Ficha docv

Ficha docv









ORDE de 14 de maig de 2007, de la Conselleria de Cultura, Educació i Esport, per la qual es regula l'admissió de l'alumnat en els centres docents de la Comunitat Valenciana, sostinguts amb fons públics, per a cursar ensenyances de Formació Professional de grau superior. [2007/6940]

(DOGV núm. 5522 de 29.05.2007) Ref. Base de dades 6927/2007




La Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'Educació (BOE de 4 de maig) establix en el títol I, capítol V, article 41, les condicions d'accés a la Formació Professional.

El Reial Decret 1538/2006, de 15 de desembre (BOE de 3 de gener de 2007), pel qual s'establix l'ordenació general de la formació professional del sistema educatiu, establix, en el capítol V, l'oferta, accés, admissió i matrícula en els cicles formatius.

En virtut d'això i fent exercici de les competències que em conferix l'article 28.e de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell,

ORDENE

Primer. Objecte i àmbit d'aplicació

La present orde té com a objecte regular el procediment d'admissió de l'alumnat en els cicles formatius de Formació Professional de grau superior en els centres docents sostinguts amb fons públics, ubicats en l'àmbit de gestió de la conselleria de Cultura, Educació i Esport, que impartisquen estes ensenyances.

Segon. Accés

L'accés de l'alumnat serà directe o per mitjà de la superació d'una prova.

1. Condicions d'accés directe

Serà requisit acadèmic necessari per a tindre accés directe als cicles formatius de grau superior, estar en possessió de:

Títol de Batxillerat.

Títol de Batxillerat Experimental.

COU o Preuniversitari.

Títol de Formació Professional de segon grau, Tècnic Superior o altres titulacions equivalents a efectes acadèmics.

Títol universitari, sense posseir cap de les titulacions anteriors.

2. Condicions d'accés per mitjà de prova

Tota aquella persona que no reunisca els requisits d'accés directe als cicles de grau superior, podrà accedir a estos després de la superació d'una prova que podrà realitzar sempre que tinga 19 anys o els complisca l'any en què es realitze la prova, o bé 18 anys o complir-los també l'any en què es realitza la prova, si acredita haver superat un cicle de grau mitjà i desitja accedir a un cicle de grau superior de la mateixa família professional o d'una família o cicle relacionat amb el cicle de grau mitjà superat.

3. Els que tinguen superada la prova d'accés a la universitat per a majors de 25 anys, hauran de sol·licitar l'exempció de realitzar la prova prevista en el punt anterior.

Tercer. Vacants

Les vacants oferides per a cursar cicles formatius de grau superior s'adjudicaran d'acord amb els criteris següents:

1. Es reservarà almenys un 5% de les oferides, per a les persones amb discapacitat, aplicant el que establix la disposició addicional segona del Reial Decret 1538/2006, anteriorment mencionat.

2. En els cicles formatius de la família d'Activitats Físiques i Esportives es reservaran, per als que acrediten ser esportistes d'elit de nivell A i de nivell B de la Comunitat Valenciana, les places següents:

a) 1 plaça per grup per a accés directe.

b) 2 places per grup per a accés per mitjà de prova.

3. La resta de places oferides es distribuiran de la forma següent:

a) El 80% de les places per a accés directe, aplicant els criteris de prioritat a què es fa referència en l'apartat quint d'esta orde.

b) El 20% per a accés per mitjà de prova, que s'assignaran segons la qualificació obtinguda en ella.

Una vegada finalitzat el procés de matrícula extraordinària, les vacants es podran acumular en a) o en b) indistintament.

Quart. Sol·licituds

Es presentaran per triplicat, segons model que figura com a annex I, en el centre docent on se sol·licite plaça en primera opció.

En la sol·licitud s'indicarà un màxim de tres opcions per orde de prioritat.

A la sol·licitud s'adjuntarà tota la documentació acreditativa per a l'accés, així com la necessària per a l'aplicació dels criteris de prioritat a què es fa referència en la present orde.

Quint. Admissió

El calendari i procediment que s'ha de seguir per a l'admissió serà el que establisca, per a cada curs acadèmic, la corresponent resolució de la Direcció General d'Ensenyament.

El consell escolar del centre educatiu serà l'òrgan competent per a decidir l'admissió de l'alumnat i podrà, si ho estima oportú, incorporar com a assessors els caps de departament de família professional.

El criteri prioritari per a l'admissió de l'alumnat per prova d'accés, serà la qualificació obtinguda en esta.

Criteris de prioritat per a l'accés directe:

Segons el cicle formatiu, dels indicats en la primera columna del quadre que constituïx l'annex II, els criteris de preferència seran:

1. Tindran la mateixa prioritat aquells alumnes que hagen cursat alguna de les modalitats de Batxillerat o de Batxillerat Experimental, així com les respectives opcions del Curs d'Orientació Universitària, totes elles indicades en la segona columna de l'annex II.

2. A continuació, per a l'assignació de places, es tindrà en consideració haver cursat la matèria que figura en la columna tercera de l'annex II, siga quina siga la modalitat de Batxillerat que acredite.

