Ficha docv

Ficha docv









RESOLUCIÓ de 2 de setembre de 2020, de la Direcció General de Funció Pública, per la qual es convoquen borses d'ocupació temporal específiques per al nomenament de personal funcionari interí en llocs de treball adscrits als cossos A1-31-01, A1-32-01 i A2-14-01 vinculats al desenvolupament de projectes d'investigació de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries. [2020/7009]

(DOGV núm. 8902 de 10.09.2020) Ref. Base de dades 006959/2020






L'article 34.5 del Decret 3/2017, de 13 de gener, pel qual s'aprova el Reglament de selecció, provisió i mobilitat del personal de la funció pública valenciana, preveu que puguen constituir-se borses pel sistema de proves selectives o baremació de mèrits.

L'Ordre 18/2018, de 19 de juliol, de 2018, de la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, sobre regulació de borses de treball temporal per a proveir provisionalment llocs de treball de l'Administració de la Generalitat, disposa en l'article 1 que té com a objecte regular la constitució i el funcionament de les borses d'ocupació per a l'acompliment provisional de llocs de treball, mitjançant el nomenament de personal funcionari o la contractació laboral temporal, segons corresponga per la naturalesa jurídica funcionarial o laboral dels llocs que es pretenga cobrir.



L'article 4.1.b.3r de l'esmentada ordre disposa que podran constituir-se borses d'ocupació temporal resultants d'una convocatòria pública, específica i extraordinària de la direcció general competent en matèria de funció pública, mitjançant la realització de proves selectives o pel sistema de baremació de mèrits i experiència, «quan s'haja d'atendre la cobertura de llocs de treball amb requisits específics o addicionals derivats de la seua classificació o de la normativa [...] o quan es tracte de la cobertura de llocs de personal investigador». Al seu torn, l'article 4.3 especifica el contingut mínim que hauran de tindre aquestes convocatòries de borses.

Els llocs objecte d'aquesta borsa estan vinculats al desenvolupament de projectes d'investigació en l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (d'ara en avant IVIA) que tenen un marc temporal definit en la seua resolució de concessió. Aquests projectes s'obtenen en competència amb altres entitats o altres grups d'investigació en virtut de la seua qualitat científica, derivada tant de la mateixa proposta de treball (memòria d'activitats a desenvolupar, mitjans, cronograma, explotació dels resultats, etc.), com dels mèrits de la persona que assumeix el rol investigador principal o coordinadora del projecte, així com la del grup que fa la proposta.

L'exercici de les tasques atribuïdes al personal de suport en aquests projectes d'investigació requereix una idoneïtat pel que fa als projectes a desenvolupar. A això, cal afegir que els llocs han de ser coberts en un termini raonable per a l'execució del projecte d'investigació, que té uns límits temporals concrets i precisos i sovint depenen de l'activitat i els cicles biològics dels éssers vius (plantes, animals, fongs, bacteris, etc.) amb els quals es treballa. Un retard en el començament d'un projecte pot ajornar els resultats més d'un any a causa de l'estacionalitat dels esmentats cicles naturals. A més, aquests projectes solen ser coordinats amb altres institucions i, per tant, les tasques específiques han de fer-se a temps per a no interferir en l'activitat altres organismes. Per la qual cosa, aquesta direcció general considera necessari tramitar, de conformitat amb el que disposa l'article 4.1 b) 3r la constitució de borses específiques.

Aquests llocs satisfan les particularitats establides en la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana, en referència en els cossos i escales que s'esmenten en l'annex I; en la Llei 4/1991 de la Generalitat, de creació com a organisme autònom de l'IVIA, i en el Decret 128/2006, de 22 de setembre, del Consell, pel qual es modifica el Decret 233/1991, de 9 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de l'IVIA.

En virtut d'això i fent ús de les facultats que té conferides aquesta direcció general de funció pública, de conformitat amb el que estableix el Decret 87/2017, de 7 de juliol, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, a proposta de la Comissió de Seguiment de Borses d'Ocupació Temporal, resolc:



Primer. Convocatòria de borses específiques d'ocupació temporal

Convocar el procediment per a la constitució de borses especifiques d'ocupació temporal, a fi que es proveïsquen els llocs de treball dels cossos i escales que es detallen a continuació i que figuren en l'annex I, així com aquells altres que, amb les mateixes funcions, puguen crear-se amb posterioritat per a desenvolupar tasques de suport associades a projectes d'investigació de l'IVIA, de conformitat amb el que estableix l'Ordre 18/2018, de 23 de juliol, de 2018, de la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques.





BORSA 1. A1-31-01 Tècnic/a superior assistent d'investigació en producció agrària.

BORSA 2. A1-31-01 Tècnic/a superior assistent d'investigació en enginyeria aplicada a l'agricultura.

BORSA 3. A1-31-01 Tècnic/a superior assistent d'investigació en reproducció animal.

