Ficha docv

Ficha docv









Extracte de la Resolució de 18 de maig de 2020, del Vicerectorat d'Ocupació i Programes Formatius de la Universitat de València, per la qual es convoquen i publiquen les bases de la convocatòria de selecció d'estudiants de grau, màster i doctorat oficial de la Universitat de València per a participar en un concurs universitari per a implementar solucions urbanes sostenibles per a les ciutats del futur Ford Fund Smart Mobility Challenge, en col·laboració amb Ford Fund. [2020/7226]

(DOGV núm. 8905 de 15.09.2020) Ref. Base de dades 007103/2020




BDNS (identif.): 523068.

De conformitat amb el que estableixen els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria, el text complet de la qual es pot consultar en la Base de Dades Nacional de Subvencions:

http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans



Primer. Beneficiaris

Les persones integrants de l'equip han de constar en la sol·licitud i han d'estar matriculades en el curs 2020/2021 en una titulació oficial de grau, màster o doctorat de la Universitat de València. Una persona només pot pertànyer a un únic equip. L'equip ha d'indicar en el formulari de sol·licitud quina persona dels seus membres exercirà de portaveu de l'equip.

Les propostes inicials, que poden variar durant el període formatiu, s'han de presentar per equips formats entre 2 i 5 persones, amb disponibilitat per a assistir presencialment o, en el seu cas, en modalitat en línia, a les activitats del concurs i desenvolupar el prototip bàsic de la seua idea. Una persona només pot pertànyer a un únic equip.

També poden participar-hi egressats o egressades de la Universitat de València menors de 35 anys exercint funcions de mentorització o d'assessorament tècnic de l'equip (coaches) per al desenvolupament del projecte. Aquestes persones formaran part de l'equip, sense l'obligació d'assistir als tallers formatius i no participaran directament dels beneficis econòmics derivats dels premis.



Segon. Objecte

El Vicerectorat d'Ocupació i Programes Formatius de la Universitat de València impulsa, en el marc del seu acord de col·laboració amb Ford Motor Company Fund (Ford Fund), el concurs Smart Mobility Challenge, una competició oberta a tot l'estudiantat matriculat en el curs 2020/21 en titulacions oficials de grau i postgrau de la Universitat de València que cerca reconèixer i premiar projectes creatius que proposen les millors solucions innovadores i originals per a una mobilitat intel·ligent i sostenible sota el lema: «Solucions urbanes sostenibles per a les ciutats del futur», proposades i desenvolupades en equips.





Tercer. Bases reguladores

https://links.uv.es/uvempren/FORD_val



Quarta. Quantia

Entre els equips que plantegen una idea o proposta inicial per a participar en aquest concurs, assistisquen als tallers formatius previstos i desenvolupen un projecte o prototip de la seua idea inicial, se seleccionaran tres projectes guanyadors del concurs, que es premiaran amb 5.000 € cadascun, que es destinaran al desenvolupament del prototip, a més a més s'atorgarà un premi addicional de 7.500 € per a contribuir al desenvolupament del millor dels tres projectes guanyadors.



Cinqué. Termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds comença l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i acaba el 30 de novembre de 2020.



Sisé. Altres dades

Les persones interessades han de presentar la seua sol·licitud mitjançant el formulari d'inscripció, que s'ha d'ajustar al model establert en l'annex II d'aquesta convocatòria (formulari de sol·licitud), i pot presentar-se en qualsevol de les formes previstes en l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 27 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, que es manté en vigor en aplicació del penúltim paràgraf de la disposició derogatòria única de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Les sol·licituds han d'incloure una proposta de projecte, amb una extensió màxima de 500 paraules, centrada en la mobilitat sostenible i intel·ligent i que ajude a fer de les ciutats llocs més atractius i saludables per a viure, tenint en compte que les propostes han de, com a mínim:



1. Descriure una idea innovadora sota el lema: «Solucions urbanes sostenibles per a les ciutats del futur».

2. En els equips es valorarà el seu caràcter multidisciplinari, que estiguen formats per persones de diferents titulacions de la Universitat de València i el seu paper de lideratge en tots els aspectes del projecte, des de la fase de disseny fins a la implementació d'aquest.

3. Abordar d'una manera tangible una necessitat de la societat, urgent i insatisfeta en l'actualitat. Aquest repte no té com a objectiu l'elaboració d'estudis ni d'informes (encara que poden i han de formar part de la documentació). Els projectes i prototips a elaborar han de descriure i demostrar com es poden usar i l'impacte que es preveu que tinguen.

4. Identificar o involucrar organitzacions que donen serveis a la comunitat (exemple: delegació d'alumnes, ONG, fòrums veïnals, escoles i facultats, etc.) i que donen suport als projectes.

La proposta ha de versar, almenys, sobre una de les 6 temàtiques següents.

1. Propostes que ajuden a superar obstacles per a la mobilitat diària.



2. Propostes que proporcionen solucions de mobilitat viables més assequibles per a persones que necessiten un millor accés als serveis de salut i comunitaris, així com per a persones amb discapacitat o desfavorides, per als qui els serveis de transport tradicionals no sempre són adequats.

3. Propostes que ajuden a millorar i facilitar la mobilitat de persones i béns en les zones urbanes, i proporcionar un accés fàcil als béns i serveis bàsics que tant necessiten.

4. Propostes que ajuden a garantir la seguretat i el benestar de les persones treballadores (sobretot aquelles el treball de les quals implique desplaçaments, amb o sense vehicles).

5. Propostes que promoguen estils de vida saludables amb proposicions que puguen implementar-se independentment de l'àmbit d'aplicació (a petita o gran escala) per a la mobilitat activa (per exemple, bicicletes, motocicletes lleugeres, etc.), que unisquen les comunitats locals i ajuden a finançar viatges per a persones de totes les edats i capacitats.



6. Propostes que ajuden a exercir un paper en la lluita contra la congestió del trànsit, a resoldre els desafiaments de l'espai urbà, la millora de la qualitat de l'aire i la contribució a una vida més ecològica i energèticament eficient, connectant comunitats.

En el web del programa (https://links.uv.es/uvempren/Ford) es publicarà, a tall d'exemple, una relació de projectes guanyadors en altres edicions d'aquest concurs a nivell global.

Les sol·licituds han d'incloure la relació dels membres de l'equip i la seua vinculació amb la Universitat de València, i indicar quina persona actuarà com a portaveu del projecte.

Si un mateix equip presenta diversos projectes, pot triar portaveus diferents per a cada projecte mantenint sempre els requisits mínims, encara que un equip només pot optar a un premi.



València, 18 de maig de 2020.– La rectora, p. d., (DOGV 27.06.2019), la vicerectora d'Ocupació i Programes Formatius: Maria Adela Valero Aleixandre.

Mapa web