Ficha docv

Ficha docv









RESOLUCIÓ de 4 de gener de 2018, del director general de Relacions amb les Corts, per la qual es publica el Conveni marc entre Ciutat de les Arts i les Ciències, SA, la Fundació Oceanogràfic de la Comunitat Valenciana i la Fundació de la Comunitat Valenciana Hospital General per a la Investigació Biomèdica, Docència i Desenvolupament de les Ciències de la Salut, per a la col·laboració en el projecte «Genètica molecular». [2018/97]

(DOGV núm. 8213 de 16.01.2018) Ref. Base de dades 000488/2018


  • Anàlisi documental

    Texto
    texto texto
    Origen de disposició: Presidència de la Generalitat
    Grup temàtic: Convenis Generalitat
    Descriptors:
      Temàtics: Ciutat de les Arts i de les Ciències, SA





Ciutat de les Arts i les Ciències, SA (CACSA), la Fundació Oceanogràfic de la Comunitat Valenciana i la Fundació de la Comunitat Valenciana Hospital General per a la Investigació Biomèdica, Docència i Desenvolupament de les Ciències de la Salut han subscrit, el dia 16 de novembre de 2017, un conveni marc per a la col·laboració en el projecte «Genètica molecular», i conforme amb allò que preveu l'article 20 del Decret 176/2014, de 10 d'octubre, del Consell, pel qual es regulen els convenis que subscriga la Generalitat i el seu registre, una vegada inscrit en el Registre de Convenis de la Generalitat amb data 4 de gener de 2018 i número 6/2018, és procedent la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana del conveni esmentat, que figura com a annex d'aquesta resolució.



València, 4 de gener de 2018.– El director general de Relacions amb les Corts: Antonio Torres Salvador.







Conveni marc de col·laboració entre Ciutat de les Arts i les Ciències, SA, Fundació Oceanogràfic de la Comunitat Valenciana i Fundació de l'Hospital General de València, per a la col·laboració en el projecte «Genètica molecular»



València, 16 de novembre de 2017



Reunits

D'una part, Raquel Gálvez Balaguer, amb NIF 53056867F, major d'edat, que actua en nom i representació de la Fundació de la Comunitat Valenciana Hospital General per a la Investigació Biomèdica, Docència I Desenvolupament de les Ciències de la Salut (d'ara en avant, denominada la Fundació), amb CIF G96792221 i amb domicili social a València (46014), avinguda de les Tres Creus, s/n. Aquesta representació la té en qualitat de gerent, segons consta en escriptura pública de poder atorgada a favor seu el 14 de setembre de 2017, davant del notari de València, Fernando Corbí Coloma, amb el número 1.150 del seu protocol.

D'altra part, Enrique Vidal Pérez, que actua en nom i representació de Ciutat de les Arts i de les Ciències, SA (d'ara en avant, CACSA), en qualitat de director general, segons consta en escriptura de poder atorgada a favor seu el 2 d'octubre de 2015, davant del notari de València, Juan Bover Belenguer, número 1910 del seu protocol; entitat domiciliada a València, avinguda del Professor López Piñero (Historiador de la Medicina), número 7, amb CIF A46483095.

I d'una altra part, Leocadia García Bartual, en nom i representació de Fundació Oceanogràfic de la Comunitat Valenciana (d'ara en avant, Fundació Oceanogràfic), amb domicili a aquests efectes a València, Gran Via Marqués del Túria núm. 19, CP 46005. Leocadia García Bartual actua en qualitat de gerent i exerceix les facultats conferides en escriptura pública de nomenament de gerent i apoderament atorgada a favor seu el dia 9 de maig de 2016, davant del notari de València, Alejandro Cervera Taulet, amb el número 1602 del seu protocol. Aquesta escriptura està pendent d'inscripció en el Registre de Fundacions de la Comunitat Valenciana.

