Ficha docv

Ficha docv









RESOLUCIÓ de 28 de novembre de 2017, del director general de Relacions amb les Corts, per la qual es publica el conveni entre la Generalitat, a través de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, i la Universitat d'Alacant per a la creació i manteniment d'una Càtedra de Cultura Gitana durant l'exercici 2017. [2017/10941]

(DOGV núm. 8186 de 07.12.2017) Ref. Base de dades 010865/2017


  • Anàlisi documental

    Texto
    texto texto
    Origen de disposició: Presidència de la Generalitat
    Grup temàtic: Convenis Generalitat



La Generalitat, a través de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, i la Universitat d'Alacant han subscrit, el dia 18 de setembre de 2017, un conveni per a la creació i manteniment d'una Càtedra de Cultura Gitana durant l'exercici 2017, i conforme amb allò que preveu l'article 20 del Decret 176/2014, de 10 d'octubre, del Consell, pel qual es regulen els convenis que subscriga la Generalitat i el seu registre, una vegada inscrit en el Registre de Convenis de la Generalitat amb data 27 de novembre de 2017 i número 1614/2017, procedeix la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana del conveni esmentat, que figura com a annex d'aquesta resolució.



València, 28 de novembre de 2017.– El director general de Relaciones amb les Corts: Antonio Torres Salvador.



Conveni de col·laboració entre la Generalitat, a través de la Vicepresidència i conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, i la Universitat d'Alacant, per a la creació i manteniment d'una Càtedra de Cultura Gitana durant l'exercici 2017



València, 18 de setembre de 2017



Reunides

D'una part, la Generalitat, representada per la Vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra Jarque, nomenada per Decret 8/2015, de 29 de juny, del president de la Generalitat, en exercici de les atribucions que li confereix el Decret 5/2017, de 20 de gener, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, i expressament facultada per a aquest acte per acord del Consell de data 15 de setembre de 2017.

I, d'una altra part, la Universitat d'Alacant, representada pel seu rector, Manuel Palomar Sanz, en exercici de les competències que a l'efecte li reconeixen la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats, els estatuts d'aquesta Universitat, aprovats per Decret 25/2012, de 3 de febrer, del Consell de la Generalitat, i el Decret 57/2016, de 13 de maig, del Consell, relatiu al seu nomenament.



Ambdues parts es reconeixen capacitat legal suficient per a l'atorgament del present conveni, i a l'efecte,



Manifesten

1. Que ambdues entitats, des dels seus respectius àmbits competencials i per mitjà de l'ús dels mitjans que corresponen a cadascuna, comparteixen un interès i finalitat comuns: el foment de la cultura del poble gitano com un element imprescindible per a aconseguir la seua igualtat efectiva i inclusió social.

2. Que l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, en l'article 49, atribueix a la Generalitat competència exclusiva en matèria de cultura, investigació, serveis socials, joventut, promoció de la dona, i protecció i ajuda de grups i sectors necessitats de protecció especial. Per açò, tenint en compte les competències de les altres administracions públiques, el Consell ha fixat entre els seus objectius essencials dissenyar la planificació i les directrius d'actuació en matèria d'igualtat i inclusió del poble gitano, i la posterior realització efectiva de les polítiques que açò comporte.

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives és el màxim òrgan encarregat de la direcció i execució de la política del Consell en les matèries de prestació social, serveis socials, dependència, persones amb diversitat funcional, família, majors, infància, adopcions, joventut, dones, igualtat, immigració i voluntariat social.

3. La Direcció General de l'Agència Valenciana d'Igualtat en la Diversitat és l'òrgan directiu de la Secretaria Autonòmica d'Inclusió i l'Agència Valenciana de la Igualtat, a què corresponen les funcions relacionades amb la política d'igualtat, especialment polítiques de LGTBI, de diversitat familiar, de diversitat ètnica, religiosa i de culte, per a la no-discriminació i per a la garantia d'igualtat d'oportunitats. Concretament, entre les funcions relacionades amb la diversitat ètnica i cultural, el Decret 5/2017, de 20 de gener, del Consell, pel qual aprova el Reglament orgànic i funcional de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, li atribueix les següents:



– Executar els instruments relacionats amb la igualtat dels col·lectius de la diversitat, i fer-ne el seguiment.

