Ficha docv

Ficha docv









RESOLUCIÓ de 23 de juny de 2017, de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, per la qual es convoca la II edició dels Premis de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible a la Comunitat Valenciana. [2017/5931]

(DOGV núm. 8076 de 04.07.2017) Ref. Base de dades 005942/2017


  • Anàlisi documental

    Texto
    texto texto
    Origen de disposició: Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori
    Grup temàtic: Premis



La Setmana Europea de la Mobilitat (SEM) és organitzada anualment per la Comissió Europea del 16 al 22 de setembre, coincidint l'últim dia 22 amb el dia de La ciutat, sense el meu cotxe! L'objectiu d'aquest esdeveniment és animar les autoritats locals europees a introduir i promocionar mesures de transport sostenible i invitar els seus ciutadans a buscar alternatives al vehicle privat.

Recuperar la ciutat per al vianant i el ciclista, fer el transport accessible per a tots, disminuir les emissions danyoses per a la salut i tindre nivells de seguretat cada vegada més alts, són objectius que la Generalitat propugna des de la seua Llei 6/2011, d'1 d'abril, de mobilitat de la Comunitat Valenciana, i que acompanyaran la seua acció de govern en els pròxims anys.

La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori convoca la II edició dels Premis de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible a la Comunitat Valenciana en 2017 (Premis SEMcv 2017), destinats a entitats territorials i agents socials que hagen destacat per les seues accions o mesures a favor de la mobilitat sostenible entre l'1 de setembre de 2016 i el dia de finalització d'aquesta convocatòria.



Per això, i en virtut de les facultats que em confereix l'article 28 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i l'article 10 del Decret 7/2015, de 29 de juny, del president de la Generalitat, pel qual determina les conselleries en què s'organitza l'Administració de la Generalitat, resolc:



Primer. Objecte

L'objecte d'aquesta resolució és convocar per a l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana la II edició dels Premis de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible a la Comunitat Valenciana.



Segon. Requisits dels aspirants

Hom convoca els ajuntaments, organitzacions, institucions, empreses i professionals dels mitjans de comunicació que hagen desenvolupat accions a favor de la mobilitat sostenible en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.



Tercer. Període elegible

Accions executades entre l'1 de setembre de 2016 i la data de tancament de presentació de candidatures a aquests premis.



Quart. Accions objecte de guardó

Els Premis SEMcv 2017 estan dirigits a tots aquells que, en el seu àmbit d'activitat, hagen realitzat o estiguen realitzant alguna bona pràctica que promoga una mobilitat més sostenible a la Comunitat Valenciana que hagen sigut posades en pràctica en el període elegible, ja siguen ajuntaments, empreses, institucions, centres educatius (universitats, col·legis…), consorcis industrials (polígons, parcs empresarials…), centres comercials, centres socials (poliesportius, biblioteques…), comunitats de veïns, professionals dels mitjans de comunicació, etc., d'acord amb les categories dels premis.



Cinqué. Categories

S'estableixen les categories i subcategories següents:

1. Premis SEMcv per a ajuntaments. S'estableixen tres subcategories atenent El nombre d'habitants segons la font més recent de l'INE.



1.a) Premis SEMcv per a ajuntaments de més de 50.000 habitants.

1.b) Premis SEMcv per a ajuntaments de 20.000 a 50.000 habitants.

1.c) Premis SEMcv per a ajuntaments de menys de 20.000 habitants.

En la categoria d'ajuntaments, es valoraran, entre altres, les accions següents: plans, estratègies, estudis i programes de mobilitat aprovats en consell de govern municipal; implantació de carrers o àrees de vianants; promoure l'accessibilitat universal en mesures de mobilitat en la ciutat; foment de l'estacionament regulat o aparcaments de dissuasió amb estacions o parades del transport públic; actuacions que donen preferència i accessibilitat al transport públic; polítiques de foment de la bicicleta en general, pública i/o privada, com a creació d'un sistema públic de lloguer de bicicletes, la construcció de carril bici; mesures de foment del transport públic i modes no motoritzats (a peu, bicicleta); implantació de vehicles de baixes emissions, híbrids o elèctrics, en l'àmbit municipal o de les contractes de l'ajuntament; desenrotllament de jornada sobre mobilitat sostenible, campanyes de conscienciació i/o formació; mesures de millora de la càrrega i descàrrega de mercaderies; mesures de reducció de desplaçaments (cotxe compartit) o car sharing (vehicles multiusuaris) a nivell municipal; etc.



