Ficha docv

Ficha docv









RESOLUCIÓ de 21 de juny de 2017, de la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, per la qual estableix el procés de preinscripció i matriculació per al curs acadèmic 2017-2018 en les escoles oficials d'idiomes de la Comunitat Valenciana. [2017/5695]

(DOGV núm. 8070 de 26.06.2017) Ref. Base de dades 005682/2017


  • Anàlisi documental

    Texto
    texto texto
    Origen de disposició: Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport
    Grup temàtic: Autoritzacions administratives
    Descriptors:
      Temàtics: centre d'ensenyament



Les seccions 47 i 48 de l'article únic de la Llei orgànica 8/2013, de 9 de desembre (BOE 295, 10.12.2013), per a la millora de la qualitat educativa, i els articles 60 i 61 de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig (suplement del BOE en valencià núm. 11, de 16.05.2006), d'Educació, regulen els ensenyaments d'idiomes de règim especial i estableixen que aquests ensenyaments s'organitzen en tres nivells: bàsic, intermedi i avançat. Els estudis s'estructuren ara en els nivells A, B i C del Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües (MECR), els quals se subdivideixen en els nivells A1, A2, B1, B2, C1 i C2. La secció 47.1 estableix, a més, que l'ensenyament del nivell bàsic ha de tindre les característiques i l'organització que les administracions educatives determinen, i l'article 60.1 estableix que l'ensenyament d'idiomes dels nivells intermedi i avançat s'ha d'impartir en les escoles oficials d'idiomes. Així mateix, d'acord amb el que preveu l'article 61.1, la definició dels aspectes bàsics del currículum de les llengües ha de determinar els efectes dels certificats acreditatius de la superació de les exigències acadèmiques de cada nivell.

La disposició final primera del Reial decret 1629/2006, de 29 de desembre (BOE 4, 04.01.2007), que fixa els aspectes bàsics del currículum dels ensenyaments d'idiomes de règim especial que regula la Llei orgànica 2/2006, determina que el reial decret té caràcter bàsic, llevat de la disposició addicional segona.

Respecte als currículums dels nivells del Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües, es té en compte el que disposa la normativa de la Comunitat Valenciana.

L'ensenyament d'idiomes està regulat en el Decret 155/2007, del Consell, que regula l'ensenyament d'idiomes de règim especial a la Comunitat Valenciana i estableix el currículum del nivell bàsic i del nivell intermedi (DOCV 5605, 24.09.2007), i l'Ordre de 31 de gener de 2008, de la Conselleria d'Educació, que regula l'avaluació i promoció dels ensenyaments d'idiomes de règim especial a la Comunitat Valenciana (DOCV 5706, 19.02.2008). Al seu torn, l'Ordre de 10 de març de 2008, de la Conselleria d'Educació, regula la prova de certificació dels ensenyaments d'idiomes de règim especial a la Comunitat Valenciana (DOCV 5728, 26.03.2008).

Per tot això, en virtut de les competències que m'atribueix el Decret 155/2015, de 18 de desembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, resolc:



Disposicions generals



1. Amb caràcter general, els ciutadans de qualsevol nacionalitat es poden matricular en un idioma estranger diferent de l'oficial del país on van fer l'escolarització obligatòria.

2. La matriculació en els ensenyaments d'idiomes de règim especial que s'ofereixen en les escoles oficials d'idiomes no pressuposa la inscripció per a fer la prova de certificació, que s'ha de fer en els termes que disposa l'article 3 de l'Ordre de 10 de març de 2008. És responsabilitat de l'alumnat interessat inscriure's en la prova de certificació en els períodes que s'establiran per a fer-ho.

3. Segons l'apartat 5 de l'article 3 de l'Ordre de 31 de gener de 2008, el currículum es pot organitzar en mòduls diferenciats de les competències orals i competències escrites.

4. L'alumnat que es matricule en algun curs autoritzat per l'Administració educativa i que s'organitze per destreses, pot obtindre una acreditació acadèmica de la competència o les competències superades que ha de formar part del seu expedient acadèmic i que, en cap cas, l'eximeix de superar totes les destreses de què consta la prova de certificació de cada nivell per a poder promocionar al curs següent.