– Fomentar i desenvolupar el valor de la diversitat ètnica i cultural.

– Vetlar per l'aplicació del principi d'igualtat de tracte i no-discriminació en les polítiques públiques de la Comunitat per motiu d'ètnia, cultura, procedència i situació de pobresa.

– Previndre i contribuir a eliminar els delictes d'odi per motiu d'ètnia i cultura, amb accions per a la seua prevenció i sensibilització.

– Establir totes les accions que siguen necessàries amb altres administracions per a aconseguir una coordinació eficaç en polítiques socials de la seua àrea funcional.

– Gestionar els concerts, subvencions i altres prestacions econòmiques en matèria de la seua competència.

4. Que tant la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats, com els Estatuts de la Universitat d'Alacant, reconeixen el dret a la igualtat d'oportunitats i no-discriminació per qualsevol condició o circumstància personal o social, assumint el reconeixement i respecte al valor de la diversitat humana. Per aquest motiu, la Universitat d'Alacant està interessada de col·laborar amb la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives en el desenvolupament d'una iniciativa de foment de la cultura gitana, iniciativa que se suma a la planificació de la Generalitat d'una estratègia global conduent a la inclusió efectiva del poble gitano en la societat valenciana.

De conformitat amb els seus estatuts, la Universitat d'Alacant és una institució preocupada per oferir una formació de la màxima qualitat, brindar les eines necessàries per a permetre una actualització permanent dels coneixements adquirits, difondre la cultura en el sentit més ampli de l'expressió i facilitar, estimular i acollir tot tipus d'activitats intel·lectuals i crítiques en qualsevol àmbit del saber. Per la seua banda, la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives és un dels departaments del Consell encarregats de posar en pràctica, impulsar, promoure i difondre les polítiques de la Generalitat en els àmbits que adés han quedat ressenyats.

La complementarietat dels objectius d'ambdues parts justifica un exercici conjunt de les seues competències que, en aquest cas, es concreta en la creació d'una Càtedra de Cultura Gitana en la Universitat d'Alacant. Aquesta Càtedra comportarà una connexió entre l'activitat acadèmica, educativa i investigadora de les universitats amb la planificació i execució de les polítiques de la Generalitat per a la igualtat i inclusió del poble gitano de la Comunitat Valenciana.

Així, la realització coordinada d'activitats de formació, estudi, investigació i divulgació es considera idònia per a oferir a la societat una nova mirada des del coneixement, la formació i el perfeccionament professional que propicien l'execució de projectes concrets. Aquests podran consistir en l'organització de cursos, jornades, trobades i congressos, en l'edició de publicacions, en la concessió de beques de recerca, o en qualssevol altres actes o activitats en matèria d'igualtat i inclusió, diversitat ètnica i cultural del poble gitano.

5. Que la Llei 14/2016, de 30 de desembre, de pressupostos de la Generalitat per a l'exercici 2017, inclou la línia S5171000, dotada amb 30.000,00 € (trenta mil euros) i adscrita a la concessió directa d'una subvenció a la Universitat d'Alacant, per a la creació d'una Càtedra de Cultura Gitana.

La creació de la Càtedra plasma el compromís entre la Universitat d'Alacant i la Generalitat amb el foment de la cultura del poble gitano, l'impuls dels estudis sobre la seua realitat i l'efectiva implementació del principi d'igualtat d'oportunitats per mitjà de l'incentiu de l'accés als estudis universitaris a la joventut gitana. Al mateix temps, basteix un pont de comunicació entre ambdues institucions que farà possible el nexe necessari entre el coneixement i la presa de decisions encertades d'aquesta administració en el foment de la cultura gitana.

D'acord amb la normativa vigent d'aplicació resulta necessari instrumentar aquesta subvenció nominativa per mitjà de la subscripció d'un conveni, de conformitat amb l'article 22.2.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, l'article 168.1.a de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, i l'11.4.a del Decret 176/2014, de 10 d'octubre, del Consell, pel qual regula els convenis que subscriga la Generalitat.

