Ficha docv

Ficha docv









RESOLUCIÓ de 20 de novembre de 2020, de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, per la qual es convoquen, per a l'exercici 2021, subvencions del Programa per a la promoció de la investigació científica, el desenvolupament tecnològic i la innovació a la Comunitat Valenciana. [2020/9956]

(DOGV núm. 8959 de 24.11.2020) Ref. Base de dades 009504/2020




Mitjançant l'Ordre 19/2020, 1 d'octubre, de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions del Programa per a la promoció de la investigació científica, el desenvolupament tecnològic i la innovació (I+D+i) a la Comunitat Valenciana (DOGV 8919, 5 d'octubre), i es regula en el títol II les disposicions específiques per a la concessió i tramitació de les subvencions del:

1. Subprograma de recursos humans dedicats a activitats d'I+D+i



2. Subprograma per a la consolidació i l'enfortiment de projectes i grups d'I+D+i

3. Subprograma d'internacionalització de la investigació i de la divulgació de la ciència

4. Subprograma per a la promoció i la dinamització dels parcs científics

En virtut del que s'ha exposat i de conformitat amb l'article 160.4.b de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, resolc:



Primer. Objecte i condicions de la concessió de la subvenció

1. Convocar per a l'exercici 2021 les diferents subvencions dels subprogrames d'I+D+i que preveu l'Ordre 19/2020, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions del Programa per a la promoció de la investigació científica, el desenvolupament tecnològic i la innovació a la Comunitat Valenciana (bases reguladores en les referències posteriors a aquesta norma). Aquestes convocatòries figuren com a annexos d'aquesta resolució:

a) Subvencions per a la contractació de personal investigador predoctoral: annex I

b) Subvencions per a estades de contractats predoctorals en centres d'investigació fora de la Comunitat Valenciana: annex II

c) Subvencions del programa Santiago Grisolía: annex III

d) Subvencions per a la contractació de personal investigador en fase postdoctoral: annex IV

e) Subvencions per a donar suport a la contractació de personal investigador doctor de les ajudes Ramón y Cajal: annex V

f) Subvencions per a la contractació de personal de suport vinculat a un projecte de transferència tecnològica: annex VI

g) Subvencions per a estades de personal investigador doctor en empreses de la Comunitat Valenciana: annex VII

h) Subvencions per a estades de personal investigador doctor en centres d'investigació radicats fora de la Comunitat Valenciana: annex VIII

i) Subvencions a grups d'investigació emergents: annex IX

j) Subvencions per a grups d'investigació consolidats: annex X

k) Subvencions del programa Prometeu per a grups d'investigació d'excel·lència: annex XI

l) Subvencions per a la captació de projectes europeus o altres programes de caràcter internacional: annex XII

m) Subvencions per a l'organització i difusió de congressos, jornades i reunions científiques, tecnològiques, humanístiques o artístiques de caràcter internacional: annex XIII

n) Subvencions per a la promoció i dinamització dels parcs científics: annex XIV

2. Les condicions per a la sol·licitud, tramitació, resolució i notificació seran les que estableixen les bases reguladores referides.



Segon. Finançament i import de la convocatòria

1. Les subvencions que convoca la present resolució per a l'exercici 2021 es finançaran amb càrrec a la línia S4015000 del programa pressupostari 542.50 «Investigació, desenvolupament tecnològic i innovació» del pressupost de despeses de la Generalitat, amb un import estimat de 51.500.000,00 euros, condicionat a l'existència de crèdit adequat i suficient per a això en els pressupostos de la Generalitat per a l'any 2021. L'import global màxim per a l'exercici 2021 es farà públic per una resolució de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital.

2. El pagament anticipat del 100 per cent de l'import de les subvencions la convocatòria de les quals s'efectua per aquesta resolució es farà si la llei de pressupostos de la Generalitat o una altra norma ho estableixen així.

3. Per a la bestreta de les subvencions, les entitats beneficiàries hauran d'aportar com a garantia un aval bancari per import igual a la quantitat anticipada incrementada en un 1 %.

Queden exonerades d'aportar aquesta garantia les entitats que assenyala l'article 171.5 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, i en l'article 42.2 del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.



Tercer. Persones beneficiàries

Podran ser beneficiàries d'aquestes subvencions les persones físiques i jurídiques que preveuen les bases reguladores, sempre que complisquen els requisits fixats en aquestes i el que es dispose addicionalment en els annexos d'aquesta convocatòria.



Quart. Termini i presentació de sol·licituds i documentació

1. El termini per a presentar sol·licituds serà del 3 de desembre fins a les 13.00 hores, hora peninsular espanyola, del 23 de desembre de 2020.

2. Les persones o entitats que desitgen participar en cada convocatòria hauran d'emplenar el model oficial de sol·licitud que estarà disponible en la seu electrònica de la Generalitat Valenciana: https://sede.gva.es i en la pàgina web de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital: https://innova.gva.es

Per a emplenar la sol·licitud corresponent serà necessari identificar-se per qualsevol dels sistemes d'identificació o signatura electrònica admesos en la mateixa seu electrònica, excepte les persones físiques residents a l'estranger, que podran utilitzar qualsevol de les formes de presentació que determina l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre.

