Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

Decret 168/1990, de 15 d'octubre, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s'accepta la transferència de determinats serveis sanitaris de l'Ajuntament de València.

(DOGV núm. 1407 de 23.10.1990) Ref. Base de dades 2780/1990

Decret 168/1990, de 15 d'octubre, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s'accepta la transferència de determinats serveis sanitaris de l'Ajuntament de València.
La Llei 8/1987, de 4 de desembre, del Servei Valencià de Salut, disposa la integració de tots els recursos sanitaris públics en un dispositiu funcional únic i l'adscripció al Servei Valencià de Salut dels serveis i establiments sanitaris de les entitats locals que es transferesquen a la Generalitat Valenciana.
Pel Decret 109/1988, de 18 de juliol, del Consell de la Generalitat Valenciana, es creà la Comissió Mixta amb les Corporacions Locals per a la transferència dels seus serveis i establiments sanitaris al Servei Valencià de Salut.
Aquesta Comissió ha estudiat el traspàs de determinats serveis i establiments sanitaris de l'Ajuntament de València, i -amb la prèvia negociació de la Corporació Local amb les centrals sindicals més representatives- la Comissió Mixta de transferències ha formalitzat la proposta que es concreta en l'Acta de 8 d'octubre de 1990 de l'esmentada Comissió, i s'ha subscrit el conveni per les dues Administracions que, a l'igual que l'Acta, és incorporat com a annex d'aquest Decret.
Per això, a proposta del Conseller de Sanitat i Consum i amb la prèvia deliberació del Consell de la Generalitat Valenciana, en la sessió celebrada el dia 15 d'octubre de 1990,
DECRETE:
Article primer
S'accepta la transferència a la Generalitat Valenciana dels serveis i funcions corresponents, en els termes i condicions expressats pel Conveni de transferència que s'inclou com a annex d'aquest Decret, i es disposa la seua adscripció al Servei Valencià de Salut.
Article segon
Al personal transferit se li donarà l’opció d'integrar-se al corresponent règim estatutari en les condicions que així es determine.
DISPOSICIONS FINALS
Primera
S'autoritza el Conseller de Sanitat i Consum perquè dicte les disposicions que calga per a l'aplicació i el desplegament d'aquest Decret.
Segona
Aquest Decret entrarà en vigor l’endemà de la seua publicació al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
Valencia, 15 d'octubre de 1990.
El President de la Generalitat Valenciana,
JOAN LERMA I BLASCO
El Conseller de Sanitat i Consum
JOAQUIN COLOMER SALA
Annexos que s'hi citen
Acta de la Comissió Mixta Consell de la Generalitat Valenciana Ajuntament de Valencia per a la transferència de serveis i establiments sanitaris al Servei Valencià de Salut.
Vist el Conveni subscrit entre la Generalitat i l’Excm. Ajuntament de Valencia, pel qual s'aprova la transferència a la Generalitat Valenciana de la titularitat dels serveis i establiments sanitaris i estudiat l'Acord de l'Ajuntament de Valencia de 26 de juliol de 1990, pel qual s'aprova la relació nominal de personal que es transfereix a la Comunitat Autònoma i s'atenen diverses al·legacions del personal afectat, la Comissió Mixta de Transferències creada pel Decret 109/1988, de 18 de juliol, adopta els següents:
ACORDS
Primer
Proposar la transferència a la Generalitat Valenciana dels serveis i establiments sanitaris que figuren en el Conveni de 12 de juliol de 1990, subscrit entre les dues Administracions.
Segon
Assabentar-se de l'Acord de l'Ajuntament de 26 de juliol de 1990, pel qual s'aclareix el sentit de la clàusula tercera, apartat A), de l'esmentat Conveni, en el sentit que el personal transferit mantindrà el seu nivell adquisitiu i les seues retribucions no podran ser compensades o absorbides per futurs increments retributius.
La Comissió assumeix aquesta interpretació alhora que garanteix les retribucions del personal afectat per la transferència. El personal que opte per la integració que efectuarà el Servei Valencià de Salut, quan serà el moment, se sotmetrà al que dispose la normativa corresponent.
Valencia, 8 d'octubre de 1990.
Conveni entre la Generalitat Valenciana i l’Excm. Ajuntament de Valencia pel qual s'aprova la transferència a la Generalitat Valenciana de la titularitat dels serveis i establiments sanitaris.
A la ciutat de Valencia, 12 de juliol de 1990.
