Ficha docv

Ficha docv









RESOLUCIÓ de 8 de juny de 2020, de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, per la qual s'aprova la modificació del Pla estratègic de subvencions de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat per al període 2020-2022, aprovat per la Resolució de 17 de febrer de 2020. [2020/4632]

(DOGV núm. 8838 de 18.06.2020) Ref. Base de dades 004603/2020




L'article 164.a de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, conté el manament, dirigit a les conselleries que tinguen la previsió d'atorgar subvencions, d'elaborar amb caràcter previ un pla estratègic de subvencions, en el qual s'integren les subvencions que pretenguen atorgar tant els seus òrgans com els organismes públics dependents i que el contingut del qual ha de ser el determinat en la legislació bàsica estatal. Aquests plans tindran un període de vigència de tres anys i s'ajustaran al que s'estableix en els escenaris pressupostaris pluriennals als quals es refereix l'article 27 de la Llei 1/2015.

L'article 8.1 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, que constitueix legislació bàsica de l'Estat, estableix que els òrgans de les administracions públiques o qualssevol ens que proposen l'establiment de subvencions, amb caràcter previ, han de concretar en un pla estratègic de subvencions els objectius i efectes que es pretenen amb l'aplicació d'aquest, el termini necessari per a la consecució, els costos previsibles i les fonts de finançament, i supeditar-se en tot cas al compliment dels objectius d'estabilitat pressupostària.

Per tant, aquests plans es configuren, com es desprén de la normativa bàsica, com un instrument de planificació de les polítiques públiques gestionades a través de subvencions, que ha de permetre connectar l'assignació de recursos en funció de l'índex d'assoliment dels objectius.

D'acord amb les previsions legals assenyalades, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, mitjançant la Resolució de 17 de febrer de 2020 (DOGV 8750, 27.02.2020), va aprovar el Pla estratègic de subvencions per al període 2020-2022.

En el nou context sorgit com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, dins de l'acció impulsora de noves formes de mobilitat, ha aprovat l'Ordre 5/2020, de 8 de juny, del conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, per la qual s'aproven les bases reguladores per a l'atorgament de subvencions per a l'adquisició o electrificació de bicicletes urbanes i vehicles elèctrics de mobilitat personal, la qual cosa constitueix una nova línia de subvenció que ha d'incorporar-se al pla esmentat.

L'article 160.2 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, estableix que les persones titulars de les conselleries són els òrgans competents per a aprovar el pla estratègic de subvencions de la conselleria, que abastarà tant les pròpies del departament com les dels organismes públics vinculats o dependents.

Vist el que s'ha exposat, i en fent ús de les competències atribuïdes per l'article 160.2 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer i l'article 28 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, resolc:



Primer

Aprovar la modificació del Pla estratègic de subvencions de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, durant el període 2020-2022, aprovat mitjançant la Resolució de 17 de febrer de 2020, i publicat en el DOGV de 27.02.2020, en el sentit d'incorporar la nova línia de subvenció regulada per l'Ordre 5/2020, de 8 de juny.



Segon

Ordenar la publicació del nou text, que acompanya com a annex únic aquesta resolució, en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, de conformitat amb el que disposa l'article 45.1 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i en la pàgina web de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat.



València, 8 de juny de 2020.– El sotssecretari (p d. R 23.07.2019, del conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat; DOGV 8600, 26.07.2019): Rafael Francisco Briet Seguí.

ANNEX ÚNIC

Pla estratègic de subvencions de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat



Introducció

Aquest pla s'emet en compliment, en l'àmbit de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, del manament contingut en l'article 164.a de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, dirigit a les conselleries que tinguen la previsió d'atorgar subvencions, d'elaborar amb caràcter previ un pla estratègic de subvencions, en el qual s'integren les subvencions que pretenguen atorgar tant els seus òrgans com els organismes públics dependents.

La nostra norma també assenyala que el contingut dels plans ha de ser el que determine la legislació bàsica estatal, que es concreta, en el que ací interessa i per tindre aquest caràcter, en l'article 8.1 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, que estableix que els òrgans de les administracions públiques o qualssevol ens que proposen l'establiment de subvencions, amb caràcter previ, han de concretar en un pla estratègic de subvencions els objectius i efectes que es pretenen amb l'aplicació d'aquest, el termini necessari per a la consecució, els costos previsibles i les fonts de finançament, i supeditar-se en tot cas al compliment dels objectius d'estabilitat pressupostària. Aquesta llei ha sigut desplegada, amb caràcter no bàsic, en la secció 1a del capítol III del títol preliminar del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003.



