Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

DECRET 114/2003, d'11 de juliol, del Consell de la Generalitat, pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Infraestructures i Transport. [2003/S8253]

(DOGV núm. 4543 de 14.07.2003) Ref. Base de dades 3387/2003

DECRET 114/2003, d'11 de juliol, del Consell de la Generalitat, pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Infraestructures i Transport. [2003/S8253]
El Decret 71/2003, de 21 de juny del Consell de la Generalitat, determina el nombre i la denominació de les Conselleries en què s'organitza l'administració de la Generalitat, i la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports passa a denominar-se Conselleria d'Infraestructures i Transport.
El Decret 7/2003, de 21 de juny, del president de la Generalitat, assigna a la Conselleria d'Infraestructures i Transport les competències en matèria d'obres públiques, transports, arquitectura, ports i costes, telecomunicacions i energia.
D'altra banda, el Decret 81/2003, de 27 de juny, del Consell de la Generalitat establix l'estructura orgànica bàsica de les conselleries, i instaura les secretaries autonòmiques com a òrgans superiors dels departaments que actuen davall la dependència directa dels seus màxims responsables, així mateix el citat decret obliga el Consell, en la disposició final primera, a l'aprovació dels reglaments orgànics i funcionals.
En el present moment, es considera necessari dictar una nova norma que regule l'estructura orgànica i funcional de la Conselleria d'Infraestructures i Transport, i determine les funcions que s'atribuïxen als òrgans superiors i als centres directius que la componen així com el de les unitats administratives de superior rang que s'adscriuen a cada un d'estos.
Per tot això, de conformitat amb el que establixen els articles 35.f) i 70 de la Llei de Govern Valencià, a proposta del conseller d'Infraestructures i Transport i després de la deliberació del Consell, en la reunió del dia 11 de juliol de 2003,
DECRETE
Títol I
Disposicions generals
Capítol I
Dels òrgans de la Conselleria
Article 1
La Conselleria d'Infraestructures i Transport, màxim òrgan responsable del Consell de la Generalitat en matèria d'obres públiques, transports, arquitectura, ports i costes, telecomunicacions i energia s'organitza, per a l'exercici de les competències que legalment té atribuïdes, de la manera que disposa el present decret.
Article 2
1. L'organització de la Conselleria d'Infraestructures i Transport, s'estructura en tres nivells: òrgans superiors, nivell directiu i nivell administratiu.
2. Per raó del territori i àmbits de competència, l'organització de la Conselleria s'estructura en servicis centrals i en servicis perifèrics o territorials.
Article 3
Els òrgans superiors de la Conselleria d'Infraestructures i Transport són el conseller, el secretari autonòmic d'Infraestructures i el secretari autonòmic de Telecomunicacions i Societat de la Informació.
Article 4
1. El nivell directiu integra les unitats següents:
– La Sotssecretaria.
– Les direccions generals.
2. Les direccions generals que integren la Conselleria d'Infraestructures i Transport són les següents:
– Obres Públiques.
– Ports i Costes.
– Energia.
– Arquitectura.
– Transports.
– Telecomunicacions i Investigació.
3. A més, dependent del secretari autonòmic d'Infraestructures està el Centre de Desenvolupament Marítim de la Generalitat Valenciana.
Article 5
En els casos d'absència o malaltia del titular del departament, serà d'aplicació el que disposa l'apartat i) de l'article 16 de la Llei de la Generalitat Valenciana 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià. Fins que es resolga la substitució, les funcions d'aquell o aquella com a titular del departament seran exercides temporalment pels titulars de les secretaries autonòmiques, a excepció de les que li corresponen com a membre del Consell de la Generalitat, i se seguirà l'orde de prelació previst en l'article 23 del Decret 81/2003, de 27 de juny, del Consell de la Generalitat, pel qual s'establix l'estructura orgànica de les conselleries de l'administració de la Generalitat.
La dita orde s'aplicarà així mateix, quant a la substitució, a les secretaries autonòmiques, a la Sotssecretaria i a les direccions generals.
El que establixen els paràgrafs anteriors s'entén sense perjuí del que, si és procedent, dispose el conseller per mitjà de resolució.
Article 6
1. El nivell administratiu de la Conselleria d'Infraestructures i Transport està integrat per la resta de les unitats, davall la dependència de les secretaries autonòmiques, la Sotssecretaria, les direccions generals o directament del conseller.
2. La Secretaria General Administrativa, amb la màxima jerarquia del nivell administratiu, atendrà tots els servicis generals de la Conselleria, davall la dependència de la Sotssecretaria.
Article 7
1. La Junta Superior de Transports, les Juntes Arbitrals del Transport i el Consell Assessor són òrgans col·legiats integrats en la Conselleria d'Infraestructures i Transport, que continuaran regulant-se per la seua normativa específica quant no resulte modificada pel present reglament.
2. Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, l'Entitat Pública de Transport Metropolità de València, l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana i l'Agència Valenciana de l'Energia, ens de dret públic, es regixen per la seua normativa específica i es relacionen amb el Govern Valencià a través de la Conselleria d'Infraestructures i Transport.
Títol II
De l'estructura i funcions dels òrgans superiors,
directius i servicis centrals de la Conselleria
Capítol I
Del conseller
Secció primera
De les funcions del conseller
Article 8
El conseller és la superior autoritat de la Conselleria, té totes les competències inherents al seu càrrec i, en particular, les funcions següents:
– Proposar al Govern Valencià el nomenament i el cessament dels alts càrrecs del departament.
– Preparar i presentar al Govern Valencià els avantprojectes de llei, les propostes d'acord i els projectes de decret relatius a les qüestions pròpies del departament, i referendar estos últims una vegada aprovats.
– Formular motivadament l'avantprojecte de pressupost de la Conselleria.
– Exercir la potestat reglamentària en les matèries pròpies de la Conselleria, en forma d'órdens.
– Proposar al Govern Valencià, per a la seua aprovació, l'estructura i l'organització de la Conselleria.
– Executar els acords del Consell de la Generalitat en el marc de les seues competències.
– Resoldre en via administrativa els recursos que s'interposen contra resolucions dels secretaris autonòmics, si és procedent, i de la Sotssecretaria i dels òrgans col·legiats de la Conselleria, excepte les excepcions que establisquen les lleis.
– Resoldre els conflictes d'atribucions que sorgisquen entre distints òrgans i autoritats de la Conselleria.
– Exercir la direcció, la iniciativa i la inspecció de tots els servicis del departament i l'alta inspecció i la resta de funcions que li corresponguen respecte dels organismes autònoms adscrits a este.
