Ficha docv

Ficha docv









Bases específiques del procés selectiu de consolidació d'ocupació temporal per a la provisió per personal funcionari de carrera d'una plaça de tècnic o tècnica mitjans d'administració especial. [2019/8986]

(DOGV núm. 8652 de 10.10.2019) Ref. Base de dades 008852/2019




Mitjançant el Decret de la Regidoria delegada de l'Àrea d'Igualtat i Govern Obert núm. 1940/2019, de 2 de juliol, han sigut aprovades les bases que han de regir el procés de selecció i cobertura per personal funcionari de carrera d'una plaça de tècnic/a mitjans d'administració especial.



Bases específiques que han de regir el procés de consolidació d'ocupació temporal per a la selecció i cobertura per personal funcionari de carrera d'una plaça de tècnic/a mitjans d'administració especial.



1. Objecte de la convocatòria

Les presents bases específiques tenen per objecte regir el procés selectiu per a la cobertura per personal funcionari de carrera d'una plaça de tècnic/a mitjans d'administració especial, prevista en la plantilla de personal funcionari i inclosa en l'oferta d'ocupació pública (OOP 2018), per a la conseqüent provisió del lloc de treball de fisioterapeuta del centre de dia de discapacitats.

La present convocatòria s'emmarca en un procés de consolidació d'ocupació temporal a l'empara de la disposició transitòria quarta del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut de l'Empleat Públic i de l'article 19.un.6 in fine de l'LPGE 3/2017.

A més d'aquestes bases específiques, aquest procés selectiu es regirà per les bases generals publicades íntegrament al Butlletí Oficial de la Província de València (BOP) núm. 237, de 6 d'octubre de 2005, i la modificació publicada en el BOP núm. 252, de 23 d'octubre de 2007; pel Decret 3/2017, de 13 de gener, del Consell, Reglament de selecció, provisió de llocs de treball i mobilitat del personal de la funció pública valenciana, i per la resta de normativa aplicable.

Característiques generals del lloc de treball que cal proveir:

Denominació: fisioterapeuta centre de dia.

Codi llocs de treball: 11050201.

Grup classificació professional: A2.

Règim jurídic: funcionarial. Administració especial, subescala tècnica.

Titulació acadèmica requerida: grau en Fisioteràpia o equivalent.

Requisit coneixement valencià: Elemental (B1).

Forma de provisió: concurs oposició lliure.

Aquestes bases, una vegada siguen aprovades, seran publicades íntegrament en el Butlletí Oficial de la Província de València (BOP) i en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

La convocatòria es realitzarà en el Boletín Oficial del Estado (BOE).

Els anuncis i comunicacions relacionats amb aquest procés selectiu es realitzaran en la seu electrònica de l'Ajuntament ontinyent.sedelectronica.es i en el web municipal www.ontinyent.es.

L'ordre d'actuació de les persones aspirants que hagen de realitzar els corresponents exercicis que no puguen dur-se a terme conjuntament començarà per la lletra «F» (DOGV 28.01.2019).

2. Presentació d'instàncies i drets d'examen

Les instàncies per a prendre part en la present convocatòria es dirigiran a l'Alcaldia Presidència d'aquest ajuntament, i caldrà utilitzar la instància model que consta com a annex II d'aquests bases.

Les instàncies es presentaran en el Registre General o en la forma que determina la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

El termini de presentació d'instàncies és de vint dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la publicació al BOE.

Per a ser admeses en el present procés bastarà que les persones aspirants manifesten en les instàncies que reuneixen totes i cada una de les condicions exigides en aquestes bases, referides a la data de finalització del termini de presentació d'instàncies, a més d'acompanyar una còpia de:

– DNI.

– Titulació acadèmica (grau Fisioteràpia o equivalent).

– Coneixements de valencià (Elemental B1).

Els drets d'examen es fixen en 51,75 euros, els quals han de fer-se efectius en règim d'autoliquidació ontinyent.sedelectronica.es.



3. Proves selectives

3.1. Fase d'oposició (màxim 36 punts):

3.1.1 Primer exercici: de caràcter obligatori i eliminatori (màxim 10 punts).

Consistirà a desenvolupar per escrit, en un temps màxim de noranta minuts, un tema entre dos extrets a l'atzar, de la part de matèries comunes del temari inclòs en l'annex I d'aquests bases. Aquest exercici haurà de ser llegit davant del tribunal per les persones aspirants, i per a la valoració s'apreciarà, fonamentalment, la claredat d'idees, l'ordre en l'exposició i el nivell de coneixements en la matèria. El tribunal podrà fer preguntes o demanar aclariments sobre els temes exposats. Es consideraran no aptes aquelles persones aspirants que no arriben a la puntuació mínima de 5 punts.

