Ficha docv

Ficha docv









ORDRE 10/2020, de 3 de juliol, de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, per la qual es modifiquen parcialment les bases reguladores de les subvencions que va aprovar l'Ordre 17/2017, de 12 de maig, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per a orientar-les exclusivament a les entitats esportives sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana que promocionen la integració dels col·lectius de la diversitat a través de l'activitat física i l'esport. [2020/5318]

(DOGV núm. 8851 de 07.07.2020) Ref. Base de dades 005158/2020






PREÀMBUL



L'Ordre 17/2017, de 12 de maig, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions destinades a entitats locals i entitats sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana que promocionen la integració dels col·lectius de la diversitat a través de l'activitat física i l'esport, roman plenament vigent, però resulta necessària una modificació d'aquesta norma per a adaptar-la a la realitat social actual i atendre degudament les característiques, les condicions i les necessitats dels programes d'integració i de les entitats esportives.

Des de l'entrada en vigor de l'ordre citada s'ha observat la necessitat d'una millor definició i ponderació dels criteris establits inicialment per a aconseguir una distribució més concorde amb la qualitat del programa esportiu presentat, incrementant el pes d'aquest criteri en relació amb la resta i establint una puntuació mínima per a garantir una qualitat suficient dels programes presentats.



Si bé es mantenen els preceptes de l'ordre esmentada, es considera necessària una modificació d'aquesta ordre per a donar un impuls als projectes d'integració d'entitats esportives. Per això, s'ha estimat oportú que les entitats beneficiàries d'aquestes subvencions siguen únicament entitats esportives sense ànim de lucre en qualsevol de les tipologies que s'estableixen en la Llei 2/2011, de l'esport i l'activitat física de la Comunitat Valenciana, i que complisquen el requisit d'estar inscrites en el Registre d'Entitats Esportives de la Comunitat Valenciana.



A fi de garantir el principi de seguretat jurídica i facilitar-ne el coneixement i comprensió, d'acord amb l'article 129 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, s'observa que els termes en els quals s'expressen alguns articles d'aquesta ordre poden induir a confusió, i cal, per tant, una modificació per a aclarir-los.

En l'elaboració d'aquesta ordre s'han seguit els principis de bona regulació de necessitat, eficàcia, proporcionalitat, seguretat jurídica, transparència i eficiència recollits en l'article 129 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Les ajudes que s'atorguen a l'empara d'aquestes bases no requereixen notificació a la Comunitat Europea, pel fet que no reuneixen els requisits de l'article 107 del Tractat de funcionament de la Unió Europea, segons disposa el Decret 128/2017, de 29 de setembre, del Consell, pel qual es regula el procediment de notificació i comunicació a la Comissió Europea dels projectes de la Generalitat dirigits a establir, concedir o modificar ajudes públiques, i la comunicació de la Comissió relativa al concepte d'ajuda estatal (DOUE C 262, 19.07.2016), atés que aquestes ajudes no tenen caràcter selectiu, pel fet que es tramiten en règim de concurrència competitiva, es consideren únicament criteris objectius per a la concessió, s'exclou l'esport professional i no tenen cap efecte sobre el comerç dels estats membres.



Aquestes subvencions estan previstes en el corresponent pla estratègic de subvencions de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport.



Per això, per raó de les facultats que em confereixen l'article 28 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell; l'article 160.2 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions; així com el Decret 186/2017, de 24 de novembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esports, vistos els informes preceptius de l'Advocacia General de la Generalitat i de la Intervenció Delegada, el resultat del tràmit d'audiència efectuat, i d'acord amb el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana,





ORDENE



Article únic. Modificació de l'ordre

S'aprova la nova redacció dels apartats i preceptes que s'indiquen en l'annex, de manera que es modifiquen parcialment les bases reguladores de les subvencions que va aprovar l'Ordre 17/2017, de 12 de maig, de la Conselleria llavors denominada d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per a orientar-les exclusivament a les entitats esportives sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana que promocionen la integració dels col·lectius de la diversitat a través de l'activitat física i l'esport, i queden afectats, en part o íntegrament, el títol i els articles següents:

Article 1. Objecte

Article 2. Entitats beneficiàries i requisits

Article 5. Comissió tècnica d'avaluació i barem aplicable





DISPOSICIÓ ADDICIONAL



Única. Incidència pressupostària

Aquesta ordre no suposa increment de la despesa; per tant, l'aprovació no ocasiona cap incidència pressupostària.





