Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

DECRET 111/2004, de 2 de juliol, del Consell de la Generalitat, pel qual s'aprova el Reglament de l'Institut de la Petita i Mitjana Indústria de la Generalitat Valenciana. [2004/X7026]

(DOGV núm. 4792 de 07.07.2004) Ref. Base de dades 3093/2004

DECRET 111/2004, de 2 de juliol, del Consell de la Generalitat, pel qual s'aprova el Reglament de l'Institut de la Petita i Mitjana Indústria de la Generalitat Valenciana. [2004/X7026]
Pel Decret 29/1994, de 8 de febrer, modificat pel Decret 9/2002, de 15 de gener, el Consell de la Generalitat va aprovar el Reglament de l'Institut de la Petita i Mitjana Indústria de la Generalitat Valenciana (IMPIVA).
L'experiència de l'Institut en els últims anys i les noves disposicions normatives han justificat la conveniència d'abordar l'oportuna modificació del Reglament de l'IMPIVA. En este sentit, s'ha adaptat la composició dels membres del Comité de Direcció al nou Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme; així mateix, i com a conseqüència de l'actual estructura organitzativa, s'han redistribuït les funcions entre els òrgans, suprimint el de director tècnic administratiu, i permetent una major agilitat en la gestió de l'Institut.
Per a aconseguir una major claredat normativa, s'ha considerat l'oportunitat de derogar en la seua integritat el Reglament vigent, tot evitant la dispersió normativa.
En virtut d'això, a proposta del conseller d'Indústria, Comerç i Turisme, conforme amb el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana i després de la deliberació prèvia del Consell de la Generalitat, en la reunió del dia 2 de juliol de 2004,
DECRETE
Capítol I
Naturalesa i funcions
Article 1. Naturalesa i règim jurídic
1. L'Institut de la Petita i Mitjana Indústria de la Generalitat Valenciana (IMPIVA) és una Entitat de Dret Públic de la Generalitat de les previstes en el paràgraf segon de l'article 5.2 del text refós de la Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat.
2. L'IMPIVA, amb personalitat jurídica pròpia i plena capacitat d'obrar per al compliment dels seus fins, està adscrit a la Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme.
3. L'IMPIVA es regix pel que s'ha establit en la disposició addicional setena de la Llei 12/1988, de 30 de desembre, de Pressupostos de la Generalitat per a 1989, en el present Reglament, i en les altres disposicions d'aplicació a este tipus d'ens.
4. Sense perjuí del que s'ha disposat en el número anterior, l'IMPIVA ajustarà la seua activitat a l'ordenament jurídic privat, estant subjecte a este en les seues relacions jurídiques externes i en les adquisicions patrimonials. La contractació es regirà per les previsions que respecte d'això es contenen en la legislació vigent sobre contractes de les Administracions Públiques per a este tipus d'ens.
Article 2. Funcions i fins
1. L'Institut tindrà al seu càrrec l'impuls i l'execució de la política de la Generalitat en relació amb la xicoteta i mitjana empresa industrial.
Dins d'este marc serà objectiu fonamental de l'Institut la promoció de la innovació, tot impulsant el desenrotllament i la millora de la mitjana i xicoteta empresa industrial valenciana.
Per a això dirigirà les seues actuacions de forma especial a:
a) Facilitar i estimular l'adaptació de les xicotetes i mitjanes empreses industrials a les innovacions i a les exigències en el mercat.
b) Potenciar la millora de l'organització i modernització de les xicotetes i mitjanes empreses industrials, així com impulsar la creació i la implantació de noves empreses industrials, tot prestant particular atenció al desenrotllament tecnològic i comercialització.
c) Fomentar i donar suport a les actuacions conjuntes de cooperació, concentració o fusió entre les xicotetes i mitjanes empreses que propicien una millora de la competitivitat industrial valenciana.
d) Promoure i prestar els servicis que contribuïsquen a una millor gestió de la xicoteta i mitjana empresa industrial valenciana.
e) Qualsevol altra actuació que servisca per al desenrotllament, la modernització i la millora de la xicoteta i mitjana empresa industrial valenciana.
