Ficha docv

Ficha docv









ACORD de 15 de març de 2019, del Consell, de creació del Fòrum de Diàleg en l'àmbit de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana. [2019/4837]

(DOGV núm. 8547 de 14.05.2019) Ref. Base de dades 004511/2019




El 17 de juny de 2016 el Consell va ratificar l'Acord de legislatura de la mesa general de negociació del personal funcionarial, estatutari i laboral de la Generalitat (MGN I), de 9 de juny de 2016.

En el punt tercer, apartat 8 de l'esmentat acord, es preveu la creació del Fòrum de Diàleg en l'àmbit de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana, tenint en compte les seues peculiaritats i l'àmbit competencial diferenciat.

D'acord amb això, el Consell és conscient de la importància del diàleg social com a via eficaç per a la millora de la situació de les condicions de treball en l'àmbit de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana. Les societats més modernes i avançades es caracteritzen i distingeixen per la institucionalització del diàleg social entre les administracions públiques i els agents socials representats per les organitzacions sindicals més representatives, i aquesta col·laboració constitueix un mecanisme de millora dels serveis públics.

Atesa la Resolució de les Corts 151/IX, de 24 de febrer de 2016, sobre la viabilitat de creació d'una mesa negociadora per al personal al servei de les universitats públiques, es va constituir la mesa negociadora per a l'elaboració del conveni col·lectiu del personal de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana, amb representants de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, de les universitats i de les organitzacions sindicals.

Per això es considera convenient la creació del Fòrum de Diàleg en l'àmbit de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana, en el si de la conselleria competent en la matèria.

D'aquesta manera, i sense perjudici de les competències atribuïdes per la legislació vigent als òrgans de negociació, el seu objecte serà el debat, estudi, valoració i anàlisi de les condicions de treball comunes del personal en l'àmbit de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana, així com proposar criteris i recomanacions als òrgans de negociació competents.

En relació amb la delimitació de l'àmbit d'aquest fòrum s'ha considerat que no ha d'incloure entitats públiques o privades vinculades o dependents de les universitats públiques.

Amb la creació d'aquest fòrum es tracta de complir els principis d'actuació de bon govern que deriven de la Llei 2/2015, de 2 d'abril, de la Generalitat, de transparència, bon govern i participació ciutadana de la Comunitat Valenciana, i en concret el principi de participació, reforçant així la interacció amb les universitats i organitzacions sindicals més representatives en l'àmbit universitari.

Per tot això, a proposta del conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, el Consell, prèvia deliberació, en la reunió de 15 de març de 2019,





ACORDA



Primer. Creació i àmbit

La creació del Fòrum de Diàleg en l'àmbit de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana com a òrgan de participació, diàleg i col·laboració, en el si de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per al debat, estudi, valoració i anàlisi de les matèries previstes en aquest acord.



Segon. Funcions

Les funcions del fòrum, sense perjudici de les que corresponguen als òrgans de negociació i participació previstos en el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, la Llei d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana, la resta de legislació aplicable en matèria de funció pública i la respectiva normativa laboral d'aplicació, seran les següents:

a) Estudi, debat, valoració i anàlisi de les condicions de treball comunes als empleats i empleades públics en l'àmbit de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana.

b) Elaboració de propostes, criteris i recomanacions, si escau, sobre les condicions de treball comunes de l'esmentat personal, sense perjudici de la posterior negociació i aprovació en els seus respectius àmbits pels òrgans de negociació competents.

c) Recollida d'informació i anàlisi dels problemes que afecten a aquest personal en les matèries relacionades, entre altres, amb el foment de l'ocupació pública, conciliació de la vida familiar i laboral, i mobilitat interadministrativa.

d) Seguiment i avaluació dels acords adoptats i aprovació anual de la memòria d'actuacions.

 

Tercer. Composició

El Fòrum de Diàleg tindrà la composició següent:

a) Per la Generalitat

Presidència: la persona titular de la secretària autonòmica amb competències en matèria d'universitat, que tindrà vot de qualitat.

Vicepresidència: la persona titular de la secretària autonòmica amb competències en matèria d'administració pública.

Vocals:

– La persona titular de la direcció general amb competències en matèria d'universitat.

– La persona titular de la direcció general amb competències en matèria de pressupostos.

– La persona titular de la direcció general amb competència en matèria de funció pública.

– La persona titular de la direcció general amb competència en matèria de treball.

b) Per part de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana, hi haurà dues persones en representació de cada una de les universitats:



– Universitat de València-Estudi General

– Universitat Politècnica de València

– Universitat d'Alacant

– Universitat Jaume I de Castelló

– Universitat Miguel Hernández d'Elx

c) Per la part social hi haurà dues persones en representació de cada una de les organitzacions sindicals que obtinguen un mínim del 10 % de representació, en el conjunt de les universitats públiques valencianes.

Suplents: cada una de les persones que componen el fòrum en representació de la Generalitat, de les universitats públiques i de les organitzacions sindicals, designaran la respectiva suplent.

La secretaria del Fòrum serà exercida per una persona, amb veu i sense vot, designada per la Presidència, entre personal funcionari que exercisca un lloc de nivell de cap de secció o superior, en la direcció general competent en matèria d'universitat.

Les parts integrants del Fòrum prendran les mesures necessàries per tal de de garantir la presencia paritària d'homes i dones en designar les representants.



Quart. Funcionament

El Fòrum acordarà les normes de funcionament intern i, en defecte d'això, hi serà aplicable la normativa dels òrgans col·legiats de les administracions públiques.

La Presidència del Fòrum, a iniciativa pròpia o a proposta de qualsevol dels membres integrants d'aquest, podrà:

a) Constituir grups de treball i determinar-ne la composició i el règim de funcionament.

b) Convidar a assistir amb veu però sense vot, al Fòrum o als grups de treballs, altres càrrecs i persones de conselleries o membres de les respectives universitats públiques, si considera que la seua assistència és rellevant pels temes a tractar.

El Fòrum serà assistit en el seu funcionament pel personal de la conselleria competent en matèria d'universitat, la qual li prestarà el suport material necessari.



Cinqué. Periodicitat de les sessions

El Fòrum es reunirà en sessió ordinària com a mínim dues vegades a l'any, de conformitat amb les normes de funcionament intern acordades per aquest.



Sisé. Incidència pressupostària

Les funcions que duguen a terme les persones que integren el Fòrum no seran retribuïdes. L'aplicació i desenvolupament d'aquest acord no podrà tindre cap incidència en la dotació de despesa assignada en els pressupostos de la Generalitat al departament competent en la matèria.



Seté. Renovació

La composició del Fòrum es renovarà després de cada procés electoral autonòmic o universitari i sempre que es modifiquen les persones titulars dels càrrecs indicats.

La representació social es renovarà cada dos anys, segons els resultats actualitzats que es deriven del certificat expedit a aquest efecte per la direcció general competent en matèria de treball.



Huité. Constitució del fòrum

El Fòrum de Diàleg en l'àmbit de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana haurà de constituir-se en el termini màxim de tres mesos a comptar des de l'endemà de la data de publicació del present acord, i fins que qualsevol de les parts que en formen part, la conselleria competent en matèria d'universitats, els rectors o rectores de les universitats públiques valencianes o la part social, denuncie, per escrit, l'acord de creació, amb comunicació a la resta de parts.





València, 9 de maig de 2019



La consellera secretària,

MÓNICA OLTRA JARQUE

Mapa web