Ficha docv

Ficha docv









RESOLUCIÓ de 18 de desembre de 2019, del vicepresident executiu de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI) per la qual es convoquen ajudes en matèria d'enfortiment i desenvolupament del Sistema Valencià d'Innovació per a la millora del model productiu per als exercicis 2020-2021. [2019/12308]

(DOGV núm. 8705 de 26.12.2019) Ref. Base de dades 011242/2019




Índex



Preàmbul

Primer. Objecte i finalitat

Segon. Finançament i quantia pressupostària de les ajudes

Tercer. Entitats beneficiàries

Quart. Terminis i forma de presentació de les sol·licituds

Cinqué. Òrgans d'instrucció i resolució del procediment de concessió

Sisé. Modificació de la resolució de concessió

Seté. Renúncies i substitucions.

Huité. Període d'execució del projecte i termini de justificació de les ajudes

Nové. Pagament de l'ajuda

Desé. Publicitat de les ajudes rebudes

Onzé. Concurrència i compatibilitat d'ajudes

Dotzé. Protecció de dades

Tretzé. Recursos contra la convocatòria

Catorzé. Facultats de la Vicepresidència Executiva de l'AVI

Quinzé. Entrada en vigor

Annexos

Annex I. Valorització i transferència de resultats d'investigació a les empreses

Annex II. Promoció del talent: agents d'innovació, incorporació d'investigadors i tecnòlegs per a projectes d'innovació en empreses i doctorands empresarials

Annex III. Impuls a la compra pública innovadora (CPI)

Annex IV. Projectes estratègics en cooperació

Annex V. Consolidació de la cadena de valor empresarial

Annex VI. Accions complementàries d'impuls i enfortiment de la innovació





PREÀMBUL



Mitjançant el Decret 9/2018, de 30 de maig, del president de la Generalitat, s'estableixen les bases reguladores per a la concessió d'ajudes en matèria d'enfortiment i desenvolupament del Sistema Valencià d'Innovació per a la millora del model productiu.

En aquesta resolució es convoquen ajudes en diversos àmbits d'actuació dirigides a enfortir i desenvolupar el nostre sistema valencià d'innovació.

En virtut del que s'ha exposat, i de conformitat amb el que estableixen els articles 160.4.b i 166 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del sector públic instrumental i de subvencions; l'article 14.1.h de la Llei 1/2017, d'1 de febrer, de la Generalitat, per la qual es crea l'Agència Valenciana de la Innovació, així com l'article 6.1 de l'esmentat Decret 9/2018, de 30 de maig, resolc





Primer. Objecte i finalitat

Aquesta resolució té per objecte l'aprovació de la convocatòria per a les actuacions executables durant els anys 2020 i 2021 de les diferents ajudes regulades en el Decret 9/2018, de 30 de maig, del president de la Generalitat, pel qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió d'ajudes en matèria d'enfortiment i desenvolupament del Sistema Valencià d'Innovació per a la millora del model productiu (d'ara en avant, bases reguladores), publicat en el DOGV número 8312, de 7 de juny de 2018. Les ajudes convocades figuren com a annexos d'aquesta resolució en els àmbits següents:



– Valorització i transferència de resultats d'investigació a les empreses.

– Promoció del talent.

– Impuls a la compra pública innovadora (CPI).

– Projectes estratègics en cooperació.

– Consolidació de la cadena de valor empresarial.

– Accions complementàries d'impuls i enfortiment de la innovació.





Segon. Finançament i quantia pressupostària de les ajudes

1. Aquesta convocatòria de subvencions es realitza pel procediment de tramitació anticipada d'expedients de despesa, previst en l'article 167 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, i en l'Ordre de 26 de setembre de 1994, de la Conselleria d'Economia i Hisenda.



2. En el marc del que disposa el projecte de Llei de pressupostos de la Generalitat per a l'exercici 2020, la quantia màxima destinada a finançar les ajudes d'aquesta convocatòria serà 12.637.283,02 euros, que es distribueixen conforme al desglossament següent:



La dotació que s'ha fixat en cada una de les línies pressupostàries per als exercicis 2021 i 2022 és per un import que no excedeix el 70 % i el 60 %, respectivament, del pressupost estimat per a aquestes línies en el Projecte de llei de pressupostos de la Generalitat per a l'exercici 2020, de conformitat amb el que disposa l'article 40.3 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.

3. No obstant això, l'import màxim estimat de les ajudes convocades per aquesta resolució queda condicionat a l'existència de crèdit adequat i suficient per a atendre-les en la Llei de pressupostos de la Generalitat que resulte aprovada per a l'exercici 2020.

4. Una vegada aprovada i publicada l'esmentada llei de pressupostos, per resolució d'aquesta vicepresidència executiva es donarà publicitat a la línia pressupostària concreta i l'import global màxim destinat a la concessió de les ajudes previstes en aquesta convocatòria. D'acord amb el que preveu l'article 56.2 del Reial decret 887/2006, en els supòsits en què el crèdit pressupostari que resulte aprovat en la Llei de pressupostos per a l'exercici 2020 siga superior a la quantia inicialment estimada, se'n podrà decidir l'aplicació o no a la convocatòria, prèvia tramitació de l'expedient corresponent de despesa abans de la resolució, sense necessitat de nova convocatòria.

5. Quan una línia d'actuació determinada preveja diverses sublínies d'ajuda, per a cada anualitat, el pressupost assignat a una sublínia serà el resultat de multiplicar el pressupost total d'ajuda de la línia en què s'inclou la sublínia esmentada pel quocient entre la suma del cost subvencionable dels projectes presentats en la sublínia esmentada, i la suma del cost subvencionable de tots els projectes presentats en la línia d'actuació en què s'inclou.

6. En les tres línies d'actuació del Programa de promoció del talent, si, per a cada anualitat, després de la resolució de concessió d'ajuda queda pressupost no assignat en alguna d'aquestes, podrà destinar-se a qualsevol de les altres dues línies d'aquest programa atés el criteri de proporcionalitat indicat en el paràgraf anterior.

7. En les dues línies d'actuació del Programa d'impuls a la compra pública innovadora (CPI), si, per a cada anualitat, després de la resolució de concessió d'ajuda queda pressupost no assignat en alguna d'aquestes, podrà destinar-se a l'altra línia d'aquest programa.

8. En els dos programes: projectes estratègics en cooperació i consolidació de la cadena de valor empresarial, si després de la resolució de concessió d'ajuda queda pressupost no assignat en algun d'aquests, podrà destinar-se a l'altre programa, i els dos estaran afectes al mateix capítol pressupostari.

9. La quantia màxima establida en l'apartat primer podrà incrementar-se amb una quantia addicional de l'import total, quan, com a conseqüència de la concurrència d'alguna de les circumstàncies previstes en l'article 58 del reglament que desenvolupa la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, es produïsca un augment de crèdit disponible abans de la resolució de concessió de l'ajuda.

10. L'efectivitat de la quantia addicional queda condicionada a la declaració de disponibilitat del crèdit com a conseqüència de les circumstàncies assenyalades anteriorment i, si escau, a la prèvia aprovació de la modificació pressupostària que hi procedisca, en un moment anterior a la resolució de la concessió de l'ajuda.

11. En tot cas, la declaració del crèdit final disponible i la seua distribució definitiva, es publicarà en la Base Nacional de Dades de Subvencions (BNDS) i en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana amb caràcter previ a la resolució de la concessió, sense que aquesta publicitat implique l'obertura de termini per a presentar noves sol·licituds, ni l'inici de nou còmput de termini per a resoldre.

12. Les ajudes contingudes en aquesta convocatòria podran ser cofinançades pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional o pel Fons Social Europeu.



Tercer. Entitats beneficiàries

Podran ser entitats beneficiàries d'aquestes subvencions les previstes en les bases reguladores, sempre que complisquen, dins del termini de presentació de les sol·licituds, els requisits fixats en aquestes i en el que addicionalment disposen els annexos d'aquesta convocatòria.





Quart. Terminis i forma de presentació de les sol·licituds

1. El termini de presentació de sol·licituds d'aquest procediment en què la concessió és en règim de concurrència competitiva serà des del 27 de gener fins al 14 de febrer de 2020. Només seran admeses les sol·licituds que hagen sigut gravades en la seu electrònica de la Generalitat abans de les 24.00 hores de l'últim dia de termini de presentació.

2. La presentació de les sol·licituds s'ajustarà al que estableix l'article 8 de les bases reguladores.

3. La sol·licitud es farà mitjançant un formulari d'emplenament electrònic, i serà obligatòria la seua presentació en línia a la seu electrònica de la Generalitat, en el marc d'un tràmit telemàtic a través dels mitjans disponibles en la pàgina web de l'AVI http://innoavi.es/actuaciones-proyectos/, amb signatura i registre electrònic.

4. La sol·licitud inclourà la declaració responsable relativa al compliment per part de l'entitat sol·licitant dels requisits a què fa referència l'article 5 de les bases reguladores. La presentació de la declaració responsable faculta l'Administració per a verificar en qualsevol moment la veracitat de les dades declarades.

5. Junt amb el formulari electrònic de sol·licitud degudament emplenat, l'entitat sol·licitant haurà d'adjuntar en el termini indicat en l'apartat 1 la documentació següent, que es considerarà part integrant i contingut mínim de la sol·licitud, a l'efecte del que disposa l'article 8.1 de les bases reguladores:

5.1. Documentació tècnica:

5.1.1. Memòria descriptiva del projecte segons els models normalitzats disponibles en la pàgina web de l'AVI http://innoavi.es/actuaciones-proyectos/.

En cas de projectes plurianuals, a fi d'efectuar el pagament a compte quan finalitze la primera anualitat a què es refereix el resolc nové, la memòria descriptiva haurà d'indicar de manera expressa el resultat del projecte que es pretén obtindre en la primera anualitat i haurà de constituir una fita fonamental de les accions programades per a tot el projecte, que especifique, per anualitats, les fases i el pressupost en què se'n preveu l'execució.

Les despeses previstes en el projecte objecte d'ajuda hauran de ser realitzades en cadascun dels anys per a què es concedisca l'ajuda, tal com establisca la resolució de concessió. L'absència de descripció detallada del contingut de la memòria o del pressupost del projecte implicarà en funció de la seua naturalesa, una menor puntuació en l'avaluació del projecte, la reducció del pressupost presentat, o inclús la denegació de l'ajuda sol·licitada.

En cas de projectes plurianuals el pressupost subvencionable corresponent a les actuacions executables durant 2020 haurà d'estar comprés entre el 50 % i el 55 % dels costos totals associats al projecte, a excepció dels corresponents al programa de Promoció del Talent, els quals, no obstant això, hauran de guardar una adequada proporció temporal que siga d'acord amb la seua execució.

Després de la revisió del contingut de la memòria tècnica presentada per l'entitat sol·licitant, l'AVI podrà limitar la seua consideració d'un projecte plurianual com a anual, modificar la distribució per anualitats del pressupost elegible dels projectes presentats a l'objecte tant de que es complisca el requisit percentual indicat en el paràgraf anterior, com, si és el cas, ser necessari per a aconseguir una adequada distribució pressupostària de les ajudes a concedir, inclús fora dels dits percentatges, a fi de subjectar-se al crèdit disponible, d'acord amb el procediment previst en l'art. 61 del Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, aprovat per Reial decret 887/2006, de 21 de juliol.

5.1.2. En cas que l'entitat sol·licitant siga un organisme d'investigació i les activitats desenvolupades en l'àmbit del projecte tinguen caràcter no econòmic, segons el que disposa l'apartat 2, epígraf 19, del marc comunitari sobre ajudes estatals a la investigació, desenvolupament i innovació (DOC 198, 27.06.2014; DOUE 27.06.2014), i no consisteix en l'oferta de béns i serveis en cap mercat, haurà d'adjuntar-se junt amb la sol·licitud declaració expressa del representant legal de l'entitat sol·licitant que el projecte no té caràcter econòmic.



5.1.3. En cas d'entitats beneficiàries i projectes no previstos en l'apartat anterior i per als programes i les línies indicats a continuació haurà d'adjuntar-se, junt amb la sol·licitud d'ajuda, declaració expressa del representant legal de l'entitat sol·licitant de les ajudes de minimis sol·licitades i rebudes en l'exercici fiscal en curs, així com de les rebudes durant els dos exercicis fiscals anteriors:

– Promoció del talent en totes les seues línies.

– Impuls a la compra pública innovadora (CPI) «L1. Foment dels projectes d'I+D+i» quan la seua tipologia corresponga a innovació de producte i «L2. Impuls de la demanda de licitacions de productes i serveis innovadors».

– Projectes estratègics en cooperació quan la tipologia corresponga a innovació de producte.

– Consolidació de la cadena de valor empresarial quan la tipologia corresponga a innovació de producte.

– Accions complementàries d'impuls i enfortiment de la innovació.



5.1.4. En cas de grans empreses (d'acord amb la definició prevista en l'article 3 de les bases reguladores), per a l'execució de projectes dels programes d'impuls de la compra pública innovadora en la seua línia «L1. Foment dels projectes d'I+D+i destinats a la compra pública d'innovació», projectes estratègics en cooperació i de consolidació de la cadena de valor empresarial –exclosos els projectes la tipologia d'innovació dels quals siga de producte, definit d'acord amb l'article 3 esmentat d'aquestes bases–, informe justificatiu que demostre l'efecte incentivador de l'ajuda sol·licitada en els termes establits en la disposició addicional tercera de les bases reguladores.



5.1.5. Documentació addicional que, si escau, s'indique per a cada actuació en l'annex corresponent d'aquesta convocatòria.

5.2. Documentació juridicoadministrativa:

5.2.1. En el cas d'entitats sol·licitants no inscrites en el Registre Mercantil:

– Estatuts o documentació acreditativa de la constitució de l'entitat sol·licitant.

– Document acreditatiu de poders per a actuar com a representant legal de l'entitat que sol·licita l'ajuda.

No serà necessari aportar la documentació anterior quan ja obre en poder de l'AVI, sempre que es mantinga vigent des de l'última presentació, i així es declare pel representant legal de l'entitat sol·licitant.



5.2.2. Declaració expressa de no haver rebut subvencions concurrents, ajudes, ingressos o recursos públics o privats que puguen afectar la compatibilitat per a les mateixes actuacions objecte d'ajuda.

6. En el cas d'entitats sol·licitants inscrites en el Registre Mercantil, la signatura de la sol·licitud comporta l'autorització a l'òrgan gestor per a obtindre informació del registre esmentat per a la comprovació relativa a la personalitat jurídica de l'entitat sol·licitant i dels poders del signant per a actuar com a representant legal d'aquesta. No obstant això, l'AVI, quan no puga recaptar-los, podrà requerir a l'entitat sol·licitant la presentació de documents per a la comprovació esmentada.

7. La signatura de la sol·licitud comporta l'autorització a l'òrgan gestor per a recaptar els certificats que han d'emetre l'Agència Estatal d'Administració Tributària, la Tresoreria General de la Seguretat Social i la conselleria competent en matèria d'hisenda o tributs que acrediten el compliment per l'entitat sol·licitant de les seues obligacions tributàries i amb la Seguretat Social. No obstant això, en el cas d'oposició expressa a aquesta autorització en la sol·licitud, els qui sol·liciten aquestes subvencions podran acreditar directament el compliment de les obligacions referides mitjançant l'aportació de les certificacions corresponents.



8. En el cas de presentar-se sol·licituds que no s'hagen emplenat aportant tota la informació que es requereix i/o no hagen acompanyat tota la documentació establida en la convocatòria, l'òrgan instructor requerirà l'interessat a través de la Carpeta Ciutadana del Punt d'Accés General de l'Administració General de l'Estat en l'adreça web https://sede.administracion.gob.es/carpeta/home.htm perquè, en el termini de deu dies hàbils, esmene la falta o acompanye els documents preceptius, amb indicació que, si així no ho fa, se'l tindrà per desistit en la seua petició, prèvia resolució i d'acord amb el que preveuen els articles 68 i 21 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Es podrà requerir la informació que resulte necessària per a poder comprovar la documentació exigida.



9. La utilització dels mitjans electrònics establits per l'AVI a través de la pàgina web http://innoavi.es/actuaciones-proyectos/ serà obligatòria per a la presentació per part dels interessats de la informació requerida per l'AVI, així com de qualsevol altre escrit o comunicació.



10. En el cas que una mateixa entitat sol·licitant presente diverses sol·licituds per a un mateix projecte, únicament es considerarà vàlida l'última presentada en termini. Quan l'annex corresponent d'aquesta convocatòria preveja la impossibilitat de presentar més d'una sol·licitud sobre projectes diferents, en cas de presentar-se'n més d'una, solament es considerarà vàlida l'última presentada en termini.



Cinqué. Òrgans d'instrucció i resolució del procediment de concessió



1. Els òrgans d'instrucció per a cada una de les ajudes convocades seran els que s'indiquen a continuació:



Programa Òrgan instructor

Valorització i transferència de resultats d'investigació a les

empreses Servei de Cooperació entre

els Agents del Sistema Valencià d'Innovació

Promoció del talent Servei de Promoció del Coneixement i el Talent

Impuls a la compra pública innovadora (CPI) Servei d'Innovació en el Sector Públic i Compra Pública

d'Innovació

Projectes estratègics en cooperació Servei de Cooperació entre

els Agents del Sistema Valencià d'Innovació

Consolidació de la cadena de valor empresarial Servei de Cooperació entre

els Agents del Sistema Valencià d'Innovació

Accions complementàries d'impuls i enfortiment de la innovació Servei d'Innovació en el

Sector Públic i Compra Pública d'Innovació





2. En cas que diverses sol·licituds tinguen la mateixa puntuació, es procedirà a resoldre l'empat tenint en compte les sol·licituds que hagen obtingut una puntuació més elevada en els criteris d'avaluació indicats en l'annex corresponent i considerats, per a dirimir l'empat, en l'ordre següent: a, b, c i d.