En el cas d'una persona física resident a l'estranger que no opte per utilitzar un sistema de signatura electrònica admés, després de l'enviament telemàtic, haurà d'imprimir els documents que genere automàticament l'aplicació telemàtica en què consignarà la signatura original i s'hauran de presentar en qualsevol dels llocs assenyalats en l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre. Els serveis de correus a l'estranger, públics o privats, no són registres vàlids, de conformitat amb l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre. En el cas que es presente la sol·licitud davant un d'aquests serveis, la data de registre d'aquesta serà quan es reba en un registre vàlid. No s'acceptaran les sol·licituds que presenten un registre que no siga d'entrada.

Les sol·licituds que no es presenten conforme al que es disposa en aquest apartat seran inadmeses, amb una resolució prèvia que caldrà dictar en els termes previstos en l'article 21 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre.

3. Es consideraran efectivament presentades les sol·licituds signades i registrades dins del termini, que incloguen tant el formulari com la resta dels documents determinats com a part integrant de la sol·licitud per a cada subvenció en l'annex corresponent.

4. La presentació de la sol·licitud comportarà l'autorització a l'òrgan gestor per a comprovar les dades d'identitat, domicili, residència i titulació segons el Decret 165/2010, de 8 d'octubre, del Consell, pel qual s'estableixen mesures de simplificació i de reducció de càrregues administratives en els procediments gestionats per l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic i recaptar els certificats que haja d'emetre l'Agència Estatal d'Administració Tributària, la Tresoreria General de la Seguretat Social i la Conselleria competent en matèria d'hisenda o tributs, que acrediten que la persona sol·licitant compleix les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social, en els termes que estableix l'article 22.4 del Reglament de la Llei general de subvencions, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol. No obstant això, els qui sol·liciten aquestes subvencions podran acreditar directament el compliment de les obligacions referides mitjançant l'aportació de les certificacions corresponents. Estan exonerades d'aquesta obligació les subvencions d'aquesta ordre destinades expressament a finançar estudis quan les perceben directament les persones individuals beneficiàries, així com les universitats públiques d'acord amb el que s'estableix en la disposició addicional cinquena 2 a de la Llei 4/2007, de 9 de febrer, de la Generalitat, de coordinació del Sistema Universitari Valencià.



5. En tot cas caldrà adjuntar una declaració responsable de no estar incurs en les prohibicions que preveu l'article 13 de la Llei 38/2003, general de subvencions.

A més, en el cas d'entitats privades, llevat que la documentació ja estiga en poder de l'administració actuant, hauran d'aportar una còpia dels estatuts o la documentació acreditativa de la constitució de l'entitat sol·licitant, i una còpia del document acreditatiu de la representació legal de la persona que dona conformitat a la sol·licitud en nom de l'entitat sol·licitant. D'altra banda, aquestes entitats hauran d'acreditar el compliment de la normativa sobre integració laboral de persones amb discapacitat o, si escau, l'exempció d'aquesta obligació, segons el que preveu l'article 7 de la Llei 11/2003, de 10 d'abril, sobre l'Estatut de les persones amb discapacitat.

6. En totes les convocatòries, excepte que alguna preveja una altra cosa, les sol·licituds hauran d'incloure la signatura de la persona que tinga la representació legal de l'entitat i de qui figure com a investigadora responsable del projecte, i podrà substituir-se la primera mitjançant la presentació pels centres d'investigació d'una relació de persones sol·licitants signada per aquest representant legal.



7. Només s'admetrà una sol·licitud per persona o investigador principal per a cadascuna de les subvencions que es convoquen mitjançant aquesta resolució, llevat que s'especifique una altra cosa. A més, en les subvencions del subprograma per a la consolidació i l'enfortiment de projectes i grups d'I+D+i, la mateixa persona investigadora no podrà formar part de més d'un grup d'investigació dels que sol·liciten aquestes ajudes en aquesta convocatòria.



Cinqué. Criteris de valoració, termini de resolució i notificació i recursos

1. Les sol·licituds s'hauran de tramitar de conformitat amb el que s'estableix en les bases reguladores, i la resolució i concessió d'aquestes s'efectuarà en règim de concurrència competitiva.

2. Les sol·licituds presentades es valoraran d'acord amb els criteris i el barem que per a cada una de les subvencions es determinen en el títol II de les bases reguladores.

3. En els casos en què fora necessari resoldre l'empat per haver obtingut la mateixa puntuació durant el procés d'avaluació, s'atendrà la major puntuació obtinguda en el criteri de valoració del projecte o l'activitat que calga desenvolupar amb l'ajuda sol·licitada en cadascuna de les subvencions, i per a les subvencions a grups d'investigació emergents i consolidats, a la major puntuació obtinguda en el criteri de la trajectòria investigadora dels membres del grup. Si persisteix l'empat, es resoldrà aplicant criteris d'equilibri de gènere. Si després d'això es mantinguera l'empat, es resoldrà aplicant el criteri que determine motivadament la comissió avaluadora.

