Ficha docv

Ficha docv









DECRET 53/2018, de 27 d'abril, del Consell, pel qual es regula la realització de l'informe d'avaluació de l'edifici d'ús residencial d'habitatge i el seu Registre autonòmic en l'àmbit de la Comunitat Valenciana. [2018/4412]

(DOGV núm. 8288 de 07.05.2018) Ref. Base de dades 004462/2018


  • Anàlisi documental

    Texto
    texto texto
    Origen de disposició: Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori
    Grup temàtic: Legislació
    Matèries: Arquitectura i habitatge
    Descriptors:
      Temàtics: monografies



PREÀMBUL



L'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana estableix en l'article 49.1.9a que la Generalitat té competència exclusiva en matèria d'ordenació del territori i del litoral, urbanisme i habitatge.

La Llei 3/2004, de 30 de juny, de la Generalitat, d'ordenació i foment de la qualitat de l'edificació (LOFCE), i el seu antecedent estatal, la Llei 38/1999, de 5 de novembre, d'ordenació de l'edificació (LOE), insisteixen no solament en la importància econòmica del sector de l'edificació, sinó també en el seu component cultural, conformador del paisatge i del patrimoni arquitectònic, així com el seu component social com a hàbitat de les activitats humanes i com a atenció al dret bàsic a l'habitatge. D'altra banda, quant al procés edificatori, els agents responsables i les característiques de l'edificació, s'incideix en qüestions de qualitat que, a més de garantir els requisits bàsics de funcionalitat, seguretat i habitabilitat, incorporen com a tals els de reducció de l'impacte mediambiental i els de sostenibilitat. I entre els aspectes d'habitabilitat, és a dir, els referits al benestar de les persones, la protecció contra el soroll, l'aïllament tèrmic o l'accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda, tot això dins d'un marc de responsabilitat sobre la conservació de les edificacions que els atenguen adequadament.



A la Comunitat Valenciana la legislació sectorial en matèria d'habitatge, com l'específica Llei 8/2004, de 20 d'octubre, de la Generalitat, de l'habitatge de la Comunitat Valenciana, avança la qüestió de les inspeccions periòdiques dels edificis, però serà el Decret 81/2006, de 9 de juny, del Consell, el que establisca la regulació per al coneixement de l'estat de conservació del parc d'habitatge mitjançant l'informe de conservació de l'edifici (ICE), com ho faria a continuació el Decret 189/2009, de 23 d'octubre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament de rehabilitació d'edificis i habitatges, al qual, mitjançant el Decret 43/2011, de 29 d'abril, del Consell, se li introduiria l'avaluació energètica. L'informe estava plantejat, amb caràcter general, amb caràcter subsidiari, quan no existira regulació específica per l'administració local competent.

La legislació urbanística valenciana, concretament la Llei 5/2014, de 25 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació del territori, urbanisme i paisatge de la Comunitat Valenciana (d'ara endavant LOTUP), en l'article 180 estableix l'obligació de promoure un informe d'avaluació sobre l'estat de l'edifici.

La situació exposada, amb tants antecedents normatius, fa necessària la clarificació de l'informe referit quant a denominació, casuística, contingut i abast, amb l'objecte, d'altra banda, de simplificar i donar coherència a les actuacions d'inspecció a través d'un procediment que done lloc a un document ajustat a la seua finalitat. Aquest és l'objectiu de la present disposició, en la qual aquest informe passa a tindre la denominació d'«informe d'avaluació de l'edifici d'habitatges. Comunitat Valenciana», d'ara endavant IEEV.CV.

El contingut de l'IEEV.CV que ací es regula segueix les directrius de la LOTUP, i reflecteix la informació i anàlisi de l'estat de l'edifici respecte a la seua conservació, a les condicions d'accessibilitat i l'avaluació energètica d'aquest.

