Ficha docv

Ficha docv









RESOLUCIÓ de 25 de setembre de 2019, del Protectorat de Fundacions de la Generalitat, per la qual es publica l'extracte de diverses resolucions del secretari autonòmic de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, relatives a la inscripció de diverses entitats en el Registre de Fundacions de la Comunitat Valenciana. [2019/9402]

(DOGV núm. 8652 de 10.10.2019) Ref. Base de dades 008870/2019


  • Anàlisi documental

    Texto
    texto texto
    Origen de disposició: Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública
    Grup temàtic: 000





La Secretaria Autonòmica de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques ha dictat les resolucions següents:

– Resolució de 6 de maig de 2019, del secretari autonòmic de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, de la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, per la qual es va acordar inscriure en el Registre de Fundacions de la Comunitat Valenciana l'entitat denominada Fundació Asunción Robles Torrecilla, amb el número 624V, i classificar-la de promoció de l'acció social, sota la tutela del Protectorat que exerceix la Generalitat. El seu domicili radicarà a València, Gran Via del Marqués del Túria, 73-2-6.

Finalitats i activitats:

«La Fundació té per objecte social dissenyar i executar projectes d'intervenció social per a propendir al millorament de la qualitat de vida de les persones en risc d'exclusió social.

Fomentar la formació personal i professional per a l'ocupació i l'aprenentatge permanent amb la finalitat d'aconseguir la inserció social i laboral de col·lectius en risc de vulnerabilitat social, per qualsevol motiu, personal, econòmic, social, laboral, professional, entre els quals s'inclouen: població en actiu en situació, ja siga temporalment o permanentment, de desocupació, col·lectiu amb diversitat funcional, joves, dones víctimes de violència de gènere, persones refugiades, persones amb qualssevol tipus d'addicció, víctimes del terrorisme, persones afectades per qualsevol malaltia, privades de la seua llibertat o sota qualsevol règim penitenciari, víctimes d'accidents de trànsit o d'un altre tipus, persones amb qualsevol tipus de discapacitat, reconeguda legalment o no, i/o qualsevol altre col·lectiu que requerisca contenció, formació i suport per a la seua integració social, laboral i/o professional.»

Beneficiaris:

«Seran potencials beneficiaris de la Fundació les persones físiques esmentades i compreses en l'article 6, «Finalitats i activitats». La Fundació atorgarà amb criteris d'imparcialitat, objectivitat i no-discriminació els seus beneficis a les persones físiques i/o entitats abocades a la mateixa problemàtica social que, tenint les condicions expressades anteriorment, el Patronat considere que són legítimes creditores d'aquests, d'acord amb les bases, normes o regles que establisca a aquest efecte.



Ningú podrà al·legar davant de la Fundació dret preferent a gaudir dels seus beneficis, ni imposar la seua atribució a persona o entitat determinada.»

– Resolució de 13 de juny de 2019, del secretari autonòmic de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, de la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, per la qual es va acordar inscriure en el Registre de Fundacions de la Comunitat Valenciana l'entitat denominada Fundació de la Comunitat Valenciana per a la Gestió de l'Institut d'Investigació Sanitària i Biomèdica d'Alacant (ISABIAL), amb el número 231A, i classificar-la com d'investigació, sota la tutela del Protectorat que exerceix la Generalitat. El seu domicili radicarà a Alacant, avinguda del Pintor Baeza, 12.

Finalitats i activitats:

«La Fundació té com a fins principals promoure, afavorir, difondre, desenvolupar i executar la investigació cientificotècnica i la innovació sanitària i biomèdica, i col·laborar a la millora de la qualitat de l'assistència en l'àmbit del Departament de Salut d'Alacant - Hospital General, així com la cooperació al desenvolupament de tercers països en matèria d'investigació i de millora de l'assistència sanitària.

Per a la consecució d'aquest objectiu, el Patronat de la Fundació determinarà les actuacions que cal realitzar, entre les quals estan:

1. Facilitar, promoure, desenvolupar i executar la investigació d'acord amb els plans d'investigació existents en la conselleria amb competències en matèria de sanitat de la Generalitat.

2. Actuar com a centre motor de la investigació cientificotècnica i la innovació, i aportar les bases necessàries per a afavorir la interacció amb els equips d'investigació localitzats en les universitats, departaments de salut, centres d'investigació i altres institucions del seu entorn.



3. Realitzar i impulsar qualssevol tipus d'estudis que generen coneixement en l'àmbit de la salut i l'atenció en general de la salut.

4. Desenvolupar i coordinar els serveis generals de l'Institut per a un millor aprofitament dels recursos d'investigació existents i aquells altres que es puguen aconseguir en el futur.

5. Facilitar el finançament, l'administració i la gestió de les activitats d'investigació de l'Institut.

6. Promoure la captació de recursos públics i privats necessaris per al desenvolupament de les seues activitats i que complementen els recursos propis de l'Institut.

7. La gestió i l'aval dels projectes i programes que presenten els seus beneficiaris a les convocatòries locals, autonòmiques, nacionals i internacionals.

8. Recopilar i difondre la informació sobre l'obtenció d'ajudes i subvencions a la investigació.

9. Dissenyar línies pròpies de finançament de projectes amb els fons de què dispose mitjançant la creació i concessió de beques, borses d'estudis, ajudes econòmiques i premis per a iniciatives o treballs d'investigació que s'emmarquen dins dels fins fundacionals.