En el cas de presentar-se candidatures de diputacions provincials o mancomunitats, se les enquadraran en la subcategoria corresponent en relació a la població que els corresponga.

2. Premis SEMcv per a institucions, organitzacions, empreses i altres entitats.

En aquesta categoria s'arreplegaran, entre altres, les accions següents: mesures d'eficiència energètica i disminució d'emissions, com la implantació de vehicles de baixes emissions o flotes verdes, híbrids o elèctrics, en l'àmbit de l'empresa o institució; campanyes de conscienciació i/o formació, mesures de foment de la mobilitat sostenible; promoure l'accessibilitat universal en mesures de mobilitat; aprovació d'un pla de mobilitat sostenible d'empresa o centre d'activitat; la implantació d'un sistema d'autobusos d'empresa; mesures de reducció de desplaçaments (cotxe compartit, teletreball, proximitat residència-centre de treball, etc.); camins escolars segurs en col·legis; promoció de l'ús de la bicicleta en la mobilitat al treball o al centre d'activitat; sistemes innovadors de mobilitat sostenible; esdeveniments i actes de suport rellevants a favor del transport públic i la mobilitat sostenible; etc.

3. Premis SEMcv per a professionals dels mitjans de comunicació per treballs en què hagen difós els valors i objectius de la mobilitat sostenible a la Comunitat Valenciana.



Sisé. Sol·licituds i termini d'inscripció

Les sol·licituds o candidatures s'enviaran per correu electrònic, en format PDF, a l'adreça smu@gva.es, indicant en l'assumpte del correu: Premis SEMcv 2017 – «nom de la candidatura».

La Secretaria Tècnica dels Premis SEMcv 2017, que recau sobre el Servei de Mobilitat Urbana, Direcció General d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, s'encarregarà de recopilar la documentació esmentada per a fer-ne 'avaluació prèviament a la seua remissió al jurat.

La data límit de recepció de les candidatures serà el 18 d'agost de 2017, a les 14.00 h.



Seté. Sol·licitud de participació

Les candidatures podran presentar fins a tres accions als premis. Cada acció serà descrita en la sol·licitud de participació, en format PDF, que contindrà obligatòriament els següents camps d'informació, en funció de la categoria a què s'opte:

1. Categoria Premis SEMcv per a ajuntaments

a) Dades del municipi:

Nom del municipi

Nombre d'habitants

Adreça

Persona de contacte/càrrec en l'ajuntament

Telèfon contacte

Adreça electrònica contacte

b) Accions presentades. Per a cada acció presentada s'aportaran la informació següent:

– Descripció: breu descripció de l'acció, entre 1.500 i 3.000 caràcters (sense espais).

– Impacte social: valoració de l'acceptació per part de la societat de l'acció presentada. Per exemple, nombre d'usuaris del nou carril bici, resultat de les enquestes de satisfacció amb aquell, etc.

– Benefici mediambiental: descripció quantitativa o qualitativa dels efectes positius de l'acció en termes de congestió, soroll, emissions de gasos contaminants, etc.

– Difusió mediàtica: explicació de la promoció en els mitjans de comunicació de l'acció en qüestió (notícies de premsa, xarxes socials, falques de ràdio, etc.).

– Pla de mobilitat: indicació si el municipi disposa de pla de mobilitat municipal aprovat i si l'acció s'emmarca dins de les propostes del pla esmentat.

– Reportatge fotogràfic: fins a quatre fotografies per acció; fotografies que podran ser dobles quan el que pretenguen indicar siga la diferència d'estat entre l'abans i el després. Les fotografies seran de qualitat superior a 5 MB.

– Certificat de veracitat: declaració firmada indicant que tot allò que s'ha arreplegat en la fitxa és cert i que es correspon amb la labor realitzada en el període elegible dels premis.