BORSA 4. A1-32 Tècnic/a superior de laboratori per a la investigació en entomologia aplicada.

BORSA 5. A1-32 Tècnic/a superior assistent d'investigació en patologia de postcollita.

BORSA 6. A1-32 Tècnic/a superior de laboratori per a la investigació en gestió de matèries orgàniques en agricultura.

BORSA 7. A1-32 Tècnic/a superior de laboratori per a la investigació en biologia molecular aplicada a la protecció vegetal.

BORSA 8. A2-14-01 Enginyer/a tècnic/a col·laborador/a en investigació en millora i producció vegetal.



Segon. Sistema selectiu

El sistema selectiu consistirà en un prova eliminatòria i en la valoració dels mèrits aportats per les persones aspirants.



Tercer. Requisits de les persones aspirants

3.1. Per a ser admés a la prova selectiva i poder formar part de les borses caldrà complir els requisits següents:

a) Estar en possessió dels requisits d'accés a la funció pública exigits en l'article 53 de la Llei 10/2010, de 9 de juliol, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana.

b) Estar en possessió de la titulació exigida per al lloc de treball de conformitat amb el que s'estableix en l'annex I o complir els requisits per a la seua obtenció en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds de participació. Les equivalències dels títols al·legats hauran de ser justificades per la persona interessada.

En el cas de titulacions obtingudes a l'estranger, s'haurà d'acreditar que s'està en possessió de la corresponent convalidació o de la credencial que acredita, si escau, l'homologació o declaració d'equivalència a titulació. Aquest requisit no serà aplicable als aspirants que van haver obtingut el reconeixement de la seua qualificació professional en l'àmbit de les professions regulades, a l'empara de les disposicions de dret comunitari.

3.2. Aquests requisits hauran de reunir-se en el moment de finalització del termini de presentació de sol·licituds i mantindre's durant tot el procés selectiu fins al moment, si escau, de la presa de possessió.

3.3. Les persones amb diversitat funcional faran constar aquesta circumstància en la seua sol·licitud a l'efecte que l'òrgan tècnic de selecció adopte les mesures necessàries que permeten la normal realització de les proves; per a això han d'especificar en la sol·licitud el tipus de diversitat funcional: (F) física, (P) psíquica o (S) sensorial.





Quart. Sol·licituds de participació en la prova

4.1. Les persones interessades que reunisquen els requisits assenyalats en la base tercera hauran de presentar:

– Sol·licitud dirigida a l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries a Moncada, segons el model que està disponible en la pàgina web de l'IVIA http://www.ivia.gva.es/es/convocatorias-personal-temporal, juntament amb la documentació acreditativa dels mèrits que hagen fet constar en el full d'autobaremació, així com un curriculum vitae.

– Còpia del títol acadèmic o resguard d'haver abonat els drets d'expedició. En cas de titulacions estrangeres, caldrà acreditar l'homologació o equivalència corresponent o haver iniciat els tràmits per a aquesta.



– Full d'autobaremació, que pot descarregar-se en la pàgina web de l'IVIA http://www.ivia.gva.es/es/convocatorias-personal-temporal

4.2. La sol·licitud haurà de presentar-se exclusivament en el registre telemàtic de la Generalitat, mitjançant signatura electrònica.

No és necessària la compulsa dels documents que es presenten fotocopiats; n'hi ha prou amb la declaració responsable de la persona interessada sobre la seua autenticitat, sense perjudici que en qualsevol moment es puga requerir les persones aspirants perquè acrediten la veracitat de les circumstàncies i dels documents aportats objecte de valoració.

4.3. Les persones queden vinculades a les dades que hagen fet constar en la seua sol·licitud i documentació relativa als mèrits. Si els requisits o els mèrits ja consten acreditats i inscrits en el Registre de Personal de l'Administració de la Generalitat, serà suficient d'al·legar-ho.

4.4. Els mèrits que no consten inscrits i que no s'acrediten de la manera establida en aquesta convocatòria no es valoraran; les titulacions acadèmiques, les acreditacions administratives i els mèrits al·legats hauran d'haver sigut obtinguts amb anterioritat a la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds d'inscripció en borsa.



4.5. El termini de presentació d'instàncies i de documentació curricular serà de 10 dies hàbils comptats des de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.





Cinqué. Admissió de les persones aspirants

5.1. Transcorregut el termini de presentació de sol·licituds i, després de la verificació prèvia de la sol·licitud i documentació aportada, l'IVIA publicarà la relació provisional de persones admeses i excloses, que es publicarà en la pàgina web de l'IVIA, i concedirà un termini de 10 dies hàbils, a comptar des de l'endemà d'aquesta publicació, per a formular-hi al·legacions i/o esmenar defectes que n'hagen motivat l'error o l'exclusió. Tot això de conformitat amb el que es disposa en l'article 68 de la Llei 39/2015, de procediment administratiu comú de les administracions públiques.

