Ficha docv

Ficha docv









RESOLUCIÓ de 13 de novembre de 2020, de la Direcció General de LABORA-Servei Valencià d'Ocupació i Formació, per la qual s'aprova la convocatòria de subvencions destinades al finançament de plans de formació en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, dirigits a la capacitació per al desenvolupament de les funcions relacionades amb el diàleg social i la negociació col·lectiva per a l'exercici 2020. [2020/9642]

(DOGV núm. 8953 de 16.11.2020) Ref. Base de dades 009202/2020




Aquesta resolució es dicta amb l'objecte de regular en l'àmbit competencial de la Comunitat Valenciana la concessió de subvencions per a l'execució de plans de formació dirigits a la capacitació per al desenvolupament de les funcions relacionades amb el diàleg social i la negociació col·lectiva, el finançament dels qual es preveu en l'article 6.7 de la Llei 30/2015, de 9 de setembre.

Aquesta regulació es realitza d'acord amb el que es preveu en l'Ordre TMS/379/2019, de 28 de març, (BOE 78, d'1.04.2019), dictada per desenvolupar el Reial decret 694/2017, de 3 de juliol, pel qual es desplega la Llei 30/2015, de 9 de setembre, per la qual es regula el sistema de formació professional per a l'ocupació en l'àmbit laboral.

L'esmentada ordre s'aprova tenint en compte que, en virtut de la Sentència del Tribunal Constitucional 71/2018, de 21 de juny, de 2018, que va anul·lar el primer paràgraf de l'apartat 1 de la disposició addicional quarta del Reial decret 694/2017, de 3 de juliol, per entendre, respecte de les ajudes dirigides a la formació interna del conjunt dels agents socials, sense especificar el seu àmbit sectorial o territorial d'actuació o les característiques de les accions formatives, que aquesta disposició altera de manera injustificada la regla general que atribueix la competència executiva a les comunitats autònomes. No obstant això, l'anul·lació no afectaria el segon paràgraf de l'esmentada disposició addicional quarta, que estableix que mitjançant l'ordre del titular del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social s'establiran les corresponents bases reguladores per a la concessió d'aquestes subvencions. La sol·licitud d'aquestes subvencions haurà d'anar acompanyada en tot cas d'un pla de formació que detalle les accions formatives a realitzar, la seua conveniència i la seua relació amb la finalitat d'aquestes.

De manera que, de conformitat amb el que s'estableix en l'article 6.7 de la Llei 30/2015, de 9 de setembre, i en la disposició addicional quarta del Reial decret 694/2017, de 3 de juliol, mitjançant l'Ordre TMS/379/2019, de 28 de març, s'han establit les corresponents bases reguladores per a la concessió d'aquestes subvencions, reconeixent que correspon a les comunitats autònomes la gestió de les corresponents subvencions en el seu respectiu àmbit territorial, sobre la base de la normativa que aproven per a això.

En virtut de l'exposat i d'acord amb el que es preveu en l'article 160.4 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, aquesta Direcció General de LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació, dicta la resolució d'aprovació amb càrrec a l'exercici pressupostari 2020 de la convocatòria de subvencions. Conforme el Consell Valencià de Formació Professional, resolc:





CAPÍTOL I

Disposicions generals



Article 1. Objecte i àmbit d'aplicació

1. Es convoquen per a l'exercici 2020 les subvencions destinades al finançament de plans de formació en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, dirigits a la capacitació per al desenvolupament de les funcions relacionades amb el diàleg social i la negociació col·lectiva, d'acord amb les bases reguladores establides en l'Ordre TMS/379/2019, de 28 de març, per la qual es desenvolupa el Reial decret 694/2017, de 3 de juliol, pel qual es desplega la Llei 30/2015, de 9 de setembre, per la qual es regula el sistema de formació professional per a l'ocupació en l'àmbit laboral.

2. L'àmbit d'aquesta convocatòria és la Comunitat Valenciana, i la programació, el gestió i el control corresponen a LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació.



Article 2. Finalitat de les activitats formatives subvencionades i destinataris finals

1. Les activitats formatives finançades a l'empara d'aquesta convocatòria tenen com a finalitat el desenvolupament de plans de formació que incloguen activitats formatives, dirigides a la capacitació de persones vinculades amb organitzacions sindicals i associacions empresarials de l'àmbit de la Comunitat Valenciana per al desenvolupament de les funcions relacionades amb el diàleg social i la negociació col·lectiva.

2. Les activitats formatives finançades a l'empara d'aquesta convocatòria hauran d'estar destinades a la millora i l'eficàcia de la formació de les persones vinculades amb organitzacions sindicals i associacions empresarials per al desenvolupament de les funcions relacionades amb el diàleg social i la negociació col·lectiva, en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, i no podran dirigir-se específicament a l'àmbit de l'Administració pública.

3. Podran ser persones destinatàries finals i participants en els plans de formació les persones vinculades amb les organitzacions sindicals i empresarials d'àmbit de la Comunitat Valenciana que, d'acord amb la seua activitat, estan relacionades amb els processos de negociació col·lectiva i/o diàleg social, bé a través de la seua participació directa, bé a través de la seua direcció, suport o assistència tècnica sindical o empresarial.



Article 3. Principis que regeixen la concessió de les subvencions

La concessió de les subvencions es realitzarà en règim de concurrència competitiva respectant els principis d'objectivitat, igualtat, transparència i publicitat.





CAPÍTOL II

Pressupost per al finançament dels plans de formació



Article 4. Pressupost per al finançament dels plans de formació



1. Els plans de formació que es realitzen a l'empara d'aquesta convocatòria es finançaran amb càrrec a la línia de subvenció S8004000 del capítol IV del subprograma 322.52, «Formació i qualificació professional».

La concessió de les subvencions quedarà condicionada a la vigència i suficiència del crèdit pressupostari esmentat.

2. El finançament corresponent a la present convocatòria puja a 688.293,44 euros, d'acord amb el desglossament següent per tipus de plans de formació:

a) 80 per cent per a les subvencions destinades al finançament dels plans de formació, compostos per activitats formatives dirigides a la capacitació per al desenvolupament de les funcions relacionades amb el diàleg social en l'àmbit de la Comunitat Valenciana i la negociació col·lectiva als què fa referència l'article 6.a: 550.634,74 euros.

b) 20 per cent per a les subvencions destinades al finançament de plans de formació, compostos per activitats formatives dirigides a la capacitació per al desenvolupament de les funcions relacionades amb la negociació col·lectiva als què fa referència l'article 6.b: 137.658,70 euros.



Article 5. Finançament dels plans de formació

1. La quantia de la subvenció es calcularà de conformitat amb la metodologia establida en l'annex I de la convocatòria, tenint en compte, almenys, el pressupost destinat al finançament de les activitats formatives, la representativitat de les organitzacions sol·licitants en el respectiu àmbit, la valoració tècnica obtinguda i els mòduls econòmics màxims establits per a aquesta convocatòria en l'annex III.

2. La quantia màxima de subvenció a concedir per cada activitat formativa a realitzar es determinarà mitjançant el producte del nombre d'hores d'aquesta pel nombre d'alumnes o persones participants i per l'import del mòdul corresponent previst en l'annex III.

3. Es tindran en compte les subvencions sol·licitades per tipus d'activitat formativa, considerant que la subvenció sol·licitada a tindre en compte en cada sol·licitud s'ha d'ajustar al pressupost assignat a aquest tipus de plans.

A més, dins de cadascun dels tipus de plans de formació previstos en l'article 4.2, es destinarà el 50 per cent dels fons disponibles al finançament de plans presentats per les organitzacions empresarials i el 50 per cent restant als presentats per organitzacions sindicals.



En el cas que el finançament corresponent a algun dels tipus de plans de formació assenyalats en l'article 4.2 no s'aplicara íntegrament, la quantia no aplicada dins del pla formatiu i tipus d'entitat beneficiària es podrà destinar a incrementar la corresponent a l'altre tipus de plans de formació del mateix tipus d'entitat beneficiària.