A més en el present decret es regula la creació i funcionament del Registre autonòmic dels informes d'avaluació dels edificis d'habitatges a la Comunitat Valenciana. Aquest registre es planteja en dues seccions diferenciades, una per als edificis residencials d'habitatge col·lectiu o plurifamiliars, sobre els quals la Generalitat exercirà un seguiment actiu sobre la realització de l'IEEV.CV i els seus requeriments, i una altra secció per als de tipus unifamiliar.

En compliment del que estableix l'article 129 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en l'elaboració del present decret s'ha actuat d'acord amb els principis de necessitat, eficàcia, proporcionalitat, seguretat jurídica, transparència i eficiència.

Aquesta disposició està inclosa en el Plan normatiu de l'Administració de la Generalitat per a 2018.

Per tot això, de conformitat amb el que disposen els articles 18.f, 28.c i 43 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, conforme amb el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana, i a proposta del president de la Generalitat, en virtut de l'assumpció de funcions efectuada per l'article 1 del Decret 4/2018, de 26 de març, del president de la Generalitat, pel qual es resol la substitució de la titular de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, i es deleguen determinades atribucions, i amb la deliberació prèvia del Consell en la seua reunió de 27 d'abril de 2018,





DECRETE



CAPÍTOL I

Disposicions generals



Article 1. Objecte

L'objecte d'aquest decret és regular el contingut i formalització de l'informe d'avaluació de l'edifici, aplicable a les edificacions amb ús residencial d'habitatge, tant unifamiliars com plurifamiliars (IEEV.CV), així com la seua tramitació i registre oficial.

L'informe d'avaluació de l'edifici d'habitatges és el document que descriu les característiques constructives dels elements comuns d'un edifici existent, indicant el seu estat de conservació, les seues condicions d'accessibilitat i eficiència energètica, i assenyalant les deficiències constructives, funcionals, de seguretat o d'habitabilitat detectades, amb la finalitat d'advertir sobre aquestes i orientar sobre les accions necessàries per a mantindre l'adequat estat de conservació de l'edifici, així com per a millorar la seua accessibilitat i eficiència energètica.



Article 2. Àmbit d'aplicació

1. Aquest decret és aplicable als edificis de tipologia residencial amb ús d'habitatge, sense perjudici que l'edifici puga contindre a més altres usos diferents.

2. Es realitzarà un IEEV.CV per cada edifici vinculat amb una referència cadastral determinada, és a dir, a cada edifici d'habitatges identificat amb els catorze primers dígits de la referència cadastral correspondrà un únic informe d'avaluació.

No obstant això, en el cas que en un edifici amb la mateixa referència cadastral hi haja diverses comunitats de propietaris i propietàries constituïdes i identificades amb un CIF diferent cadascuna d'elles, podrà aportar-se un IEEV.CV independent per cada comunitat. En aquest cas, per a poder registrar l'IEEV.CV d'alguna d'aquestes comunitats, s'haurà de comunicar prèviament al centre directiu responsable de la gestió del registre, la identificació de totes les comunitats constituïdes amb un CIF diferent que parteixen de la mateixa referència cadastral.

3. L'IEEV.CV estendrà la seua eficàcia a tots i cadascun dels habitatges existents en l'immoble i també als locals llevat del que fa referència a eficiència energètica i accessibilitat d'aquests últims.





CAPÍTOL II

Obligatorietat i contingut



Article 3. Obligatorietat

1. L'obligació formal de disposar de l'IEEV.CV i costejar la seua realització recaurà sobre les persones, físiques o jurídiques propietàries de l'immoble.

En el cas d'edificis sotmesos al règim de propietat horitzontal serà la comunitat de propietaris i propietàries la responsable del compliment d'aquesta obligació.

2. La realització de l'IEEV.CV i la seua inscripció en el Registre serà obligatòria en els supòsits següents:

a) Quan l'edifici amb ús d'habitatge tinga una antiguitat superior a 50 anys.

Es prendrà com a data de construcció de l'immoble la que figure en la informació cadastral, llevat que es justifique documentalment una altra data de finalització de la construcció diferent de la reflectida en el cadastre.