5.2. Conclòs aquest termini i una vegada examinades les al·legacions i esmenats els defectes, es publicarà, en els mateixos mitjans anteriorment indicats, la llista definitiva de persones admeses i la data, l'hora i el lloc de la prova escrita.

5.3. La relació d'admesos inclourà les persones candidates que acrediten els requisits exigits en la convocatòria, que quedaran vinculades a les dades que hagen fet constar en les seues sol·licituds.



Sisé. Procediment de selecció

6.1. El procediment de selecció constarà de dues fases:

6.1.1. Primera fase: prova escrita.

Es realitzarà en la seu central de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries a Moncada (València), o al lloc que es designe oportunament.



La prova consistirà a contestar per escrit un qüestionari de 25 preguntes de tipus test que versarà sobre les matèries directament relacionades amb les funcions dels llocs i que figuren en l'annex II d'aquesta convocatòria. Cada pregunta tindrà 4 respostes possibles, de les quals només una serà vàlida. Cada encert suposarà 2 punts i cada error descomptarà 1/3 del que val un encert, és a dir, 0,67 punts.

Aquesta fase es qualificarà amb un màxim de 50 punts. Per a superar aquesta fase caldrà que s'haja aconseguit un mínim de 25 punts.

En el cas que no hi haguera suficients aspirants que aconseguisquen la puntuació, la Comissió d'Avaluació decidirà, si escau, admetre en la segona fase els candidats que hagen aconseguit un mínim de 20 punts. Si malgrat això no hi haguera suficients aspirants que arriben a aquesta puntuació, decidirà si accedeixen a aquesta fase els candidats amb major puntuació o es requereix un nou procés selectiu.

6.1.2. Segona fase: avaluació de mèrits i situacions.

En aquesta fase, la Comissió d'Avaluació valorarà els mèrits i les situacions de les persones candidates que hagen superat la primera fase.

a) Avaluació de mèrits: es qualificarà amb un màxim de 45 punts, d'acord amb el barem i la documentació justificativa següent:

b) Situació personal: a les persones que acrediten un grau de diversitat funcional igual o superior al 33 per cent, se'ls incrementarà la puntuació en 3 punts addicionals, i a les que tinguen reconegut un grau de diversitat funcional igual o superior al 65 per cent, en 5 punts addicionals.

6.2. Finalitzades las dues fases del procediment de selecció, es publicarà en la pàgina web de l'IVIA una llista provisional de persones candidates que hagen superat la prova escrita segons s'indica en el punt 6.1.1, amb la puntuació obtinguda tant en l'esmentada prova com en l'avaluació dels mèrits al·legats en el punt 6.1.2, i es concedirà un termini de 10 dies hàbils, a partir de l'endemà d'aquesta publicació, per a formular-hi possibles reclamacions.

6.3. Resoltes les possibles reclamacions, es remetrà a la Direcció General de Funció Pública la proposta de resolució definitiva dels aspirants per a l'aprovació i publicació en el DOGV.



Seté. Ordre de prelació en la borsa

7.1. L'ordre de prelació en la borsa s'obtindrà de la suma de la puntuació obtinguda en cadascuna de les dues fases en què s'articula aquest procediment.

7.2. En el supòsit d'igualtat de puntuació, tindran preferència les persones amb diversitat funcional, sempre que acrediten la compatibilitat amb l'acompliment de les tasques i funcions corresponents al lloc de treball. Si l'empat es produeix entre dues persones amb discapacitat, es triarà la que tinga un percentatge més gran de diversitat funcional. En els altres casos d'empat, es considerarà primer el candidat que tinga la puntuació més gran obtinguda, d'acord amb l'assenyalat a continuació, i en aquest ordre:

1. Prova escrita.

2. Mèrits d'experiència professional.

3. Mèrits formatius.

Si encara persistira l'empat, es dirimirà a favor del sol·licitant de major edat.

7.3. L'ordre de prelació previst en el punt anterior tindrà les excepcions següents:

a) La dona víctima de violència de gènere, acreditada per mitjà de l'ordre de protecció a favor de la víctima o, excepcionalment, mentre aquesta es dicta, de l'informe del Ministeri Fiscal, dels serveis socials o dels serveis públics de salut competents, que indique l'existència d'indicis que l'empleada pública temporal és víctima de violència de gènere. Podrà renunciar justificadament a ser nomenada o cessar en el lloc que exerceix i ser nomenada en la primera vacant que es proveïsca en la borsa, per a fer efectiva la seua protecció.

b) Les víctimes de violència de terrorisme, cònjuge o persona que haja conviscut amb anàloga relació d'afectivitat, i els fills i filles de les persones ferides o difuntes, així com personal amenaçat en els termes de la normativa reguladora del reconeixement i la protecció integral a les víctimes del terrorisme, amb el reconeixement previ del Ministeri de l'Interior de sentència judicial ferma. Podrà renunciar justificadament a ser nomenada o cessar en el lloc que exerceix i ser nomenada en la primera vacant que es proveïsca en la borsa per a fer efectiva la seua protecció.