5. D'acord amb l'article 4.3 i 4.4 del Decret 155/2007, de 21 de setembre, del Consell, les escoles oficials d'idiomes valencianes impartiran oferta formativa complementària dedicada al treball de la destresa oral orientada a la interacció en algun dels nivells del MECR impartits, a la configuració de grups d'iniciació, de preparació de les proves de certificació, de perfeccionament, d'actualització, o bé a grups de formació específica (monogràfics). La certificació d'aquests cursos s'atindrà al que disposa l'article 11 de l'Ordre de 31 de gener de 2008, de la Conselleria d'Educació, per la qual es regula l'avaluació i promoció dels ensenyaments d'idiomes de règim especial a la Comunitat Valenciana.



6. Tota l'oferta formativa de les escoles oficials d'idiomes de la Comunitat Valenciana ha de ser autoritzada per l'Administració educativa. La duració en hores, els requisits d'accés i les taxes per a cada curs s'han de fer públics.



Primer. Condicions d'accés

1. Per a accedir als ensenyaments d'idiomes, és un requisit imprescindible tindre setze anys o fer-los l'any natural en què es comencen els estudis. També hi poden accedir els majors de catorze anys per a seguir l'ensenyament d'un idioma diferent de la primera llengua estrangera que cursen en l'Educació Secundària Obligatòria.

2. El títol de Batxillerat habilita per a accedir, seguint el procediment que estableix aquesta resolució, als ensenyaments d'idiomes de nivell B1 de la primera llengua estrangera cursada en el Batxillerat, sense que això implique la convalidació ni expedició de cap títol del certificat de nivell A2.

3. El certificat del nivell A2 obtingut per la superació de la prova homologada que regula l'Ordre 20/2011, de 24 d'octubre, de la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació (DOCV 6646, 08.11.2011), habilita per a accedir, seguint el procediment que estableix aquesta resolució, al primer curs de nivell B1.

4. L'alumnat que haja superat les proves dels nivells d'A2 i B1 en el Centre Universitari d'Idiomes a Distància (CUID) té accés al primer curs de nivell B1 i al primer curs de nivell B2, respectivament, segons l'acord, de 23 d'octubre de 2012, de col·laboració entre la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED) i el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, que té validesa en tot el territori nacional.



5. L'alumnat que tinga superats i certificats els nivells de Coneixements Orals, Elemental o Mitjà de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV) pot accedir al primer curs del nivell B1, al primer curs del nivell B2 i al nivell C2, respectivament, en les escoles oficials d'idiomes de la Comunitat Valenciana. El nivell Superior de la JQCV pot donar accés al nivell C2 de les escoles oficials d'idiomes.



Pot accedir al nivell B2 de valencià l'alumnat que haja superat en els estudis de Batxillerat les matèries comunes de valencià i tinga el títol de Batxillerat, d'acord amb el que estableix la disposició addicional segona de l'ordre 7/2017, de 2 de març, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, sense que això implique la convalidació ni expedició de cap títol del certificat de nivell B1.



Pot accedir al nivell C1 de valencià l'alumnat que haja superat els estudis de Batxillerat (o estiga en tràmit d'obtindre el títol) en el Programa d'Ensenyament en Valencià, sense que això implique la convalidació ni expedició de cap títol del certificat de nivell B2.

6. Els diplomes d'espanyol per a estrangers dels nivells A2, B1 i B2 (diplomes DELE de l'Institut Cervantes) permeten accedir, respectivament, al primer curs del nivell B1 i B2 i al C1 d'Espanyol per a estrangers de les escoles oficials d'idiomes, segons l'article 5 del Reial decret 264/2008, de 22 de febrer (BOE 62, 12.03.2008).

7. L'alumnat del programa That's English té accés a l'ensenyament presencial de la manera que indiquen els punts 1.4 i 1.5 de l'apartat segon i A.1.2.a i A.1.2.b de l'apartat quart.

