Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

ORDRE de 4 d'agost de 2000, de la Conselleria de Sanitat, per la qual estableix les condicions per a l'execució de la prestació ortoprotètica dels productes inclosos en l'article 108 del Text Refós de la Llei General de la Seguretat Social (Decret 2065/1974, de 30 de maig) a través dels establiments d'adaptació d'aquests productes en l'àmbit de la Comunitat Valenciana. [2000/6985]

(DOGV núm. 3824 de 29.08.2000) Ref. Base de dades 2815/2000

ORDRE de 4 d'agost de 2000, de la Conselleria de Sanitat, per la qual estableix les condicions per a l'execució de la prestació ortoprotètica dels productes inclosos en l'article 108 del Text Refós de la Llei General de la Seguretat Social (Decret 2065/1974, de 30 de maig) a través dels establiments d'adaptació d'aquests productes en l'àmbit de la Comunitat Valenciana. [2000/6985]
L'article 108 de la Llei General de la Seguretat Social amb text refós aprovat pel Decret 2065/1974, de 30 de maig, estableix la regulació de la prestació ortoprotètica distingint entre les que han de facilitar-se i les que són mereixedores d'ajudes econòmiques.
El Reial Decret 63/1995, de 20 de gener, sobre l'ordenació de prestacions sanitàries del Sistema Nacional de la Salut, recull en l'apartat 4 de l'annex I, les prestacions complementàries entre els quals s'inclou l'ortoprotètica.
El Reial Decret 414/1996, que regula els productes sanitaris i les modificacions que se'n poden fer a través del Real Decret 2727/1998 estableixen les condicions i requisits que han de tenir els productes i els professionals implicats.
L'Ordre Ministerial de 18 de gener de 1996, que desplega el Reial Decret 63/1995, sobre l'ordenació de les prestacions sanitàries, regula la prestació ortoprotètica en l'àmbit del Sistema Nacional de la Salut.
L'Ordre Ministerial de 23 de juliol de 1999, que modifica l'Ordre de 18 de gener de 1996 que regula la prestació ortoprotètica en el Sistema Nacional de la Salut.
L'Ordre Ministerial de 30 de març del 2000 modifica parcialment l'Ordre Ministerial de 18 de gener de 1996 que regula la prestació ortoprotètica en el Sistema Nacional de la Salut.
L'Ordre de la Conselleria de Sanitat de 16 de juliol de 1996 estableix les condicions per a l'execució de la prestació ortoprotètica a la Comunitat Valenciana.
L'Ordre de 17 de febrer de 1997, de la Conselleria de Sanitat , regula l'adquisició d'implants quirúrgics a través de la Direcció General del Servei Valencià de Salut.
Atés que la nova inclusió de productes sanitaris, fins ara no finançats, diversifica àmpliament els sectors professionals implicats la regulació dels quals mereix una consideració de forma diferent.
Tenint en compte els avanços tecnològics i de materials que contínuament es van produint en aquests productes als quals els pacients no podrien tenir accés.
D'acord amb el manament legal d'aquesta prestació, la conselleria garanteix l'accés als productes inclosos en el catàleg general, però això no ha d'impedir l'acte voluntari d'elecció d'altres materials o avanços que els pacients desitgen adquirir participant en la diferència del cost.
Atés que la prestació ortoprotètica ha d'incloure no només la dispensació sinó també l'adaptació correcta d'aquests productes al pacient, i a proposta de la Comissió Executiva Reguladora de la Prestació Ortoprotètica,
Ordene
Article 1
L'àmbit d'aplicació d'aquesta ordre és la població amb residència permanent a la Comunitat Valenciana atesa pel sector públic d ela Conselleria de Sanitat.
El sector regulat per aquesta norma és el de les exopròtesis, ja que els implants quirúrgics estan regulats en una norma pròpia (Ordre de 17 de febrer de 1997 de la Conselleria de Sanitat).