2. Per a la consecució d'estos fins, l'Institut podrà realitzar les funcions següents:
a) Establir i promoure un sistema d'assistència tècnica i assessorament a les xicotetes i mitjanes empreses.
b) Elaborar i difondre entre les xicotetes i mitjanes empreses la informació que els puga ser útil en els distints camps de la seua activitat.
c) Realitzar i promoure cursos, seminaris, jornades i concedir beques i similars, dirigits a la formació i el reciclatge del personal de les xicotetes i mitjanes empreses.
d) Realitzar estudis, publicacions i activitats en la línia de millorar el coneixement de la xicoteta i mitjana empresa valenciana i de les actuacions que a nivell internacional es realitzen en este àmbit.
e) Facilitar i contribuir al finançament de la xicoteta i mitjana empresa valenciana mitjançant:
1. Tot tipus d'activitats encaminades a establir nous canals de finançament o garantia.
2. Participar amb caràcter transitori en el capital d'aquelles societats que contribuïsquen al compliment dels fins de l'Institut.
3. Realitzar operacions de préstec a favor de les societats el capital del qual participe o prestar aval o garantia sobre els préstecs que puguen rebre les dites societats.
4. Constituir o participar en la posada en marxa de les dites societats.
f) Qualsevol altra funció destinada al compliment dels fins assenyalats en l'apartat anterior.
Article 3. Col·laboració
En la realització de les funcions establides en els articles anteriors, l'Institut podrà comptar, especialment i entre altres, amb la col·laboració de les universitats, cambres oficials de comerç, indústria i navegació, col·legis professionals, organitzacions empresarials, sindicats, fundacions i associacions i, en especial, amb els Instituts Tecnològics i els Centres Europeus d'Empreses Innovadores de la Xarxa IMPIVA.
Capítol II
Organització
Article 4. Òrgans
1. Els òrgans de l'IMPIVA són: El president, el vicepresident, el Comité de Direcció i el director general.
2. El Consell Assessor serà l'òrgan consultiu i assessor de l'Institut.
Article 5. El president
1. El president de l'IMPIVA, qui ho serà al seu torn del Comité de Direcció serà, amb caràcter nat, el conseller d'Indústria, Comerç i Turisme.
2. El president exercirà les funcions següents:
a) Ostentar la superior representació de l'Institut en totes les seues relacions amb entitats públiques o privades, amb les excepcions establides en l'article 9.
b) Ordenar les convocatòries, fixar l'orde del dia i presidir amb vot de qualitat les sessions del Comité de Direcció i del Consell Assessor.
c) Proposar al Comité de Direcció les línies de funcionament de l'Institut.
d) Nomenar els membres del Consell Assessor que s'establixen en este Reglament, desprès de la corresponent proposta prèvia.
e) Exercir l'alta direcció i el govern de l'Institut.
f) La representació permanent de l'Institut en la firma de convenis i contractes.
g) L'aprovació de les resolucions d'execució dels programes de l'Institut.
h) La superior autoritat, l'alta inspecció i el règim disciplinari del seu personal.
i) En general, i de forma àmplia, totes aquelles que procuren el millor desenrotllament dels fins de l'Institut.
3. En els casos de vacant, absència o malaltia el substituirà en la presidència el vicepresident.
4. El president podrà delegar, amb caràcter permanent o temporal, determinades funcions en el vicepresident, el director general, en qualssevol dels membres del Comité de Direcció o en el personal de l'Institut que considere necessari.
Article 6. El Comité de Direcció
1. Al Comité de Direcció, òrgan col·legiat de govern i direcció de l'IMPIVA, li correspon exercir, sense altres limitacions que les establides en les lleis i sense perjuí de les atribucions del seu president, quantes facultats i poders, en general, calguen per al compliment dels seus fins.