– Disposar les despeses pròpies dels servicis de la Conselleria dins dels límits legals i pressupostaris i les propostes de pagaments corresponents.
– Exercir les facultats ordinàries en matèria de contractació administrativa i expropiacions, dins dels límits legals i pressupostaris.
– Aprovar els projectes i, si és procedent, atorgar les corresponents concessions per a la construcció de nous ports i instal·lacions portuàries, quan es necessite una nova adscripció de domini públic maritimoterrestre estatal, així com l'extinció de les dites concessions.
– Proposar al Govern Valencià o resoldre per si, si és procedent, allò pertinent per a l'adequat exercici de les funcions en matèria de col·legis professionals, traspassades per mitjà del Reial Decret 2.089/1983, de 29 de juny, i assignades pel Decret del president de la Generalitat Valenciana 107/1983, de 15 de setembre.
– Presidir els òrgans col·legiats dependents de la Conselleria.
– Exercir qualssevol altres facultats que li atribuïsquen les lleis, els reglaments, el Govern Valencià o el president de la Generalitat Valenciana.
Secció segona
De les unitats que depenen directament del conseller
Article 9
1. El Consell de Direcció és l'òrgan col·legiat d'assessorament i assistència al conseller en l'elaboració, la coordinació i l'execució del programa d'actuacions del departament. Davall la presidència del titular de la Conselleria, el Consell de Direcció està integrat pels titulars de les secretaries autonòmiques, Sotssecretaria, les direccions generals, i el director del Gabinet del conseller, que exercirà la secretaria del dit consell.
2. A les sessions del Consell de Direcció podran assistir, a més, els directors, els caps o els responsables de centres, els òrgans, les unitats o els ens adscrits al departament, quan el conseller ho estime convenient.
3. El Consell de Direcció pot reunir-se en ple o en comissions. Es podran constituir totes les comissions que acorde el titular del departament, que determinarà els membres que hagen d'integrar-les i designarà les persones que hagen d'exercir la presidència i la secretaria, sense perjuí que exercisca la facultat de presidir-les personalment.
4. El Gabinet del conseller és l'òrgan de suport, assessorament i assistència immediata al titular de la Conselleria, de qui depén directament. S'ocuparà igualment de les relacions institucionals de la Conselleria.
5. Igualment, el conseller pot acordar, sempre que ho estime convenient, la constitució d'altres òrgans o comissions de caràcter consultiu i d'assessorament, per a matèries concretes o assumptes específics, amb la composició que en cada cas determine.
Capítol II
De les secretaries autonòmiques
Article 10
Els secretaris autonòmics són òrgans superiors que, davall la dependència del conseller, els correspon dirigir i coordinar els centres directius que s'adscriguen davall la seua dependència, així com les unitats administratives integrades en estos, i responen davant del conseller de la gestió de les matèries encomanades.
Secció primera
Del secretari autonòmic d'Infraestructures
Article 11
1. Són funcions del secretari autonòmic d'Infraestructures:
– Impulsar i coordinar la consecució dels programes i l'execució dels projectes de les direccions generals d'Obres Públiques, Ports i Costes, Centre de Desenvolupament Marítim de la Generalitat Valenciana, Energia, Arquitectura i Transports, i controlar i supervisar el compliment dels objectius que fixe el conseller.
– Resoldre els recursos que s'interposen contra les resolucions de les dites direccions generals que no posen fi a la via administrativa.
– Qualssevol altres que li atribuïsca el conseller.
2. Davall la dependència del secretari autonòmic d'Infraestructures estan els centres directius següents: Direcció General d'Obres Públiques, Direcció General de Ports i Costes, Centre de Desenvolupament Marítim de la Generalitat Valenciana, Direcció General d'Energia, Direcció General d'Arquitectura i Direcció General de Transports.
Article 12
El director general d'Obres Públiques, davall la superior direcció del conseller i del secretari autonòmic d'Infraestructures, exercirà les funcions previstes en l'article 76 de la Llei de Govern Valencià i en particular les següents:
– Elaborar propostes de planificació, programes d'inversió i pressuposts, així com el control i l'ajust d'estos, i gestionar, supervisar i controlar les obres i els servicis inclosos en els corresponents programes d'actuació.
– Promoure els estudis i la normativa tècnica relacionada amb les matèries de la seua competència.
– La planificació, la construcció, la gestió, l'explotació, la conservació i la senyalització de la xarxa de carreteres de la seua titularitat, així com les altres funcions que li atribuïx la legislació sobre carreteres.
– La planificació, la construcció, la conservació i l'explotació de la infraestructura hidràulica d'interés general comunitari i la cooperació amb els ens locals en la planificació i la construcció d'obres de proveïment, de sanejament i de canalització, així com la participació en els òrgans de govern, la planificació i la gestió per a l'administració dels recursos hidràulics de la Comunitat Valenciana, previst en la Llei 29/1985, de 2 d'agost, d'Aigües.
– Les funcions en relació amb la protecció civil assignades pels decrets 84/1986, de 8 de juliol, i 19/1988, de 8 de febrer, del Consell de la Generalitat, en matèria de la seua competència.
– Les que en el futur poguera encomanar-li el titular de la Conselleria, per delegació de les pròpies o per desenrotllament i complement de la normativa vigent.
Article 13
Per al desenrotllament de les seues funcions, la Direcció General d'Obres Públiques s'estructura en les unitats següents:
– Divisió de Carreteres.
– Divisió de Recursos Hidràulics.
Les Divisions de Carreteres i de Recursos Hidràulics són unitats intermèdies entre el director general i els diferents servicis de la Direcció General i exercixen cada una d'estes les funcions encomanades en les matèries respectives. En especial s'encomana a les divisions l'execució, la gestió i el control dels plans i dels programes d'actuació; la proposició de programes, de projectes, d'obres i contractes que desenrotllen els objectius establits pel director general d'Obres Públiques, així com la direcció i la inspecció de les obres corresponents.
Al capdavant de cada una de les dites unitats es troba un cap de Divisió, que coordinarà i desenrotllarà les funcions pròpies de la Divisió i les que poguera delegar en estes el director general.
A la Divisió de Carreteres correspon:
– Les funcions de desenrotllament i seguiment del Pla de Carreteres de la Comunitat Valenciana, així com la coordinació amb altres institucions; la formulació de les propostes de programació anual o plurianual de les inversions; la gestió dels plans específics, de projectes i d'estudis derivats d'este; l'elaboració de la normativa bàsica; i la coordinació entre la planificació viària i la planificació urbanística i territorial.
– La gestió i el control de les obres i les incidències i el control d'aquells convenis que s'estime convenient.