Si persisteix l'empat, per a la resolució es tindrà en compte l'ordre de registre d'entrada de la sol·licitud.

3. Es podran sol·licitar tots els informes que s'estimen necessaris per a resoldre el procediment de concessió. Referent a això, les sol·licituds podran ser objecte d'informes tècnics de valoració cientificotècnica i, si escau, economicofinancera, que podran fer-se per persones o empreses expertes independents, per comissions tècniques de persones expertes o per agències d'avaluació.

4. La comissió d'avaluació podrà ser assistida per persones expertes que tinguen un perfil professional o competència tècnica d'acord amb la matèria objecte de l'ajuda.

5. Podran haver-hi tantes comissions d'avaluació com programes o línies d'actuació que s'estableixen en aquesta convocatòria.

6. Per a la resolució del procediment de concessió i la notificació d'aquesta caldrà ajustar-se al que estableix l'article 13 de les bases reguladores. La resolució de concessió es publicarà en el web de l'AVI i la notificació individualitzada a les entitats beneficiàries amb les condicions particulars d'aquesta es realitzarà a través de la Carpeta Ciutadana del Punt d'Accés General de l'Administració General de l'Estat en l'adreça web https://sede.administracion.gob.es/carpeta/home.htm.

7. Les resolucions dels procediments de concessió de les subvencions posen fi a la via administrativa. Contra aquestes es podrà interposar, potestativament, recurs de reposició o recurs contenciós administratiu.



8. De conformitat amb l'article 20 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, les ajudes concedides seran publicades en la Base de Dades Nacional de Subvencions (BDNS) amb indicació de la convocatòria, el programa i el crèdit pressupostari al qual s'imputen, l'entitat, la quantitat concedida i l'objectiu o la finalitat de la subvenció.

9. L'òrgan concedent podrà elaborar una guia de l'avaluador d'ús i coneixement intern, a fi d'unificar criteris d'avaluació, sempre ajustant-se a les pautes i als criteris establits tant en les bases reguladores d'aquestes ajudes, com en aquesta convocatòria.



Sisé. Modificació de la resolució de concessió

1. La modificació de la resolució de concessió s'ajustarà al que estableix l'article 14 de les bases reguladores. El termini màxim per a efectuar la sol·licitud de modificació serà de dos mesos anteriors a la data de finalització de l'exercici en què es realitza la sol·licitud de modificació.



2. S'autoritzen, sense necessitat de sol·licitar-ho ni de resolució expressa, modificacions en la distribució de les despeses subvencionables que figuren en la resolució de concessió que suposen variacions, per a cada cost subvencionable, de màxim el 20 % de l'import indicat en la resolució esmentada. Quan així succeïsca, les minoracions de les despeses subvencionables amb execució inferior a la prevista es compensaran amb els increments de les quals hagen tingut una execució superior, sempre que no s'altere l'import total de l'ajuda ni l'objecte previst en el projecte.

No s'admetrà aquesta compensació automàtica quan afecte les despeses de personal i, si escau, els costos indirectes amb altres despeses subvencionables.

Les compensacions indicades en aquest apartat 2 hauran de detallar-se i justificar-se en la memòria tècnica prevista en l'apartat 5.1.1 del resolc quart.

3. Per als casos previstos en els apartats anteriors no s'admetrà la modificació de la resolució de concessió o la compensació en la distribució de les despeses subvencionables que figuren en la resolució de concessió que afecte la distribució dels imports totals assignats a les diferents anualitats.



Seté. Renúncies i substitucions

1. En cas que es produïsca alguna renúncia, l'òrgan concedent podrà adjudicar l'ajuda a les sol·licituds denegades que hagen quedat en llista de reserva inclosa en la resolució de concessió, sempre que l'import de les renúncies permeta que les noves ajudes es concedisquen amb la intensitat fixada per la comissió avaluadora. La renúncia comporta, si escau, la devolució de l'import de la bestreta de l'ajuda concedida.



2. Només es podran substituir les ajudes a les quals es renuncie durant el mes posterior a la data de notificació de la resolució de concessió de l'ajuda.



Huité. Període d'execució del projecte i termini de justificació de les ajudes

1. Tindran la consideració de projectes d'abast anual tots aquells per als quals se sol·licite ajuda en el Programa d'accions complementàries d'impuls i enfortiment de la innovació.

2. En virtut de la disposició addicional quarta de les bases reguladores, podran tindre abast plurianual, amb una durada màxima de dos exercicis pressupostaris, els projectes per als quals se sol·licite ajuda en els programes i les actuacions convocats per aquesta resolució no inclosos en l'apartat anterior, sempre que així es faça constar en la memòria descriptiva corresponent del projecte a què fa referència el resolc quart apartat 5.1.1.

3. Període d'execució del projecte: les despeses previstes en l'actuació objecte de subvenció hauran de fer-se en les dates compreses a continuació:









4. Terminis de justificació del projecte: la justificació d'execució del projecte es realitzarà en les dates indicades a continuació:

4.1. Projectes d'abast anual

Les entitats beneficiàries d'ajudes hauran de presentar la documentació justificativa d'execució del projecte amb data límit el 25 de gener de 2021, excepte els justificants dels pagaments de les quotes a la Seguretat Social corresponents a 2020, però que hagen de ser ingressats per l'entitat beneficiària després de l'esmentada data límit anterior, que es presentaran, com a màxim, el dia 5 d'abril de 2021.

4.2. Projectes d'abast plurianual

Les entitats beneficiàries d'ajudes hauran de presentar la documentació justificativa d'execució del projecte en dues fases:

– En la primera fase, que correspon al període d'execució comprés entre la data d'inici del projecte i el 31 de desembre de 2020, la documentació justificativa es presentarà, com a màxim, el 25 de gener de 2021, excepte els justificants dels pagaments de les quotes a la Seguretat Social corresponents a 2020, però que han d'ingressar-se per l'entitat beneficiària amb posteritat a l'esmentada data límit anterior, que es presentaran, com a màxim, el dia 5 d'abril de 2021.

– En la segona fase, que correspon al període d'execució comprés entre l'1 de gener de 2021 i el 31 de desembre de 2021, la documentació justificativa es presentarà, com a màxim, el 24 de gener de 2022, excepte els justificants dels pagaments de les quotes a la Seguretat Social corresponents a 2021, però que han de ser ingressats per l'entitat beneficiària després de l'esmentada data límit anterior, que es presentaran, com a màxim, el dia 5 d'abril de 2022.

5. La justificació es farà mitjançant el sistema de compte justificatiu amb aportació d'informe d'auditor, per cada anualitat en el cas de projectes d'abast plurianual, previst en l'article 74 del Reglament de la llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, que contindrà la informació següent:



5.1. Memòria tècnica d'actuació justificativa del compliment de les condicions imposades en la concessió de la subvenció, amb indicació de les activitats realitzades i dels resultats obtinguts.

En cas de projectes plurianuals, la memòria tècnica justificativa de la primera anualitat inclourà una descripció del seguiment i l'avanç del projecte executat; en el cas de la segona anualitat, aquesta memòria contindrà les activitats realitzades i els resultats obtinguts corresponents a tot el període d'execució del projecte.

5.2. Memòria econòmica justificativa del cost de les activitats realitzades, que contindrà:

5.2.1. Relació detallada de les despeses i les inversions de l'activitat, amb identificació del creditor i del document, l'import, la data d'emissió i la data de pagament. Si escau, relació de les quantitats inicialment pressupostades i les desviacions esdevingudes.

5.2.2. Les factures o els documents de valor probatori equivalent en el tràfic jurídic mercantil o amb eficàcia administrativa incorporats en la relació a què fa referència el paràgraf anterior, i la documentació acreditativa del pagament.

En cas d'universitats públiques, el Consell Superior d'Investigacions Científiques, entitats sense ànim de lucre del sector públic instrumental i ens sense fi de lucre de les entitats locals, la documentació acreditativa del pagament a què fa referència el paràgraf anterior podrà ser substituïda per una certificació del representant legal de l'entitat que les despeses i les inversions de l'activitat han sigut pagades íntegrament i que la documentació original acreditativa del pagament realitzat es troba en les dependències d'aquesta, sense perjudici que l'auditor per a l'elaboració del seu informe haja de comprovar l'existència dels documents acreditatius del pagament de conformitat amb l'Ordre EHA/1434/2007, esmentada en el punt 5.3.

Es podran subvencionar les despeses incorregudes en la realització del projecte sempre que la data del justificant de despesa es trobe compresa en el període d'execució d'aquest indicat en l'apartat tercer.



Els documents de pagament emesos per l'entitat beneficiària poden tindre data de venciment posterior al període d'execució del projecte que es justifica, sempre que aquesta data estiga compresa dins del termini concedit per a presentar la documentació justificativa indicada en l'apartat quart.

En l'execució dels projectes s'haurà de mantindré, a més, un sistema de comptabilitat separat o un codi comptable adequat en relació amb totes les transaccions relacionades amb el projecte, sense perjudici de les normes de comptabilitat nacional, que permeta identificar les transaccions relacionades, de la presa de raó comptable de l'ajuda concedida, de les despeses i les inversions del projecte, de l'eixida de fons per al pagament d'aquestes despeses i inversions i de la recepció dels béns finançats.

5.2.3. Quan l'import de la despesa subvencionable supere les quanties establides per al contracte menor en la normativa bàsica de contractació del sector públic vigent (això és, de quanties igual o superior, IVA exclòs, a 40.000 euros quan es tracte de contractes d'obres, o 15.000 euros en el cas de contractes de subministraments o serveis, segons l'article 118.1 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic), l'entitat beneficiària haurà de presentar com a mínim tres ofertes de diferents proveïdors, amb caràcter previ a la contracció del compromís per a la prestació del servei o el lliurament del bé, llevat que per les seues característiques especials no hi haja en el mercat suficient nombre d'entitats que el presten o el subministren.

En el cas que, per les seues característiques especials, no hi haja en el mercat suficient nombre d'entitats que el presten o el subministren, haurà d'aportar-se un informe que motive les característiques especials que comporten que no hi ha en el mercat suficient nombre d'entitats que presten o subministren el bé o el servei.

L'elecció entre les ofertes presentades, que hauran d'aportar-se en la justificació, es realitzarà conforme a criteris d'eficiència i economia, i s'haurà de justificar expressament en una memòria l'elecció quan no recaiga en la proposta econòmica més avantatjosa.

No eximeix de l'obligació de la sol·licitud de les tres ofertes el fet de comptar amb proveïdors homologats el fet que es tracte de proveïdors habituals o la proximitat del proveïdor a l'entitat sol·licitant.



No obstant l'anterior, quan l'entitat beneficiària siga un organisme sotmés a la legislació sobre contractes del sector públic i l'import de la despesa subvencionable supere les quanties establides per al contracte menor en la normativa bàsica de contractació del sector públic vigent, l'entitat beneficiària es regirà pel que disposa aquesta normativa i haurà d'ajustar la contractació als procediments establits en aquesta i, especialment, en la disposició addicional 54a de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic.

5.2.4. No es consideren despeses subvencionables de personal les següents:

– Les hores extraordinàries, els pagaments per beneficis en el cas que el període de meritació no es trobe dins del termini d'execució del projecte, els pagaments en espècie; les vacances no efectuades; les dietes, el plus de transport, les despeses de locomoció; les indemnitzacions per suspensions, acomiadaments, cessaments o finalitzacions de contracte, o les percepcions per matrimoni.

– Els complements o els plusos salarials (antiguitat, coneixements especials, complements de lloc, complements en funció del resultat de l'empresa, complements de quantia i quantitat) no es podran subvencionar, excepte que es troben previstos en el conveni col·lectiu, en el contracte de la persona o en la normativa reguladora de l'entitat beneficiària.

5.2.5. Declaració expressa de no haver rebut subvencions concurrents, ajudes, ingressos o recursos públics o privats que puguen afectar la compatibilitat per a les mateixes actuacions objecte d'ajuda.

5.2.6. En cas d'aplicació del reglament de minimis, declaració expressa de les ajudes de minimis sol·licitades i rebudes en l'exercici fiscal en curs, així com de les rebudes durant els dos exercicis fiscals anteriors.

5.3. Informe realitzat per persona física o jurídica auditora de comptes inscrita en el Registre Oficial d'Auditors de Comptes en què detallarà les comprovacions realitzades i hi farà constar tots els fets o les excepcions que puguen suposar un incompliment per part de les entitats beneficiàries de la normativa aplicable o de les condicions imposades per a la percepció de la subvenció. La persona auditora de comptes que duga a terme la revisió del compte justificatiu s'ajustarà al que disposa l'Ordre EHA/1434/2007, de 17 de maig, per la qual s'aprova la norma d'actuació dels auditors de comptes en la realització dels treballs de revisió de comptes justificatius de subvencions, en l'àmbit del sector públic estatal, previstos en l'article 74 del Reglament de la llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.



L'entitat beneficiària estarà obligada a posar a la disposició de la persona auditora tots els llibres, registres i documents que se li sol·liciten per a efectuar-ne la revisió, així com a conservar-los a fi de realitzar les actuacions de comprovació i control previstes en la legislació vigent. Si s'escau, haurà de confeccionar i facilitar-li la declaració que continga una relació detallada d'altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos que hagen finançat l'activitat subvencionada, amb indicació de l'import, la procedència i l'aplicació d'aquesta.

5.4. Justificació gràfica de l'actuació objecte de l'ajuda que acredite que aquesta s'ha dut a terme de conformitat amb les especificacions i les condicions establides en la resolució de concessió de l'ajuda i que responga a les factures referides en l'apartat 5.2.2.

5.5. Acreditació del compliment de les normes de publicitat exigides en el resolc desé.

6. La forma de justificació haurà de fer-se a través dels mitjans disponibles en la pàgina web de l'AVI http://innoavi.es/actuaciones-proyectos/, amb signatura i registre electrònic. L'òrgan concedent podrà elaborar instruccions de justificació aclaridores, que desenvolupen el que estableixen les bases reguladores i aquesta convocatòria. Aquestes instruccions es faran públiques en el web de l'AVI.



Nové. Pagament de l'ajuda

1. El pagament de l'ajuda es farà prèvia justificació de la realització del projecte per al qual es va concedir d'acord amb la sol·licitud presentada i en els termes establits en la resolució de concessió. S'acceptaran els pagaments a compte després de la comprovació de la presentació de cada documentació justificativa d'execució dels projectes en els terminis als quals es refereix l'apartat 4 del resolc huité d'aquesta convocatòria. En cas de projectes plurianuals, el pagament a compte haurà d'estar adaptat al ritme d'execució de l'actuació, i s'abonarà per quantia equivalent a la justificació presentada per l'entitat beneficiària, dins dels termes de la resolució de concessió.

2. No podrà fer-se el pagament de l'ajuda sempre que no s'haja verificat que l'entitat beneficiària es troba al corrent en el compliment de les seues obligacions tributàries i amb la Seguretat Social.

3. La utilització de la figura de bestretes i garanties s'ajustarà al que estableixen els apartats 2 i 3 de l'article 16 de les bases reguladores. El pagament de les bestretes es realitzarà si la Llei de pressupostos de la Generalitat, o una altra norma, així ho estableixen.

4. En cas d'haver de procedir a la devolució de diners rebuts, sense perjudici de la tramitació del procediment de reintegrament per l'entitat concedent, la persona perceptora pot procedir abans d'aquest a efectuar per iniciativa pròpia la devolució voluntària, conforme al que preveu l'article 90 del reglament que desenvolupa la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol.

La devolució voluntària es realitzarà per mitjà de transferència bancària prèvia comunicació d'aquest extrem per part de la persona beneficiària a l'Agència Valenciana de la Innovació, que proporcionarà les dades necessàries per a fer-la efectiva.

5. Es produirà la pèrdua del dret al cobrament total o parcial de la subvenció en el supòsit de falta de justificació o de concurrència d'alguna de les causes previstes en l'article 37 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

6. L'incompliment total de l'objectiu per al qual es va concedir l'ajuda serà causa de la pèrdua total del dret al cobrament d'aquesta.

En el supòsit d'incompliment parcial i sempre que almenys el compliment s'aproxime de manera significativa al compliment total i quede acreditada la satisfacció dels compromisos adquirits, es tramitarà, en el seu cas, el corresponent expedient de minoració parcial que haurà de respondre al principi de proporcionalitat, amb independència de la pèrdua del dret al cobrament per les quantitats no justificades.



7. A l'efecte d'entendre aconseguida l'aproximació de manera significativa al compliment total, citada en l'apartat anterior, és requisit imprescindible que la despesa mínima que les entitats beneficiàries han d'haver realitzat i justificat correctament, siga almenys d'un 70 % de la despesa considerada subvencionable en la pertinent resolució de concessió, excepte en els casos en què el beneficiari justifique adequadament que la menor despesa en l'execució del projecte no afecta als resultats obtinguts i a la correcta realització de la finalitat de l'ajuda.



8. Es produirà la pèrdua total del dret al cobrament de l'ajuda quan es pose de manifest l'incompliment dels requisits de les entitats beneficiàries establits en el Títol II de les bases reguladores, així com en la present convocatòria.

9. L'incompliment dels requisits que han de complir els projectes, fixats tant en les bases reguladores com en els corresponents annexos de la present convocatòria, donarà lloc a la pèrdua total del dret al cobrament de l'ajuda.

No obstant això, en cas que el requisit incomplit siga el de no haver justificat el cost elegible mínim exigit en la convocatòria per a aqueixa mena de projecte, es minorarà sobre la quantitat que resulte a pagar, un percentatge igual a la meitat del percentatge deixat de justificar, excepte en els casos en què el beneficiari justifique adequadament que la menor despesa en l'execució del projecte no afecta als resultats obtinguts i la correcta realització de la finalitat de l'ajuda.

Igualment s'aplicarà el que es disposa en el paràgraf anterior, en els casos en els quals l'incompliment del requisit del projecte siga el de l'exigència de la intervenció dels organismes d'investigació en un percentatge mínim dels costos elegibles.