2. En particular, correspon al Comité de Direcció:
a) Definir les línies de funcionament de l'Institut d'acord amb les directrius de la Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme.
b) Examinar i aprovar els plans d'actuació en cada una de les seues activitats fonamentals.
c) Examinar i aprovar la redacció definitiva de l'avantprojecte de pressupostos de l'Institut, per a la seua posterior tramitació
d) Aprovar la Memòria anual d'activitats presentada pel president.
e) Evacuar els informes que li requerisca la Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme.
f) Aprovar la participació permanent o transitòria en el capital de societats mercantils.
g) Aprovar la creació de societats mercantils en què siga soci l'Institut.
h) Aprovar les operacions de préstec, aval o garantia a favor de les societats en el capital de les quals participe l'Institut.
i) Aprovar i regular, a proposta del director general, l'organització interna de l'entitat i els criteris per a la selecció, l'admissió i la retribució del personal laboral i la seua plantilla.
j) Elevar als organismes competents les propostes i els acords que requerisquen la seua aprovació o ratificació.
k) Totes aquelles que siguen necessàries per al compliment dels fins i dels programes de l'Institut i aquelles altres que d'ara endavant se li puguen atribuir.
3. El Comité de Direcció podrà delegar, amb caràcter permanent o temporal, determinades funcions en el president, el vicepresident, i el director general, i conferir apoderaments especials per a casos concrets sense limitació de persones.
Article 7. Composició del Comité de Direcció
1. El Comité de Direcció estarà integrat per:
a) El president, que serà el de l'Institut.
b) El vicepresident, que serà, amb caràcter nat, el secretari autonòmic d'Indústria i Comerç.
c) El director general d'Indústria i Investigació Aplicada.
d) El sotssecretari de la Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme.
e) Tres vocals designats entre personal de la Generalitat.
f) Fins a un màxim de cinc vocals, designats entre representants d'institucions, associacions de caràcter econòmic i social de la Comunitat Valenciana, o persones de reconegut prestigi científic i professional.
g) El secretari, que serà el director general de l'IMPIVA, amb veu però sense vot.
2. El nomenament i el cessament dels vocals previstos en els apartats e) i f) del número 1 d'este article correspon al president de l'IMPIVA.
3. Sense perjuí del que s'ha indicat en el número anterior, els vocals del Comité de Direcció es designaran cada dos anys, podent, si és el cas, prorrogar-se este termini per períodes d'igual duració.
4. En les sessions del Comité podrà comptar-se amb la presència, amb veu però sense vot, dels experts que el Comité de Direcció considere convenient per al seu assessorament en matèries específiques.
Article 8. Funcionament del Comité de Direcció
1. El Comité de Direcció es reunirà sempre que ho acorde el president i, com a mínim, dues vegades a l'any, desprès de la convocatòria prèvia que haurà de ser acordada i notificada amb una antelació mínima de quaranta-huit hores, excepte en cas de convocatòria urgent, acompanyant-se l'orde del dia.
2. El Comité de Direcció podrà, així mateix, convocar-se pel president, desprès de la sol·licitud prèvia per escrit i motivada, almenys, per la majoria absoluta dels seus membres.
3. L'orde del dia la fixarà el president tenint en compte, si és el cas, les peticions dels altres membres formulades amb antelació suficient.
4. El quòrum per a la vàlida constitució del Comité de Direcció serà el de majoria absoluta dels seus components en primera convocatòria, i d'un mínim de cinc membres en segona convocatòria, havent d'estar necessàriament entre ells el president o el vicepresident. Entre la primera i segona convocatòria hauran de transcórrer, almenys, trenta minuts. No obstant això, quedarà vàlidament constituït, encara que no s'hagueren complit els requisits de convocatòria, quan se troben presents tots els seus membres i així ho acorden per unanimitat.