En cas de ser necessària l'aplicació de criteris de gènere per a dirimir l'empat entre les sol·licituds, tindran prioritat les persones sol·licitants o investigadores principals el gènere de les quals es trobe menys representat en la seua àrea de coneixement. Per a això, es tindrà en compte el desequilibri de gènere que presenten les àrees temàtiques de la Subdivisió de Coordinació i Avaluació de l'Agència Estatal d'Investigació, de conformitat amb les dades disponibles procedents del Sistema Integrat d'Informació Universitària relatives al personal docent i investigador de la Comunitat Valenciana i que figuren en la taula I de l'annex XV d'aquesta convocatòria.

4. La resolució de les ajudes convocades i la notificació d'aquestes es farà conforme al que s'estableix en l'article 20 de les bases reguladores. La publicació tindrà lloc en la pàgina web de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital. El termini màxim per a resoldre les sol·licituds presentades i per a la concessió de les subvencions que s'estableixen en la present convocatòria serà de sis mesos a partir de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds. El còmput d'aquest termini s'interromprà durant el termini requerit per a l'esmena per l'interessat. Transcorregut aquest termini sense que haja recaigut cap resolució, es considerarà desestimada la sol·licitud de concessió d'ajuda, en els termes que preveu l'article 25 de l'LPAC.



5. Les resolucions dels procediments de concessió de les subvencions posen fi a la via administrativa. Contra aquestes l'interessat podrà optar entre interposar, potestativament, un recurs de reposició davant del mateix òrgan que les haja dictades, conforme als articles 112, 123 i 124 de l'LPAC, o bé impugnar-les directament davant de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en el termini de dos mesos comptats des de la notificació, i formular per a això el recurs contenciós administratiu corresponent a l'empara del que s'estableix en els articles 10.1, lletra a, i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa. En cap cas podrà simultaniejar-se la interposició de tots dos recursos.



Sisé. Protecció de dades personals

Les subvencions objecte de la convocatòria requereixen el tractament de dades personals de les persones sol·licitants de la subvenció, els representants i els tercers, en els termes següents:

a) Responsable del tractament: Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, amb seu a l'avinguda Claude Combaldie, s/n, 03008 Alacant; adreça electrònica de contacte:

protecciodedadesinnovacio@gva.es

b) Categoria i origen de les dades que cal tractar: dades personals identificatives, de contacte i de qualsevol altra naturalesa que es recullen a través de formularis, consulta a plataformes autonòmiques d'interoperabilitat (PAI) o a altres administracions públiques, en cas que no hi haja oposició a aquesta consulta, i la documentació que lliuren els sol·licitants i representants legals.

Si la documentació presentada conté dades de terceres persones, prèviament a la comunicació d'aquestes dades a la Conselleria, els sol·licitants i representants legals hauran d'informar-les del tractament de les seues dades per part de la Conselleria, en els termes previstos en aquest precepte.

c) Finalitats del tractament i base jurídica: amb base jurídica en el compliment d'una missió realitzada en interés públic, l'exercici de poders públics i en el compliment de les obligacions legals segons les bases reguladores d'aquesta convocatòria i altres normes aplicables, incloent-hi les que regulen el tràmit electrònic, les dades personals es tractaran per a tramitar i gestionar la subvenció. En compliment dels principis de publicitat i transparència, les subvencions concedides es publicaran, segons corresponga, en el web de la Conselleria a l'efecte de notificació, en el Portal de transparència de la Generalitat Valenciana i en el Sistema Nacional de Publicitat de Subvencions, amb la indicació, segons cada cas, de la convocatòria, el programa i crèdit pressupostari al qual s'imputen, el beneficiari, la quantitat concedida i l'objectiu o la finalitat de la subvenció.

d) Destinataris de les dades: les dades personals podran comunicar-se tant a la PAI, per a comprovar les dades de sol·licitants o situacions socioeconòmiques previstes per a la baremació, com a altres administracions i institucions públiques, entre les quals hi ha, sense caràcter limitador, òrgans de caràcter autonòmic, local, estatal i de la UE, òrgans judicials i Ministeri Fiscal, el Tribunal de Comptes, les Corts Valencianes, la Sindicatura de Comptes, la IGAE, el Defensor del Poble, el Síndic de Greuges, l'Agència Valenciana Antifrau, el delegat de Protecció de Dades i altres tercers subjectes de dret privat amb interés legítim i/o dret d'accés en el procediment.

e) Totes les dades sol·licitades a través del formulari de sol·licitud, així com la documentació vinculada, són necessàries per a poder tramitar la sol·licitud. La falta de comunicació d'aquestes dades a la Conselleria comportarà les conseqüències que preveu l'ordenament jurídic.

f) Termini de conservació de dades: les dades personals es conservaran durant el temps necessari per a complir la finalitat per a la qual s'hagen recollit i pels terminis que estableixen les normes vigents per a complir obligacions i responsabilitats legals, i se suprimiran d'acord amb el que es preveu en la normativa d'arxius i documentació.

g) Drets: la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació en el tractament, portabilitat i no ser objecte d'una decisió basada únicament en el tractament automatitzat, a través de les vies següents:

– Tràmit electrònic que es pot consultar en la pàgina web de la Conselleria, en l'apartat http://innova.gva.es/es/proteccio-de-dades

– Enviant la petició a qualsevol de les adreces postals següents:



· Avinguda Claude Combaldie, s/n, 03008 Alacant.

· Avinguda de Campanar, 32, 46015 València.