Reunits
D'una part, l’Honorable Sr. Joaquín Colomer Sala, Conseller de Sanitat i Consum de la Generalitat Valenciana.
1 d'altra, l’Exma. Sra. Clementina Ródenas Villena, Alcaldessa Presidenta de l’Excm. Ajuntament de Valencia.
Exposen
L'article 38 de l’Estatut d’autonomia de la Comunitat Valenciana, en el marc del que preveu l'article 149 de la Constitució, estableix que corresponen a la Generalitat Valenciana, en matèria de sanitat interior, i entre altres, les següents competències:
- El desplegament legislatiu i l’execució de la legislació bàsica de l’Estat, tret del que es refereix al règim econòmic de la Seguretat Social.
- L'organització i administració amb aquests finalitats i dins del seu territori de tots els serveis relacionats amb la matèria expressada i l’exercici de la tutela de les institucions, entitats i fundacions en matèria de Sanitat i Seguretat Social, a part de la reserva estatal de l'alta inspecció.
- La Llei 14/1986, de 25 d'abril, General de Sanitat, estableix, amb caràcter bàsic, les competències de les Comunitats Autònomes, les quals queden delimitades per exclusió a totes aquelles no atribuïdes a l’Estat o, si s'escau, a altres Administracions infracomunitàries.
La disposició transitòria primera de la Llei General de Sanitat i, en el seu desplegament, les disposicions transitòries segona i tercera de la Llei 8/1987 de la Generalitat Valenciana, del Servei Valencià de Salut, estableixen l'adscripció funcional dels serveis i establiments sanitaris de les Corporacions Locals al Servei Valencià de Salut.
Estableixen, així mateix, la realització de Convenis entre el Consell de la Generalitat y les Corporacions Locals als efectes de transferir a la Generalitat Valenciana la titularitat dels centres, serveis i establiments sanitaris actualment depenents de les Corporacions Locals.
En matèria de personal, l'article 140 del Reial Decret Legislatiu 781/1986, de 18 d'abril, en regular les situacions en què es poden trobar els funcionaris de carrera de l'Administració Local, replega expressament la situació de Servei en Comunitats Autònomes.
El Decret 109/1988, de 18 de juliol, del Consell de la Generalitat Valenciana, estableix al seu article seté que els acords de transferència se sotmetran a la respectiva aprovació del Consell i de l’òrgan competent de la Corporació Local, mitjançant les corresponents propostes de Convenis entre ambdues Administracions.
En la sessió plenària celebrada el 13 d'octubre de 1989, la Comissió Mixta de transferències en matèria de sanitat entre la Generalitat Valenciana i l’Excm. Ajuntament de Valencia adoptà el corresponent Acord de transferències.
EL Ple de l’Excm. Ajuntament en sessions celebrades el 14 de desembre de 1989 i el 10 de maig de 1990 modificà l'art. 1º de l'acord subscrit entre el Conseller de Sanitat i l'Alcaldessa el 19 d'octubre de 1989, quant als serveis i a les funcions que es traspassen a la Generalitat Valenciana, en virtut del que estableix l'article 22 de la Llei de Procés Autonòmic, consegüentment, es procedeix a la firma d'aquest acorda que reprodueix l'anterior i replega les esmentades modificacions i que adapta les dades que inicialment s'hi preveien a l'actualitat.
En virtut de tot això.
ACORDEN
Primer
Serveis i establiments que assumeix la Generalitat Valenciana i funcions coordinades.
A) Es traspassa a la Generalitat Valenciana la titularitat dels serveis establerts que tot seguit es relacionen, i que queden adscrits al Servei Valencià de Salut.
A.1. Els serveis i les funcions realitzats pel Servei dels centres municipals de Salut Comunitària, que comprén les següents seccions:
- Oficina Tècnica d'Inspecció Sanitària de Mercavalència.
- Oficina Tècnica de Farmàcia.
- Oficina Tècnica de Postes i Transport Sanitari.
- Centre de Salut Comunitària Junta de Districte Ciutat Vella.
- Centre de Salut Comunitària Junta de Districte Marítim.
- Centre de Salut Comunitària de Trànsits.
- Centre de Salut Comunitària Junta de Districte d'abastos.
A.2. Els serveis i les funcions realitzats per la següent Secció de l’Institut Municipal de la Salut.
- Oficina Tècnica de Coordinació d'Arees.