– Les funcions encaminades a millorar la seguretat viària de les carreteres, cosa que concernix a l'anàlisi, al diagnòstic i a la planificació d'actuacions, així com al seu desenrotllament i coordinació amb altres institucions; els aspectes relatius a la gestió i la informació de la carretera, els seus elements patrimonials i els seus servicis complementaris quant al seu estat, l'ús i el funcionament, especialment la coordinació en matèria de protecció civil amb les altres institucions.
A la Divisió de Recursos Hidràulics correspon:
– Les funcions d'elaboració, gestió i programació dels plans i els estudis relacionats amb els servicis i les infraestructures hidràuliques de caràcter urbà a la Comunitat Valenciana. Li correspon així mateix la realització dels treballs i els estudis sobre planificació hidrològica en desplegament de la legislació sobre aigües, així com coordinar la relació institucional de la Generalitat Valenciana amb els òrgans de govern, la gestió i la planificació dels organismes de la conca de l'Ebre, el Xúquer i el Segura.
– La gestió i la supervisió dels projectes d'infraestructura hidràulica urbana.
– Les funcions de direcció, supervisió i control, el certificat i la proposta de modificació, si és procedent, de les obres d'infraestructura hidràulica, així com el control de la normativa vigent en matèria de seguretat i higiene en el treball i l'impacte ambiental.
Article 14
El director general de Ports i Costes, davall la superior direcció del conseller i del secretari autonòmic d'Infraestructures, exercirà les funcions previstes en l'article 76 de la Llei de Govern Valencià i en particular les següents:
– Elaborar propostes de planificació, programes d'inversió i pressuposts, així com el control i l'ajust d'estos, i gestionar, supervisar i controlar les obres i els servicis inclosos en els corresponents programes d'actuació.
– Promoure els estudis i la normativa tècnica relacionada amb les matèries de la seua competència.
– La planificació i la construcció dels ports que no siguen d'interés general a la Comunitat Valenciana.
– L'ordenació del litoral i la tutela de la zona de servitud de protecció de costes.
– Emetre l'informe preceptiu a l'administració de l'estat en matèria de ports i costes.
– Coordinar la política de la Generalitat Valenciana amb les autoritats portuàries.
– Autoritzar les obres i els usos en la zona de servitud de protecció en els termes de la Llei de Costes.
– Proposar l'aprovació dels projectes i, si és procedent, de les corresponents concessions per a la construcció de nous ports i instal·lacions portuàries quan es necessite una nova adscripció de domini públic maritimoterrestre estatal, així com proposar l'extinció de les dites concessions.
– Aprovar els projectes i, si és procedent, atorgar les corresponents concessions per a l'ampliació o modificació dels ports i de les instal·lacions portuàries, quan es necessite una nova adscripció de domini públic maritimoterrestre estatal, així com la modificació de les dites concessions.
– Emetre l'informe preceptiu en els expedients d'autoritzacions i concessions en els ports dependents de la Generalitat Valenciana quan no es necessite una nova adscripció de domini públic maritimoterrestre així com sobre les incidències d'estos.
– La coordinació i el seguiment de les actuacions de les diferents administracions amb incidència en el territori coster.
– Les que en el futur poguera encomanar-li el titular de la Conselleria, per delegació de les pròpies o per desplegament i complement de la normativa vigent.
Article 15
Per al desenrotllament de les seues funcions, la Direcció General de Ports i Costes s'estructura en la Divisió de Ports i Costes.
La Divisió de Ports i Costes és una unitat intermèdia entre el director general i els diferents servicis de la Direcció General i exercixen cada un d'estos les funcions encomanades en les matèries respectives. En especial s'encomana a la Divisió l'execució, la gestió i el control dels plans i dels programes d'actuació; la proposició de programes, els projectes, les obres i els contractes que desenrotllen els objectius establits pel director general de Ports i Costes, així com la direcció i la inspecció de les obres corresponents.
Al capdavant de la citada unitat es troba un cap de Divisió, que coordinarà i desenrotllarà les funcions pròpies de la Divisió i les que li poguera delegar el director general.
A la Divisió de Ports i Costes correspon:
– La planificació del sector portuari competència de la Generalitat Valenciana, la redacció d'estudis, plans i projectes, i la direcció d'obres de nova infraestructura.
– La redacció del Pla de Costes de la Generalitat Valenciana i d'estudis, plans i projectes d'ordenació del litoral i la direcció de les actuacions que els desenrotllen. Així mateix, se li atribuïx la coordinació de la vigilància de la zona de servitud de protecció de costes, amb l'informe de les autoritzacions i sancions en esta matèria. Igualment li correspon l'emissió d'informes tècnics per a l'elaboració dels informes preceptius a l'administració de l'estat en matèria de ports i costes.
– La gestió de la coordinació i el seguiment de les actuacions de les diferents administracions amb incidència en el territori coster.
Article 16
1. Davall la dependència directa del secretari autonòmic d'Infraestructures i en coordinació amb la Direcció General de Ports i Costes estarà el Centre de Desenvolupament Marítim de la Generalitat Valenciana.
2. El Centre de Desenvolupament Marítim de la Generalitat Valenciana té com a objectius:
– Exercir les competències de la Generalitat Valenciana en matèria d'ensenyaments i titulacions habilitants per a la navegació de recreació i les activitats esportives subaquàtiques.
– Contribuir al disseny de l'oferta d'instal·lacions portuàries de la Comunitat Valenciana i la seua adequació, tant per a la pràctica de les activitats nauticoesportives i recreatives com per a l'activitat pesquera.
– Promoure i difondre la pràctica de les activitats esportives i recreatives relacionades amb el mar.
– Impulsar la col·laboració de la Generalitat Valenciana amb tot tipus d'institucions, públiques i privades, per al millor compliment dels fins del Centre.
3. Per al compliment dels seus objectius, el Centre de Desenvolupament Marítim de la Generalitat Valenciana assumix les funcions següents:
– Autoritzar l'obertura de centres i escoles per a l'ensenyament de vela, motonàutica, navegació de recreació i activitats subaquàtiques.
– Realitzar i controlar els exàmens per a l'accés a titulacions esportivosubaquàtiques i d'embarcacions de recreació.
– Expedir els títols esportius que habiliten per al desenrotllament de les activitats descrites.
– Participar en la planificació de les instal·lacions portuàries competència de la Generalitat Valenciana.
– Dirigir i planificar l'oferta pública d'amarraments de recreació i la seua gestió.
– L'explotació i la conservació dels ports de competència de la Generalitat Valenciana.