D'ara en avant, CACSA, Fundació Oceanogràfic i Fundació de l'Hospital General de València seran denominades, conjuntament, com a les parts i, individualment, la part.

Les parts, com que es reconeixen mútuament capacitat jurídica suficient, subscriuen en nom de les respectives entitats el present conveni marc (el conveni marc) i, a aquest efecte,





Manifesten



I. Que la Fundació HGV és una entitat sense ànim de lucre que persegueix fins d'interés general, i que té com a objectius, entre altres, promoure i afavorir la investigació biomèdica, la docència i el desenvolupament científic, tècnic i ètic de les Ciències de la Salut, inscrita en el Registre de la Comunitat Valenciana, Conselleria de Justícia i Administracions Públiques, amb número 336(v), i que està inclosa entre les entitats beneficiàries del mecenatge indicades en l'article 16 de la Llei 49/2002, de 23 de desembre, de règim fiscal de les entitats sense fins lucratius i dels incentius fiscals al mecenatge.



II. Que la Fundació HGV preveu dur a terme diverses activitats en compliment dels seus fins i, atés el seu interés sanitari i el seu benefici per a la col·lectivitat, el col·laborador desitja cooperar econòmicament amb la Fundació en el desenvolupament i la implementació d'aquestes, subscrivint un conveni marc.

III. Que CACSA és l'empresa pública de la Generalitat Valenciana, creada pel Decret 225/1991, del Consell, de 9 de desembre, l'objecte social del qual consisteix en la promoció, organització i gestió de totes les activitats que requerisquen la preparació, construcció i posada en funcionament del projecte de la Generalitat Valenciana denominat Ciutat de les Arts i les Ciències de València, així com de la promoció, organització i gestió de l'explotació de les activitats i serveis a desenvolupar en els immobles d'instal·lacions que l'integren. Dins d'aquest projecte està l'Oceanogràfic.

IV. Que la Fundació Oceanogràfic és una fundació (i) vàlidament constituïda en virtut d'escriptura pública atorgada el dia 9 de març de 2016, davant del notari de l'Il·lustre Col·legi de València, Alejandro Cervera Taulet, amb el número 863 del seu protocol; (ii) degudament inscrita en el Registre de Fundacions de la Comunitat Valenciana amb el número 598V, i (iii) amb un únic soci fundador que és la societat mercantil AVANQUA Oceanogràfic-Àgora, SL (d'ara en avant AVANQUA) i l'objectiu principal de la qual, al marge dels propis de gestió i explotació de l'Oceanogràfic, segons es defineix més avall, és la investigació i conservació de les espècies vinculades a mitjans aquàtics i els seus hàbitats naturals, així com a l'educació i la divulgació científica. En concret, es deixa constància que:

– AVANQUA és l'empresa titular de l'explotació i gestió de l'Oceanogràfic, dins del qual hi ha un equip tècnic i humà responsable del benestar i la salut dels animals albergats, així com del desenvolupament de línies d'investigació per a la seua conservació, atenció i millora. En particular, AVANQUA ha resultat adjudicatària del contracte número PA 7/14 de la Generalitat Valenciana per a la «gestió i explotació dels edificis i instal·lacions de l'Oceanogràfic i l'Àgora, i suport a Ciutat de les Arts i de les Ciències, SA, per a la dinamització de la Ciutat de les Arts i de les Ciències» (el contracte amb CACSA).

– La constitució de la Fundació per part d'AVANQUA resulta particularment del compromís assumit per aquesta en l'oferta presentada per a l'adjudicació del contracte amb CACSA (apartat 2.6.3.1 del Pla de gestió de qualitat i responsabilitat social empresarial presentat per AVANQUA en compliment del plec de prescripcions tècniques del contracte amb CACSA). Segons el que preveu aquest document, la Fundació es constitueix per a canalitzar a través d'aquesta aquelles accions del programa de responsabilitat social empresarial (d'ara en avant, RSE) d'AVANQUA. En aquest sentit, AVANQUA i la Fundació han subscrit un acord marc de col·laboració a través del qual AVANQUA presta suport a les activitats de la Fundació.

