Ficha docv

Ficha docv









RESOLUCIÓ de 19 de juliol de 2017, de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, per la qual es convoca a la Comunitat Valenciana la fase de centre i la fase autonòmica dels premis professionals, per a l'alumnat que ha conclòs els estudis professionals dels ensenyaments de Música i Dansa en el curs acadèmic 2016-2017. [2017/6761]

(DOGV núm. 8090 de 24.07.2017) Ref. Base de dades 006646/2017




El Decret 156/2007, de 21 de setembre, del Consell, pel qual s'estableix el currículum dels ensenyaments professionals de Dansa i es regula l'accés a aquests ensenyaments, determina en l'article 26 que els centres podran convocar anualment un premi extraordinari per a cada una de les modalitats que tinguen autoritzades; de la mateixa manera, l'article 25 del Decret 158/2007, de 21 de setembre, del Consell, pel qual s'estableix el currículum dels ensenyaments professionals de Música i es regula l'accés a aquests ensenyaments, contempla la possibilitat de convocar anualment el Premi Professional de Música en l'especialitat de què es tracte.

La conselleria amb competències en educació va publicar l'Ordre 76/2014, de 16 de setembre, per la qual es regulen a la Comunitat Valenciana els premis professionals per a l'alumnat que ha conclòs els ensenyaments professionals de Música o de Dansa, amb l'objectiu de reconéixer i estimular l'esforç i la dedicació a la dansa i a la música realitzat al llarg dels estudis professionals.

L'Ordre ECD 1611/2015, de 29 de juliol, per la qual es creen i regulen els premis nacionals al rendiment acadèmic de l'alumnat d'Educació Secundària Obligatòria i d'Ensenyaments Artístics Professionals en els àmbits de Música, Dansa i Arts Plàstiques i Disseny (BOE 01.08.2015) promou reconéixer el rendiment excel·lent de l'alumnat d'Ensenyaments Artístics Professionals en els àmbits de Música i Dansa, i l'alumnat que haja finalitzat els esmentats ensenyaments podrà optar a aquests premis en l'àmbit de gestió directa del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, i a més haver sigut seleccionat per la Comunitat Valenciana per a participar en els premis nacionals per guanyar el premi autonòmic en alguna de les especialitats de Música o Dansa.



Per tot això, la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, facultada per la disposició addicional quarta de l'Ordre 76/2014, de 16 de setembre, anteriorment mencionada, i en virtut de les competències que li confereix el Decret 155/2015, de 18 de setembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, resol:



Primer. Objecte i àmbit de la convocatòria de la fase de centre dels premis professionals de Música i de Dansa

Convocar els premis professionals, en la fase de centre, per a l'alumnat que ha conclòs els estudis professionals dels ensenyaments de Música i de Dansa, en les distintes especialitats en el curs acadèmic 2016-2017, als conservatoris professionals de la Comunitat Valenciana.





Segon. Condicions d'accés

1. Podrà optar al premi professional l'alumnat que haja cursat i superat, en les convocatòries ordinària o extraordinària del curs acadèmic 2016-2017, el sisé curs d'ensenyaments professionals de Dansa o Música, en conservatoris i centres autoritzats situats a la Comunitat Valenciana.

2. Per a concórrer a aquests premis, l'expedient acadèmic haurà de tindre una nota mitjana de totes les assignatures de huit o superior a aquesta, calculada sobre el valor numèric de totes les assignatures, en els dos últims cursos dels ensenyaments professionals de Música i/o Dansa, i obtindre la següent qualificació específica segons el premi a què opte:

a) En el cas de Dansa, haurà d'obtindre una qualificació mínima de 9 punts, en les assignatures específiques de cinqué i sisé de l'especialitat al premi de la qual opte, que seran les següents:

1) En l'especialitat de Ball Flamenc: Ball Flamenc.

2) En l'especialitat de Dansa Clàssica: Dansa Clàssica i Repertori.

3) En l'especialitat de Dansa Contemporània: Tècniques de Dansa Contemporània i Composició Coreogràfica.

4) En l'especialitat de Dansa Espanyola: Escola Bolera i Dansa Estilitzada.

b) En el cas de Música, per a poder presentar-se als premis de les distintes especialitats, haurà d'obtindre una qualificació mínima de 9 punts en l'assignatura específica, tant en cinqué curs com en sisé curs de l'especialitat a què s'opte.

c) En el cas de Música, per a poder presentar-se als premis en les distintes modalitats convocades, haurà d'obtindre una qualificació mínima de 9 punts: en els dos cursos d'Anàlisi i en l'assignatura de Fonaments de Composició (modalitat Fonaments de Composició), en els dos cursos d'Història de la Música (modalitat Història de la Música), i en els dos últims cursos de l'assignatura de Música de Cambra, així com una qualificació mínima de 8 punts en sisé curs d'Instrument o Cant (modalitat Música de Cambra).