– De manera presencial a través del Registre de la Conselleria situat en les direccions anteriors.

L'exercici dels drets requereix la identificació inequívoca de la persona interessada o del seu representant.

h) Dret a reclamar davant de l'Autoritat de Control: la persona interessada pot presentar una reclamació davant de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (www.aepd.es) si considera que no s'han atés els seus drets o s'ha vulnerat el tractament de les seues dades personals. Prèviament, pot contactar amb el delegat o delegada de Protecció de Dades de la Generalitat Valenciana a través de dpd@gva.es o dirigir-se al passeig de l'Albereda, 16, 46010 València.



Seté. Obligacions de transparència per a les entitats privades que reben subvencions a l'empara de la convocatòria

En compliment de l'article 3 de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, de l'article 3 de la Llei 2/2015, de 2 d'abril, de transparència, bon govern i participació ciutadana de la Comunitat Valenciana i de l'article 18 de la Llei general de subvencions, les entitats beneficiàries d'una subvenció hauran de complir les següents obligacions de transparència:



1. En el cas d'entitats que perceben durant el període d'un any ajudes o subvencions públiques en una quantia superior a 100.000 euros o quan, almenys, el 40 % del total dels seus ingressos anuals tinguen caràcter d'ajuda o subvenció pública, sempre que arriben com a mínim a la quantitat de 5.000 euros, hauran de complir les obligacions de publicitat activa que recull el capítol II del títol I de la Llei 19/2013, de 9 de desembre. En particular, hauran de publicar en els termes previstos en els principis generals de l'article 5 d'aquesta llei, la informació institucional i organitzativa de l'article 6 i l'econòmica i pressupostària de l'article 8 d'aquesta.

2. En el cas d'entitats que perceben, durant el període d'un any, ajudes o subvencions, de l'Administració autonòmica o de qualsevol altra entitat que enumera l'article 2 de la Llei 2/2015, de 2 d'abril, per un import superior a 10.000 euros, hauran de donar la publicitat adequada a aquesta, i indicar almenys l'entitat pública concedent, l'import rebut i el programa, l'activitat, la inversió o l'actuació subvencionada. La difusió d'aquesta informació s'ha de fer preferentment a través de les pàgines web corresponents. En cas que no disposen de pàgina web on fer aquesta publicitat, podran complir aquesta obligació a través del portal que pose a la seua disposició l'òrgan concedent. Per a això, durant el període de justificació de l'ajuda concedida hauran de comunicar-ho a l'entitat concedent perquè li done publicitat en el web corresponent.



3. Sense perjudici de les obligacions que preveuen els apartats anteriors, tots els beneficiaris de la subvenció hauran de donar la publicitat adequada del caràcter públic del finançament de programes, activitats, inversions o actuacions de qualsevol tipus que siguen objecte de subvenció, incloent-hi el logotip de la Generalitat Valenciana en mitjans de difusió com ara cartells, materials impresos, mitjans electrònics o audiovisuals i en qualsevol altre mitjà de publicitat que es faça de l'activitat subvencionada.



Huité. Entrada en vigor

Aquesta resolució entrarà en vigor l'endemà de publicar-se en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

De conformitat amb el que s'estableix en els articles 112, 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, contra aquesta resolució, que posa fi a la via administrativa, s'hi podrà recórrer potestativament en reposició o bé caldrà plantejar directament un recurs contenciós administratiu, en els terminis i davant dels òrgans que s'indiquen a continuació:

a) El recurs de reposició haurà d'interposar-se davant de l'òrgan que haja dictat l'acte en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució.

b) El recurs contenciós administratiu haurà de plantejar-se davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució.



Alacant, 20 de novembre de 2020.– La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital: Carolina Pascual Villalobos.







ANNEX I

Subvencions per a la contractació de personal investigador predoctoral (ACIF)



Primer. Objecte i característiques de la subvenció

1. L'objecte de la present convocatòria és la concessió de subvencions per a afavorir la formació investigadora en programes de doctorat per a aconseguir el títol de doctor/a mitjançant la contractació, pels centres d'investigació, de personal investigador predoctoral en formació, i la regulació específica s'estableix en els articles 25 al 33 de l'Ordre de bases.

Al seu torn, les subvencions tenen per objecte finançar un període d'orientació postdoctoral (d'ara en avant, POP) d'un any de duració dels contractats predoctorals que obtinguen el títol de doctor, amb antelació a l'inici de l'últim any.

Aquesta actuació és susceptible de ser cofinançada per la Unió Europea a través del Programa operatiu del Fons Social Europeu (FSE).

2. La duració màxima de les subvencions serà de quatre anys. La data d'inici dels contractes de personal investigador predoctoral estarà determinada en la resolució de concessió. A més de pel transcurs de la duració màxima de la subvenció, aquests contractes finalitzaran en la data en què tinga lloc l'acte de defensa i aprovació de la tesi doctoral. De la duració màxima del contracte es descomptaran els períodes en què s'haja gaudit d'altres beques o subvencions amb la mateixa finalitat.