En atenció a tot el que s'ha dit, ambdues parts manifesten la seua conformitat per a subscriure el present conveni d'acord amb les següents:



CLÀUSULES



Primera. Objecte

El present conveni té per objecte contribuir a la creació i manteniment en la Universitat d'Alacant de la Càtedra de Cultura Gitana durant l'exercici 2017, amb la finalitat que aquesta siga un suport acadèmic de referència per al foment i difusió de la cultura del poble gitano a la Comunitat Valenciana, a través dels estudis i investigació sobre la seua realitat, de l'incentiu a l'accés als estudis universitaris de la joventut gitana; és a dir, una connexió entre l'activitat educativa i investigadora de les universitats amb la planificació i execució de les polítiques de la Generalitat d'igualtat i inclusió del poble gitano.



Així mateix, és objecte del conveni determinar l'actuació de col·laboració entre la Universitat d'Alacant i la Generalitat en el foment del coneixement i difusió de la cultura gitana en tots els àmbits de la societat valenciana –sempre trencant els estereotips que fomenten l'antigitanisme– i fixar els compromisos que assumeixen ambdues parts.





Segona. Activitats de la Càtedra

El compliment de la finalitat descrita en l'anterior clàusula es realitzarà a través de les accions següents:

1. Activitats d'investigació

Desenvolupament de línies d'investigació.

Realització de treballs d'investigació.

Realització de tesis doctorals.

Promoció de trobades nacionals i internacionals de persones expertes sobre temes d'interès.

Cooperació per a projectes d'investigació.

2. Beques i activitats de formació

Beques i ajudes de formació.

Convocatòria de premis.

Col·laboració en els plans de formació d'altres institucions.

3. Activitats de difusió i divulgació

Organització de congressos, jornades, seminaris i xarrades.

Concessió de beques i ajudes a projectes d'investigació.

Elaboració de publicacions.

Creació i manteniment de ferramentes de difusió en internet.



Tercera. Despeses subvencionables

1. Seran susceptibles de ser finançades pel present conveni aquelles despeses corrents, de funcionament i de personal, que duga a terme la Universitat d'Alacant, necessàries per a la realització de les activitats de la càtedra objecte de subvenció que es contemplen en la clàusula segona, i que hagen sigut realitzades des de l'1 de gener de 2017 fins al 31 de desembre de 2017, podent incloure-hi les següents:

– Despeses de personal contractat o que puga contractar la Universitat d'Alacant a l'efecte d'aquest conveni, i que realitze activitats objecte d'aquest. Entre aquestes despeses (que comprenen retribucions i la corresponent cotització a la Seguretat Social) es poden contemplar les nòmines del personal de la Universitat d'Alacant, imputables a la realització del projecte, fins a un 50 % de l'activitat subvencionada.

– Despeses de desplaçament i dietes. Transport, allotjament i manutenció per raó de les activitats objecte del conveni. Aquestes despeses seran subvencionables dins dels límits previstos en el Decret 24/1997, d'11 de febrer, del Consell, sobre indemnitzacions per raó del servei i gratificacions per serveis extraordinaris, modificat pels Decrets 6/2011, de 27 de maig, i 95/2014, de 13 de juny, ambdós del Consell.

– Despeses de subministraments i serveis externs, efectuades per a la realització de les accions objecte del present conveni, com ara subministraments de material d'oficina, servei de missatgeria, impremta, cartells i fullets. Muntatge d'espais, megafonia, fotografia relacionat tot açò amb jornades i seminaris organitzats amb la finalitat de difondre i divulgar els treballs objecte del conveni.

– Despeses de documentació, tractament i classificació de la informació, comunicació, i divulgació, publicacions, suports audiovisuals.



En tot cas, hauran de complir els requisits de l'article 31 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (d'ara endavant, LGS).

2. No seran subvencionables les despeses següents:

– Les despeses i els pagaments que hagen sigut realitzats fora dels terminis d'execució del projecte i de la justificació, respectivament.

– Despeses associades a personal que no desenvolupe la seua labor en el projecte.

– Honoraris i indemnitzacions de qualsevol tipus als òrgans directius de l'entitat beneficiària.

– Béns de caràcter inventariable: l'adquisició de mobiliari, equips informàtics o de telefonia, i altres d'anàlegs.

