Ficha docv

Ficha docv









RESOLUCIÓ de 20 de febrer de 2019, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual es convoquen, per a 2019, les subvencions per al foment del valencià per a les institucions, entitats i associacions sense finalitat lucrativa i per a les persones jurídiques públiques i privades que realitzen projectes singulars de foment del multilingüisme en l'àmbit social. [2019/1830]

(DOGV núm. 8495 de 27.02.2019) Ref. Base de dades 001929/2019






Preàmbul



La participació de la societat civil en els processos de reafirmació i de consolidació de la identitat col·lectiva és imprescindible. És per això que, en la recuperació i la promoció de l'ús del valencià, tenen un paper important les diferents institucions, entitats, associacions cíviques, professionals, sindicals, empresarials, fundacions i altres persones jurídiques.

Les universitats valencianes han tingut un paper fonamental des de fa dècades en la defensa de la cultura i de la llengua pròpies.

La presència de valencianes i valencians en l'exterior, tant en el territori de l'Estat com en altres països, és una realitat. Aquesta població valenciana o d'origen valencià s'ha organitzat en diferents tipus d'associacions o d'entitats. Una de les tasques importants que fan al si d'aquestes organitzacions és mantenir i donar a conéixer la llengua i cultura valencianes.

La Generalitat està compromesa amb la recuperació i promoció de l'ús del valencià, per la qual cosa el Consell, com a govern de tota la ciutadania valenciana, vol impulsar i fomentar l'ús del valencià en tots els àmbits de la societat valenciana.

La Generalitat ha previst en els pressupostos de 2019 una línia pressupostària destinada al foment del valencià a les associacions cíviques sense finalitat lucrativa, sindicats, associacions professionals, universitats, xarxes universitàries i altres entitats sense ànim de lucre, entitats de l'exterior de la Comunitat Valenciana i per a les persones jurídiques, públiques i privades que realitzen projectes singulars de foment del multilingüisme en l'àmbit social. La convocatòria està prevista en la Resolució de 30 d'agost de 2016, publicada en el DOGV núm. 7865, de 05.09.2016, per la qual s'aprova el Pla estratègic de subvencions 2016-2019 de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.



Les ajudes econòmiques són una eina de foment i de col·laboració entre les administracions, associacions i entitats per a la gestió de qüestions d'interés públic, com és el cas del foment i ús del valencià.



L'Ordre 66/2016, de 18 d'octubre, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport (DOGV 7900, 20.10.2016) va aprovar les bases reguladores del procediment de subvencions per al foment del valencià per a les institucions, entitats i associacions sense finalitat lucrativa i per a les persones jurídiques públiques i privades que realitzen projectes singulars de foment del multilingüisme en l'àmbit social.



Per tot això, segons els preceptes dels articles 2.1 i 2.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (LGS); del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, que aprova el Reglament general de subvencions (RGS); de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del sector públic instrumental i de subvencions, d'acord amb el Decret 186/2017, de 24 de novembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport; d'acord amb la disposició final primera de l'Ordre 66/2016, de 18 d'octubre, que aprova les bases reguladores d'aquesta convocatòria, en virtut de les facultats que em confereix l'article 28 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell; vista la proposta del director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de 23 de gener de 2019, i de conformitat amb aquesta, resolc:



Article 1. Convocatòria i dotació econòmica i modalitats

1. Convocar, per a 2019, les subvencions per al foment del valencià per a associacions cíviques sense finalitat lucrativa, sindicats, associacions professionals, universitats, xarxes universitàries i altres entitats sense ànim de lucre, entitats de l'exterior de la Comunitat Valenciana i per a les persones jurídiques, públiques i privades que realitzen projectes singulars de foment del multilingüisme en l'àmbit social.

2. L'import global màxim que podrà assignar-se per a aquesta convocatòria serà de 2.500.000 euros, a càrrec de la línia S0091000, «Ajudes al foment del valencià i a projectes singulars de foment del multilingüisme en l'àmbit social», del pressupost de 2019 de la Generalitat Valenciana.

3. Modalitats i import que s'assigna a cadascuna:

Modalitat A. Subvencions destinades a entitats i associacions sense finalitat lucrativa: 1.000.000 euros.

Modalitat B. Universitats de la Comunitat Valenciana i xarxes universitàries: 600.000 euros.

Modalitat C. Entitats i centres valencians de l'exterior de la Comunitat Valenciana: 10.000 euros.

Modalitat D. Projectes singulars que fomenten l'ús del valencià i el multilingüisme en l'àmbit social: 890.000 euros.