3. La subvenció anual per a cadascun dels contractes predoctorals serà de 22.192,80 euros per als tres primers anys i de 27.300 euros per al quart, i es destinarà obligatòriament a finançar el salari i la quota empresarial de la Seguretat Social dels investigadors contractats durant cadascun dels anys, considerats independentment. La retribució salarial mínima que hauran de rebre els investigadors en formació durant aquest període, que s'haurà d'indicar en cada contracte, s'ajustarà al que s'estableix en l'article 7 del Reial decret 103/2019, d'1 de març, pel qual s'aprova l'Estatut del personal investigador predoctoral en formació.





Segon. Entitats beneficiàries i requisits de les persones sol·licitants



1. Les entitats beneficiàries d'aquestes subvencions seran els centres d'investigació de la Comunitat Valenciana.

2. Podran ser sol·licitants totes les persones que, en finalitzar el termini de presentació de sol·licituds que estableix aquesta convocatòria, reunisquen tots aquests requisits:

a) Ser nacional d'un estat membre de la Unió Europea o ser estranger amb autorització o permís de residència o d'estada per estudis a Espanya, si escau.

b) Haver obtingut un títol expedit per una universitat espanyola o estrangera, de llicenciatura, arquitectura, enginyeria, grau, arquitectura tècnica, enginyeria tècnica o diplomatura, posteriorment a l'1 de gener de 2016 i estar admés en un programa de doctorat d'una universitat de la Comunitat Valenciana, o estar en possessió d'un dels títols esmentats i del títol de màster, o haver fet la matrícula en un màster universitari oficial que done accés a un programa de doctorat. En el cas de títols homologats, es tindrà en compte la data d'obtenció del títol, no la data d'homologació.

En el cas de les persones que hagen gaudit de permisos derivats de maternitat o paternitat conformement a les situacions protegides que es recullen en el règim general de la Seguretat Social o per l'atenció a persones en situació de dependència —conformement al que es disposa en la Llei 39/2006, de 14 de desembre—, o per una situació d'incapacitat temporal derivada d'una malaltia greu o una situació derivada de violència de gènere, s'ampliarà un any per cada permís de maternitat o paternitat o per una situació de les esmentades, tinguts posteriorment a l'1 de gener de 2016.

Per a les persones que s'hagen dedicat a l'atenció i cura de fills menors de sis anys per un període de temps no inferior a un any, en els quatre anys anteriors a l'obtenció del títol, la data de finalització d'estudis s'estendrà fins a l'1 de gener de 2013.

c) Acreditar una nota mitjana mínima ponderada en l'expedient acadèmic de grau, llicenciat, arquitecte, enginyer, arquitecte tècnic, enginyer tècnic o diplomat, que per branca de coneixement serà la següent:



– Ciències Socials i Jurídiques: 8,00

– Enginyeria i Arquitectura: 7,53

– Arts i Humanitats: 8,17

– Ciències de la Salut: 8,00

– Ciències: 7,98

En el cas d'estudis cursats en sistemes universitaris estrangers, l'equivalència de notes es pot obtindre en http://www.mecd.gob.es/mecd/servicios-al-ciudadano-mecd/catalogue/general/educacion/203615/fitxa.html. En tot cas, la nota mitjana s'haurà de calcular amb, almenys, 240 crèdits.

Cada titulació formarà part de la branca de coneixement en què estiga autoritzada en la universitat respectiva on s'hagen cursat els estudis.



d) No estar en possessió del títol de doctor o doctora anteriorment a la data d'inici del gaudi de l'ajuda.

e) No podran ser sol·licitants ni accedir a la contractació subvencionada els qui hagen gaudit anteriorment d'una ajuda predoctoral per un període de temps superior a 12 mesos.

3. Les persones sol·licitants que resulten selecciones hauran d'estar admeses en un programa de doctorat d'una universitat de la Comunitat Valenciana en el moment de la contractació.



Tercer. Presentació de sol·licituds

1. Les sol·licituds s'hauran de presentar d'acord amb el que es disposa en l'apartat quart de la present resolució.

2. La sol·licitud haurà d'anar acompanyada d'aquesta documentació:

a) Una còpia del títol de llicenciat, arquitecte, enginyer, grau, arquitecte tècnic, enginyer tècnic o diplomat. En el cas de titulacions estrangeres, una traducció jurada del títol.

b) Un certificat de l'expedient acadèmic de la titulació de llicenciat, arquitecte, enginyer, grau, arquitecte tècnic, enginyer tècnic o diplomat, emés per la secretaria del centre en què consten totes les assignatures superades amb els crèdits, les qualificacions obtingudes i la nota mitjana d'aquest en base 10.

Si s'ha arribat a aquesta titulació a través de més d'un títol consecutiu de nivell diferent, s'ha de presentar l'expedient acadèmic de cada una de les titulacions.

En el cas de certificacions acadèmiques estrangeres, hauran d'adjuntar el document d'equivalència de notes corresponent i la traducció jurada de la certificació acadèmica.

c) El currículum de la persona sol·licitant.

d) Una memòria descriptiva del projecte d'investigació que es pretén dur a terme.

e) La matrícula en el programa de doctorat o un certificat de l'Escola de Doctorat en què conste la seua admissió en un programa de doctorat o matrícula del màster o títol de màster.

f) Una autorització o un permís de residència, o d'estada per estudis a Espanya, si escau.

g) L'historial cientificotècnic del grup d'investigació del qual forma part el director de la tesi i en el qual s'integrarà el candidat.

h) En el cas de persones que s'acullen al supòsit d'atenció i cura de fills menors de sis anys en els quatre anteriors a l'obtenció del títol, hauran d'aportar una fotocòpia del llibre de família i el certificat de la vida laboral emés per la Seguretat Social.

i) Una fotocòpia del permís concedit en el cas d'acollir-se a algun dels casos que preveu el punt 2.b de l'apartat segon.