Article 2
Els establiments d'adaptació dels productes allistats en el Catàleg General de Material Ortoprotètic que desitgen acollir-se al procediment establit en aquesta ordre ho manifestaran mitjançant una sol·licitud adreçada al conseller de Sanitat, que inclourà:
2.1 Acceptació expressa de les condicions establides en aquesta ordre, segons el model que hi ha en l'annex I, amb la indicació del nom de l'associació a través de la qual desitja ser representada davant la Conselleria de Sanitat.
2.2 Dades de l'establiment:
2.2.1 Nom de l'empresa, adreça, telèfon, fax i CIF (codi d'identificació fiscal).
2.2.2 Nom, cognoms i DNI del gerent.
2.2.3 Nom, cognoms i DNI del tècnic o la persona responsable de les adaptacions segons els articles i la titulació, de la qual s'aportarà una fotocòpia compulsada.
2.2.4 Relació i qualificació de la resta del personal que treballa en l'establiment.
2.2.5 Descripció dels locals habilitats, incloent-hi la dotació tècnica de què es disposa.
2.2.6 Si el taller d'elaboració és alié, cal identificar-lo com a responsable de la fabricació.
Tot això segons el model de l'annex II.
2.3 Hauran de tenir també tots els requisits establits en la Llei 13/1995, de 18 de maig, de Contractes de les Administracions Públiques, i els que en cada moment s'establisquen.
Article 3
Com a regla general, es classifiquen els productes inclosos en el Catàleg General de Material Ortoprotètic en dos nivells segons la restricció que comporta la seua adaptació. Per tant, els establiments podran ser autoritzats, segons que estipula aquesta ordre, a adaptar productes d'un nivell o dels dos, segons aquesta.
L'administració farà un estudi dels articles que hi ha al mercat i que poden ser inclosos en algun dels codis del Catàleg General de Material Ortoprotètic.
Aquests articles seran acreditats amb un codi d'identificació (2 lletres del grup terapèutic, 1 lletra d'identificació individual i 3 números d'identificació del catàleg general) i un preu màxim de finançament si és inferior al preu màxim del catàleg general.
Quan un codi del catàleg general tinga identificada una quantitat d'articles suficient que garantisca la cobertura de la prestació, quedarà limitat a aquests productes exclusivament sense que això comporte un impediment per a incorporar-ne de nous que també tinguen els requisits exigits, i en seran assabentades les associacions i facultatius prescriptors. En el termini d'un mes, només podran adaptar-se els articles que hagen sigut acreditats i que podran ser identificats en les prescripcions i factures pel seu codi individual.
Si en aquests casos es prescrivia amb el codi del catàleg general, només podrà adaptar-se amb càrrec a la Conselleria de Sanitat l'article més econòmic dels acreditats per a aquest codi, el qual serà, en tots els casos, l'import que pagarà la conselleria.
En els articles de fabricació a mida, en què el procediment anterior no siga possible, s'establiran uns requisits mínims quant al material utilitzat en els components i els procediments normalitzats de fabricació.
Els establiments que adapten aquests articles hauran de comprometre's per escrit al compliment dels estàndards de qualitat establits per a la fabricació i l'adaptació dels articles en els pacients inclosos en l'àmbit d'aquesta ordre.
La Conselleria de Sanitat elaborarà i mantindrà la base de dades que continga les llistes d'articles acreditats (inclusions i exclusions), que entraran en vigor en la data que indique la notificació a les associacions.
Article 4
4.1 Requisits del local
Els establiments hauran de ser accessibles per a les persones discapacitades i per tant no hi ha d'haver barreres arquitectòniques que impedisquen o dificulten l'accés tant a l'establiment com a totes les dependències d'atenció al pacient que hi haja.
4.1.1 Per a l'adaptació de productes ortopèdics
4.1.1.1 Àrea de recepció i espera.