Article 2. Sol·licitud, terminis i tramitació

1. La sol·licitud s'atindrà al que indiquen els articles 9 i 10 de l'Ordre 66/2016, de 18 d'octubre, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport (DOGV 7900, 20.10.2016), per la qual s'aproven les bases reguladores del procediment de subvencions per al foment del valencià per a les institucions, entitats i associacions sense finalitat lucrativa i per a les persones jurídiques públiques i privades que realitzen projectes singulars de foment del multilingüisme en l'àmbit social.



2. S'aproven el model de sol·licitud i els documents que s'adjunten com a annexos.

3. El model de la sol·licitud i els annexos estaran disponibles en el lloc web www.ceice.gva.es/web/dgplgm/subvencions o https://sede.gva.es de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.

4. Fins que el procediment de tramitació no siga íntegrament telemàtic, per a fer la formalització efectiva de la sol·licitud caldrà presentar-la en paper, de conformitat amb el punt 3 de l'article 8 de l'ordre abans esmentada.

5. El termini de presentació de sol·licituds serà de 15 dies naturals comptadors des de l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

La presentació de sol·licituds per a optar a les ajudes implica l'acceptació expressa i formal de les bases de la convocatòria.

6. En els programes o projectes per als quals es demana subvenció, les entitats hauran de fer constar el text següent: «Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport» i el logotip de la campanya institucional de promoció del valencià «Sempre teua. La teua llengua». El logotip es podrà descarregar en la pàgina web http://www.sempreteua.com, en l'apartat Elements promocionals.





Article 3. Modalitats, dotació econòmica i criteris de valoració

Modalitat A. Subvencions destinades a entitats i associacions sense finalitat lucrativa

1. Entitats beneficiàries

1.1. Podran optar a aquestes ajudes les entitats i associacions cíviques sense finalitat lucrativa, els sindicats, les associacions empresarials, associacions professionals i fundacions legalment constituïdes i inscrites en el registre de l'administració que corresponga en funció del tipus d'entitat o d'organització.

1.2. No podran presentar-se a aquesta modalitat les associacions de mares i pares dels centres educatius.

2. Dotació econòmica i programes

2.1. L'import en concepte d'ajudes per a aquesta modalitat serà d'1.000.000 euros. L'import anirà a càrrec de la línia S0091000, «Ajudes al foment del valencià i a projectes singulars de foment del multilingüisme en l'àmbit social», del pressupost de 2019 de la Generalitat Valenciana.

2.2. Les activitats de foment de l'ús del valencià i les despeses subvencionables comprendran el període entre el 16 de novembre de l'any 2018, l'endemà de la data de finalització de la justificació de la convocatòria de subvencions de l'any 2018, fins al 31 de desembre de 2019. Se subvencionaran les accions i les despeses següents:

Programa a) Activitats que tinguen com a objectiu afavorir, difondre i promoure l'ús del valencià i la cultura valenciana en general.



Programa b) Campanyes i accions de voluntariat lingüístic.

Programa c) Campanyes i accions d'acollida lingüística.

Programa d) Activitats de formació en valencià i del valencià dirigides a col·lectius específics, sempre que l'oferta formativa en la població o en l'entorn més immediat no siga suficient.

Programa e) Activitats de foment de la lectura en valencià.

Programa f) Activitats de divulgació de cinema i produccions audiovisuals en valencià.

Programa g) Funcionament d'oficines o serveis de l'entitat de promoció de l'ús del valencià.

2.3. Se subvencionarà fins a un màxim del 100 % del pressupost de l'activitat sol·licitada i justificada. Les despeses de material inventariable no se subvencionaran.

2.4. Quedaran exclosos de la subvenció els llibres de festes de les comissions de les Falles, de les Fogueres, de la Magdalena i Moros i Cristians que obtinguen premi en la convocatòria respectiva de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.

3. Programes i criteris de valoració

Per a l'ordenació, l'avaluació i l'elaboració de l'informe i de la proposta de distribució de les subvencions entre les sol·licituds, la comissió tindrà en compte el procediment i els criteris establits en les bases de la convocatòria.

D'acord amb el que s'indica l'article 14 de les bases, els criteris i les puntuacions concretes que es valoraran per a cada programa són els següents:

3.1. Programa a) Activitats que tinguen com a objectiu afavorir, difondre i promoure l'ús del valencià i la cultura valenciana en general: valoració màxima de 90 punts.

Criteris de valoració:

a) Import pressupostat. Màxim: 20 punts. S'assignarà un màxim de 20 punts al pressupost més alt, amb un màxim de 50.000 euros, i 10 punts al de menor pressupost. Per a la resta de sol·licituds, s'aplicarà una escala de valoració proporcional.

b) Edició de material de difusió. Tipus de publicació. Màxim: 15 punts.

Llibre o revista: 5 punts.

Llibre o revista en format digital: 4 punts.