3. A l'efecte del que es disposa en l'article 14.3 de l'Ordre de bases, la memòria descriptiva del projecte d'investigació i el currículum de la persona sol·licitant, es consideren part integrant i contingut mínim de la sol·licitud, per la qual cosa l'absència o falta de contingut en aquests documents determinarà la inadmissió d'aquesta, amb una resolució prèvia que s'haurà de dictar en els termes que preveu l'article 21 de la Llei del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

4. El centre beneficiari haurà de comprovar que la persona sol·licitant i la documentació presentada s'ajusten als requisits que estableix aquesta convocatòria. Les sol·licituds hauran de tindre la signatura de la persona sol·licitant, de la persona directora de tesi, i, si escau, de la persona o les persones codirectores, i la conformitat del centre d'investigació. Per a aquesta última conformitat, els centres d'investigació podran presentar una relació de les persones sol·licitants signada per qui exercisca la representació legal de l'entitat en matèria d'investigació.

5. Cap persona podrà figurar com a directora o codirectora de tesi en més d'una sol·licitud.

6. No s'admetran a tràmit les sol·licituds d'aquesta subvenció presentades per persones investigadores que hagen sigut adjudicatàries d'una subvenció per a la contractació de personal investigador de caràcter predoctoral en 2020, convocada per la Resolució de 3 de juliol de 2019, de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital.



Quart. Criteris de valoració de les sol·licituds

Les sol·licituds s'avaluaran segons els criteris i barems següents:



a) Expedient acadèmic de la persona sol·licitant (40 %).

b) Avaluació del currículum de la persona sol·licitant (20 %): altres títols universitaris oficials, estades en altres centres universitaris, coneixements acreditats d'idiomes, Premi Extraordinari Fi de Carrera o de Fi de Màster o altres premis obtinguts en convocatòries competitives, altres mèrits d'experiència docent universitària o d'activitat investigadora (publicacions, participació en congressos, cursos i esdeveniments de difusió científica), participació en projectes d'investigació mitjançant una beca o un contracte associats a projectes.

c) Mèrits de grup d'investigació del qual forma part el director de la tesi i en el qual s'integrarà el candidat, obtinguts en els últims cinc anys (20 %): publicacions del grup, projecció internacional, tesis doctorals dirigides pels membres del grup, projecció dels doctors formats en el grup (lloc de treball actual i publicacions derivades de les seues tesis), contractes d'investigació de rellevància especial, patents i finançament.



d) Avaluació de la memòria descriptiva del projecte d'investigació (20 %):

1. Fins a 15 punts: qualitat cientificotècnica, rellevància i viabilitat del projecte i metodologia, disseny de la investigació i pla de treball.



2. Fins a 5 punts: vinculació del projecte a les línies d'investigació del grup.



Cinqué. Resolució provisional

1. D'acord amb el que es disposa en l'article 19.2 de l'Ordre de bases, es publicarà una resolució amb la relació provisional de persones candidates seleccionades per a la concessió d'ajudes. En aquest cas, la comissió avaluadora elevarà una relació prioritzada de les persones seleccionades per àrees de coneixement amb la indicació dels resultats d'avaluació, així com les condicions de concessió i, si escau, la llista de reserva, ordenada d'acord amb la puntuació per àrees de coneixement, per a substituir els possibles desistiments.

2. La resolució amb la relació provisional es notificarà, segons el que s'estableix en l'article 16.4 de l'Ordre de bases, perquè en el termini de deu dies des de la publicació les persones proposades manifesten l'acceptació. La falta de presentació d'aquesta documentació en el termini establit s'entendrà com a desistiment de la sol·licitud.

3. Els desistiments i les renúncies que es produïsquen en aquest termini se substituiran per les persones de la llista de reserva, per l'ordre en què figuren en la seua àrea de coneixement, les quals hauran d'aportar la documentació que s'estableix en l'apartat anterior en el termini de deu dies des de la notificació.



Sisé. Transició de l'etapa predoctoral al període d'orientació postdoctoral (POP)

Si l'investigador en formació defensara i aprovara la tesi doctoral anteriorment a l'inici de l'últim any de l'ajuda, l'entitat beneficiària haurà de comunicar aquesta circumstància a l'òrgan concedent i, si escau, formalitzarà el contracte de doctor corresponent, que haurà de presentar a l'òrgan concedent dins d'un termini de 20 dies hàbils a comptar des de l'endemà de la defensa i l'aprovació de la tesi de l'investigador corresponent.

La subvenció anual que es destinarà a finançar el salari i la quota patronal de la Seguretat Social de les persones que facen el POP serà de 28.800 euros, i la retribució salarial mínima que hauran de rebre els investigadors durant aquest període, que caldrà indicar en cada contracte, serà de 21.760 euros bruts anuals.

Els contractes per al POP hauran de ser a temps complet i tindre una duració màxima d'un any.



