Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

LLEI 7/2006, de 9 de juny, de la Generalitat, de modificació de la Llei 6/1998, de 22 de juny, d'Ordenació Farmacèutica de la Comunitat Valenciana. [2006/7121]

(DOGV núm. 5280 de 14.06.2006) Ref. Base de dades 3308/2006

LLEI 7/2006, de 9 de juny, de la Generalitat, de modificació de la Llei 6/1998, de 22 de juny, d'Ordenació Farmacèutica de la Comunitat Valenciana. [2006/7121]
Sia notori i manifest a tots els ciutadans que Les Corts han aprovat, i jo, d'acord amb el que establixen la Constitució i l'Estatut d'Autonomia, en nom del Rei, promulgue la llei següent:
PREÀMBUL
La Llei 6/1998, de 22 de juny, de La Generalitat, d'Ordenació Farmacèutica de la Comunitat Valenciana, s'ha consolidat com un instrument vàlid per a garantir una assistència farmacèutica millor al mateix temps que un ús més racional dels medicaments des que va entrar en vigor. Ara bé, l'experiència adquirida després de set anys de vigència aconsella la revisió de determinats preceptes referents a les oficines de farmàcia, com a elements d'interés especial en el nivell primari de l'assistència farmacèutica. Esta revisió tendix fonamentalment a facilitar la instal·lació de les noves oficines de farmàcia i a acostar el servici farmacèutic d'urgència a la població, mantenint inalterable l'estructura en què es fonamenta l'ordenació farmacèutica.
Per a això, atenent demandes socials reiterades, s'incrementen els mínims establits quant a servicis d'urgència, es flexibilitza encara més la instal·lació de les oficines de farmàcia per trasllat en municipis de població inferior a 1.500 habitants i també la vinculació de les farmacioles farmacèutiques, es prioritza l'obertura de noves farmàcies sobre el trasllat de les existents, i finalment es du a terme una actualització obligada de les sancions a fi d'adequar-les a les vigents en la Llei 25/1990, de 20 de desembre, del Medicament.
Article 1
Es modifica l'apartat 1 de l'article 17 de la Llei 6/1998, de 22 de juny, de La Generalitat, d'Ordenació Farmacèutica de la Comunitat Valenciana, que queda redactat de la forma següent:
.1. L'obertura d'oficines de farmàcia se subjecta a l'autorització administrativa de la Conselleria de Sanitat, després de la comprovació que tant el titular com els locals i instal·lacions proposats tinguen els requisits i les condicions exigits en esta llei i amb subjecció al procediment que s'establisca reglamentàriament.
La designació del local de noves oficines de farmàcia en un municipi, quan s'hagen adjudicat, té prioritat sobre els trasllats de les oficines de farmàcia establides en el municipi, previstos en l'article 27 d'esta llei..
Article 2
Es modifiquen els apartats 1 i 5 de l'article 18 de la Llei 6/1998, de 22 de juny, de La Generalitat, d'Ordenació Farmacèutica de la Comunitat Valenciana, que queden redactats de la manera següent:
.1. Per a l'autorització d'oficines de farmàcia, s'ha d'establir reglamentàriament un procediment administratiu específic, que es pot iniciar d'ofici per part de la Conselleria de Sanitat, o a sol·licitud de les entitats locals o dels col·legis oficials de farmacèutics de la Comunitat Valenciana..
.5. Els farmacèutics propietaris d'una oficina de farmàcia oberta al públic no poden accedir a l'autorització d'una nova oficina de farmàcia en el mateix municipi. Les sol·licituds de participació en els procediments d'adjudicació d'oficines de farmàcies són, en tots els casos, individuals, sense perjuí que qualsevol farmacèutic que tinga els requisits establits puga accedir a la cotitularitat d'una oficina de farmàcia ja autoritzada en els termes establits en esta llei. Tampoc no poden participar en el procediment d'adjudicació els farmacèutics que tinguen més de setanta anys en el moment de l'inici del procediment..
Article 3
Es modifica l'article 27 de la Llei 6/1998, de 22 de juny, de La Generalitat, d'Ordenació Farmacèutica de la Comunitat Valenciana, que queda redactat de la forma següent:
.1. El farmacèutic o farmacèutica titular d'una oficina de farmàcia pot sol·licitar voluntàriament l'autorització del trasllat de l'oficina de farmàcia dins del mateix municipi i, si és el cas, nucli de població, per al qual va ser autoritzada, quan haja estat almenys 3 anys en una ubicació. Queden exemptes del requisit de permanència en una ubicació les oficines de farmàcia establides en municipis amb una població inferior a 1.500 habitants, en els casos en què el municipi compte amb una sola oficina de farmàcia.
2. La nova ubicació de l'oficina de farmàcia ha de tindre els requisits, respecte als locals i les distàncies, establits per a les noves oficines de farmàcia. Les oficines de farmàcia autoritzades en zones turístiques segons la població d'este caràcter han de romandre en la zona d'ubicació autoritzada, i han de mantindre la coincidència amb la situació i l'assentament de la població estacional o temporal que n'hagen fonamentat l'autorització.