– La realització de despeses d'inversió.

– Inversions finançades per mitjà d'arrendament financer (lísing) i rènting.

– Interessos deutors dels comptes bancaris, recàrrecs, despeses derivades d'operacions de crèdit, ni despeses financeres, així com qualsevol despesa derivada d'una inadequada o insuficient gestió dels fons públics.

– Sancions administratives i penals, així com les despeses de procediments judicials.

– Els impostos indirectes (IVA) quan siguen susceptibles de recuperació o compensació, i els impostos personals sobre la renda (IRPF).



– Despeses extres d'hotel i despeses sumptuàries de qualsevol mena.

3. Amb caràcter previ a la realització de la despesa, la Comissió Mixta a què es refereix la clàusula novena aprovarà una memòria econòmica o pressupost, en què es quantifiquen les despeses generals previstes per a activitats de la Càtedra realitzades a l'empara d'aquest conveni.

Respecte a les despeses ja realitzades en l'exercici 2017 amb caràcter previ a la firma del present conveni, la Comissió Mixta les ratificarà amb la finalitat que siguen incloses en la memòria econòmica o pressupost de les activitats de la Càtedra.

4. Totes aquelles activitats efectuades amb el finançament de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, hauran de comptar amb l'adequada publicitat institucional, en què es faça constar la participació financera de la Generalitat a través del mencionat departament del Consell.



Quarta. Obligacions de les parts

1. La Generalitat, es compromet a finançar la Càtedra de Cultura Gitana en la quantia màxima i en els termes establits en la clàusula cinquena del present conveni,

2. La Universitat d'Alacant es compromet a:

– Dur a terme una labor d'estudi, investigació, formació i difusió de la realitat i cultura gitana, per mitjà de les activitats relacionades en la clàusula segona.

– Comunicar el resultat d'aquesta activitat educativa, investigadora i de difusió a la Generalitat.

– Que l'activitat que fonamenta la concessió de la subvenció estiga executada, i realitzat el seu pagament, abans de la finalització del termini de justificació establit en la clàusula sisena, així com el compliment de les obligacions establides en l'article 14 de la LGS.



Cinquena. Import i pagament de la subvenció

1. El finançament de les activitats subvencionables, per part de la Generalitat, ascendeix a l'import total màxim de 30.000,00 € (trenta mil euros). L'esmentat import serà amb càrrec al capítol 4 de l'aplicació pressupostària 16.02.04.0000.313.80.04, línia de subvenció S5171000, dels pressupostos de la Generalitat per a l'any 2017.

2. L'import de la subvenció es farà efectiu de conformitat de la manera següent:

Un 30 % s'entregarà immediatament, una vegada firmat el present conveni, de conformitat amb el que preveu l'article 171.3.a de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions (d'ara endavant, LHPG).

Un 30 % més s'entregarà després de l'aportació i comprovació de la documentació justificativa de l'efectiva i correcta aplicació del 60 % de l'import total, corresponent al 30 % inicialment anticipat i a l'altre 30 %, que s'abonarà a compte.

El 40 % restant s'entregarà a compte, prèvia aportació i comprovació de la documentació justificativa de la realització d'activitats i pagaments corresponents a la totalitat de la quantitat del conveni.

Tot açò de conformitat amb l'establit en els articles 160.1.A, 171.3 i 4 de la LHPG, i d'acord amb l'article 22.2.a de la LGS.



3. La Universitat d'Alacant queda exonerada de la constitució de garanties per les quantitats anticipades en virtut de l'article 171.5.g de la LHPG.

4. El pagament per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives s'efectuarà per mitjà de transferència bancària en el compte que designe la Universitat d'Alacant.



Sisena. Termini i forma de justificació de la subvenció

1. La Universitat d'Alacant justificarà l'aplicació de l'import de la subvenció per mitjà de la presentació del compte justificatiu simplificat a què es refereix l'article 75 del Reglament de la Llei general de subvencions, aprovat per Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, en relació amb l'article 30 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, que tindrà caràcter de document amb validesa jurídica per a la justificació de la subvenció, i que contindrà els documents següents:



a) Una memòria d'actuació justificativa del compliment de les condicions imposades en la concessió de la subvenció, amb indicació de les activitats realitzades i dels resultats obtinguts.