En el cas de no esgotar-se els fons disponibles per a una de les parts, el romanent s'aplicarà a l'altra part.





CAPÍTOL III

Plans de formació finançables, entitats sol·licitants i requisits



Article 6. Plans de formació finançables

A l'empara d'aquesta convocatòria, es podran concedir subvencions per a la realització dels plans de formació següents:

a) Plans de formació d'àmbit de la Comunitat Valenciana, compostos per activitats formatives dirigides a la capacitació per al desenvolupament de les funcions relacionades amb el diàleg social i la negociació col·lectiva, promoguts per les organitzacions sindicals o empresarials previstes en l'article 7.1.a, 1r i 2n. Les activitats formatives podran ser:



1r. Accions formatives el contingut de les quals estiga relacionat amb el diàleg social i la negociació col·lectiva.

2n. Jornades, seminaris i cicles de conferències el contingut dels quals verse sobre les funcions relacionades amb el diàleg social i la negociació col·lectiva.

3r. Trobades internacionals que compten amb experts d'altres nacionalitats per a tindre un intercanvi d'informació sobre el diàleg social i la negociació col·lectiva en diferents països.

4t. Panels, fòrums i tallers d'experts que compartisquen informació sobre bones pràctiques en diàleg social i negociació col·lectiva dels diferents sectors.

b) Plans de formació d'àmbit de la Comunitat Valenciana compostos per activitats formatives dirigides a la capacitació per al desenvolupament de les funcions relacionades amb la negociació col·lectiva, promoguts per les organitzacions sindicals o empresarials previstes en l'article 7.1.b 1r i 2n. Les activitats formatives podran ser:

1r. Accions formatives el contingut de les quals estiga relacionat amb la negociació col·lectiva.

2n. Jornades, seminaris, cicles de conferències el contingut de les quals verse sobre les funcions relacionades amb la negociació col·lectiva.

3r. Trobades nacionals o internacionals que compten amb persones expertes d'altres comunitats autònomes o nacionalitats per a tindre un intercanvi d'informació sobre la negociació col·lectiva en diferents àmbits territorials.

4t. Panels, fòrums i tallers de persones expertes que compartisquen informació sobre bones pràctiques en negociació col·lectiva dels diferents sectors.



Article 7. Entitats sol·licitants i requisits

1. Podran ser entitats beneficiàries de les subvencions que es regulen en aquesta convocatòria:

a) En relació amb les subvencions destinades al finançament d'activitats formatives dirigides a la capacitació per al desenvolupament de les funcions relacionades amb el diàleg social i la negociació col·lectiva en l'àmbit de la Comunitat Valenciana:

1r. Les organitzacions sindicals més representatives de la Comunitat Valenciana que participen en aquest àmbit, en els termes establits en l'article 7 de la Llei orgànica 11/1985, de 2 d'agost, de llibertat sindical, així com les fundacions o altres entitats constituïdes per aquelles per a la consecució de qualssevol d'aqueixes finalitats.

2n. Les organitzacions empresarials més representatives de la Comunitat Valenciana que participen en aquest àmbit, en els termes establits en la disposició addicional sisena del text refós de l'Estatut dels Treballadors, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2015, de 23 d'octubre, així com les fundacions o altres entitats constituïdes per aquelles per a la consecució de qualssevol d'aqueixes finalitats.



b) En relació amb les subvencions destinades al finançament d'activitats formatives dirigides a la capacitació per al desenvolupament de les funcions relacionades amb la negociació col·lectiva:

1r. Les organitzacions sindicals que acrediten la participació en aquest àmbit de la Comunitat Valenciana, així com les fundacions o altres entitats constituïdes per aquestes per a la consecució d'aquelles finalitats.

2n. Les organitzacions empresarials que acrediten la participació en aquest àmbit de la Comunitat Valenciana, així com les fundacions o altres entitats constituïdes per aquestes per a la consecució d'aquelles finalitats.

2. En els supòsits previstos en l'apartat anterior, no podran ser beneficiàries les organitzacions que estiguen integrades en una entitat d'àmbit federal o confederal més àmplia, quan la federació o la confederació de la qual formen part siga també beneficiària d'aquestes subvencions en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.

3. En el cas que l'entitat sol·licitant siga una fundació o una altra entitat vinculada amb una organització sindical o empresarial, substituirà aquesta última a tots els efectes previstos en aquesta ordre.

4. No podran obtindre la condició d'entitats beneficiàries de les subvencions les entitats i organitzacions en què concórrega alguna de les circumstàncies previstes en els apartats 2 i 3 de l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.



Article 8. Límits en el nombre i l'import de les sol·licituds presentades



1. Cada sol·licitud presentada haurà de contindre un únic pla de formació.

2. Una entitat sol·licitant podrà presentar com a màxim, en el conjunt de la convocatòria, un pla per cada tipus dels previstos en l'article 4.2.

3. Una entitat sol·licitant no podrà sol·licitar ni se li podrà concedir, en el cas dels plans de formació previstos en l'article 4.2.a, un import superior a 160.000 euros. En el cas dels plans de formació previstos en l'article 4.2.b, no podrà sol·licitar ni se li podrà concedir un import superior a 39.000 euros.





CAPÍTOL IV

Iniciació, instrucció i resolució del procediment



Article 9. Presentació de sol·licituds

1. Les sol·licituds de subvenció que es presenten en el marc d'aquesta convocatòria es tramitaran de manera electrònica. Per a realitzar la presentació telemàtica de les sol·licituds, s'haurà d'accedir a la seu electrònica de la Generalitat (https://sede.gva.es), des d'on es podrà accedir al tràmit de presentació de sol·licituds a ajudes de LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació, o a la pàgina web de LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació (www.labora.gva.es), a través de l'enllaç «sol·licitud telemàtica». Per a això, l'entitat sol·licitant haurà de disposar de signatura electrònica avançada, bé amb el certificat reconegut d'entitat (persones jurídiques), o bé amb el certificat reconegut per a ciutadans (persona física), ambdós admesos per la seu electrònica de la Generalitat (https://sede.gva.es). En el cas de presentar un certificat digital de persona física i que s'actue en representació d'una persona jurídica, s'haurà d'inscriure prèviament en el Registre de Representacions de Caràcter Voluntari davant la Generalitat per a la realització de tràmits per via telemàtica.

2. El termini per a la presentació de sol·licituds serà de 10 dies hàbils a comptar des de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el DOGV.



Article 10. Contingut de la sol·licitud

1. La sol·licitud haurà d'incloure, almenys, el contingut següent:

a) Nom i raó social de l'entitat sol·licitant.

b) Identificació, signatura, telèfon mòbil i adreça electrònica de la persona que ostente la representació legal autoritzada que formula la sol·licitud, a l'efecte de notificació electrònica, mitjançant certificat de persona jurídica que estiga vigent, o bé mitjançant certificat de signatura electrònica de representant d'aquesta.

c) La representativitat de l'organització sol·licitant en el corresponent àmbit territorial i sectorial.

d) Pla de formació per al qual sol·licita l'ajuda.

e) Quantia de la subvenció sol·licitada.

f) Nombre de persones destinatàries del pla de formació i import de la subvenció sol·licitada, detallant-hi, per activitat formativa, els participants i el nombre d'hores de formació.

g) Activitats formatives, participants i modalitat d'impartició en el cas d'accions formatives.

h) Declaració responsable de l'entitat sol·licitant sobre la veracitat de la informació i les dades aportades en la sol·licitud i, si és el cas, autorització a l'òrgan concedent de la subvenció per a sol·licitar de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària, de l'Agència Tributària Valenciana i/o de la Tresoreria General de la Seguretat Social les dades relatives al compliment de les seues obligacions fiscals i de seguretat social. En el cas que l'entitat sol·licitant denegue expressament l'autorització per a sol·licitar de l'Agència Tributària les dades relatives al compliment de les obligacions tributàries, haurà d'aportar el certificat corresponent, en els termes que es marquen en l'article 22.4 del Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol.



i) Informació suficient relativa als criteris de valoració tècnica de les sol·licituds. Es valoraran les sol·licituds amb la informació que continga aquesta en el moment de finalitzar el termini de presentació, i no es considerarà, a l'efecte de la valoració tècnica, la documentació i informació aportada amb posterioritat a aquest termini, sempre que aquesta supose un augment de la puntuació de la valoració de l'expedient.