3. Serà preceptiva l'obligació de donar publicitat a la data de designació de locals per tal de fer possible la presentació de sol·licituds de trasllat. No es poden sol·licitar trasllats voluntaris en els municipis en què hagen sigut adjudicades noves oficines de farmàcia, fins que els nous titulars no hagen designat els locals per a la instal·lació de les oficines noves.
Els trasllats voluntaris sol·licitats després de l'autorització d'una nova oficina de farmàcia en el municipi i, si és el cas, les autoritzacions de trasllat concedides, si no s'ha fet la instal·lació, només tenen validesa fins a la data de l'adjudicació de l'autorització de la nova oficina de farmàcia, data en què queden en suspens i condicionades a la compatibilitat amb la designació del locals per part dels nous adjudicataris.
El que disposa este apartat no s'aplica als trasllats provisionals amb una duració inferior a sis mesos..
Article 4
Es modifica l'apartat d) i se n'afig un de nou a l'article 32 de la Llei 6/1998, de 22 de juny, de La Generalitat, d'Ordenació Farmacèutica de la Comunitat Valenciana, que queden redactats de la forma següent:
.d) Fora de l'horari ordinari, s'ha de garantir l'assistència farmacèutica a través d'un servici d'urgència. L'òrgan competent en matèria d'ordenació farmacèutica pot establir torns de guàrdia de les oficines de farmàcia. Per a això, ha de tindre en compte les circumstàncies demogràfiques, geogràfiques, els horaris ampliats que facen, els recursos assistencials sanitaris i el nombre de farmàcies.
Durant el servici d'urgència el farmacèutic o la farmacèutica està obligat a dispensar els medicaments i els productes sanitaris prescrits en una recepta mèdica i els altres que, segons la valoració del farmacèutic o la farmacèutica responsable, meresquen, en eixe moment, la consideració de necessaris. La informació sobre el servei farmacèutic d'urgències figurarà en cadascuna de les oficines de farmàcia, en lloc visible des de l'exterior i redactat en les dues llengües oficials de la Comunitat Valenciana..
.e) Els municipis amb una població superior a 20.000 habitants, en els quals hi haja un Centre de Salut, dependent de la Conselleria de Sanitat, amb Atenció Continuada, han de disposar obligatòriament, almenys, d'una oficina de farmàcia en servici d'urgència..
Article 5
Es modifica l'article 34 de la Llei 6/1998, de 22 de juny, de La Generalitat, d'Ordenació Farmacèutica de la Comunitat Valenciana, que queda redactat de la manera següent:
.Les farmacioles estaran, necessàriament, vinculades a una oficina de farmàcia del mateix municipi o, si no n'hi ha, de la mateixa zona farmacèutica o d'altres zones farmacèutiques. S'ha d'establir per mitjà d'un reglament l'orde de prioritats per a determinar-ne la vinculació..
Article 6
Es modifica l'article 66 de la Llei 6/1998, de 22 de juny, de La Generalitat, d'Ordenació Farmacèutica de la Comunitat Valenciana, que queda redactat de la forma següent:
.1. Les infraccions assenyalades en esta llei són sancionades d'acord amb el que establix l'article 64. S'aplica un grau de mínim, mitjà o màxim a cada infracció segons la negligència i la intencionalitat, el grau de connivència, l'incompliment de les advertències prèvies, la xifra de negocis de l'entitat, el perjuí causat i el nombre de persones afectades, els beneficis obtinguts amb la infracció i la duració dels riscos:
a) Infraccions lleus:
Grau mínim: fins a 6.000 euros.
Grau mitjà: des de 6.001 a 18.000 euros.
Grau màxim: des de 18.001 a 30.000 euros.
b) Infraccions greus:
Grau mínim: des de 30.001 a 60.000 euros.
Grau mitjà: des de 60.001 a 78.000 euros.
Grau màxim: des de 78.001 a 90.000 euros.
c) Infraccions molt greus:
Grau mínim: des de 90.001 a 300.000 euros.
Grau mitjà: des de 300.001 a 600.000 euros.
Grau màxim: des de 600.001 a 1.000.000 d'euros. Poden sobrepassar la quantitat esmentada fins a arribar al quíntuple del valor dels productes o servicis objecte de la infracció.
2. El Consell de La Generalitat és competent per a imposar les sancions previstes en este article quan sobrepassen la quantitat de 300.000 euros. S'han d'establir per mitjà d'un reglament els òrgans de la Conselleria de Sanitat competents per a imposar les sancions relatives a les infraccions lleus, greus i molt greus fins a 300.000 euros..
DISPOSICIÓ FINAL
Esta llei vigirà des de l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat.
Per tant, ordene que tots els ciutadans, tribunals, autoritats i poders públics als quals pertoque, observen i facen complir esta llei.
València, 9 de juny de 2006
El president de la Generalitat,
FRANCISCO CAMPS ORTIZ

linea
Mapa web