8. Aquelles persones que aporten un certificat de nivells A2, B1, B2 o C1 de les entitats reconegudes en l'article 2.2 i l'annex del Decret 61/2013, de 17 de maig, pel qual s'estableix un sistema de reconeixement de la competència en llengües estrangeres a la Comunitat Valenciana i es crea la Comissió d'Acreditació de Nivells de Competència en Llengües Estrangeres, es poden preinscriure en el curs següent.

9. Els estudiants que tinguen la possibilitat d'accedir directament a un curs superior al primer d'A2 segons els punts 2, 3, 4, 5, 6, 7 i 8 d'aquest apartat, poden optar, si ho prefereixen, per accedir al curs immediatament inferior, la primera vegada que es matriculen en l'idioma en qüestió en una escola oficial d'idiomes valenciana, sempre que hi haja disponibilitat de vacants. En cas de no haver-hi vacants, poden accedir als cursos formatius de dues hores setmanals.

10. El professorat seleccionat per a participar en les accions formatives a través de les escoles oficials d'idiomes dins del Pla Integral d'Aprenentatge de Llengües per al Professorat (PIALP) que tinga acreditat un nivell de llengua reconegut per la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport pot optar al curs immediatament superior (excepte C2) o, si ho prefereix, als cursos formatius de dues hores setmanals.

11. Per a accedir a un curs formatiu s'acceptaran les mateixes titulacions contingudes en els punts anteriors d'aquest apartat.

12. Totes les titulacions i entitats reconegudes per a accedir a les escoles oficials d'idiomes es recullen en l'annex I (anglés), annex II (francés), annex III (alemany), annex IV (italià) i annex V (valencià) d'aquesta resolució.



Segon. Obligació de fer la preinscripció

1. L'alumnat que vol cursar estudis en alguna escola oficial d'idiomes de la Comunitat Valenciana en el curs 2017-18 ha de fer la preinscripció si es troba en qualsevol dels casos següents:

1.1. L'alumnat de nou ingrés.

1.2. L'alumnat que no ha estat matriculat en el curs acadèmic anterior en les escoles oficials d'idiomes, ha superat la prova de certificació de qualsevol nivell i vol continuar els estudis.

1.3. L'alumnat que va renunciar a la matrícula abans d'acabar el mes de gener sense presentar cap justificació, com disposa l'article 9.1 de l'Ordre de 31 de gener de 2008.

1.4. L'alumnat que ha cursat el programa That's English! durant el curs anterior i vol incorporar-se a la modalitat presencial, excepte les persones que han aprovat els mòduls 4 o 8 i han superat la prova de certificació dels nivells A2 i B1, respectivament.

1.5. L'alumnat matriculat en el segon curs del nivell B2 o mòdul 12 de That's English el curs anterior que vol continuar els estudis en el nivell C1, tant si ha superat la prova de certificació en la convocatòria ordinària com si no l'ha superada.

1.6. L'alumnat matriculat en el nivell C1 el curs anterior que vol continuar els estudis en el nivell C2, tant si ha superat la prova de certificació en la convocatòria ordinària com si no l'ha superada.



1.7 L'alumnat que ha estat matriculat el curs anterior i vol començar els estudis en un altre idioma.

1.8. L'alumnat d'anys anteriors que no ha estat matriculat el curs 2016-2017 i vol continuar els estudis.

1.9. L'alumnat d'anys anteriors que no ha estat matriculat el curs 2016-2017 i vol fer la prova de nivell, segons el que indica l'apartat nové d'aquesta resolució.

2. No ha de fer la preinscripció:

2.1. L'alumnat matriculat en els primers cursos dels nivells A2, B1 i B2 en el curs 2016-2017 que vol continuar els seus estudis.

2.2. L'alumnat matriculat en el curs anterior que ha fet la prova de certificació dels nivells A2 i B1, tant si l'ha superat com si no.



2.3. L'alumnat matriculat en el curs anterior que ha fet la prova de certificació del nivell C1 o C2 i no l'ha superada i vol repetir curs.