El termini límit de presentació i registre de l'IEEV.CV serà el 31 de desembre de l'any següent a l'any en què l'edifici complisca 50 anys.

b) Quan les persones propietàries dels edificis d'habitatges, unifamiliars o plurifamiliars, pretenguen acollir-se a programes públics d'ajudes per al foment de la rehabilitació, independentment de l'antiguitat de l'edifici.

3. Queden exclosos de l'obligació de realitzar l'IEEV.CV els edificis d'habitatges amb més de cinquanta anys sobre els quals s'haja iniciat un expedient de declaració de ruïna. Si la resolució final és desestimatòria de la declaració de ruïna, l'IEEV.CV haurà de realitzar-se i registrar-se en el termini màxim de dos mesos des de la notificació d'aquesta resolució.

4. Els qui tenen l'obligació de disposar de l'IEEV.CV, persones propietàries úniques d'edificis, comunitats i agrupacions de propietaris i propietàries, hauran de facilitar als qui realitzen la inspecció, l'accés a totes les zones que consideren per a la seua avaluació, fins i tot a través dels elements privatius, conforme la llei de propietat horitzontal.



5. L'IEEV.CV tindrà una validesa de 10 anys comptats des de la data de la seua presentació telemàtica en el registre creat a aquest efecte. La propietat haurà de presentar un nou IEEV.CV abans de la finalització d'aqueix termini.

6. La propietat haurà d'incloure l'IEEV.CV en el llibre de l'edifici, de conformitat amb la disposició addicional segona del Decret 25/2011, de 18 de març, del Consell, pel qual s'aprova el llibre de l'edifici per als edificis d'habitatge, així com la documentació corresponent de les actuacions que, si escau, es realitzen derivades de l'informe esmentat.



7. Les persones propietàries els edificis d'ús habitatge de les quals no disposen de l'IEEV.CV, estant obligades legalment a això, incorreran en infracció urbanística amb l'abast i les conseqüències que la legislació urbanística autonòmica establisca.



Article 4. Contingut i procediment d'elaboració de l'informe d'avaluació de l'edifici d'habitatges

1. L'IEEV.CV contindrà l'avaluació de l'estat de conservació de l'edifici, l'avaluació de les condicions bàsiques d'accessibilitat universal i no discriminació de les persones amb diversitat funcional per a l'accés i utilització de l'edifici i l'avaluació de l'eficiència energètica de l'edifici, realitzada conforme al procediment establit per la normativa vigent.

2. Respecte a l'estat de conservació, l'IEEV.CV identificarà les lesions i símptomes detectats mitjançant la inspecció visual en els seus elements comuns com són l'estructura, façanes, mitgeres, cobertes, sostres i sòls de l'edifici i en les instal·lacions de subministrament d'aigua, evacuació d'aigües i subministrament elèctric, així com el nivell d'importància dels danys i les actuacions de manteniment, d'intervenció a mitjà termini o d'intervenció urgent, segons siga el cas.

3. Respecte a les condicions bàsiques d'accessibilitat, el IEEV.CV identificarà les barreres arquitectòniques detectades i proposarà, si escau, les intervencions necessàries per a realitzar els ajustos raonables en aqueixa matèria en els seus elements comuns.

4. Respecte a l'avaluació energètica, aquesta es limitarà a la part de l'edifici l'ús del qual siga residencial habitatge i se n'exclou els locals destinats a altres usos. Aquesta avaluació es realitzarà mitjançant un dels procediments de certificació de l'eficiència energètica reconeguts per l'administració competent en matèria d'energia. La realització d'aquesta avaluació energètica no implica l'obtenció del certificat d'eficiència energètica a l'efecte de complir el que estableix el Reial decret 235/2013, de 5 d'abril, pel qual s'aprova el procediment bàsic per a la certificació de l'eficiència energètica dels edificis per a la venda o lloguer d'un edifici existent o part d'aquest. Si és necessari obtindre-la, s'haurà de seguir el procediment establit en el Decret 39/2015, de 2 d'abril, del Consell, pel qual es regula la certificació de l'eficiència energètica dels edificis.