4.1.1.2 Gabinet per a la presa de mides, proves i adaptacions, en condicions d'aïllament acústic i visual.
4.1.1.3 Cabina - vestidor dins del gabinet.
4.1.1.4 Taller d'adaptació.
4.1.1.5 Lavabo.
4.1.1.6 Gabinet per a proves de marxa (només per a l'adaptació de productes de membres inferiors).
4.1.1.7 Magatzem que permeta la correcta conservació dels diferents materials i productes emmagatzemats.
Per a l'adaptació d'articles del nivell II hauran de comptar a més amb:
4.1.1.8 Sala per a la presa de motles amb cabina - vestidor i dutxa amb aigua freda i calenta.
4.1.1.9 Taller d'elaboració d'articles propi o contractat, tenint en compte que el fet de tenir contractada la fabricació no eximeix l'establiment adaptador de responsabilitat sobre el producte.
4.1.2 Per a l'adaptació d'audiopròtesis
4.1.2.1 Àrea de recepció i espera.
4.1.2.2 Zona de despatx i atenció al pacient que garantisca una atenció correcta.
4.1.2.3 Sala insonoritzada o cabina audiomètrica que permeta fer els exàmens necessaris per a l'adaptació d'audiopròtesis, amb un nivell de soroll inferior a 40 dB, sistema de comunicació amb l'explorador i camp lliure.
4.1.2.4 Lavabo.
4.1.2.5 Condicions d'humitat i temperatura que garantisquen la conservació i l'emmagatzematge dels audiòfons i la resta dels instruments.
4.1.2.6 Per a l'adaptació d'audiopròtesis fins a 4 anys comptarà amb un sistema de condicionament als locals i la cabina, adapta a l'edat de 0 a 4 anys, que permetrà l'acollida de la família (nivell II).
4.1.3 Per a l'adaptació de globus oculars i altres pròtesis
4.1.3.1 Àrea de recepció i espera
4.1.3.2 Gabinet de presa de mides, proves i adaptacions, en condicions adequades d'aïllament.
4.1.3.3 Lavabo
4.1.3.4 Taller d'elaboració.
4.2 Equipament
4.2.1 Per a adaptacions d'ortopèdia
Gabinet de presa de mides, proves i adaptacions:
- Llitera d'adult (alt 75 cm, ample 65 cm, llarg 195 cm).
- Espill de cos sencer (alt 160 cm, ample 70 cm).
- Podoscopi o instrumentació de finalitat similar.
- Pedigraf o instrumentació de finalitat similar.
- Conjunt d'instruments de mesura.
Taller d'adaptació:
- Banc de treball
- Fresadora d'eix lliure amb motor
- Trepant
- Pistola d'aire calent, 2.000 W de potència i regulador de temperatura variable de 50º a 600º.
- Serra de vogir
- Grifes d'ortopèdia
- Conjunt d'estris i ferramentes relacionats amb els productes que s'han d'adaptar
- Serra oscil·lant
Gabinet per a proves de marxa:
- Paral·leles regulables en alçària amb una longitud mínima de 3 metres
- Joc d'alces per a l'anivellament de la longitud dels membres inferiors: 6 peces de fusta contraplacada o plàstic de 5, 10, 15, 20, 25 i 30 mm d'espessor i d'una mida aproximada de 320 x 150 mm.
- Eix de cos sencer (alt 160 cm, ample 70 cm).
Sala per a la presa de motles:
- Haurà de comptar amb tot el material necessari per a prendre correctament mostres i motles.
- Aigüera per a l maneig d'escaiola amb aigua calenta i freda.
Taller d'elaboració d'articles:
- Banc de treball.
- Fresadora d'eix lliure amb motor.
- Col·lector de fresadora (extracte de pols i residus).
- Fregadora - brunyidora (amb col·lector).
- Màquina d'esmerilar.
- Trepant (filaberquí) amb suport vertical fix al banc o al sòl (tipus industrial).
- Serra de vogir.
- Forn d'aire forçat, per a termoconformat de plàstic, amb termòstat regulable fins a 250º.