V. Que CACSA i la Fundació Oceanogràfic, cada una dedicada entre altres fins a la investigació sobre espècies de fauna i flora, tenen com un dels seus objectius el desenvolupament de projectes científics aplicats al benestar animal i a la conservació de la biodiversitat marina.



VI. Que les parts estan interessades en l'establiment d'un marc de col·laboració destinat a la creació d'un banc de teixits i la creació d'una estreta xarxa d'encallaments de fauna marina a la Comunitat Valenciana.

VII. En virtut d'això anterior, les parts formalitzen el present conveni marc d'acord amb les següents







Estipulacions



1. Objecte

L'objecte d'aquest conveni és establir un marc de col·laboració entre les entitats perquè en conjunt puguen realitzar projectes d'investigació i la possibilitat de sol·licitar ajudes econòmiques nacionals i internacionals per a la realització de projectes d'investigació.

Les accions emparades per aquest conveni marc es dirigiran als àmbits següents:

– Estudis evolutius que engloben la busca de biomarcadors associats a l'obesitat. En aquest estudi pretenem seqüenciar el gen MC4R, fortament associat a obesitat severa, en diverses espècies de l'Oceanogràfic, especialment animals marins, però no excloent la possibilitat de seqüenciar altres espècies per a una comprensió evolutiva més gran (pingüins, rèptils, etc.). Pretenem comparar totes les seqüències obtingudes d'aquest gen amb la seqüència humana en l'intent d'identificar possibles variacions genètiques que puguen explicar en part la teoria del gen estalviador proposada en 1962 per Neil.

– Test genètic de paternitat. En aquest estudi pretenem ajudar l'Oceanogràfic a identificar el grau de parentiu en els seus dofins, prioritàriament. Si sorgeix per part d'aquesta entitat la voluntat d'analitzar altres espècies, aquest estudi es podrà, igualment, plantejar.

Aquests són dos exemples dels estudis que pretenem desenvolupar amb l'Oceanogràfic en un primer temps. No obstant això, no excloem d'aquest conveni la possibilitat de desenvolupar altres estudis genètics convenients per a ambdues parts i/o, basant-se en els avanços científics, per a ampliar el nostre coneixement sobre la biologia molecular dels animals localitzats en l'Oceanogràfic.



2. Acords Específics

El present conveni marc podrà desenvolupar-se mitjançant acords específics subscrits entre les parts que regularan les característiques de cada actuació i el contingut mínim dels quals haurà de preveure, entre altres, els aspectes següents:

a) Definició de l'objecte.

b) Descripció d'un pla de treball, incloent-hi les distintes fases del pla i la cronologia del seu desenvolupament.

c) Si és el cas, pressupost total i mitjans materials i humans que requerisca l'acció objecte de conveni específic, amb inclusió detallada de les aportacions que realitzarà cada part per mitjà de depòsit de béns i aportació de recursos financers, materials i humans.

d) Normes per a la coordinació, execució i seguiment del programa o acció, així com els noms de les persones encarregades de portar-les a cap, sense perjudici del que s'establisca en el present conveni marc.



e) Regulació sobre la propietat i explotació dels resultats, si és el cas.

L'amplitud de la col·laboració estarà condicionada, en cada cas, a la disponibilitat dels mitjans de cada organisme, així com a la prioritat que requerisquen els seus propis programes en curs.

L'aplicació i l'execució d'aquest conveni marc, incloent-hi tots els actes jurídics que pogueren dictar-se en la seua execució i desenvolupament, no comportaran obligacions econòmiques, en concret, per a les parts, i, en tot cas, seran ateses amb els seus mitjans personals i materials.