2. La sol·licitud haurà d'anar acompanyada de la documentació següent, que podrà annexar-se per mitjans telemàtics, sense perjudici que puga requerir-se en determinades circumstàncies l'exhibició dels documents originals per al seu acarament:

a) Autorització expressa a LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació perquè comprove les dades d'identitat de la persona sol·licitant o, en cas de tractar-se d'una persona jurídica, del seu representant, de conformitat amb el Decret 220/2014, de 12 de desembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament d'Administració electrònica de la Comunitat Valenciana. No obstant això, si de la comprovació efectuada resultara alguna discordança amb les dades facilitades per la mateixa persona interessada, l'òrgan instructor estarà facultat per a realitzar les actuacions procedents per a aclarir-la. Si la persona sol·licitant no presta el seu consentiment, haurà d'aportar fotocòpia del document nacional d'identitat.

En tractar-se de persones jurídiques, s'haurà d'aportar, a més, documentació acreditativa i identificativa d'aquesta consistent en fotocòpia de l'escriptura de constitució/estatuts actualitzada i acreditació de la inscripció en el registre corresponent, així com de la targeta d'identificació fiscal i, si és el cas, poders de representació. En el cas que aquesta haguera sigut aportada anteriorment i no haguera experimentat cap variació, serà suficient el certificat o la declaració responsable de la persona que ostente la representació legal de l'entitat, que acredite que no s'ha produït cap canvi en la documentació identificativa de l'entitat i de la vigència del nomenament de la persona titular de la presidència o de qui ostente la representació en la data de presentació de la sol·licitud. Així mateix, haurà de constar en aquest certificat l'expedient administratiu en què s'hi va aportar i l'òrgan al qual es va dirigir.



b) D'acord amb el que es preveu en l'article 22.4 del Reial decret 887/2006, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, general de subvencions, la presentació de la sol·licitud de subvenció comportarà l'autorització de l'entitat sol·licitant perquè l'òrgan concedent obtinga de manera directa l'acreditació de les circumstàncies previstes en els articles 18 i 19 de l'esmentat reial decret, a través de certificats telemàtics, i en aquest cas l'entitat sol·licitant no haurà d'aportar el corresponent certificat. No obstant això, l'entitat sol·licitant podrà denegar expressament aquesta autorització i en aquest cas haurà d'aportar els certificats que a continuació es detallen i que tindran un període de validesa de sis mesos a comptar des de la data de la seua expedició, d'acord amb el que s'estableix en l'article 23.3 del mencionat reglament:



– De l'Agència Estatal d'Administració Tributària, el certificat que acredite que l'entitat sol·licitant està al corrent de les seues obligacions tributàries.

– De la Tresoreria General de la Seguretat Social, el certificat acreditatiu que l'entitat sol·licitant està al corrent en el compliment de les seues obligacions.

– De les direccions territorials de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, el certificat acreditatiu que l'entitat sol·licitant no té deutes de naturalesa tributària amb la Generalitat.

c) Declaració responsable de no trobar-se en els supòsits dels apartats 2 i 3 de l'article 13 de la Llei general de subvencions.

d) Dades de domiciliació bancària segons model normalitzat, acompanyat de certificat de titularitat d'aquest compte.

e) Declaració responsable del compliment de la normativa sobre integració laboral de persones amb discapacitat o, si és el cas, l'exempció d'aquesta obligació.

3. La presentació de la sol·licitud comporta el consentiment per a comprovar o obtindre d'altres òrgans, administracions o proveïdors, per mitjans electrònics, la informació sobre circumstàncies de les entitats sol·licitants o de les sol·licituds que, d'acord amb la convocatòria i la normativa aplicable, siguen pertinents per a la instrucció del procediment

No serà necessari remetre els documents que ja estiguen en poder de LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació, per haver sigut aportats en ocasió de la tramitació d'anteriors sol·licituds de subvencions a la formació, concedides per aquest organisme, llevat que aquests hagen patit modificacions. En aquest cas, l'entitat sol·licitant podrà acollir-se al que s'estableix en l'article 53.1.d de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.



4. El pla de formació haurà de contindre la informació següent:

a) Plantejament general de la proposta.

b) Activitats formatives a realitzar, justificació de la seua conveniència i adequació de la proposta.

c) Disseny i continguts del pla de formació.

d) Objectius de les activitats formatives.

e) Resultats esperats del pla de formació.

f) Metodologia de desenvolupament del pla de formació.

g) Costos de les activitats formatives.

h) Altres actuacions que les organitzacions realitzen en el desenvolupament de les activitats formatives.



Article 11. Requeriments i no admissions a tràmit

1. Les sol·licituds seran sotmeses a una fase d'instrucció per part de la Subdirecció General de Formació Professional per a l'Ocupació, en la qual es verificarà el compliment dels requisits exigits, i es podrà obtindre de les entitats sol·licitants l'aportació addicional de tota la documentació que es necessite per a acreditar el compliment exacte de les condicions exigides en les convocatòries i assegurar que es disposa de les dades necessàries per a la seua correcta valoració.

D'acord amb el que es preveu en l'article 68 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en el cas que la sol·licitud presentada no complisca els requisits exigits o la documentació aportada amb caràcter obligatori continguera errors o fora insuficient, l'òrgan instructor requerirà a l'entitat sol·licitant que, en el termini de 10 dies hàbils, esmene la falta o aporte els documents preceptius, amb indicació que, si no ho fa així, es considerarà que ha desistit de la seua petició, després de la resolució prèvia, que haurà de ser dictada en els termes previstos en l'article 21 de la mateixa llei.

2. En tot cas, no s'admetran a tràmit, sense possibilitat d'esmena i procedint-ne a l'arxivament, les sol·licituds que es presenten fora del termini establit en aquesta convocatòria i les que manquen d'algun dels requisits següents:

a) Nom i raó social de l'entitat sol·licitant.

b) Identificació i signatura de la persona que ostente la representació legal autoritzada que formula la sol·licitud.

c) Pla de formació amb les activitats formatives per a les quals se sol·licita la subvenció.

d) Import de la subvenció sol·licitada.

3. D'acord amb el que es preveu en la legislació vigent en matèria de procediment administratiu comú, quan en qualsevol moment es considere que algun dels actes dels interessats no reuneix els requisits necessaris, l'Administració els ho farà saber i els concedirà un termini de 10 dies per a formalitzar-lo.

Quant als interessats que no atenguen el requeriment, es podrà declarar que han perdut el dret al tràmit corresponent. No obstant això, s'admetrà l'actuació de l'interessat i produirà els seus efectes legals, si es produïra abans o dins del dia que es notifique la resolució en què es considere transcorregut el termini.



Article 12. Criteris de valoració de les sol·licituds

1. La valoració de les sol·licituds es realitzarà d'acord amb els criteris següents:

a) Representativitat de les organitzacions sol·licitants en el corresponent àmbit, amb una puntuació màxima de 70 punts, que es distribuirà d'acord amb la representativitat certificada per la Direcció General de Treball.

b) Plantejament general, disseny i contingut del pla de formació, amb una puntuació màxima de 30 punts, que es distribuiran de la manera següent:

1r. Coherència amb els objectius i resultats esperats: amb una puntuació màxima de 20 punts, que es distribuiran atenent els paràmetres següents:

– Disseny del pla de formació, capacitat de resposta del pla a les necessitats de formació identificades per al col·lectiu destinatari. Amb una puntuació de 10 punts.