Fullet, cartell, programa o catàleg: 3 punts.

Documentació administrativa: 2 punts.

Pancartes o plòters: 1 punt.

c) Retolació exterior i interior de l'entitat. Màxim: 10 punts.

– Interior: 3 punts.

– Exterior: 7 punts.

d) Material de marxandatge. Màxim: 8 punts.

– Samarretes: 3 punts.

– Motxilles: 2 punts.

– Bolígrafs: 1 punt.

– Clauers o calendaris: 1 punt.

– Altres: 1 punt.

e) Pàgina web en valencià: 15 punts.

f) Col·laboració amb altres entitats: 2 punts.

g) Impacte en la població. Màxim: 20 punts.

– Local: 5 punts.

– Comarcal: 8 punts.

– Supracomarcal o regional: 10 punts.

– Comunitat Valenciana: 20 punts.

3.2. Programa b) Accions de voluntariat lingüístic: valoració màxima de 40 punts.

Criteris de valoració:

a) Import pressupostat. Màxim: 20 punts. S'assignarà un màxim de 20 punts al pressupost més alt, amb un màxim de 10.000 euros, i 10 punts al de menor pressupost. Per a la resta de sol·licituds, s'aplicarà una escala de valoració proporcional.

b) Incidència en la població. Nombre de persones implicades. Màxim: 18 punts.

– De 5 a 20 persones: 4 punts.

– De 21 a 42 persones: 8 punts.

– 43 persones o més: 18 punts.

c) Tipus de col·lectiu a qui s'adrecen. Màxim: 2 punts.

– Parlants de llengües romàniques: 1 punt.

– Parlants d'altres llengües: 2 punts.

3.3. Programa c) Campanyes i accions d'acollida lingüística: valoració màxima de 40 punts.

Criteris de valoració:

a) Import pressupostat. Màxim: 20 punts. S'assignarà un màxim de 20 punts al pressupost més alt, amb un màxim de 10.000 euros, i 10 punts al de menor pressupost. Per a la resta de sol·licituds, s'aplicarà una escala de valoració proporcional.

b) Incidència en la població. Nombre de persones implicades. Màxim: 16 punts.

– De 5 a 20 persones: 4 punts.

– De 21 a 42 persones: 8 punts.

– 43 persones o més: 16 punts.

c) Col·laboració amb altres entitats: 2 punts.

d) Tipus de col·lectiu a qui van adreçades: 2 punts.

– Parlants de llengües romàniques: 1 punt.

– Parlants d'altres llengües: 2 punts.

3.4. Programa d) Activitats de formació en valencià i del valencià dirigides a col·lectius específics, sempre que l'oferta formativa en la població o en l'entorn més immediat no siga suficient: valoració màxima de 63 punts. La subvenció serà, com a màxim, del 100 % del pressupost dels honoraris del professor/a del curs, que seran valorats en un mínim de 1.500 euros, equivalents a 31,27 euros/hora, per als nivells A1, A2, B1, B2, C1 i C2; i en un mínim de 1.800 euros, equivalents a 36 euros/hora, per als nivells de Correcció de Textos, Llenguatge als Mitjans de Comunicació i Llenguatge Administratiu. Per a cursos impartits en valencià sobre altres matèries els honoraris del professor/a del curs seran valorats en un mínim de 1.800 euros, equivalents a 36 euros/hora.



Criteris de valoració:

a) Import pressupostat. Màxim: 20 punts. S'assignarà un màxim de 20 punts al pressupost més alt, amb un màxim de 12.000 euros, i 10 punts al de menor pressupost. Per a la resta de sol·licituds s'aplicarà una escala de valoració proporcional.

b) Tipus de curs i adequació al col·lectiu. Màxim: 22 punts.

– Cursos generals:

Nivell: A1, A2: 2 punts.

B1, B2: 4 punts.

C1, C2: 6 punts.

– Cursos específics: 10 punts.

– Altres cursos: 4 punts.

c) Col·laboració amb altres entitats: 1 punt.

d) Quantitat de persones inscrites en el curs o cursos. Màxim: 10 punts.

– Cada persona inscrita es puntuarà amb 0,1 punts.

El nombre mínim d'alumnes serà de 15 i el nombre màxim d'alumnes serà de 40.

e) Nombre d'hores lectives del curs o cursos. Màxim: 10 punts.

– Cada hora lectiva es puntuarà amb 0,1 punts.

3.5. Programa e) Activitats de foment de la lectura en valencià: valoració màxima de 40 punts.

Criteris de valoració:

a) Import pressupostat. Màxim: 20 punts. S'assignarà un màxim de 20 punts al pressupost més alt, amb un màxim de 10.000 euros, i 10 punts al de menor pressupost. Per a la resta de sol·licituds s'aplicarà una escala de valoració proporcional.

b) Interés de la campanya i nombre de participants. Màxim: 15 punts.

