Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

DISPOSICIÓ NO VIGENT. INSTRUCCIONS de 3 d'abril de 2006, del director gerent de l'Agència Valenciana de Salut, sobre la jubilació i la prolongació de la permanència en el servici actiu del personal estatutari de l'Agència Valenciana de Salut i el procediment que s'ha de seguir. [2006/X6463]

(DOGV núm. 5274 de 06.06.2006) Ref. Base de dades 3131/2006

INSTRUCCIONS de 3 d'abril de 2006, del director gerent de l'Agència Valenciana de Salut, sobre la jubilació i la prolongació de la permanència en el servici actiu del personal estatutari de l'Agència Valenciana de Salut i el procediment que s'ha de seguir. [2006/X6463]
La Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'Estatut Marc del Personal Estatutari dels Servicis de Salut (BOE de 17.12.2003), deroga el règim estatutari configurat pels tres estatuts de personal anteriors, unifica i substituïx el règim jurídic que s'aplica, actualitzant-lo i adaptant-lo tant pel que fa al model de l'estat autonòmic, com pel que fa al concepte i l'abast actuals de l'assistència sanitària.
Una de les modificacions establides per l'estatut nou, que afecta la planificació de recursos humans de l'Agència Valenciana de Salut, organisme autònom de caràcter administratiu de la Generalitat Valenciana adscrit a la Conselleria de Sanitat, és la que pertoca a l'edat de jubilació del personal estatutari dels servicis de salut, que abans es regia pels estatuts preconstitucionals següents: l'Estatut Jurídic del Personal Mèdic de la Seguretat Social, l'Estatut del Personal Sanitari no Facultatiu i l'Estatut del Personal no Sanitari de les Institucions Sanitàries de la Seguretat Social, que fixaven tots tres l'edat de jubilació als 70 anys.
El nou Estatut Marc introduïx innovacions importants en matèria de jubilació, consistents en una reducció de l'edat de jubilació forçosa, que ara es fixa en els 65 anys, i en l'establiment d'una sèrie de supòsits que permeten, en circumstàncies determinades i després del compliment d'uns requisits determinats, la prolongació de la permanència en el servici actiu. En concret, l'article 26.2 del nou estatut determina que la jubilació forçosa es declara en fer la persona interessada l'edat de 65 anys, excepte en els supòsits previstos en l'article 26.3, en la disposició transitòria setena i en el 22é paràgraf de l'article 26, que permet que puga sol·licitar voluntàriament la pròrroga en el servici actiu fins a fer, com a màxim, els 70 anys d'edat, sempre que tinga uns requisits determinats i que ho autoritze el servici de salut segons les necessitats de l'organització articulades en el marc del pla d'ordenació de recursos humans.
Pel que s'ha exposat, és adient dictar estes instruccions, que articulen els procediments que permeten al personal estatutari l'exercici d'este dret, sense perjuí d'una planificació posterior dels recursos humans dins del pla d'ordenació previst en l'article 13 de l'Estatut Marc, en què s'establisquen de manera definitiva les necessitats de l'organització que han de ser considerades, al costat de la capacitat funcional, per a autoritzar la prolongació de la permanència en el servici actiu.
Per tant, fent ús de les competències que tinc delegades per l'Acord de 21 de desembre de 2005 del Consell d'Administració de l'Agència Valenciana de Salut (acord segon), després d'haver consultat la Mesa Sectorial de Sanitat, d'acord amb el que preveu la Llei 9/1987, de 12 de juny, d'Òrgans de Representació, Determinació de les Condicions de Treball i Participació del Personal al Servici de les Administracions Públiques, com a director gerent, dicte les instruccions següents.
Instruccions
Primera. Objecte
Estes instruccions tenen com a objecte la regulació del procediment que s'ha de seguir en l'exercici del dret del personal estatutari de l'Agència Valenciana de Salut a prolongar voluntàriament la permanència en el servici actiu, d'acord amb el que preceptua la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'Estatut Marc del Personal Estatutari dels Servicis de Salut.