– Abast del pla i capacitat tècnica de l'entitat sol·licitant, tenint en compte el nombre d'activitats formatives previstes i el nombre de participants previstos. Amb una puntuació màxima de 10 punts.



2n. Metodologia de desenvolupament. Amb una puntuació màxima de 10 punts. Es valorarà:

– Modalitat d'impartició: es valoraran les activitats formatives desenvolupades en modalitat presencial quan suposen almenys el 60 per cent de les activitats del pla de formació. Amb una puntuació de 5 punts.



– Seguiment i avaluació. Es valorarà amb 5 punts si l'entitat sol·licitant aporta un pla de seguiment i avaluació de les actuacions formatives a realitzar.

2. No es finançaran plans de formació que obtinguen menys de 30 punts en la valoració tècnica de la sol·licitud.



Article 13. Instrucció del procediment

1. Serà òrgan competent per a instrucció i ordenació del procediment de concessió de les subvencions previstes en aquesta convocatòria la Subdirecció General de Formació Professional per a l'Ocupació, que realitzarà d'ofici totes les actuacions que considere necessàries per a la determinació, el coneixement i la comprovació de les dades en virtut de les quals ha de formular-se la proposta de resolució.

2. L'òrgan col·legiat previst en l'article 22.1 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, serà la Comissió de Valoració, els components de la qual seran designats per la Direcció General d'Ocupació i Formació. La designació de les persones membres de la Comissió de Valoració s'haurà d'ajustar als principis de composició i presència equilibrada d'homes i dones en aplicació de la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva d'homes i dones, sempre que siga possible atenent els recursos humans disponibles. Aquest òrgan col·legiat estarà format per:



Presidència: persona que ostente la Direcció del Servei de Gestió de Programes o persona que la substituïsca.

Vocals: quatre persones tècniques del Servei de Gestió de Programes de Formació per a l'Ocupació i una persona que preste els seus serveis en la Direcció General de Treball i designada per aquesta.

Secretaria: l'ostentarà una persona designada d'entre les anteriors per la Comissió de Valoració.

Aquest òrgan col·legiat emetrà un informe, en el qual es concretarà el resultat de l'avaluació efectuada i es proposaran les quantitats assignades a cada entitat beneficiària, i s'indicaran, així mateix, les sol·licituds per a les quals se'n proposa la denegació o inadmissió, amb indicació de la causa.

3. L'òrgan instructor, en vista de l'expedient i de l'informe de l'òrgan col·legiat, formularà la proposta provisional de resolució degudament motivada, que serà sotmesa al tràmit d'audiència de l'entitat sol·licitant perquè, en el termini de 10 dies, presente les al·legacions que considere oportunes.

En el cas que l'entitat sol·licitant formule al·legacions, una vegada analitzades aquestes, l'òrgan instructor formularà la proposta definitiva de resolució, que serà notificada a l'entitat interessada perquè l'accepte en el termini de 10 dies.

Si no es presentaren al·legacions en el termini establit a aquest efecte, s'entendrà atorgada l'acceptació de l'entitat interessada i s'elevarà a definitiva la proposta provisional de resolució, i es remetrà tota l'actuació a l'òrgan competent perquè dicte la resolució.

4. Quan l'import de la subvenció de la proposta provisional de resolució siga inferior al que figura en la sol·licitud presentada, l'entitat sol·licitant podrà al·legar, segons el que es preveu en l'apartat anterior, o reformular la seua sol·licitud per a ajustar els compromisos i les condicions a la subvenció atorgable.

5. Si l'entitat interessada presenta la reformulació de la seua sol·licitud, una vegada que obtinga la conformitat de l'òrgan col·legiat es remetrà amb tota l'actuació a l'òrgan competent perquè dicte la resolució.

Per contra, si l'interessat no reformula la seua sol·licitud ni presenta al·legacions en el termini esmentat, es mantindrà el contingut de la sol·licitud inicial i s'elevarà tota l'actuació a l'òrgan competent perquè dicte la resolució.



Article 14. Resolució

1. Vista la proposta de resolució definitiva, i una vegada comprovat que l'entitat beneficiària es troba al corrent de les seues obligacions tributàries i davant la Seguretat Social, la direcció general competent en matèria de formació professional per a l'ocupació dictarà la resolució procedent per delegació de la Direcció General de LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació.

Si el compliment d'aquestes obligacions no queda suficientment acreditat, es realitzarà un requeriment a l'entitat beneficiària perquè l'acredite en el termini de 10 dies. Transcorregut aquest termini sense que el sol·licitant esmene aquest defecte, es procedirà a l'arxivament de la sol·licitud.

2. El termini per a resoldre i notificar la resolució del procediment no podrà excedir de sis mesos, comptats des de la data de publicació de la convocatòria. Si transcorregut aquest termini no s'haguera dictat resolució, la sol·licitud s'entendrà desestimada per silenci administratiu.



3. Les notificacions es practicaran a través de la seu electrònica de la Generalitat (https://seu.gva.es), per a això la persona sol·licitant haurà de disposar de signatura electrònica avançada, bé amb el certificat reconegut d'entitat (persones jurídiques) o bé amb el certificat reconegut per a ciutadans (persona física). Amb aquesta finalitat, es remetrà un avís a l'adreça de correu electrònic que figure en l'expedient, on s'informarà de la posada a la disposició d'una notificació en l'esmentada seu electrònica. La falta de pràctica de l'avís no impedirà que la notificació siga considerada plenament vàlida. Si per raons tècniques o de qualsevol altra índole la notificació electrònica no fora possible, es practicarà mitjançant correu certificat.

4. Les resolucions adoptades sobre les sol·licituds d'aquestes ajudes posen fi a la via administrativa i contra aquestes podrà interposar-se un recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos, comptats des de l'endemà de la notificació, davant del jutjat contenciós administratiu de la corresponent província, d'acord amb el que s'estableix en els articles 8 i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, o, potestativament, un recurs de reposició davant aquest mateix òrgan en el termini d'un mes, computat en els termes ja esmentats, d'acord amb el que es disposa en els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Tot això, sense perjudici que puga interposar-se qualsevol altre recurs dels previstos en la legislació vigent.



Article 15. Sol·licitud de bestreta i ingrés de romanents

1. Dictada la resolució de concessió es procedirà al pagament d'una bestreta per import del 25 per cent de la subvenció concedida, mitjançant transferència bancària al compte corrent comunicat per l'entitat beneficiària i del qual aquesta siga titular.

2. A sol·licitud de l'entitat beneficiària, es procedirà al pagament d'una segona bestreta del 35 per cent addicional una vegada acreditat l'inici de l'activitat formativa.

3. Finalment, a sol·licitud de l'entitat beneficiària, es procedirà al pagament d'una tercera bestreta per l'import del 40 per cent restant de la subvenció, una vegada acreditada l'execució d'almenys el 50 per cent del pla de formació objecte de subvenció. Es considerarà execució d'almenys el 50 per cent del pla de formació quan s'hagen impartit almenys el 50 per cent de les hores de formació previstes en el conjunt del pla de formació.

4. Les bestretes que haja de realitzar l'Administració segons els apartats anteriors es faran efectives en el termini màxim de tres mesos, a comptar des de la presentació pel beneficiari de la documentació requerida per a sol·licitar les respectives bestretes. En tot cas, els pagaments s'efectuaran després de la comprovació prèvia que l'entitat beneficiària està al corrent de les seues obligacions tributàries i davant la Seguretat Social i no és deutora per resolució de procedència de reintegrament.





CAPÍTOL V

Execució i justificació de la subvenció



Article 16. Termini per a l'execució dels plans de formació

Els plans de formació que es financen a l'empara d'aquesta convocatòria es podran executar durant un any des de la data de notificació a les entitats beneficiàries de la resolució de concessió de la subvenció.





Article 17. Execució dels plans de formació i subcontractació

1. L'entitat beneficiària podrà subcontractar parcialment o totalment, per una sola vegada i en els termes establits en l'article 13 de l'Ordre TMS/379/2019, de 28 de març, la realització de l'activitat formativa, a excepció del que es preveu en l'apartat 3. La contractació de personal docent per a la impartició de la formació subvencionada per part del beneficiari no es considerarà subcontractació.