2.4. L'alumnat que ha estat matriculat en el curs anterior en el nivell A2 en alguna escola oficial d'idiomes i ha superat la prova homologada en el centre d'Educació Secundària o Formació Professional.



2.5. L'alumnat matriculat en el curs anterior en els ensenyaments de l'escola oficial d'idiomes que va presentar la renúncia condicionada a la matrícula oficial per a fer la prova de certificació.

2.6. L'alumnat matriculat en el curs anterior en els ensenyaments de l'escola oficial d'idiomes en els cursos segon d'A2, segon de B1, segon de B2, C1 o C2 que no es va inscriure en la prova de certificació ni va renunciar ni va perdre l'escolaritat i vol repetir curs.

2.7. L'alumnat matriculat en el curs anterior en el programa That's English! que haja superat els mòduls 4 o 8 i la prova de certificació dels nivells A2 o B1, respectivament, i vulga continuar els estudis en la modalitat presencial.

2.8. L'alumnat matriculat durant el curs anterior que s'ha acollit a la renúncia justificada que regula l'apartat 2 de l'article 9 de l'Ordre de 31 de gener de 2008.

2.9. El professorat seleccionat per a participar en les accions formatives a través de les escoles oficials d'idiomes dins del Pla Integral d'Aprenentatge de Llengües per al Professorat.



Tercer. Procés de preinscripció

1. El procediment de preinscripció estarà accessible des de les pàgines web de les escoles oficials d'idiomes, a partir de de les 09.00 hores del dia 3 de juliol de 2017 i fins a les 23.59 hores del dia 16 de juliol de 2017.

2. Per a preinscriure's, l'alumnat ha de presentar la sol·licitud telemàticament. Es pot presentar una sol·licitud per idioma i escola, per a un màxim de tres idiomes. S'anul·laran les sol·licituds de preinscripció d'un mateix idioma en qualsevol dels casos següents:

a) Sol·licituds per a més d'una escola oficial d'idiomes, aula adscrita o aulari.

b) Sol·licituds simultànies per a un curs i per a la prova de nivell.

3. L'alumnat pot preinscriure's en la prova de nivell segons el que estableix l'article 17 de l'Ordre 87/2013, de 20 de setembre, de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, que regula l'organització i el funcionament de les escoles oficials d'idiomes de la Comunitat Valenciana.



4. En les aules adscrites o aularis de les escoles oficials d'idiomes actuals només es pot preinscriure alumnat dels nivells i idiomes que hi ha autoritzats.

5. Cada escola oficial d'idiomes haurà de posar algun ordinador a disposició dels usuaris que no tinguen accés a internet, per a la preinscripció telemàtica.

6. Després del període de preinscripció i abans del dia 4 de setembre a les 12.00 hores, es farà un sorteig públic en cada escola oficial que determina l'ordre de matrícula. Cada escola determina com i quan es fa, i ho publica en la pàgina web.

7. En el cas dels idiomes que hagen tingut igual o menys preinscripcions que places ofertades, la matriculació podrà començar al mes de juliol, sempre que el calendari del centre ho permeta.



Quart. Procés de matriculació

Per a formalitzar la matrícula en qualsevol escola oficial d'idiomes de la Comunitat Valenciana, l'alumne ha de pagar la taxa corresponent citada en l'annex VI d'aquesta resolució. Aquest annex recull el que disposa l'article 11.3 de la Llei 10/2015, de 29 de desembre, de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera, i d'organització de la Generalitat, que modifica les taxes establides en el Decret Legislatiu 1/2005, de 25 de febrer, del Consell de la Generalitat, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de Taxes de la Generalitat.

S'aplicaran les exempcions i bonificacions contemplades en la Llei 10/2015, de 29 de desembre.

La matrícula no es considera formalitzada completament fins que l'escola oficial d'idiomes no rep tota la documentació necessària i valida l'alta. Si l'alumne no porta a l'escola la documentació en el termini establit, perd el dret a la plaça assignada.