Una altra excepció al que es preveu en el primer paràgraf d'aquest apartat, és que serà aplicable la regla prevista en l'annex d'aquesta convocatòria per al programa de Promoció del Talent, quant a l'incompliment del requisit relatiu al manteniment dels nivells d'ocupació en l'empresa.

10. La no aportació de les tres ofertes en els casos previstos en l'article 31.3 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, significarà la minoració de l'ajuda en la quantia que resulte de multiplicar, l'import que excedisca del llindar per damunt del qual ja no es considera contracte menor per la normativa vigent en matèria de contractació del sector públic, per la intensitat de l'ajuda concedida.

No obstant això, per a les entitats que, per la seua naturalesa i règim jurídic hagen d'ajustar el procés d'adjudicació de les seues contractacions a la citada normativa del sector públic, l'incompliment d'aquesta, suposarà la minoració de tot l'import de la contractació efectuada.



Desé. Publicitat de les ajudes rebudes

1. Les entitats beneficiàries hauran de donar publicitat a les ajudes rebudes en els contractes laborals i de serveis, la seua pàgina web, publicacions, ponències, equips, material inventariable i activitats de difusió dels resultats del projecte, en què esmenten expressament que l'actuació ha sigut finançada per l'AVI i hi incloguen el logotip de l'AVI, disponible en http://innoavi.es/actuaciones-proyectos/.

2. Quan l'ajuda es concedisca als organismes d'investigació per a realitzar activitats no econòmiques i els resultats no siguen susceptibles de protecció de drets de propietat industrial o intel·lectual, les entitats beneficiàries hauran de publicar una versió digital de les publicacions que resulten de les actuacions finançades en accés obert, sense perjudici dels acords de transferència a tercers dels drets sobre les publicacions, seguint el que disposa l'article 37 de la Llei 14/2011, d'1 de juny, de la ciència, la tecnologia i la innovació.



3. Els materials de difusió dels resultats de l'actuació evitaran qualsevol imatge discriminatòria de la dona i fomentaran la igualtat i la pluralitat de rols. Així mateix, s'haurà d'evitar l'ús d'un llenguatge sexista.





Onzé. Concurrència i compatibilitat d'ajudes

Les ajudes regulades en aquesta convocatòria seran incompatibles amb altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos per als mateixos costos subvencionables, procedents de qualsevol administració o ens públics o privats, estatals, de la Unió Europea o d'organismes internacionals.



Dotzé. Protecció de dades

1. La participació en aquesta convocatòria comportarà el tractament de dades de caràcter personal, per part de l'Agència Valenciana de la Innovació, de conformitat amb el que disposa la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals, i el Reglament (UE) 2016/679, del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril de 2016, amb la finalitat de conducta a la tramitació de la subvenció sol·licitada, així com per a atendre les obligacions legals de publicitat i transparència al fet que se subjecta aquesta agència, tot això pel temps indispensable que exigisca la normativa aplicable.



Aquestes dades seran incloses en un fitxer per al seu tractament per aquesta entitat, com a titular responsable del fitxer, en l'ús de les funcions pròpies que té atribuïdes i en l'àmbit de les seues competències per norma de rang legal. Visiteu l'enllaç següent per a més informació: https://innoavi.es/prot-dades/.

2. Drets de les persones interessades.

a) Les persones interessades tenen dret a sol·licitar l'accés a les seues dades personals, la rectificació o la supressió d'aquestes, limitació del seu tractament, oposició i portabilitat de les dades contactant amb aquesta agència a través de correu electrònic (info.avi@gva.es) o per mitjà de correu ordinari, així com personant-se en algun dels centres de treball d'aquesta entitat (rambla Méndez Núñez, 41 – 03002 Alacant) o (plaça de l'Ajuntament, 6 – 46002 València).

b) Reclamació davant de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades. Si les persones interessades entenen que s'han vist perjudicades pel tractament o en l'exercici dels seus drets, poden presentar una reclamació a l'Agència Espanyola de Protecció de Dades, a través de la seu electrònica accessible de la pàgina web https://www.aepd.es/.

3. Delegat/ada de Protecció de Dades

Els i les sol·licitants podran contactar amb qui tinga la titularitat de la Delegació de Protecció de Dades de la Generalitat Valenciana, a través de correu electrònic (dpd@gva.es) o en la següent adreça postal: passeig de l'Albereda, número 16 – 46010 València.



Tretzé. Recursos contra la convocatòria

Contra aquesta resolució, que esgota la via administrativa, podrà interposar-se recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos, a comptar des de l'endemà de la seua publicació davant del jutjat contenciós administratiu competent, d'acord amb el que estableixen els articles 8.3 i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, o potestativament recurs de reposició davant d'aquest mateix òrgan en el termini d'un mes, de conformitat amb el que disposen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Tot això sense perjudici que els interessats puguen presentar qualsevol altre recurs que estimen pertinent.



Catorzé. Facultats de la Vicepresidència Executiva de l'AVI

Es faculta la vicepresidència executiva de l'AVI per a dictar les resolucions i les instruccions necessàries per al desenvolupament, l'eficàcia i l'execució d'aquesta convocatòria; així mateix, es faculta en la vicepresidència executiva de l'AVI la resolució de les incidències que puguen produir-se en relació amb els terminis d'execució i justificació, l'adequació de les activitats i els recursos previstos, els ajustos en les partides de despeses, entre altres, així com la interpretació de qualsevol dubte sorgit en aplicació d'aquesta resolució.



Quinzé. Entrada en vigor

Aquesta resolució entrarà en vigor a partir de l'endemà de publicació del seu extracte en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



València, 18 de desembre de 2019.– El vicepresident executiu de l'Agència Valenciana de la Innovació: Andres Garcia Reche.





ANNEXOS



Per a totes les disposicions específiques no recollides en els annexos següents caldrà ajustarse al que estableixen les bases reguladores.





ANNEX I

Valorització i transferència de resultats

d'investigació a les empreses



1. Objectiu

Promoure i impulsar la valorització, la transferència de tecnologia i el coneixement i la seua explotació per part de les empreses dels resultats d'I+D generats pels grups d'investigació de les universitats i els organismes d'investigació. Així mateix, té per objecte la potenciació d'unitats científiques de desenvolupament de tecnologies i difusió del coneixement cap a l'empresa. S'hi inclou la investigació sanitària, biomèdica i de la salut pública.



2. Línies d'ajuda

Es configuren dues línies d'ajuda amb les finalitats següents:

Línia 1: valorització, transferència i explotació per les empreses de resultats d'I+D.

Desenvolupament de productes, serveis o tecnologies efectuats a partir dels resultats d'investigació generats pels grups d'investigació del sistema científic valencià perquè aconseguisquen un grau de desenvolupament suficient que permeta que siguen incorporats per les empreses.

Línia 2: potenciació d'unitats científiques de desenvolupament de tecnologies i difusió del coneixement cap a l'empresa.

Suport a la creació de noves estructures en el si d'instituts o grups d'investigació, que incorporen personal i els mitjans necessaris per a desenvolupar innovacions a partir del coneixement «aigües amunt» que emana de la investigació dels grups. Aquestes innovacions hauran d'orientar-se al mercat, com a manera d'acostar el coneixement a l'empresa.





3. Entitats beneficiàries

Podran tindre la consideració d'entitats beneficiàries les incloses en l'article 23 de les bases reguladores.



4. Requisits de les entitats beneficiàries

1. Les entitats beneficiàries hauran de tindre la consideració d'organisme d'investigació definit segons l'article 3.c de les bases reguladores.

Addicionalment, quan l'entitat beneficiària siga una entitat privada sense ànim de lucre que realitze activitats d'I+D i genere coneixement científic o tecnològic, haurà de tindre definida en els seus estatuts la I+D com a activitat principal i disposar de mitjans tècnics i humans propis qualificats amb capacitat per a l'execució d'aquestes activitats.



2. Les entitats que les sol·liciten hauran de ser propietàries o copropietàries dels resultats d'investigació que es pretenen valorar i transferir mitjançant aquesta actuació. Els resultats esmentats no podran ser copropietat d'empreses, ni haver sigut llicenciats o transferits a aquestes, llevat que es tracte de nous desenvolupaments amb aplicacions diferents de les llicenciades o transferides.

3. En cas que l'entitat que les sol·liciten siga copropietària dels resultats d'investigació, la suma del percentatge de propietat que li corresponga, més el percentatge d'altres organismes d'investigació copropietaris situats a la Comunitat Valenciana, haurà de representar el 25 % o més de la propietat dels resultats d'investigació. La gestió dels resultats que es puguen obtindre durant el desenvolupament del projecte serà responsabilitat de l'entitat sol·licitant.

4. Un mateix grup, institut o institut mixt d'investigació pertanyent a qualsevol entitat, únicament podrà presentar la sol·licitud sobre un projecte a la «Línia 2. Potenciació d'unitats científiques de desenvolupament de tecnologies i difusió del coneixement cap a l'empresa».

5. Un mateix grup, institut o institut mixt d'investigació pertanyent a qualsevol entitat no podrà sol·licitar simultàniament ajuda a la línia «L1. Valorització, transferència i explotació per les empreses de resultats d'I+D» i a la línia «L2. Potenciació d'unitats científiques de desenvolupament de tecnologies i difusió del coneixement cap a l'empresa» d'aquest programa i viceversa.



5. Tipologia de projectes

Es podran subvencionar els projectes de desenvolupament experimental que comprenguen la creació de prototips, la demostració, l'elaboració de projectes pilot, l'assaig i la validació de productes, processos o serveis nous o millorats, en entorns representatius de condicions reals de funcionament, sempre que l'objectiu principal siga aportar noves millores tècniques a productes, processos o serveis.



6. Requisits dels projectes

1. Els projectes hauran de contindre activitats de tipus demostratiu que permeten reduir les incerteses sobre la viabilitat tècnica i comercial de la tecnologia desenvolupada i no podran ser finançades activitats d'investigació.

2. Tots els beneficis generats per les activitats de transferència de coneixement a les empreses realitzades per l'organisme d'investigació hauran d'invertir-se en activitats primàries d'aquest centre.

3. Les activitats desenvolupades en l'àmbit del projecte han de tindre caràcter no econòmic, segons el que disposa l'apartat 2, epígraf 19, del marc comunitari sobre ajudes estatals a la investigació, el desenvolupament i la innovació (DOC 198, 27.6.2014; DOUE 27.06.2014), i no consistirà en l'oferta de béns i serveis en cap mercat.

4. A fi d'incrementar la cooperació entre agents del Sistema Valencià d'Innovació, per cada resultat d'I+D que l'entitat que les sol·licita pretenga valorar i transferir, serà necessària la participació en el projecte, com a servei extern, de, com a mínim, un organisme d'investigació o centre tecnològic. A l'efecte del còmput anterior no es tindran en compte els copropietaris dels resultats de la investigació que es pretén valorar i transferir.

5. En cas de projectes de la línia 1, de valorització, transferència i explotació per les empreses de resultats d'I+D:

– únicament s'admetrà la valorització i la transferència d'un resultat d'investigació per sol·licitud.

– el cost elegible del projecte haurà d'estar comprés entre 40.000 i 150.000 euros.

6. En cas de projectes de la línia 2, de potenciació d'unitats científiques de transferència de coneixement cap a l'empresa:

– els projectes hauran de preveure la creació o el desenvolupament d'estructures, integrades en l'entitat beneficiària, dirigides a garantir la gestió i el funcionament estable en el temps de la unitat.

– el cost elegible del projecte haurà d'estar comprés entre 80.000 i 250.000 euros.

7. Serà obligatòria la publicació, la difusió i la promoció en àmbits empresarials dels resultats directament relacionats amb el projecte.





7. Despeses que es podran subvencionar

1. Seran despeses subvencionables els conceptes inclosos en l'article 27 de les bases reguladores amb les limitacions establides en el resolc huité, apartat 5.2.4.

2. Les despeses d'inversió en equipament científic i altre material inventariable no seran superiors al 30 % del cost subvencionable del projecte, llevat que en la memòria es justifique adequadament la necessitat d'inversió per un import superior.

3. Respecte a les despeses de transport, únicament es podran elegir les despeses de desplaçament en mitjans públics de transport interurbà del personal propi dels sol·licitants vinculat amb les activitats del projecte. Les despeses que s'hi imputen estaran limitades pels imports establits en el Decret 24/1997, d'11 de febrer, del Govern Valencià, sobre indemnitzacions per raó del servei i gratificacions per serveis extraordinaris i les seues respectives modificacions.



4. El cost màxim subvencionable de l'informe d'auditoria sobre els comptes justificatius de la despesa del projecte serà de 1.400 euros per anualitat, sempre que aquest cost s'haja inclòs en el pressupost presentat amb la sol·licitud d'ajuda.

5. No tindran la consideració de despesa subvencionable la publicació, la difusió o la presentació dels resultats del projecte en àmbits científics, ni l'assistència a congressos o jornades científiques.

6. En concepte de costos indirectes, les entitats beneficiàries podran imputar, sense necessitat d'aportar justificants de despesa, un percentatge de fins al 15 % dels costos directes vàlidament justificats. Els costos indirectes són despeses generals assignades a l'actuació, però que, per la seua naturalesa, no poden imputar-se de manera directa. Els costos indirectes han de respondre a despeses reals d'execució del projecte, assignades a aquest sobre la base d'un informe tècnic motivat sobre el mètode d'imputació emprat.



8. Intensitat de l'ajuda

L'ajuda consistirà en una subvenció de fins al 100 % de les despeses subvencionables del projecte. La comissió avaluadora per a determinar la intensitat de les ajudes es regirà per algun o alguns dels criteris següents:

– Puntuació obtinguda en l'avaluació de la sol·licitud.

– Tipologies de costos subvencionables.

– Disponibilitat pressupostària.



9. Criteris d'avaluació de sol·licituds

1. Un projecte només podrà secundar-se quan la puntuació obtinguda en l'avaluació aconseguisca un valor mínim de 50 punts.

2. Es valoraran els projectes atesos els criteris següents:

– Línia 1: valorització, transferència i explotació per les empreses de resultats d'I+D.

a) Interés de la tecnologia i potencial d'explotació comercial. Puntuació màxima: 45 punts.

– Grau de protecció industrial o intel·lectual del producte, procés o servei resultat de la investigació que es pretén valorar i transferir. Fins a 15 punts.

– Projecte de caràcter no econòmic que ha sigut finançat en programes competitius d'I+D i el resultat del qual es pretén valorar i transferir. Fins a 5 punts.

– Proximitat del producte, procés o servei resultat del projecte al mercat potencial. Fins a 7 punts.

– Volum del mercat potencial al qual es dirigeix el producte, el procés o el servei. Fins a 3 punts.

– Alineació amb els reptes i les solucions identificats pel Comité Estratègic d'Innovació (CEI) de l'AVI que es poden consultar en la pàgina web de l'AVI http://innoavi.es/actuaciones-proyectos/. Fins a 15 punts.

b) Planificació i gestió del projecte. Puntuació màxima: 30 punts.



– Coherència i idoneïtat dels objectius plantejats en funció del temps disponible i el pressupost considerat. Fins a 10 punts.

– Viabilitat i estructuració del pla de treball. Fins a 10 punts.

– Activitats de difusió i transferència a les empreses dels resultats d'execució del projecte. Fins a 10 punts.

c) Qualitat de l'equip de treball que participa en el projecte. Puntuació màxima: fins a 15 punts.

– Experiència prèvia i adequació dels participants en l'àrea objecte de desenvolupament. Fins a 5 punts

– Capacitats i experiència de l'equip involucrat en activitats de valorització i transferència de resultats d'investigació cap a les empreses. Fins a 5 punts.

– Connexió de l'equip de treball amb el teixit empresarial. Fins a 5 punts.

d) Alineació amb l'Estratègia d'innovació de la Comunitat Valenciana RIS3CV o amb criteris mediambientals o socials. Puntuació màxima: 10 punts.

– Alineació amb l'Estratègia d'especialització intel·ligent de la Comunitat Valenciana (RIS3CV).

Es valoraran els projectes que es troben emmarcats en algun dels àmbits de prioritats de l'Estratègia RIS3CV, que es pot consultar en http://www.ris3cv.gva.es/. Fins a 3 punts.

– Alineació amb polítiques mediambientals.

Es valoraran els projectes amb impacte favorable per a l'economia circular, simbiosi industrial, reducció de residus, eficiència energètica o minimització del consum de recursos. Fins a 3 punts.

– Alineació amb aspectes socials.

Es valoraran els projectes els resultats dels quals contribuïsquen a millorar la qualitat de vida o la salut de les persones. Fins a 4 punts.

– Línia 2: potenciació d'unitats científiques de desenvolupament de tecnologies i difusió del coneixement cap a l'empresa.

a) Interés de la tecnologia i potencial d'explotació comercial. Puntuació màxima: 45 punts.

– Patents i drets de propietat intel·lectual generats pel grup d'investigació en què s'integra la unitat. Fins a 15 punts.

– Activitats de transferència i llicències d'explotació de patents o de drets de propietat intel·lectual concedides a empreses que ha realitzat el grup d'investigació en què s'integra la unitat, així com proximitat del producte, el procés o el servei al mercat potencial dels desenvolupaments previstos per la unitat. Fins a 12 punts.

– Volum del mercat potencial al qual es dirigeixen els productes, els processos o els serveis dels desenvolupaments previstos per la unitat. Fins a 3 punts.

– Alineació amb els reptes i les solucions identificats pel Comité Estratègic d'Innovació (CEI) de l'AVI que es poden consultar en la pàgina web de l'AVI http://innoavi.es/actuaciones-proyectos/. Fins a 15 punts.

b) Planificació i gestió del projecte. Puntuació màxima: 30 punts.



– Coherència i idoneïtat del programa estratègic de la unitat per al període 2019-2020. Fins a 10 punts.

– Estructura i organització de la unitat proposada. Fins a 10 punts.