Quant a la naturalesa, i segons es desprén de les normes esmentades, el Pla té caràcter programàtic i el contingut d'aquest no crea drets ni obligacions, i l'efectivitat queda condicionada a l'aplicació efectiva de les diferents línies de subvenció, segons les disponibilitats pressupostàries de cada exercici.

L'estructura del Pla es configura mitjançant uns apartats previs, en els quals es descriuen els aspectes essencials per a l'enquadrament, com són: la definició, els àmbits objectiu, subjectiu i temporal i el seguiment, amb un apartat final en què per cada òrgan o organisme públic dependent, el programa pressupostari i els objectius estratègics; es desglossen totes les línies de subvenció amb cobertura pressupostària, classificades segons la modalitat de concessió, en règim de concurrència competitiva o per concessió directa, amb expressió per a cadascuna d'aquestes dels objectius que es pretenen amb l'aplicació, el termini necessari per a la consecució, beneficiaris o sectors als quals es dirigeixen les ajudes, els costos previsibles per a la realització, les fonts de finançament, la normativa reguladora, les línies d'actuació i els indicadors per al seguiment i l'avaluació d'aquest.

Definició

Aquest pla es configura com un instrument de gestió, planificació i control de les polítiques públiques gestionades a través de subvencions, que ha de permetre connectar l'assignació de recursos en funció de l'índex d'assoliment dels objectius, per a l'apreciació dels quals resulta obligat el seguiment i l'avaluació dels resultats de cadascuna de les línies de subvenció que es concreten, mitjançant la fixació prèvia d'indicadors que faciliten aquesta valoració.

Àmbit objectiu

Els objectius de la política de foment d'activitats públiques o d'interés social o de finalitats públiques desenvolupades per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, s'emmarquen en les seues competències, assenyalades en el Decret 5/2019, de 16 juny, del president de la Generalitat, en matèria de vertebració del territori, paisatge, transports, ports, aeroports i obres públiques.

Àmbit subjectiu

En el Pla s'integren les subvencions atorgades tant pels òrgans de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, com pels organismes públics que en depenen, el desglossament dels quals és el següent:

– Sotssecretaria.

– Direcció General de Política Territorial i Paisatge.

– Direcció General d'Urbanisme.

– Direcció General d'Obres Públiques, Transports i Mobilitat.

– Direcció General de Ports, Aeroports i Costes.

– Autoritat de Transport Metropolità de València.

– Institut Cartogràfic Valencià.

Entre aquests òrgans i els organismes públics dependents, la Direcció General Ports, Aeroports i Costes no atorga subvencions.



Àmbit temporal

Segons el que es disposa en l'article 164.a de la Llei 1/2015, els plans tindran un període de vigència de tres anys, llevat que, amb la justificació prèvia de la naturalesa peculiar del sector afectat, resulte oportú fixar una duració diferent. En conseqüència, aquest pla s'elabora amb una previsió de duració de tres anys, i s'estén durant el període 2020-2022.

Seguiment

Els òrgans i els organismes públics dependents realitzaran per a cada exercici econòmic el seguiment del grau de compliment dels objectius establits en els programes pressupostaris corresponents mitjançant l'anàlisi dels indicadors prèviament consignats per a cadascuna de les línies de subvenció.



LÍNIES DE SUBVENCIÓ

1. SOTSSECRETÀRIA

Programa pressupostari: 511.10 (Direcció i serveis generals):

Objectiu estratègic 1: establir un marc de cooperació educativa amb les universitats públiques de la Comunitat Valenciana, amb la finalitat de millorar la formació de l'alumnat, i permetre que complete els coneixements teòrics amb els pràctics, amb la finalitat d'aconseguir una inserció posterior adequada en el món ocupacional.

Objectiu estratègic 2: foment i difusió de coneixements sobre les matèries relatives a les competències de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat.

Objectiu estratègic 3: foment de la investigació sobre les matèries relatives a les competències de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat.



Línies de subvenció associades de concessió directa:

Línia de subvenció S4818000: «Convenis, pràctiques formatives i foment d'estudis»

a) Objectius que es pretenen:

– Donar oportunitat a l'alumnat de combinar els coneixements teòrics amb els de contingut pràctic i d'incorporar-se al món professional en finalitzar el programa amb un mínim d'experiència.

– Que la Conselleria col·labore en la formació de l'alumnat que segueix estudis de grau i postgrau, i contribuir a introduir amb realisme els coneixements que el treball quotidià exigeix en la seua formació i a facilitar una major integració social en els centres universitaris.

– Foment i difusió del coneixement sobre les matèries següents:

Els diferents mitjans de transport i les infraestructures d'aquests, per formar part de la història i cultura de la societat, per a coneixement de la ciutadania.

Els paisatges valencians i la participació ciutadana en les anàlisis que del paisatge valencià es realitzen, per a la presa posterior de decisions que afecten la gestió i planificació del paisatge.