La memòria haurà d'estar subscrita per la persona responsable de l'actuació o actuacions realitzades.

b) Una relació classificada de les despeses i inversions de l'activitat, amb identificació de la persona creditora i del document, el seu import, data d'emissió i, si és el cas, data de pagament.

c) Un detall d'altres ingressos o subvencions que hagen finançat l'activitat subvencionada, amb indicació de l'import i la procedència.

d) Si és el cas, carta de pagament de reintegrament en el supòsit de romanents no aplicats així com dels interessos derivats d'aquell.

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives comprovarà, a través d'un mostreig aleatori sistemàtic per arrancada a l'atzar, el 5 % dels justificants per a obtindre evidència raonable sobre l'adequada aplicació de la subvenció, al fi del qual podrà requerir de la UA la remissió dels justificants de despesa seleccionats.

2. Sense perjuí de l'anterior, per a la tramitació del pagament de la subvenció s'haurà de complir amb l'establit en l'apartat divuitè, número 2.B, de l'Acord de 24 d'agost de 2012, del Consell, pel qual es determinen els extrems addicionals a comprovar per la Intervenció General de la Generalitat en l'exercici de la fiscalització de la despesa (DOCV 6849, 28.08.2012).

3. La Universitat d'Alacant presentarà la justificació directament en la Direcció general de l'Agència Valenciana d'Igualtat en la Diversitat, amb caràcter preferent. També podrà presentar-se en els llocs previstos en l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques (d'ara endavant, LPACA).

4. El termini de justificació econòmica del total de les despeses finançades pel present conveni vencerà l'1 de desembre de 2017.



Setena. Reintegrament i minoració de la subvenció

1. Escaurà el reintegrament de les ajudes concedides i la seua minoració, amb reemborsament de les quantitats percebudes i l'exigència dels interessos de demora des del moment del pagament de la subvenció, per incompliment de les obligacions i requisits que s'estableixen en el present conveni, així com en els supòsits de causes de reintegrament que estableix l'article 37 de la LGS.

2. El procediment de reintegrament s'ajustarà a les previsions contingudes en l'article 172 de la LHPG.

3. La tramitació del procediment garantirà l'audiència a la persona interessada. Es podrà prescindir del tràmit d'audiència si l'entitat signatària del conveni renunciara a la subvenció, i no figuraren en el procediment ni foren tinguts en compte en la resolució altres fets ni altres al·legacions o proves que les presentades per la part interessada.



4. El termini màxim per a resoldre i notificar la resolució escaient serà de dotze mesos a comptar de l'inici de l'expedient de declaració de pèrdua de dret o de minoració.

5. La resolució d'aquest procediment posarà fi a la via administrativa i, en contra, es podrà interposar un recurs contenciós administratiu, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la notificació, de conformitat amb què es disposa en l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa (d'ara endavant LJCA).



Huitena. Compatibilitat de la subvenció i no subjecció a la política de la competència de la Unió Europea

1. La subvenció a què es refereix aquest conveni, es declara compatible amb qualssevol altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos per a la mateixa finalitat, provinents de qualssevol administracions o ens públics o privats, nacionals, de la Unió Europea o d'organismes internacionals, sempre que, en conjunt, no superen el cost de l'activitat subvencionada.

2. La subvenció a què es refereix el present conveni no precisa notificació a la Comissió Europea, per no reunir els requisits arreplegats en l'article 107.1 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea pel que queda exempta de l'obligació al fet que es refereix l'article 3 del Decret 147/2007, de 7 de setembre, del Consell, pel qual regula el procediment de notificació i comunicació a la Comissió Europea dels projectes de la Generalitat dirigits a establir, concedir o modificar ajudes públiques.





Novena. Direcció, execució i seguiment

1. Per al compliment dels compromisos i el seguiment de la marxa del conveni es constituirà una Comissió Mixta de seguiment i control, que adequarà el seu funcionament al que preveuen els articles 15 i següents i altres concordants de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic (en endavant, LRJSP).