7.4. En el cas que per ordre de prelació corresponga efectuar un nomenament i, per part de l'òrgan encarregat de formalitzar-lo s'aprecien dubtes raonables sobre la compatibilitat funcional de la persona aspirant, s'informarà la Comissió de Seguiment, que haurà de sol·licitar el corresponent dictamen a la Comissió Mixta de Diversitat Funcional, la qual haurà d'emetre'l en el termini dels cinc dies hàbils següents.





Huité. Òrgans tècnics de selecció

8.1. Els òrgans tècnics de selecció estaran compostos pels següents membres representants de l'Administració, personal científic i tècnic especialitzat participant en els projectes d'investigació als quals estan vinculats els llocs de treball:

8.1.1. La Comissió de Valoració que avaluarà els aspirants A1-31-01 Tècnic/a superior assistent d'investigació en producció agrària estarà integrada per:

President: Rodolfo Canet Castelló.

Suplent: José Miguel de Paz Bécares.

Vocal: Ana Quiñones Oliver.

Suplent: Domingo Iglesias Fuente.

Secretari: Jorge Mora Martí.

Suplent: Inmaculada Gálvez Prat.



8.1.2. La Comissió de Valoració que avaluarà els aspirants A1-32-01 Tècnic/a superior de laboratori per a la investigació en entomologia aplicada estarà integrada per:

President: Francisco Beitia Crespo.

Suplent: Alberto Urbaneja García.

Vocal: Alejandro Tena Barreda.

Suplent: Antonio Olmos Castelló.

Secretari: Jorge Mora Martí.

Suplent: Inmaculada Gálvez Prat.



8.1.3. La Comissió de Valoració que avaluarà els aspirants A1-31-01 Tècnic/a superior assistent d'investigació d'enginyeria aplicada a l'agricultura estarà integrada per:

President: José Blasco Ivars.

Suplent: Francisco Beitia Crespo.

Vocal: Sergio Cubero García.

Suplent: Alejandra Salvador Pérez.

Secretari: Jorge Mora Martí.

Suplent: Inmaculada Gálvez Prat.



8.1.4. La Comissió de Valoració que avaluarà els aspirants A1-32-01 Tècnic/a superior d'assistent d'investigació en patologia postcollita estarà integrada per:

President: José Blasco Ivars.

Suplent: Bernardita Pérez Gago.

Vocal: Alejandra Salvador Pérez.

Suplent: Cristina Besada Ferreiro.

Secretari: Jorge Mora Martí.

Suplent: Inmaculada Gálvez Prat.



8.1.5. La Comissió de Valoració que avaluarà els aspirants A1-31-01 Tècnic/a superior assistent d'investigació en reproducció animal estarà integrada per:

President: Ernesto Gómez Blasco.

Suplent: Pilar Viudes de Castro.

Vocal: Eva Mocé Cervera.

Suplent: Lluís Palou Vall.

Secretari: Jorge Mora Martí.

Suplent: Inmaculada Gálvez Prat.



8.1.6. La Comissió de Valoració que avaluarà els aspirants A1-32-01 Tècnic/a superior de laboratori d'investigació en gestió de matèries orgàniques en agricultura estarà integrada per:

President: Rodolfo Canet Castelló.

Suplent: José Miguel de Paz Bécares.

Vocal: Ana Quiñones Oliver.

Suplent: Domingo Iglesias Fuente.

Secretari: Jorge Mora Martí.

Suplent: Inmaculada Gálvez Prat.



8.1.7. La Comissió de Valoració que avaluarà els aspirants A1-32-01 Tècnic/a superior de laboratori per a la investigació en biologia molecular aplicada a la protecció vegetal estarà integrada per:

President: Ester Marco Noales.

Suplent: Mari Carmen Vives García.

Vocal: Alberto Urbaneja García.

Suplent: Antonio Olmos Castelló.

Secretari: Jorge Mora Martí.

Suplent: Inmaculada Gálvez Prat.



8.1.8. La Comissió de Valoració que avaluarà els aspirants A2-14-01 Enginyer/a tècnic/a col·laborador/a en millora i producció vegetal estarà integrada per:

President: Manuel Talón Cubillo.

Suplent: Francisco Tadeo Serrano.

Vocal: Javier Terol Alcayde.

Suplent: Pablo Aleza Gil.

Secretari: Jorge Mora Martí.

Suplent: Inmaculada Gálvez Prat.