- Equip de modelar plàstic per buit, de potència mitjana de 200 W amb accessoris: taulers, marcs i tubs.
- Bufador de plàstic d'aire calent de 20º fins a 600º.
- Soldadura elèctrica o autògena.
- Màquina de cosir.
- Equip de succió per a laminatge de resines.
- Ferramentes.
4.2.2 Per a adaptacions d'audiopròtesis
Tot allò que fa referència a aparells i protocols ha de ser conforme a la norma ANSI en vigor.
Tots els equips audiològics hauran de ser calibrats periòdicament per tal de garantir que funcionen correctament.
4.2.2.1 Audiòmetre clínic tonal / vocal que dispose de:
- Eixida per via aèria, via òssia i camp lliure, amb emmascarament.
- Entrades de línia per a poder treballar amb material vocal enregistrat en qualsevol dels suports disponibles (cintes, CD, etc.) i micròfon.
- I que permeta:
a) En audiometria tonal, arribar a un nivell sonor de 120 dB HTL per via aèria en les freqüències de 125 a 8.000 Hz.
b) En audiometria vocal, arribar a un nivell sonor de 100 dB HTL per via aèria i en camp lliure.
4.2.2.2 Analitzador d'audiòfons: tots els gabinets audioprotètics hauran de comptar amb un equip per a la realització de mesures de guany d'inserció real preses a nivell del timpà, a més d'un analitzador per a l'estudi electroacústic.
4.2.2.3 Equip auxiliar:
a. Otoscopi amb espèculs diversos.
b. Equip per a la presa d'impressions de l'orella.
c. Equip per a la modificació i adaptació de motles.
d. Equip per a la neteja de motles i audiòfons, i per a fer reparacions senzilles.
e. Polímetre que permeta la comprovació de les piles i el consum.
f. Sistema d'il·luminació (fotòfor o un equip similar).
4.2.2.4 Procediments escrits normalitzats de treball, elaborats pel tècnic responsable, a fi d'assegurar l'adaptació correcta de la pròtesi auditiva.
4.2.2.5 Equip d'adaptació audiològica per a xiquets de 0 a 4 anys:
a. Equip de potencials evocats auditius.
b. Equip audiomètric per a la realització d'audiometria per reforç visual.
c. Equip audiomètric per a la realització d'audiometria infantil.
4.2.3 Per a adaptació de globus oculars i altres pròtesis
- Gabinet per a la presa de mesures, proves i adaptacions.
- Sala per a la presa de motles:
- Taller d'adaptació.
- Taller d'elaboració articles.
Hauran comptar amb tot el material i l'instrumental necessaris per a la realització correcta de cada una de les fases del procés.
4.3 Personal
4.3.1 Per a adaptacions de productes ortopèdics
4.3.1.1 Disposaran del personal tècnic, mecànic i auxiliar suficient, i serà imprescindible almenys un tècnic ortoprotètic qualificat per establiment.
4.3.1.2 A l'efecte es faculta per a l'adaptació d'articles tots els responsables que tinguen els requisits especificats en el Reial Decret 2727/1998.
4.3.2 Per a adaptacions d'audiopròtesis
4.3.2.1 Disposaran de personal tècnic i auxiliar suficient per a l'adaptació correcta dels audiòfons (nivell I) i hauran d'aportar la titulació i els diplomes que n'acrediten la capacitació mentre no es desplegue el disseny curricular dels tècnics audioprotetistes.
4.3.2.2 Per poder adaptar i facturar audiòfons a pacients de 0 4 anys, disposaran d'un metge especialista en otorinolaringologia amb el perfil següent:
- que puga acreditar experiència en el tractament i l'adaptació d'audiòfons en aquest rang d'edats, la prova documental de la qual serà valorada per la Comissió Executiva Reguladora de la Prestació, amb l'assessorament de prescriptors autoritzats en indicar productes en aquesta edat.
