de publicitat institucional i anuncis oficials, té encomanades les competències de procurar l'homogeneïtzació de la imatge de la Generalitat Valenciana.
Article 41
El conseller estarà assistit per un gabinet que es constitueix com una unitat d'assistència, assessorament i suport immediat del titular del departament, de qui depèn directament.
En l'estructura del gabinet, es crea l'Àrea de l'Oficina de Suport Tècnic i Parlamentari, a la qual corresponen les funcions de seguiment dels plans, els programes i les actuacions de la conselleria, així com la de la seua activitat parlamentària.
Article 42
Dependran directament del conseller o la consellera Portaveu del Govern, els òrgans directius següents:
– La Direcció General de Comunicació
– La Direcció de Premsa del president
Article 43
La Direcció General de Comunicació és l'òrgan directiu que té atribuïda la gestió del règim jurídic dels mitjans de comunicació social, i també la preparació, la investigació i el desenvolupament legislatiu de la comunicació social en el marc de les normes bàsiques de l'Estat i de la Unió Europea. Al mateix temps, assumeix la tutela administrativa derivada de l'aplicació de la Llei de la Radiotelevisió Valenciana i altres lleis concurrents.
En matèria de publicitat institucional i anuncis oficials, aquesta direcció general té encomanada la coordinació, la supervisió i l'autorització prèvia de les campanyes publicitàries i contractacions i insercions d'aquest caràcter, produïdes en l'àmbit del Govern Valencià i organismes i entitats dependents de les seues conselleries.
En particular, la Direcció General de Comunicació té encomanades les funcions següents:
a) La preparació dels concursos públics per a l'atorgament de les concessions preceptives per a l'explotació dels serveis públics de radiodifusió sonora i televisió, tant analògics com digitals i altres serveis audiovisuals i multimèdia que siguen competència de la Generalitat Valenciana.
b) La col·laboració en la planificació, l'ordenació i la coordinació de les telecomunicacions en l'àmbit de la Generalitat Valenciana, en coordinació amb la Direcció General de Telecomunicacions i Modernització, des del punt de vista de les seues competències específiques.
c) L'assessorament, la planificació i la gestió del règim jurídic dels mitjans de comunicació social.
b) L'elaboració de criteris sobre la difusió de la imatge institucional i de l'activitat de la Generalitat Valenciana i la coordinació, la supervisió i l'autorització prèvia de la publicitat institucional.
Article 44
Al cap de Premsa del president, amb rang de director general, li correspon impulsar i coordinar la informació institucional de la Presidència de la Generalitat, així com auxiliar el conseller Portaveu del Govern en la coordinació de la informació i imatge de la Presidència de la Generalitat amb la resta del govern.
Article 45
Les funcions que l'article 75 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià, confereix a la Secretaria General de la Conselleria del Portaveu del Govern, seran exercides per la Secretaria General de la Presidència de la Generalitat Valenciana. L'estructura administrativa d'aquesta secretaria general atendrà la totalitat dels serveis generals i l'assessorament jurídic dels òrgans d'aquesta conselleria.
Article 46
Depenent directament del conseller Portaveu del Govern, l'Àrea de l'Oficina del Portaveu és la unitat administrativa que impulsa l'emissió d'informació institucional i de govern.
Li correspon en concret el disseny i l'anàlisi dels treballs, les tècniques i els estudis d'avaluació de l'eficàcia de la política informativa pel que fa al desenvolupament de l'acció del Govern de la Generalitat Valenciana.
DISPOSICIONS ADDICIONALS
Primera
És adscrita funcionalment a l'Oficina de Ciència i Tecnologia el Servei de Política Científica de la Direcció General d'Ensenyaments Universitaris, així com la Secretaria del Pla Valencià d'Investigació Científica i Desenvolupament Tecnològic.
Aquesta adscripció funcional s'estendrà a les matèries que, en l'àmbit d'investigació, desenvolupava aquesta direcció general.
Segona
La Direcció General de Telecomunicacions i Modernització assumirà les funcions derivades de les competències previstes a l'article 26 d'aquest reglament i aquelles altres que hi són atribuïdes en els decrets del Govern Valencià 316/1997, de 24 de desembre, a la Direcció General per a la Racionalització del Sector Públic; el Decret 96/1998, de 6 de juliol, a la Sotssecretaria per a la Modernització de les Administracions Públiques i en el Decret 6/2000, d'11 de gener, a la Direcció General per a la Modernització i Racionalització de les Administracions Públiques.
Tercera
El titular de la Direcció General per a la Modernització i Racionalització Pública de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques, passarà a exercir la titularitat de la Direcció General de Telecomunicacions i Modernització.
DISPOSICIONS TRANSITÒRIES
Primera
Els centres directius afectats per la reestructuració competencial produïda mitjançant el Decret 7/2000, continuaran duent a terme la tramitació de tots aquells assumptes i expedients que hi corresponguen per raó de la matèria.
Al respecte, i mentre no s'establesquen les mesures necessàries per dotar dels mitjans materials i personals suficients, així com de l'operativitat pressupostària adequada la Secretaria General de la Presidència, les secretaries generals de les conselleries de Cultura i Educació i de Justícia i Administració Pública, continuaran donant el suport administratiu corresponent als centres directius esmentats, sense perjudici de la competència per resoldre corresponent als òrgans de la Presidència.
Segona
Les unitats i els llocs de treball a nivell administratiu afectats continuaran subsistint, i seran retribuïts amb càrrec als mateixos crèdits pressupostaris, mentre la Secretaria General de la Presidència i la Conselleria del Portaveu del Govern no adopten les mesures oportunes que en facen factible la gestió.
DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA
És derogat el Decret 83/1999, de 30 de juliol, del Govern Valencià, pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Presidència de la Generalitat Valenciana.
Alhora, es deroguen totes aquelles disposicions de rang igual o inferior que s'oposen al que estableix aquest decret.
DISPOSICIONS FINALS
Primera
Als efectes de la interposició dels recursos administratius, posen fi a la via administrativa les resolucions dictades pels sotssecretaris en l'àmbit de les seues respectives competències.
Segona
Es faculta el president de la Generalitat Valenciana i el conseller Portaveu del Govern perquè dicten les disposicions que requeresca l'execució i el desenvolupament del contingut d'aquest decret, dins l'àmbit de les seues competències respectives.
Tercera
Aquest decret entrarà en vigor l'endema de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 18 de juliol de 2000
El president de la Generalitat Valenciana,
EDUARDO ZAPLANA HERNÁNDEZ-SORO
La consellera Portaveu del Govern,

linea
Mapa web