8.2. El seu funcionament es regirà pel que es disposa en els articles 28 a 31 del Decret 3/2017, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament de selecció, provisió de llocs de treball i mobilitat del personal de la funció pública valenciana; els articles 15 a 18 de la Llei 40/2015, de règim jurídic del sector públic i, de manera supletòria, pels articles 19 a 24 d'aquesta mateixa llei.

8.3. L'òrgan tècnic de selecció resoldrà tots els dubtes que puguen sorgir en l'aplicació d'aquestes normes.



Nové. Àmbit territorial de la borsa

9.1. L'àmbit territorial d'aquesta borsa d'ocupació és de caràcter autonòmic i la provisió de llocs s'efectuarà de conformitat amb el que disposa l'Ordre 18/2018, de 19 de juliol, de 2018, de la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques.



Desé. Normes de funcionament

10.1. Aquesta borsa s'ajustarà en el seu funcionament al que disposa l'Ordre 18/2018, de 19 de juliol, de 2018, de la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, així com als criteris de la Comissió de Seguiment de Borses.



10.2. Els llocs seran coberts per l'ordre de prelació assignat, amb les excepcions a aquest previstes en la normativa reguladora.



Onzé. Recursos

11.1. La present resolució posa fi a la via administrativa i contra aquesta es pot interposar un recurs de reposició, amb caràcter potestatiu, davant el mateix òrgan que l'ha dictada, en el termini d'un mes a partir de l'endemà de la publicació, de conformitat amb els articles 112, 114, 115, 123 i 124, de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

11.2. En cas que no es recórrega en reposició i d'acord amb el que disposen els articles 8, 14 i 46 de la Llei 29/1998, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, les persones interessades poden interposar un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de València, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució.

11.3. Els emplaçaments en els recursos contenciosos administratius que se substancien contra aquest procés de selecció es faran mitjançant la inserció del corresponent edicte en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



València, 2 de setembre de 2020.– El director general de Funció Pública: David Alfonso Jarque.







ANNEX I

Característiques dels llocs de treball oferits



CARACTERÍSTIQUES DEL LLOC DE TREBALL

Denominació Tècnic/a superior assistent d'investigació en producció agrària

Número de lloc 33878

Grup/subgrup/APF

Cos/escala/APF A1-31-01 Tecnòleg titular

Localitat Moncada

Complement de destinació 20

Complement específic E024

Funcions Dirigir, programar, estudiar, proposar, coordinar, gestionar, controlar, inspeccionar, assessorar i, en general, aquelles de nivell superior pròpies de la professió relacionades amb les activitats d'experimentació, transferència tecnològica i formació en l'àmbit de la producció agrària en camp o protegida, els sistemes de producció agrària, el disseny d'experiments i el tractament estadístic de dades.

Requisits – Titulació: Enginyeria Agrònoma o títol universitari oficial de grau més títol oficial de màster universitari que, d'acord amb els plans d'estudi vigents, habiliten per a exercir les activitats de caràcter professional relacionades amb els requisits.





CARACTERÍSTIQUES DEL LLOC DE TREBALL

Denominació Tècnic/a superior assistent d'investigació en enginyeria aplicada a l'agricultura

Número de lloc 33870

Grup/subgrup/APF

Cos/escala/APF A1-31-01 Tecnòleg titular

Localitat Moncada

Complement de destinació 20

Complement específic E024

Funcions Dirigir, programar, estudiar, proposar, coordinar, gestionar, controlar, inspeccionar, assessorar i, en general, aquelles de nivell superior pròpies de la professió relacionades amb les activitats d'experimentació, transferència tecnològica i formació en l'àmbit de l'enginyeria aplicada a l'agricultura, mecatrònica, maquinària agrícola, electromecànica, el disseny d'experiments i el tractament estadístic de dades.

Requisits Titulació: Enginyeria Agrònoma o títol universitari oficial de grau més títol oficial de màster universitari que, d'acord amb els plans d'estudi vigents, habiliten per a exercir les activitats de caràcter professional relacionades amb els requisits.





CARACTERÍSTIQUES DEL LLOC DE TREBALL

Denominació Tècnic/a superior assistent d'investigació en reproducció animal

Número de lloc 33877 – 33880

Grup/subgrup/APF

Cos/escala/APF A1-31-01 Tecnòleg titular

Localitat Segorbe

Percentatge de jornada 80 %

Complement de destinació 20

Complement específic E024

Funcions Dirigir, programar, estudiar, proposar, coordinar, gestionar, controlar, inspeccionar, assessorar i, en general, aquelles de nivell superior pròpies de la professió relacionades amb les activitats d'experimentació, transferència tecnològica i formació en l'àmbit de la producció ramadera, el maneig, la genètica i la reproducció animal, el disseny d'experiments i el tractament estadístic de dades.