5. Queda exclosa de l'IEEV.CV la verificació d'instal·lacions privatives de cada habitatge o local i aquelles instal·lacions o elements comuns de l'edifici la revisió o inspecció tècnica dels quals està sotmesa a normativa sectorial específica, com ara ascensors, instal·lacions elèctriques, de telecomunicació, de calefacció o de producció d'aigua calenta sanitària. S'informarà exclusivament sobre la seua existència i característiques.

6. El procediment per a l'elaboració de l'IEEV.CV és el detallat en el document reconegut amb codi DRD 08 en vigor, denominat «Procediment per a l'elaboració de l'informe d'avaluació de l'edifici. Comunitat Valenciana», accessible de forma gratuïta des de la seu electrònica de la Generalitat, https://sede.gva.es, o les seues posteriors actualitzacions, el qual recull la guia d'inspecció i l'eina informàtica IEEV.CV necessàries per a l'elaboració de l'informe i per a la seua inclusió en el Registre autonòmic de l'IEEV.CV.

7. Les dades i els resultats de l'IEEV.CV seran antecedents de referència per a la confecció, si escau, del programa de manteniment que forma part del llibre de l'edifici rehabilitat.

8. Així mateix aquestes dades podran servir per a documentar els censos sobre necessitats de rehabilitació d'habitatges a la Comunitat Valenciana.





CAPÍTOL III

Registre i tramitació de l'IEEV.CV



Article 5. Registre de l'informe d'avaluació de l'edifici d'habitatges

1. Es crea el Registre autonòmic de l'IEEV.CV, que serà gestionat pel departament de la Generalitat competent en matèria d'habitatge.



2. En el registre esmentat quedarà constància de la data de presentació dels IEEV.CV i del contingut dels documents d'inspecció, en la forma que es determina en l'apartat 6 de l'article anterior.

3. El Registre tindrà caràcter administratiu i es regirà pel que estableix la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques i la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal.



4. Les dades de caràcter personal contingudes en l'IEEV.CV i el seu registre, podran ser incloses en el fitxer «Habitatge i Projectes Urbans», inscrit en el Registre General de Protecció de Dades, per al seu tractament per l'òrgan administratiu, en l'ús de les funcions pròpies que tinga atribuïdes i en l'àmbit de les seues competències.

5. Les dades corresponents als IEEV.CV seran d'accés municipal a fi que els ajuntaments, dins del seu àmbit competencial, vetlen sobre les exigències relatives en deure conservació i seguretat dels immobles, així com els necessaris ajustos raonables en matèria d'accessibilitat que es deriven dels informes esmentats.

6. L'obligatorietat, prevista en aquest decret, de comptar amb l'IEEV.CV, només s'entendrà complida a partir de la data en què se sol·licite la inscripció de l'informe esmentat en aquest registre.



Article 6. Procediment de tramitació de l'IEEV.CV i la seua inscripció en el Registre autonòmic

1. La sol·licitud d'inscripció en el Registre de l'IEEV.CV es realitzarà telemàticament a través de la seu electrònica de la Generalitat, https://sede.gva.es, que generarà un justificant d'haver-la presentat.

2. Una vegada presentat telemàticament l'IEEV.CV es validarà per part del centre directiu que gestiona el Registre, i bàsicament consistirà a comprovar que està emplenat en tots els seus apartats i redactat per personal tècnic competent.

Aquest centre directiu l'inscriurà en el Registre i comunicarà a la propietat i a l'ajuntament el número d'expedient de l'IEEV.CV que se li ha atorgat.

3. La inscripció dels IEEV.CV en el Registre no suposarà, en cap cas, la conformitat de l'Administració amb el seu contingut.





Article 7. Estructura del Registre de l'IEEV.CV

El Registre autonòmic de l'IEEV.CV s'estructura en dues seccions diferenciades, una per als edificis residencials d'habitatge col·lectiu, o plurifamiliars, i una altra per als edificis de tipus unifamiliar.