A aquests efectes, les assignatures convalidades no seran tingudes en compte en el càlcul de la nota mitjana. En el cas de l'alumnat que haja ingressat en sisé curs, la nota mitjana estarà referida únicament a les assignatures del dit curs



Tercer. Documentació a aportar i presentació d'instàncies

1. L'alumnat que, reunint els requisits indicats, desitge optar als premis professionals s'inscriurà al conservatori o centre autoritzat en el qual haja finalitzat els ensenyaments professionals, i haurà d'omplir la sol·licitud que figura en l'annex I de l'Ordre 76/2014, de 16 de setembre, anteriorment mencionada.

2. El termini de presentació d'instàncies estarà determinat per la secretaria de cada conservatori o centre autoritzat d'ensenyaments artístics professionals de Música o de Dansa, i comprendrà un mínim de cinc dies hàbils.

3. Els participants comunicaran i aportaran, en el moment de presentar la sol·licitud:

a) En el cas de Música, a excepció de les persones aspirants al Premi de Fonaments de Composició, el programa que realitzaran i caldrà entregar tres còpies de cada una de les peces a interpretar, o del tema a exposar, en el cas de la modalitat d'Història de la Música.

b) En el cas de Dansa, el programa a interpretar, i caldrà especificar totes les dades que siguen d'interés per al tribunal.

4. La secretaria dels conservatoris, o els que exercisquen les seues funcions als centres autoritzats, es responsabilitzaran de comprovar que en les sol·licituds figuren totes les dades requerides i de certificar les assignatures cursades per l'alumnat junt amb les seues corresponents qualificacions, i caldrà especificar la nota mitjana de l'expedient acadèmic referit als cursos cinqué i sisé.



Quart. Realització de la prova

La prova es realitzarà després de l'avaluació extraordinària, tenint en compte que el termini per a la presentació de sol·licituds de la fase autonòmica s'iniciarà en el moment de realització i obtenció del premi en el centre i finalitzarà 20 dies hàbils abans de l'inici de la primera prova de la fase autonòmica.



Cinqué. Contingut de la prova

Caldrà ajustar-se al que disposa l'article 6 de l'Ordre de 76/2014, de 16 de setembre, de 2016.



Sisé. Composició del tribunal

La direcció dels centres nomenarà els tribunals que han de jutjar aquests premis, segons la composició indicada en l'article 7 de l'Ordre de 76/2014, de 16 de setembre, de 2016.



Seté. Objecte i àmbit de la convocatòria de la fase autonòmica dels premis professionals de Música i de Dansa

Convocar els premis professionals, en la fase autonòmica, per a l'alumnat que ha conclòs els estudis professionals dels ensenyaments de Música i de Dansa en les distintes especialitats en el curs acadèmic 2016-2017, als conservatoris professionals i centres autoritzats de la Comunitat Valenciana.



Huité. Condicions d'accés

Podrà accedir a la fase autonòmica l'alumnat que haja obtingut el premi de l'especialitat en la fase de conservatori professional.



Nové. Documentació a aportar

Per a la fase autonòmica, els alumnes premiats al seu conservatori presentaran la sol·licitud d'acord amb el model arreplegat en l'annex I de l'Ordre 76/2014, de 16 de setembre, i adjuntaran l'annex II de l'esmentada ordre i un certificat del seu expedient acadèmic, i caldrà que especifiquen la nota mitjana obtinguda en els dos últims cursos dels ensenyaments professionals de Música o de Dansa, i les qualificacions corresponents.



Deu. Realització de la prova

La prova de la fase autonòmica es convocarà a partir del 20 de setembre de 2017 en un conservatori de la xarxa pública de la Generalitat Valenciana que determinarà la direcció general competent en matèria d'ensenyaments de règim especial.



Onze. Contingut de la prova

Caldrà ajustar-se al que disposa l'article 13 de l'Ordre 76/2014, de 16 de setembre.



Dotze. Composició del tribunal

La direcció general competent en matèria d'ensenyaments de règim especial designarà els membres dels tribunals, segons s'indica en l'article 14 de l'Ordre de 76/2014, de 16 de setembre.



De conformitat amb el que disposen els articles 112, 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i els articles 10, 14 i 46 de la Llei reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, contra el present acte, que esgota la via administrativa, es podrà interposar un recurs potestatiu de reposició o bé plantejar directament un recurs contenciós administratiu en els terminis i davant dels òrgans que s'indiquen a continuació:



a) El recurs de reposició haurà d'interposar-se davant del conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la seua publicació.

b) El recurs contenciós administratiu haurà de plantejar-se davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la seua publicació.



València, 19 de juliol de 2017.– La directora general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial: Marina Sánchez Costas.

Mapa web