Requisits Titulació: enginyer/a agrònom/a, llicenciat/ada en Veterinària, llicenciat/ada en Ciència i Tecnologia dels Aliments o títol universitari oficial de grau més títol oficial de màster universitari que, d'acord amb els plans d'estudi vigents, habiliten per a exercir les activitats de caràcter professional relacionades amb els requisits.





CARACTERÍSTIQUES DEL LLOC DE TREBALL

Denominació Tècnic/a superior de laboratori per a la investigació en entomologia aplicada

Número de lloc 33860 – 33869

Grup/subgrup/APF

Cos/escala/APF A1-32 Superior tècnic de laboratori de l'Administració de la Generalitat

Localitat Moncada

Percentatge de jornada 33860 (jornada 60 %) – 33869 (jornada 100 %)

Complement de destinació 20

Complement específic E024

Funcions Dirigir, programar, estudiar, proposar, coordinar, gestionar, controlar, inspeccionar, assessorar i, en general, aquelles de nivell superior pròpies de la professió relacionades amb les activitats d'analítica agrícola en l'àmbit de l'entomologia aplicada, el control biològic de plagues, el disseny d'experiments i el tractament estadístic de dades.

Requisits Titulació: Enginyeria Agrònoma, Biologia o títol universitari oficial de grau més títol oficial de màster universitari que, d'acord amb els plans d'estudi vigents, habiliten per a exercir les activitats de caràcter professional relacionades amb els requisits.





CARACTERÍSTIQUES DEL LLOC DE TREBALL

Denominació Tècnic/a superior assistent d'investigació en patologia de postcollita

Número de lloc 33867

Grup/subgrup/APF

Cos/escala/APF A1-32 Superior tècnic de laboratori de l'Administració de la Generalitat

Localitat Moncada

Complement de destinació 20

Complement específic E024

Funcions Dirigir, programar, estudiar, proposar, coordinar, gestionar, controlar, inspeccionar, assessorar i, en general, aquelles de nivell superior pròpies de la professió relacionades amb les activitats d'analítica agrícola en l'àmbit de la patologia vegetal aplicada a les malalties de postcollita, tecnologies de postcollita associades, disseny d'experiments i tractament estadístic de dades.



Requisits Titulació: Enginyeria Agrònoma, Ciència i Tecnologia dels Aliments, Veterinària o títol universitari oficial de grau més títol oficial de màster universitari que, d'acord amb els plans d'estudi vigents, habiliten per a exercir les activitats de caràcter professional relacionades amb els requisits.





CARACTERÍSTIQUES DEL LLOC DE TREBALL

Denominació Tècnic/a superior de laboratori per a la investigació en gestió de matèries orgàniques en agricultura

Número de lloc 33861

Grup/subgrup/APF

Cos/escala/APF A1-32 Superior tècnic de laboratori de l'Administració de la Generalitat

Localitat Moncada

Complement de destinació 20

Complement específic E024

Funcions Dirigir, programar, estudiar, proposar, coordinar, gestionar, controlar, inspeccionar, assessorar i, en general, aquelles de nivell superior pròpies de la professió relacionades amb les activitats d'anàlisis i investigació en l'àmbit de la utilització de matèries orgàniques en agricultura i les seues repercussions en el desenvolupament dels cultius i les propietats del sòl, el disseny d'experiments i el tractament estadístic de dades.

Requisits Titulació: enginyer/a agrònom/a, llicenciat/ada en Biologia o títol universitari oficial de grau més títol oficial de màster universitari que, d'acord amb els plans d'estudi vigents, habiliten per a exercir les activitats de caràcter professional relacionades amb els requisits.







CARACTERÍSTIQUES DEL LLOC DE TREBALL

Denominació Tècnic/a superior de laboratori per a la investigació en biologia molecular aplicada a la protecció vegetal

Número de lloc 33863 – 33864

Grup/subgrup/APF

Cos/escala/APF A1-32 Superior tècnic de laboratori de l'Administració de la Generalitat

Localitat Moncada

Complement de destinació 20

Complement específic 24

Funcions Dirigir, programar, estudiar, proposar, coordinar, gestionar, controlar, inspeccionar, assessorar i, en general, aquelles de nivell superior pròpies de la professió relacionades amb les activitats d'analítica agrícola en l'àmbit de la biologia molecular aplicada a la protecció vegetal, disseny de marcadors moleculars, bioassajos amb artròpodes, bacteris o virus, anàlisi molecular, anàlisi PCR convencional i en temps real, enzimàtic, disseny d'experiments i tractament estadístic de dades.

Requisits Titulació: Enginyeria Agrònoma, Químiques, Biologia o títol universitari oficial de grau més títol oficial de màster universitari que, d'acord amb els plans d'estudi vigents, habiliten per a exercir les activitats de caràcter professional relacionades amb els requisits.