Cada expedient s'identificarà amb una sèrie de dígits on s'indicarà el número d'expedient i l'any en què es presenta, la secció (plurifamiliars o unifamiliars) i el codi del municipi a què pertany l'edifici.

Cada edifici identificat pels catorze primers dígits de la seua referència cadastral tindrà una carpeta on es podran incloure, si escau, els documents següents:

a) Els IEEV.CV de l'edifici que s'han realitzat al llarg del temps.

b) Les comunicacions i incidències generades en la tramitació, seguiment i control de l'IEEV.CV.

En el cas especial previst en l'article 2, d'edificis amb una referència cadastral i amb diverses comunitats de propietaris i propietàries amb CIF diferents, es crearà una carpeta independent per a cadascuna de les comunitats constituïdes.



Article 8. Personal inspector redactor de l'IEEV.CV

1. L'IEEV.CV podrà ser subscrit tant per personal tècnic facultatiu competent com, si escau, per les entitats d'inspecció registrades que puga haver-hi en les comunitats autònomes, sempre que compten amb aquest personal. A aquests efectes, es considera personal tècnic facultatiu competent qui estiga en possessió de qualsevol de les titulacions acadèmiques i professionals que habiliten per a la redacció de projectes o direcció d'obres i direcció d'execució d'obres d'edificació amb ús residencial, segons el que estableix la Llei 38/1999, de 5 de novembre, d'ordenació de l'edificació.

2. Amb la finalitat d'afavorir la millor capacitació professional en el maneig de les eines informàtiques per a l'elaboració de l'IEEV.CV, s'oferiran cursos establits a aquest efecte pel centre directiu de la Generalitat competent en matèria d'habitatge, en col·laboració amb l'Institut Valencià de l'Edificació (IVE).

Professionals que oferisquen serveis d'elaboració d'IEEV.CV i hagen acreditat la seua capacitació actualitzada a través de l'Institut Valencià de l'Edificació, podran sol·licitar al centre directiu competent en matèria d'habitatge de la Generalitat, de forma voluntària i per via telemàtica mitjançant signatura electrònica, la seua inscripció en un apartat específic del Registre que estarà a la disposició de qualsevol persona interessada.



Article 9. Obligacions del personal d'inspecció i redacció de l'IEEV.CV

1. El personal tècnic competent que emeta l'informe de l'IEEV.CV s'ha d'ajustar als principis d'imparcialitat, objectivitat, independència i veracitat de les manifestacions que hi expresse.

2. El personal tècnic competent que intervé en la redacció de l'IEEV.CV, ho fa mitjançant declaració responsable, conforme a l'article 69 de la Llei 39/2015 i en aquesta queden reflectides les dades identificatives del professional i la declaració que disposa de la documentació que ho acredita.

3. Per a elaborar l'IEEV.CV el personal tècnic inspector haurà de realitzar una inspecció visual de l'immoble d'acord amb la guia d'inspecció recollida en el procediment d'elaboració de l'IEEV.CV descrit en l'article 4.6 d'aquest decret.

4. Per a la realització de la inspecció visual, el personal tècnic haurà de visitar els habitatges, locals i espais comuns necessaris per a la correcta avaluació de les condicions de conservació de l'edifici. Quan les dades obtingudes de la inspecció visual no siguen suficients per a valorar les deficiències detectades, el personal tècnic indicarà en l'informe la conveniència de realitzar un estudi en profunditat del dany observat que determine les seues causes i abast. S'haurà de consignar en l'informe la data en què s'ha realitzat la inspecció visual, així com la data en què ha redactat; no han de transcórrer més de tres mesos entre la data d'inspecció i la data de presentació telemàtica de l'IEEV.CV.