– De 5 a 50 persones: 5 punts.

– De 51 a 150 persones: 9 punts.

– 151 persones o més: 15 punts.

c) Periodicitat. Màxim: 3 punts.

– Durada semestral o menor: 2 punts.

– Durada de set mesos o més: 3 punts.

d) Col·laboració amb altres entitats: 2 punts.

3.6. Programa f) Activitats de divulgació de cinema i de divulgació de produccions audiovisuals en valencià: valoració màxima de 40 punts.



Criteris de valoració:

a) Import pressupostat. Màxim: 20 punts. S'assignarà un màxim de 20 punts al pressupost més alt, amb un màxim de 30.000 euros, i 10 punts al de menor pressupost. Per a la resta de sol·licituds, s'aplicarà una escala de valoració proporcional.

b) Rellevància de la pel·lícula o producció. Públic destinatari: màxim 11 punts.

– Infantil: 11 punts.

– Adults: 6 punts.

– Tots els públics: 8 punts.

c) Periodicitat. Màxim: 3 punts.

– Trimestral o menor: 3 punts.

– Semestral: 2 punts.

– Anual: 1 punt.

d) Col·laboració amb altres entitats: 1 punt.

e) Nombre de produccions emeses. Màxim: 5 punts.

– 1 producció: 1 punt.

– De 2 a 4 produccions: 2 punts.

– 5 o més produccions: 5 punts.

3.7. Programa g) Funcionament d'oficines o serveis de l'entitat de promoció de l'ús del valencià: valoració màxima de 300 punts.



Cada oficina estarà dotada, com a mínim, amb una persona tècnica. L'import mínim dels costos de cada tècnic serà de 10.000 euros.

Criteris de valoració:

a) Cost del personal de l'oficina. Màxim: 200 punts. S'assignarà un màxim de 200 punts al pressupost més alt, amb un màxim de 80.000 euros, i 100 punts al de menor pressupost. Per a la resta de sol·licituds s'aplicarà una escala de valoració proporcional.

b) Dotació de personal. Màxim 100 punts.

S'assignarà el valor següent:

– Per cada tècnic del subgrup A1, dedicació completa: 25 punts.

– Per cada tècnic del subgrup A2, dedicació completa: 20 punts.

– Per cada tècnic del subgrup A1, dedicació parcial: 15 punts.

– Per cada tècnic del subgrup A2, dedicació parcial: 10 punts.



Modalitat B. Subvencions destinades a universitats de la Comunitat Valenciana i xarxes universitàries

1. Entitats beneficiàries

Podran optar a aquestes ajudes les universitats de la Comunitat Valenciana i les xarxes universitàries amb entitat jurídica pròpia en què participen almenys tres universitats públiques valencianes i que complisquen els requisits establits en el punt 1 de l'article 2 de les bases. En el cas de les universitats valencianes, aquestes hauran d'estar dotades d'una estructura administrativa de política lingüística amb, almenys, 3 tècnics de promoció lingüística del grup A1 funcionaris de carrera o amb contracte indefinit.

Juntament amb la sol·licitud s'haurà d'aportar la documentació que acredite el compliment del que s'indica en aquest article.

2. Dotació econòmica i programes

2.1. L'import global màxim que podrà assignar-se en concepte d'ajudes per aquesta modalitat serà de 600.000 euros, dels quals 450.000 euros es destinaran a les universitats valencianes, i 150.000 euros, a les xarxes universitàries. L'import anirà a càrrec de la línia S0091000, «Ajudes al foment del valencià i a projectes singulars de foment del multilingüisme en l'àmbit social», del pressupost de l'any 2019 de la Generalitat Valenciana.

2.2. Les activitats i despeses subvencionables comprendran el període entre el 16 de novembre de l'any 2018, l'endemà de la data de finalització de la justificació de la convocatòria de subvencions de l'any 2018, fins al 31 de desembre de 2019. Se subvencionaran les accions i les despeses següents:

Per a les universitats valencianes:

– Activitats i iniciatives de formació que tinguen com a finalitat l'increment de la docència en valencià i l'acreditació lingüística en valencià de les ciutadanes i ciutadans.

– La creació de plataformes digitals per a l'aprenentatge del valencià.

– Activitats de formació i dinamització del voluntariat lingüístic universitari.

Per a les xarxes universitàries:

– Activitats que fomenten l'ús del valencià i la creació de sinergies que dinamitzen l'ús del valencià per part de les xarxes universitàries. Projectes de formació i activitats entre els membres de la comunitat educativa, la llengua de treball i comunicació de les quals siga el valencià. Projectes que incidisquen en la mobilitat dels membres de la comunitat educativa, en el foment i prestigi social del valencià i en l'ocupabilitat on el valencià siga l'eix motor de l'acció.