CARACTERÍSTIQUES DEL LLOC DE TREBALL

Denominació Enginyer/a tècnic/a col·laborador/a en investigació en millora i producció vegetal

Número de lloc 33882

Grup/subgrup/APF

Cos/escala/APF A2-14-01 Enginyeria tècnica agrícola general

Localitat Moncada

Complement de destinació 16

Complement específic E013

Funcions Activitats de proposta, gestió, execució, control, tramitació i impuls, estudi i informe i, en general, les de col·laboració tècnica amb el cos superior tècnic d'investigadors científics i el cos superior tècnic de tecnologia agroalimentària i les pròpies de la professió relacionades amb les activitats d'investigació científica, experimentació, formació i transferència tecnològica en el sistema agroalimentari, associades a la producció vegetal en camp o sota abric, la fenotipació de plantes, les anàlisis de qualitat de les fruites i hortalisses, i el tractament estadístic de dades experimentals



Requisits Titulació: enginyer/a tècnic/a agrícola o títol universitari oficial de grau que, d'acord amb els plans d'estudi vigents, habiliten per a exercir les activitats de caràcter professional relacionades amb les funcions assignades al lloc de treball.









ANNEX II

Temaris



BORSA 1. Tècnic/a superior assistent d'investigació en producció agrària

1) Aspectes bàsics de la nutrició mineral de les plantes.

2) Mecanismes d'absorció, translocació i assimilació dels elements minerals.

3) Eines de diagnòstic per a definir recomanacions d'adobament.



4) La fertilització foliar: oportunitat d'ús.

5) Fonaments de l'ús de nous productes fertilitzants: fertilitzants especials i bioestimulants.

6) Maneig integrat de la nutrició vegetal.

7) Maneig de l'aigua de reg en fertirrigació.

8) Importància del sòl en les recomanacions d'adobament.

9) Fertilització en agricultura ecològica.

10) Disseny experimental en agronomia. Anàlisi estadística de resultats.



BORSA 2. Tècnic/a superior assistent d'investigació en enginyeria aplicada a l'agricultura

1) Maquinària d'aplicació de fitosanitaris. Tipus d'equips. Components dels equips. Calibratge de turboatomitzadors. Manteniment i seguretat.

2) Productes fitosanitaris i traçadors. Tipus. Característiques fisicoquímiques. Mètodes de caracterització. Mètodes d'anàlisis de productes fitosanitaris i traçadors.

3) Exposició a fitosanitaris d'operaris i transeünts. Equips de protecció individual. Mètodes de determinació.

4) Plagues de cítrics. Estadis. Moments de tractament. Llindars de tractament. Mètodes d'avaluació de plagues.

5) Cítrics. Varietats. Estats fenològics. Mètodes i paràmetres de caracterització de la vegetació.

6) Fonts de contaminació de fitosanitaris: fonts puntuals i fonts difuses. Mètodes d'avaluació de l'eficiència d'aplicació. Sistemes i eines de reducció de les pèrdues de fitosanitari.

7) Estadística. Anàlisi descriptiva. Disseny experimental. ANOVA. Regressions.





BORSA 3. Tècnic/a superior assistent d'investigació en reproducció animal

1) Endocrinologia de la reproducció. L'eix hipotàlem-adenohipofisari-gonadal. La neurohipòfisi. Les gonadotropines i les hormones esteroidees sexuals. La prostaglandina F2, inhibina, prolactina i relaxina.



2) Espermatogènesi. Espermatogènesi i espermiació. Cicle de l'epiteli seminífer i ones espermatogèniques. Regulació endocrina del testicle. Biologia de l'espermatozoide. Factors que afecten l'espermatogènesi i la qualitat seminal.

3) El cicle estral. Dinàmica fol·licular i ovulació. Formació i regressió del cos luti. Endocrinologia del cicle estral. Inici de la pubertat. Reproducció estacional i fotoperíode. Comportament reproductiu.



4) Gestació. Transport de gàmetes. Mecanismes associats a la fecundació, desenvolupament embrionari primerenc i reconeixement matern de la gestació. Implantació i formació de la placenta.

5) Inseminació artificial en diferents espècies d'interés zootècnic. Recuperació seminal. Valoració de la qualitat seminal. Conservació del semen en estat líquid (fresc o refrigerat). Congelació de semen. Tècnica d'inseminació artificial en espècies d'interés zootècnic.



6) Control de l'estre i de l'ovulació. Detecció de l'estre. Protocols de sincronització de l'estre i de l'ovulació: en femelles cícliques i no cícliques.

7) Detecció de la gestació i Control del part. Control del retorn a l'estre. Mètodes físics. Mètodes hormonals. Ultrasons. Determinació del nombre de fetus. Inducció hormonal del part. Inducció de la represa de l'activitat ovàrica.

