Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

ORDE de 23 de setembre de 2003, de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, per la qual es modifica l'Orde de 13 de setembre de 2001, de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, per la qual s'aprova el Reglament de la Denominació d'Origen Carxofa de Benicarló i el seu consell regulador. [2003/X10318]

(DOGV núm. 4601 de 03.10.2003) Ref. Base de dades 4299/2003

ORDE de 23 de setembre de 2003, de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, per la qual es modifica l'Orde de 13 de setembre de 2001, de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, per la qual s'aprova el Reglament de la Denominació d'Origen Carxofa de Benicarló i el seu consell regulador. [2003/X10318]
Per a la inscripció de la denominació d'origen Carxofa de Benicarló en el Registre Comunitari, es van modificar les varietats a protegir a sol·licitud de la Comissió Europea, per la qual cosa escau modificar la nostra reglamentació en el mateix sentit, i, en l'exercici de les competències que em conferix la Llei de la Generalitat Valenciana 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià,
ORDENE
Article únic
Queda modificada l'Orde de 13 de setembre de 2001, de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, per la qual s'aprova el Reglament de la Denominació d'Origen Carxofa de Benicarló i el seu consell regulador en l'article 5, punt 1, i queda de la manera següent:
Article 5
1. La carxofa protegida per la denominació d'origen Carxofa de Benicarló es definix com el capítol de Cynara scolymus L., pertanyent a la varietat “blanca de Tudela”, “destinada al consum en fresc i de les categories Extra i I, sempre que es complisquen les condicions que es fixen en esta orde i els altres requisits de la legislació vigent que li siguen d'aplicació.
2. El Consell Regulador podrà proposar a l'òrgan competent de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació l'autorització de noves varietats de les quals, amb els assaigs i experiències convenients previs, es comprove que produïxen carxofes de qualitat emparables per la denominació d'origen.
3. Els capítols, en el moment de la recol·lecció, presentaran un desenvolupament apropiat a la seua qualitat que permeta suportar un transport, conservació i condicionament que n'asseguren l'arribada a destinació en condicions satisfactòries.
4. La producció màxima admesa per hectàrea serà de 18.000 quilograms de carxofa. Este límit podrà ser modificat en determinades campanyes pel consell regulador a iniciativa pròpia o a petició dels agricultors interessats, i es realitzarà amb anterioritat a la recol·lecció, amb els assessoraments i comprovacions necessaris previs.
DISPOSICIÓ FINAL
La present orde entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 23 de setembre de 2003
La consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació,
GEMMA AMOR PÉREZ

linea
Mapa web