Per contractació de personal docent es considera exclusivament la contractació de persones físiques.

Tampoc es considerarà subcontractació la contractació d'aquelles altres despeses en què haja d'incórrer l'entitat beneficiària per a la realització per si mateixa del pla de formació subvencionat.

2. En cap cas podran subcontractar-se activitats formatives que, en augmentar el cost de l'activitat objecte de l'ajuda, no aporten valor afegit al contingut d'aquesta.

3. No es podran subcontractar amb terceres persones les funcions de planificació i coordinació del pla de formació, que hauran de ser executades per l'entitat beneficiària amb mitjans propis dels quals haurà de disposar.

L'entitat beneficiària haurà d'assumir, en tot cas, la responsabilitat de l'execució de l'activitat subvencionada davant de LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació, i haurà d'assegurar, tant aquella com l'entitat subcontractista, el desenvolupament satisfactori de les funcions dels organismes de seguiment i control.

4. En el cas que l'entitat beneficiària concerte amb terceres persones la realització de l'activitat formativa, s'haurà de tindre en compte el següent:

a) Si l'import de la subcontractació efectuada per una entitat beneficiària supera els llindars quantitatius establits en l'article 29.3 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, és a dir, quan l'activitat concertada excedisca del 20 per cent de l'import de la subvenció concedida corresponent a tal entitat i aquest import siga superior a 60.000 euros, aquesta entitat beneficiària haurà de sol·licitar autorització prèvia de l'òrgan concedent i remetre, a aquest efecte, el contracte que es preveu formalitzar entre l'entitat beneficiària i la subcontractista o subcontractistes.

b) En cas de subcontractació per qualsevol entitat beneficiària amb una entitat vinculada a aquest, a més del compliment dels requisits anteriors, l'article 29.7.d de l'esmentada Llei 38/2003 exigeix que s'obtinga l'autorització expressa prèvia de l'òrgan concedent i que l'import subvencionable no excedisca del cost incorregut per l'entitat vinculada. L'acreditació del cost es realitzarà en la justificació en els mateixos termes establits per a l'acreditació de les despeses del beneficiari.



5. Les autoritzacions prèvies a què s'al·ludeix en l'apartat anterior s'aprovaran mitjançant una resolució de l'òrgan concedent emesa en el termini de 20 dies des de la sol·licitud de l'autorització presentada per qui té la consideració d'entitat beneficiària. S'entendrà atorgada l'autorització quan transcórrega l'esmentat termini sense pronunciament de l'òrgan concedent. A aquest efecte, les entitats subcontractants hauran d'aportar els models de contracte que s'hagen de formalitzar per a la seua autorització prèvia.

6. En l'elecció de l'empresa o persona proveïdora serà aplicable el que s'estableix en l'article 31.3 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

7. Les entitats beneficiàries seran responsables que en l'execució de l'activitat subcontractada a terceres persones es respecten els límits establits en l'Ordre TMS/379/2019, de 28 de març i, si és el cas, en aquesta convocatòria i, si és el cas, en les convocatòries, respecte de la naturalesa i quantia de les despeses subvencionables.

8. En cap cas podrà ser subcontractada per l'entitat beneficiària l'execució total o parcial de les activitats subvencionades amb aquelles persones o entitats que es troben en les circumstàncies previstes en l'article 29.7 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, i en l'article 68.2 del seu Reglament.



Article 18. Seguiment del desenvolupament de l'activitat subvencionada

1. Amb la finalitat de garantir el compliment de les condicions que motiven la realització de les activitats formatives, aquestes seran objecte de seguiment i control efectiu en temps real i ex post per part de la direcció general amb competència en matèria de formació per a l'ocupació, amb el suport tècnic que amb aquesta finalitat es puga aconseguir. De la mateixa manera, les entitats beneficiàries estaran sotmeses a les actuacions de fiscalització de la resta d'organismes de la Generalitat, estatals i comunitaris aplicables.

Així mateix, l'esmentada direcció general podrà obtindre i revisar la documentació justificativa de les despeses efectivament realitzades corresponents a les actuacions subvencionades.

2. En el cas que l'activitat formativa subvencionada siguen accions formatives, l'entitat beneficiària haurà de comunicar l'inici dels grups formatius a LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació, a través de l'espai telemàtic posat a aquest efecte.

La comunicació d'inici dels grups formatius, excepte causa de força major, es podrà realitzar fins al mateix dia d'inici.

La relació de persones participants, s'haurà de remetre telemàticament a LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació, fins al 5é dia lectiu inclusivament des del començament del grup formatiu i, en tot cas, abans que s'haja impartit el 25 per cent de les hores de formació. Aquesta relació de persones participants podrà incloure fins a un 20 per cent més dels previstos per a cobrir possibles baixes a l'inici del curs i estaran identificats en la comunicació de manera diferenciada.



En aquesta relació s'adjuntarà informació sobre les dades identificatives de la persona participant, dades del perfil i de contacte.

3. Per a les activitats formatives, com ara jornades, tallers o similars, l'entitat beneficiària haurà de comunicar a LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació, a través de l'espai telemàtic posat a aquest efecte, la relació de persones que tenen previst acudir a l'actuació formativa concreta, amb indicació de les dates i el lloc de realització d'aquestes, així com el contingut i el nombre d'hores de duració de l'actuació formativa.

La comunicació d'inici d'aquestes activitats formatives, excepte causa de força major, es podrà realitzar fins al mateix dia d'inici.

4. Així mateix, l'entitat beneficiària haurà de comunicar a LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació, qualsevol incidència o canvi que es produïsca en el desenvolupament de l'acció subvencionada que supose una adaptació en els processos, sense alterar l'objecte ni les condicions de la resolució de concessió. Aquestes incidències hauran de comunicar-se quan es produïsquen.

5. Les comunicacions es realitzaran preferentment de conformitat amb el que s'estableix en l'article 16.1 de la Llei 39/2015 d'1 d'octubre, a través de l'espai telemàtic. En qualsevol cas, en el supòsit de no poder realitzar-se en qualsevol moment del termini establit la comunicació per part de les entitats interessades, aquesta podrà, així mateix, realitzar-se de conformitat amb els sistemes establits en l'article 16.4 de l'esmentada Llei 39/2015, d'1 d'octubre.

6. A l'efecte de determinar la subvenció una vegada executada la formació, en les activitats presencials es considerarà que l'alumnat ha finalitzat la formació quan haja assistit, almenys, al 75 per cent de la duració de l'activitat formativa. Així mateix, en les activitats formatives impartides mitjançant la modalitat de teleformació es considerarà que ha finalitzat l'activitat l'alumnat que haja realitzat almenys el 75 per cent dels controls periòdics de seguiment del seu aprenentatge al llarg d'aquesta, amb independència de les hores de connexió.



Si es produïren abandons de les persones participants, es podran incorporar altres persones treballadores a la formació en lloc d'aquelles. Aquesta substitució s'admetrà sempre que es produïsca abans d'arribar al 25 per cent de la duració de l'acció formativa.

Si es produïren abandons amb posterioritat a la impartició del 25 per cent de la duració de l'acció formativa, s'admetran desviacions per acció formativa de fins a un 15 per cent del nombre de persones participants que les hagueren iniciades.



Article 19. Despeses subvencionables

1. Les despeses subvencionables es regiran pel que es disposa en l'article 31 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre.

2. Es considerarà despesa realitzada la que haja sigut efectivament pagada amb anterioritat a la finalització del període de justificació.

3. Es consideraran despeses subvencionables aquelles que de manera indubtable estiguen relacionades amb l'activitat objecte de la subvenció, resulten estrictament necessàries per a la seua execució i hagen sigut adquirides durant el període d'execució establit per a la realització de l'activitat objecte de l'ajuda. Les diferents convocatòries podran determinar com a despeses subvencionables les adquirides amb anterioritat a la concessió de la subvenció.