- capacitat demostrable i experiència per a la pràctica de potencials evocats, ortoemissions i audiometries infantils.
4.3.3 Per a adaptacions de globus oculars i altres pròtesis. Nivells I i II
4.3.3.1 Disposaran del personal tècnic i auxiliar suficients per a l'adaptació correcta de les pròtesis, i n'hauran d'aportar la titulació i diplomes que acrediten la capacitació.
4.4 Acreditació
Després del procediment d'avaluació adequat i si tenen els requisits esmentats, es farà l'acreditació de l'establiment en el nivell corresponent (nivell I o II), que durarà, si no es produeixen variacions en els requisits, un termini de 3 anys.
4.4.1 Qualsevol modificació que es produïsca en les dades indicades en els articles anteriors, en qualsevol establiment integrat en el sistema, caldrà notificar-la en el termini de 30 dies naturals al Servei de Prestacions complementàries de la Direcció General per a la Prestació Farmacèutica.
4.5 Identificació
En el cas de la necessitat de desplegament de l'activitat professional en l'àmbit hospitalari, serà imprescindible que el personal tècnic duga una identificació en què puga llegir-se amb claredat la llegenda «Col·laborador extern per a la prestació ortoprotètica», sense perjudici de les normes que establisquen els centres per a això.
Article 5
Els establiments integrats en el sistema regulat per aquesta ordre queden sotmesos a les actuacions inspectores de la Conselleria de Sanitat, i el personal designat hi tindrà l'accés lliure, després d'haver-se identificat, per tal d'exercir-hi les seues funcions.
Si d'aquesta actuació es després la possible existència de faltes, i pel que fa al règim de sancions, s'actuarà, com calga, segons que estableixen les lleis que s'hi puguen aplicar, entre les quals hi ha:
- Llei 14/1986, de 25 d'abril, General de Sanitat.
- Llei 25/1990, de 20 de desembre, del Medicament.
- Llei de Bases de Contractes de l'Estat.
- Reial Decret 414/1996, que regula els productes sanitaris, i les normes de desplegament.
Article 6
La prescripció de les prestacions mereixedores de protecció l'haurà de dur a terme un metge d'atenció especialitzada, especialista en la matèria clínica corresponent que justifique la prescripció, el qual haurà d'emplenar els apartats de les dades del pacient i l'informe de l'especialista dels models de prescripció
Les prescripcions es faran segons els models de l'annex III d'aquesta ordre.
Segons l'annex I, alguns articles només es podran prescriure amb el model I-H, cosa que obliga l'especialista que fa prescripció a comprovar que el producte adaptat s'adapta rigorosament a les seues indicacions per al pacient, i per a això signarà el vistiplau a l'adaptació que figura en aquest model, sempre amb data igual o posterior a la de la prescripció.
Els audiòfons per a pacients de 0 a 4 anys només podran prescriure's en els hospitals amb programes de detecció precoç de la sordesa i implants coclears, que en l'actualitat són l'hospital la Fe i l'hospital Clínic Universitari de València. Per a la resta d'edats, els centres autoritzats per a la prescripció són l'hospital la Fe, l'hospital Clínic Universitari de València, l'hospital Doctor Peset, l'hospital General de Castelló i l'hospital General d'Alacant. S'hi podran incorporar altres centres a mesura que s'hi anirà acreditant la creació i el funcionament correcte del programa de detecció precoç de la sordesa.
Article 7
Els establiments integrats i acreditats hauran d'estar en disposició d'adaptar articles d'una qualitat contrastada i a un cost igual o inferior a l'import total que s'indica en el Catàleg General de Material Ortoprotètic.
Article 8
Procediment administratiu:
L'usuari amb la prescripció podrà acudir a qualsevol dels establiments acreditats per a l'adaptació de l'article que necessite.
L'usuari haurà de pagar l'aportació que li corresponga segons el que estableixen l'Ordre Ministerial de 18 de gener de 1996 per a la regulació de la prestació ortoprotètica, i el Catàleg General de Material Ortoprotètic de la Comunitat Valenciana.