– Campanyes de promoció de la docència en valencià.

– La creació de plataformes digitals d'aprenentatge de llengües.

– La traducció de manuals de llengües estrangeres al valencià.

2.3. Se subvencionarà fins a un màxim del 100 % del pressupost de l'activitat sol·licitada i justificada. Les despeses de material inventariable no se subvencionaran.

3. Criteris de valoració

3.1. Per a les universitats valencianes.

a) Activitats i iniciatives de formació que tinguen com a finalitat l'increment de la docència en valencià i l'acreditació lingüística en valencià de les ciutadanes i ciutadans. Màxim: 220 punts.

Criteris de valoració:

– Import pressupostat. Màxim: 25 punts. S'assignarà un màxim de 25 punts al pressupost més alt, amb un màxim de 30.000 euros, i 10 punts al de menor pressupost. Per a la resta de sol·licituds, s'aplicarà una escala de valoració proporcional.

– Nombre de materials traduïts per a la docència en valencià. Màxim: 20 punts.

Per cada element de material adreçat al professorat: 1 punt. Màxim: 10 punts.

Per cada element de material adreçat a l'alumnat: 1 punt. Màxim: 10 punts.

– Campanyes de promoció per a incrementar la docència en valencià. Màxim: 8 punts.

Per cada campanya s'assignaran 2 punts.

– Increment del percentatge de crèdits de docència en valencià respecte del total de crèdits impartits el curs anterior. Màxim 20 punts.



Entre el 2 % i el 3 %: 4 punts

Entre el 3,1 % i el 4 %: 10 punts

Entre el 4,1 % i el 5 %: 15 punts

Entre el 5,1 % i el 6 %: 20 punts

Més del 6,1 % o impartir almenys el 35 % de crèdits de docència en valencià: 20 punts

– Persones externes a la universitat presentades a proves d'acreditació de coneixements de valencià de la universitat. Màxim: 22 punts.



Per cada persona presentada: 0,01 punts.

– Nombre de professors de la universitat que imparteix classes en valencià. Màxim: 50 punts.

Per cada professor i assignatura: 1 punt.

– Incentius al professorat per realitzar la docència en valencià per part de la universitat: 5 punts.

– Nombre d'alumnes matriculats en classes en valencià. Màxim: 50 punts.

Cada alumne inscrit es puntuarà amb 0,01 punts.

– Nombre d'alumnes de la universitat. Màxim: 10 punts.

Fins a 15.000 alumnes: 1 punt.

De 15.001 fins a 20.000 alumnes: 3 punts.

De 20.001 a 50.000 alumnes: 5 punts.

50.001 o més: 10 punts.

– Doctorats i màsters la docència dels quals siga en valencià. Màxim: 10 punts.

Cada doctorat o màster es puntuarà amb 2 punts.

b) La creació de plataformes digitals per a l'aprenentatge del valencià. Es valorarà la incidència de la plataforma d'aprenentatge de valencià. Màxim: 75 punts.

Es valorarà:

– Import pressupostat. Costos de creació i manteniment. Màxim: 25 punts. S'assignarà un màxim de 25 punts al pressupost més alt, amb un màxim de 10.000 euros, i 10 punts al de menor pressupost. Per a la resta de sol·licituds, s'aplicarà una escala de valoració proporcional.



– Tipus de curs. Màxim: 40 punts.

Cursos adreçats al professorat: 5 punts per curs. Màxim: 20 punts.



Cursos adreçats al PAS: 2 punts per curs. Màxim: 10 punts.

Cursos adreçats a l'alumnat: 1 punt per curs. Màxim: 10 punts.

– Nombre d'alumnes dels cursos. Màxim: 10 punts.

Cada alumne inscrit es puntuarà amb 0,01 punts.

c) Activitats de formació i dinamització del voluntariat lingüístic universitari. Màxim: 40 punts.

Es valorarà:

– Import pressupostat. Màxim: 25 punts. S'assignarà un màxim de 25 punts al pressupost més alt, amb un màxim de 5.000 euros, i 10 punts al de menor pressupost. Per a la resta de sol·licituds s'aplicarà una escala de valoració proporcional.

– Per cada activitat de formació i dinamització: 1 punt. Màxim: 10 punts.

– Per la promoció i la difusió en xarxes socials: 5 punts.

3.2. Per a les xarxes universitàries.

a) Activitats que fomenten l'ús del valencià i la creació de sinergies que dinamitzen l'ús del valencià per part de les xarxes universitàries. Màxim: 70 punts.