– Pla d'activitats de difusió i transferència a les empreses per part de la unitat. Fins a 10 punts.

c) Qualitat de l'equip de treball que participa en el projecte. Puntuació màxima: 15 punts.

– Experiència prèvia i adequació de les persones integrants de la unitat en les àrees objecte de desenvolupament. Fins a 5 punts.

– Capacitats i experiència de l'equip integrant de la unitat en activitats de valorització i transferència de resultats d'investigació cap a les empreses. Fins a 5 punts.

– Connexió de l'equip integrant de la unitat amb el teixit empresarial. Fins a 5 punts.

d) Alineació amb l'Estratègia d'innovació de la Comunitat Valenciana RIS3CV o amb criteris mediambientals o socials. Puntuació màxima: 10 punts.

– Alineació amb l'Estratègia d'especialització intel·ligent de la Comunitat Valenciana (RIS3CV).

Es valoraran els projectes que es troben emmarcats en algun dels àmbits de prioritats de l'Estratègia RIS3CV que es pot consultar en http://www.ris3cv.gva.es/. Fins a 3 punts.

– Alineació amb polítiques mediambientals.

Es valoraran els projectes amb impacte favorable per a l'economia circular, simbiosi industrial, reducció de residus, eficiència energètica o minimització del consum de recursos. Fins a 3 punts.

– Alineació amb aspectes socials.

Es valoraran els projectes els resultats dels quals contribuïsquen a millorar la qualitat de vida o la salut de les persones. Fins a 4 punts.



10. Documentació addicional que cal presentar junt amb la sol·licitud

– Declaració de propietat dels resultats que s'han de valorar.







ANNEX II

Promoció del talent: agents d'innovació, incorporació de persones investigadores i tecnòlogues per a projectes d'innovació en empreses, i doctorands empresarials



Línia 1. Agents d'innovació



1. Objectiu

Posada en marxa d'una xarxa d'agents d'innovació en universitats, centres d'investigació i associacions empresarials i altres entitats de suport a la innovació per a promoure l'explotació del coneixement i la seua transferència cap a les empreses.



2. Sublínies d'ajuda

Sublínia 1.1. Contractació per les entitats beneficiàries de persones la funció de les quals serà afavorir la investigació aplicada i orientada a resultats, el transvasament del coneixement cap a les empreses, així com promoure una col·laboració estable i a llarg termini entre els universos industrial/empresarial i científic/universitari.

Sublínia 1.2. Manteniment de l'agent d'innovació recolzat en la línia d'agents d'innovació de convocatòries anteriors d'aquesta agència, i sempre que s'haja finançat fins al 31 de desembre de 2019.





3. Entitats beneficiàries

Podran tindre la consideració d'entitats beneficiàries les incloses en la línia 1, d'agents d'innovació de l'article 32 de les bases reguladores.



En el cas de la sublínia 1.2 (manteniment), l'entitat ha d'haver sigut beneficiària en convocatòries anteriors, i finalitzar la seua ajuda el 31 de desembre de 2019.



4. Requisits dels projectes

1. Les entitats sol·licitants només podran presentar un projecte per al suport a una persona agent de la innovació, en la sublínia 1.1 (contractació) o en la sublínia 1.2 (manteniment). No obstant això, quan l'entitat que les sol·licita tinga la consideració d'organisme d'investigació, podrà presentar fins a tres projectes.

Tenint en compte els projectes que ja estiguen executant-se com a conseqüència de convocatòries anteriors en el marc d'aquesta línia, en cap cas podrà simultanejar-se l'execució d'un nombre de projectes superior als límits que en funció del tipus d'entitat estan indicats en el paràgraf anterior.

2. La sol·licitant haurà de presentar un pla de treball per a la persona contractada, en què es detallaran les actuacions previstes per a propiciar noves oportunitats de col·laboració en I+D+i entre centres d'investigació o universitats i empreses.

3. El Pla de treball inclourà informació sobre els processos que se seguiran per a la identificació i la formulació d'ofertes i demandes tecnològiques, així com reptes tecnològics i d'innovació multidisciplinària. De la mateixa manera, el Pla informarà sobre les activitats preparatòries de projectes innovadors, promoguts per l'entitat beneficiària, que puguen donar lloc a l'elaboració de projectes, la realització de proves experimentals o d'estudis previs (estat de la tècnica, anàlisi de la viabilitat, recopilació normativa…), que porten a una realització posterior d'activitats d'investigació aplicada i transvasament posterior a l'activitat empresarial, d'acord amb l'article 33 de les bases reguladores.



4. La persona contractada haurà de dedicar-se de manera exclusiva a les tasques previstes en el Pla de treball.

– La persona que s'ha de contractar haurà de complir els requisits següents:

· Titulació universitària i, preferentment, experiència en gestió de projectes d'I+D+i.

· Domini de l'anglés parlat i escrit.

· Es tindrà en consideració l'experiència i/o la formació complementària en àmbits tècnics de cooperació i gestió de la innovació, així com el coneixement d'altres idiomes.

5. El contracte de treball haurà de fer-se per compte d'altri i respectar la categoria professional i la remuneració del perfil professional contractat. Només s'admetran contractes relatius a treballadors inclosos en els grups 1 i 2 de cotització del règim general de la Seguretat Social. El contracte haurà d'incloure l'esment d'haver sigut finançat per l'AVI, la qual cosa podrà indicar-se en una addenda al contracte després de la concessió de l'ajuda.

6. En cas que la persona que exercirà les funcions d'agent de la innovació ja estiga contractada per l'entitat amb anterioritat a la data de sol·licitud de l'ajuda, fins i tot a la data d'inici del termini d'execució del projecte previst en el resolc huité d'aquesta convocatòria, el contracte haurà de complir les condicions recollides en aquest apartat. En cas contrari, haurà de modificar-se aquest contracte.

7. En cas de rescissió del contracte laboral abans de la finalització del període elegible, l'entitat haurà de justificar adequadament el motiu d'aquesta rescissió, i quedarà, així mateix, obligada a la selecció i la contractació d'un nou o nova agent de perfil similar o equivalent. El no-compliment d'aquesta condició podrà suposar la minoració o la revocació de l'ajuda percebuda per a la creació d'aquest lloc. Qualsevol incidència o modificació en els contractes finançats amb càrrec a aquest programa, haurà de comunicar-se a l'AVI en el moment en què es produïsca.

El que indica el paràgraf anterior es pot aplicar, així mateix, als supòsits de canvi en la persona agent que tinguen lloc amb anterioritat a la signatura del contracte laboral.

En la sublínia 1.2, haurà d'haver-hi continuïtat en l'entitat de la persona recolzada en l'exercici anterior entre el final del projecte anterior i l'inici de l'actual una vegada concedida l'ajuda, amb les excepcions descrites en aquest apartat.



5. Despeses subvencionables

Es consideren despeses subvencionables les següents:

– Despeses de personal: cost salarial de la persona contractada, incloent-hi el salari, les càrregues socials i la quota empresarial a la Seguretat Social, empleada en centres de la Comunitat Valenciana, amb les limitacions establides en el resolc huité, apartat 5.2.4.

El cost salarial subvencionable màxim mensual no podrà superar els 4.500 euros (incloent-hi la part proporcional de les pagues extraordinàries i altres retribucions).

– Despeses de serveis externs de consultoria i assistència tècnica destinades de manera exclusiva al desenvolupament de les accions presentades en el projecte, amb un cost total màxim anual subvencionable de 15.000 euros.

– Despeses ocasionades per la participació de l'agent en accions formatives directament relacionades amb el projecte, en concret, matrícules i inscripcions en cursos, congressos i jornades. El cost subvencionable màxim per hora de formació és de 90 euros i el cost total subvencionable màxim anual per ajuda en aquest concepte és de 10.000 euros.

– Desplaçaments interurbans en transport públic i allotjament de la persona contractada.

– Cost de l'informe d'auditoria sobre els comptes justificatius de la despesa del projecte. Cost total subvencionable: 1.400 euros per anualitat, sempre que aquest cost s'haja inclòs en el pressupost presentat amb la sol·licitud d'ajuda.

– En el seu cas, els tributs abonats efectivament per l'entitat beneficiària. En cap cas es consideren despeses subvencionables els impostos indirectes quan siguen susceptibles de recuperació o compensació ni els impostos personals sobre la renda.



6. Intensitat de l'ajuda

L'ajuda consistirà en una subvenció de fins al 100 % dels costos considerats com a subvencionables. La comissió avaluadora per a determinar la intensitat de les ajudes es regirà per algun o alguns dels criteris següents:

– Puntuació obtinguda en l'avaluació de la sol·licitud.

– Tipologies de costos subvencionables.

– Disponibilitat pressupostària.

– Nombre d'exercicis en què l'entitat que la sol·licita ha rebut ajudes en aquesta línia.



7. Criteris d'avaluació de sol·licituds

Un projecte només podrà ser secundat quan la puntuació obtinguda en l'avaluació siga com a mínim de 50 punts.

Es valoraran els projectes atesos els criteris següents:

Sublínia 1.1. Contractació per les entitats beneficiàries de persones la funció de les quals serà afavorir la investigació aplicada i orientada a resultats, el transvasament del coneixement cap a les empreses, així com promoure una col·laboració estable i a llarg termini entre els universos industrial/empresarial i científic/universitari.

a) Mèrits curriculars de la persona candidata i adequació del seu perfil professional a les tasques que cal realitzar. Puntuació màxima: 30 punts.

a.1) Mèrits curriculars. Màxim 15 punts.

– Els seus mèrits curriculars són rellevants i abasten tant actuacions de perfil tècnic com aspectes de gestió. 15 punts.

– Disposa de mèrits curriculars suficients per a les activitats que cal realitzar: 10 punts.

– No disposa de mèrits curriculars suficients: 0 punts.

a.2) Adequació del perfil professional a les tasques que cal realitzar. Màxim 15 punts.

– Té experiència professional en els àmbits de transvasament de coneixements i tecnologies de centres d'investigació a empreses; aporta, a més, experiència en la gestió de projectes d'I+D+i: 15 punts.

– Disposa d'experiència professional en la gestió de projectes d'I+D+i: 10 punts.

– El perfil no és adequat o no concorda l'experiència, o no té experiència en la gestió de projectes d'I+D+i: 0 punts.

b) Grau potencial de desenvolupament de l'explotació de resultats d'investigació i alineació amb els reptes i les solucions identificats pel Comité Estratègic d'Innovació (CEI) de l'AVI, que es poden consultar en la pàgina web de l'AVI http://innoavi.es/actuaciones-proyectos/. Puntuació màxima: 30 punts.

– Grau de definició i maduració del Pla de treball amb inclusió d'indicadors de seguiment per a mesurar l'explotació dels resultats previstos d'investigacions i el seu transvasament a les empreses. Fins a 15 punts.



– Alineació amb els reptes i les solucions identificats pel Comité Estratègic d'Innovació (CEI) de l'AVI. Fins a 15 punts.

c) Impacte de l'actuació en el grau d'activitat d'I+D+i de l'entitat que la sol·licita. Puntuació màxima: 30 punts.

Es valorarà l'existència de previsions raonades sobre l'impacte que en el grau d'activitat en I+D+i de l'entitat beneficiària suposa l'activitat de l'agent de la innovació: a) increment en el nombre de projectes d'I+D+i generats des de l'entitat, b) increment en el nombre d'ofertes tecnològiques tramitades des de l'entitat, i c) increment en el nombre d'acords de col·laboració tecnològica amb empreses gestionats des de l'entitat beneficiària.

– Impacte alt: 30 punts (es preveu increment mesurable i raonat en els tres aspectes: a, b i c.

– Impacte mitjà: 20 punts (l'increment resulta justificable en dos aspectes).

– Impacte baix: 10 punts (només es justifica adequadament l'increment en un).

– Sense impacte: 0 punts (no es raona o no s'ofereix informació sobre aquest tema).

d) Alineació amb l'Estratègia d'innovació de la Comunitat Valenciana o amb criteris mediambientals o socials. Puntuació màxima: 10 punts.

– Alineació amb l'Estratègia d'especialització intel·ligent de la Comunitat Valenciana (RIS3CV).

Es valoraran els projectes que es troben emmarcats en algun dels àmbits de prioritats de l'Estratègia RIS3CV que es pot consultar en http://www.ris3cv.gva.es/. Fins a 4 punts.

– Alineació amb polítiques mediambientals.

Es valoraran els projectes amb impacte favorable per a l'economia circular, simbiosi industrial, reducció de residus, eficiència energètica o minimització del consum de recursos. Fins a 3 punts.

– Alineació amb aspectes socials.

Es valoraran els projectes els resultats dels quals contribuïsquen a millorar la qualitat de vida o la salut de les persones. Fins a 3 punts.

Sublínia 1.2. Manteniment de l'agent d'innovació recolzat en la línia d'agents d'innovació de convocatòries anteriors d'aquesta agència, i sempre que haja sigut finançat fins al 31 de desembre de 2019.



a) Objectius aconseguits pel projecte en l'exercici anterior i continuïtat de la mateixa persona recolzada en l'exercici anterior. Puntuació màxima: 30 punts.

– Els objectius previstos han sigut aconseguits, i s'han justificat adequadament en la memòria del projecte. Fins a 15 punts.

– Hi ha continuïtat de la persona agent de la innovació recolzada en l'exercici anterior: 15 punts.

b) Grau potencial de desenvolupament de l'explotació de resultats d'investigació i alineació amb els reptes i les solucions identificats pel Comité Estratègic d'Innovació (CEI) de l'AVI, que es poden consultar en la pàgina web de l'AVI http://innoavi.es/actuaciones-proyectos/. Puntuació màxima: 30 punts.

– Grau de definició i maduració del Pla de treball amb inclusió d'indicadors de seguiment per a mesurar l'explotació dels resultats previstos d'investigacions i el seu transvasament a les empreses. Fins a 15 punts.



– Alineació amb els reptes i les solucions identificats pel Comité Estratègic d'Innovació (CEI) de l'AVI. Fins a 15 punts.

c) Impacte de l'actuació en el grau d'activitat d'I+D+i de l'entitat sol·licitant. Puntuació màxima: 30 punts.

Es valorarà l'existència de previsions raonades sobre l'impacte que en el grau d'activitat en I+D+i de l'entitat beneficiària suposa l'activitat de l'agent de la innovació: a) increment en el nombre de projectes d'I+D+i generats des de l'entitat, b) increment en el nombre d'ofertes tecnològiques tramitades des de l'entitat i c) increment en el nombre d'acords de col·laboració tecnològica amb empreses gestionats des de l'entitat beneficiària.

– Impacte alt: 30 punts (es preveu increment mesurable i raonat en els tres aspectes: a, b i c).

– Impacte mitjà: 20 punts (l'increment resulta justificable en dos aspectes).

– Impacte baix: 10 punts (només es justifica adequadament l'increment en un).

– Sense impacte 0 punts (no es raona o no s'ofereix informació sobre aquest tema).

d) Alineació amb l'Estratègia d'innovació de la Comunitat Valenciana o amb criteris mediambientals o socials. Puntuació màxima: 10 punts.

– Alineació amb l'Estratègia d'especialització intel·ligent de la Comunitat Valenciana (RIS3CV).

Es valoraran els projectes que es troben emmarcats en algun dels àmbits de prioritats de l'Estratègia RIS3CV que es pot consultar en http://www.ris3cv.gva.es/. Fins a 4 punts.

– Alineació amb polítiques mediambientals.

Es valoraran els projectes amb impacte favorable per a l'economia circular, simbiosi industrial, reducció de residus, eficiència energètica o minimització del consum de recursos. Fins a 3 punts.

– Alineació amb aspectes socials.

Es valoraran els projectes els resultats dels quals contribuïsquen a millorar la qualitat de vida o la salut de les persones. Fins a 3 punts.



8. Altres disposicions

L'Agència Valenciana d'Innovació promourà la interrelació entre les persones que formaran part d'aquesta línia i podrà organitzar l'itinerari formatiu per a la seua especialització com a agents de la innovació, així com altres actuacions tendents a reforçar els seus coneixements i les seues capacitats com a generadors de connexions entre els àmbits científic i empresarial. Les despeses generades per l'organització de les accions ací assenyalades seran assumides, contretes i pagades íntegrament directament per l'Agència Valenciana de la Innovació.



9. Documentació addicional que cal presentar junt amb la sol·licitud

Sublínia 1.1. Contractació per les entitats beneficiàries de persones la funció de les quals serà afavorir la investigació aplicada i orientada a resultats, el transvasament del coneixement cap a les empreses, així com promoure una col·laboració estable i a llarg termini entre els universos industrial/empresarial i científic/universitari.

– Pla de treball per a la persona agent de la innovació segons especifica l'annex II, línia 1, d'agents d'innovació, apartat 4 d'aquesta convocatòria.

– Documentació acreditativa relativa a la persona contractada, que s'ha de presentar junt amb la memòria descriptiva del projecte en el moment de la sol·licitud o després de la formalització del contracte, segons siga procedent:

– Còpia del contracte laboral subscrit, signat per les parts i comunicat als serveis públics d'ocupació.

– Curriculum vitae actualitzat. En el cas de processos selectius no finalitzats, les entitats que es regisquen per sistemes de contractació públics de personal podran aportar el butlletí oficial de la Universitat o altres mitjans oficials, en què consten els requisits mínims dels aspirants, i que en cap cas seran inferiors als exigits en l'apartat 4.



– Còpia del títol o certificació acadèmica.

– Certificat de vida laboral del personal contractat o un altre document emés per la TGSS que acredite el grup de cotització i el període d'efecte.

Sublínia 1.2. Manteniment de l'agent d'innovació recolzat en la línia d'agents d'innovació de convocatòries anteriors d'aquesta agència, i sempre que haja sigut finançat fins al 31 de desembre de 2019.



– Pla de treball per a la persona agent de la Innovació segons s'especifica en l'annex II, línia 1, «Agents d'innovació», apartat 4 d'aquesta convocatòria.