4. Amb caràcter general, seran susceptibles de finançament les despeses següents, amb les limitacions que poguera establir cadascuna de les convocatòries:

a) Costos directes de l'activitat formativa:

1r. Les retribucions del personal formador intern i extern; s'hi podran incloure salaris, assegurances socials, dietes i despeses de locomoció, en el supòsit de contractació laboral, i despeses de contractació, en el supòsit de contracte de serveis i, en general, tots els costos imputables al personal formador en l'exercici de les activitats de preparació, impartició, tutoria i avaluació als participants de les activitats formatives. Aquestes despeses hauran de presentar-se degudament desglossades per hores dedicades a l'activitat que s'imputen.

2n. Les despeses d'amortització d'equips didàctics i plataformes tecnològiques, calculades amb criteris d'amortització acceptats en les normes de comptabilitat, així com el lloguer o arrendament financer d'aquests, exclosos els seus interessos, suportats en l'execució de les activitats formatives.

Aquestes despeses hauran de presentar-se degudament desglossades per activitat formativa i s'imputaran pel nombre de participants en el cas d'ús individual dels equips o plataformes.

3r. Despeses de mitjans didàctics i/o adquisició de materials didàctics, així com les despeses en béns consumibles utilitzats en la realització de les activitats formatives, incloent-hi el material de protecció i seguretat. Així mateix, en el cas de la teleformació, els costos imputables als mitjans de comunicació utilitzats entre personal formador i persones participants. Aquestes despeses hauran de presentar-se degudament desglossades per activitat formativa i s'imputaran pel nombre de persones participants en el cas d'ús individual dels equips o plataformes.

4t. Les despeses de lloguer, arrendament financer, exclosos els seus interessos, o amortització de les aules, tallers i altres superfícies utilitzades en el desenvolupament de la formació.

Aquestes despeses hauran de presentar-se degudament desglossades per activitat formativa i s'imputaran pel període de duració de l'acció. Les despeses d'amortització es calcularan segons normes de comptabilitat generalment acceptades, i serà aplicable el mètode d'amortització segons les taules aprovades pel Reglament de l'Impost de Societats.



5é. Despeses d'assegurança d'accidents i responsabilitat civil de les persones participants.

Aquestes despeses hauran de presentar-se desglossades per activitat formativa i la seua imputació es farà pel nombre de les persones participants.

6é. Despeses de transport, manutenció i allotjament per a les persones participants en les activitats formatives, amb els límits fixats en l'Ordre EHA/3771/2005, de 2 de desembre, per la qual es revisa la quantia de les despeses de locomoció i de les dietes en l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques. Aquestes despeses hauran de presentar-se degudament desglossades per activitat formativa i la seua imputació es farà pel nombre de participants.

7é. Els costos d'avaluació i control de la qualitat de la formació.

8é. Despeses de publicitat i difusió de les activitats formatives.

9é. Les despeses derivades de la realització de l'informe per la persona o entitat auditora, amb els límits que s'establisquen en la convocatòria, en el cas que la justificació es realitze mitjançant la presentació de compte justificatiu amb aportació d'informe d'auditor, d'acord amb el que es preveu en l'article 15.5.

b) Costos indirectes de l'activitat formativa:

1r. Els costos de personal de suport, tant intern com extern, i tots els necessaris per a la gestió i execució de l'activitat formativa.



2n. Les despeses financeres directament relacionades amb l'activitat subvencionada i que resulten indispensables per a l'adequada preparació o execució d'aquesta. No seran subvencionables els interessos deutors dels comptes bancaris.

3r. Altres costos: llum, aigua, calefacció, missatgeria, correu, neteja i vigilància, associats a l'execució de l'activitat formativa.

De conformitat amb l'article 31, apartat 9, de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, aquests costos hauran de ser imputats per l'entitat beneficiària a l'activitat subvencionada en la part que raonablement corresponga, d'acord amb principis i normes de comptabilitat generalment admeses i, en tot cas, en la mesura en què els dits costos corresponguen al període en què efectivament es realitza l'activitat.

La suma dels costos indirectes no podrà superar el 10 per cent del cost total de l'activitat formativa realitzada i justificada.

5. En tot cas, els costos subvencionables han de respondre a costos reals, efectivament realitzats, pagats i justificats mitjançant factures o documents comptables de valor probatori equivalent.



Article 20. Justificació de les subvencions

1. Les entitats beneficiàries quedaran obligades a justificar la realització de l'activitat formativa subvencionada, la destinació dels fons rebuts i el compliment de les condicions imposades en la concessió de la subvenció. Els costos subvencionables han de respondre a costos reals, efectivament realitzats, pagats i justificats mitjançant factures o documents comptables de valor probatori equivalent i que s'hagen realitzat durant el període d'execució de l'actuació.

2. L'entitat beneficiària haurà de justificar el compliment de les condicions imposades i de la consecució dels objectius previstos en la resolució de concessió de la subvenció, mitjançant la presentació d'un compte justificatiu davant la direcció general amb competències en matèria de formació professional per a l'ocupació.

El compte justificatiu s'haurà de remetre en el termini màxim de tres mesos a partir de la finalització del corresponent programa. Per al còmput d'aquest termini, el mes d'agost es considerarà inhàbil; no obstant això, la presentació en cap cas podrà sobrepassar el 15 d'octubre del corresponent exercici. Transcorregut aquest termini sense que s'haguera efectuat la presentació de la indicada documentació, s'aplicarà el que es preveu per a aquests casos en l'article 70.3 del Reglament de la Llei general de subvencions, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol.

3. Aquest compte justificatiu es presentarà amb aportació d'informe de la persona o entitat auditora, d'acord amb el que es preveu en l'article 74 de l'esmentat Reglament de la Llei general de subvencions, de 17 de novembre, general de subvencions, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, i d'acord amb l'Ordre EHA/1434/2007, de 17 de maig.

L'entitat beneficiària haurà de presentar la documentació següent:



a) Memòria d'actuació justificativa del compliment de les condicions imposades en la concessió de la subvenció, amb indicació de les activitats realitzades i dels resultats obtinguts. La memòria estarà integrada per la certificació de finalització del pla de formació, la certificació de l'execució de cada activitat formativa i les actuacions d'avaluació desenvolupades.

b) Memòria econòmica justificativa abreujada, que contindrà, almenys:

1r. Estat representatiu de les despeses incorregudes en la realització de les activitats subvencionades, degudament agrupades.

2n. Relació detallada d'altres ingressos o subvencions que hagen finançat l'activitat subvencionada, amb indicació de l'import i la procedència, quan n'hi haguera.

3r. Justificant de devolució a LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació de la quantia de la subvenció no utilitzada, si la quantitat justificada fora inferior a la bestreta rebuda, l'ingrés de la qual s'haurà d'efectuar mitjançant xec o transferència bancària al compte número 0049-1827-81-2410382871, el titular del qual és LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació, amb identificació del número d'expedient.

c) Les tres ofertes que, en aplicació de l'article 31.3 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, haurà sol·licitat l'entitat beneficiària, excepte en els supòsits previstos en aquest article, i en aquest cas es presentarà una memòria explicativa. D'acord amb el que s'estableix en aquest article, en relació amb l'article 118.1 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic, quan una part de l'activitat subvencionada haja sigut realitzada per terceres persones per un cost de valor estimat superior als 15.000 euros, s'hauran de presentar tres pressupostos sol·licitats amb caràcter previ a la contracció del compromís de prestació del servei per part d'una empresa o persona proveïdora o a la celebració del contracte amb l'entitat subcontractista. Haurà de presentar-se una memòria justificativa de l'elecció quan aquesta no recaiga en la proposta econòmica més avantatjosa.



d) Informe de la persona auditora de comptes, inscrit com a exercent en el Registre Oficial d'Auditors de Comptes dependent de l'Institut de Comptabilitat i Auditories de Comptes. La revisió dels comptes justificatius per part de la persona o entitat auditora, així com l'elaboració del corresponent informe, hauran d'adequar-se al que s'estableix en l'Ordre EHA/1434/2007, de 17 de maig, per la qual s'aprova la norma d'actuació dels auditors de comptes en la realització dels treballs de revisió de comptes justificatius de subvencions, en l'àmbit del sector públic estatal, previstos en l'article 74 del Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, aprovat mitjançant el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol. A més, als efectes del que es preveu en l'article 73 de l'RLGS, comprovarà que l'entitat beneficiària ha estampillat l'original dels justificants i farà constar el número d'expedient i la quantia imputada.