Segons el que s'ha especificat adés, i considerant que l'aplicació de les presents disposicions no ha de comportar en cap cas un retard en l'evolució assistencial normal dels pacients hospitalitzats, la Comissió Executiva Reguladora de la Prestació Ortoprotètica instruirà un procediment que garantirà l'aplicació d'aquesta normativa sense perjudici dels drets i els deures que se'n deriven, en el cas que un article susceptible d'aportació per part de l'usuari siga prescrit a un pacient ingressat.
Article 9
9.1 El preu en la factura serà com a màxim, amb l'IVA inclòs, l'especificat en el Catàleg General de Material Ortoprotètic vigent.
Els articles que no hi figuren hauran de tenir els requisits següents per tal de poder ser autoritzats:
- No estar expressament exclosos per l'Ordre Ministerial de 18 de gener.
- Que siga possible incloure'ls en algun dels annexos d'aquesta ordre ministerial.
- Que siguen aprovats per la Comissió Executiva Reguladora de la Prestació Ortoprotètica.
9.2 El pagament es farà a les associacions en el termini que establisca la normativa aplicable.
Article 10
Amb caràcter general, estaran sotmeses a visat per part de la inspecció, i sempre abans de la dispensació, les prescripcions del grup "Especial control" (EC) del Catàleg General de Material Ortoprotètic vigent en cada moment, í també totes les prescrites pels facultatius de centres concertats amb la Conselleria de Sanitat.
En el cas de pacients ingressats en centres propis, el visat el podrà fer la direcció mèdica del centre.
Article 11
Amb caràcter especial, i només si ho determina la Comissió Executiva Reguladora de la Prestació Ortoprotètica, després de l'estudi de les comprovacions necessàries, podran sotmetre's al visat previ de la dispensació, per part de la inspecció:
- La totalitat dels articles que haja de dispensar un establiment d'ortopèdia determinat.
- La totalitat dels articles prescrits per un facultatiu determinat.
- Determinats articles inclosos en el Catàleg General de Material Ortoprotètic.
De la mateixa manera, podrà establir-se que determinats articles queden subjectes a un procediment especial, abans d'adaptar-los i facturar-los. (Grup Annex IV del Catàleg General de Material Ortoprotètic.)
Els acords recollits en els supòsits anteriors del present article seran notificats a les associacions, almenys 1 mes abans que entren en vigor.
Article 12
Com a norma general, en el full de prescripció de material ortoprotètic (annex III), haurà d'emplenar el facultatiu especialista la descripció de l'article i el codi d'identificació, que seran coincidents, i la prescripció hi haurà de correspondre. Si hi ha alguna discrepància entre la descripció de l'article i el codi, la primera tindrà preferència sobre el segon.
Si el facultatiu no ha indicat el codi de l'article, se'n dispensarà i facturarà el de menor preu entre els del catàleg que s'adapten a la prescripció, i aquest serà l'únic que la Conselleria de Sanitat assumirà al seu càrrec.
Article 13
La facturació de prescripcions dispensades el mes anterior es farà segons que establisca l'òrgan responsable de la gestió de la prestació.
Article 14
Els fulls de prescripció tindran un termini de validesa de 15 dies naturals, per tal que els reben els establiments d'ortopèdia, comptadors des de la data de prescripció que hi haurà consignada, i caducaran si transcorre el termini esmentat.
Article 15
La Conselleria de Sanitat en no cap cas pagarà els articles no inclosos en el Catàleg General de Material Ortoprotètic que en cada moment estiga vigent, tota la qual cosa sense perjudici del que estableix l'article 9.1.
Article 16
La Conselleria de Sanitat, per raó de les comprovacions que faça sobre la facturació i davant d'indicis d'irregularitats en la dispensació de determinats articles facturats, podrà, assabentant-ne les associacions, retenir cautelarment els articles, fins que s'aclariran totalment, en el menor termini possible (limitat a tres mesos per damunt del termini màxim de pagament).