5. Els acords seran adoptats per majoria dels assistents, tot decidint els empats el vot del president.
6. Dels acords que adopten el Comité de Direcció s'alçarà la corresponent acta, que serà firmada pel secretari, amb el vistiplau del president, i s'aprovarà en esta o posterior sessió, havent de registrar-se en el llibre d'actes.
7. En allò que no s'ha previst en este article s'estarà al que s'ha disposat en el capítol II del títol II de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
Article 9. El director general
1. El director general de l'IMPIVA serà nomenat per decret del Consell de la Generalitat, a proposta del conseller d'Indústria, Comerç i Turisme.
2. Al director general li correspon:
a) Assumir la representació ordinària, l'administració i la gestió de l'Institut.
b) La direcció del personal de l'Institut i l'execució dels acords del Comité de Direcció en la dita matèria.
c) Ostentar la representació de l'Institut en l'exercici d'accions i recursos.
d) Elaborar el programa d'actuació anual i l'avantprojecte de pressupostos de l'Institut.
e) Retre comptes davant el Comité de Direcció del compliment del pressupost i sotmetre a este els comptes anuals.
f) Elaborar la memòria de les activitats exercides i facilitar al Comité de Direcció la informació que requerisca sobre el seu desenrotllament .
g) Executar i fer complir els acords del Comité de Direcció.
h) Formular propostes d'acord, així com d'actuació, al Comité de Direcció i al president, en assumptes l'aprovació del qual els competisca.
i) Ordenar despeses i pagaments.
3. En cas de vacant, absència o malaltia, el director general serà substituït per la persona que designe el president.
4. El director general podrà delegar, amb caràcter permanent o temporal, determinades funcions en el personal de l'Institut al seu càrrec.
Article 10. El Consell Assessor
El Consell Assessor, òrgan consultiu de l'Institut, tindrà les funcions següents:
a) Estudi i dictamen de quants projectes de disposicions siguen sotmesos a la seua consideració.
b) Emissió dels informes que se sol·liciten sobre totes aquelles qüestions que es referisquen a matèries compreses en l'àmbit de competència de l'Institut.
c) Proposició de les mesures i les disposicions que es consideren necessàries o convenients sobre qüestions relacionades amb activitats de l'Institut.
d) Elaboració de propostes per al millor funcionament de l'Institut.
e) Escoltar qualsevol assumpte que el Comité de Direcció considere convenient el seu informe.
f) Quantes altres missions li atribuïca el Comité de Direcció dins de la seua funció consultiva i assessora.
Article 11. Composició del Consell Assessor
El Consell Assessor estarà integrat:
a) Pel president de l'Institut, que actuarà com a president del Consell Assessor.
b) El vicepresident del Comité de Direcció, que actuarà com a vicepresident del Consell Assessor.
c) El director general de l'IMPIVA, que actuarà com a secretari, amb veu però sense vot.
d) Un representant per cadascun dels Instituts Tecnològics i Centres Europeus d'Empreses Innovadores integrats en la Xarxa IMPIVA.
e) Cinc representants de les organitzacions sindicals més representatives de la Comunitat Valenciana.
f) Cinc representants de les organitzacions empresarials més representatives de la Comunitat Valenciana.
g) Tres representants, un per província, del Consell de Cambres Oficials de Comerç, Indústria i Navegació de la Comunitat Valenciana.
h) Un representant de cada una de les universitats existents a la Comunitat Valenciana.
i) Fins a un màxim de cinc vocals de lliure designació per part del president de l'Institut, entre persones de reconegut prestigi científic i professional, o que hagen prestat destacats servicis a l'economia valenciana.
Article 12. Funcionament del Consell Assessor
1. Les normes de funcionament del Consell Assessor seran:
a) El Consell Assessor es reunirà sempre que el president ho jutge oportú o ho sol·licite la majoria absoluta dels seus membres.
b) El quòrum per a la vàlida constitució del Consell Assessor serà el de la majoria absoluta dels seus components en primera convocatòria, i d'un mínim de cinc membres en segona convocatòria, havent d'estar necessàriament entre ells el president o el vicepresident. Entre la primera i la segona convocatòria haurà de transcórrer almenys trenta minuts.
c) Les decisions s'adoptaran per majoria dels membres assistents a la sessió, tot decidint els empats, si és el cas, el president.