La persona auditoria serà designada per l'entitat beneficiària, amb independència que preste o haja prestat altres serveis a l'entitat. Les despeses derivades de la realització de l'informe per la persona auditoria seran subvencionables, i les entitats beneficiàries podran destinar a compensar les despeses derivades de l'informe auditor una part de la subvenció, fins al 2 % de la subvenció concedida o de la modificada, si és el cas, per al programa formatiu, fins al límit de 15.000 euros.



Tots aquests documents hauran de ser signats digitalment per la persona responsable de l'auditoria que haja revisat el compte justificatiu.



L'òrgan gestor haurà d'expedir, si és el cas, els certificats de comprovació i aprovació de la documentació justificativa de la despesa, així com la proposta de pagament de les bestretes i liquidacions.

El compte justificatiu s'haurà de presentar a través de l'aplicació informàtica que, si escau, es facilite.



Article 21. Obligacions de les entitats beneficiàries

Seran obligacions de les entitats beneficiàries les establides en la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; en la Llei 1/2015, de 6 de febrer, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, de la Generalitat Valenciana; en l'Ordre TMS/379/2019, de 28 de març, dictada en desenvolupament del Reial decret 694/2017, de 3 de juliol, pel qual es desenvolupa la Llei 30/2015, de 9 de setembre, per la qual es regula el sistema de formació professional per a l'ocupació en l'àmbit laboral, i tota altra normativa aplicable, i, en particular:

1) Realitzar l'activitat que fonamenta la concessió de la subvenció.



2) Facilitar i coresponsabilitzar-se en el seguiment de l'aprenentatge i la seua avaluació de les persones participants.

3) Conservar els documents justificatius de l'aplicació dels fons rebuts, inclosos els documents electrònics, mentre puguen ser objecte d'actuacions de comprovació i control.

4) Acceptar la seua inclusió en la llista d'entitats beneficiàries que es publicarà d'acord amb el que es preveu en l'article 18.1 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i donar a conéixer de manera inequívoca que es tracta d'una acció subvencionada per LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació i, si és el cas, el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, de conformitat amb les instruccions i els models que a aquest efecte subministre la direcció general competent en matèria de formació per a l'ocupació.

5) Comprovar i acreditar, si escau, que les persones participants disposen dels requisits d'accés per a realitzar l'acció formativa per pertànyer a algun dels col·lectius als quals es dirigeix l'acció.

6) Portar compte separat de la subvenció concedida, obrint els subcomptes necessaris d'ingressos i despeses per cada acció subvencionada, i assignant en els subcomptes de despeses, si és el cas, la part corresponent de despeses comunes imputada a l'acció subvencionada. En el cas d'entitats subjectes a comptabilitat pública, aquesta obligació s'haurà d'adequar als sistemes de comptabilització corresponents.

7) No percebre cap quantitat de les persones participants.

8) Acreditar que s'està al corrent de les obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social, tant en la data de concessió com en la de pagament.

9) Acreditar no ser deutora per resolució ferma de procedència de reintegrament davant de l'administració pública, tant en la data de concessió com en la de pagament.

10) Comunicar a l'òrgan concedent l'obtenció d'altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos que financen les activitats subvencionades.



11) Complir la normativa sobre integració laboral de persones amb discapacitat o, si escau, l'exempció d'aquesta obligació, d'acord amb el que s'estableix en el Decret 279/2004, de 17 de desembre, del Consell de la Generalitat, pel qual es regulen mesures en els procediments de contractació administrativa i de concessió de subvencions per al foment de l'ocupació de les persones amb discapacitat (DOGV 4907, 21.12.2004).

12) Les entitats beneficiàries faran saber el caràcter públic del finançament per LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació de l'activitat subvencionada en totes les actuacions relacionades amb la difusió i el seu desenvolupament. Quan l'entitat beneficiària de la subvenció siga una persona jurídica privada i la quantia en concepte d'ajudes o subvencions rebudes de l'Administració autonòmica o de qualsevol altra entitat enumerada en l'article 2 de la Llei 2/2015, de 2 d'abril, de la Generalitat, de transparència, bon govern i participació ciutadana de la Comunitat Valenciana, durant el període d'un any, siga per un import superior a 10.000 euros, haurà de fer l'adequada publicitat d'aquesta, indicant almenys l'entitat pública concedent, l'import rebut i el programa, activitat, inversió o actuació subvencionada. La difusió d'aquesta informació s'ha de fer preferentment a través de les corresponents pàgines web. En cas que no disposen de pàgina web on realitzar aquesta publicitat, hauran de complir amb aquesta obligació a través del portal que pose a la seua disposició la Generalitat.











CAPÍTOL VI

Reintegrament de la subvenció, infraccions i sancions



Article 22. Reintegrament de la subvenció, infraccions i sancions

1. L'incompliment dels requisits establits en aquesta convocatòria i altres normes aplicables, així com de les condicions que s'hagen establit en la resolució de concessió, donarà lloc, després de l'oportú procediment previ de reintegrament, a l'obligació de retornar totalment o parcialment la subvenció percebuda més els interessos de demora corresponents, d'acord amb el que es disposa en el títol II, capítol I, de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i en l'article 16 de l'Ordre TMS/379/2019, de 28 de març.

2. El procediment de reintegrament s'iniciarà d'ofici des del moment en què s'observe l'existència d'algun dels supòsits de reintegrament previstos en l'apartat 1 d'aquest article i, si és el cas, amb el que es disposa en l'article 51 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

3. LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació dictarà resolució en el termini màxim de 12 mesos des de la data de l'acord d'iniciació, i n'exigirà, si escau, el reintegrament. Contra l'esmentada resolució caldrà interposar un recurs d'alçada en els termes recollits en els articles 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

4. Les quantitats a reintegrar tindran la consideració d'ingressos de dret públic, i s'aplicarà per a la seua cobrança el que es preveu en la Llei general pressupostària.

5. Si com a conseqüència de les actuacions de seguiment i control de l'activitat formativa es detectaren casos d'incompliment, s'aplicarà el règim d'infraccions i sancions regulat pel text refós sobre Infraccions i Sancions en l'Ordre Social, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2000, de 4 d'agost. En allò no previst en el règim d'infraccions i sancions establit en el paràgraf anterior, caldrà ajustar-se a allò contingut en el títol IV de la Llei 38/2003, de 17 de novembre.





DISPOSICIONS ADDICIONALS



Primera. Terminis

De conformitat amb el títol II, capítol II, de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, tots els terminis s'entenen referits a dies hàbils, excloent-se del còmput els dissabtes, els diumenges i els declarats festius.



A l'efecte de facilitar i garantir el compliment dels terminis establits en aquesta convocatòria, es declara inhàbil el mes d'agost a l'efecte del còmput de terminis. No obstant això, la presentació de la documentació justificativa per part de les entitats, en cap cas podrà sobrepassar el 15 d'octubre del corresponent exercici.



Segona. Protecció de dades

Als efectes previstos en el Reglament (UE) 2016/679, del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades, i pel qual es deroga la Directiva 95/46/CE (Reglament general de protecció de dades), així com en la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals, LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació tindrà la condició de responsable del tractament de les dades personals de les persones destinatàries i de les persones involucrades en les accions formatives regulades en aquesta resolució, per a tramitar la sol·licitud, gestió, finançament, control, seguiment i avaluació d'aquestes.