La matriculació del professorat seleccionat per a participar en les accions formatives a través de les escoles oficials d'idiomes dins del Pla Integral d'Aprenentatge de Llengües per al Professorat començarà per la lletra B, d'acord amb la resolució de 10 d'abril de 2017, de la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, per la qual es determina la lletra per a fixar l'ordre d'intervenció dels aspirants a totes les proves selectives que se celebren durant l'any 2017, del conjunt de les administracions públiques valencianes. Aquest professorat estarà exempt del pagament de les taxes de matrícula, obertura d'expedient i expedició de targeta d'identitat d'alumne.

L'ordre de matriculació és el següent:

A. Alumnat que ha estat matriculat en el curs 2016-2017

1. Durant el mes de juliol de 2017, segons el calendari i les indicacions que cada escola oficial d'idiomes publica en el tauler d'anuncis i en la pàgina web, es matriculen en les escoles els alumnes següents que no han de fer la preinscripció:

1.1. L'alumnat matriculat en els primers cursos de cada nivell del MECR en el curs 2016-2017 que promociona als segons cursos.



1.2. L'alumnat matriculat en el curs anterior que ha superat la prova de certificació dels nivells A2 o B1.

Aquest apartat inclou l'alumnat següent:

a. L'alumnat matriculat en el curs anterior en el programa That's English! que haja superat el mòdul 4 i la prova de certificació del nivell A2 i vol matricular-se en el primer curs del nivell B1 en la modalitat presencial en la mateixa escola. L'alumnat que vol continuar en el programa That's English! es matricula en el termini de matrícula fixat per a aquest programa.

b. L'alumnat matriculat en el curs anterior en el programa That's English! que haja superat el mòdul 8 i la prova de certificació del nivell B1, i vol matricular-se en el primer curs de nivell B2 en la modalitat presencial en la mateixa escola. L'alumnat que vol continuar en el programa That's English! es matricula en el termini de matrícula fixat per a aquest programa.

1.3. L'alumnat que ha estat matriculat en el curs 2016-2017 en el nivell A2 en alguna escola oficial d'idiomes i ha superat la prova homologada en el centre d'Educació Secundària o Formació Professional.



1.4. L'alumnat matriculat en el curs anterior en una escola oficial d'idiomes que va presentar la renúncia condicionada a la matrícula oficial per fer la prova de certificació i ha superat la prova, es matricula en el primer curs del nivell següent. Si no ha superat la prova, es matricula després de la convocatòria extraordinària del nivell que havia cursat durant l'any acadèmic 2016-2017.

1.5. El professorat seleccionat per a participar en les accions formatives a través de les escoles oficials d'idiomes dins del Pla Integral d'Aprenentatge de Llengües per al Professorat amb plaça definitiva en el seu centre o que conega la destinació per al curs 2017-2018 en el moment de la matrícula.

1.6. L'alumnat de nou ingrés (amb preinscripció) dels idiomes que hagen tingut igual o menys preinscripcions que places ofertades podrà matricular-se al mes de juliol d'acord amb el que estableix el punt 7 de l'apartat tercer d'aquesta resolució.

2. Al setembre, segons el calendari i les indicacions que cada escola oficial d'idiomes publica en el tauler d'anuncis i en la pàgina web, es matriculen presencialment en les escoles els col·lectius restants de l'alumnat que no ha de fer la preinscripció.

2.1. L'alumnat matriculat en el curs acadèmic 2016-2017 que ha superat la prova extraordinària de setembre, tant dels primers cursos com de la certificació.

2.2. L'alumnat matriculat en el curs acadèmic 2016-2017 que no ha superat la prova extraordinària de setembre, tant dels primers cursos com de la certificació.

2.3. L'alumnat matriculat durant el curs acadèmic 2016-2017 que s'ha acollit a la renúncia justificada que regula l'apartat 2 de l'article 9 de l'Ordre de 31 de gener de 2008.

2.4. El professorat seleccionat per a participar en les accions formatives a través de les escoles oficials d'idiomes dins del Pla Integral d'Aprenentatge de Llengües per al Professorat que conega la destinació per al curs 2017-2018 en el moment de la matrícula.