En el cas d'haver sigut substituït el personal contractat en l'exercici anterior, s'aportarà la resta de documentació indicada en l'apartat anterior, excepte si ja ha sigut presentada amb anterioritat.





Línia 2. Incorporació de persones investigadores i tecnòlogues per a projectes d'innovació en empreses (INCORPORACIÓ).



1. Objectiu

Incentivar la contractació de persones investigadores i tecnòlogues que desenvolupen projectes d'I+D+i o realitzen la implantació de tecnologies relacionades amb la nova economia en empreses, o bé desenvolupen projectes que faciliten la consolidació de noves empreses innovadores.



2. Sublínies d'ajuda

Sublínia 2.1. Contractació per empreses de personal investigador o tècnic per a desenvolupar activitats d'I+D+i, d'implantació de tecnologies relacionades amb la nova economia o per al desenvolupament de projectes que faciliten la consolidació de noves empreses innovadores.

Aquesta sublínia està dirigida a empreses que contracten nou personal investigador amb titulació universitària o de grau superior en Formació Professional, bé per a dur a terme activitats pròpies d'I+D+i o projectes d'implantació de tecnologies vinculades a la nova economia, o bé per al desenvolupament de projectes que faciliten la consolidació de noves empreses innovadores.

Sublínea 2.2. Manteniment del personal investigador o tècnic secundat en la línia d'incorporació de convocatòries anteriors d'aquesta agència, sempre que s'haja finançat fins al 31 de desembre de 2019.





3. Entitats beneficiàries

Empreses amb seu social o establiment de producció situat a la Comunitat Valenciana amb les característiques següents:

– Que estiguen enquadrades en les seccions C, D, E, F, divisions 10 a 43, de la classificació nacional d'activitats econòmiques (CNAE 2009).

– O classificades com a empreses de serveis intensius en coneixement, amb codi de CNAE 2009 (NACE Rev. 2) inclòs en la classificació de l'Oficina d'Estadística de la Unió Europea (Eurostat) accessible en:



https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/glossary:Knowledge-intensive_services_(KIS)

En el cas de la sublínia 2.2 (manteniment) l'empresa ha d'haver sigut beneficiària en convocatòries anteriors, i la seua ajuda finalitzarà el 31 de desembre de 2019.



4. Requisits dels projectes

1. Les entitats sol·licitants només podran presentar un projecte per al suport a una persona investigadora o tecnòloga, bé en la sublínia 2.1 (contractació) o bé en la sublínia 2.2 (manteniment), en aquest cas, amb les limitacions establides en l'apartat 2, i es podrà obtindre finançament en un màxim de 3 anualitats consecutives. Tenint en compte els projectes que ja s'executen com a conseqüència de convocatòries anteriors en el marc d'aquesta línia, en cap cas podrà simultanejar-se l'execució de més d'un projecte.

2. La selecció del personal investigador o tècnic s'haurà de realitzar respectant les polítiques horitzontals en matèria d'igualtat d'oportunitats i atenent principis de publicitat suficient i valoració professional equitativa de les candidatures.

3. El nivell d'ocupació en l'empresa s'haurà d'haver mantingut entre el període comprés entre la publicació de la convocatòria i la finalització del període elegible. En el cas d'incompliment d'aquest requisit, l'empresa podrà patir la pèrdua parcial del dret al cobrament de l'ajuda concedida que consistirà en un percentatge d'un 5 % de l'import correctament justificat després de la verificació de la documentació justificativa del projecte afectat, si la pèrdua de l'ocupació en l'entitat és inferior o igual al 10 % de la plantilla, i d'un 10 %, en el cas que aquesta pèrdua siga d'un 11 % de la plantilla o superior, amb les mateixes consideracions que l'anterior.

4. El personal contractat haurà de dedicar-se de manera exclusiva a les tasques d'I+D+i, implantació de tecnologies o projectes de consolidació previstos en la memòria descriptiva del projecte.

5. En cas de rescissió del contracte laboral abans de la finalització del període elegible, l'empresa haurà de justificar adequadament el motiu d'aquesta rescissió, que, així mateix, quedarà obligada a la selecció i la contractació d'una nova persona investigadora de perfil similar o equivalent. El no-compliment d'aquesta condició podrà suposar la pèrdua total o parcial del dret al cobrament de l'ajuda concedida per a la creació d'aquest lloc. Qualsevol incidència o modificació en els contractes finançats amb càrrec a aquest programa haurà de comunicar-se a l'AVI en el moment en què es produïsca.

El que indica el paràgraf anterior es podrà aplicar, així mateix, als supòsits de canvi en la persona contractada que tinguen lloc amb anterioritat a la signatura del contracte laboral.

En la sublínia 2.2, haurà d'haver-hi continuïtat en l'empresa de la persona recolzada en l'exercici anterior de manera ininterrompuda entre el final d'un exercici i l'inici del següent, amb les excepcions descrites en aquest apartat.

6. El personal secundat haurà de complir els requisits següents:

– Titulació universitària o de tècnic superior en formació professional, preferentment, amb experiència en projectes d'I+D.

– Estar en possessió d'aquesta titulació en la data d'incorporació en l'empresa.

– No haver estat vinculat laboralment amb l'empresa beneficiària ni amb cap altra relacionada accionarialment o socialment amb aquesta en els dos anys anteriors a la data de formalització del contracte. En el cas de les empreses spin-off no s'hi podrà aplicar aquest requisit si la vinculació laboral s'ha mantingut amb una institució d'I+D pública o privada sense ànim de lucre que participa en l'accionariat o en el capital de la nova empresa.

– No tindre, en el moment de presentació de la sol·licitud, participació en el capital de l'empresa que sol·licita aquesta ajuda o en una altra relacionada accionarialment o socialment amb aquesta, que supose una capacitat de control directe o indirecte en l'administració de l'empresa. Amb caràcter general, aquesta participació no podrà superar el 25 % del capital, i no es podrà aplicar aquest criteri en el cas de les empreses spin-off.

7. El contracte de treball haurà de fer-se per compte d'altri i respectar la categoria professional i la remuneració del perfil professional contractat. Només s'admetran contractes relatius a treballadors inclosos en els grups 1 i 2 de cotització al règim general de la Seguretat Social, en el cas de titulats universitaris, i grups 3, 4 i 5 en el cas de tècnics superiors d'FP.

8. El contracte haurà d'incloure l'esment d'haver sigut finançat per l'AVI, la qual cosa podrà indicar-se en una addenda al contracte després de la concessió de l'ajuda i, en el cas de la sublínia 2.1, haurà d'haver-se subscrit durant l'any 2020.

9. Els projectes, d'acord amb l'article 33 de les bases reguladores, hauran de definir una transferència mesurable dels resultats d'investigació a l'àmbit industrial i empresarial.



5. Despeses subvencionables

Es consideren despeses subvencionables les següents:

– Despeses de personal: cost salarial de la persona contractada, incloent-hi el salari, les càrregues socials i la quota empresarial a la Seguretat Social, empleada en centres de la Comunitat Valenciana, amb les limitacions establides en el resolc huité, apartat 5.2.4.

El cost salarial subvencionable màxim mensual no podrà superar els 4.500 euros (titulat universitari) o 3.500 euros (titulat FP), incloent-hi la part proporcional de les pagues extraordinàries i altres retribucions.



– Contractes d'investigació i desenvolupament o innovació amb centres tecnològics o d'investigació i/o consultoria i assistència tècnica destinats exclusivament al desenvolupament de les accions presentades en el projecte, amb un cost total màxim anual subvencionable de 15.000 euros.

– Despeses ocasionades per la participació del personal investigador o tècnic contractat en accions formatives directament relacionades amb la seua activitat d'I+D o de gestió de la innovació en l'empresa, en concret, matrícules i inscripcions en cursos, congressos i jornades. El cost subvencionable màxim per hora de formació és de 90 euros i el cost total subvencionable màxim anual per ajuda en aquest concepte és de 10.000 euros.

– Cost de l'informe d'auditoria sobre els comptes justificatius de la despesa del projecte. Cost màxim subvencionable: 1.400 euros per anualitat, sempre que aquest cost s'haja inclòs en el pressupost presentat amb la sol·licitud d'ajuda.



6. Intensitat de l'ajuda

– L'ajuda consistirà en una subvenció de fins al 50 % dels costos considerats com a subvencionables per a pimes i de fins al 30 % per a grans empreses.

– Sense superar els límits establits en el punt anterior, podrà incrementar-se la intensitat d'ajuda fins a un 5 %, quan la persona contractada siga dona, a fi de pal·liar la bretxa de gènere que hi ha en la investigació cientificotècnica.

– La comissió avaluadora per a determinar la intensitat de les ajudes es regirà per algun o alguns dels criteris següents:

· Puntuació obtinguda en l'avaluació de la sol·licitud.

· Tipologies de costos subvencionables.

· Disponibilitat pressupostària.

· Nombre d'exercicis en què la sol·licitant ha rebut ajudes en aquesta línia.





7. Criteris d'avaluació de sol·licituds

Un projecte només podrà ser secundat quan la puntuació obtinguda en l'avaluació siga com a mínim de 50 punts.

– Sublínia 2.1. Contractació per empreses de personal investigador o tècnic per a desenvolupar activitats d'I+D+i, d'implantació de tecnologies relacionades amb la nova economia o per al desenvolupament de projectes que faciliten la consolidació de noves empreses innovadores: tindre la seu social o l'establiment de producció a la Comunitat Valenciana.

a) Mèrits curriculars de la persona candidata i adequació del seu perfil professional a les tasques que cal realitzar. Puntuació màxima: 30 punts.

a.1) Mèrits curriculars. Màxim 20 punts.

– Els seus mèrits curriculars són rellevants i abasten obtenció de beques, estades a l'estranger, publicació d'articles científics, treballs presentats en congressos. D'11 a 20 punts.

– Disposa de mèrits curriculars suficients per a les activitats que cal realitzar: 10 punts.

– No disposa de mèrits curriculars suficients: 0 punts.

a.2) Adequació del perfil professional a les tasques que cal realitzar. Màxim de 10 punts.

– La titulació aportada i l'experiència concorda amb els àmbits de generació o aplicació de coneixement de les activitats que cal realitzar; aporta experiència en la gestió de projectes d'I+D+i: 10 punts.

– El perfil no és adequat o no concorda l'experiència o no té experiència en la gestió de projectes d'I+D+i: 0 punts.

b) Explotació de resultats del projecte d'I+D+i i alineació amb els reptes i les solucions identificats pel Comité Estratègic d'Innovació (CEI) de l'AVI, que es poden consultar en la pàgina web de l'AVI http://innoavi.es/actuaciones-proyectos/. Puntuació màxima: 30 punts.



– Hi ha un pla concret i viable per a l'explotació dels resultats del projecte d'I+D+i amb inclusió d'indicadors de seguiment. Fins a 15 punts.

– Alineació amb els reptes i les solucions identificats pel Comité Estratègic d'Innovació (CEI) de l'AVI. Fins a 15 punts.

c) Impacte de l'actuació en el grau d'activitat d'I+D+i de l'entitat sol·licitant. Puntuació màxima: 30 punts.

Es valorarà que l'empresa dispose de previsions raonades sobre l'impacte en l'activitat d'I+D+i que tinga la contractació de l'investigador o tècnic: a) increment en el nombre de projectes d'I+D+i, b) increment en els recursos humans destinats a la I+D+i, i c) increment en la despesa en I+D de l'empresa.

– Impacte alt: 30 punts (es preveu increment mesurable i raonat en els tres aspectes: a, b i c).

– Impacte mitjà: 20 punts (l'increment resulta justificable en dos aspectes).

– Impacte baix: 10 punts (només es justifica adequadament l'increment en un).

– Sense impacte: 0 (no es raona o no s'ofereix informació sobre aquest tema).

d) Alineació amb l'Estratègia d'innovació de la Comunitat Valenciana o amb criteris mediambientals o socials. Puntuació màxima: 10 punts.

– Alineació amb l'Estratègia d'especialització intel·ligent de la Comunitat Valenciana (RIS3CV).

Es valoraran els projectes que es troben emmarcats en algun dels àmbits de prioritats de l'Estratègia RIS3CV que es pot consultar en http://www.ris3cv.gva.es/. Fins a 4 punts.

– Alineació amb polítiques mediambientals.

Es valoraran els projectes amb impacte favorable per a l'economia circular, simbiosi industrial, reducció de residus, eficiència energètica o minimització del consum de recursos. Fins a 3 punts.

– Alineació amb aspectes socials.

Es valoraran els projectes els resultats dels quals contribuïsquen a millorar la qualitat de vida o la salut de les persones. Fins a 3 punts.

– Sublínia 2.2. Manteniment del personal investigador o tècnic contractat en el marc de la línia d'incorporació de convocatòries anteriors d'aquesta agència i sempre que haja sigut finançat fins al 31 de desembre de 2019.

a) Objectius aconseguits pel projecte en l'exercici anterior i continuïtat de la mateixa persona recolzada en l'exercici anterior. Puntuació màxima: 30 punts

– Els objectius previstos han sigut aconseguits i s'han justificat adequadament en la memòria del projecte. Fins a 15 punts.

– Hi ha continuïtat de la persona contractada en l'exercici anterior: 15 punts.

b) Explotació de resultats del projecte d'I+D+i i alineació amb els reptes i les solucions identificats pel Comité Estratègic d'Innovació (CEI) de l'AVI, que es poden consultar en la pàgina web de l'AVI http://innoavi.es/actuaciones-proyectos/. Puntuació màxima: 30 punts.



– Hi ha un pla concret i viable per a l'explotació dels resultats del projecte d'I+D+i amb inclusió d'indicadors de seguiment. Fins a 15 punts.

– Alineació amb els reptes i les solucions identificats pel Comité Estratègic d'Innovació (CEI) de l'AVI. Fins a 15 punts.

c) Impacte de l'actuació en el grau d'activitat d'I+D+i de l'entitat sol·licitant. Puntuació màxima: 30 punts.

Es valorarà que l'empresa dispose de previsions raonades sobre l'impacte en l'activitat d'I+D+i que tinga la contractació de l'investigador o tècnic: a) increment en el nombre de projectes d'I+D+i, b) increment en els recursos humans destinats a la I+D+i, i c) increment en la despesa en I+D de l'empresa.

– Impacte alt: 30 punts (es preveu increment mesurable i raonat en els tres aspectes: a, b i c).

– Impacte mitjà: 20 punts (l'increment resulta justificable en dos aspectes).

– Impacte baix: 10 punts (només es justifica adequadament l'increment en un).

– Sense impacte: 0 (no es raona o no s'ofereix informació sobre aquest tema).

d) Alineació amb l'Estratègia d'innovació de la Comunitat Valenciana o amb criteris mediambientals o socials. Puntuació màxima: 10 punts.

– Alineació amb l'Estratègia d'especialització intel·ligent de la Comunitat Valenciana (RIS3CV).

Es valoraran els projectes que es troben emmarcats en algun dels àmbits de prioritats de l'Estratègia RIS3CV que es pot consultar en http://www.ris3cv.gva.es/. Fins a 4 punts.

– Alineació amb polítiques mediambientals.

Es valoraran els projectes amb impacte favorable per a l'economia circular, simbiosi industrial, reducció de residus, eficiència energètica o minimització del consum de recursos. Fins a 3 punts.

– Alineació amb aspectes socials.

Es valoraran els projectes els resultats dels quals contribuïsquen a millorar la qualitat de vida o la salut de les persones. Fins a 3 punts.



8. Documentació addicional que cal presentar junt amb la sol·licitud

Sublínia 2.1. Contractació per empreses de personal investigador o tècnic per a desenvolupar activitats d'I+D+i, d'implantació de tecnologies relacionades amb la nova economia o per al desenvolupament de projectes que faciliten la consolidació de noves empreses innovadores:

– Documentació acreditativa relativa al personal contractat, que cal presentar junt amb la memòria descriptiva del projecte en el moment de la sol·licitud o després de la formalització del contracte, segons siga procedent:

– Acreditació documental del procés de selecció del personal investigador dut a terme que respecta les polítiques horitzontals en matèria d'igualtat d'oportunitats i que atén principis de publicitat suficient i valoració professional equitativa de les candidatures.



– Còpia del contracte laboral subscrit, signat per les parts i comunicat als serveis públics d'ocupació.

– Curriculum vitae actualitzat.

– Còpia del títol o certificació acadèmica que acredite estar en la seua possessió.

– Certificat de vida laboral de la persona contractada en què figure l'historial del treballador i que acredite que no hi ha relació laboral, de caràcter contractual prèvia amb l'empresa, en els 3 últims anys, així com el grup de cotització.

– Sublínia 2.2. Manteniment del personal investigador o tècnic contractat en el marc de la línia d'incorporació de convocatòries anteriors d'aquesta agència i sempre que haja sigut finançat fins al 31 de desembre de 2019.

En el cas d'haver sigut substituït el personal contractat en el marc de la convocatòria anterior s'aportarà la resta de documentació relacionada en l'apartat anterior, excepte si ja ha sigut presentada amb anterioritat.







Línia 3. Doctorands empresarials (Innodocto).



1. Objectiu

Promoure la formació de doctorands i doctorandes en les empreses, i propiciar l'adquisició per part d'aquells i aquelles de les habilitats necessàries per a desenvolupar projectes d'I+D en entorns empresarials i, així, incrementar el grau de tecnificació i capacitat innovadora de les plantilles de les empreses.

Així mateix, fomentar l'obtenció de l'esment industrial en el títol de doctor d'acord amb els criteris establits en l'article 15 bis del Reial decret 99/2011, de 28 de gener, pel qual es regulen els ensenyaments oficials de doctorat.



2. Sublínies d'ajuda

Sublínia 3.1. Suport a personal d'investigació de les empreses (ja en plantilla o de nova contractació) que durà a terme una tesi doctoral vinculada a un projecte d'I+D+i desenvolupat per l'empresa.



