Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

DECRET 131/2002, de 30 de juliol, del Govern Valencià, pel qual es modifiquen parcialment el Reglament Orgànic i Funcional de la Presidència de la Generalitat Valenciana i el de la Conselleria del Portaveu del Govern. [2002/9620]

(DOGV núm. 4332 de 10.09.2002) Ref. Base de dades 3894/2002

DECRET 131/2002, de 30 de juliol, del Govern Valencià, pel qual es modifiquen parcialment el Reglament Orgànic i Funcional de la Presidència de la Generalitat Valenciana i el de la Conselleria del Portaveu del Govern. [2002/9620]
El Decret 4/2002, de 24 de juliol, del president de la Generalitat Valenciana, va establir la Vicepresidència única del Govern Valencià, i el Decret 7/2002, de 25 de juliol, del president de la Generalitat Valenciana, assigna a la Presidència les matèries de turisme, cooperació internacional, relacions institucionals i externes, secretariat del govern i relacions amb les Corts, política científica i tecnològica, investigació, desenrotllament i innovació (I+D+I), telecomunicacions, modernització i racionalització.
En conseqüència, es fa necessari dictar una modificació que adeqüe l'actual estructura orgànica i funcional de la Presidència de la Generalitat Valenciana, recollint així mateix l'impuls de les polítiques del Govern Valencià en matèria de política científica i tecnològica, investigació, desenrotllament i innovació (I+D+I), telecomunicacions, modernització i racionalització.
Així mateix, es considera oportú procedir a una reestructuració i racionalització de determinats òrgans directament dependents de la consellera Portaveu del Govern quant a l'emissió d'informació institucional del Govern Valencià.
Per tot això, de conformitat amb el que establixen els articles 35.f) i 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià, a proposta del seu president, i amb la deliberació prèvia del Govern Valencià, en la reunió del dia 30 de juliol de 2002,
DECRETE
Article únic
Es modifiquen els articles següents dels reglaments orgànics i funcionals de la Presidència de la Generalitat Valenciana i de la Conselleria del Portaveu del Govern, aprovats pel Decret 109/2000, de 18 de juliol, del Govern Valencià, que queden redactats de la següent manera:
«Article 4
Els òrgans de suport de la Presidència de la Generalitat Valenciana són els següents:
– Vicepresidència del Govern Valencià.
– Gabinet del President.
– Secretaria General de la Presidència de la Generalitat Valenciana.
– Subsecretaria de Turisme.
– Subsecretaria de Relacions Institucionals.
– Subsecretaria del Secretariat del Govern i Relacions amb les Corts.
– Subsecretaria de Planificació i Estudis.
– Subsecretaria de l'Oficina de Ciència i Tecnologia.
– Gabinet Jurídic de la Generalitat Valenciana.
Article 5
La vicepresidència, regulada en el capítol III del títol I del present reglament, exercix les funcions instrumentals allí assignades i les competències materials que li assigne la Presidència.
Capítol III
El vicepresident del Govern Valencià
Article 8
Correspon al vicepresident la presidència de la Comissió de Secretaris Generals, així com qualsevol altra competència que hi encomane l'ordenament jurídic o hi delegue el president.
Com a màxim òrgan de suport i assessorament del president de la Generalitat Valenciana, el vicepresident estarà assistit per un gabinet. Es podran constituir els òrgans assessors que es considere convenient en relació amb matèries i servicis específics.
Article 9
El vicepresident del Govern Valencià assumirà les funcions de direcció, coordinació i impuls dels òrgans de la Presidència en tant que estes funcions no siguen assumides directament pel president.
Secció cinquena
Subsecretaria de l'Oficina de Ciència i Tecnologia
Article 25
1. La Subsecretaria de l'Oficina de Ciència i Tecnologia és el centre directiu a qui correspon el control i la supervisió de la política de la Generalitat Valenciana en l'exercici de les competències en matèria d'investigació científica, desenrotllament tecnològic i innovació i de noves tecnologies per a la informació i modernització de l'administració pública.
2. En particular, hi correspon l'anàlisi, el desenrotllament i l'execució de les següents actuacions:
– La planificació i la programació de la política en I+D+I del Govern Valencià.
– La coordinació i el seguiment de les activitats en I+D+I dels diversos departaments del Govern Valencià i entitats públiques de la Generalitat Valenciana.
– L'impuls de la cooperació entre els distints organismes d'I+D+I de la Comunitat Valenciana i de les seues unitats de transferència de resultats, així com entre estos i les empreses, especialment per a l'establiment d'intercanvis sobre informació, disponibilitat de recursos, organització i experiències pràctiques.
– La realització de propostes per al desenrotllament d'unitats i mecanismes de captació de recursos externs destinats al finançament de les activitats d'I+D+I que es desenrotllen amb la presència d'administracions, organismes i empreses ubicats a la Comunitat Valenciana.