El territori a la Comunitat Valenciana.

El transport, la logística, la mobilitat i les obres públiques.

b) Termini necessari per a la consecució: els convenis subscrits per a la instrumentalització de les ajudes tenen vigència fins al 31 de desembre de cada any.

c) Beneficiaris de les ajudes: són beneficiàries directes les entitats següents:

– Universitat Politècnica de València.

– Universitat de València.

– Universitat Jaume I de Castelló de la Plana.

– Universitat Miguel Hernández, d'Elx.

– Universitat d'Alacant.

És beneficiari indirecte l'alumnat d'aquestes universitats que resulte seleccionat per a la realització de les pràctiques.

d) Costos previsibles per a la realització: 539.980 € en l'exercici 2020.

e) Fonts de finançament: pressupostos de la Generalitat.

f) Normativa reguladora:

– Convenis de cooperació entre la Generalitat i les universitats beneficiàries.

– Reial decret 592/2017, d'11 de juliol, pel qual es regulen les pràctiques acadèmiques externes de l'alumnat universitari.

– Reial decret 1393/2007, de 29 d'octubre, pel qual s'estableix l'ordenació dels ensenyaments universitaris oficials.

– Reial decret 1493/2011, de 24 d'octubre, pel qual es regulen els termes i les condicions d'inclusió en el Règim General de la Seguretat Social de les persones que participen en programes de formació, en desenvolupament del que s'estableix en la disposició addicional tercera de la Llei 27/2011, d'1 agost.

– Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

– Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.

– Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.



g) Línies d'actuació:

– L'alumnat de les universitats beneficiàries realitzarà pràctiques en els serveis de la Conselleria que determinen les dues parts i se signarà la conformitat en el conveni individual previst segons la normativa de cada universitat. L'alumnat seleccionat rebrà una bossa o ajuda econòmica.



– En la selecció de l'alumnat en pràctiques es procurarà complir el principi de presència equilibrada d'homes i dones, en els termes establits en la Llei orgànica 9/2007, per a la Igualtat efectiva de dones i homes.

– Col·laboració, a través dels convenis subscrits per a instrumentalitzar la subvenció, amb les càtedres següents de la Universitat de València: Demetrio Ribes, de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians i de Cultura Territorial Valenciana, i de la Universitat Politècnica de València: Transport i Societat, per a dur a terme activitats d'estudi i de difusió d'aquestes temàtiques, i propiciar la realització de congressos, jornades públiques, conferències, seminaris, cursos, activitats de formació i extensió universitària, labors divulgatives a través de la tecnologia de la informació i la publicació d'aquells escrits i treballs que puguen resultar d'interés.

– Col·laboració, a través dels convenis subscrits per a instrumentalitzar la subvenció, amb la Universitat d'Alacant, la Universitat Miguel Hernández d'Elx i la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana, per a dur a terme jornades de debat i reflexió, trobades entre diversos ponents universitaris i d'altres fòrums, cursos de formació, activitats de divulgació científica com publicacions i exposicions, entre altres, i estudis i reflexions en l'àmbit universitari.

– Realització de les accions que s'acorden dins dels programes d'activitats que s'han de desenvolupar, aprovats cada any per les comissions mixtes per al seguiment, vigilància i control de cadascun dels convenis.



– Elaboració d'estudis comparats sobre la planificació municipal i el desenvolupament urbanístic de les ciutats en el segle XXI: les ciutats intel·ligents (smart cities) i les ciutats verdes (greencities) a Europa.

– Abordar les estratègies de desenvolupament urbà sostenible (EDUSI).

h) Indicadors per al seguiment i l'avaluació:

– Nombre de persones beneficiàries.

– Valoració de les avaluacions individuals del període de formació.

– Seguiment de la realització correcta de les activitats previstes en els convenis i les acordades pels òrgans mixtos de seguiment i control, amb un enfocament tant qualitatiu com quantitatiu.



Línia de subvenció S8269000: «Foment de la investigació»

a) Objectius que es pretenen:

– Foment de la investigació sobre els diferents sistemes de transport, en sentit ampli (terrestre, marítim i aeri) i de les infraestructures d'aquests (carreteres, ferrocarrils, aeroports, etc.) i l'evolució històrica d'aquests a la Comunitat Valenciana, que formen part de la història i de la cultura de la societat, per al coneixement de la ciutadania.

b) Termini necessari per a la consecució: els convenis subscrits per a la instrumentalització de les ajudes tenen vigència fins al 31 de desembre de cada any.

c) Beneficiaris de les ajudes: Universitat de València i Universitat Politècnica de València.

d) Costos previsibles per a la realització: 217.000 € durant l'exercici 2020.

e) Fonts de finançament: pressupostos de la Generalitat.

f) Normativa reguladora:

– Convenis de cooperació entre la Generalitat i les universitats beneficiàries.