2. Categoria Premis SEMcv per a institucions, organitzacions, empreses i altres entitats

a) Dades de l'organització/institució/empresa:

Nom de l'entitat

Tipus d'entitat: organització, institució o empresa

Adreça

Persona de contacte/càrrec

Telèfon contacte

Adreça electrònica contacte

b) Accions presentades. Per a cada acció presentada s'aportaran la informació següent:

– Descripció: breu descripció de l'acció, entre 1.500 i 3.000 caràcters (sense espais).

– Impacte social: valoració de l'acceptació per part de la societat de l'acció presentada.

– Benefici mediambiental: descripció quantitativa o qualitativa dels efectes positius de l'acció en termes de congestió, soroll, emissions de gasos contaminants, etc.

– Difusió mediàtica: explicació de la promoció en els mitjans de comunicació de l'acció en qüestió (notícies de premsa, xarxes socials, falques de ràdio, etc.).

– Pla de mobilitat: indicació si la institució, organització o empresa disposa de pla de mobilitat aprovat i si l'acció s'emmarca dins de les propostes del citat pla o del pla de mobilitat municipal del lloc.



– Reportatge fotogràfic: fins a quatre fotografies per acció; fotografies que podran ser dobles quan el que pretenguen indicar siga la diferència d'estat entre l'abans i el després. Les fotografies seran de qualitat superior a 5 MB.

– Certificat de veracitat: declaració firmada indicant que tot allò que s'ha arreplegat en la fitxa és cert i que es correspon amb la labor realitzada en el període elegible dels premis.

3. Categoria Premis SEMcv per a professionals dels mitjans de comunicació.

a) Dades de la candidatura:

Nom

Indicar si és: professional o equip de professionals

Nom del mitjà de comunicació

Persona de contacte/càrrec

Telèfon contacte

Adreça electrònica contacte

b) Treball presentat

– Descripció del treball o acció desenrotllada, entre 1.500 i 3.000 caràcters (sense espais).

– Còpia en format digital de la publicació o emissió del treball en què puga comprovar-se tant el mitjà de comunicació com la data en què el dit treball va ser difós.

– Impacte social: valoració de l'acceptació per part de la societat de l'acció presentada i audiència que ha tingut.



Huité. Criteris de valoració

Durant el mes d'agost i primers de setembre, amb suficient antelació a la realització de la Setmana Europea de la Mobilitat (SEM), la Secretaria Tècnica dels Premis SEMcv 2017 avaluarà les candidatures presentades, d'acord amb els criteris i puntuacions següents i en funció de la categoria a què s'opta:

1) Premis SEMcv per a ajuntaments

Descripció (5 punts)*

Impacte social (5 punts)

Benefici mitjà ambiental (3 punts)

Difusió mediàtica (2 punts)

Innovació i utilització de les noves tecnologies (2 punts)*

Pla de mobilitat (2 punts)*

Fotografies (1 punt)*

2) Premis SEMcv per a institucions, organitzacions i empreses

Descripció (5 punts)*

Impacte social (5 punts)

Benefici mitjà ambiental (3 punts)

Difusió mediàtica (2 punts)

Innovació i utilització de les noves tecnologies (2 punts)*

Pla de mobilitat (2 punts)*

Fotografies (1 punt)*

3) Premis SEMcv per a professionals dels mitjans de comunicació



Adequació a les polítiques europees de mobilitat sostenible (5 punts)*

Impacte social en termes de difusió del mitjà en què es va difondre (5 punts)

Novetat i innovació en la comunicació tradicional de la mobilitat (5 punts)*

Si en alguna de les diferents categories o subcategories considerades es reberen més de sis propostes, se'n faria una primera preselecció, d'acord amb els criteris assenyalats amb asterisc, *. Una vegada feta la preselecció de les sis propostes amb la valoració més alta, se'n durà a terme l'avaluació completa.





Nové. Presentació de candidatures al jurat

Una vegada avaluades totes les candidatures, la secretaria tècnica, sota la supervisió de la Direcció General d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat presentarà un dossier a cada un dels membres del jurat que contindrà:

1. La preselecció de les propostes en cas que siga necessària, i avaluació les candidatures que passen la preselecció d'acord amb els criteris i puntuacions adés exposats.