– La prestació de servicis portuaris i la policia de les zones de servici dels ports, així com la vigilància de les instal·lacions que presten estos servicis en règim de concessió.
– Atorgar les autoritzacions i les concessions, que no siguen contractes de servicis públics, en els ports dependents de la Generalitat Valenciana, quan no es necessite una adscripció de domini públic marítimoterrestre estatal, així com resoldre les incidències d'estos.
– Proposar al conseller l'aprovació i, si és procedent, adjudicació de contractes de concessió de servicis públics en els ports de la Generalitat Valenciana, així com la modificació i l'extinció d'estos.
– Dirigir i coordinar les relacions amb els concessionaris de les instal·lacions esportives.
– Coordinar les relacions amb els concessionaris de les instal·lacions pesqueres.
– Promoure la formació i l'ensenyament en el sector portuari.
– Potenciar les relacions amb les institucions vinculades amb tot el sector marítim.
– Preparar un pla específic de difusió dels ensenyaments nauticoesportius.
– Dissenyar una xarxa d'infraestructures per a la difusió dels esports nàutics.
– Les funcions en relació amb la protecció civil assignades pels decrets 84/1986, de 8 de juliol, i 19/1988, de 8 de febrer, del Consell de la Generalitat, en matèria de la seua competència.
3. Al capdavant del Centre de Desenvolupament Marítim de la Generalitat Valenciana hi haurà un director amb les característiques i les condicions que es determinen per acord del Consell de la Generalitat, que exercirà les competències executives d'este.
Article 17
El director general d'Energia, davall la superior direcció del conseller i del secretari autonòmic d'Infraestructures, exercirà les funcions previstes en l'article 76 de la Llei de Govern Valencià i en particular les següents:
– La realització d'actuacions destinades a l'ordenació, el desplegament, el seguiment i el foment del sector energètic en els termes de la legislació vigent.
– L'elaboració d'iniciatives normatives de caràcter energètic i el seu seguiment en el marc de les competències de l'administració autonòmica.
– L'elaboració de propostes relatives a planificació en matèria de producció, transport, distribució i consum d'energia.
– La resolució d'expedients administratius en matèria d'energia i el control de les obligacions derivades d'estos.
– Si és procedent, l'inici, la instrucció i la resolució d'expedients sancionadors per les infraccions previstes en la normativa vigent en matèria d'energia, quan siga competència de l'administració autonòmica.
– La recepció, el seguiment i l'elaboració de la informació sobre el sector energètic.
– El seguiment de les polítiques energètiques en l'àmbit nacional i de la Unió Europea.
– L'anàlisi de l'evolució i seguiment dels desenrotllaments tecnològics de caràcter energètic i la contribució en la definició de les polítiques de foment de la innovació tecnològica en l'àmbit energètic en coordinació amb la Direcció General competent.
Article 18
La Direcció General d'Energia per al desenrotllament de les seues funcions s'estructura en l'Àrea d'Energia, i en les unitats territorials d'Energia existents o que es creen.
A l'Àrea d'Energia correspon les funcions següents:
– L'elaboració d'anàlisi, d'estudis, d'informes i propostes destinades a l'ordenació, el desplegament, el foment, les iniciatives normatives, els plans d'actuació, el control i el seguiment del sector energètic.
– L'elaboració d'estudis, d'informes, comunicacions i propostes sobre resolució d'expedients administratius en matèria d'energia i el control de les obligacions derivades d'estos.
– La planificació, la programació, el seguiment i l'avaluació d'actuacions administratives relatives a la política energètica desplegada per la Direcció General.
– L'organització, la tramitació i la gestió administrativa i el seguiment pressupostari de plans, programes, projectes i altres actuacions de foment i desplegament de política energètica.
– L'elaboració d'estudis i propostes sobre procediments, i l'organització en matèria energètica.
– En general, qualsevol altra que en l'àmbit del sector energètic i de conformitat amb la normativa vigent siga encomanada per al desenrotllament de les funcions de la Direcció General.
Article 19
El director general d'Arquitectura, davall la superior direcció del conseller i del secretari autonòmic d'Infraestructures, exercirà les funcions previstes en l'article 76 de la Llei de Govern Valencià i en particular les següents:
– L'elaboració de propostes de planificació de programes d'inversions i pressuposts, així com el seu seguiment i control, en les matèries de la seua competència.
– Promoure la investigació i els estudis prenormatius, així com el desenrotllament de la normativa tècnica en les matèries de la seua competència.
– Establir les mesures necessàries per a la tutela del règim jurídic en matèria de patrimoni arquitectònic i urbà, i la qualitat en l'edificació.
– La planificació i el desenrotllament de les actuacions pròpies i concertades en matèria d'arquitectura, infraestructura i actuacions urbanes, patrimoni arquitectònic i urbà, equipaments i sòl.
– La planificació i el desenrotllament de mesures per al foment de la qualitat en l'edificació.
– La planificació i el desenrotllament de la infraestructura de qualitat en l'edificació, per mitjà de l'acreditació de laboratoris d'assaig i d'entitats de control de qualitat i per mitjà del reconeixement de distintius de qualitat en el sector de l'edificació.
– El seguiment del compliment a la Comunitat Valenciana de la normativa comunitària, estatal i autonòmica en edificació.
– Promoció i difusió de la creació arquitectònica, de la tecnologia i les seues innovacions i de la qualitat de les construccions.
Les que en el futur poguera encomanar-li el titular de la Conselleria, per delegació de les pròpies o per desplegament i complement de la normativa vigent.
Article 20
La Direcció General d'Arquitectura, per al desenrotllament de les seues funcions, s'estructura en les unitats següents:
– Divisió d'Arquitectura i Actuacions Concertades.
– Divisió de Qualitat en l'Edificació.
– Les oficines de rehabilitació urbana existent o que es puguen crear.
Al capdavant de cada una de les divisions es troba un cap de Divisió que, amb dependència orgànica del director general, coordinarà i desenrotllarà les funcions pròpies de la Divisió i les que poguera delegar-li el director general.
A la Divisió d'Arquitectura i Actuacions Concertades correspon:
– L'elaboració de la proposta de l'estat de despeses del programa pressupostari i de les modificacions, d'acord amb les directrius del director general, així com la gestió, el seguiment i el control.
– La proposta de programació d'inversions i d'actuacions concertades o convingudes i la gestió, en matèria d'arquitectura, d'àrees urbanes, d'equipaments, d'espais públics, d'infraestructures urbanes, de patrimoni arquitectònic i de gestió de sòl.
– La preparació i el desenrotllament d'actuacions per a la redacció d'estudis, avantprojectes, projectes i plans, i la gestió i supervisió d'estos i de les seues modificacions i incidències.