Article 17
Llevat del que especifica l'article anterior, quan s'haurà revisat la facturació, la Conselleria de Sanitat tornarà a les associacions els documents no vàlids perquè no reunisquen els requisits exigits, els quals podran ser qualificats en:
1. Recuperables
- Falta o incorrecció de part de les dades en el full de prescripció o en la factura.
a. Nom i cognoms del pacient i titular en el seu cas, número d'afiliació, DNI, adreça, i/o telèfon, diagnòstic, així com data i signatura del pacient o representant, en l'endós quan ho requerisca.
b. Nom i cognoms del facultatiu, número de col·legiat, localitat, especialitat, número d'història si cal o número de prescripció.
c. Dades relatives a l'oficina d'ortopèdia, codificació de l'article, i preu unitari, nombre d'articles o import incorrectes.
d. Altres dades del full de prescripció o de la factura la incorrecció o la falta dels quals no comporte la devolució no recuperable. (Falta de l'origen de l'assistència, codi de l'ortopèdia o del centre de gestió.)
- Falta de concordança de la factura documental amb la base magnètica.
- Falta del diagnòstic.
- Prescripció amb tampó.
2. No recuperables
a. Prescripció en model no oficial.
b. Falta del full de prescripció.
c. Fulls de prescripció en què falte alguna de les dades de consignació imprescindible (signatura del metge en la prescripció, visat de la inspecció o la direcció mèdica, data de la prescripció, vistiplau de l'especialista si cal, o quan falten totes les dades d'identificació del facultatiu).
d. Falta d'identificació de l'article prescrit.
e. Prescripció efectuada per un facultatiu no identificat com a membre de l'àmbit de l'assistència especialitzada de la Conselleria de Sanitat i no vinculat a la Conselleria de Sanitat.
f. Fulls de prescripció rebuts a l'oficina d'ortopèdia més de 15 dies naturals després de la data de la prescripció.
g. Fulls de prescripció facturats la dispensació dels quals no corresponga al mes anterior.
h. Fulls de prescripció amb afegits, esmenes o correccions en la prescripció, i també en la data i la signatura de la prescripció, de l'oficina d'ortopèdia, del visat en el seu cas, o del vistiplau del facultatiu si es requereix i de l'endós, llevat que estiguen salvades per la signatura corresponent amb la llegenda "val" o "val l'esmena".
i. Falta de coincidència entre l'article prescrit i el dispensat.
j. Fulls de prescripció en què es detecte manipulació.
k. Fulls de prescripció el producte dels quals haja sigut dispensat més de dos mesos després de la recepció de la prescripció a l'oficina d'ortopèdia. Si aquesta circumstància s'havia de produir, perquè no s'haja recollit l'article, l'article podrà facturar-se a la Conselleria de Sanitat, si al mateix temps es lliura l'article al Servei de Prestacions Complementàries de la Conselleria de Sanitat.
Les situacions que requerisquen un termini major per la complexitat especial de l'adaptació de l'article seran autoritzades individualment pel Servei de Prestacions Complementàries després d'estudiar la documentació que ho justifique.
l. Facturació d'articles no inclosos en la prestació ortoprotètica llevat del que indiquen els articles 9.1 i 15.
m. Vistiplau de la inspecció o la direcció mèdica posterior a la dispensació de l'article quan la prescripció ho requerisca.
n. Totes les altres que es determinen a través de la Comissió Executiva Reguladora de la Prestació Ortoprotètica i que en tots els casos seran comunicades almenys amb 1 mes d'anticipació a les diferents associacions.
Article 18
De la facturació presentada per les associacions se'n deduiran els documents que no tinguen els requisits determinats en l'article anterior. S'assabentarà les associacions d'aquestes deduccions, enviant-los els fulls de prescripció corresponents perquè els tornen a facturar si és el cas (recuperables), i en serà una fotocòpia en el cas dels fulls de prescripció no recuperables.