– Qualsevol altra funció que hi atribuïsquen les disposicions vigents.
Article 26
De la Subsecretaria de l'Oficina de Ciència i Tecnologia depenen:
– La Direcció General de Telecomunicacions i Modernització
– L'Àrea d'Investigació Científica, Innovació i Tecnologia.
– L'Àrea Tècnica de la Secretaria del PVIDI
Article 27
1. A la Direcció General de Telecomunicacions i Modernització correspon l'anàlisi, el desenrotllament i l'execució de les actuacions següents:
– La direcció, l'impuls i l'execució de les polítiques del Govern Valencià dirigides a la modernització i la innovació tecnològica de la Comunitat Valenciana i de la seua administració i sector públic, per a aconseguir-ne la plena incorporació a la Societat de la Informació i del Coneixement.
– La planificació, l'ordenació i la coordinació de les telecomunicacions, així com la coordinació del desenrotllament dels sistemes d'informació, en l'àmbit de la Generalitat Valenciana.
– La direcció, l'organització i la gestió de l'Oficina del Pla de Modernització de la Comunitat Valenciana
2. De la Direcció General de Telecomunicacions i Modernització depenen:
– L'Àrea de Telecomunicacions i Societat de la Informació.
– L'Àrea de Modernització i Sistemes d'Informació.
– L'Àrea de Qualitat i Racionalització dels Servicis Públics.
– L'Àrea d'Infocentre.
3. A l'Àrea de Telecomunicacions i Societat de la Informació correspon:
a) La promoció de la incorporació de la Comunitat Valenciana a la societat de la informació, especialment en els àmbits de les relacions socials, econòmiques i de major impacte amb els ciutadans.
b) La planificació, l'ordenació i la coordinació de les telecomunicacions en l'àmbit de la Generalitat Valenciana. En este sentit hi correspon l'anàlisi, el disseny i la materialització de les xàrcies telemàtiques bàsiques i els servicis avançats de telecomunicació, el suport tècnic en matèria de sistemes i telecomunicacions a altres departaments i la gestió i desenrotllament de la Xàrcia Corporativa de Telecomunicacions.
c) La realització d'estudis i informes tècnics de telecomunicacions sobre el desenrotllament, la implantació i la promoció a la Comunitat Valenciana dels servicis de radiodifusió sonora i televisió, i, en particular, les actuacions tècniques de la Generalitat per a aconseguir la cobertura integral a la Comunitat Valenciana dels diversos programes de televisió nacionals i autonòmics.
Així mateix hi correspon la realització d'estudis, informes i seguiment del desenrotllament, la implantació i la promoció dels servicis audiovisuals i multimèdia.
d) L'establiment d'un marc de col·laboració de la Generalitat amb els distints operadors de telecomunicacions que fomente la seua participació en els distints projectes de la Generalitat i garantisca la implantació en tot el territori dels servicis de telecomunicacions i l'accés a la societat de la informació.
e) La vicepresidència del Comité Tècnic per al Desenrotllament dels Sistemes de la Informació de l'administració de la Generalitat Valenciana (CODESI).
4. A l'Àrea de Modernització i Sistemes d'Informació correspon:
a) La definició i l'impuls del paper de les noves tecnologies de la informació en els processos de simplificació, racionalització i modernització administrativa.
b) La col·laboració institucional en matèria d'informàtica amb les administracions locals valencianes, les administracions autonòmiques, l'administració general de l'Estat i la Unió Europea.
c) La planificació i la coordinació dels projectes de modernització d'interés general i el desenrotllament d'aquells sistemes d'informació de caràcter corporatiu d'ús comú per part de tots els distints departaments de la Generalitat Valenciana. Així com la planificació i la posada en marxa de la política de seguretat dels sistemes d'informació de la Generalitat Valenciana.
5. A l'Àrea de Qualitat i Racionalització dels Servicis Públics correspon:
a) La planificació i la coordinació dels programes públics de la Generalitat Valenciana per a la implantació d'una cultura corporativa d'excel·lència en la gestió dels servicis públics.
b) La planificació, l'organització i el control de les activitats relacionades amb l'atenció al ciutadà en les oficines PROP.
c) Impulsar i coordinar els processos de racionalització del sector públic de la Generalitat Valenciana.
6. A l'Àrea d'Infocentre correspon proporcionar servicis operatius en matèria de sistemes, telecomunicacions i assistència a usuaris en els distints projectes la gestió dels quals s'assigne a Infocentre. En particular, portarà a terme l'assistència telefònica i presencial als usuaris dels projectes i la gestió dels sistemes informàtics i les bases de dades, i la seguretat física dels mateixos.