– La preparació i el desenrotllament de les actuacions per a l'execució de les obres, i les seues incidències, i efectuar el seguiment i el control, així com l'establiment de propostes de criteris generals i directrius de tramitació.
– L'elaboració, la gestió, el seguiment i el control de les actuacions concertades o convingudes, fins i tot l'informe o la supervisió dels corresponents projectes.
– La formulació de propostes de desplegament normatiu i la tutela de les actuacions competència de la Divisió.
I aquelles altres funcions que li encomane el director general dins de les seues competències.
A la Divisió de Qualitat en l'Edificació correspon:
– La promoció de la investigació, el desenrotllament i la innovació en matèries de qualitat de l'edificació, per a la seua aplicació en normativa o foment de la qualitat.
– La normativa sobre qualitat, el seu estudi, la redacció, la tramitació i el seguiment, referida a disseny d'edificis, especificacions de components, sistemes d'avaluació de la qualitat, al llarg del procés edificatori.
– El control i la gestió de la qualitat, amb inspecció del compliment de la normativa europea, estatal i autonòmica en l'àmbit de la Comunitat Valenciana. L'acreditació i el reconeixement de la infraestructura de qualitat.
– El foment de qualitat de l'edificació a través de la promoció de distintius de qualitat, de procediments de millora de la competència en qualitat, de comunicació, d'informació tècnica i de motivació als agents del sector.
I aquelles altres funcions que li encomane el director general dins de les seues competències.
Article 21
1. La direcció de l'Oficina RIVA Ciutat Vella l'exercirà un gerent, el lloc del qual, de naturalesa funcionarial, tindrà la categoria de cap de servici territorial, corresponent el seu nomenament a la Conselleria d'Infraestructures i Transport. A la dita oficina s'assignarà el personal necessari per al seu funcionament, i es podrà adscriure a esta el personal dependent de la Conselleria d'Infraestructures i Transport, de la Conselleria de Territori i Habitatge, de la Conselleria de Cultura, Educació i Esport, o d'altres conselleries, així com d'entitats i empreses públiques.
2. Seran funcions de l'Oficina RIVA Ciutat Vella les següents:
– L'elaboració d'informes, el seguiment i el control de la redacció de projectes i les seues modificacions, els informes previs de supervisió i la gestió de l'execució de les actuacions competència de la Direcció General d'Arquitectura.
– L'elaboració dels informes previs necessaris a les actuacions públiques i privades en la dita Àrea que corresponguen a l'àmbit de competències de la Conselleria de Cultura, Educació i Esport.
– L'assessorament tècnic, econòmic i jurídic, incloses inspeccions inicials i assessorament d'actuacions públiques o privades que s'hagen de realitzar, redacció de projectes, revisió de documents tècnics i de materials que s'hagen d'emprar en rehabilitació i nova construcció, en l'àmbit de l'ARU-CV.
– Informació en general en matèria d'actuacions urbanístiques, comerç i patrimoni.
– Foment de l'activitat rehabilitadora, i en general d'iniciatives relacionades amb la rehabilitació de Ciutat Vella.
– Via de participació ciutadana, a este fi rebrà i canalitzarà totes les queixes i les iniciatives que siguen presentades pels agents públics i privats interessats, associacions de veïns i comerciants de Ciutat Vella, relacionades amb el seu àmbit de competències.
3. Es crea una comissió interdepartamental per al Pla RIVA entre les conselleries d'Infraestructures i Transport i Territori i Habitatge, de caràcter paritari, per a la coordinació de les actuacions de les seues respectives competències.
Estarà integrada pel secretari autonòmic d'Infraestructures, la Secretaria Autonòmica de Territori i Medi Ambient, el sotssecretari de la Conselleria d'Infraestructures i Transport, el sotssecretari de la Conselleria de Territori i Habitatge, el director general d'Arquitectura i el director general d'Habitatge i Projectes Urbans.
La Presidència recaurà en un dels secretaris autonòmics amb caràcter alternant, per períodes semestrals.
Article 22
El director general de Transports, davall la superior direcció del conseller i del secretari autonòmic d'Infraestructures, exercirà les funcions previstes en l'article 76 de la Llei de Govern Valencià i en particular les següents:
– Elaboració de propostes de planificació, programes d'inversió i pressuposts, així com el control i l'ajust d'estos, i la gestió, la supervisió i el control de les obres i servicis inclosos en els corresponents programes d'actuació.
– L'atorgament i la gestió de concessions de transports de viatgers de la Generalitat Valenciana que no siguen competència de ens metropolitans de transports.
– Elaboració de les propostes de planificació i coordinació intermodal de l'oferta de transport a la Comunitat Valenciana.
– Gestió administrativa de l'ordenació i l'explotació dels servicis de transports que no siguen competència de ens metropolitans de transports.
– Inspecció dels servicis de transport i aplicació de les previsions legals en matèria sancionadora.
– Elaboració dels plans d'inversions relatius a les actuacions que es proposen com a conseqüència de la planificació i la coordinació del transport.
– L'ordenació del transport de mercaderies i viatgers que tinga l'origen i la destinació dins del territori de la Comunitat Valenciana.
– Elaboració de programes i informes de tot el concernent a l'àrea de la seua competència.
– Promoure la legislació necessària sobre les matèries de la seua competència.
– Exercir les actuacions necessàries per a l'adequació de la política de transports a la de les distintes administracions competents.
– Elaboració de plans de seguretat en el transport.
– Les que en el futur poguera encomanar-li el titular de la Conselleria, per delegació de les pròpies o per desplegament i complement de la normativa vigent.
Article 23
La Direcció General de Transports per al desenrotllament de les seues funcions s'estructura en la Divisió d'Infraestructura del Transport.
La Divisió d'Infraestructura del Transport, unitat intermèdia entre el director general i els servicis en esta integrats, realitza les funcions de planificació i execució de les inversions de la Direcció General de Transports i aquelles que es deriven de la relació que correspon a la Direcció General amb les empreses de transport per ferrocarril.
A la Divisió d'Infraestructura del Transport correspon:
– La preparació i el desenrotllament de les actuacions necessàries per a la redacció dels projectes i l'aprovació posterior, la direcció, les modificacions i les incidències, d'acord amb la programació existent.
– La preparació i el desenrotllament de les actuacions necessàries per a l'execució de les obres incloses en els programes de la Direcció General, la direcció, les modificacions i la liquidació.
Secció segona
Secretari autonòmic de Telecomunicacions
i Societat de la Informació.