3. Vigència

Aquest conveni marc entrarà en vigor en el moment de la firma i tindrà una duració d'un (1) any, i es podrà prorrogar-se mitjançant un acord subscrit per totes les parts per successius períodes anuals, després de l'avís previ amb un (1) mes d'antelació respecte de la finalització, fins un màxim de quatre anys.

En tot cas, la cooperació de les parts es prolongarà fins a la finalització de les accions que estiguen en execució. No obstant això, quedarà resolt aquest conveni en el supòsit de finalització del contracte amb CACSA, llevat d'autorització expressa per part de CACSA, i, en aquest cas, CACSA o l'empresa assignada per aquesta assumiran els corresponents compromisos davant de tercers.



4. Obligacions de les parts

Les obligacions per les parts s'arreplegaran en els convenis específics que es realitzaran a l'empara de l'article 83 de la Llei orgànica d'universitats (LOU) resultants del present conveni marc.

5. Seguiment de l'acord

Es designen com a responsables del seguiment d'aquest acord, el Sr. Javier León, per part de CACSA, Daniel García, per part de la Fundació Oceanogràfic, i David Albuquerque per part de Fundació de l'Hospital General de València.

Als responsables del seguiment els correspondrà supervisar l'execució del present conveni marc, adoptar les decisions i dictar les instruccions necessàries a fi d'assegurar el compliment de les prestacions derivades de l'acord.

Qualsevol avís, sol·licitud, notificació o comunicació relacionats amb l'execució i el compliment d'aquest conveni marc es comunicarà per escrit als responsables en les adreces següents:



Per CACSA:

Javier León: jleon@cac.es

Eduardo Primo Yúfera, 1B, 46013 València

Tel. 961 975 556.



Per Fundació HGV:

David Albuquerque: dav.albuquerque@gmail.com

Avinguda Tres Creus, 2, pavelló B. 4a, València

Tel. 963 131 800 (ext. 437230)



Per Fundació Oceanogràfic

Daniel Garcia: dgarcia@oceanografic.org

Eduardo Primo Yúfera, 1B, 46013 València

Tel. 961 974 500



6. Difusió de la publicitat

Les parts es comprometen a difondre les activitats, projectes i programes de col·laboració entre elles, derivades d'aquest conveni marc i dels respectius convenis específics que se subscriguen, així com aquella informació que consideren d'interés mutu.

Les parts destacaran en totes les activitats que es realitzen, en desplegament del present conveni marc, la col·laboració prestada entre elles, i hauran d'incorporar els respectius logotips, després de l'aprovació prèvia, en tots els materials que es reproduïsquen i utilitzen per a la publicitat de les actuacions desenvolupades.

Les iniciatives de difusió en els mitjans de comunicació es planificaran i executaran amb l'acord previ entre els departaments de comunicació de les entitats firmants.

Les activitats es desenvoluparan sota la responsabilitat exclusiva del grup investigador, que s'hauran d'ajustar en tot moment a l'àmbit cientificosanitari. Així mateix, la Fundació HGV es compromet a preservar la condició altruista de la participació del col·laborador en les activitats, difonent la dita participació, i a respectar en tot moment el marc legal vigent, evitant realitzar qualsevol tipus d'actuació que poguera comprometre o perjudicar els interessos o el bon nom del col·laborador.



La difusió de la participació del col·laborador en les activitats de la Fundació HGV es durà a terme per algun dels mitjans següents:



– La Fundació HGV es compromet a difondre la participació i col·laboració del col·laborador, mitjançant la inserció de la seua marca, denominació social o logos en tots els rètols, impresos, catàlegs, segells, propaganda i en qualsevol altra informació que es publique o edite en relació amb l'activitat.

– La Fundació HGV es compromet que siga mencionada la col·laboració del col·laborador en tots els actes de difusió referits a l'activitat.



– El col·laborador podrà fer pública la seua participació en les activitats de la Fundació, sota la denominació d'entitat col·laboradora de la Fundació Investigació de l'Hospital General Universitari de València.