3.2.2 Segon exercici: de caràcter obligatori i eliminatori (màxim 10 punts).

Consistirà a desenvolupar per escrit, durant el temps màxim de noranta minuts, un tema elegit per la persona aspirant entre dos extrets a l'atzar en relació amb els continguts de les matèries específiques del programa que figura com a annex I a aquests bases. Aquest exercici haurà de ser llegit davant del tribunal per l'aspirant, i per a la seua valoració s'apreciarà, fonamentalment, la claredat d'idees, l'ordre en l'exposició i el nivell de coneixements en la matèria. El tribunal podrà fer preguntes o demanar aclariments sobre els temes exposats. La puntuació d'aquest exercici serà de 0 a 10 punts i es consideraran no aptes aquelles persones aspirants que no arriben a la puntuació mínima de 5 punts.

3.2.3 Tercer exercici: de caràcter obligatori i eliminatori (màxim 16 punts).

Consistirà a contestar per escrit, en un temps màxim de dues hores, un supòsit pràctic relacionat amb les funcions pròpies del lloc de treball. Aquest exercici haurà de ser llegit davant del tribunal per l'aspirant, i caldrà superar l'exercici amb un mínim de 8 punts. El tribunal podrà fer preguntes o demanar aclariments sobre els supòsits exposats, i es valorarà la capacitat de resolució i la claredat expositiva a partir del contingut de les contestacions del supòsit.



3.2. Fase de concurs (màxim 21 punts):

Finalitzada la fase d'oposició, el tribunal citarà les persones aspirants que l'hagueren superada per tal que aporten els mèrits que han de ser valorats en la fase de concurs, de conformitat amb el barem següent:



3.2.1.Titulació acadèmica: màxim 1 punt.

– Grau universitari diferent de l'exigit com a requisit per a concórrer al procés selectiu: 1 punt.

– Màster o postgrau relacionat amb el lloc de treball objecte de convocatòria: 1 punt.

3.2.2. Coneixements de valencià: màxim 3 punts.

– Grau superior (C2): 3 punts.

– Grau mitjà (C1): 1 punt.

3.2.3. Cursos de formació i perfeccionament: màxim 6 punts.

En aquest apartat no es puntuaran els cursos de valencià; tampoc es valoraran els cursos d'una carrera acadèmica, doctorat, ni d'instituts universitaris quan aquests formen part del pla d'estudis del centre, ni els cursos de preparació o formació relacionats amb processos de selecció del personal empleat públic, promoció interna, de plans d'ocupació i adaptació del règim jurídic del personal a la naturalesa jurídica dels llocs de treball.

Seran objecte de puntuació els cursos de formació realitzats en organismes oficials com l'INAP, l'IVAP, universitats, col·legis professionals, sindicats, diputacions, FEMP, o FVMP, i altres cursos realitzats per organismes o entitats quan hagen sigut homologats per l'Institut Valencià d'Administració Pública o altres òrgans competents per raó de la matèria.

3.2.3.1. Cursos de formació i perfeccionament relacionats amb el lloc de treball (màxim 4 punts):

– De 15 a 25 hores: 0,15 punts.

– De 26 a 50 hores: 0,25 punts.

– De 51 a 75 hores: 0,50 punts.

– De 76 a 100 hores: 0,75 punts.

– Més de 100 hores: 1,00 punts.

3.2.3.2. Cursos de formació específica en igualtat de gènere (màxim 2 punts):

– De 10 a 50 hores: 0,50 punts.

– De 50 hores o més: 1,00 punts.

3.2.4. Coneixement d'idiomes comunitaris: màxim 1 punt.

Pel nivell més alt assolit en qualsevol idioma comunitari, de conformitat amb l'escala següent:

– A1: 0,10 punts.

– A2: 0,20 punts.

– B1: 0,40 punts.

– B2: 0,60 punts.

– C1: 0,80 punts.

– C2: 1,00 punts.



Només es tindran en compte els títols, diplomes i certificats expedits per les escoles oficials d'idiomes, o els seus equivalents, així com els títols, diplomes i certificats expedits per universitats i altres institucions espanyoles i estrangeres, de conformitat amb el sistema de reconeixement de competències en llengües estrangeres que fixe l'autoritat educativa corresponent.