2. La Comissió Mixta estarà composta per tres membres de cada una de les entitats signatàries del conveni, designats per cada una d'elles, concretament:

Per part de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives:

– La persona titular de la Direcció General de l'Agència Valenciana d'Igualtat en la Diversitat, o persona que delegue.

– La persona titular de la Subdirecció General d'Igualtat en la Diversitat, o persona que delegue.

– La persona titular del Servei de Promoció de la Igualtat en la Diversitat, o persona que delegue.

Per part de la Universitat d'Alacant:

– El rector o persona que delegue

– La vicerectora amb competències en matèries de responsabilitat social, inclusió i igualtat.

– La directora de Secretariat amb competències en matèries de responsabilitat social.

Aquestes persones integraran la Comissió Mixta sense perjuí que la comissió de seguiment convide, si és el cas, altres persones encarregades de realitzar les activitats del conveni, pertanyents tant a la Universitat d'Alacant com a la Generalitat.

La Comissió Mixta, que serà presidida pel director general de l'Agència Valenciana d'Igualtat en la Diversitat, o persona que el substituïsca, es constituirà en el termini de quinze dies a partir de l'entrada en vigor del present conveni, i sense perjuí de les funcions que expressament s'arrepleguen en l'article 9 del Decret 176/2014, de 10 d'octubre, del Consell, pel qual es regulen els convenis que subscriga la Generalitat i el seu Registre (d'ara endavant, Decret 176/2014), tindrà com a objectius principals els següents:

a) Efectuar, si és el cas, la ratificació de la persona responsable de la Càtedra o, si és el cas, realitzar una proposta al rector o rectora, de nomenament o destitució de la directora o director de la Càtedra. En aqueix sentit, el procediment per a nomenar la persona que dirigirà la Càtedra serà el següent: oïda la proposta de la Comissió, el rector o la rectora de la Universitat d'Alacant realitzarà, si és el cas, el nomenament.

b) Aprovar el programa anual d'activitats de la Càtedra a proposta de la directora o director de la Càtedra, així com la memòria econòmica o el pressupost corresponent a aquestes activitats i a les ja realitzades des de l'1 de gener de 2017.

c) Efectuar el seguiment del desenvolupament del projecte, així com de les activitats acadèmiques que s'organitzen.

d) Afavorir en tot moment la comunicació general entre les parts, resolent tot el que siga possible de forma immediata o sol·licitant, en cas contrari, la intervenció de les persones responsables adequades.



e) Aprovar la memòria anual de les activitats realitzades per la Càtedra, a proposta del director o la directora.

3. Les funcions de secretaria seran exercides per la persona titular de la Subdirecció General d'Igualtat en la Diversitat o aquella que aquesta delegue. Les actes, acords o informes que, si és el cas, emeta la Comissió Mixta, hauran de remetre's a la Direcció General de l'Agència Valenciana d'Igualtat en la Diversitat.



Deu. Reunions de la Comissió Mixta

La Comissió Mixta es reunirà almenys dues vegades durant la Vigència del conveni; en la primera reunió, a més de la constitució, s'efectuarà la ratificació o proposta de nomenament, si és el cas, de la persona responsable de la Càtedra. En la segona reunió, es discutirà i aprovarà, si és el cas, la memòria econòmica o pressupost de les activitats, i les activitats a desenvolupar.

Sense perjuí de l'anterior, la Comissió Mixta podrà reunir-se quantes vegades considere necessari, a petició de qualsevol de les parts signatàries del conveni.



Onze. Pla de treball

La Universitat d'Alacant, en relació amb el funcionament de la Càtedra de Cultura Gitana, dins del marc general d'assessorament acadèmic i científic integral per a la posada en marxa dels continguts i objectius acadèmics perseguits per aquella, es compromet de vetlar per la qualitat científica d'aquests continguts i objectius, i pel correcte compliment del programa d'activitats que la Comissió Mixta aprove a partir de la proposta elaborada per la persona responsable de la Càtedra.





Dotze. Règim sancionador

S'aplicarà el règim sancionador per la comissió d'infraccions administratives previstes en la normativa bàsica estatal que s'estableix en el títol IV de la LGS, a aquells subjectes beneficiaris de subvencions que en siguen responsables, sent sancionats d'acord amb el que es disposa en el capítol IV del títol X de la LHPG, i amb caràcter procedimental en els articles 25 a 31, de la LRJSP, i en els articles 53, 56 i 77.4, de la LPACA.