2.5. L'alumnat matriculat l'any anterior en una altra escola oficial d'idiomes que sol·licite el trasllat de l'expedient. Aquest alumnat ha d'acreditar, en el moment de formalitzar la matrícula, la seua situació acadèmica, per mitjà d'un certificat acadèmic de notes expedit per l'escola oficial d'idiomes anterior. Si es detecta que algú està matriculat en dues escoles oficials d'idiomes alhora, s'anul·len ambdues matrícules.



B. Alumnat amb preinscripció

Al setembre, es du a terme el procés de matrícula de les persones que s'han preinscrit al juliol, amb el calendari i els horaris que cada escola oficial d'idiomes fa públic en el tauler d'anuncis i en la pàgina web.

La primera part d'aquest procés de matrícula de les persones que han fet preinscripció es fa amb el programa assistent de matrícula en línia Evast, al qual es pot accedir des dels llocs web de les escoles. El pagament de la taxa en l'entitat col·laboradora i l'aportació, després, de la documentació a l'escola es fan presencialment.

C. Vacants

Si encara queden places escolars vacants, es poden matricular presencialment en les escoles:

1. Les persones que van perdre l'escolaritat i les que hagen esgotat les convocatòries presencials.

2. Les persones que vulguen actualitzar coneixements d'un idioma fent un curs ja superat. Aquesta modalitat d'inscripció no té efecte acadèmic i és incompatible amb una matrícula oficial del mateix idioma. Si aquest alumnat vol continuar els estudis amb efecte acadèmic més endavant, haurà de fer preinscripció.



Cinqué. Matriculació als cursos de l'oferta formativa complementària

1. L'oferta formativa complementària a què fa referència el punt 5 de les disposicions generals s'oferirà en cursos formatius de 60 hores anuals de duració distribuïts en 2 sessions setmanals d'una hora.



2. El termini de matrícula en els cursos formatius s'obrirà després de la matriculació als cursos ordinaris en la data que determine cada escola oficial d'idiomes.

3. L'ordre de matriculació als cursos formatius serà el següent:

3.1. Professorat inscrit als cursos formatius del Pla Integral d'Aprenentatge de Llengües per al Professorat.

3.2. Professorat inscrit als cursos ordinaris del Pla Integral d'Aprenentatge de Llengües per al Professorat i que no ha sigut admés.

3.3. Candidats amb preinscripció als cursos ordinaris que no n'han obtingut plaça.

3.4. Candidats sense preinscripció i que no estan matriculats en un curs ordinari durant el curs 2017-2018.

3.5. L'alumnat matriculat en un curs ordinari durant el curs 2017-2018 només podrà accedir a cursos formatius en el cas que queden vacants.

4. Les condicions d'accés als cursos formatius seran les mateixes establides en l'apartat primer d'aquesta resolució per als cursos ordinaris.



Sisé. Documentació

1. La documentació que cal presentar per a formalitzar la matrícula és la següent:

1.1. Per a la matrícula presencial, l'imprés de sol·licitud, que estarà disponible en les pàgines web de les escoles. En cas de realitzar la matrícula a través de l'assistent en línia Evast, l'alumne ha de presentar el justificant imprés de les peticions que ha fet. En cas del professorat que s'acull al PIALP, han de presentar la notificació d'haver estat admés i la credencial de nomenament per al curs 2017-2018 o un certificat del centre on treballa que acredite que està en actiu en el centre durant el curs 2017-2018.

1.2. L'imprés del pagament de la taxa en què l'entitat col·laboradora haja anotat el pagament.

1.3. Els sol·licitants majors de 14 anys que vulguen seguir l'ensenyament d'un idioma diferent del primer idioma que cursen en l'Educació Secundària Obligatòria, han de presentar un certificat del centre docent on cursen actualment els estudis que acredite el curs que fan i l'idioma o idiomes que estudien.