– A fi que el col·laborador puga efectuar un correcte seguiment de l'aplicació per part del grup investigador dels recursos que el col·laborador ha destinat a les activitats, i verificar-ne la bona marxa, el grup investigador informarà el col·laborador, sempre que aquesta entitat li ho sol·licite, de l'estat i el desenvolupament de les activitats.



En tot cas, la difusió de la participació del col·laborador en les activitats de la Fundació es limitarà a l'ús dels seus logotips o signes distintius, i quedarà expressament exclosa d'aquest conveni la publicitat, o la difusió de qualsevol producte o servei que puga prestar el col·laborador.



La grandària i disposició de les reproduccions del nom i logotip del col·laborador s'ajustaran als criteris estètics que la Fundació HGV té establits per a aquest tipus de col·laboracions en els distints suports i que el col·laborador manifesta que li han sigut presentats i els coneix detalladament.

Per la seua banda, el col·laborador facilitarà a la Fundació la marca i el logotip amb què desitja que es reconega gràficament.



7. Propietat dels béns

En el cas que, en el desenvolupament de les actuacions pròpies d'aquest conveni marc, les parts aporten en depòsit qualsevol bé, la seua propietat serà en tot moment de l'entitat que els haja aportat, sense que en cap cas aquesta circumstància puga habilitar la part que els haja rebut en depòsit per a l'adquisició de la propietat o d'una cessió d'ús.



La propietat dels béns mobles, immobles, materials o immaterials, que es puguen adquirir en el marc del present conveni, es determinarà, en cada cas, en el corresponent conveni específic.

L'entitat que haja rebut béns en depòsit assumirà a càrrec seu l'establiment de les adequades condicions de seguretat i vigilància d'aquests, i en garantirà una correcta conservació. El depositari dels béns es compromet a informar, amb caràcter immediat, el propietari, de qualsevol circumstància que poguera alterar-ne l'estat original, a fi d'adoptar com més prompte millor, les mesures necessàries per a evitar o reparar el seu deteriorament.

Si per demora en aquesta notificació, els béns en depòsit patiren deteriorament, els costos de reparació aniran a càrrec de l'entitat depositària, llevat que la demora es produïra per causa de força major o cas fortuït.

El propietari dels béns assumirà a càrrec seu els costos de trasllat, del manteniment i la neteja, excepte en el cas assenyalat en el paràgraf anterior.

Qualsevol canvi de la ubicació inicial dels béns depositats, així com de les condicions inicials del depòsit que pogueren afectar els béns, serà autoritzada prèviament i per escrit pel propietari, i el depositari haurà de respectar totes les instruccions i recomanacions que realitze el depositant a fi de garantir-ne la seguretat i correcta conservació.



No se sotmetrà els béns a cap tractament sense el consentiment previ exprés del propietari.

Si els béns patiren deteriorament per haver-se realitzat canvis d'ubicació no autoritzats, o havent sigut autoritzats no es van respectar les instruccions i recomanacions del propietari, els costos de reparació aniran a càrrec del depositari.

El propietari dels béns podrà realitzar totes les visites que considere necessàries a fi de supervisar-ne l'adequada conservació, i realitzar tasques de neteja i manteniment dins de l'horari habitual fixat per la part depositària en les seues instal·lacions.

El depositari serà responsable de la pèrdua del béns, llevat que la dita pèrdua tinga lloc per causa de força major o cas fortuït.

En allò no previst en el present conveni marc, es tindrà en compte el que disposa el Codi Civil per als contractes de depòsit.