2. Totes les sol·licituds rebudes.

Aquest dossier serà la documentació de treball a partir de la qual el jurat confirmarà la preselecció de propostes, en cas que es realitzen, podent afegir-hi les que considere necessàries, i l'elecció dels guanyadors en cada una de les categories i subcategories.





Deu. El jurat

Estarà presidit pel director general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat de la Generalitat Valenciana. El cap del Servei de Mobilitat Urbana assumirà la secretaria del jurat.

Així mateix integrarà el jurat un representant de cada una de les institucions següents:

– Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball).

– Direcció General de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental (Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural).

– Direcció General de Relacions Informatives i Promoció Institucional (Presidència de la Generalitat).

– Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

– Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de la Comunitat Valenciana.

– Col·legi d'Arquitectes de la Comunitat Valenciana.

– Un professional expert en transport de reconegut prestigi.

El jurat es reunirà a primers del mes de setembre, i amb anterioritat a la realització de la SEM, per a fer l'elecció de les candidatures guanyadores de cada una de les categories i subcategories dels premis. En cas d'empat en les votacions tindrà vot de qualitat el president.





Onze. Premi de reconeixement a la labor realitzada

Els membres del jurat podran proposar el reconeixement a la labor i trajectòria realitzada en pro de la mobilitat sostenible a la Comunitat Valenciana a persones, institucions, entitats o associacions. En cas d'haver-hi diversos candidats, el jurat podrà seleccionar fins a tres premiats, basant-se en la labor i trajectòria realitzada. El premi serà anàleg als descrits en l'apartat tretze.



Dotze. Convocatòria dels finalistes

Les candidatures seleccionades com a guanyadores pel jurat rebran, en el mes de setembre, i abans de la realització de la SEM (del 16 al 22.09.2017), la comunicació i la invitació per a assistir a la cerimònia d'entrega dels premis.

La resta de candidatures presentades rebran un comunicat d'agraïment per la seua participació en aquesta segona edició dels Premis SEMcv 2017.



Tretze. Comunicació de guanyadors i premis

L'entrega dels Premis SEMcv 2017 es realitzarà a València, en un acte organitzat per la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, que tindrà lloc durant la Setmana Europea de la Mobilitat (del 16 al 22.09.2017).

En cada categoria i subcategoria dels premis es concediran els següents:

1. Primer premi: que reconeixerà al municipi de cada subcategoria, i institució, empresa o organització que hagen destacat sobre els altres en aquesta convocatòria.

2. Segon premi: que reconeixerà el municipi de cada subcategoria i institució, empresa o organització que, sense haver sigut guanyadors, hagen destacat en segon lloc com a ferms impulsors de la mobilitat sostenible.

3. Tercer premi: que reconeixerà el municipi de cada subcategoria i institució, empresa o organització que, sense haver sigut guanyadors, hagen destacat en tercer lloc com a ferms impulsors de la mobilitat sostenible.

En el cas dels professionals de mitjans de comunicació només es concedirà un premi, al treball que haja destacat sobre els restants.



Les candidatures premiades en cada categoria/subcategoria rebran un diploma oficial acreditatiu del premi, així com el dret a utilitzar indefinidament el logotip dels premis que mostre la categoria i el premi que han rebut, així com l'any en què ho han fet.

La Conselleria es reserva el dret d'atorgar premis compartits dins de cada categoria, així com de deixar-ne vacant una, en el cas que el jurat estime que cap de les candidatures no és mereixedora del premi en qüestió.



Catorze. Drets i obligacions

1. Els participants s'obliguen a cedir a la Generalitat els drets d'explotació corresponents a l'eventual edició dels materials entregats en les sol·licituds, podent la Generalitat utilitzar, per si mateixa o a través de terceres persones, físiques o jurídiques, de la forma que estime més convenient per als seus interessos, qualssevol de les imatges o elements que conformen l'edició esmentada.

2. Així mateix, els participants s'obliguen a assumir les responsabilitats que pogueren resultar de la utilització dels textos, imatges i altres elements creatius aportats per aquests en la realització del treball, i la propietat de la qual siga de terceres persones o entitats alienes a la present convocatòria.



Quinze. Acceptació de bases

La presentació de la sol·licitud implica l'acceptació de les bases de la present convocatòria.



València, 23 de juny de 2017. La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori: M.ª José Salvador Rubert.

Mapa web