1.4. Els sol·licitants que disposen del títol de Batxillerat i vulguen accedir als estudis d'idiomes de primer curs del nivell B1 o de segon curs del nivell A2 de la primera llengua estrangera cursada en el Batxillerat han de presentar un certificat acadèmic en què conste la primera llengua estrangera que han cursat en el Batxillerat i que tenen, o estan en tràmit d'obtindre, el títol de Batxillerat.

1.5. Els sol·licitants que disposen del títol de Batxillerat i vulguen accedir al primer curs del nivell B2 de valencià, han de presentar un certificat acadèmic en què conste la superació en el Batxillerat de les matèries comunes de valencià.

1.6. Els sol·licitants que disposen del títol de Batxillerat i vulguen accedir al nivell C1 de Valencià han de presentar un certificat acadèmic en què conste que tenen, o estan en tràmit d'obtindre, el títol de Batxillerat i que l'han cursat en el Programa d'Ensenyament en Valencià.

1.7. Els sol·licitants que disposen del certificat de Coneixements Orals, l'Elemental o el Mitjà de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià, per a poder accedir directament al primer curs del nivell B1, o B2 o C2, respectivament, han de presentar el certificat.

1.8. Els sol·licitants que disposen del certificat acreditatiu de CUID-UNED d'haver superat el nivell A2 o el B1, per a poder accedir directament al primer curs del nivell B1 o B2, respectivament, han de presentar el certificat.

1.9. Els sol·licitants que disposen del diploma DELE, d'espanyol per a estrangers, del nivell A2, B1 o B2, per a poder accedir directament al curs corresponent, han de presentar el certificat acreditatiu.

1.10. Els sol·licitants que hagen superat la prova homologada per a l'obtenció del certificat de nivell A2 que es fa en els centres d'Educació Secundària i de Formació Professional, han de presentar un certificat acadèmic en què conste la superació de la prova per a matricular-se en el nivell B1.

1.11. Els sol·licitants que es matriculen en els nivells A2, B1, B2 i C1 i que no fan la prova de nivell perquè tenen un certificat dels que reconeix l'apartat primer d'aquesta resolució, han d'aportar el certificat.



1.12. En el cas de famílies nombroses o monoparentals, s'ha de presentar una fotocòpia compulsada del document que ho acredita.

1.13. En el cas de famílies víctimes del terrorisme o de violència de gènere, cal aportar en la matrícula un certificat oficial emés per l'Administració competent.

1.14. En el cas d'alumnat que presente algun tipus de discapacitat, ha de presentar un certificat oficial que ho acredite, expedit per l'Administració competent, i ha de fer una sol·licitud expressa del tipus d'adaptacions que necessita durant el curs i per a les avaluacions, per tal de poder cursar l'ensenyament objecte d'aquesta resolució en condicions d'igualtat.

2. El fet de presentar algun document fals comporta l'anul·lació de la matrícula.



Seté. Renúncia a la matrícula

1. Respecte a la renúncia a la matrícula, se segueix el que disposa l'article 9 de l'Ordre de 31 de gener de 2008.

2. D'acord amb la disposició addicional quarta de l'Ordre de 31 de gener de 2008, a l'alumnat del That's English! no se li apliquen els aspectes relatius a la renúncia de matrícula. En canvi, per a la matrícula de la prova de certificació, segueix el procediment establit com a alumnat oficial de l'escola oficial d'idiomes.



Huité. Faltes d'assistència i avaluació

L'alumnat matriculat té l'obligació d'assistir a classe, i l'escola oficial d'idiomes la de controlar diàriament l'assistència. D'acord amb l'article 33 i la disposició addicional primera del Decret 39/2008, de 4 d'abril, del Consell, sobre la convivència en els centres docents no universitaris sostinguts amb fons públics i sobre els drets i deures de l'alumnat, pares, mares, tutors o tutores, professorat i personal d'administració i serveis, el consell escolar del centre és l'òrgan competent per a aprovar el reglament de règim interior dels centres docents públics. Els reglaments de règim interior han d'establir el nombre màxim de faltes no justificades per curs (que no pot ser superior al 15 %) i els procediments extraordinaris d'avaluació per a l'alumnat que el supere, tenint en compte que la falta d'assistència de forma reiterada pot fer impossible el caràcter continu de l'avaluació. En qualsevol cas, aquest alumnat, com indica l'apartat quart d'aquesta resolució, si vol matricular-se el curs següent, ho ha de fer en el període de vacants.