3. Per a les places encara lliures, s'aplicaran per orde de preferència:

a) Altres modalitats de Batxillerat.

b) Altres modalitats de Batxillerat Experimental.

c) Altres opcions de COU o PREU.

d) FP de segon grau, Tècnic Superior o titulació equivalent a efectes acadèmics.

f) Titulació universitària, sense complir cap requisit anterior.

Per a la selecció es tindrà en compte la valoració de l'expedient acadèmic, calculada:

Per a Batxillerat i Batxillerat Experimental, la qualificació final.

Per a COU, la nota mitjana dels cursos de BUP i COU.

Per a FP i titulats universitaris, la nota mitjana de l'expedient acadèmic.

En igualtat de condicions, es donarà preferència als aspirants de més edat o els que acrediten una experiència laboral afí amb les ensenyances del cicle formatiu sol·licitat.

Sext. Comissions de coordinació

Es constituirà una comissió de coordinació en cada província, que estarà composta per tres inspectors designats per la Direcció Territorial de Cultura Educació i Esport corresponent.

En el seu àmbit respectiu les seues funcions seran:

Comprovar que cada sol·licitant ha presentat una única instància i anul·lar les duplicitats.

Assignar places vacants d'accés directe o d'accés per mitjà de prova, segons les preferències indicades en les corresponents sol·licituds, una vegada rebudes, de tots els centres docents, les llistes de "no admesos", classificades i ordenades en funció dels grups i criteris de prioritat que establix la present orde i les places d'accés directe o d'accés per mitjà de prova encara lliures. Per a esta assignació la comissió podrà demanar dels centres educatius tota la documentació que crega oportuna.

Fer públiques en les direccions territorials de Cultura, Educació i Esport les places vacants, tant d'accés directe com d'accés per prova.

Finalitzat el procés d'admissió extraordinari de setembre, procedir a l'adjudicació de vacants per acumulació, en ambdós sentits de les places encara lliures tant d'accés directe com d'accés per prova.

Resoldre les reclamacions formulades en relació amb tot el procés d'admissió de l'alumnat ací ordenat.

Sèptim. Reclamacions i recursos

Els acords i decisions tant dels consells escolars com de les comissions de coordinació podran ser objecte de recurs d'alçada davant dels respectius directors territorials de Cultura, Educació i Esport.

Les reclamacions davant dels consells escolars hauran de formular-se en el termini de tres dies hàbils des de l'endemà de la publicació de les llistes provisionals, i ser resoltes amb anterioritat a la publicació de les llistes definitives.

Les reclamacions a l'adjudicació de vacants per les Comissions de Coordinació es deuran formular en el termini de tres dies hàbils a comptar des de l'endemà del dia que es faça pública l'adjudicació, i es resoldran en el termini dels tres dies hàbils des de la presentació de la reclamació.

Octau. Matriculació

El calendari i el procediment que s'ha de seguir per a la matriculació de l'alumnat seran els que s'establisquen cada curs en la corresponent resolució de la Direcció General d'Ensenyament.

Únicament podrà matricular-se en la modalitat d'horari especial l'alumnat que complisca els requisits establits en l'Orde de 5 de juliol de 1999 (DOGV del 21 de juliol), modificada per l'Orde de 7 de febrer del 2000 (DOGV del 16 de febrer), per les quals es regula este tipus d'ensenyances.

En cas d'oferir-se més d'un torn (matí i vesprada) per al mateix cicle formatiu haurà d'indicar-se en la matrícula, la preferència, tenint en compte que la seua assignació s'efectuarà segons l'orde prioritari següent:

1.Treballadors en actiu.

2. Alumnat amb pares amb discapacitat superior al 33%.

3. Esportistes d'elit o d'alt nivell.

4. Alumnat matriculat en ensenyances reglades de règim especial.

No es podrà formalitzar matrícula, en un mateix curs escolar, en dos o més ensenyances de règim general en centres docents no universitaris sostinguts amb fons públics.

DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA

Queda derogada l'Orde de 26 de març del 2004, de la conselleria de Cultura i Educació, per la que es regula l'admissió de l'alumnat en els centres de la Comunitat Valenciana, sostinguts amb fons públics, per a cursar ensenyances de Formació Professional Específica de grau superior, així com totes les normes, del mateix rang o d'un rang inferior, que s'oposen al que establix la present orde.

DISPOSICIONS FINALS

Primera

Es faculta el director general d'Ensenyament per a dictar les disposicions necessàries per al desplegament del que preveu esta orde.

Segona

La Inspecció Educativa i les direccions de cada centre docent, complirà i farà complir el que establix esta orde i adoptarà les mesures necessàries perquè el seu contingut siga conegut per tots els membres de la comunitat educativa.

Tercera

Esta orde entrarà en vigor l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

València, 14 de maig de 2007

El conseller de Cultura, Educació i Esport,

ALEJANDRO FONT DE MORA TURÓN

Mapa web