DISPOSICIÓ FINAL



Única. Entrada en vigor

Aquesta ordre entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



València, 3 de juliol de 2020



El conseller d'Educació, Cultura i Esport,

VICENT MARZÀ I IBÁÑEZ







ANNEX



Nova redacció del títol i dels articles afectats per la modificació parcial de les bases reguladores de les subvencions que va aprovar de l'Ordre 17/2017, de 12 de maig, de la Conselleria llavors denominada d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per a orientar-les exclusivament a les entitats esportives sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana que promocionen la integració dels col·lectius de la diversitat a través de l'activitat física i l'esport.



Primer

Es modifica el títol de l'Ordre 17/2017, que queda amb la redacció següent:

Ordre 17/2017, de 12 de maig, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions destinades a entitats esportives sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana que promocionen la integració dels col·lectius de la diversitat a través de l'activitat física i l'esport.



Segon

Es modifica l'article 1, que queda amb la redacció següent:



Article 1. Objecte

1. Aquesta ordre té per objecte establir les bases reguladores per a la concessió de les subvencions destinades a entitats esportives sense ànim de lucre per a programes que promocionen la integració dels col·lectius de la diversitat a través de l'activitat física i l'esport, excloent-ne la participació en competicions oficials.

2. A l'efecte d'aquesta ordre, es consideren col·lectius de la diversitat aquells en risc d'exclusió social per raó d'orientació sexual, identitat de gènere, raça, ètnia, situació de pobresa o qualsevol altra condició o circumstància personal o social, i els que integren persones amb discapacitat o diversitat funcional.

3. Segons la Llei 2/2011, de 22 de març, de la Generalitat, de l'esport i l'activitat física de la Comunitat Valenciana, es consideren entitats esportives sense ànim de lucre els clubs esportius, les federacions esportives, els grups de recreació esportiva, les agrupacions de recreació esportiva i les associacions de federacions esportives, com també les entitats sense ànim de lucre amb seccions esportives o seccions de recreació esportiva legalment constituïdes.

4. Tal com estableix l'article 25.2 de la Llei 2/2011, de 22 de març, de la Generalitat, de l'esport i l'activitat física de la Comunitat Valenciana, es consideren competicions esportives oficials totes aquelles confrontacions, individuals o col·lectives, de modalitats o especialitats degudament qualificades com a tals per les respectives federacions esportives o per les administracions públiques dins del seu àmbit competencial. Totes les actuacions i els conceptes relacionats amb aquesta competició, inclosos l'entrenament, inscripcions, llicències, personal, transport, allotjament, etc. són considerats participació i, per tant, no objecte de subvenció.



Tercer

Es modifica l'article 2, que queda amb la redacció següent:



Article 2. Entitats beneficiàries i requisits

1. Poden sol·licitar aquestes subvencions les entitats esportives sense ànim de lucre legalment constituïdes que realitzen programes que promocionen la integració dels col·lectius de la diversitat a través de l'activitat física i l'esport, que desenvolupen l'activitat objecte de subvenció al territori de la Comunitat Valenciana i que puguen obtindre la condició de beneficiàries pel fet de no concórrer cap de les circumstàncies que ho impedeixen, les quals es detallen en l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i la documentació que ho acredite s'ha d'adjuntar a la sol·licitud de subvenció, segons l'article 4 de l'Ordre 17/2017, de 12 de maig.



2. Les entitats esportives han d'estar legalment constituïdes, d'acord amb la Llei 2/2011, de 22 de març, de l'esport i l'activitat física de la Comunitat Valenciana, i inscrites en el Registre d'Entitats Esportives de la Comunitat Valenciana.

3. Les entitats sol·licitants han d'evidenciar de manera inequívoca, a través del programa presentat, que són les organitzadores i que realitzen l'activitat al territori de la Comunitat Valenciana.

4. En cada convocatòria anual únicament es pot presentar una sol·licitud per entitat esportiva.

5. Les entitats privades sense ànim de lucre amb seccions esportives o seccions de recreació esportiva titulars de centres d'acció social (centres de rehabilitació i integració social, centres específics per a persones amb malaltia mental crònica, centres ocupacionals, centres de dia, llars i residències, etc.), únicament poden presentar programes esportius d'integració per activitats especials diferents de les prestacions i serveis ordinaris d'activitats fisicoesportives que són part inherent de la programació d'aquests centres.



Quart

Es modifica l'article 5, que queda amb la redacció següent:



Article 5. Comissió tècnica d'avaluació i barem aplicable

1. Es constituirà una comissió tècnica d'avaluació formada per cinc membres, designats per la persona titular de la direcció general amb competència en matèria d'esport, encarregada de l'estudi i la valoració de les sol·licituds presentades.