Sublínia 3.2. Manteniment del doctorand o doctoranda recolzat en la línia Innodocto de convocatòries anteriors i sempre que haja sigut finançat fins al 31 de desembre de 2019.



3. Entitats beneficiàries

Empreses industrials o de serveis incloses en qualsevol epígraf de la classificació nacional d'activitats econòmiques (CNAE 2009), sempre que la tesi doctoral estiga vinculada a un projecte d'I+D+i desenvolupat per l'empresa.

En el cas de la sublínia 3.2 (manteniment), l'empresa ha d'haver sigut beneficiària en convocatòries anteriors, i la seua ajuda finalitzarà el 31 de desembre de 2019.



4. Requisits dels projectes

1. Els projectes hauran de ser realitzats en empreses amb seu o establiment productiu a la Comunitat Valenciana i les persones doctorandes hauran d'adscriure's a un centre de treball de la Comunitat Valenciana.



2. Segons l'apartat 2 de l'article 15 bis del Reial decret 99/2011, de 28 de gener, pel qual es regulen els ensenyaments oficials de doctorat, haurà de subscriure's un conveni de col·laboració marc amb l'empresa i entre l'empresa i la universitat. En aquest conveni s'indicaran les obligacions de la Universitat i les obligacions de l'empresa, així com el procediment de selecció dels doctorands i doctorandes.

3. El projecte d'investigació estarà relacionat directament amb la tesi doctoral que cal realitzar.

4. El contracte de treball haurà de fer-se per compte d'altri i respectar la categoria professional i remuneració del perfil professional contractat. Només s'admetran contractes relatius a treballadors inclosos en el grup 1 de cotització al règim general de la Seguretat Social (categories professionals d'enginyers i llicenciats).

5. Les persones doctorandes hauran d'estar admeses o matriculades en un programa de doctorat en el moment de presentació de la sol·licitud –o, en defecte d'això, estar en disposició de matricular-se en les dates previstes per la Universitat en què es cursarà el doctorat, sempre dins de les dates d'elegibilitat del projecte. No estaran en possessió del títol de doctor o doctora emés per una universitat espanyola o estrangera.

6. El doctorand o doctoranda tindrà un tutor/a de tesi designat per la Universitat i un responsable designat per l'empresa, que podrà ser, si escau, director/a de la tesi d'acord amb la normativa pròpia de doctorat.



7. Les persones contractades no hauran de tindre, en el moment de presentació de la sol·licitud, participació en el capital de l'empresa que sol·licita aquesta ajuda o en una altra relacionada accionarial o socialment amb aquesta, que supose una capacitat de control directe o indirecte en l'administració de l'empresa. Amb caràcter general, aquesta participació no podrà superar el 25 % del capital, i no es podrà aplicar aquest criteri en el cas de les empreses spin-off.

8. En cas que el doctorand o doctoranda ja estiga contractat per l'entitat amb anterioritat a la data de sol·licitud de l'ajuda, fins i tot a la data d'inici del termini d'execució del projecte previst en el resolc huité d'aquesta convocatòria, el contracte haurà de complir les condicions recollides en aquest apartat. En cas contrari, haurà de modificar-se aquest contracte.

9. El contracte de treball haurà de realitzar-se per compte d'altri i respectar la categoria professional i remuneració del perfil professional contractat. Només s'admetran contractes relatius a treballadors inclosos en el grup 1 de cotització del règim general de la Seguretat Social. El contracte haurà d'incloure l'esment d'haver sigut finançat per l'AVI, la qual cosa podrà indicar-se en una addenda al contracte després de la concessió de l'ajuda.

10. En cas de rescissió del contracte laboral abans de la finalització del període elegible, l'empresa haurà de justificar adequadament el motiu d'aquesta rescissió, que podrà suposar la minoració o la revocació de l'ajuda percebuda. Podrà substituir la persona doctoranda, si bé aquest canvi haurà de ser autoritzat per l'AVI. Qualsevol incidència o modificació en els contractes finançats amb càrrec a aquest programa haurà de comunicar-se a l'AVI en el moment en què es produïsca.

El que indica el paràgraf anterior és, així mateix, aplicable als supòsits de canvi en la persona contractada que tinguen lloc amb anterioritat a la signatura del contracte laboral.

En la sublínia 3.2, haurà d'haver-hi continuïtat en l'empresa de la persona recolzada en l'exercici anterior de manera ininterrompuda entre el final d'un exercici i l'inici del següent, amb les excepcions descrites en aquest apartat.

11. Els projectes, d'acord amb l'article 33 de les bases reguladores, hauran de definir una transferència mesurable dels resultats d'investigació a l'àmbit industrial i empresarial.



5. Despeses subvencionables

– Despeses de personal: cost salarial de la persona contractada, incloent-hi el salari, les càrregues socials i la quota empresarial a la Seguretat Social, empleada en centres de la Comunitat Valenciana, amb les limitacions establides en el resolc huité, apartat 5.2.4.

El cost salarial subvencionable màxim mensual no podrà superar els 4.500 euros (incloent-hi la part proporcional de les pagues extraordinàries i altres retribucions).

– Contractes d'investigació i desenvolupament o innovació amb centres tecnològics o d'investigació i/o consultoria i assistència tècnica destinats exclusivament al desenvolupament de les accions presentades en el projecte, amb un cost total màxim anual subvencionable de 15.000 euros.

– Despeses de matrícula dels ensenyaments de doctorat, amb un topall de 1.000 euros anuals, així com les despeses ocasionades per la participació del doctorand o doctoranda en accions formatives directament relacionades amb el projecte d'I+D+i, en concret, matrícules i inscripcions en cursos, congressos i jornades. El cost subvencionable màxim per hora de formació és de 90 euros i el cost total subvencionable màxim anual per ajuda en aquest concepte és de 10.000 euros.

La despesa de matrícula no podrà excedir les quanties màximes dels preus públics per la prestació de serveis acadèmics universitaris establides pel decret corresponent del Consell en què s'estableixen les taxes per la prestació de serveis acadèmics universitaris del curs de què es tracte.

– Cost de l'informe d'auditoria sobre els comptes justificatius de la despesa del projecte. Cost total subvencionable: 1.400 euros per anualitat, sempre que aquest cost s'haja inclòs en el pressupost presentat amb la sol·licitud d'ajuda.



6. Intensitat de l'ajuda

– L'ajuda consistirà en una subvenció de fins al 50 % dels costos considerats com a subvencionables per a les pimes i del 30 % per a grans empreses.

– Sense superar els límits establits en el punt anterior, podrà incrementar-se la intensitat d'ajuda fins a un 5 %, quan la persona contractada siga una doctoranda, a fi de pal·liar la bretxa de gènere existent en la investigació cientificotècnica.

La comissió avaluadora per a determinar la intensitat de les ajudes es regirà per algun o alguns dels criteris següents:

– Puntuació obtinguda en l'avaluació de la sol·licitud.

– Tipologies de costos subvencionables.

– Disponibilitat pressupostària.

– Nombre d'exercicis en què l'entitat sol·licitant ha rebut ajudes en aquesta línia.



7. Criteris d'avaluació de sol·licituds

Un projecte només podrà ser secundat quan la puntuació obtinguda en l'avaluació siga com a mínim de 50 punts.

Sublínia 3.1. Suport a personal d'investigació de les empreses (ja en plantilla o de nova contractació), que durà a terme una tesi doctoral vinculada a un projecte d'I+D+i desenvolupat per l'empresa.



a) Mèrits curriculars de la persona candidata i adequació del seu perfil professional a les tasques que cal realitzar. Puntuació màxima: 30 punts.

a.1) Els seus mèrits curriculars són rellevants i abasten obtenció de beques, estades a l'estranger, publicació d'articles científics, treballs presentats en congressos. Fins a 25 punts.

– Estades d'investigació a l'estranger: 5 punts.

– Projectes d'investigació: 5 punts.

– Beques i premis: 3 punts.

– Publicacions, articles científics: 3 punts.

– Obtenció de patents: 2 punts.

– Comunicacions en congressos: 2 punts.

– Experiència prèvia en el tema de la tesi: 2 punts.

– Altres màsters: 3 punts.

a.2) Els mèrits curriculars presentats conformen un perfil professional que és adequat per a les activitats que cal realitzar: 5 punts.

b) Grau potencial de desenvolupament de l'explotació de resultats d'investigació i solucions identificats pel Comité Estratègic d'Innovació (CEI) de l'AVI, que es poden consultar en la pàgina web de l'AVI http://innoavi.es/actuaciones-proyectos/. Puntuació màxima: 30 punts.



– Hi ha un pla concret i viable per a l'explotació dels resultats del projecte amb presència d'indicadors de seguiment i vinculat amb la tesi doctoral. Fins a 15 punts.

– Alineació amb els reptes i les solucions identificats pel Comité Estratègic d'Innovació (CEI) de l'AVI. Fins a 15 punts.

c) Impacte de l'actuació en el grau d'activitat d'I+D+i de l'entitat sol·licitant. Puntuació màxima: 30 punts.

– El projecte de tesi proposat està fefaentment vinculat amb el projecte d'I+D+i de l'empresa: 10 punts.

– Existeixen previsions raonades sobre l'impacte que el projecte de tesi suposarà sobre l'activitat d'I+D+i de l'empresa, amb presència d'indicadors de seguiment (volum i proporció de les quanties invertides, nous àmbits d'investigació i línies d'I+D, altres factors qualitatius): fins a 20 punts.

d) Alineació amb l'Estratègia d'innovació de la Comunitat Valenciana o amb criteris mediambientals o socials. Puntuació màxima: 10 punts.

– Alineació amb l'Estratègia d'especialització intel·ligent de la Comunitat Valenciana (RIS3CV).

Es valoraran els projectes que es troben emmarcats en algun dels àmbits de prioritats de l'Estratègia RIS3CV que es pot consultar en http://www.ris3cv.gva.es/. Fins a 4 punts.

– Alineació amb polítiques mediambientals.

Es valoraran els projectes amb impacte favorable per a l'economia circular, simbiosi industrial, reducció de residus, eficiència energètica o minimització del consum de recursos. Fins a 3 punts.

– Alineació amb aspectes socials.

Es valoraran els projectes els resultats dels quals contribuïsquen a millorar la qualitat de vida o la salut de les persones. Fins a 3 punts.

Sublínia 3.2. Manteniment del doctorand o doctoranda recolzat en la línia Innodocto de convocatòries anteriors d'aquesta agència, sempre que haja sigut finançat fins al 31 de desembre de 2019.

a) Objectius aconseguits pel projecte en l'exercici anterior i continuïtat de la mateixa persona recolzada en l'exercici anterior. Puntuació màxima: 30 punts.

– Els objectius previstos s'han aconseguit, i s'han justificat adequadament en la memòria del projecte. Fins a 15 punts.

– Hi ha continuïtat de la persona doctoranda recolzada en l'exercici anterior: 15 punts.

b) Grau potencial de desenvolupament de l'explotació de resultats d'investigació i solucions identificats pel Comité Estratègic d'Innovació (CEI) de l'AVI, que es poden consultar en la pàgina web de l'AVI http://innoavi.es/actuaciones-proyectos/. Puntuació màxima: 30 punts.



– Hi ha un pla concret i viable per a l'explotació dels resultats del projecte amb presència d'indicadors de seguiment i vinculat amb la tesi doctoral. Fins a 15 punts.

– Alineació amb els reptes i les solucions identificats pel Comité Estratègic d'Innovació (CEI) de l'AVI. Fins a 15 punts.

c) Impacte de l'actuació en el grau d'activitat d'I+D+i de l'entitat sol·licitant. Puntuació màxima: 30 punts.

– El projecte de tesi proposat està fefaentment vinculat amb el projecte d'I+D+i de l'empresa: 10 punts.

– Existeixen previsions raonades sobre l'impacte que el projecte de tesi suposarà sobre l'activitat d'I+D+i de l'empresa, amb presència d'indicadors de seguiment (volum i proporció de les quanties invertides, nous àmbits d'investigació i línies d'I+D, altres factors qualitatius): fins a 20 punts.

d) Alineació amb l'Estratègia d'innovació de la Comunitat Valenciana o amb criteris mediambientals o socials. Puntuació màxima: 10 punts.

– Alineació amb l'Estratègia d'especialització intel·ligent de la Comunitat Valenciana (RIS3CV).

Es valoraran els projectes que es troben emmarcats en algun dels àmbits de prioritats de l'Estratègia RIS3CV que es pot consultar en http://www.ris3cv.gva.es/. Fins a 4 punts.

– Alineació amb polítiques mediambientals.

Es valoraran els projectes amb impacte favorable per a l'economia circular, simbiosi industrial, reducció de residus, eficiència energètica o minimització del consum de recursos. Fins a 3 punts.

– Alineació amb aspectes socials.

Es valoraran els projectes els resultats dels quals contribuïsquen a millorar la qualitat de vida o la salut de les persones. Fins a 3 punts.



8. Documentació addicional que cal presentar junt amb la sol·licitud

Sublínia 3.1. Suport a personal d'investigació de les empreses que durà a terme una tesi doctoral vinculada a un projecte d'I+D+i desenvolupat per l'empresa.

– Conveni de col·laboració marc amb l'empresa i entre l'empresa i la universitat, d'acord amb l'article 15.bis.2 del Reial decret 99/2011, de 28 de gener, pel qual es regulen els ensenyaments oficials de doctorat.

– Còpia del contracte laboral subscrit, signat per les parts i comunicat als serveis públics d'ocupació.

– Curriculum vitae del doctorand o doctoranda, preferentment model normalitzat (CVN) de la Fundació Espanyola per la Ciència i la Tecnologia (FECYT).

– Còpia del títol o certificació acadèmica.

– Certificat de vida laboral del personal contractat o un altre document emés per la TGSS que acredite el grup de cotització i el període d'efecte.

La documentació esmentada en aquest apartat que en el moment de la sol·licitud no puga ser presentada per estar vinculada a la formalització de la matrícula en el curs de doctorat, haurà de presentar-se a l'AVI immediatament després de la seua formalització per part del doctorand o doctoranda.

Manteniment del doctorand o doctoranda recolzat en la línia Innodocto de convocatòries anteriors d'aquesta agència i sempre que haja sigut finançat fins al 31 de desembre de 2019.

No serà necessària la presentació de la documentació addicional esmentada, excepte en el cas excepcional en què s'haja substituït el doctorand o doctoranda i aquest canvi haja sigut acceptat per l'AVI, i en aquest cas s'aportarà la documentació relacionada en l'apartat anterior.





ANNEX III

Impuls a la compra pública innovadora (CPI)



1. Objectiu

Potenciar el desenvolupament de mercats innovadors a través de la contractació pública, incentivar la compra pública innovadora des del costat de la demanda del gestor públic i des del costat de l'oferta, és a dir, de les empreses, per a estimular-les a participar i presentar ofertes innovadores en els processos de CPI.



2. Línies d'ajuda

Línia 1. Foment dels projectes d'I+D+i destinats a la compra pública d'innovació.

Es dona suport al cost d'I+D+i requerit en una licitació pública d'innovació, de manera que es facilite la presència d'empreses valencianes en licitacions públiques de productes i serveis innovadors.

Línia 2. Impuls de la demanda de licitacions de productes i serveis innovadors.

Dinamització de la CPI a la Comunitat, a través d'iniciatives de suport a la compra pública d'innovació, que finance activitats dirigides a la posada en marxa de compra públiques innovadores i els seus procediments, també es donarà suport a les accions de promoció de la CPI que incloguen la difusió de la metodologia a fi de facilitar la participació de les empreses.



3. Entitats beneficiàries

Línia 1. Foment dels projectes d'I+D+i destinats a la compra pública d'innovació.

Podran tindre la condició d'entitats beneficiàries les empreses i els organismes d'investigació, amb capacitat de proveir de solucions tecnològiques les administracions, que es presentaran a licitacions de CPI de l'Administració pública, amb seu social o establiment de producció situat a la Comunitat Valenciana.

Línia 2. Impuls de la demanda de licitacions de productes i serveis innovadors.

Podran tindre la condició d'entitats beneficiàries les entitats locals de la Comunitat Valenciana amb capacitat de compra regulada per la Llei de contractes del sector públic i proclius a comprar serveis o productes amb contingut innovador elevat, i les entitats sense ànim de lucre –públiques o privades– amb personalitat jurídica pròpia i seu a la Comunitat Valenciana, que en els estatuts tinguen entre les finalitats prestar serveis d'assessorament en matèria d'innovació.





4. Requisits dels projectes

Amb caràcter general per a les dues línies:

– L'entitat sol·licitant del projecte haurà de desenvolupar l'activitat aprovada conforme al que preveuen la memòria presentada i la resolució de concessió.

– Els resultats dels projectes hauran de tindre impacte tangible a la Comunitat Valenciana.

– El contingut dels projectes presentats haurà de ser coherent amb l'activitat, les finalitats i l'estratègia de l'entitat sol·licitant.

Línia 1. Foment dels projectes d'I+D+i destinats a la compra pública d'innovació.

1. Els projectes consistiran en la I+D+i requerida en una licitació pública i els costos necessaris per a participar. Les entitats sol·licitants hauran d'especificar el tipus i/o les fases a què es presenten: diàleg competitiu, compra pública precomercial, compra pública de tecnologia innovadora i/o associació per a la innovació.

2. El projecte significarà un nou desenvolupament per a l'entitat sol·licitant i, per tant, no realitzat amb anterioritat.

Línia 2. Impuls de la demanda de licitacions de productes i serveis innovadors.

1. Els projectes han de consistir en accions encaminades a promoure i facilitar el desenvolupament de la compra pública d'innovació tant des del costat de l'oferta, per a animar les empreses a participar, com de la demanda, per a facilitar la incorporació d'aquesta mena de compres en les licitacions públiques de les entitats sol·licitants.

2. En el cas de les entitats locals, el resultat del projecte haurà de concretar-se en la posada en marxa d'un procediment de compra pública innovadora o compra pública precomercial o, si escau, la creació i la posada en marxa d'un equip de CPI.