Tretze. Vigència

El present conveni entrarà en vigor en el moment de la seua firma, i finalitzarà el 31 de desembre de 2017, sense perjuí de l'establit en la clàusula tercera en relació amb les despeses prèvies a la firma.



Catorze. Lloc de realització

Les activitats objecte d'aquest conveni es realitzaran en la seu de les instal·lacions pròpies de la Universitat d'Alacant, o en qualsevol altre espai determinat de comú acord per la Universitat i la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.



Quinze. Confidencialitat, propietat intel·lectual, publicació i explotació de resultats

La confidencialitat, la propietat intel·lectual, la publicació i l'explotació de resultats es regularan, de mutu acord entre la Universitat d'Alacant i la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, en el marc de la normativa vigent.





Setze. Causes d'extinció

És causa d'extinció del conveni, a més de la conclusió del seu termini de vigència i les restants previstes en l'article 51 de la Llei 40/2015 d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, la denúncia per qualsevol de les parts a l'altra amb almenys dos mesos d'antelació a la data en què vaja a donar-lo per acabat. En aquest cas hauran de finalitzar-se les actuacions en curs d'execució i se'n procedirà a la liquidació d'acord amb l'establit en l'article 52 de la mateixa norma.



Si en qualsevol moment, durant la vigència d'aquest conveni, com a conseqüència del seguiment realitzat, es comprovara l'existència d'alguna de les causes d'extinció adés expressades, podrà instar-se la resolució del conveni, comunicant a l'altra part i concedint-li un termini de 10 dies per a la presentació d'al·legacions, de conformitat amb l'establit per la legislació reguladora del procediment administratiu comú i una altra normativa que puga resultar aplicable.



En cada cas concret, en funció de la causa específica d'extinció i a la vista de la situació de les actuacions en curs d'execució, les parts establiran la forma de finalització d'aquestes actuacions.



Dèsset. Règim jurídic del conveni i jurisdicció competent



El present conveni té caràcter administratiu i es regirà pel previst en les clàusules del mateix i, en defecte d'açò, per l'establit per la normativa general, sent el règim jurídic aplicable el derivat de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, els articles de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (disposició final primera), així com dels preceptes de tal caràcter del Reglament de la mencionada llei, aprovat per Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, i, finalment, de les previsions de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, en relació tot açò amb el que disposa el Decret 176/2014, de 10 d'octubre, del Consell, pel qual es regulen els convenis que subscriga la Generalitat i el seu registre.



La resolució de les controvèrsies que pogueren plantejar-se sobre la interpretació i execució del present conveni hauran de solucionar-se de mutu acord entre les parts, a través de la seua Comissió Mixta. Si no poguera aconseguir-se aquest acord, els possibles litigis hauran de ser resolts de conformitat amb què es disposa en la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.



Díhuit. Clàusula de transparència

El present conveni serà objecte de publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, així com en el Portal de Transparència de la Generalitat (gva Oberta) i en la pàgina web de la Universitat d'Alacant, en virtut de l'article 9.1.c, en relació amb l'article 2 de la Llei 2/2015, de 2 d'abril, de transparència, bon govern i participació ciutadana de la Comunitat Valenciana.

Sense perjuí de les obligacions en matèria de publicitat activa i dret d'accés a la informació pública previstes en la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, i en la Llei 2/2015, de 2 d'abril, les parts es comprometen de respectar la confidencialitat de la informació que se subministre en l'execució del present conveni.

Així mateix, s'obliguen expressament en l'accés, cessió o tractament de dades de caràcter personal a respectar els principis, disposicions i mesures de seguretat previstos en la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal; en el Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de desplegament de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i normativa de desplegament.



Estant les parts d'acord amb el contingut d'aquest document, i per deixar constància i prova de conformitat, és signat per duplicat exemplar al lloc i en la data adés indicats.



La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives: Mónica Oltra Jarque.

El rector de la Universitat d'Alacant: Manuel Palomar Sanz.

Mapa web