Article 19
Les dades que caldrà enregistrar en un suport informàtic a partir dels fulls de prescripció i que són considerades necessàries per al procés de facturació i el control correcte de la prestació ortoprotètica seran establides per l'administració.
Article 20
Els articles indicats amb una R en el catàleg tindran la consideració de reutilitzables. Per tant, quan haurà acabat d'usar-los, l'usuari els tornarà a la Conselleria de Sanitat, que en potenciarà la reutilització.
Article 21
Una vegada fetes l'adaptació i la dispensació començarà el termini de garantia de l'article, indicat en el Catàleg General de Material Ortoprotètic, durant el qual, si s'acredita l'existència de vicis o defectes en l'article no imputables a un mal ús per part de l'usuari, la Conselleria de Sanitat podrà reclamar a l'empresari la reposició, o la reparació si és suficient, dels béns inadequats. Serà d'aplicació en tots els casos el que disposa l'article 5.
Article 22
La Comissió Executiva Reguladora de la Prestació Ortoprotètica tindrà la composició següent:
- President: el conseller de Sanitat.
- President suplent: el director general per a la Prestació Farmacèutica.
- Vicepresident: el cap del Servei de Prestacions Complementàries.
- Vocals:
- 2 representants del Servei de Prestacions Complementàries.
- 1 representant del Servei d'Inspecció.
- 1 representant de la Direcció General per als Recursos Humans i Econòmics.
- 2 facultatius especialistes designats per la Direcció General per a la Prestació Assistencial.
- 3 representants de les associacions d'establiments d'adaptació de productes, designats per les diferents associacions.
- Secretari: el cap de secció del Servei de Prestacions Complementàries.
- Secretaria: el cap de negociat de l'Àrea per a la Prestació Farmacèutica i el Medicament.
Quan ho considere oportú, la Comissió Executiva Reguladora de la Prestació Ortoprotètica podrà convocar a les reunions un màxim de dos membres no fixos, que actuaran amb veu però sense vot, entre persones que per la seua trajectòria professional es considere necessari que intervinguen.
Article 23
El Catàleg General de Material Ortoprotètic podrà ser modificat mitjançant una resolució del conseller de Sanitat, a proposta de la Comissió Executiva Reguladora de la Prestació Ortoprotètica.
Disposició Addicional
Queda derogada l'ordre de 16 de juliol de 1996 de la Conselleria de Sanitat i Consum.
Disposició transitòria
Els establiments que tenen assumit el procediment de dispensació establit en l'Ordre de 16 de juliol de 1996 hauran de presentar en el termini de tres mesos des de l'entrada en vigor de la present ordre la documentació relativa als articles segon i quart.
Disposició final
Aquesta ordre vigirà des de l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 4 d'agost de 2000
El conseller de Sanitat
SERAFÍN CASTELLANO GÓMEZ
ANNEX I
(nom) .... DNI ..., com a gerent de l'empresa ..., domiciliada a ..., adreça ..., que pertany a l'Associació..., declare que l'empresa té els requisits establits en la Llei 13/1995, de 18 de maig, de Contractes de les Administracions Públiques i
SOL·LICITE
A la Conselleria de Sanitat la inclusió de l'empresa en el procediment vigent de facturació de productes ortoprotètics, relatiu a pacients inclosos en la seua cobertura, acceptant expressament les condicions establides en l'Ordre de la Conselleria de Sanitat de 4 d'agost del 2000.
(lloc i data)
(signatura)
ANNEX II
DADES DE L'EMPRESA
1. Denominació
Adreça
Telèfon Fax
CIF
2. Personal (nom i cognoms, DNI)
Gerent
Tècnic y Titulació
Nombre i qualificació de la resta del personal:
3. Descripció dels locals i de la dotació tècnica
(lloc i data)
(signatura)

linea
Mapa web