Article 28
U. A l'Àrea d'Investigació Científica, Innovació i Tecnologia correspon:
a) El foment de la investigació científica en totes les àrees del coneixement, així com la seua difusió.
b) La promoció dels recursos de la investigació i de les accions d'expansió de la comunitat científica i desenrotllament de servicis comuns de suport a la mateixa.
c) L'impuls al desenrotllament d'actuacions per a la millora del nivell tecnològic i el caràcter innovador de les empreses valencianes.
d) La gestió i l'avaluació dels programes d'ajudes corresponents als seus programes pressupostaris.
e) La potenciació de les estructures d'articulació del Sistema Valencià de Ciencia-Tecnologia-Empresa.
f) El disseny i desenrotllament d'una política integral de recursos humans en l'àmbit de la seua competència.
g) La promoció de plans d'actuació, informes, estudis i propostes d'ordenació i reglamentació en matèria d'investigació científica, innovació i tecnologia.
Dos. A l'Àrea Tècnica de la Secretaria del PVIDI correspon:
a) El suport tecnicoadministratiu als òrgans de gestió del PVIDI establits en la Llei 7/1997, de Foment i Coordinació de la Investigació Científica i del Desenrotllament Tecnològic de la Comunitat Valenciana.
b) La coordinació, l'avaluació i el seguiment tècnic i instrumental del PVIDI d'acord a les directrius establides per la Comissió Gestora Interdepartamental.
c) La gestió tècnica i administrativa, així com avaluació contínua i estratègica dels programes i/o actuacions assignats a la Secretaria del PVIDI.
d) L'informe previ i preceptiu de les propostes de les convocatòries de subvencions i restants suports a I+D+I gestionats pels diversos departaments del Govern Valencià i ens públics i organismes adscrits.
e) L'emissió d'informe previ i preceptiu dels projectes de convenis i acords de col·laboració amb entitats públiques i privades, quan incidisquen sobre el desenrotllament de les polítiques en I+D+I del Govern Valencià.
f) El foment de la cooperació i impuls de plans d'actuació comuna o complementaris de les accions mobilitzadores promogudes en el marc del Pla Nacional d'Investigació Científica, Desenrotllament i Innovació Tecnològica i del projecte de l'espai europeu d'investigació.
Article 44
Al cap de premsa del president, amb el rang de director general, correspon impulsar i coordinar la informació institucional de la Presidència de la Generalitat, i auxiliar el conseller Portaveu del Govern en la coordinació de la informació i la imatge de la Presidència de la Generalitat amb la resta del Govern; li correspon, en concret, el disseny i l'anàlisi dels treballs, tècniques i estudis d'avaluació de l'eficàcia de la política informativa respecte al desenrotllament de l'acció del Govern de la Generalitat Valenciana».
DISPOSICIONS ADDICIONALS
Primera
Els titulars de la Subsecretaria de l'Oficina de Ciència i Tecnologia i de la Direcció General de Telecomunicacions i Modernització de l'antiga conselleria d'Innovació i Competitivitat passaran a tindre, en la Presidència de la Generalitat Valenciana, la titularitat dels òrgans contemplats en el present decret amb idèntica denominació.
Segona
Se suprimix la rúbrica del capítol IV i queden sense contingut els articles 19, 20, 21 i 46 del Decret 109/2000, de 18 de juliol, del Govern Valencià, pel qual es va aprovar el Reglament Orgànic i Funcional de la Presidència de la Generalitat Valenciana i el de la Conselleria del Portaveu del Govern.
Així mateix, les seccions primera, segona, tercera i quarta del capítol IV passen a enumerar-se com a seccions tercera, quarta, cinquena i sisena del capítol III, i el capítol V passa a ser el capítol IV, del decret esmentat,
DISPOSICIONS TRANSITÒRIES
Primera
Els centres directius afectats per la reestructuració competencial produïda pel Decret 7/2002, de 25 de juliol, del president de la Generalitat Valenciana, continuaran duent a terme la tramitació de tots aquells assumptes i expedients que hi corresponguen per raó de la matèria mentre no s'arbitren les mesures necessàries per dotar dels mitjans materials i personals suficients, així com de l'operativitat pressupostària adequada, la Secretaria General de la Presidència.
A estos efectes, la Secretaria General de la Conselleria d'Indústria, Comerç i Energia continuarà donant el suport administratiu corresponent als centres directius esmentats, sense perjuí de la competència per a resoldre corresponent als òrgans de la Presidència.
Segona
Les unitats i els llocs de treball del nivell administratiu afectats continuaran subsistents i seran retribuïts a càrrec dels mateixos crèdits pressupostaris mentre no s'adopten les mesures oportunes que facen factible la seua gestió per part de la Secretaria General de la Presidència.
DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA
Són derogades totes aquelles disposicions de rang igual o inferior que s'oposen al que establix el present decret.
DISPOSICIONS FINALS
Primera
Es faculta el president de la Generalitat Valenciana perquè dicte les disposicions que requerisca l'execució i el desplegament del que conté este decret.
Segona
El present decret vigirà el sendemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 30 de juliol de 2002.
El president de la Generalitat Valenciana,

linea
Mapa web