Quant al procediment, en tot el que no preveuen estes instruccions, s'aplica el títol VI de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener.
Segona. Àmbit d'aplicació
Estes instruccions s'apliquen al personal estatutari de l'Agència Valenciana de Salut, organisme autònom de caràcter administratiu de la Generalitat Valenciana adscrit a la Conselleria de Sanitat. En queda exceptuat el personal que hi ocupe places vinculades segons que preveu l'article 105 de la Llei 14/1986, General de Sanitat, de 25 d'abril.
Tercera. Òrgan competent
Els directors gerents dels Departaments de Salut i els òrgans directius dels altres centres són competents per a resoldre les sol·licituds de pròrroga de la jubilació i de prolongació de la permanència en el servici actiu, d'acord amb el que preveu l'article 2.2.d de la Resolució de 18 de gener de 2006 del director gerent de l'Agència Valenciana de Salut, per la qual fa delegacions de competències en matèria de personal (se n'ha fet una correcció d'errades amb la Resolució de 7 de febrer de 2006).
Els recursos administratius que s'interposen contra les resolucions dels directors gerents dels Departaments de Salut i els òrgans directius dels altres centres en matèria de jubilació han de ser resolts pel director general de Recursos Humans, d'acord amb el que preveu l'article 1.2.v de l'orde de delegació esmentada adés.
Quarta. La jubilació forçosa als 65 anys i les excepcions
La jubilació forçosa del personal estatutari al servici dels centres i institucions sanitàries de l'Agència Valenciana de Salut de la Generalitat Valenciana es declara en fer la persona interessada l'edat de 65 anys, i comprén tot el personal que tinga nomenament de la naturalesa estatutària esmentada adés o bé un contracte laboral que remeta expressament a la normativa estatutària.
Se n'exceptuen els casos previstos en el 22é paràgraf de l'article 26, en l'article 26.3 i en la disposició transitòria setena de l'Estatut Marc.
Cinquena. Prolongació de la permanència en el servici actiu prevista en l'article 26.2 de l'Estatut Marc
El personal estatutari pot prolongar la permanència en el servici actiu fins a fer, com a màxim, els 70 anys d'edat sempre que es complisquen els requisits següents i d'acord amb el procediment següent:
1. La persona interessada ho ha de sol·licitar 3 mesos abans, almenys, de fer els 65 anys d'edat, davant de la direcció de la institució sanitària en què preste els seus servicis. La direcció ha de fer un informe sobre la sol·licitud en el termini màxim de 15 dies. L'informe s'ha de centrar fonamentalment en l'activitat exercida per la persona interessada i en tots els aspectes que considere d'interés, i l'ha d'enviar al Servici de Prevenció de Riscos Laborals.
2. El Servici de Prevenció de Riscos Laborals ha d'informar, en el termini d'un mes, que el sol·licitant té la capacitat funcional necessària per a exercir la professió o fer les activitats corresponents. En els casos excepcionals en què hi haja dubtes per a avaluar la capacitat funcional de la persona interessada, el Servici de Prevenció de Riscos Laborals ha de sol·licitar, al seu torn, un informe de l'Àrea d'Inspecció, Avaluació i Ordenació Sanitària, dependent de la Direcció General d'Ordenació, Avaluació i Investigació Sanitària, que l'ha de fer en el termini de 10 dies. En ambdós casos l'informe s'ha d'enviar al director gerent del Departament de Salut o l'òrgan directiu del centre corresponent.
3. Fets els tràmits enunciats anteriorment, el director gerent del Departament de Salut o l'òrgan directiu del centre ha de dictar una resolució que autoritze o denegue la pròrroga en el servici actiu, la qual ha d'expressar els recursos que hi pertoquen.
4. Les sol·licituds s'han de formular d'acord amb el model que s'adjunta com a annex I.
5. Fins que no es determinen les necessitats de l'organització articulades en un pla d'ordenació dels recursos humans, les sol·licituds de prolongació de permanència en el servici actiu s'han d'avaluar d'acord amb el que disposen els apartats 2 i 3 d'esta instrucció cinquena i les resolucions de concessió o denegació de la pròrroga sol·licitada s'han d'entendre d'acord amb les necessitats de l'organització d'esta administració sanitària.