3.2.5. Experiència: màxim 10 punts.

– Per haver prestat serveis en l'Ajuntament d'Ontinyent, en el lloc vinculat directament al que es convoca, que es puntuarà a raó de 0,055 punts per mes efectiu de treball (aquest mèrit s'establix a l'empara de la D. T. 4a.3 del TRLEBEP atesa la naturalesa de consolidació d'ocupació temporal que fixa la legislació).

– Per haver prestat serveis en altres administracions públiques, en llocs vinculats directament al que es convoca (fisioterapeuta centre de dia discapacitats), que es puntuarà a raó de 0,02 punts per més efectiu de treball.

– Per haver prestat serveis en altres administracions públiques, en llocs de treball de fisioterapeuta del mateix subgrup o categoria, que es puntuarà a raó de 0,01 punts per mes efectiu de treball.

L'experiència professional s'acreditarà mitjançant un certificat oficial dels òrgans competents, o contractes de treball i vida laboral actualitzada.

Efectuada la valoració dels mèrits corresponents a la fase de concurs, se sumarà la puntuació resultant al total de la fase d'oposició, i es conformarà una llista d'aspirants ordenada de major a menor puntuació.



4. Òrgan de selecció

El tribunal qualificador estarà integrat per cinc membres: presidència, secretaria i tres vocalies, tots amb veu i vot. La designació dels membres del tribunal inclourà la dels respectius suplents i es farà pública junt amb la llista de persones admeses i excloses al tauler d'anuncis de l'Ajuntament.

El tribunal no podrà constituir-se ni actuar sense l'assistència de més de la meitat dels seus membres, titulars o suplents, indistintament.

Els membres del tribunal han de ser funcionaris o funcionàries de carrera i ser titulars d'un lloc de treball vinculat al grup o subgrup igual o superior al que es convoca. La designació pot incloure la d'algun funcionari o funcionària d'una altra entitat local d'acord amb el principi de col·laboració entre administracions públiques.

Per al millor compliment de la seua missió, el tribunal podrà sol·licitar i obtenir l'assessorament d'especialistes en aquelles proves en què ho estimen necessari o convenient, els quals es limitaran a l'exercici de les respectives especialitats i col·laboraran amb el tribunal basant-se exclusivament en aquestes.

Els membres designats hauran d'abstenir-se de formar part del tribunal quan es donen les circumstàncies previstes en la Llei del procediment administratiu comú de les administracions públiques.



Ontinyent, 23 de setembre de 2019.– La regidora delegada de l'Àrea d'Igualtat i Govern Obert (D Alcaldia 1813/2019, 18.06.2019): Natalia Enguix Martínez.





ANNEX I

Matèries comunes



1. La Constitució Espanyola de 1978. Estructura i principis fonamentals, drets i deures: la seua garantia i suspensió. El Tribunal Constitucional: classes i efectes de les sentències.

2. L'organització territorial de l'Estat. Les comunitats autònomes. Competències.

3. La Corona. Les Corts Generals. Composició, atribucions i funcionament. Relacions entre l'ordenament estatal i els ordenaments autonòmics.

4. Els tractats internacionals, especial referència als tractats de la UE. Reglaments i directives comunitàries.

5. El Govern i l'Administració. Principis constitucionals de l'Administració. Relacions entre el Govern i les Corts Generals.

6. Òrgans de control dependents de les Corts Generals: el Defensor del Poble i el Tribunal de Comptes. El poder judicial.

7. La Unió Europea. Institucions de la Unió Europea.

8. L'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana. Estructura i principis fonamentals. La Generalitat Valenciana: competències i institucions.

9. Les Corts Valencianes: composició, constitució i funcions. El president de la Generalitat Valenciana: funcions. El Consell de la Generalitat Valenciana: composició, estructura i funcions.

10. Normativa i fases del procediment administratiu comú.

11. La hisenda local. Especial referència als tributs municipals.

12. L'Administració local en la Constitució de 1978. El principi d'autonomia local. L'organització municipal. L'alcalde. Tinents d'alcalde. El Ple. La Junta de Govern Local. Els òrgans complementaris. L'estatut dels membres de les corporacions locals.



