Ficha docv

Ficha docv









RESOLUCIÓ de 26 de juny de 2002, de les direccions generals de Centres Docents, d'Ordenació i Innovació Educativa i Política Lingüística, i de Personal, per la qual es prorroga i completa per al curs 2002-2003 la Resolució de 15 de juny de 2001, per la qual es dictaven instruccions en matèria d'ordenació acadèmica i d'organització de l'activitat docent en els centres d'Educació Secundària. [2002/X7474]

(DOGV núm. 4288 de 09.07.2002) Ref. Base de dades 3026/2002


de 26 de juny de 2002, de les direccions generals de Centres Docents, d'Ordenació i Innovació Educativa i Política Lingüística, i de Personal, per la qual es prorroga i completa per al curs 2002-2003 la Resolució de 15 de juny de 2001, per la qual es dictaven instruccions en matèria d'ordenació acadèmica i d'organització de l'activitat docent en els centres d'Educació Secundària. [2002/X7474]

Atés que el curs acadèmic 2002-2003 suposa la implantació dels nous currículums de l'ESO i el Batxillerat en els cursos 1r i 3r de l'ESO i 1r de Batxillerat.

Atés que esta aplicació transitòria i progressiva no finalitzarà fins al curs 2003-2004 pel que la seua incidència màxima sobre les actuacions docents en l'organització i funcionament dels centres només podrà produir-se quan se aplic íntegrament cada una de les etapes i cicles educatius.

Per tot allò que s'ha exposat, en virtut de les competències establides en el Decret 111/2000, de 18 de juliol, del Govern Valencià (DOGV del 21 de juliol), estes Direccions Generals han resolt dictar la resolució següent:

U

La Resolució de 15 de juny de 2001, de les direccions generals de Centres Docents, d'Ordenació i Innovació Educativa i Política Lingüística, i de Personal, per la qual es dicten instruccions en matèria d'Ordenació Acadèmica i d'organització de l'activitat docent als centres d'Educació Secundària per al curs 2001-2002 queda prorrogada per al curs 2002-2003, excepte els apartats que a continuació s'indiquen.

Dos

Totes les referències que s'arrepleguen en la Resolució de 15 de juny de 2001 corresponents al curs acadèmic 2001-2002 s'entenen realitzades al curs 2002-2003.

Tres

Queden anul·lades totes les referències al Curs d'Orientació Universitària.

Quatre

Als apartats deu, catorze i quaranta-huit s'incorporen les modificacions introduïdes per l'Orde que desenvolupa el Decret 39/2002 i 50/2002 per a l'Educació Secundària Obligatòria i el Batxillerat.

En l'apartat deu així mateix se substituïx la referència a la Resolució de 7 d'abril de 1998 (DOGV del dia 17) per la Resolució de 26 de juliol de 2000 (DOGV de 24 d'agost)

Cinc

L'Annex I A) queda substituït per l'Annex I a) de la present Resolució.

Sis

L'organització i distribució en modalitats, opcions i horari del primer curs del Batxillerat a partir del curs 2002-2003 serà el que figura en l'Annex I b) de la present Resolució, que completa l'Annex I B).

Set

En l'apartat set subapartat 1.2.1. on diu Departament de Formació i Orientació Laboral, quan el total d'hores setmanals siga 18 (incloses les tres de direcció de departament), se substituïx per:

Departament de Formació i Orientació Laboral, quan el total d'hores setmanals siga 15 (incloses les tres de direcció de departament). En este subapartat s'afegix el següent:

“Departament d'Economia: En aquells Instituts d'Educació Secundària en què la plantilla del centre contemple 15 hores setmanals d'Economia (incloses les 3 hores de Cap de Departament) existirà un Departament d'Economia”

En el subapartat 1.2.2. On diu: “Departament de Pràctiques formatives, quan s'impartisquen almenys 4 Cicles Formatius”; ha de dir:

“Departament de Pràctiques formatives: En aquells Instituts d'Educació Secundària que la seua oferta siga del menys 4 cicles formatius, existirà un cap de departament de Pràctiques que tindrà una dedicació de 3 hores setmanals per a l'acompliment del càrrec. Si l'oferta del centre és de 8 o més cicles, tindrà una dedicació de 5 hores setmanals”.

On diu: “Un departament de Formació i Orientació Laboral, quan el total d'hores setmanals siga 18”; ha de dir: “Un departament de Formació i Orientació Laboral, quan el total d'hores setmanals siga 15”.

Huit

En el subapartat 2 de l'apartat tretze, queda anul·lat el següent: “Estos desdoblaments no computaran als efectes de les hores de desdoblament i optatives que figuren en l'Annex II”.

Nou

En l'apartat dènou, quant als Programes de Garantia Social on diu: “Resolució de 3 d'abril de 2001 (DOGV de 10.04.2001)”, ha de dir: “Resolució de 22 de març de 2002 (DOGV de 4.04.2002)”.

Deu

El subapartat 2.1. de l'apartat vint-i-u, queda suprimida la redacció existent, i en el seu lloc haurà de figurar: “A la segona Llengua Estrangera, en primer i segon cicle i Cultura Clàssica en el segon cicle se li aplicarà el que disposa el paràgraf segon de l'Apartat 8 de l'Orde de 9 de maig de 1995, de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, per la qual es regulen les matèries optatives en l'ESO.

Onze

En l'apartat vint-i-cinc, on diu: “No s'autoritzarà com a norma general cap grup amb menys de 15 alumnes”; ha de dir: “No s'autoritzarà, com a norma general cap grup amb menys de 12 alumnes”.

Dotze

Es rectifica l'Annex II en els següents apartats:

A5) Desdoblaments, en els centres de 2 línies s'aplicaran 24 h.