Sisena. Personal amb més de 65 anys al qual li resten 6 anys o menys de cotització per a causar pensió de jubilació (article 26.3 de l'Estatut Marc)
En els supòsits en què els interessats hagen fet l'edat de jubilació forçosa i els resten 6 anys o menys de cotització per a causar pensió de jubilació, és procedent la pròrroga en el servici actiu, a instància de la persona interessada, sempre que complisquen els requisits següent i d'acord amb el procediment següent:
1. La persona interessada ha de sol·licitar la pròrroga de la situació de servici actiu expressament .en el termini de tres mesos abans de fer els 65 anys d'edat. davant del director gerent de Departament de Salut o de l'òrgan directiu del centre en què preste els seus servicis. L'òrgan directiu l'ha d'enviar, amb el seu informe, en el termini màxim de 10 dies, al Servici de Prevenció de Riscos Laborals.
2. La persona interessada ha d'adjuntar a la sol·licitud una certificació expedida per l'organisme competent del fet que no té el període de cotització necessari per a causar pensió de jubilació.
3. El Servici de Prevenció de Riscos Laborals ha de comunicar, en el termini d'un mes, que el sol·licitant reunix la capacitat funcional necessària per a exercir la professió o fer les activitats corresponents al nomenament. En els casos excepcionals en què hi haja dubtes per a avaluar la capacitat funcional de la persona interessada, esta unitat ha de sol·licitar, al seu torn, un informe de l'Àrea d'Inspecció, Avaluació i Ordenació Sanitària, dependent de la Direcció General d'Ordenació, Avaluació i Investigació Sanitària, que l'ha de fer en el termini de 10 dies i l'ha d'enviar al director gerent del Departament de Salut o l'òrgan directiu del centre.
4. Les sol·licituds s'han de formular d'acord amb el model que s'adjunta com a annex II.
Quan s'hagen fet els tràmits enunciats anteriorment, s'ha de dictar una resolució del director gerent del Departament de Salut o de l'òrgan directiu del centre que autoritze o denegue la pròrroga en el servici actiu. Esta resolució ha d'expressar els recursos que hi pertoquen. Esta pròrroga no pot prolongar-se més enllà del dia en què l'interessat complete el temps de cotització necessari per a causar pensió de jubilació .actualment xifrada en 15 anys d'acord amb la legislació., amb independència de quin en siga l'import.
Setena. Règim transitori de jubilació (disposició transitòria setena de l'Estatut Marc)
El personal estatutari fix que el dia 18 de desembre de 2003 haja fet els 60 anys d'edat, pot, voluntàriament, prolongar la seua edat de jubilació una vegada haja complit els 65 anys d'edat fins a arribar als 35 anys de cotització a la Seguretat Social, amb el límit màxim de 70 anys d'edat. S'han de seguir els tràmits següents:
1. La persona interessada ho ha de sol·licitar .en el termini de tres mesos abans del compliment dels 65 anys d'edat. davant de la direcció de la institució sanitària en què preste servicis, la qual l'enviarà, amb un informe seu, en el termini de 10 dies, al Servici de Prevenció de Riscos Laborals.
2. La persona interessada ha d'adjuntar a la sol·licitud una certificació expedida per l'organisme competent del fet que no té el període de cotització necessari per a completar els 35 anys de cotització.
3. El Servici de Prevenció de Riscos Laborals ha d'informar, en el termini d'un mes, que el sol·licitant té la capacitat funcional necessària per a exercir la professió o fer les activitats corresponents al nomenament. En els casos excepcionals en què hi haja dubtes per a avaluar la capacitat funcional de la persona interessada, esta unitat ha de sol·licitar, al seu torn, un informe de l'Àrea d'Inspecció, Avaluació i Ordenació Sanitària, dependent de la Direcció General d'Ordenació, Avaluació i Investigació Sanitària, que l'ha de fer en el termini de 10 dies, i s'han d'enviar al director gerent del Departament de Salut o l'òrgan directiu del centre.