10. Facilitar, per mitjà de convenis i altres formes de concert, la col·laboració i coordinació de l'activitat investigadora amb organismes, institucions, empreses i centres, en els àmbits autonòmic, nacional i internacional, per a fomentar la realització d'actuacions conjuntes.

11. Facilitar i promoure la formació dels professionals i dels investigadors de l'àmbit de la salut.

12. Organitzar i promoure activitats de caràcter docent, de pregrau, postgrau i de formació continuada en investigació que redunde en una major capacitació i interés dels professionals per a la realització d'activitats.

13. Projectar a la societat l'experiència i el potencial d'aportació responsable i rellevant per al foment de la investigació en el sistema sanitari públic valencià mitjançant l'organització de conferències, congressos, taules, seminaris, xarrades, col·loquis, debats, campanyes informatives, participació en xarxes socials i en activitats de divulgació científica.

14. Vetlar per l'orientació i desenvolupament significatiu de la investigació aplicada a la millora de la pràctica clínica i de la qualitat assistencial.

15. Identificar i promoure les diferents àrees d'investigació en l'àmbit de la investigació biomèdica de l'Institut, i posar a l'abast dels seus investigadors els mitjans per al desenvolupament d'investigadors d'alta qualitat.

16. Contribuir a establir les vies que faciliten la promoció i el desenvolupament d'àrees assistencials, així com la captació de professionals que, a través del seu lideratge, contribuïsquen a impulsar l'assistència i investigació en el Departament de Salut Alacant - Hospital General i resta d'entitats integrades en l'Institut.

17. Proposar projectes d'investigació i realitzar un seguiment que garantisca el seu compliment i qualitat.

18. Fomentar la col·laboració entre les persones investigadores, grups i àrees d'investigació de l'Institut amb grups d'altres institucions i entitats, promovent el desenvolupament de projectes sota un abordatge multidisciplinari.

19. Coordinar l'activitat científica, sanitària i biomèdica realitzada per les àrees d'investigació, grups d'investigació i serveis, plataformes de suport integrats en l'Institut, així com facilitar la coordinació entre els centres constituents i associats a aquest.

20. Fomentar l'ús coordinat d'aquestes plataformes i estructures d'investigació de les entitats integrants de l'institut que no estiguen integrades en aquest, a través de la signatura de convenis específics entre les parts.

21. Promoure la interrelació entre la investigació bàsica, clínica, epidemiològica i de salut pública i de serveis sanitaris, aprofitant al màxim els recursos humans i materials que puguen proporcionar les institucions integrants, fomentant d'igual manera la col·laboració i coordinació entre aquestes.

22. Fomentar la realització d'activitats sobre la base de normes ètiques i principis deontològics de la investigació.

23. Difondre entre la comunitat científica i la societat les investigacions i avanços científics generats en el seu entorn.

24. Fomentar l'edició i la publicació de material didàctic i de divulgació científica.

25. Constituir-se com a referència per a l'emissió de valoracions científiques i recomanacions dirigides a la resolució de problemes assistencials, avaluació de tecnologies sanitàries i d'aquells derivats de l'activitat investigadora.

26. Establir mecanismes de transferència dels coneixements, els resultats i la tecnologia de l'activitat al sector productiu o qualsevol altre sector social beneficiari de l'avanç tècnic i científic, i donar suport al desenvolupament d'iniciatives innovadores.

27. Qualsevol altra activitat, segons el parer del Patronat, dirigida a potenciar i garantir el desenvolupament d'una investigació biomèdica de qualitat en el seu àmbit d'actuació i la concessió dels objectius fundacionals.

El Patronat podrà determinar qualsevol altra manera d'acció que la Fundació, dins de les seues possibles competències, puga dur a terme per a impulsar i agilitar el foment i desenvolupament de la investigació sanitària i biomèdica en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.

Les prestacions de la Fundació s'atorgaran de forma no lucrativa.»



Beneficiaris:

«Seran potencials persones beneficiàries de la fundació les persones físiques i jurídiques en l'àmbit de l'Institut d'Investigació Sanitària i Biomèdica d'Alacant que treballen o tinguen relació amb els seus fins fundacionals. La Fundació atorgarà amb criteris d'imparcialitat, objectivitat i no-discriminació els seus beneficis a les persones o entitats que tenint les condicions expressades anteriorment el Patronat considere que són legítimament creditores d'aquest, d'acord en les bases, normes o regles que establisca a aquest efecte.

En la determinació o selecció de les persones beneficiàries s'actuarà amb criteris d'imparcialitat, no discriminació i objectivitat.

Ningú, ni individualment ni col·lectivament, podrà al·legar davant de la fundació o els seus òrgans de govern dret preferent a gaudir dels seus beneficis ni imposar la seua atribució a persona o entitat determinada.»



Cosa que es fa pública en compliment del que disposa l'article 29.h de la Llei 8/1998, de 9 de desembre, de la Generalitat Valenciana, de fundacions de la Comunitat Valenciana, modificada per la Llei 9/2008, de 3 de juliol de 2008, que estableix com a funció específica del Protectorat «donar publicitat a l'existència i activitats de les fundacions», així com per apreciar-se la concurrència d'interés públic en el seu general coneixement.



València, 25 de setembre de 2019.– La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, p. d. (R 02.08.2019; DOGV 8606, 05.08.2019), la secretària autonòmica de Justícia i Administració Pública: Mireia Llobera Vila.

Mapa web