5. Si durant la inspecció s'ha detectat l'existència d'un risc imminent, el personal tècnic inspector haurà de notificar-ho sense demora a la part propietària i a l'ajuntament corresponent mitjançant la Comunicació de risc imminent inclosa en l'aplicació informàtica IEEV.CV, amb la finalitat que s'adopten les mesures de seguretat necessàries. En l'acta final de l'IEEV.CV, el personal tècnic inspector deixarà constància de la data en què va realitzar aquesta comunicació.













CAPÍTOL IV

Seguiment, control i informació del contingut del Registre



Article 10. Informe resumit de l'IEEV.CV

Per a assegurar els principis d'informació i facilitar el coneixement a la ciutadania de l'estat de conservació del parc edificat, a partir de l'IEEV.CV registrat s'elaborarà un informe resumit d'aquest que tindrà el caràcter d'informació pública oberta.

Aquest informe resumit contindrà els apartats següents:

a) Adreça de l'edifici

b) Referència cadastral

c) Any de construcció

d) Resum de l'estat de conservació i situació d'accessibilitat, mitjançant l'acta final d'inspecció de l'edifici, el model del qual genera l'aplicació IEEV.CV, que inclou el resum d'intervencions que s'han de realitzar a mitjà termini o de forma urgent.

e) Avaluació d'eficiència energètica de l'edifici, excloent-ne els locals d'ús diferent del residencial habitatge

f) Data de finalització de la vigència de l'IEEV.CV registrat.



Article 11. Col·laboració amb els ajuntaments

1. De conformitat amb el deure d'informació, cooperació i assistència activa s'establiran els mecanismes de col·laboració oportuns entre les administracions públiques, per al subministrament d'informació sobre els IEEV.CV, a l'efecte de les seues respectives competències.

2. Cada ajuntament podrà accedir i descarregar del Registre els informes corresponents al seu municipi per tal de realitzar el control i seguiment necessari en compliment de l'obligació del deure de conservació i rehabilitació dels edificis, i exigirà als qui tinguen l'obligació l'esmena que corresponga de les deficiències detectades en l'IEEV.CV.



3. En el cas que l'ajuntament corresponent considere que la documentació de l'IEEV.CV presentada no compleix els requisits formals exigits, o detecte que el contingut de l'informe no s'ajusta a la realitat de l'immoble, es dirigirà a la part interessada perquè esmene els defectes observats i ho comunicarà al centre directiu que gestione el Registre. A partir d'aqueix moment es considerarà, amb caràcter general, que l'IEEV.CV no ha sigut acceptat i quedarà pendent fins que s'aporte un nou informe amb les deficiències detectades esmenades.



4. En cas que alguna persona obligada a realitzar l'IEEV.CV no el registre en el termini establit, els ajuntaments podran requerir qui tinga l'obligació perquè en un termini de dos mesos presente el document acreditatiu de la realització de l'IEEV.CV. Transcorregut aquest període sense complir el requeriment, els ajuntaments podran actuar de forma subsidiària i exercir la seua competència d'inspecció, duent a terme la redacció de l'IEEV.CV a costa dels qui tinguen l'obligació, i aplicant la potestat sancionadora que la legislació urbanística dispose.



5. La Generalitat podrà promoure mesures de suport, en col·laboració amb els ajuntaments, per a la realització de plans municipals d'avaluació d'edificis d'habitatges que impliquen la redacció de l'IEEV.CV dels edificis de determinades àrees, independentment de la seua antiguitat, quan concórrega alguna de les circumstàncies següents:



a) Major risc d'aparició de patologies com a conseqüència de condicions ambientals desfavorables, com ara la proximitat a la costa, l'agressivitat del terreny, la presència de contaminació d'origen industrial o unes altres.

b) Àrees amb edificacions de baixa qualitat constructiva.



Article 12. Seguiment i control de l'obligatorietat de realitzar l'IEEV.CV

1. El centre directiu que gestiona el Registre autonòmic, efectuarà un seguiment sobre l'obligatorietat i conseqüències de la realització de l'IEEV.CV dels edificis d'habitatges plurifamiliars de tota la Comunitat Valenciana.