5. Despeses subvencionables

1. Seran despeses subvencionables els conceptes inclosos en la línia 1, de foment dels projectes d'I+D+i destinats a la compra pública d'innovació, i en la línia 2, d'impuls de la demanda de licitacions de productes i serveis innovadors, segons corresponga, de l'article 41 de les bases reguladores, excepte el referit a costos indirectes que no es consideraran subvencionables, així com amb les limitacions establides en el resolc huité, apartat 5.2.4.

2. El cost màxim subvencionable de l'informe d'auditoria sobre els comptes justificatius de la despesa del projecte serà de 1.400 euros per anualitat, sempre que aquest cost s'haja inclòs en el pressupost presentat amb la sol·licitud d'ajuda.

3. Respecte a les despeses de transport, únicament es podran elegir les despeses de desplaçament en mitjans públics de transport interurbà del personal propi de l'entitat sol·licitant vinculat amb les activitats del projecte. Les despeses que s'hi imputen estaran limitades pels imports establits en el Decret 24/1997, d'11 de febrer, del Govern Valencià, sobre indemnitzacions per raó del servei i les gratificacions per serveis extraordinaris i les seues respectives modificacions.





6. Intensitat de l'ajuda

Línia 1. Foment dels projectes d'I+D+i destinats a la compra pública d'innovació.

Les intensitats màximes d'ajuda, establides com a percentatge sobre els costos subvencionables, són les que estableixen les bases reguladores, i es resumeixen en la taula següent:



Entitat beneficiària Investigació industrial Desenvolupament experimental Innovació en processos, organització o producte

Empreses Gran empresa 50-65 %* 25-40 %* 15 %**

Mitjana empresa 60-75 %* 35-50 %* 50 %

Petita empresa 70-80 %* 45-60 %* 50 %





*Per a arribar al percentatge màxim de cada interval, que en cap cas superarà el 80 %, s'ha de complir que el projecte implique una col·laboració efectiva entre empreses, almenys una de les quals siga una pime, i que cap empresa assumisca per si sola més del 70 % dels costos subvencionables.

**Únicament podran optar a aquesta mena d'ajudes quan col·laboren amb una pime en l'activitat objecte d'ajuda i la pime assumisca un mínim del 30 % del total dels costos subvencionables.

b) Independentment de la naturalesa del projecte, les despeses de registre de drets de propietat industrial o intel·lectual en el cas de pimes i les despeses de formació derivades de l'execució del projecte podran subvencionar-se amb una intensitat d'ajuda màxima del 50 % dels costos subvencionables.

La comissió avaluadora per a determinar la intensitat de les ajudes de les dues línies es regirà per algun o alguns dels criteris següents:



– Puntuació obtinguda en l'avaluació de la sol·licitud.

– Tipologies de costos subvencionables.

– Disponibilitat pressupostària.

Línia 2. Impuls de la demanda de licitacions de productes i serveis innovadors.

L'ajuda consistirà en una subvenció de fins al 100 % dels costos considerats com a subvencionables.

La comissió avaluadora per a determinar la intensitat de les ajudes de les dues línies es regirà per algun o alguns dels criteris següents:



– Puntuació obtinguda en l'avaluació de la sol·licitud.

– Tipologies de costos subvencionables.

– Disponibilitat pressupostària.

En les dues línies d'actuació l'import màxim d'ajuda serà 100.000 euros per anualitat.



7. Criteris d'avaluació de sol·licituds

Un projecte només podrà ser secundat quan la puntuació obtinguda en l'avaluació siga com a mínim de 50 punts.

Es valoraran els projectes atesos els criteris següents:



Línia 1. Foment dels projectes d'I+D+i destinats a la compra pública d'innovació.

a) Qualitat i abast de l'actuació. Puntuació màxima: 30 punts.



– Claredat i coherència de la proposta, en què es valora la concreció dels objectius, la metodologia, els recursos i el pla de treball. Fins a 10 punts.

– Alineació amb els reptes i les solucions identificats pel Comité Estratègic d'Innovació (CEI) de l'AVI que es poden consultar en la pàgina web de l'AVI http://innoavi.es/actuaciones-proyectos/. Fins a 15 punts.

– Caràcter innovador de la proposta, en què es valora la novetat i l'originalitat del projecte respecte a l'estat de la tècnica actual i l'aportació al progrés tecnològic. Fins a 5 punts.

b) Adequació dels recursos planificació i gestió del projecte. Puntuació màxima: 30 punts.

– Capacitat tècnica i dedicació del personal de l'entitat sol·licitant a la gestió i l'execució de la proposta. Fins a 10 punts.

– Capacitat financera i adequació del pressupost a les característiques de l'entitat i de les activitats proposades. Fins a 10 punts.

– Viabilitat de l'execució econòmica de les activitats previstes en el període indicat. Fins a 10 punts.

c) Impacte del projecte. Puntuació màxima: 30 punts.

– Impacte directe sobre l'empresa sol·licitant en termes d'increment de l'activitat, augment de les exportacions o creixement en general. Fins a 15 punts.

– Efecte d'arrossegament de l'entitat sol·licitant. Fins a 15 punts.

d) Alineació amb l'Estratègia d'innovació de la Comunitat Valenciana RIS3CV o amb criteris mediambientals o socials. Puntuació màxima: 10 punts.

– Alineació amb l'Estratègia d'especialització intel·ligent de la Comunitat Valenciana (RIS3CV), en què es valoren els projectes que es troben emmarcats en algun dels àmbits de prioritats de l'Estratègia RIS3CV que es pot consultar en http://www.ris3cv.gva.es/. Fins a 3 punts.



– Alineació amb polítiques mediambientals, i es valoraran els projectes amb impacte favorable per a l'economia circular, simbiosi industrial, reducció de residus, eficiència energètica o minimització del consum de recursos. Fins a 3 punts.

– Alineació amb aspectes socials, i es valoraran els projectes els resultats dels quals contribuïsquen a millorar la qualitat de vida o la salut de les persones. Fins a 4 punts.





Línia 2. Impuls de la demanda de licitacions de productes i serveis innovadors.

a) Qualitat i abast de l'actuació. Puntuació màxima: 30 punts.

– Estructura i organització de la proposta i grau de descripció de les accions del projecte. Fins a 7 punts.

– Alineació amb els reptes i les solucions identificats pel Comité Estratègic d'Innovació (CEI) de l'AVI que es poden consultar en la pàgina web de l'AVI http://innoavi.es/actuaciones-proyectos/. Fins a 15 punts.

– Grau de participació o integració d'agents de l'SVI en la proposta. Fins a 5 punts.

– Coherència de les finalitats perseguides mitjançant les activitats que cal realitzar amb les prioritats definides en el Pla estratègic/objectius de l'entitat sol·licitant. Fins a 3 punts.

b) Adequació dels recursos, planificació i gestió del projecte. Puntuació màxima: 30 punts.

– Capacitat i dedicació del personal d'entitat sol·licitant a la gestió i l'execució de la proposta. Fins a 10 punts.

– Planificació i desenvolupament de les activitats proposades. Fins a 10 punts.

– Adequació del pressupost a les característiques de l'entitat i de les activitats proposades. Fins a 10 punts.

c) Impacte del projecte. Puntuació màxima: 30 punts.

– Potencialitat de les activitats en termes de dinamització de la compra pública innovadora. Fins a 10 punts.

– Previsió de creació d'un equip especialitzat en CPI. Fins a 10 punts.

– Interés dels resultats del projecte des del punt de vista de foment de la participació d'empreses valencianes en procediments de CPI. Fins a 10 punts.

d) Alineació amb l'Estratègia d'innovació de la Comunitat Valenciana RIS3CV o amb criteris mediambientals o socials. Puntuació màxima: 10 punts.

– Alineació amb l'Estratègia d'especialització intel·ligent de la Comunitat Valenciana (RIS3CV), i es valoraran els projectes que es troben emmarcats en algun dels àmbits de prioritats de l'Estratègia RIS3CV que es pot consultar en http://www.ris3cv.gva.es/. Fins a 3 punts.



– Alineació amb polítiques mediambientals, i es valoraran els projectes amb impacte favorable per a l'economia circular, simbiosi industrial, reducció de residus, eficiència energètica o minimització del consum de recursos. Fins a 3 punts.

– Alineació amb aspectes socials, i es valoraran els projectes els resultats dels quals contribuïsquen a millorar la qualitat de vida o la salut de les persones. Fins a 4 punts.



8. Documentació addicional que cal presentar junt amb la sol·licitud

1. Línia 1. Foment dels projectes d'I+D+i destinats a la compra pública d'innovació.

– Informació referent a la licitació que dona lloc a l'objecte del projecte.

2. Línia 2. Impuls de la demanda de licitacions de productes i serveis innovadors.

– En cas que l'entitat sol·licitant siga una entitat de l'Administració local, haurà d'aportar, a més:

· Certificat de l'acord del ple de l'ajuntament o, en defecte d'això, de l'acord de la junta de govern, en relació amb la participació en aquesta convocatòria.

· Certificat del secretari/ària o interventor/a d'aquesta corporació del compliment de rendició de comptes de l'ajuntament davant de la Sindicatura de Comptes.





ANNEX IV

Projectes estratègics en cooperació



1. Objectiu

Donar suport al desenvolupament de grans projectes d'I+D+i en cooperació entre diversos agents del Sistema Valencià d'Innovació, com a via per al desenvolupament de solucions conjuntes a problemes d'interés comú.



2. Entitats beneficiàries

Podran tindre la condició d'entitats beneficiàries les incloses en l'article 45 de les bases reguladores.



3. Requisits de les entitats beneficiàries

Les entitats beneficiàries desenvoluparan un projecte de manera conjunta, que coopere per al desenvolupament de les activitats i el finançament d'aquestes. Aquesta cooperació haurà d'evidenciar-se mitjançant un acord signat entre les parts, i que constituïsca, així, un consorci a l'efecte del projecte, que haurà de reunir les condicions següents i mantindre's al llarg de l'execució d'aquest:

– Estarà constituït per un mínim de dues entitats no vinculades entre si.

– Totes les entitats integrants del consorci hauran de presentar la sol·licitud d'ajuda a aquesta actuació per al mateix projecte.

– En l'acord signat es detallaran com a mínim les activitats que escometrà cada un dels participants, el pressupost d'execució que assumeix cada un d'ells i la propietat i drets d'ús dels resultats del projecte.

– L'entitat que assumisca més participació econòmica en el projecte exercirà de líder del consorci creat per al projecte. En cas contrari, haurà de justificar-se aquesta circumstància en l'acord de cooperació.



– La participació en el consorci ha de ser equilibrada, de manera que cap participant hi contribuïsca amb menys del 15 % ni supere el 70 % del pressupost subvencionable del projecte.

– Els organismes d'investigació o centres tecnològics participants, quan realitzen activitats de caràcter no econòmic, mantindran la propietat dels resultats del seu treball, dels quals donaran compte i difusió de manera genèrica i oberta.



4. Tipologia de projectes

Els projectes sol·licitats hauran d'enquadrar-se en alguna de les tipologies següents:

a) Investigació industrial.

b) Desenvolupament experimental.

c) Innovació en matèria de processos, organització i producte.

Quan un projecte conste de diferents activitats, cada una d'aquestes haurà d'enquadrar-se en alguna de les tipologies susceptibles de suport anteriors.



5. Requisits dels projectes

Els requisits dels projectes són els que s'indiquen en l'article 48 de les bases reguladores.



6. Despeses subvencionables

1. En cas que les entitats beneficiàries siguen empreses, seran despeses subvencionables els conceptes inclosos en l'article 49.1 de les bases reguladores amb les limitacions establides en el resolc huité, apartat 5.2.4.

2. Quan l'entitat beneficiària siga un organisme d'investigació, i sempre que el projecte consistisca íntegrament en el desenvolupament d'activitats no econòmiques, seran despeses subvencionables els conceptes inclosos en l'article 49 de les bases reguladores.

3. El cost màxim subvencionable de l'informe d'auditoria sobre els comptes justificatius de la despesa del projecte serà de 1.400 euros per a cada entitat participant i per anualitat, sempre que aquest cost s'haja inclòs en el pressupost presentat amb la sol·licitud d'ajuda.



7. Intensitat de l'ajuda

a) Les intensitats màximes d'ajuda, establides com a percentatge sobre els costos subvencionables, són les que estableixen les bases reguladores, i es resumeixen en la taula següent:



Entitat beneficiària Investigació industrial Desenvolupament experimental Innovació en processos, organització o producte

Empreses

Gran empresa 50-65 %* 25-40 %* 15 %**

Mitjana empresa 60-75 %* 35-50 %* 50 %

Petita empresa 70-80 %* 45-60 %* 50 %

Altres sol·licitants no empreses

Projecte d'activitat no econòmica 100 % 100 % 100 %

Projecte d'activitat econòmica Mateixos percentatges que en el cas d'empreses





*Per a arribar al percentatge màxim de cada interval, que en cap cas superarà el 80 %, s'ha de complir alguna de les condicions:



i) que el projecte implique una col·laboració efectiva:

– Entre empreses, almenys una de les quals siga una pime, i que cap empresa assumisca per si sola més del 70 % dels costos subvencionables.

– Entre una empresa i un o diversos organismes d'investigació, i aquests assumisquen com a mínim el 15 % dels costos subvencionables i tenen dret a publicar els resultats de la seua pròpia investigació,

ii) que els resultats del projecte es difonguen àmpliament per mitjà de conferències, publicacions, bases de lliure accés o programes informàtics gratuïts o de font oberta.

**Únicament podran optar a aquesta mena d'ajudes quan col·laboren amb una pime en l'activitat objecte d'ajuda i la pime assumisca un mínim del 30 % del total dels costos subvencionables.

La comissió avaluadora per a determinar la intensitat de les ajudes de les dues línies es regirà per algun o alguns dels criteris següents:



– Puntuació obtinguda en l'avaluació de la sol·licitud.

– Tipologies de costos subvencionables.

– Despesa subvencionable del projecte.

– Disponibilitat pressupostària.

b) Independentment de la naturalesa del projecte, les despeses de registre de drets de propietat industrial o intel·lectual en el cas de pimes i les despeses de formació derivades de l'execució del projecte, podran subvencionar-se amb una intensitat d'ajuda màxima del 50 % dels costos subvencionables.



8. Criteris d'avaluació de sol·licituds

Un projecte només podrà ser aprovat quan la puntuació obtinguda en l'avaluació aconseguisca un valor mínim de 50 punts.

Es valoraran els projectes en la seua globalitat, atesos els criteris següents:

a) Qualitat cientificotècnica de la proposta. Puntuació màxima del grup: 40 punts.

– Claredat i coherència de la proposta, i es valoraran la concreció dels objectius, la metodologia, els recursos i el pla de treball. Fins a 5 punts.

– Caràcter innovador de la proposta, i es valoraran la novetat i l'originalitat del projecte respecte a l'estat de la tècnica actual i la incidència en el mercat. Fins a 20 punts.

– Alineació amb els reptes i les solucions identificats pel Comité Estratègic d'Innovació (CEI) de l'AVI que es poden consultar en la pàgina web de l'AVI http://innoavi.es/actuaciones-proyectos/. Fins a 15 punts.

b) Capacitat tècnica i financera per a realitzar el projecte amb una valoració única, i es consideraran les característiques de tots els seus participants. Puntuació màxima del grup: 25 punts.

– Experiència dels membres del consorci, i es valorarà la trajectòria dels organismes participants. Fins a 5 punts.

– Adequació dels recursos disponibles en el consorci, o a través dels col·laboradors externs, per al desenvolupament de les tasques previstes. Fins a 10 punts.

– Viabilitat de l'execució econòmica de les activitats previstes en el període indicat. Fins a 10 punts.

c) Complementarietat i equilibri del consorci. Puntuació màxima del grup: 25 punts.

– Coherència en la composició del consorci de col·laboració, d'acord amb els objectius del projecte, i es valoraran la complementarietat entre socis i l'equilibri en la participació econòmica. Fins a 5 punts.



– Col·laboració entre entitats de diferent naturalesa, i es valorarà especialment la participació conjunta d'empreses, centres tecnològics i organismes d'investigació. Fins a 10 punts.

– Aplicabilitat del projecte al mercat, i es valorarà la concreció en solucions aprofitables per les empreses. Fins a 10 punts.

d) Impacte del projecte i adequació al RIS3CV o a criteris mediambientals o socials. Puntuació màxima del grup: 10 punts.

– Impacte econòmic del projecte, i es valorarà la influència sobre l'increment d'activitat, l'exportació o el creixement en general. Fins a 4 punts.

– Alineació amb l'Estratègia d'especialització intel·ligent de la Comunitat Valenciana (RIS3CV), i es valoraran els projectes que incorporen tecnologies incloses en l'àmbit de les prioritats de l'Estratègia RIS3CV, que es pot consultar en http://www.ris3cv.gva.es/. Fins a 2 punts.

– Alineació amb polítiques mediambientals, i es valoraran els projectes amb impacte favorable per a l'economia circular, simbiosi industrial, reducció de residus, eficiència energètica o minimització del consum de recursos. Fins a 2 punts.

– Alineació amb aspectes socials, i es valoraran els projectes els resultats dels quals contribuïsquen a millorar la qualitat de vida o la salut de les persones. Fins a 2 punts.



9. Documentació addicional que cal presentar junt amb la sol·licitud

1. Acord regulador del consorci de cooperació indicat en l'article 46 de les bases reguladores.

2. Declaració de no-existència de vinculació entre almenys dos dels socis del projecte.

3. Si escau, i si es disposa d'aquests en el moment de la sol·licitud, contractes de prestació de serveis amb centres tecnològics o organismes d'investigació, que permetran una millor valoració dels projectes. A fi de complir l'efecte incentivador de l'ajuda sol·licitada, aquests contractes no podran suposar l'inici dels treballs del projecte o activitat amb anterioritat a la data de presentació de la sol·licitud d'ajuda.