Seté. Obligacions de les persones beneficiàries

1. Són obligacions del centre d'investigació:

a) Formalitzar un contracte laboral d'acord amb l'article 21 de la Llei 14/2011, d'1 de juny, de la ciència, la tecnologia i la innovació i el Reial decret 103/2019, pel qual aprova l'Estatut del personal investigador predoctoral, i remetre'n una còpia a l'òrgan instructor. En el contracte s'haurà d'esmentar, si escau, el cofinançament pel Fons Social Europeu, i hi haurà de figurar l'emblema de la Unió Europea i el lema del fons esmentat.

b) Comunicar a l'òrgan instructor les renúncies, les interrupcions i altres incidències dels contractes finançats, en el termini màxim d'un mes des de la data en què es produïsquen. Així mateix, rescindir el contracte de personal investigador predoctoral l'endemà de la lectura i defensa de la tesi doctoral, i caldrà comunicar aquesta circumstància a l'òrgan instructor en el termini màxim d'un mes.

c) Proporcionar al personal contractat el suport necessari i facilitar-li la utilització dels mitjans, instruments o equips que calguen per al desenvolupament normal de la seua activitat.

d) Donar suport a la formació del personal contractat, de manera que es facilite qualsevol activitat que calga per a aconseguir-ne la millor formació o orientació professional i d'ocupació, així com fer estades breus en centres d'investigació, assistència i participació en congressos i altres activitats relacionades amb la seua investigació.

e) Vigilar que el personal investigador contractat desenvolupe amb aprofitament l'activitat investigadora, per a la qual cosa s'ha d'ajustar a les normes de treball i disposicions reglamentàries del centre on es duga a terme.

f) Vetlar perquè el personal investigador contractat es quede en el centre d'aplicació del contracte, i amb la mateixa direcció de tesi o projecte. Qualsevol alteració o incidència que afecte les condicions sota les quals s'haja concedit la subvenció l'haurà de comunicar i, si escau, autoritzar l'òrgan concedent, i necessitarà la conformitat dels centres i del personal investigador implicats.

g) Designar la persona que farà les funcions de direcció de la tesi i que serà la responsable de supervisar el treball del personal investigador contractat, així com d'emetre els informes anuals o finals del contracte, o sobre qualsevol possible incidència que sorgisca durant el període de duració del contracte.

h) Fer pública la circumstància d'haver rebut finançament de la Generalitat i, si escau, del Fons Social Europeu, i en aquest cas figurarà així mateix l'emblema de la Unió Europea i el lema del Fons Social Europeu, en les publicacions, ponències, participacions en congressos i altres activitats de difusió científica durant el període de gaudi de la subvenció.

i) En el cas que s'extingisca el contracte, l'entitat beneficiària de la subvenció haurà de reintegrar la part proporcional d'aquesta subvenció corresponent al temps de contracte no gaudit per la persona investigadora contractada, sense perjudici que s'acorde la substitució en els termes que establisca la resolució de concessió de la present convocatòria.



j) Si escau, formalitzar un contracte de doctor per al POP d'un any de duració i remetre'n una còpia a l'òrgan concedent.

2. Són obligacions del personal contractat:

a) Incorporar-se al centre d'investigació en la data que establisca la resolució de concessió.

b) Ajustar-se a les normes de funcionament del centre.

c) Sol·licitar una autorització al centre d'adscripció per a qualsevol absència temporal.

d) Comunicar qualsevol incidència al seu centre d'adscripció perquè, si escau, es comunique a l'òrgan instructor.

e) En cas de renúncia al contracte, l'haurà de comunicar al seu centre amb quinze dies d'antelació.

f) Presentar la documentació que requerisca l'òrgan instructor o el centre d'adscripció en relació amb el gaudi de la subvenció.



g) Fer pública la circumstància d'haver rebut finançament de la Generalitat i, si escau, del Fons Social Europeu en les publicacions, ponències, participacions en congressos i altres activitats de difusió científica durant el període de gaudi de la subvenció.



Huité. Justificació i seguiment científic de les subvencions

1. La justificació de les ajudes es farà d'acord amb el que estableix l'article 22 de les bases reguladores.

2. A més, en el mes de novembre de cada any, la persona investigadora contractada haurà de remetre a l'òrgan concedent, a través dels centres beneficiaris de la subvenció, una memòria detallada de la labor executada, així com qualsevol altra activitat desenvolupada i les tasques que calga dur a terme durant l'any següent de contracte. Aquest document haurà d'anar acompanyat d'un informe de la persona o les persones directores de tesis sobre els resultats.

3. Si com a conseqüència del seguiment assenyalat, o en el transcurs de la vigència de la subvenció, hi haguera una valoració negativa del rendiment de la persona investigadora contractada, amb l'expedient corresponent previ i l'audiència a la persona interessada, que determine l'incompliment de les condicions imposades amb motiu de la concessió i de conformitat amb el que s'estableix en l'article 17.3.n de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, aquesta es deixarà sense efecte i es reduirà l'import de la subvenció en la quantia corresponent als anys següents. Si prèviament a la qualificació negativa de l'activitat investigadora s'ha abonat la quantia corresponent a un any de contracte, pertocarà reintegrar-la des de la data en què es produïsca la resolució de la revocació de l'ajuda.