8) Producció d'embrions in vivo i in vitro i transferència embrionària. Tractaments de superovulació. Recollida i avaluació d'embrions. Conservació. Tècniques de recollida dels ovòcits. Fecundació in vitro. Selecció i maneig de les femelles receptores. Sincronia entre la donant i la receptora. Procediments de transferència no quirúrgica dels embrions.



9) Crioconservació de gàmetes i embrions. Procediments de crioconservació: congelació, vitrificació i ultracongelació. Mitjans i agents crioprotectores. Avaluació de danys dels procediments de crioconservació.

10) La reproducció en gallines. Control hormonal de la posta. Extracció de semen i inseminació artificial. Conservació dels ous i incubació. Conservació de material genètic: semen, teixit gonadal i cèl·lules germinals primordials.

11) Selecció i creuaments per a la millora genètica animal. Conceptes bàsics: heretabilitat i heterosi. Esquemes de creuaments. Avaluació genètica en programes de selecció. Selecció genòmica. Interpretació de catàlegs de reproductors.



BORSA 4. Tècnic/a superior de laboratori per a la investigació en entomologia aplicada

1) Entomologia general.

2) Entomologia agrícola.

3) Gestió integrada de plagues.

4) Control biològic de plagues.

5) Control químic de plagues.

6) Control biotecnològic.

7) Plagues agrícoles d'importància a la Comunitat Valenciana.

8) Biologia i ecologia dels agents de control biològic.

9) Estadística i disseny d'experiments.

10) Mètodes de mostreig de plagues.



BORSA 5. Tècnic/a superior assistent d'investigació en patologia de postcollita

1) Maduració i recol·lecció de fruita amb especial èmfasi en cítrics i altres fruits mediterranis: maduresa i índex de recol·lecció. Canvis fisicoquímics i nutricionals durant la maduració.

2) Canvis fisiològics en postcollita.

3) Determinació de la qualitat de fruita: qualitat fisicoquímica i nutricional.

4) Qualitat sensorial de fruita: estudis amb consumidors, panells entrenats.

5) Alteracions fisiològiques i patològiques: identificació i mètodes de control.

6) Maneig postcollita de la fruita. Operacions bàsiques en centrals hortofructícoles: selecció, confecció i transport.

7) Tecnologies de conservació postcollita: frigoconservació, atmosferes controlades i modificades, recobriments comestibles. Altres tecnologies específiques: desverdiment, desastringència, maduració accelerada.

8) Fisiologia i tecnologies poscollita per a productes hortofructícoles mínimament processats (IV gamma).

9) Tecnologies per a la inspecció de la qualitat en postcollita.



BORSA 6. Tècnic/a superior de laboratori per a la investigació en gestió de matèries orgàniques en agricultura

1) Matèries orgàniques en l'àmbit agroalimentari: fonts, característiques i modalitats de gestió.

2) Compostatge de residus orgànics: definició, avantatges i inconvenients. Modalitats, implementació pràctica i control del procés.

3) Llots d'EDAR: definició, característiques i paràmetres de control de la seua estabilitat. Aplicació agrícola i normativa aplicable.

4) Fonts de contaminació potencial del mitjà agrícola derivades de l'ús de residus orgànics.

5) La matèria orgànica del sòl: característiques i funcionalitat.

6) Activitats biològica i bioquímica del sòl: característiques, significació i metodologies de mesura.

7) Supressivitat de sòls: definició, components i maneig. Influència de l'ús de matèries orgàniques.

8) Fertilització en agricultura ecològica: fonaments i normativa.

9) Disseny experimental en agronomia. Anàlisi estadística de resultats.



BORSA 7. Tècnic/a superior de laboratori per a la investigació en biologia molecular aplicada a la protecció vegetal

1) Protecció de cultius.

2) Maneig d'organismes de quarantena condicions de seguretat biològica.

3) Detecció de plagues i organismes patògens en agricultura.

4) Taxonomia molecular i filogènia en artròpodes, bacteris, fongs i virus.

5) Bases moleculars en la interacció planta-patogen, planta-insecte: implicació en detecció, diagnòstic i inducció de defenses.

6) Genètica directa i reversa aplicada a la protecció de cultius.

7) Anàlisi i interpretació de dades genòmiques.

8) Disseny d'experiments i anàlisis de dades en l'àmbit agrari.

9) Anàlisi i interpretació dels resultats obtinguts en les diferents tècniques aplicades a la detecció.



BORSA 8. Enginyer/a tècnic/a col·laborador/a en investigació en millora i producció vegetal

1) Espècies de cítrics.

2) Citricultura: varietats i patrons comercials.

3) Empelt de cítrics.

4) Maneig del reg i fertirrigació en citricultura.

5) Maneig del sòl i adobament en citricultura.

6) Floració i fructificació dels cítrics.

7) Control de plagues dels cítrics.

8) Mètodes d'anàlisi de camp i laboratori de la qualitat dels fruits cítrics.

9) Conceptes bàsics de disseny experimental.

Mapa web