Article 24
1. Són funcions del secretari autonòmic de Telecomunicacions i Societat de la Informació:
– Impulsar i coordinar la consecució dels programes i l'execució dels projectes de la Direcció General de Telecomunicacions i Investigació, i controlar i supervisar el compliment dels objectius que marque el conseller.
– Resoldre els recursos que s'interposen contra les resolucions de la citada direcció general que no posen fi a la via administrativa.
– Li correspon a més la planificació, la direcció, l'impuls i el desplegament de les polítiques del Consell de la Generalitat en matèria d'incorporació de la Comunitat Valenciana a la Societat de la Informació i del Coneixement, així com de la promoció de la investigació relacionada amb el dit àmbit competencial. I en especial:
– El disseny, la coordinació, l'elaboració i l'execució de les polítiques en matèria d'infraestructures i xarxes de telecomunicacions, promoció de la Societat de la Informació i del Coneixement i desenrotllament de les modernes tecnologies de la informació i la comunicació a la Comunitat Valenciana.
– La planificació estratègica i l'impuls d'estructures i sistemes avançats multiplataforma d'atenció al ciutadà sobre la base de la incorporació i la utilització de les modernes tecnologies de la informació i la comunicació i de la moderna gestió del coneixement.
– L'impuls i la consolidació de la teleadministració en les administracions públiques de la Comunitat Valenciana.
– Les polítiques de coordinació dels sistemes d'informació de la Generalitat Valenciana.
– Les relacions amb el sector d'operadors de telecomunicacions, per a garantir el desplegament harmònic de les infraestructures i xarxes de telecomunicacions a la Comunitat Valenciana, així com l'accés universal als servicis avançats de telecomunicacions.
– Les relacions amb el sector de les tecnologies de la informació i la comunicació, per a impulsar el progrés, la innovació i la investigació tecnològica a la Comunitat Valenciana.
– Qualssevol altres que li atribuïsca el conseller.
El secretari autonòmic de Telecomunicacions i Societat de la Informació és, així mateix, l'autoritat certificadora de la Generalitat Valenciana.
2. Davall la dependència del secretari autonòmic de Telecomunicacions i Societat de la Informació està la Direcció General de Telecomunicacions i Investigació.
Article 25
El director general de Telecomunicacions i Investigació, davall la superior direcció del conseller i del secretari autonòmic de Telecomunicacions i Societat de la Informació, exercirà les funcions previstes en l'article 76 de la Llei de Govern Valencià i en particular les següents:
La gestió i la coordinació de les infraestructures i les xarxes de telecomunicacions pròpies de la Generalitat Valenciana i el seu sector públic dependent, així com la Xarxa Corporativa de la Generalitat Valenciana.
– La coordinació del desenrotllament dels sistemes d'informació en l'àmbit de la Generalitat Valenciana, així com la gestió, el desplegament i el desenrotllament de les infraestructures i servicis dels sistemes corporatius d'atenció al ciutadà a la Comunitat Valenciana, amb criteris d'eficiència i excel·lència en la gestió dels servicis públics.
– La direcció, la coordinació i el desenrotllament dels servicis corporatius de telecomunicacions i sistemes d'informació de la Generalitat Valenciana, així com el disseny, la implementació i el control de la política de seguretat.
– La coordinació amb la resta d'administracions públiques de la Comunitat Valenciana en matèria de tecnologies de la informació i la comunicació.
– La gestió i el desenrotllament de projectes i iniciatives per a la incorporació de la Comunitat Valenciana a la Societat de la Informació i del Coneixement.
– La coordinació i la gestió dels fons europeus o d'altres administracions públiques, destinats a la Secretaria Autonòmica de Telecomunicacions i Societat de la Informació.
– La Presidència del Comité Tècnic per al Desenrotllament dels Sistemes d'Informació de l'administració de la Generalitat Valenciana (CODESI).
Article 26
Per al desenrotllament de les seues funcions la Direcció General de Telecomunicacions i Investigació s'estructura en les unitats següents:
– Àrea d'Infraestructures de Telecomunicacions.
– Àrea de Servicis Corporatius de Telecomunicacions.
– Àrea de Teleadministració i Infraestructures i Servicis Corporatius d'Atenció al Ciutadà.
– Àrea de Desenrotllament i Coordinació de Tecnologies de la Informació.
A l'Àrea d'Infraestructures de Telecomunicacions correspon:
– L'anàlisi, el disseny i la materialització de les xarxes i les infraestructures de telecomunicació de la Generalitat Valenciana.
– El desenrotllament de la Xarxa Corporativa de Telecomunicacions de la Generalitat Valenciana.
– El suport tècnic en matèria de telecomunicacions als departaments de la Generalitat Valenciana i del seu sector públic.
– Desenrotllament i el seguiment del desplegament de les infraestructures, xarxes i servicis de telecomunicacions a la Comunitat Valenciana.
– La realització d'estudis i d'informes tècnics de telecomunicacions i l'execució de les polítiques sobre el desenrotllament, la implantació i la promoció a la Comunitat Valenciana dels servicis de radiodifusió sonora i televisió, i, en particular, les actuacions tècniques de la Generalitat per a aconseguir la cobertura integral a la Comunitat Valenciana dels diversos programes de televisió nacionals i autonòmics. Així mateix, li correspon la realització d'estudis, informes i seguiment del desenrotllament, implantació i promoció dels servicis audiovisuals i multimèdia.
A l'Àrea de Servicis Corporatius de Telecomunicacions correspon:
– La gestió, la implantació i el desenrotllament dels projectes corporatius de telecomunicacions de la Generalitat Valenciana.
– Desenrotllament i suport tècnic dels servicis de certificat i firma electrònica avançada de la Generalitat Valenciana.
– El suport tècnic en matèria de servicis corporatius de telecomunicacions als departaments de la Generalitat Valenciana i el seu sector públic.
– La coordinació, el seguiment i l'avaluació de l'aplicació de la política de seguretat de les telecomunicacions de la Generalitat Valenciana.
– La gestió del Centre de Servicis Operatius de Telecomunicacions de la Generalitat Valenciana (INFOCENTRE).
A l'Àrea de Teleadministració i Infraestructures i Servicis Corporatius d'Atenció al Ciutadà correspon:
– El desenrotllament de la política del Consell de la Generalitat en matèria d'administració electrònica.
– La gestió i el desenrotllament de programes i projectes d'incorporació de la Comunitat Valenciana a la Societat de la Informació i del Coneixement, especialment en els àmbits de les relacions socials, econòmiques i de major impacte amb els ciutadans.