Nové. Prova de nivell

1. L'alumnat que acredite un domini suficient de les competències d'un idioma, pot incorporar-se a qualsevol curs o nivell a través de la superació de la prova de nivell. Cada escola publica el calendari i el procediment de pagament de la taxa i de matrícula per a fer-la.

2. L'alumnat que tinga els requisits d'accés que estableixen els articles 9, 13 i 17 del Decret 155/2007, pot preinscriure's en la prova de nivell, segons el que estableix l'article 17 de l'Ordre 87/2013. L'alumnat matriculat en el curs anterior que vulga fer la prova de nivell ha d'optar entre matricular-se en el període que li correspon o preinscriure's per a fer la prova de nivell. En cas d'haver formalitzat les dues opcions, s'anul·la la matrícula.

3. La prova de nivell l'elaboren i administren els departaments didàctics, per tal de facilitar que siga uniforme, i es convoca i du a terme en cada escola oficial d'idiomes abans de l'inici de les classes. A banda, els departaments poden fer proves de nivell extraordinàries per a completar vacants.

4. Abans de la formalització de la matrícula en la prova de nivell, cada escola oficial ha de publicar el nombre de vacants disponibles per a fer la prova, segons els recursos humans, de lloc i de temps de què disposa.

5. L'alumnat ha de ser avaluat en aquesta prova prenent com a referència les programacions aprovades per a cada curs, els nivells de les quals són els que preveu la normativa. Els centres han de fer públics, al costat de les altres instruccions de la convocatòria, el tipus de prova i els criteris d'avaluació.

6. Els departaments didàctics, segons el resultat en la prova de nivell, assignen a cada alumne o alumna el curs apropiat en el qual es poden matricular, si hi ha vacants i seguint el procediment establit.



7. El fet de presentar-se a la prova de nivell no garanteix cap plaça escolar al sol·licitant.

8. El resultat de la prova de nivell és vàlid en el curs acadèmic en què s'ha fet i per a qualsevol de les escoles oficials d'idiomes de la Comunitat Valenciana.

9. Cada alumne només pot fer una prova de nivell per idioma i curs acadèmic.

10. L'alumnat no matriculat en l'escola oficial d'idiomes durant el curs 2016-2017, o amb renúncia condicionada de matrícula, que supere tres de les quatre destreses de la prova de certificació podrà matricular-se en segon curs del mateix nivell que no ha superat en la convocatòria extraordinària, sense la necessitat de fer la prova de nivell. En el cas de l'alumnat no matriculat, haurà de fer la preinscripció prèviament.





Desé. Matriculació del personal del centre

1. El personal docent i no docent de les escoles oficials d'idiomes que vulga iniciar o continuar estudis d'idiomes de règim especial ha de matricular-se i examinar-se en un centre diferent d'aquell en què presta serveis, independentment que puga rebre docència en el seu centre i sempre que els cursos es facen en un horari acadèmic que no interferisca el seu horari laboral.

2. El professorat i tot el personal relacionat directament amb algun dels processos de les proves de certificació, com ara l'elaboració, la impressió, el pilotatge i l'accés als recursos en línia, no pot presentar-se a les proves de certificació en el curs acadèmic en què hi ha participat, i està subjecte a la confidencialitat que s'establisca.





Onzé. Difusió de la informació

Les escoles oficials d'idiomes han d'informar l'alumnat sobre el contingut d'aquesta resolució, tant en els taulers d'anuncis com en la pàgina web oficial de l'escola.



Contra aquesta resolució, que no posa fi a la via administrativa, es pot interposar un recurs d'alçada davant de la Secretaria Autonòmica d'Educació i Investigació, en el termini d'un mes comptat des de l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, d'acord amb el que disposen els articles 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.



València, 21 de juny de 2017.– El director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme: Rubén Trenzano Juan.



Mapa web