– Llei 14/2011 de la ciència, la tecnologia i la innovació.

– Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

– Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.

– Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

g) Línies d'actuació:

– Col·laboració, a través del conveni subscrit per a instrumentalitzar la subvenció, amb la Càtedra Demetrio Ribes de la Universitat de València i la Càtedra Transport i Societat de la Universitat Politècnica de València, per a dur a terme una activitat d'investigació sobre temàtiques relacionades amb la història de les infraestructures i el transport a la Comunitat Valenciana, com ara, estudis i treballs tècnics, exposicions i publicacions.

– Realització de les accions que s'acorden dins del programa d'activitats per desenvolupar, aprovat cada any per la comissió mixta per al seguiment, vigilància i control del conveni.

h) Indicadors per al seguiment i l'avaluació:

– Seguiment de la realització correcta de les activitats previstes en el conveni i les acordades per l'òrgan mixt de seguiment i control, amb un enfocament tant qualitatiu com quantitatiu.



2. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA TERRITORIAL I PAISATGE

Programa pressupostari: 442.70 (Ordenació del territori i paisatge)

Objectiu estratègic 1: elaborar, tramitar i aprovar programes de paisatge per a l'ordenació, la gestió i la valoració dels paisatges valencians més valuosos.

Objectiu estratègic 2: millora dels procediments i protocols d'elaboració d'informes en matèria d'ordenació del territori, gestió dels riscos del territori i gestió del paisatge.

Objectiu estratègic 3: difusió pública i participació dels instruments d'ordenació del territori i gestió del paisatge



Línies de subvenció associades en règim de concurrència competitiva:

Nova línia, a partir dels pressupostos de 2021: «Elaboració de programes de paisatge per al desenvolupament de la via del litoral».

a) Objectius que es pretenen:

– Atorgar ajudes per a l'elaboració de programes de paisatge en el conjunt de la Comunitat Valenciana, que incloguen el desenvolupament de la via del litoral.

– Analitzar els paisatges de major rellevància territorial mitjançant l'instrument del programa de paisatge, tal com està determinat en l'annex III de la Llei 5/2014, de 25 de juliol, d'ordenació del territori, urbanisme i paisatge de la Comunitat Valenciana (LOTUP).

– Que aquests programes de paisatge puguen ser la base per a definir actuacions que puguen ser posteriorment elegibles en diferents fons europeus.

b) Termini necessari per a la consecució: període 2021-2023.

c) Beneficiaris de les ajudes: ajuntaments i mancomunitats.

d) Costos previsibles per a la realització: durant el període 2021-2022, 100.000 € anuals.

e) Fonts de finançament: pressupostos de la Generalitat, ajuntaments i mancomunitats.

f) Normativa reguladora:

– Ordre de la convocatòria.

– Llei 5/2014, de 25 de juliol, d'ordenació del territori, urbanisme i paisatge de la Comunitat Valenciana

– Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

– Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.

g) Línies d'actuació: es definiran en l'ordre de la convocatòria.

h) Indicadors per al seguiment i l'avaluació:

– Nombre de programes aprovats.

– Quilòmetres de vies del litoral amb un programa de paisatge.









3. DIRECCIÓ GENERAL D'URBANISME

Programa pressupostari: 432.20 (Urbanisme)

Objectiu estratègic 1: agilitar la tramitació dels expedients urbanístics, a fi de contribuir a la generació d'ocupació i riquesa en la conjuntura econòmica actual.

Objectiu estratègic 2: integrar en l'ordenació urbanística i territorial de la Comunitat els principis de sostenibilitat, perspectiva de gènere i qualitat de vida.

Objectiu estratègic 3: adoptar les mesures apropiades per a modificar els patrons socioculturals de conducta assignats segons el gènere, amb la finalitat d'eliminar els prejudicis, els usos i els costums de qualsevol índole basats en la idea d'inferioritat o funcions estereotipades de dones i homes contràries al principi d'igualtat.



Objectiu estratègic 4: col·laborar en la gestió territorial i urbanística de les administracions públiques



Línies de subvenció associades en règim de concurrència competitiva:

Línia de subvenció S6241000: «Ajudes al planejament urbanístic»

a) Objectius que es pretenen:

– Atorgar ajudes al planejament urbanístic de municipis de la Comunitat Valenciana.

b) Termini necessari per a la consecució: estarà definit en l'ordre de la convocatòria.

c) Beneficiaris de les ajudes: ajuntaments.

d) Costos previsibles per a la realització: 50.000 € en l'exercici 2020.

e) Fonts de finançament: pressupostos de la Generalitat.

f) Normativa reguladora:

– Ordre de la convocatòria.