ANNEX V

Consolidació de la cadena de valor empresarial



1. Objectiu i línia d'ajudes

Donar suport al desenvolupament de solucions amb incidència en la cadena de valor empresarial, que suposen aplicació de novetat en els productes o els processos, o bé en els sistemes d'organització, entenent en aquest cas les actuacions que faciliten entre les empreses involucrades la vinculació del món físic (dispositius, materials, productes, maquinària i instal·lacions) amb el digital (comunicacions i programari) amb el propòsit de millorar l'intercanvi d'informació i processos de treball. Així mateix, es pretén donar suport als projectes que potencien el desenvolupament i la utilització d'altres tecnologies clau per a impulsar el desenvolupament industrial i econòmic.



2. Entitats beneficiàries

Tindran la condició d'entitats beneficiàries les empreses la seu social de les quals o centre de desenvolupament d'activitat es trobe radicat a la Comunitat Valenciana.



3. Requisits de les entitats beneficiàries

Les entitats beneficiàries podran plantejar propostes de manera individual o en cooperació amb altres empreses.

En aquest últim cas, la cooperació haurà d'evidenciar-se mitjançant un acord signat entre les parts, i constituir, així, un consorci a l'efecte del projecte, que haurà de reunir les condicions següents i mantindre's al llarg de l'execució d'aquest:

– Estarà constituït per un mínim de dues empreses no vinculades entre si.

– Totes les empreses integrants del consorci hauran de presentar la seua sol·licitud d'ajuda a aquesta actuació per al mateix projecte.

– En l'acord signat es detallaran, com a mínim, les activitats que escometrà cada un dels participants, el pressupost d'execució que assumeix cada un d'ells i la propietat i drets d'ús dels resultats del projecte.



– L'entitat que assumisca més participació econòmica en el projecte exercirà de líder del consorci creat per al projecte. En cas contrari, haurà de justificar-se aquesta circumstància en l'acord de cooperació.



– La participació en el consorci ha de ser equilibrada, de manera que cap participant hi contribuïsca amb menys del 15 % ni supere el 70 % del pressupost subvencionable del projecte.



4. Tipologia de projectes

1. Seran subvencionables els projectes d'investigació industrial, desenvolupament experimental i d'innovació en matèria de processos, organització o producte que permeten a les entitats beneficiàries obtindre nous productes o serveis o millorar substancialment els existents, o bé modificar els seus processos tant organitzatius com de producció o subministrament.

2. Quan un projecte conste de diferents activitats, cada una d'aquestes haurà d'enquadrar-se en alguna de les tipologies susceptibles de suport anteriors.



5. Requisits dels projectes

1. Podran considerar-se dos tipus de projectes:

a) Projectes individuals. Respondran a donar solució a una necessitat manifestada del mercat o d'una empresa en una cadena de valor, de manera que la consecució amb èxit del projecte tinga un alt grau de probabilitat d'implantació real, bé perquè satisfà expectatives o demandes d'empreses tractores, perquè s'anticipa a normes o necessitats futures amb productes o serveis que no estan prou desenvolupats en l'actualitat o, en general, perquè afig valor a la cadena de producte i relació entre clients i proveïdors.

b) Projectes en cooperació. Com en el cas dels projectes individuals, serà necessari que el projecte responga a una problemàtica prèviament identificada i manifestada suficient, en la resolució de la qual participaran diverses empreses que es beneficiaran de la solució, i que serà finançada conjuntament pels participants. La cooperació se sustentarà en un acord signat per les parts i un dels participants exercirà de líder del consorci creat per a la cooperació.

2. Amb caràcter general, tant per a projectes individuals com en cooperació hauran de contractar-se els serveis d'un o diversos centres tecnològics o organismes d'investigació que conferisquen al projecte la rellevància cientificotecnològica suficient. La intervenció conjunta dels centres tecnològics o organismes d'investigació, representarà, almenys, el 15 % del cost subvencionable del projecte.

3. En el cas dels projectes individuals, el cost elegible del projecte haurà de ser com a mínim de cent setanta-cinc mil (175.000) euros.



4. En el cas de projectes en cooperació, el cost elegible del projecte haurà de ser com a mínim de cinc-cents mil (500.000) euros.



6. Despeses subvencionables

1. Seran despeses subvencionables els conceptes inclosos en l'article 57.1 de les bases reguladores amb les limitacions establides en el resolc huité, apartat 5.2.4.

2. El cost màxim subvencionable de l'informe d'auditoria sobre els comptes justificatius de la despesa del projecte serà de 1.400 euros per a cada entitat participant i per anualitat, sempre que aquest cost s'haja inclòs en el pressupost presentat amb la sol·licitud d'ajuda.



7. Intensitat de l'ajuda

a) Les intensitats màximes d'ajuda, establides com a percentatge sobre els costos subvencionables, són les que estableixen les bases reguladores, i es resumeixen en la taula següent:



Entitat beneficiària Investigació industrial Desenvolupament experimental Innovació en processos, organització o producte

Empreses Gran empresa 50-65 %* 25-40 %* 15 %**

Mitjana empresa 60-75 %* 35-50 %* 50 %

Petita empresa 70-80 %* 45-60 %* 50 %





*Per a arribar al percentatge màxim de cada interval, que en cap cas superarà el 80 %, s'ha de complir que el projecte implique una col·laboració efectiva entre empreses, almenys una de les quals siga una pime, i que cap empresa assumisca per si sola més del 70 % dels costos subvencionables

**Únicament podran optar a aquesta mena d'ajudes quan col·laboren amb una pime en l'activitat objecte d'ajuda i la pime assumisca un mínim del 30 % del total dels costos subvencionables.

La comissió avaluadora per a determinar la intensitat de les ajudes de les dues línies es regirà per algun o alguns dels criteris següents:



– Puntuació obtinguda en l'avaluació de la sol·licitud.

– Despesa subvencionable del projecte.

– Tipologies de costos subvencionables.

– Disponibilitat pressupostària.

b) Independentment de la naturalesa del projecte, les despeses de registre de drets de propietat industrial o intel·lectual en el cas de pimes i les despeses de formació derivades de l'execució del projecte podran subvencionar-se amb una intensitat d'ajuda màxima del 50 % dels costos subvencionables.



8. Criteris d'avaluació de sol·licituds

Un projecte només podrà ser aprovat quan la puntuació obtinguda en l'avaluació aconseguisca un valor mínim de 50 punts.

Es valoraran els projectes atesos els criteris següents:

a) Qualitat cientificotècnica de la proposta. Puntuació màxima del grup: 40 punts.

– Claredat i coherència de la proposta, i es valorarà l'impacte en la cadena de valor, així com la concreció dels objectius, la metodologia, els recursos i el pla de treball. Fins a 10 punts.

– Caràcter innovador de la proposta, i es valoraran la novetat i l'originalitat del projecte respecte a l'estat de la tècnica actual i l'aportació al progrés tecnològic. Fins a 15 punts.

– Alineació amb els reptes i les solucions identificats pel Comité Estratègic d'Innovació (CEI) de l'AVI que es poden consultar en la pàgina web de l'AVI http://innoavi.es/actuaciones-proyectos/. Fins a 15 punts.

b) Capacitat tècnica i financera per a realitzar el projecte, i es consideraran en els casos de projectes en cooperació, les característiques de tots els seus participants. Puntuació màxima del grup: 25 punts.

– Experiència de l'entitat sol·licitant, i es valorarà la trajectòria dels organismes participants. Fins a 5 punts.

– Adequació dels recursos disponibles tant propis com a través dels col·laboradors externs, per al desenvolupament de les tasques previstes. Fins a 10 punts.

– Viabilitat de l'execució econòmica de les activitats previstes en el període indicat. Fins a 10 punts.

c) Complementarietat i equilibri de la cadena de valor. Puntuació màxima del grup: 25 punts.

– Efecte d'arrossegament del participant o els participants del projecte sobre altres elements de la cadena de valor. Fins a 5 punts.

– Impacte dels resultats del projecte sobre la cadena de valor, i es valorarà la influència en un nombre d'empreses més o menys elevat, així com en diferents àmbits: fabricació, logística, comercialització, etc. Fins a 15 punts.

– Participació d'entitats de diferent naturalesa, i es valorarà especialment la col·laboració en el projecte tant de centres tecnològics com d'organismes d'investigació. Fins a 5 punts.

d) Impacte del projecte i adequació al RIS3CV o a criteris mediambientals o socials. Puntuació màxima del grup: 10 punts.

– Impacte econòmic del projecte, i es valorarà la influència sobre l'increment d'activitat, l'exportació o el creixement en general. Fins a 4 punts.

– Alineació amb l'Estratègia d'especialització intel·ligent de la Comunitat Valenciana (RIS3CV), i es valoraran els projectes que incorporen tecnologies incloses en l'àmbit de les prioritats de l'Estratègia RIS3CV, que es pot consultar en http://www.ris3cv.gva.es/. Fins a 2 punts.

– Alineació amb polítiques mediambientals, i es valoraran els projectes amb impacte favorable per a l'economia circular, simbiosi industrial, reducció de residus, eficiència energètica o minimització del consum de recursos. Fins a 2 punts.

– Alineació amb aspectes socials, i es valoraran els projectes els resultats dels quals contribuïsquen a millorar la qualitat de vida o la salut de les persones. Fins a 2 punts.



9. Documentació addicional que cal presentar junt amb la sol·licitud

1. En cas de projectes en cooperació, acord regulador del consorci de cooperació indicat en l'annex V punt 3 d'aquesta convocatòria.



2. En cas de projectes en cooperació, declaració de no-existència de vinculació entre almenys dos dels socis del projecte.

3. En cas de grans empreses, informe justificatiu que demostre l'efecte incentivador de l'ajuda sol·licitada en els termes establits en la disposició addicional tercera de les bases reguladores.

4. Si escau, i si es disposa d'aquests en el moment de la sol·licitud, contractes de prestació de serveis amb centres tecnològics o organismes d'investigació, que permetran una millor valoració dels projectes. A fi de complir l'efecte incentivador de l'ajuda sol·licitada, aquests contractes no podran suposar l'inici dels treballs del projecte o activitat amb anterioritat a la data de presentació de la sol·licitud d'ajuda.

ANNEX VI

Accions complementàries d'impuls

i enfortiment de la innovació



1. Objectiu

Reforçar les estructures de suport a la innovació existents a la Comunitat Valenciana i facilitar la difusió de la I+D+i entre les empreses. De manera específica es pretén:

– Incrementar la participació dels agents del Sistema Valencià d'Innovació en projectes i programes d'I+D+i.

– Possibilitar la coordinació i la cooperació entre agents del Sistema Valencià d'Innovació.

– Fomentar la internacionalització en matèria d'I+D+i dels agents del Sistema Valencià d'Innovació.

– Facilitar la promoció i la difusió de la I+D+i entre les empreses de la Comunitat Valenciana.



2. Entitats beneficiàries

Tindrà la condició d'entitat beneficiària qualsevol agent del Sistema Valencià d'Innovació amb personalitat jurídica, de naturalesa pública o privada sense ànim de lucre, la seu social o activitat del qual es desenvolupe, íntegrament o en una part significativa, a la Comunitat Valenciana, que facilite la creació, la difusió, l'aplicació o la transferència del coneixement científic o tecnològic a les empreses o preste serveis en aquestes en matèria de suport a la innovació.

Sense caràcter exhaustiu i sempre que es complisquen les condicions del paràgraf anterior, tindran la condició d'entitats beneficiàries les universitats públiques i privades, organismes d'investigació, centres tecnològics, plataformes tecnològiques, clústers, entitats locals, agrupacions i associacions empresarials sectorials, cambres d'indústria i comerç, col·legis professionals, parcs científics i entitats de gestió i conservació d'àrees industrials.

Podran tindre la consideració d'entitats beneficiàries les incloses en l'article 61 de les bases reguladores.



3. Tipologia de projectes

La tipologia dels projectes serà la següent:

– Realització d'activitats de promoció i difusió del coneixement cientificotecnològic amb àmplia repercussió.

– Accions de dinamització de la cooperació entre empreses i/o agents del Sistema Valencià d'Innovació.

– Elaboració d'estudis de prospectiva i demanda primerenca, així com de vigilància tecnològica relacionats amb àrees prioritàries de la RIS3CV o reptes i solucions identificats pel Comité Estratègic d'Innovació (CEI) de l'AVI i vinculats a la I+D+i.

– Foment de la participació en activitats d'internacionalització de la I+D+i amb repercussió en el teixit empresarial de la Comunitat Valenciana.

– Posada en marxa i desenvolupament de nous serveis d'I+D+i facilitats pels agents del Sistema Valencià d'Innovació.

– Activitats que faciliten la creació, la difusió, l'aplicació o la transferència del coneixement científic o tecnològic a les empreses.



4. Requisits dels projectes

– En el projecte ha de participar almenys un organisme d'investigació o centre tecnològic, diferent del sol·licitant mateix, que aporten la seua experiència en el desenvolupament d'I+D+i, encara que no supose una participació econòmica en el pressupost subvencionable.

– Aquest ha de preveure una àmplia difusió de les accions que cal desenvolupar.

– El projecte ha de tindre un impacte mesurable a la Comunitat Valenciana.

– El contingut dels projectes presentats haurà de ser coherent amb l'activitat, finalitats i estratègia de l'entitat sol·licitant.

El cost elegible del projecte no superarà els 70.000 euros.



5. Despeses subvencionables

1. Seran despeses subvencionables els conceptes inclosos en l'article 63 de les bases reguladores, amb les limitacions establides en el resolc huité, apartat 5.2.4.

2. El cost màxim subvencionable de l'informe d'auditoria sobre els comptes justificatius de la despesa del projecte serà de 1.400 euros, sempre que aquest cost s'haja inclòs en el pressupost presentat amb la sol·licitud d'ajuda.

3. Respecte a les despeses de transport, únicament es podran elegir les despeses de desplaçament en mitjans públics de transport interurbà del personal propi de l'entitat sol·licitant vinculat amb les activitats del projecte. Les despeses que s'hi imputen estaran limitades pels imports establits en el Decret 24/1997, d'11 de febrer, del Govern Valencià, sobre indemnitzacions per raó del servei i gratificacions per serveis extraordinaris i les seues respectives modificacions.





6. Intensitat de l'ajuda

L'ajuda consistirà en una subvenció a fons perdut que podrà arribar fins al 100 % de les despeses subvencionables del projecte.

La comissió avaluadora per a determinar la intensitat de les ajudes de les dues línies es regirà per algun o alguns dels criteris següents:



– Puntuació obtinguda en l'avaluació de la sol·licitud.

– Tipologies de costos subvencionables.

– Disponibilitat pressupostària.



7. Criteris d'avaluació de sol·licituds

Un projecte només podrà ser secundat quan la puntuació obtinguda en l'avaluació siga com a mínim de 50 punts.

Es valoraran els projectes atesos els criteris següents:

a) Qualitat i abast de l'actuació. Puntuació màxima: 35 punts.



– Objectius, pla de treball, cronograma i descripció de les accions del projecte. Fins a 10 punts.

– Alineació amb els reptes i les solucions identificats pel Comité Estratègic d'Innovació (CEI) de l'AVI que es poden consultar en la pàgina web de l'AVI http://innoavi.es/actuaciones-proyectos/. Fins a 15 punts.

– Grau de participació o integració d'agents de l'SVI en la proposta. Fins a 7 punts.

– Coherència de les finalitats perseguides mitjançant les activitats que cal realitzar amb les prioritats definides en el Pla estratègic/objectius de l'entitat sol·licitant. Fins a 3 punts.

b) Impacte del projecte. Puntuació màxima: 35 punts.

– Promoció de la I+D+i entre les empreses de la Comunitat Valenciana. Fins a 15 punts.

– Estimació del nombre i tipologia d'agents del Sistema Valencià d'Innovació que resultaran beneficiats pel projecte. Fins a 10 punts.



– Interés dels resultats del projecte des del punt de vista de reforçar les estructures de suport a la innovació existents a la Comunitat Valenciana. Fins a 10 punts.

c) Adequació dels recursos, planificació i gestió del projecte. Puntuació màxima: 20 punts.

– Capacitat i dedicació del personal de l'entitat sol·licitant a la gestió i execució de la proposta. Fins a 10 punts.

– Adequació del pressupost a les característiques de l'entitat i de les activitats proposades, tenint en compte la viabilitat econòmica de l'execució en el període indicat. Fins a 10 punts.

d) Alineació amb l'Estratègia d'innovació de la Comunitat Valenciana RIS3CV o amb criteris mediambientals o socials. Puntuació màxima: 10 punts.

– Alineació amb l'Estratègia d'especialització intel·ligent de la Comunitat Valenciana (RIS3CV), i es valoraran els projectes que es troben emmarcats en algun dels àmbits de prioritats de l'Estratègia RIS3 CV que es pot consultar en http://www.ris3cv.gva.es/. Fins a 3 punts.



– Alineació amb polítiques mediambientals, i es valoraran els projectes amb impacte favorable per a l'economia circular, simbiosi industrial, reducció de residus, eficiència energètica o minimització del consum de recursos. Fins a 3 punts.

– Alineació amb aspectes socials, i es valoraran els projectes els resultats dels quals contribuïsquen a millorar la qualitat de vida o la salut de les persones. Fins a 4 punts.







8. Documentació addicional que cal presentar junt amb la sol·licitud

– La participació dels organismes d'investigació i/o centres tecnològics haurà d'estar degudament documentada mitjançant un pla de treball conjunt.

– Pla de difusió del projecte en els diferents àmbits.

– En cas que l'entitat sol·licitant siga una entitat de l'Administració local, haurà d'aportar, a més:

· Certificat de l'acord del ple de l'ajuntament o, en defecte d'això, de l'acord de la junta de govern en relació amb la participació en aquesta convocatòria.

· Certificat del secretari/ària o interventor/a d'aquesta corporació del compliment de rendició de comptes de l'ajuntament davant de la Sindicatura de Comptes.

Mapa web