– La gestió i la coordinació dels programes públics de la Generalitat Valenciana per a la implantació d'una cultura corporativa d'excel·lència en la gestió dels servicis públics, sobre la base de la incorporació i la utilització de les modernes tecnologies de la informació i la comunicació, i de la gestió del coneixement.
– El disseny i la implementació d'un sistema integral multiplataforma d'atenció al ciutadà (SIMAC), sustentat sobre sistemes avançats de gestió multicanal presencial, telefònica i telemàtica.
A l'Àrea de Desenrotllament i Coordinació de Tecnologies de la Informació correspon:
– La coordinació tècnica en matèria de tecnologies de la informació amb les administracions locals valencianes, les administracions autonòmiques, l'administració general de l'estat i la Unió Europea.
– El suport tècnic de la coordinació de les polítiques i del desenrotllament dels sistemes d'informació en l'àmbit de la Generalitat Valenciana.
– El desenrotllament i la coordinació tècnica d'aquells sistemes d'informació de caràcter corporatiu d'ús comú per part dels distints departaments de la Generalitat Valenciana.
– La coordinació, el seguiment i l'avaluació de l'aplicació de la política de seguretat dels sistemes d'informació de la Generalitat Valenciana.
– Proporcionar servicis operatius i suport tècnic en matèria de sistemes d'informació als departaments de la Generalitat Valenciana.
– La Vicepresidència del Comité Tècnic per al Desenrotllament dels Sistemes d'Informació de l'administració de la Generalitat Valenciana (CODESI).
Capítol III
De la Sotssecretaria
Secció primera
De la Sotssecretaria i les seues funcions
Article 27
La Sotssecretaria és el màxim òrgan directiu de la Conselleria d'Infraestructures i Transport que, directament dependent del conseller i davall la seua superior direcció, porta a terme la inspecció dels servicis de la Conselleria i té la direcció de tot el personal d'esta, dirigix i impulsa els servicis comuns del departament, assistix als òrgans superiors i als restants òrgans directius de la Conselleria i té la superior representació d'esta en absència del conseller i dels secretaris autonòmics.
Article 28
1. Correspon al sotssecretari exercir les funcions a què es referix amb caràcter general l'article 75 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià, i en particular:
– Executar les ordes del conseller i exercitar les funcions que este li delegue.
– Informar els assumptes que el conseller haja de sotmetre al Govern Valencià o al president de la Generalitat Valenciana, així com totes les disposicions de caràcter general que puguen emanar de la Conselleria o afectar la seua estructura o funcionament.
– Elaborar projectes o plans d'actuació i programes de necessitats, així com l'avantprojecte dels pressuposts de la Conselleria.
– Prestar assistència tècnica al conseller, als secretaris autonòmics i als directors generals en tot el que es requerisca.
– Informar el personal directiu de la Conselleria de la procedència legal i viabilitat econòmica dels seus programes d'actuacions i establir les vies necessàries per a mantindre informats tots els centres directius de les activitats de la Conselleria.
– Proposar normes generals sobre l'adquisició de material i totes les disposicions que afecten el funcionament dels servicis.
– Proposar la millora i el perfeccionament dels servicis dels distints centres de la Conselleria, i preparar les qüestions relatives a la seua organització i mètode de treball, atenent principalment els costs i els rendiments.
– Dirigir i facilitar la formació d'estadístiques sobre les matèries de competència del Consell de la Generalitat, en allò que afecte a la Conselleria, en col·laboració amb l'Institut Valencià d'Estadística o altres organismes que es consideren convenients.
– Preparar compilacions de les disposicions vigents que afecten la Conselleria, proposar les refoses i les revisions de texts legals que es consideren oportunes i tindre cura de les publicacions tècniques, periòdiques o no, de la Conselleria.
– Dirigir i supervisar la gestió de la secretaria general administrativa.
– Qualssevol altres que li assignen les lleis i els reglaments, així com les que en el futur poguera encomanar-li el titular de la Conselleria, per delegació de les pròpies o pel desplegament i complement de la normativa vigent.
2. La Sotssecretaria coordinarà la labor de l'Àrea Jurídica amb els òrgans directius i amb les unitats administratives de la Conselleria. Esta Àrea Jurídica s'integra en el Gabinet Jurídic de la Generalitat Valenciana, sense perjuí que ha de prestar les seues funcions en la Conselleria d'Infraestructures i Transport, de conformitat amb el que preveu l'article 5 del Decret 27/2001, de 30 de gener, del Govern Valencià, d'Organització i Règim de Funcionament dels Servicis Jurídics de la Generalitat Valenciana.
Article 29
La Sotssecretaria, per al desenrotllament de les funcions referides, s'estructura en les unitats següents:
– Secretaria General Administrativa.
– Àrea d'Estudis i Documentació.
A la Secretaria General Administrativa, amb el màxim rang administratiu, correspon les funcions pròpies de la gestió de tots els servicis generals de la Conselleria, i en especial les següents:
– En matèria economicofinancera i pressupostària, la programació econòmica, l'elaboració i la gestió del pressupost, la coordinació interna i externa, fins i tot amb altres administracions públiques, dels programes d'inversió i actuacions. L'elaboració i el disseny d'informació econòmica de la Conselleria i l'establiment de criteris de racionalitat en la gestió pressupostària.
– En matèria de coordinació tècnica, la supervisió dels projectes de conformitat amb el que disposa la legislació vigent en matèria de contractes de les administracions públiques i la col·laboració en la constitució de borses per a la prestació de servicis tècnics per professionals.
– En matèria d'organització i informàtica, establir criteris d'eficàcia i celeritat i aplicar-los a l'activitat dels servicis, i procurar el correcte funcionament. Adoptar les mesures conduents a la racionalització, la simplificació, la informatització i la millora de la tramitació administrativa, de l'estructura i dels mètodes de treball, i aplicar les noves tecnologies i desenrotllant les tècniques informàtiques.
– Impulsar i fer el seguiment de tots els expedients de la Conselleria que comporten despeses, i tramitar aquells que no competisquen a altres dependències. Organitzar la documentació, l'arxiu, el registre general de documents i la informació al públic. Coordinar i aplicar criteris d'economia en l'adquisició de mobiliari i material no inventariables, i control de despeses corrents. Elevar propostes sobre instal·lacions i manteniment dels locals de la Conselleria. Difondre la informació administrativa internament en la Conselleria.
– En matèria de contractació i expropiacions, la gestió i la tramitació dels expedients relatius a expropiació i contractació administrativa.
– En matèria de personal, tenint en compte les seues necessitats, proposar i executar la política de personal de la Conselleria, així com l'aplicació de normes i directrius internes. Tramitar la creació de llocs i modificacions de la relació de llocs de treball, la selecció i la provisió de llocs, les situacions, les jubilacions, les baixes, els permisos i les llicències, el règim jurídic, retributiu i disciplinari, les incidències i els control horari.