C) Cicles formatius:

Queda redactat de la forma següent:

– Coordinador de Cicles Formatius: Tindrà una reducció de 3 hores lectives, en aquells centres que compten amb menys de 4 cicles Formatius o amb 4 o més Famílies Professionals

– Responsable d'Equips i Manteniment: Tindrà una reducció de 2 hores lectives

– Tutor de primer curs: Tindrà una reducció de 3 hores lectives per grup

– Tutor de segon curs. Tindrà una reducció de 5 hores lectives

Desdoblaments de mòduls

a) De 18 a 30 alumnes s'atribuiran les hores de desdoblaments quan el mòdul les tinga assignades.

b) De 12 a 17 alumnes es formarà grup sense hores de desdoblaments, encara que el mòdul les tinga assignades.

Se suprimix tota referència al subapartat d) Curs d'Orientació Universitària.

València, 26 de juny de 2002.– El director general de Centres Docents: Herminio García Quadra.

El director general d'Ordenació i Innovació Educativa i Política Lingüística: Josep Vicent Felip i Monlleó.

El director general de Personal: José Antonio Rovira Jover.

ANNEX I b)

· L'estructura horària del primer curso és la que figura en l'Annex I B) de la Resolució de 15 de juny de 2001.

· Les modificacions aportades pel Decret 50/2002 són:

· La Filosofia passa a denominar-se Filosofia I sense modificar el seu lloc en l'estructura ni el seu horari lectiu.

· La Història de la Música s'incorpora com a matèria pròpia de modalitat al Batxillerat d'Humanitats i Ciències Socials i se seguix ofertant en 2n com a optativa. En esta nova situació no modifica el seu horari (4 hores)

· El Dibuix Tècnic en les modalitats de Ciències de la Natura i la Salut, d'Arts i de Tecnologia passa a incorporar-se com a matèria de modalitat amb la denominació de Dibuix Tècnic I. Se seguix ofertant en 2n per als qui no l'hagen cursat en primer com a optativa. En ambdós casos manté l'horari de 4 hores.

Per tot això, i amb la finalitat de facilitar itineraris a l'alumnat que permeten l'opció d'accés a la Universitat per doble via, escau indicar la següent distribució de les modalitats i opcions per a primer curs:

Modalitat d'Humanitats i Ciències Socials.

Opció A) Humanística i Sociocultural

Matèries de Modalitat Obligatòries: Llatí I

Grec I o Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials I (*)(***)

Història del Món Contemporani o Història de la Música (****)

Matèries de Modalitat Optatives: Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials I.

Economia i Organització d'Empreses

Grec I

Història del Món Contemporani

Història de la Música

Opció B) de Ciències Socials

Matèries de Modalitat Obligatòries: Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials I.

Economia i Organització d'Empreses

Història del Món Contemporani o Història de la Música (****)

Matèries de Modalitat Optatives: Llatí I (**)

Grec I

Història del Món Contemporani

Història de la Música

(*) Els alumnes de l'opció Humanística i Sociocultural que en 2n curs vugluen cursar Geografia i Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials II, hauran de cursar en primer curs Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials I, com a matèria de modalitat o com a optativa.

(**) Els alumnes de l'opció de Ciències Socials que en 2n curs vulguen cursar Història de l'Art i Llatí II, hauran de cursar en 1r Llatí I com a optativa.

(***) Els alumnes de 1r de l'opció Humanística i Sociocultural hauran de triar Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials I o Grec I. La no triada podrà ser cursada com a optativa.

(****) Els alumnes de 1r hauran de triar Història del Món Contemporani o Història de la Música. La no triada podrà ser cursada com a optativa.

Modalitat de Ciències de la Natura i de la Salut

Matèries de modalitat obligatòries: Física i Química

Matemàtiques I

Biologia i Geologia (**) o Dibuix Tècnic I (**)(*)

Matèries de Modalitat optatives: Biologia i Geologia

Dibuix Tècnic I

(*) Els alumnes hauran de triar Biologia i Geologia o Dibuix Tècnic I. La matèria que no cursen com de modalitat pot ser cursada com a optativa.

(**) Els alumnes hauran de triar entre Biologia i Geologia i Dibuix Tècnic I segons l'opció que pensen cursar en 2n, Dibuix Tècnic I es qui vulguen l'opció Cientificotècnica i Biologia i Geologia els qui preferisquen l'opció de Ciències de la Salut.

Modalitat de Tecnologia

Matèries de modalitat obligatòries: Física i Química

Matemàtiques I

Tecnologia Industrial I (***) o Dibuix Tècnic I (**)(*)

Matèries de Modalitat optatives: Tecnologia Industrial I

Dibuix Tècnic I

(*) Els alumnes hauran de triar Tecnologia Industrial I o Dibuix Tècnic I. La matèria que no cursen com de modalitat pot ser cursada com a optativa.

(**) Els alumnes de la modalitat de Tecnologia que cursen Tecnologia Industrial I com a matèria de modalitat han de cursar Dibuix Tècnic I com a optativa ja que la necessiten en ambdues opcions de 2n per a cursar Dibuix Tècnic II.

(***) Els alumnes que vulguen cursar en 2n curs l'opció Tecnicoprofessional hauran de cursar en 1r Tecnologia Industrial I com de modalitat o com a optativa.

Modalitat d'Arts

Matèries de modalitat obligatòries: Dibuix Artístic I

Dibuix Tècnic I

Volum

Matèries optatives per a totes les Modalitats

2n Idioma Estranger I

Informàtica I

Psicologia

Valencià: Llengua i Imatge

Castellà: Llenguatge i Documentació

Fonaments lèxics de les Ciències i de la Tècnica.

Mapa web