Temari de les matèries específiques:

1. El centre de dia. Definició i marc teòric.

2. El paper del personal fisioterapeuta en el centre de dia.

3. La valoració fisioterapèutica inicial de la persona usuària del centre de dia i el seu seguiment.

4. La història clínica fisioterapèutica de persona usuària del centre de dia.

5. El pla de fisioteràpia individual de persona usuària del centre de dia.

6. Protocol d'actuació de fisioteràpia i psicomotricitat en el centre de dia.

7. Protocol d'actuació de promoció de salut i prevenció de malalties en el centre de dia.

8. Protocol d'actuació d'hidroteràpia en el centre de dia.

9. Protocol d'actuació de canvis posturals en el centre de dia.

10. L'equip de treball multidisciplinari del centre de dia.

11. Definició de discapacitat intel·lectual. Classificació.

12. La síndrome de Down. Definició, característiques i tractament fisioterapèutic.

13. La síndrome de West. Definició, característiques i tractament fisioterapèutic.

14. L'autisme. Definició, característiques i tractament fisioterapèutic.

15. La paràlisi cerebral infantil. Definició, epidemiologia i etiologia. Classificació, objectius de tractament fisioterapèutic i tractament fisioterapèutic segons el mètode Bobath i el mètode Vojta.

16. Fisioteràpia de la paràlisi cerebral infantil en l'edat adulta. Prevenció o limitació de les deformitats ortopèdiques.

17. Tractament fisioterapèutic de l'hemiplegia segons el concepte Bobath i el mètode Brunnstrom.

18. Fisioteràpia en el tractament de l'espasticitat.

19. Obesitat. Definició, causes, complicacions i pla d'actuació.

20. Esport i discapacitat. Programa d'activitats esportives en el centre de dia.

21. Envelliment i discapacitat.

22. Ergonomia i discapacitat.

23. Ortesi, calçat ortopèdic i ajudes tècniques per a persones amb diversitat funcional.

24. Avaluació de la marxa normal i patològica. Reeducació en les diferents patologies. Les ajudes tècniques per a la marxa.

25. Higiene postural, ergonomia i prevenció de lesions musculoesquelètiques en l'equip multidisciplinari del centre de dia.

26. Protocol de canvis posturals en el centre de dia. Mètodes de mobilització i transferència de persones.

27. Tractament fisioteràpic en el pacient amb immobilitat prolongada. Efectes de la immobilització. Prevenció d'úlceres per pressió.



28. Tractament fisioterapèutic en l'artrosi. Valoració fisioterapèutica. Objectius i tractament fisioterapèutic.

29. Tractament fisioterapèutic en l'artritis reumatoide. Valoració fisioterapèutica. Objectius i tractament fisioterapèutic.

30. Osteoporosi. Descripció i tractament.

31. Classificació dels ACV. Factors de risc. Signes i símptomes. Prevenció de seqüeles.

32. Definició, classificació, valoració i tractament fisioterapèutic en les diferents fases de l'esquinç.



33. L'embenatge funcional. Definició, material necessari, indicacions i contraindicacions.

34. Estiraments miotendinosos. Concepte, efectes terapèutics, tècniques, indicacions i contraindicacions.

35. Cinesiteràpia passiva, activa, activa-assistida i activa-resistida.

36. Cinesiteràpia activa específica: Codman, Chandler, Buerguer-Allen i Frenkel.

37. Mecanoteràpia. Concepte. Tècniques d'aplicació a la sala de fisioteràpia. Indicacions i contraindicacions. 

38. Masoteràpia. Concepte. Efectes terapèutics, indicacions i contraindicacions.

39. Termoteràpia i crioteràpia. Tècniques d'aplicació, efectes fisiològics i terapèutics. Indicacions i contraindicacions.

40. Hidroteràpia. Concepte. Tècniques d'aplicació, indicacions i contraindicacions.

41. Fisioteràpia respiratòria. Concepte i tècniques de fisioteràpia respiratòria.

42. Estimulació multisensorial. Sala Snoezelen.

43. Facilitació neuromuscular propioceptiva. Mètode Kabat.

44. Tècniques de relaxació.

45. Primers auxilis en el centre de dia. Farmaciola.

46. Àlgies vertebrals: cervicàlgia, dorsàlgia i lumbàlgia. Valoració fisioterapèutica. Tractament fisioterapèutic.

47. Deformitats sagitals de raquis: cifosi, dors pla i hiperlordosi. Valoració fisioterapèutica. Mètodes de tractament fisioterapèutic. 

48. Deformitats laterals de raquis: escoliosi. Valoració fisioterapèutica. Mètodes de tractament fisioterapèutic.











Mapa web