B) Es desplegaran coordinadament entre la Generalitat Valenciana i l’Excm. Ajuntament de Valencia les següents funcions:
B.1. El suport tècnic de personal i mitjans del Servei Valencià de Salut a les funcions sanitàries responsabilitat de l’Excm. Ajuntament de València que romanen en l'Ajuntament segons el que estableix l'article 42.3 de la Llei 14/1986, de 25 d'abril, General de Sanitat.
B.2. L'intercanvi d'informació en matèria d'atenció sanitària i salut comunitària, i en els aspectes socials, demogràfics i econòmics que hi influesquen.
B.3. L'elaboració d'estudis i projectes conjunts.
B.4. La participació, a sol·licitud de la Generalitat Valenciana, del personal tècnic municipal en els aspectes d'arquitectura, enginyeria i manteniment dels serveis i establiments que es traspassen.
B.5. Qualsevol altra que puga contribuir a la millor relació i coordinació d'ambdues Administracions en benefici de l'atenció sanitària i de la salut pública de la ciutat de Valencia.
Segon Béns, drets i obligacions que es traspassen.
A) Es transfereix a la Generalitat Valenciana, per a la incorporació al seu patrimoni:
A.1. Els immobles relacionats en el Conveni subscrit el 17 de juliol de 1989 per l'Ajuntament de València i el Servei Valencià de Salut en els termes expressament establerts en la disposició transitòria primera de la Llei General de Sanitat i mentre els esmentats béns estiguen afectats als serveis sanitaris (annex I).
A.2. Els béns i objectes efectes als serveis i establiments que es traspassen (annex II).
B) Les obligacions relatives a les funcions, serveis i establiments transferits, reconegudes o no, que hagen estat satisfetes anteriorment a l’entrada en vigor del Decret de transferències, els haurà de realitzar l’Excm. Ajuntament de Valencia amb càrrec al seu pressupost.
Tercer Personal adscrit als serveis que es traspassen.
A) El personal funcionari que presta els seus serveis als centres serveis i establiments traspassats passarà a dependre de la Generalitat Valenciana, i quedarà en situació de Serveis en Comunitats Autònomes segons que preveu l'article 140 del Reial Decret Legislatiu 781/1986.
En cap cas, les retribucions del personal a què fa referència el paràgraf anterior no patiran ninguna minva per raó de la transferència, i s'acolliran al que preveu l'article 4.6 de la Llei 4/1990, de 31 de maig, de Pressuposts de la Generalitat Valenciana, i es respectarà, així mateix, el dret a la inamobilitat en el terme municipal de Valencia.
Al personal transferit se li donarà, si s'escau, l’opció d'integrar-se com a personal estatutari. L'esmentada opció, es desplegarà reglamentàriament.
B) L'Excm. Ajuntament de Valencia notificarà al personal corresponent el traspàs a la Generalitat Valenciana. Així mateix, es trametrà a la Conselleria de Sanitat i Consum, abans del 15 de setembre de 1990, la relació completa del personal traspassat i una còpia certificada de tots els expedients de l’esmentat personal, i els certificats d'havers referits a l'1 de juliol de 1990.
Quart. Data d'efectivitat dels traspassos.
Els traspassos de funcions, establiments i serveis objecte d'aquest acord seran efectives a partir de l’entrada en vigor del Decret de transferències.
Per la Generalitat Valenciana: el Conseller de Sanitat i Consum, Joaquín Colomer Sala; per l'Ajuntament de Valencia: l'Alcaldessa, Clementina Ródenas Villena.
ANNEX I
Conveni entre l'Ajuntament de Valencia i el Servei Valencià de Salut.
REUNITS
Il·lma. Sra. Clementina Ródenas Villena, Alcaldessa de Valencia.
Il·lm. Sr. Alberto Ramírez Gómez, Director General del Servei Valencià de Salut.
EXPOSEN
L'Ajuntament de Valencia i el Servei Valencià de Salut es troben interessats a millorar l'atenció sanitària als ciutadans i, a fi de prestar millors serveis, consideren procedent d'accentuar la col·laboració institucional per a un millor aprofitament dels recursos públics.
Per això, amb la prèvia adopció dels tràmits legals pertinents,
CONVENEN
1. L'Ajuntament de Valencia cedeix al Servei Valencià de Salut l’ús de les plantes baixa i primera i l'espai del soterrani necessari per a col·locar-hi les instal·lacions de calefacció, refrigeració, etc. de l'edifici municipal situat a la Plaça d'Amèrica, núm. 6, antic Centre Sanitari Municipal, la descripció, superfície, límits i dades de registre del qual figuren a l'annex núm. 1 d'aquest Conveni.