4. Les sol·licituds s'han de formular d'acord amb el model que s'adjunta com a annex III.
Quan s'hagen fet els tràmits enunciats anteriorment, s'ha de dictar una resolució del director gerent del Departament de Salut o de l'òrgan directiu del centre que autoritze o denegue la pròrroga en el servici actiu. Esta resolució ha d'expressar els recursos que hi pertoquen.
Huitena. Finalització de la prolongació de la permanència en la situació de servici actiu a instància de les persones interessades
Les persones a les quals s'haja reconegut la pròrroga de permanència en el servici actiu després de complir l'edat obligatòria per a la jubilació podran demanar la renúncia a esta situació, com a mínim 2 mesos abans de la data que sol·liciten. Han d'adreçar la renúncia per escrit al director gerent del Departament de Salut o a l'òrgan directiu del centre de què depenguen, d'acord amb el model de sol·licitud que s'adjunta com a annex IV.
Novena. Jubilació forçosa d'ofici del personal en situació de prolongació en el servici actiu
S'inicia el procediment de jubilació forçosa quan, no a pesar d'haver-se-li concedit a la persona interessada la situació de prolongació en el servici actiu, hi concórreguen circumstàncies sobrevingudes relatives a la seua capacitat funcional per a l'exercici de les funcions pròpies del lloc de treball o bé siga aprovat un pla d'ordenació de recursos humans en què es dispose així.
Deu. Nomenament de personal emèrit
La Conselleria de Sanitat proposa la regulació del personal emèrit que és aprovada, si és el cas, per mitjà d'un decret del Consell de la Generalitat Valenciana.
El nomenament de personal emèrit té un termini de vigència de 2 anys, i s'efectua segons els mèrits rellevants del currículum professional, després que una comissió que s'ha de constituir per a això n'haja fet un informe.
El personal emèrit no exercix funcions assistencials ni jeràrquiques, però sí activitats de consultoria, informació i docència.
DISPOSICIÓ ADDICIONAL
El personal estatutari que es trobe en situació administrativa diferent de la de servici actiu i desitge prolongar-hi la permanència per a quan obtinga el reingrés, pot exercir este dret adreçant una sol·licitud a l'òrgan competent com a mínim 3 mesos abans de la data en què faça l'edat de jubilació forçosa. L'entrada en el registre de l'escrit de la persona interessada determina que no s'inicia o bé que se suspén el procediment de jubilació forçosa per edat, cosa que s'ha de comunicar a la persona interessada.
DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA
El personal estatutari que haja fet els 65 anys d'edat i estiga en situació d'actiu com a conseqüència de les pròrrogues successives de la jubilació forçosa autoritzades fins a esta data pels òrgans competents de la Conselleria de Sanitat, s'entén que té prolongada la seua permanència en el servici actiu fins a fer com a màxim els 70 anys d'edat, sempre que es complisquen els requisits i les condicions establits en estes instruccions. Per a això, i en el cas que no s'haja fet encara, s'ha de revisar tan ràpidament com es puga la capacitat funcional necessària per a exercir la professió o fer les activitats corresponents al nomenament, seguint el procediment establit en estes instruccions. La persona interessada es manté mentrestant en situació de servici actiu.
No obstant això, la persona interessada pot renunciar en qualsevol moment a la permanència en el servici actiu, d'acord amb el que establix la instrucció novena.
DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA
Queden derogades totes les disposicions que siguen del mateix rang o d'un rang inferior i s'oposen al contingut d'estes instruccions.
DISPOSICIÓ FINAL
Estes instruccions vigixen des de l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
Estes instruccions s'han d'exposar als taulers d'anuncis de tots els centres i institucions sanitàries, i se n'ha de fer la major difusió possible.
València, 3 d'abril de 2006.. El director gerent de l'Agència Valenciana de Salut: Manuel Cervera Taulet.

linea
Mapa web