Es valorarà:

– Import pressupostat. Màxim: 25 punts. S'assignarà un màxim de 25 punts al pressupost més alt, amb un màxim de 100.000 euros, i 10 punts al de menor pressupost. Per a la resta de sol·licituds s'aplicarà una escala de valoració proporcional.

– Temps d'implantació de la xarxa. Màxim: 12 punts.

Per cada mes d'implantació de la xarxa: 0,3 punts.

– Nombre d'universitats implicades. Màxim: 10 punts.

Per cada universitat implicada: 1 punt.

– Implantació de la xarxa en àmbits supraregionals en què es comparteix el valencià: 3 punts.

– Grups de treball entre les diferents universitats i els grups de treball interdisciplinaris. Màxim: 20 punts.

Per cada grup de treball: 2 punts.

b) Campanyes de promoció de la docència en valencià. Màxim: 25 punts.

Es valorarà:

– Import pressupostat. Màxim: 25 punts. S'assignarà un màxim de 25 punts al pressupost més alt, amb un màxim de 50.000 euros, i 10 punts al de menor pressupost. Per a la resta de sol·licituds s'aplicarà una escala de valoració proporcional.

c) La creació de plataformes digitals d'aprenentatge de llengües. Màxim: 85 punts.

Es valorarà:

– Import pressupostat. Màxim: 25 punts. S'assignarà un màxim de 25 punts al pressupost més alt, amb un màxim de 25.000 euros, i 10 punts al de menor pressupost. Per a la resta de sol·licituds s'aplicarà una escala de valoració proporcional.

– Nombre de llengües. Màxim 10 punts.

Per cada llengua es puntuaran 2 punts.

– Tipus de curs. Màxim: 40 punts.

Cursos adreçats al professorat: 5 punts per curs. Màxim: 20 punts.



Cursos adreçats al PAS: 2 punts per curs. Màxim: 10 punts.

Cursos adreçats a l'alumnat: 1 punt per curs. Màxim: 10 punts.

– Nombre d'alumnes inscrits. Màxim: 10 punts.

Cada alumne inscrit es puntuarà amb 0,01.

d) La traducció de manuals o materials de llengües estrangeres al valencià. Màxim: 50 punts.

Es valorarà:

– Import pressupostat. Màxim: 25 punts. S'assignarà un màxim de 25 punts al pressupost més alt, amb un màxim de 25.000 euros, i 10 punts al de menor pressupost. Per a la resta de sol·licituds s'aplicarà una escala de valoració proporcional.

– Nombre de materials traduïts per a la docència en valencià. Màxim: 25 punts.

Per cada element de material adreçat al professorat: 1 punt. Màxim: 10 punts.

Per cada element de material adreçat a l'alumnat: 1 punt. Màxim: 15 punts.



Modalitat C. Subvencions destinades a entitats i centres valencians de l'exterior de la Comunitat Valenciana

1. Entitats beneficiàries

Podran optar a aquestes ajudes les entitats i els centres valencians en l'exterior de la Comunitat Valenciana que estiguen registrats en el registre adscrit a la direcció general competent en matèria de centres valencians en l'exterior de la Generalitat.

2. Dotació econòmica i programes

2.1. L'import global màxim que podrà assignar-se en concepte d'ajudes per aquesta modalitat serà de 10.000 euros. L'import anirà a càrrec de la línia S0091000, «Ajudes al foment del valencià i a projectes singulars de foment del multilingüisme en l'àmbit social».

2.2. Les activitats i despeses subvencionables comprendran el període entre el 16 de novembre de l'any 2018, l'endemà de la data de finalització de la justificació de la convocatòria de subvencions de l'any 2018, fins al 31 de desembre de 2019. Se subvencionaran les accions i les despeses següents:

Programa a) Activitats que tinguen com a objectiu afavorir, difondre i promoure l'ús del valencià i la cultura valenciana en general.



Programa b) Cursos de valencià.

Programa c) Compra de llibres en valencià i subscripció a publicacions de premsa i revistes en valencià.

2.3. Se subvencionarà fins a un màxim del 100 % del pressupost de l'activitat sol·licitada i justificada. Les despeses de material inventariable no se subvencionaran.

3. Programes i criteris de valoració

3.1. Programa a) Activitats que tinguen com a objectiu afavorir, difondre i promoure l'ús del valencià i la cultura valenciana en general. Màxim: 70 punts.

Criteris de valoració:

a) Import pressupostat. Màxim: 25 punts. S'assignarà un màxim de 25 punts al pressupost més alt amb un màxim de 1.000 euros i 10 punts al de menor pressupost. Per a la resta de sol·licituds s'aplicarà una escala de valoració proporcional.

b) Edició de material de difusió. Tipus de publicació. Màxim: 13 punts.