– Llei 5/2014, de 25 de juliol, d'ordenació del territori, urbanisme i paisatge de la Comunitat Valenciana

– Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

– Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.

– Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.



g) Línies d'actuació:

– Se subvencionarà la redacció del planejament urbanístic general als ajuntaments amb menys recursos econòmics.

h) Indicadors per al seguiment i l'avaluació:

– Redacció de l'ordre.

– Concessió de les subvencions.

– Fites en la tramitació dels plans subvencionats



4. DIRECCIÓ GENERAL D'OBRES PÚBLIQUES, TRANSPORTS I MOBILITAT SOSTENIBLE

Programa pressupostari: 513.10 (Infraestructures públiques)

Objectiu estratègic: promoció de la mobilitat sostenible i lluita contra el canvi climàtic.



Línies de subvenció associades en règim de concurrència competitiva:

Línia de subvenció S8529: «Ajudes per a l'adquisició/electrificació de bicicletes urbanes i vehicles elèctrics de mobilitat personal».

a) Objectius que es pretenen:

– Oferir alternatives de desplaçament personal que permeten en l'escenari Post-Covid-19 salvaguardar el distanciament social, a través de les ajudes per a la compra/electrificació de bicicletes urbanes i vehicles de mobilitat personal.

b) Termini necessari per a la consecució: sis mesos.

c) Beneficiaris de les ajudes: persones físiques residents a la Comunitat Valenciana.

d) Costos previsibles per a la realització: 500.000 €.

e) Fonts de finançament: pressupostos de la Generalitat.

f) Normativa reguladora:

– Ordre 5/2020, de 8 de juny, del conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, per la qual s'aproven les bases reguladores per a l'atorgament de subvencions per a l'adquisició o electrificació de bicicletes urbanes i vehicles elèctrics de mobilitat personal.

– Resolució del conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, per la qual es convoquen ajudes per a l'adquisició/electrificació de bicicletes urbanes i vehicles elèctrics de mobilitat personal.

g) Línies d'actuació:

– Convocatòria d'ajudes per resolució del conseller de Política territorial, Obres públiques i Mobilitat, per la qual es convoquen ajudes per a l'adquisició/electrificació de bicicletes urbanes i vehicles elèctrics de mobilitat personal.

h) Indicadors per al seguiment i l'avaluació:

– Nombre d'ajudes concedides.



5. AUTORITAT DE TRANSPORT METROPOLITÀ DE VALÈNCIA

Programa pressupostari: 513.31 (Autoritat de transport metropolità de València).

Objectiu estratègic 1: millora i especialització de joves amb titulació universitària i/o formació professional per a completar la formació i adquirir noves aptituds.

Objectiu estratègic 2: disposar d'un pla de serveis de transport públic coordinat.

Objectiu estratègic 3: major participació dels modes de transport públic en la mobilitat metropolitana de València.

Objectiu estratègic 4: millorar la qualitat en els serveis de transport per a comptar amb una oferta de servei adaptada a les necessitats de la ciutadania.

Objectiu estratègic 5: sistema tarifari integrat.

Objectiu estratègic 6: foment de la mobilitat en l'àrea de transport metropolità de València.

Objectiu estratègic 7: promoció de la investigació i innovació en matèria de mobilitat sostenible i transport públic.



Línies de subvenció associades en règim de concurrència competitiva:

Línia de subvenció S8510000: «Beques professionals en matèria de transport públic regular de viatgers»

a) Objectius que es pretenen:

– Completar la formació de joves en matèria de transport i mobilitat.



b) Termini necessari per a la consecució: la duració de les beques és de 12 mesos, sense perjudici de poder prorrogar-se uns altres 12 mesos.

c) Beneficiaris de les ajudes: persones llicenciades/graduades que pretenguen especialitzar-se en matèria de transport i mobilitat.

d) Costos previsibles per a la realització: 35.250 € anuals, que corresponen a un total de 2 beques en aquest període.

e) Fonts de finançament: pressupostos de la Generalitat.

f) Normativa reguladora:

– Ordre de bases reguladora i convocatòries anuals.

– Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

– Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.

– Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.



g) Línies d'actuació:

– Aprovació de l'ordre de bases reguladora de les beques professionals i realitzar successives convocatòries anuals de naturalesa competitiva.

– Completar els coneixements teòrics adquirits en la formació curricular per part dels beneficiaris de les beques.

– Facilitar l'aprenentatge i la pràctica de tècniques i eines útils per a l'exercici professional.

– Realització d'estudis d'investigació en l'àrea específica de transport i mobilitat.

h) Indicadors per al seguiment i l'avaluació:

– Total de sol·licituds de beques presentades.