En la mesura en què les dades personals esmentades en l'apartat anterior són necessàries per a gestionar la sol·licitud, gestió, control, finançament, seguiment i avaluació de les accions formatives i de les corresponents subvencions, el consentiment de l'afectat es recollirà expressament; a aquest efecte, la informació pertinent s'incorporarà a la documentació o formularis en virtut dels quals s'obtenen les dades personals en qüestió.

Les entitats beneficiàries seran les responsables de la recollida i l'aportació del consentiment de les persones participants en les accions formatives per al tractament de les seues dades.

El titular de les dades tindrà dret a sol·licitar l'oposició, supressió, limitació en el temps, accés a les seues dades, portabilitat d'aquestes i rectificació davant el responsable del tractament.



Tercera. Publicitat de les subvencions

LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació remetrà a la Base de Dades Nacional de Subvencions les subvencions que s'atorguen a l'empara de la present convocatòria, d'acord amb el que s'estableix en els articles 18 i 20 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre.



Quarta. Devolució de la subvenció

Dins del termini de justificació previst en l'ordre per la qual s'aproven les bases reguladores, l'entitat haurà de procedir a l'ingrés dels romanents no aplicats en el compte número ES50-0049-1827-81-2410382871, del Banc Santander, a favor de LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació, i acreditar-ho davant el número d'expedient.



Així mateix, d'acord amb el que s'estableix en l'article 90 del Reglament de la Llei general de subvencions, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, les entitats beneficiàries podran realitzar, sense previ requeriment de l'Administració, la devolució total o parcial de la subvenció concedida, mitjançant el seu ingrés a nom de LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació en el compte assenyalat, en concepte de devolució voluntària de la subvenció i amb indicació del número d'expedient, així com el nom o raó social de l'entitat beneficiària.





DISPOSICIÓ FINAL



Única. Entrada en vigor

Aquesta resolució entrarà en vigor l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Contra aquest acte, que esgota la via administrativa, podrà interposar-se un recurs potestatiu de reposició davant aquest mateix òrgan, en el termini d'un mes a partir de l'endemà de la publicació de la present resolució, d'acord amb el que es preveu en els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, o bé en el termini de dos mesos un recurs contenciós administratiu davant el jutjat contenciós administratiu competent, de conformitat amb el que s'estableix en l'article 8, apartat 3, així com en l'article 46, apartat 1, ambdós de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sense perjudici que puga interposar-se qualsevol altre recurs que s'estime pertinent.



València, 13 de novembre de 2020.– El director general de LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació: Enric Nomdedéu i Biosca.







ANNEX I

Metodologia per a determinar la quantia de la subvenció



De conformitat amb el que s'estableix en l'article 4.5 de la convocatòria, la quantia de la subvenció a concedir es determinarà atenent les variables següents:

a) El pressupost establit en la convocatòria per a cadascun dels tipus de plans de formació establits en l'article 6.

S'hauran de tindre en compte els límits establits en l'article 8 de la convocatòria. A l'àmbit sindical li correspondrà la meitat d'aquest pressupost i a l'àmbit empresarial, l'altra meitat.

A més del pressupost assignat, es prendrà com a referència dins de cada àmbit (sindical i empresarial) el percentatge de representativitat que corresponga a cada sol·licitant i s'obtindrà així la quantia ajustada assignada a cada sol·licitud.

b) Valoració tècnica total del pla de formació, segons els criteris recollits en la convocatòria i els pesos definits en la metodologia de valoració tècnica.

c) El cost màxim subvencionable del pla.

Els resultats obtinguts després de la revisió de les sol·licituds i la seua documentació adjunta donaran lloc a la relació d'activitats formatives admeses.

La subvenció atorgada a cada sol·licitud no podrà ser superior al cost màxim subvencionable o a la subvenció sol·licitada en el cas que aquesta fora inferior.



PROCEDIMENT DE FINANÇAMENT

Una vegada que s'haja verificat el compliment dels requisits establits en la convocatòria i el pla de formació estiga valorat tècnicament, s'aplicarà el procediment de finançament.

1) El procediment per a determinar el finançament dels plans de formació de l'article 6.a i de l'article 6.b, és el següent:

1.1. Determinació de la quantia ajustada.

Es prendrà com a referència dins de cada àmbit (empresarial i sindical) el percentatge de representativitat que corresponga a cada sol·licitant i s'obtindrà així la quantia ajustada assignada a cada sol·licitud.

CAi = Ajuda admesa de l'expedient multiplicada pel percentatge de representativitat.

1.2. Determinació de la quantia corregida

La quantia ajustada assignada a cada sol·licitud, segons el que es disposa en l'apartat anterior, es posarà en relació amb la valoració tècnica (VT) i s'obtindrà la quantia corregida (CC) de cada pla de formació:



CCi = quantia ajustada multiplicada per la seua VTi

1.3. Determinació dels percentatges de finançament.

Per a cada bloc (sindical i empresarial, es posarà en relació la suma total de les quanties corregides amb els fons disponibles en aquest bloc i s'obtindrà d'aquesta manera el percentatge de finançament (PF):



PF= Fons disponibles / CCi

1.4. Determinació de la subvenció a atorgar

A continuació, s'aplicarà el percentatge de finançament a les respectives quanties corregides i s'obtindrà així la quantitat assignada a cada pla de formació:

Fi = quantitat assignada al pla = PF x CCi



Finalment,es compararà el cost màxim subvencionable del pla, segons el que es disposa en la lletra c) amb la quantitat sol·licitada, i actuarà la menor d'aquestes quantitats com a límit de la subvenció.





ANNEX II

Desenvolupament dels criteris de valoració tècnica i ponderació



La valoració de les sol·licituds es realitzarà d'acord amb els criteris següents:



1. REPRESENTATIVITAT DE LES ORGANIZACIONS SOL·LICITANTS



Representativitat de les organitzacions sol·licitants en el corresponent àmbit, que es distribuirà d'acord amb la representativitat certificada per la Direcció General de Treball.



Aquests 70 punts seran assignats a cada entitat sol·licitant a valorar en relació amb el seu percentatge de representativitat, i el màxim de 70 serà per a qui tinga una representativitat del 100 per cent i 0 punts per a un representativitat del 0 per cent.

Fins a 70 punts

2. PLANTEJAMENT GENERAL, DISSENY I CONTINGUT DEL PLA



2.1. COHERÈNCIA AMB ELS OBJECTIUS I RESULTATS ESPERATS:

2.1.1. Disseny del pla. Es valorarà que l'entitat aporte un estudi de les necessitats formatives detectades en la matèria objecte de subvenció i identifique el col·lectiu destinatari. Si aporta el resultat d'aqueix estudi: 10 punts.



2.1.2. Abast del pla. Es valorarà el nombre d'activitats formatives i persones participants previstes (la major de les puntuacions següents):

– L'entitat sol·licitant té previst realitzar d'1 a 5 activitats formatives que arriben fins a 100 participants: 4 punts.



– L'entitat sol·licitant té previst realitzar més de 5 activitats formatives que arriben a més de 100 participants: 10 punts.



(Per activitats formatives s'entenen accions formatives, jornades, tallers, seminaris

o similars)



2.2. METODOLOGIA DE DESENVOLUPAMENT

2.2.1 Modalitat d'impartició: es valorarà que les activitats formatives desenvolupades en modalitat presencial suposen almenys el 60 per cent de les activitats del pla de formació: 5 punts.



2.2.2. Es valorarà si l'entitat sol·licitant aporta un pla de seguiment i avaluació de les activitats formatives realitzades: 5 punts. Fins a 30 punts









ANNEX III

Mòduls econòmics



Els mòduls econòmics màxims (cost hora per participant) seran els que a continuació s'estableixen segons l'activitat a desenvolupar:





Activitat Modalitat Cost del mòdul

Accions formatives Presencial 15,60

Teleformació 9

Jornades, seminaris, trobades i cicles de conferències 28

Fòrums, tallers i panels 20

Mapa web