– Llibre o revista: 5 punts.

– Llibre o revista en format digital: 3 punts.

– Fullet, cartell, programa o catàleg: 3 punts.

– Documentació administrativa: 1 punt.

– Pancartes o plòters: 1 punt.

c) Retolació exterior i interior de l'entitat. Màxim: 10 punts.

– Interior: 3 punts.

– Exterior: 7 punts.

d) Pàgina web en valencià: 10 punts.

e) Nombre de campanyes, accions o activitats realitzades. Màxim: 10 punts.

– Per cada campanya es puntuarà 2 punts.

f) Treball amb col·laboració amb altres entitats i institucions: 2 punts.

3.2. Programa b) Cursos de valencià. Màxim: 45 punts.

Criteris de valoració:

a) Import pressupostat. Màxim: 25 punts. S'assignarà un màxim de 25 punts al pressupost més alt amb un màxim de 3.000 euros i 10 punts al de menor pressupost. Per a la resta de sol·licituds s'aplicarà una escala de valoració proporcional. La subvenció serà, com a màxim, del 100 % del pressupost dels honoraris del professor del curs i de l'adquisició de material didàctic.

b) Nombre d'hores. Màxim: 10 punts.

Cada hora lectiva es puntuarà amb 0,1 punts.

c) Nombre d'alumnat inscrit. Màxim: 10 punts.

Cada alumne inscrit es puntuarà amb 0,1 punts.

El nombre mínim d'alumnes serà de 5 i el nombre màxim d'alumnes serà de 40.

3.3. Programa c) Compra de llibres en valencià i subscripció a publicacions de premsa i revistes en valencià. Màxim: 45 punts.

Criteris de valoració:

a) Import pressupostat. Màxim: 25 punts. S'assignarà un màxim de 25 punts al pressupost més alt amb un màxim de 1.000 euros i 10 punts al de menor pressupost. Per a la resta de sol·licituds s'aplicarà una escala de valoració proporcional.

b) Interés cultural i social dels llibres comprats i de les subscripcions en valencià. Màxim: 20 punts. Per cada llibre, 1 punt, i per cada subscripció adquirida, 2 punts.

Modalitat D. Subvencions destinades a persones jurídiques públiques i privades que presenten projectes singulars que fomenten l'ús del valencià i el multilingüisme en l'àmbit social

1. Entitats beneficiàries

1.1. Podran optar a aquestes ajudes les persones jurídiques, públiques i privades de la Comunitat Valenciana que realitzen projectes de característiques singulars que fomenten l'ús del valencià i el multilingüisme, la diversitat lingüística i cultural i la cohesió social.

1.2. No podran participar en aquesta modalitat les entitats que hagen presentat el mateix projecte en qualsevol de les altres modalitats d'aquestes bases.

1.3. No podran participar en aquesta modalitat les entitats que presenten el mateix projecte en una altra convocatòria de la direcció general competent en política lingüística i gestió del multilingüisme.

1.4. No podran participar en aquesta modalitat les universitats i xarxes universitàries amb projectes relacionats i descrits en la modalitat B d'aquesta convocatòria.

2. Dotació econòmica i programes

2.1. L'import global màxim que podrà assignar-se en concepte d'ajudes per aquesta convocatòria serà de 890.000 euros. L'import anirà a càrrec de la línia S0091000, «Ajudes al foment del valencià i a projectes singulars de foment del multilingüisme en l'àmbit social».

2.2. Les activitats i despeses subvencionables comprendran el període entre el 16 de novembre de l'any 2018, l'endemà de la data de finalització de la justificació de la convocatòria de subvencions de l'any 2018, fins al 31 de desembre de 2019. Podran ser subvencionables projectes i activitats que fomenten l'ús del valencià i el multilingüisme en l'àmbit de la societat valenciana, la diversitat lingüística i cultural, i la interacció de col·lectius en cas d'exclusió social; projectes que fomenten el multilingüisme a través de mitjans telemàtics; projectes que posen a l'abast del públic productes audiovisuals que fomenten el multilingüisme, el coneixement i l'intercanvi cultural; projectes que possibiliten la creació de xarxes en entorns multilingües; projectes multilingües dirigits a grups amb risc d'exclusió social i projectes que potencien les competències lingüístiques, el coneixement de llengües i cultures i l'estatus del valencià.



2.3. Se subvencionarà fins a un màxim del 100 % del pressupost de l'activitat sol·licitada i justificada. Les despeses de material inventariable i no se subvencionaran.