– Total de beques de pràctiques professionals adjudicades.



Línia de subvenció pendent de crear: Subvenció a municipis de l'àrea metropolitana de València, entitats públiques o privades i associacions per al foment de la mobilitat sostenible

a) Objectius que es pretenen:

– Es pretén que tant els municipis com els centres atraients de viatges tots els municipis adherits a l'àrea metropolitana compten amb plans de mobilitat vigents i actualitzats i, si s'escau, finançar projectes de mobilitat d'interés metropolità que es definisquen en les convocatòries



– Assegurar la coordinació deguda amb el Pla bàsic de mobilitat de l'àrea metropolitana de València vigent.

– La implantació de projectes en matèria de mobilitat i transport.

b) Termini necessari per a la consecució: pel fet que els plans són de venciment successiu i que la necessitat d'implantar projectes de mobilitat no té caducitat es planteja realitzar convocatòries fins a 2023, com a mínim, exercici en què finalitza el primer pla pluriennal d'actuació d'ATMV.

c) Beneficiaris de les ajudes: municipis i centres públics o privats atraients de viatges que aproven o mantinguen actualitzats els plans de mobilitat.

d) Costos previsibles per a la realització: 2.000.000 € en còmput global fins a 2023, si bé la quantia i la distribució anual, que començaria en 2021, estarà supeditada a l'import del finançament estatal percebut per ATMV.

e) Fonts de finançament: pressupostos de la Generalitat i de l'Administració de l'Estat.

f) Normativa reguladora:

– Ordre de bases de les ajudes i la convocatòria anual posterior.

– Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

– Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.

g) Línies d'actuació:

– La col·laboració en el foment i la difusió de la mobilitat sostenible, com una de les funcions establides en el Decret 81/2017, de 23 de juny, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament de l'ATMV, i que pretén impulsar-se mitjançant la concessió de subvencions

– Aprovació de l'ordre de bases de les ajudes i de la convocatòria anual posterior, la concessió de la qual es realitzarà per concurrència competitiva.

h) Indicadors per al seguiment i l'avaluació:

– Percentatge de municipis amb pla de mobilitat urbana sostenible vigent i/o projectes de mobilitat respecte del total de municipis adherits a ATMV.

– Serveis públics de caràcter supramunicipal, àrees terciàries, esportives, comercials, hoteleres o d'oci que de manera conjunta superen els 10.000 metres quadrats amb un pla de mobilitat i/o projectes de mobilitat.

– Memòria d'actuació justificativa del compliment de les condicions imposades en la concessió de la subvenció, de les activitats realitzades i dels resultats obtinguts i memòria econòmica justificativa del cost de les activitats realitzades amb els documents justificatius corresponents.



Línia de subvenció pendent de crear: Suport a projectes de finalització de màster, grau o d'investigació que tinguen per objecte la investigació en mobilitat sostenible i transport públic

a) Objectius que es pretenen:

– Es pretén donar suport a persones que desenvolupen estudis que aporten valor afegit al coneixement en matèria de mobilitat sostenible i transport i la transferència de coneixements mitjançant l'aplicació posterior a projectes.

b) Termini necessari per a la consecució: es planteja realitzar convocatòries fins a 2023, com a mínim, exercici en què finalitza el primer pla pluriennal d'actuació d'ATMV.

c) Beneficiaris de les ajudes: persones que realitzen estudis en matèria de mobilitat sostenible i transport.

d) Costos previsibles per a la realització: 5.000 € anuals i en còmput global 15.000 €, si bé la quantia estarà supeditada a l'import del finançament estatal percebut per ATMV.

e) Fonts de finançament: Generalitat i Administració de l'Estat.

f) Normativa reguladora:

– Ordre de bases de les ajudes i la convocatòria anual posterior.

– Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

– Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.

g) Línies d'actuació:

– Aprovació de l'ordre de bases de les ajudes i la convocatòria anual posterior, la concessió de la qual es realitzarà per concurrència competitiva.

– La col·laboració en el foment, promoció i difusió de la mobilitat sostenible, com una de les funcions establides en el Decret 81/2017, de 23 de juny, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament de l'ATMV.

h) Indicadors per al seguiment i l'avaluació:

– Nombre de sol·licituds presentades i percentatge de persones seleccionades.

– Nombre de projectes implementats.