1.a). El termini de la cessió s'estima en trenta anys comptadors a partir de l'Acta d'Ocupació, que se subscriurà entre l'Ajuntament i el Servei Valencià de Salut, una vegada s'haurà produït la muda i s'hauran alliberat les plantes dels actuals serveis municipals que s'hi ubiquen.
1.b). La cessió es realitza a títol gratuït, sota la condició resolutòria de destinar les plantes exclusivament a usos sanitaris.
1.c). El Servei Valencià de Salut sufragarà durant el període d'utilització totes les despeses de rehabilitació i de manteniment, i participarà, si s'escau, en la part proporcional en aquelles despeses que afecten la totalitat de l’immoble i que no resulten atribuïbles a cada usuari.
1.d). La utilització de l’edifici, per part de l'Ajuntament i del Servei Valencià de Salut, serà independent, i disposarà d'accessos diferenciats, grafiats en la documentació annexa.
2. L'Ajuntament de Valencia cedeix gratuïtament, amb caràcter definitiu al Servei Valencià de Salut, la parcel·la situada al C/ Salvador Pau, cantó C/ Ramón de Castro, al costat de la Casa de Salut i les dades físiques i de registre del qual figuren a l'annex 2 d'aquest Conveni.
2.a). El Servei Valencià de Salut construirà sobre els terrenys un Centre de Salut, que haurà d'estar funcionant abans de cinc anys, comptadors a partir de la notificació de l'Acord de Cessió.
2.b). La cessió es realitza a títol gratuït, sota la condició resolutòria de destinar l’immoble a Centre de Salut.
3. L'Ajuntament de Valencia constitueix un dret de superfície a favor del Servei Valencià de Salut, sobre la parcel·la situada al C/ Conde de Lumiares, i les dades físiques i de registre del qual figuren a l'annex núm. 3 d'aquest Conveni, per a la construcció d'un Centre de Salut.
3.a). El termini estipulat de trenta anys es comptabilitzarà des del moment de terminació de les obres, segons l'Acta subscrita entre l'Ajuntament i el Servei Valencià de Salut, i es podrà prorrogar de comú acord si les circumstàncies i la voluntat de les parts ho convinguessen.
3.b). El Servei Valencià de Salut construirà el Centre, en un termini de tres anys, comptadors a partir de la notificació de l'Acord de Cessió, i el posarà en marxa abans de cinc anys.
3.c). L'edifici que construirà el Servei Valencià de Salut haurà de formar una unitat arquitectònica amb el Centre Cívic Salvador Allende.
3.d). La cessió del dret de superfície té caràcter gratuït sense fixació de cànon.
3.e). A la fi del termini estipulat, el Servei Valencià de Salut lliurarà a l'Ajuntament l'immoble amb l'obra construïda, sense que la reversió incloga cap dotació sanitària.
3.f). L'Ajuntament de Valencia lliura, anticipadament, al Servei Valencià de Salut la possessió sobre la finca, per tal d'accelerar les gestions i actuacions relatives a la construcció del Centre.
4. L'Ajuntament de Valencia entregarà al Servei Valencià de Salut, per a la construcció d'un Centre de Salut, terrenys al Barri de Sant Marcel·lí, procedents d'una expropiació per a mercat, situats entre els C/ Pius IX i C/ Salvador Perlés, el més aviat possible, una vegada completada l'expropiació i solucionats els problemes que afecten la plena disponibilitat dels terrenys.
5. L'Ajuntament de Valencia entregarà al Servei Valencià de Salut, i destinat a dotacions sanitàries, terrenys procedents de l'antic Hospital Psiquiàtric Pare Jofré, el més aviat possible, una vegada formalitzada la transmissió del domini per part de la Diputació Provincial a favor de l'Ajuntament.
6. L'Ajuntament de Valencia lliurarà al Servei Valencià de Salut l’ús de l’immoble municipal "Casa Socorro Museo", una vegada li hagen estat transferides les competències sobre salut mental, que en l'actualitat exerceix la Diputació Provincial, i es formalitzarà en aqueix moment la cessió d'ús al Servei Valencià de Salut, per a destinar l'immoble a dotacions sanitàries.
7. Aquest Conveni haurà de ser ratificat pel Ple de l'Ajuntament i pel Consell d'Administració del Servei Valencià de Salut.
L'Alcaldessa, Clementina Ródenas Villena; El Director del Servei Valencià de Salut, Alberto Ramírez Gómez.
Veure annex

linea
Mapa web