3. Criteris de valoració

Màxim: 55 punts. Es valorarà:

a) Import pressupostat. Màxim: 25 punts. S'assignarà un màxim de 25 punts al pressupost més alt, amb un màxim de 220.000 euros, i 10 punts al de menor pressupost. Per a la resta de sol·licituds, s'aplicarà una escala de valoració proporcional.

b) Interés del projecte i l'impacte social. Màxim 30 punts.

– Interés i adequació als destinataris: 26 punts.

– Accessibilitat del projecte:

– Format paper: 1 punt.

– Format digital: 2 punts.

– Treball en col·laboració amb altres entitats i institucions: 1 punt.



No tindran dret a subvenció les sol·licituds que no arriben a 35 punts.



Article 4. Procediment per a l'atorgament de la subvenció

D'acord amb l'article 24 de les bases, per a calcular la subvenció de cada entitat es procedirà de la manera següent: se sumarà el total de punts obtinguts de totes les sol·licituds en cada modalitat. Seguidament s'atorgarà un valor al punt. El valor econòmic del punt s'obté de la divisió del pressupost total per a cada modalitat entre el total de punts de les entitats beneficiàries en aqueixa modalitat.



Per a adjudicar la quantitat corresponent de subvenció es multiplicaran els punts de cada entitat pel valor del punt.

En aplicació dels criteris de valoració establits més amunt, i amb la valoració corresponent a totes les sol·licituds que hagen complit els requisits de la convocatòria, s'elaborarà, per a cada modalitat, una llista ordenada per la puntuació obtinguda.

Article 5. Clàusules socials

Si disposa de clàusules socials d'acord amb el que s'estableix en l'article 7 de l'Ordre 66/2016, de 18 d'octubre, que aprova les bases reguladores d'aquesta convocatòria, per a cada modalitat s'atorgaran 5 punts.



Article 6. Procediment de resolució

1. Atenent els criteris indicats, la comissió tècnica elaborarà l'informe i la proposta pertinent que l'òrgan instructor presentarà a la persona titular de la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme.

2. Vista la proposta, la persona titular de la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme resoldrà la concessió i la quantitat de la subvenció.

3. El termini màxim per a resoldre i notificar la resolució de concessió és de sis mesos, comptadors des de l'endemà de l'acabament del termini de presentació de sol·licituds. Si en el termini de sis mesos, a partir de la finalització de la presentació de sol·licituds, no hi ha hagut resolució i notificació expressa sobre la sol·licitud, s'entendrà que ha sigut desestimada.

4. La resolució es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, tal com disposen l'article 18 de la LGS, l'article 8.1.c de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, i l'article 166 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat.



Article 7. Justificació de la subvenció

La documentació justificativa de la realització de l'activitat subvencionada s'haurà de presentar d'acord amb el que s'indica en l'article 25 de les bases de la convocatòria.

La justificació s'adreçarà a la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme i podrà presentar-se en el registre general de la conselleria competent en aquesta matèria, en les direccions territorials de la corresponent conselleria d'Alacant, Castelló o València, o per qualsevol dels mitjans establits en l'article 38 de la Llei 30/199, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

En el cas de presentar-la en una oficina de Correus, s'ha de fer en sobre obert perquè la instància siga datada i segellada abans de ser certificada i, en tot cas, s'ha d'ajustar als requisits establits en l'article 31 del Reial decret 1829/1999, de 3 de desembre, pel qual s'aprova el reglament que regula la prestació dels serveis postals, d'acord amb la Llei 24/1998, de 13 de juliol, del servei postal universal i de liberalització dels serveis postals.

El termini de presentació de la documentació justificativa de la realització de l'activitat subvencionada finalitzarà el 31 d'octubre de 2019.



En la justificació ha de figurar la relació de les factures, o documents de valor probatori equivalent, corresponents a les despeses realitzades, imputades i pagades amb anterioritat a la finalització del termini del període de justificació.





DISPOSICIONS FINALS



Primera. Delegació

Es delega en la persona titular de la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme la facultat de resoldre la concessió i la denegació d'aquestes ajudes i se l'autoritza perquè, en l'àmbit de les seues competències, adopte les resolucions pertinents per a l'execució d'aquesta resolució.



Segona. Règim de recursos

De conformitat amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i amb els articles 10, 14 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, contra el present acte, que posa fi a la via administrativa, es podrà recórrer potestativament en reposició o bé plantejar directament un recurs contenciós administratiu en els terminis i davant dels òrgans que s'indiquen a continuació:

a) El recurs de reposició s'haurà d'interposar davant del conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà del dia que es publique en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

b) El recurs contenciós administratiu s'haurà de plantejar davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà del dia que es publique en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



Tercera. Entrada en vigor

Aquesta resolució entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



València, 20 de febrer de 2019. El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport: Vicent Marzà Ibáñez.

Mapa web