Línies de subvenció associades de concessió directa:

Línia de subvenció S8509000: «Subvenció al transport col·lectiu urbà»

a) Objectius que es pretenen:

– Establir una estratègia de millora del transport mitjançant el cofinançament de la despesa corrent dels serveis de transport col·lectiu urbà que presten tots els municipis de l'àrea metropolitana de València adherits a ATMV.

b) Termini necessari per a la consecució: les ajudes tenen caràcter anual i han de ser sostingudes en el temps per a finançar en part el dèficit d'explotació que genera el transport urbà.

c) Beneficiaris de les ajudes: els municipis de l'àrea afectada pel transport urbà regular de viatgers com a part del sistema de transport i mobilitat metropolitans.

d) Costos previsibles per a la realització: de 7.900.000 a 16.000.000 € anuals segons el finançament estatal que es reba.

e) Fonts de finançament: pressupostos de la Generalitat i de l'Administració de l'Estat.

f) Normativa reguladora:

– Resolució de concessió.

– Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

– Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.

g) Línies d'actuació:

– Concessió directa mitjançant una resolució del Consell d'Administració d'ATMV d'acord amb criteris objectius segons la població, l'oferta del servei i la demanda d'aquest.

h) Indicadors per al seguiment i l'avaluació:

– Grau d'execució pressupostària, expressat en termes percentuals respecte a l'import pressupostat.

– Nombre de municipis sol·licitants i beneficiaris.



Línia de subvenció T8517000: «Compensació a EMT, SAU, pel sistema tarifari de títols de coordinació o integració de titularitat d'ATMV»



a) Objectius que es pretenen:

– Potenciar l'ús del transport públic i de la intermodalitat en l'àmbit de l'àrea metropolitana de València i establir tarifes específiques.

b) Termini necessari per a la consecució: les ajudes tenen caràcter anual i periodicitat mensual i han de ser sostingudes en el temps, ja que la política tarifària d'ATMV no té data de caducitat.

c) Beneficiaris de les ajudes: EMT, SAU, de València.

d) Costos previsibles per a la realització: de 6.000.000 a 9.500.000 € anuals segons el finançament estatal que es reba.

e) Fonts de finançament: pressupostos de la Generalitat i de l'Administració de l'Estat.

f) Normativa reguladora:

– Conveni per subscriure o resolució de concessió.

– Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

– Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.

g) Línies d'actuació:

– Acció dirigida a liquidar a EMT, SAU, per la utilització de títols de coordinació o integració de titularitat d'ATMV en el servei de transport que presta EMT, SAU, així com compensar EMT, SAU, per la política tarifària vinculada a determinats títols de coordinació o integració de titularitat d'ATMV.

h) Indicadors per al seguiment i l'avaluació:

– Avaluació mensual de liquidacions segons viatgers per zones, títols de transport i tarifes de referència.



Línia de subvenció T8523000: «Compensació a Renfe Rodalia pel sistema tarifari de títols de coordinació o integració de titularitat d'ATMV»

a) Objectius que es pretenen:

– Potenciar l'ús del transport públic i de la intermodalitat en l'àmbit de l'àrea metropolitana de València i establir tarifes específiques.



b) Termini necessari per a la consecució: Les ajudes tenen caràcter anual i periodicitat mensual i han de ser sostingudes en el temps, ja que la política tarifària d'ATMV no té data de caducitat.

c) Beneficiaris de les ajudes: Renfe Rodalia.

d) Costos previsibles per a la realització: de 2.000.000 a 8.000.000 € anuals segons el finançament estatal que es reba i els acords que s'aconseguisquen amb Renfe Rodalia (en 2020, 2.955.000,00 €).

e) Fonts de finançament: pressupostos de la Generalitat i, si s'escau, de l'Administració de l'Estat.

f) Normativa reguladora:

– Conveni per subscriure o resolució de concessió.

– Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

– Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.

g) Línies d'actuació:

– Acció dirigida a liquidar Renfe Rodalia per la utilització de títols de coordinació o integració de titularitat d'ATMV en el servei de transport que presta Renfe Rodalia, i també compensar Renfe Rodalia per la política tarifària vinculada a determinats títols de coordinació o integració de titularitat d'ATMV.

h) Indicadors per al seguiment i l'avaluació:

– Avaluació mensual de liquidacions segons viatgers per zones, títols de transport i tarifes de referència.



6. INSTITUT CARTOGRÀFIC VALENCIÀ

Programa pressupostari: 555,21 (Geomàtica gestió i difusió d'informació geogràfica)

Objectiu estratègic: fomentar la investigació en matèria geomàtica.



Línies de subvenció associades en règim de concurrència competitiva:

Línia de subvenció S8515000: «Pràctiques acadèmiques formatives»

a) Objectius que es pretenen:

– L'aplicació pràctica dels coneixements aconseguits durant la formació universitària.

– Facilitar als beneficiaris l'obtenció d'un lloc de treball relacionat amb l'àmbit de coneixements de la seua titulació

b) Termini necessari per a la consecució: la convocatòria té una duració inicial d'un any, prorrogable per altres dos.

c) Beneficiaris de les ajudes: titulats universitaris.

d) Costos previsibles per a la realització: any 2020, 115.200 €; any 2021, 115.200 € i any 2022 un cost similar, segons els projectes que estiga desenvolupant l'Institut Cartogràfic Valencià.

e) Fonts de finançament: pressupostos de la Generalitat.

f) Normativa reguladora:

– Ordre reguladora.

– Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

– Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.

g) Línies d'actuació:

– La formació pràctica com a mitjà de facilitar l'accés al món laboral de les persones titulades recentment.

– La subvenció s'atorgarà mitjançant un procés de selecció en concurrència competitiva, als sol·licitants que reunisquen els requisits de la convocatòria corresponent, ateses les bases reguladores de la concessió.



– La gestió d'aquesta subvenció correspon a l'Institut Cartogràfic Valencià, amb la col·laboració de les universitats, en la forma establida en les bases reguladores i el conveni de col·laboració que se subscriga.



h) Indicadors per al seguiment i l'avaluació:

– Nombre de sol·licituds de participació.

– Nombre d'ajudes concedides/nombre de beneficiaris al final del període.

– Duració mitjana de l'ajuda.

– Realització de les tasques assignades al beneficiari.

– Memòria-informe de cada beneficiari al final de cada període de formació explicativa de la labor realitzada i dels resultats obtinguts.

– Informe d'avaluació del tutor al final del període de formació sobre el compliment de les condicions imposades per la concessió de l'ajuda, grau d'aprofitament i els resultats obtinguts.

– Altres resultats de les activitats desenvolupades per les persones beneficiàries, materialitzades en esborranys d'informes, cerca d'informació i documentació necessària per a l'elaboració de projectes i altres tasques similars.



Línia de subvenció S8514000: «Premi de Cartografia i Territori Pare Tosca»

a) Objectius que es pretenen:

– Fomentar la recerca i el desenvolupament en les disciplines geomàtiques.

b) Termini necessari per a la consecució: el termini del premi serà anual, i aquesta línia és una acció de foment contínua en el temps atesa la seua finalitat.

c) Beneficiaris de les ajudes: titulats universitaris.

d) Costos previsibles per a la realització: any 2020, 3.000 €; any 2021, 3.000 € i any 2022 en funció de l'extensió i la dificultat de la temàtica que s'establisca en la convocatòria corresponent.

e) Fonts de finançament: pressupostos de la Generalitat.

f) Normativa reguladora:

– Ordre 10/2016, de 22 de setembre, de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió del Premi de Cartografia i Territori Pare Tosca.

– Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

– Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.

– Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.



g) Línies d'actuació:

– Estimular, promocionar i valorar els esforços investigadors de les persones estudiants en l'àmbit de la geomàtica, i fomentar al seu torn l'activitat científica en aquesta matèria, en els treballs de fi de grau i de fi de màster.

– La geomàtica és una disciplina en constant avanç tecnològic i la demanda d'informació està experimentant un increment creixent. Per tant, la investigació en matèria geomàtica resulta imprescindible.



– Els sectors als quals es dirigeix l'ajuda són els de formació i de R+I+D.

– La convocatòria es farà al setembre o octubre de cada any.

h) Indicadors per al seguiment i l'avaluació:

– Nombre de sol·licituds de participació.

– Extensió dels treballs.

– Qualitat dels treballs.

– Publicació dels treballs en revistes d'investigació.



Línies de subvenció associades de concessió directa:

Línia de subvenció S8276000: «Càtedra de Geomàtica Valenciana».

a) Objectius que es pretenen:

– Fomentar la investigació científica i tècnica en matèria geomàtica i el desenvolupament en les disciplines geomàtiques a través de la Càtedra Geomàtica Valenciana.

b) Termini necessari per a la consecució: té una duració inicial de 4 anys prorrogables per períodes iguals.

c) Beneficiaris de les ajudes: Universitat Politècnica de València.

d) Costos previsibles per a la realització: any 2020, 35.000 €; any 2021, 50.000 € i any 2022 en funció de l'extensió i dificultat de la temàtica que s'establisca en la convocatòria corresponent.

e) Fonts de finançament: pressupostos de la Generalitat.

f) Normativa reguladora:

– Ordre reguladora.

– Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

– Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.

– Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.



g) Línies d'actuació:

– La gestió d'aquesta subvenció correspon a l'Institut Geogràfic Valencià, amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de València, en la forma establida en el conveni específic de col·laboració que se subscriga.

– Col·laborar en la investigació científica i tècnica, i en la formació i en R+I+D en matèria geomàtica, a través del finançament de la Càtedra de Geomàtica Valenciana.

h) Indicadors per al seguiment i l'avaluació:

– Resultats de les activitats desenvolupades en matèria d'investigació científica i tècnica.

Mapa web