8. Protecció de dades de caràcter personal

Les parts s'obliguen a complir la normativa vigent en relació amb la protecció de dades de caràcter personal, en especial amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i el Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de desplegament, i es comprometen a adoptar totes les mesures de seguretat exigides per la dita normativa. En cap cas aquest conveni marc comporta una cessió o comunicació de dades de caràcter personal incloses en els respectius fitxers de les parts. En el cas que per qualsevol causa haja de realitzar-se per qualsevol de les parts una comunicació de dades de caràcter personal incloses en els seus fitxers, el cedent haurà de comptar amb el consentiment previ, exprés i inequívoc dels afectats per a la dita cessió, i els haurà d'informar del seu destinatari o de la finalitat de la comunicació.





9. Confidencialitat

Les parts s'obliguen a no divulgar la informació que s'intercanvien; aquest caràcter afecta, en particular, els secrets tècnics o comercials i els aspectes confidencials que s'indiquen.

Les parts s'obliguen a tractar de manera confidencial i a no reproduir, publicar, ni difondre cap informació comercial, financera o tècnica que puguen conéixer amb motiu de la seua relació contractual. VISAVET assumeix l'obligació de guardar un estricte sigil professional entorn de tots aquells temes relacionats amb CACSA. En cap cas, els documents i les informacions podran ser utilitzats per a fins diferents dels previstos en aquest conveni marc. VISAVET es compromet a traslladar aquesta obligació al seu personal i, en especial, a aquell que es trasllade a les instal·lacions de CACSA, i en respondrà del compliment.



Una vegada extingit el conveni marc, cada part esborrarà o destruirà tota la informació que sobre aquesta relació haja emmagatzemat en qualsevol suport o haja reproduït per qualsevol procediment, exceptuant-ne la informació que per qualsevol disposició legal estiga obligat a conservar.



10. Modificacions

Ateses les característiques i la duració d'aquest conveni marc, en tot moment mantindran totes les parts interessades la predisposició a efectuar els ajustos i les rectificacions necessàries que enriquisquen la missió i els objectius del conveni.

Qualsevol modificació o addició a aquest conveni marc haurà de fer-se per mitjà d'addenda, que hauran de signar les persones amb poder suficient en nom de cada una de les parts.



11. Resolució

El present conveni marc es podrà resoldre per qualsevol de les causes següents:

– De mutu acord de les tres parts que subscriuen aquest conveni marc.

– Per finalització de la vigència del present conveni marc o qualsevol de les seues pròrrogues.

– Unilateralment, per qualsevol de les parts, amb l'avís previ exprés amb 30 dies d'antelació.

– Unilateralment, per qualsevol de les parts, quan l'altra o les altres hagen infringit les seues obligacions.

En el cas que hi haja alguna actuació en marxa en el moment d'instar-ne la resolució, les parts convenen que aquesta es portarà a terme, i es procedirà a resoldre'l en el moment de la terminació de l'actuació.



12. Publicació

El present conveni es publicarà en el portal de transparència de la web de CACSA, de conformitat amb els articles 9.1 c) i 10.2 de la Llei 2/2015, de 2 d'abril, de la Generalitat, de transparència, bon govern i participació ciutadana de la Comunitat Valenciana.



13. Règim jurídic i jurisdicció competent

El present conveni marc es regirà pel que s'hi disposa i, a més, pel que disposa la normativa aplicable a l'objecte del conveni.



En els casos de dubtes o diferències suscitades per l'aplicació, interpretació o resolució del conveni marc, es procurarà que siguen resoltes de comú acord entre les parts. Si no s'aconsegueix el dit acord, les discrepàncies seran sotmeses per qualsevol de les parts davant dels jutjats i tribunals ordinaris de la ciutat de València, amb expressa renúncia al fur propi que respectivament els poguera correspondre.



I com a prova de conformitat amb el que s'ha exposat, les parts firmen aquest document, en triple exemplar, al lloc i en la data indicats.





Per la Fundació Hospital General de València: Raquel Gálvez Balaguer

Per Ciutat de les Arts i les Ciències, SA: Enrique Vidal Pérez

Per la Fundació Oceanogràfic de la Comunitat Valenciana: Leocadia García Bartual

Mapa web