2. Aquesta comissió ha d'estar composta per la persona que ocupe la subdirecció de la direcció general amb competències en matèria d'esport, que la presidirà; la persona que ocupe la direcció del servei amb competències en la tramitació d'aquestes subvencions, i tres tècnics o tècniques de la direcció general o de les direccions territorials d'esport amb competències en matèria d'esport, una de les quals actuarà com a secretari o secretària de la comissió.

3. En la composició d'aquesta ha d'atendre's el principi de presència equilibrada per raó de sexe, establit en la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes. El règim jurídic de la comissió és l'establit en la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

4. La valoració de les sol·licituds s'ha d'efectuar atenent la qualitat i viabilitat del programa esportiu d'integració fins a una puntuació màxima de 100 punts i d'acord amb els criteris següents:

a) Fonaments del programa esportiu, fins a un màxim de 20 punts. S'han de valorar la justificació i els objectius (6 punts), l'adequació (4 punts), la concreció (4 punts) i la consolidació del programa (6 punts).

b) Qualitat tècnica i característiques del programa esportiu, fins a un màxim de 40 punts. S'han de valorar la temporalització i la durada (12 punts), les instal·lacions i el material (4 punts), les activitats físiques i esportives (4 punts), els participants (12 punts), la tipologia de l'activitat (4 punts) i la metodologia i l'avaluació del programa (4 punts).

c) Àmbit territorial del programa esportiu i dificultats, fins a un màxim de 10 punts. S'han de valorar la territorialitat més gran en el desenvolupament del programa: local, comarcal, provincial, autonòmica (5 punts), la procedència dels participants d'altres localitats o entitats (2 punts) i el nombre de desplaçaments necessaris per al desenvolupament del programa (3 punts).

d) Recursos humans, fins a un màxim de 10 punts. S'han de valorar el grau de participació de les persones implicades en el programa (2 punts), el personal tècnic qualificat (3 punts) i el nivell de qualificació professional del personal tècnic (5 punts).

e) Viabilitat econòmica, fins a un màxim de 10 punts. S'han de valorar la capacitat de més autofinançament (8 punts) i l'ajust i l'adequació del pressupost al programa esportiu (2 punts).

f) Altres criteris d'interés social, fins a un màxim de 10 punts. S'han de valorar la implantació de mesures d'igualtat (4 punts), la creació d'ocupació per a persones amb diversitat funcional amb un grau de discapacitat igual o superior al 33 % i per a altres persones amb especials dificultats d'accés al mercat laboral (4 punts), com també la realització d'altres programes esportius d'interés social (2 punts).

5. Per a determinar la puntuació final de cadascuna de les entitats s'establirà una ponderació en funció de la puntuació obtinguda inicialment en la valoració, d'acord amb els nivells següents:

– Entitats amb 80 o més punts: puntuació obtinguda * 1,30

– Entitats entre 70 i 79 punts: puntuació obtinguda * 1,20

– Entitats entre 60 i 69 punts: puntuació obtinguda * 1,10

– Entitats amb menys de 60 punts: puntuació obtinguda * 1

6. Per a la concessió de la subvenció, les sol·licituds han d'obtindre una puntuació mínima entre 40 i 50 punts sobre la puntuació global màxima de 100 punts, que es concretarà en cada convocatòria anual.

7. La quantia econòmica de la subvenció obtinguda per cada entitat s'ha de calcular aplicant la fórmula següent:

– F1 = (FT/PT)*P1; sent:

– F1: subvenció per a l'entitat 1.

– FT: pressupost total disponible de la convocatòria.

– PT: suma de les puntuacions obtingudes per totes les entitats beneficiàries després d'aplicar l'apartat anterior.

– P1: puntuació obtinguda per l'entitat 1 després d'aplicar l'apartat anterior.

8. S'estableixen els límits de subvenció següents:

a) Es pot subvencionar com a màxim entre el 50 % i el 80 % del pressupost acceptat del programa. El percentatge màxim subvencionable es concretarà en cada convocatòria anual.

b) Es pot establir una quantitat màxima de subvenció per programa, que es concretarà en cada convocatòria anual.

9. Una vegada aplicat el càlcul, s'hauran d'ajustar els imports en aquells casos en què la quantitat resultant supere l'import de subvenció sol·licitat per l'entitat o supere els límits dels condicionants referits en l'apartat anterior. El pressupost romanent s'haurà de repartir entre la resta de programes de manera proporcional al nombre de punts aconseguits. Aquest procediment s'haurà de repetir totes les vegades que calga.

10. A l'efecte de determinar la quantia individualitzada de la subvenció que haja de correspondre al programa, la comissió d'avaluació de les ajudes objecte d'aquesta ordre de bases pot aplicar, si escau, el que disposa l'article 170.2 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, d'hisenda pública del sector públic instrumental i de subvencions, i modificar en congruència la quantia de subvenció sol·licitada.

Mapa web