Article 30
Si resultara necessari per a atendre els servicis generals de les direccions generals de la Conselleria, es podran crear unitats destacades de la Secretaria General Administrativa en els dits centres directius, i igualment en els òrgans territorials que el necessiten.
Article 31
1. L'Àrea d'Estudis i Documentació és un òrgan d'estudi, d'assessorament i d'assistència tècnica al conseller, als secretaris autonòmics, al sotssecretari i, si és procedent, als restants òrgans directius de la Conselleria.
2. Són funcions de l'Àrea d'Estudis i Documentació les següents:
– Assessorar, d'acord amb criteris de competència tècnica i des d'una perspectiva pluridisciplinar, el conseller, els secretaris autonòmics, el sotssecretari i, si és procedent, els restants òrgans directius de la Conselleria.
– Reunir, elaborar i analitzar informació i documentació sobre les matèries pròpies de la Conselleria, i preparar els estudis i els informes tècnics que siguen necessaris.
– Estudi, proposta i tramitació de les actuacions de la Conselleria relacionades amb l'activitat parlamentària.
– Preparació de les publicacions, periòdiques o no, de la Conselleria i prestació dels servicis de documentació i biblioteca sobre les matèries d'interés per a la Conselleria.
– Preparació de memòries i altres activitats dirigides a la difusió de les actuacions de la Conselleria o al foment del coneixement i l'estudi de qüestions del seu interés.
Títol III
De l'organització territorial
Article 32
1. Els servicis territorials són l'expressió organitzativa del principi de desconcentració que regix en l'activitat de la Conselleria i tenen competències només sobre el seu àmbit territorial, i existixen en l'actualitat els servicis territorials de Carreteres i de Transports, a Alacant, a Castelló i a València.
2. Els servicis territorials, integrats en la Conselleria d'Infraestructures i Transport, tindran al seu càrrec la gestió, el desenrotllament, l'assessorament i el control de les matèries pròpies en els seus respectius àmbits territorials. Al capdavant de cada servici territorial existirà un cap que dependrà orgànicament del sotssecretari de la Conselleria i funcionalment del sotssecretari o del director general corresponent.
Article 33
Els servicis territorials de Carreteres exercixen les funcions que en estos delegue el sotssecretari o el director general d'Obres Públiques i, en concret, en els seus respectius àmbits territorials, les següents:
– La redacció de projectes així com la gestió i el control de les obres que els encomane.
– El manteniment, la conservació i la vigilància de la xarxa de carreteres autonòmica, i de les seues instal·lacions i elements patrimonials annexos.
– La gestió del parc de maquinària i de vehicles, tallers, laboratoris i la resta d'instal·lacions.
– Els treballs relatius a la defensa de les carreteres en situacions d'emergència o extraordinàries.
– La formulació de propostes d'autorització i llicències la resolució de les quals siga competència del director general d'Obres Públiques en relació amb les activitats que es desenrotllen en la carretera i en les seues zones d'afecció.
Article 34
Correspon als servicis territorials de Transports les funcions que en estos delegue el sotssecretari o el director general de Transports, i en concret, en l'àmbit territorial de les seues respectives províncies, se'ls atribuïxen les funcions següents:
– Expedició, anul·lació, suspensió i rehabilitació d'autoritzacions de transports, sense perjuí de les competències dels ens metropolitans de transport .
– Autoritzacions de modificacions concessionals que els encomane la Direcció General de Transports i que no suposen modificacions substancials del títol concessional, sense perjuí de les competències dels ens metropolitans de transport.
– Autoritzacions d'activitats auxiliars i complementàries del transport.
– Autoritzacions provisionals d'ampliació de transports regulars de viatgers o de nous servicis en què hi haja urgència justificada, a fi d'adaptar-les a les necessitats del transport escolar i de menors.
– Certificats sobre dades que es troben en els seus arxius i compulsa de documents.
– Execució dels plans d'inspecció de la Direcció General de Transports i tramitació d'expedients sancionadors.
Disposicions addicionals
Primera
Les referències que la normativa vigent efectua a la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports s'entendran fetes a la Conselleria d'Infraestructures i Transport en tot allò que es referisca a les matèries atribuïdes a la competència d'esta.
Segona
Sense perjudici de allò que disposa este reglament, les funcions que s'atribuïxen als distints òrgans de la conselleria en matèria d'Investigació i Innovació Tecnològica i Assumptes Econòmics s'entendran sotmeses a les competències que corresponen a les comissions delegades creades sobre les dites matèries.
Disposicions transitòries
Primera
Les unitats i els llocs de treball de nivell administratiu continuaran subsistents i continuaran donant el suport administratiu en relació amb aquells assumptes i expedients que els corresponguen per raó de la matèria abans de la reestructuració portada a terme per mitjà del Decret 7/2003, sense perjuí de la competència per a resoldre dels òrgans als quals ha sigut atribuïda, la seua retribució es realitzarà a càrrec dels mateixos crèdits pressupostaris, tot això fins que s'aproven les relacions de llocs de treball adaptades a l'estructura orgànica prevista en este reglament, sense perjuí que, des del moment de la seua entrada en vigor, es produïsquen determinats canvis d'adscripció d'unitats administratives, de conformitat amb la reorganització efectuada.
No obstant això, el servicis territorials d'Indústria continuaran duent a cap la tramitació de tots els assumptes i els expedients en matèria d'energia que corresponien als servicis territorials d'Indústria i Energia abans de produir-se la reestructuració competencial, inclosa la resolució, amb el mateix límit temporal al qual al·ludix el paràgraf anterior i davall la dependència i la coordinació de la Direcció General d'Energia de la Conselleria d'Infraestructures i Transport.
Segona
A l'efecte del que establix el primer paràgraf de la disposició anterior, les unitats la denominació de les quals no haja canviat passaran a dependre, amb els seus actuals mitjans personals i materials, de les unitats superiors que establix este reglament.
Disposició derogatòria
Queden derogades totes les disposicions d'igual o inferior rang que s'oposen al present decret.
Disposicions finals
Primera
Es faculta el conseller d'Infraestructures i Transport per a dictar totes les disposicions que requerisca el desplegament i l'execució del present decret, en compliment del que disposa l'article 71 de la llei de Govern Valencià.
Segona
El present decret vigirà l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 11 de juliol de 2003
El president de la Generalitat
FRANCISCO CAMPS ORTIZ
El conseller d'Infraestructures i Transport

linea
Mapa web