2. En aquest sentit, conjuntament amb l'Institut Cartogràfic Valencià, elaborarà un mapa per a tota la Comunitat Valenciana, accessible a qualsevol persona usuària, on quede reflectida la informació següent referent a edificis d'habitatges plurifamiliars:

a) Els edificis amb una antiguitat superior a 50 anys.

b) Els edificis que han realitzat l'IEEV.CV i l'informe resumit d'aquest.

c) Els edificis que haurien de realitzar l'IEEV.CV i encara no l'han realitzat.

d) Els edificis que estan pendents de realitzar intervencions de caràcter immediat o urgent.

e) Els edificis que compten amb la inspecció tècnica d'edificis convalidada.

3. En cas que l'IEEV.CV preveja la necessitat d'adoptar mesures d'intervenció urgent, el centre directiu responsable del Registre ho comunicarà a la propietat i a l'ajuntament, a l'efecte que aquest emeta l'ordre d'execució que corresponga, i establisca la forma i el termini de la realització de les actuacions pertinents. Així mateix, el centre directiu que gestiona el Registre elaborarà un cens amb els edificis pendents d'intervencions urgents, que hi romandran fins que l'ajuntament corresponent li comunique que aquestes intervencions han sigut realitzades.



4. Els ajuntaments, en el seu àmbit municipal, podran utilitzar la informació de la secció corresponent del Registre per a realitzar un seguiment dels IEEV.CV d'habitatges unifamiliars en els termes expressats en els punts anteriors.



DISPOSICIÓ ADDICIONAL



Única. Regla de no despesa

L'aprovació i publicació del present decret no podrà tindre cap incidència en la dotació dels capítols de despesa assignats a la conselleria i, en tot cas, haurà de ser atés amb els mitjans personals i materials de la conselleria competent en matèria d'habitatge.



DISPOSICIONS TRANSITÒRIES



Primera. Edificis amb informe d'inspecció tècnica (ITE) en vigor

Si en el moment de fer-se efectiva l'obligació de disposar de l'informe d'avaluació dels edificis d'habitatges IEEV.CV, establit en aquest decret, ja existeix un informe d'inspecció tècnica (ITE) en vigor que, d'acord amb la normativa autonòmica i municipal, avalue tots o alguns dels aspectes assenyalats en els apartats 1, 2 i 3 de l'article 4 del present decret, l'informe resultant d'aquell ITE es donarà per convalidat com IEEV.CV sempre que s'afija l'avaluació d'eficiència energètica de l'edifici, durant el període de vigència de l'ITE.



Els ajuntaments comunicaran la convalidació de l'ITE i el seu període de vigència al centre directiu que gestiona el Registre.

La futura renovació de l'ITE, expirada la seua vigència, comportarà l'obligació de redactar i registrar l'IEEV.CV segons el que es disposa en aquest decret.



Segona. Edificis amb informe d'avaluació, IEE-CV, en vigor

Si amb anterioritat a l'entrada en vigor del present decret, l'edifici ja compta amb un informe d'avaluació dels edificis, IEE.CV en vigor, confeccionat mitjançant l'aplicació informàtica IEE.WIN i tramitat i presentat telemàticament a través de la seu electrònica de la Generalitat, https://sede.gva.es, el centre directiu que gestiona el Registre autonòmic de l'IEEV.CV l'inscriurà en els termes previstos en l'apartat 2 de l'article 6, amb efectes des de la data de presentació.





DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA



Única. Derogació

Queden derogades totes aquelles disposicions d'igual o inferior rang que s'oposen al que disposa aquest decret.



DISPOSICIONS FINALS



Primera. Habilitació normativa

S'habilita la persona titular de la conselleria competent en matèria d'habitatge per a dictar les normes que siguen necessàries per a l'execució i desplegament d'aquest decret.

Segona. Entrada en vigor

El present decret entrarà en vigor als tres mesos de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



València, 27 d'abril de 2018



El president de la Generalitat,

XIMO PUIG I FERRER

Mapa web