2. En allò que no s'ha previst en este article s'estarà al que s'ha disposat en el capítol II del títol II de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
Capítol III
Personal
Article 13. Personal de l'Institut
1. El personal de l'Institut es regirà per les normes de dret laboral i, si és procedent, de dret civil que els siguen d'aplicació, tenint a tots els efectes la consideració de personal al servici de l'administració de la Generalitat, amb l'excepció del personal funcionari de la Generalitat que es regirà per la legislació de la funció pública.
2. La pertinença al Comité de Direcció o al Consell Assessor no generarà en cap cas drets laborals respecte a l'IMPIVA. El mateix criteri s'aplicarà al director general de l'Institut.
3. La situació dels funcionaris de la Generalitat que s'incorporen a l'IMPIVA serà la que regula el Decret Legislatiu de 24 d'octubre de 1995, pel qual es va aprovar el text refós de la Llei de la Funció Pública Valenciana, i la resta de normes complementàries.
4. La contractació de personal laboral fix l'acordarà el Comité de Direcció. Les proves les convocarà el president d'acord amb els principis de publicitat, igualtat, mèrit i capacitat. La contractació de personal laboral temporal es durà a terme pel director general davall els mateixos principis de publicitat, igualtat, mèrit i capacitat.
5. El règim de retribució del personal de l'IMPIVA s'adaptarà allò que, amb caràcter general, regisca per al personal al servici de la Generalitat, amb les excepcions imposades per necessitats del servici i característiques especials del lloc de treball.
Capítol IV
Recursos i règim econòmic
Article 14. Recursos econòmics
Seran recursos de l'Institut els següents:
a) Les consignacions previstes en els Pressupostos de la Generalitat, fins i tot les establides en els programes d'inversions públiques.
b) Les subvencions o aportacions voluntàries d'entitats i institucions tant públiques com privades.
c) Les rendes i productes que generen els béns i valors que integren el patrimoni de l'Institut.
d) Els ingressos procedents dels servicis realitzats per l'Institut, que en cap cas tindran la consideració de taxa.
e) Qualssevol altres recursos que pogueren atribuir-se-li.
Article 15. Pressupost
El pressupost de l'IMPIVA s'ajustarà al que s'ha establit en la Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat i a les previsions de les Lleis de Pressupostos de la Generalitat.
Article 16. Règim pressupostari i comptabilitat
1. L'avantprojecte de pressupost es remetrà a la Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme per a la seua posterior elevació a la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, a efectes de la seua integració en el Pressupost de la Generalitat.
2. L'avantprojecte de pressupost serà elaborat i gestionat davall el principi d'equilibri pressupostari.
3. La comptabilitat s'ajustarà a les normes aplicables a les Entitats de Dret Públic subjectes a la Generalitat.
Article 17. Control financer
El control financer de l'IMPIVA s'efectuarà d'acord amb el que s'ha establit en la Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat.
DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA
Queda derogat el Decret 29/1994, de 8 de febrer, del Consell de la Generalitat, modificat pel Decret 9/2002, de 15 de gener, pel qual es va aprovar el Reglament de l'Institut de la Petita i Mitjana Indústria de la Generalitat Valenciana.
DISPOSICIONS FINALS
Primera
S'autoritza el conseller d'Indústria, Comerç i Turisme per a dictar totes les disposicions que siguen necessàries per al desenrotllament i l'aplicació del que s'ha establit en el present decret.
Segona
El present decret entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 2 de juliol de 2004
El president de la Generalitat,
FRANCISCO CAMPS ORTIZ
El conseller d'Indústria, Comerç i Turisme,

linea
Mapa web