4. Una vegada finalitzat el contracte, incloent-hi la renúncia a aquest, la persona investigadora contractada, mitjançant el seu centre d'adscripció, haurà de remetre a l'òrgan instructor, en el termini d'un mes, un resum explicatiu de la labor executada i un informe del director o directora de tesi sobre els resultats obtinguts i el grau de formació adquirit.

5. La persona investigadora contractada haurà de comunicar a l'òrgan instructor, a través del seu centre, la lectura i defensa de la tesi doctoral en el termini d'un mes des que es produïsca, per a la qual cosa haurà de presentar en aquest termini una còpia del resguard de la sol·licitud del títol de doctor.



Nové. Incompatibilitats

Aquesta subvenció és incompatible amb qualsevol altra subvenció, beca o contracte de naturalesa anàloga, excepte les subvencions per a estades predoctorals en el context del projecte d'investigació objecte de la tesi doctoral. També serà incompatible amb qualsevol altra percepció econòmica quan la normativa que la regule així ho establisca. Per a la resta d'incompatibilitats, caldrà ajustar-se al que dicten les normes del centre d'investigació a aquest efecte.





ANNEX II

Subvencions per a estades de contractats predoctorals en centres d'investigació fora de la Comunitat Valenciana (BEFPI)



Primer. Objecte i característiques de la subvenció

1. L'objecte de la present convocatòria és la concessió de subvencions per a finançar estades del personal investigador de caràcter predoctoral en centres d'investigació de fora de la Comunitat Valenciana i que tinguen com a objectiu adquirir noves tècniques, l'accés a instal·lacions científiques, la consulta de fons bibliogràfics o documentals o altres activitats significatives en el context del projecte de tesi de la persona beneficiària, i que contribuïsquen a la seua formació científica i tècnica, i la regulació específica de la qual es detalla en els articles 34 al 39 de l'Ordre de bases.

Aquesta actuació és susceptible de ser cofinançada per la Unió Europea a través del Programa operatiu del Fons Social Europeu (FSE).

2. La subvenció comprendrà dos conceptes:

a) Ajuda destinada a despeses d'allotjament i manutenció durant el període de l'estada en funció del país de destinació de conformitat amb la taula II de l'annex XV.

b) Ajuda per al viatge, destinada a les despeses de locomoció al centre de destinació, de:

– 300 euros quan el lloc de destinació es trobe a Espanya;

– 600 euros quan el lloc de destinació es trobe a Europa;

– 1.000 euros quan el lloc de destinació siga un país de la resta del món.

3. El període de l'estada haurà d'estar comprés entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2021.

4. L'estada haurà de tindre lloc en un únic centre d'investigació, radicat fora de la Comunitat Valenciana, i tindre una duració ininterrompuda mínima de 3 mesos i màxima de 9 mesos, excepte en els casos següents:

a) Les estades en centres d'investigació radicats a Espanya hauran de ser com a màxim de 3 mesos.

b) Quan l'objecte de l'estada siga exclusivament la consulta bibliogràfica o documental, la duració no podrà excedir un mes.

5. No es podrà modificar el centre de destinació que conste en la sol·licitud una vegada concedida la subvenció, excepte per causes de força major degudament justificades.

6. La realització de l'estada per un període de temps inferior al que preveu la resolució de concessió de la subvenció haurà d'estar justificada i suposarà l'obligació de reintegrar la part de la quantia percebuda proporcional al període no gaudit de l'estada.



Segon. Requisits de les persones sol·licitants

Podran ser sol·licitants totes les persones que, en finalitzar el termini de presentació de sol·licituds, reunisquen la totalitat d'aquests requisits:

1. Ser personal investigador predoctoral amb un contracte finançat amb càrrec a una subvenció per a fer una tesi doctoral, de les que preveu aquesta convocatòria, o per una de les subvencions que preveu el Programa per al suport a persones investigadores amb talent-Pla GenT, sempre que aquesta no preveja com a concepte subvencionable la realització d'estades.

2. No podran sol·licitar aquestes subvencions les persones que n'hagen sigut beneficiàries en convocatòries anteriors per un període acumulat total de 12 mesos en l'etapa predoctoral.



Tercer. Sol·licituds

1. Les sol·licituds s'hauran de presentar en els termes que estableix l'apartat quart d'aquesta resolució.

2. A la sol·licitud caldrà adjuntar la documentació següent:

a) Una memòria del treball d'investigació que haurà de desenvolupar la persona sol·licitant, en la qual es justifique l'oportunitat de l'estada, el pla de treball, la duració i el centre receptor en què es durà a terme.

b) El currículum de la persona sol·licitant.

c) El document d'acceptació de l'estada, pel període sol·licitat, del centre de destinació.

d) L'historial cientificotècnic de grup i de la persona investigadora d'acollida del centre receptor.

e) La conformitat del director de tesi.

3. A l'efecte del que es disposa en l'article 14.3 de l'Ordre de bases, la memòria del treball d'investigació que calga desenvolupar i el currículum de la persona sol·licitant es consideren part integrant i contingut mínim de la sol·licitud, per la qual cosa l'absència o falta de contingut en aquests documents determinarà la inadmissió d'aquesta, amb una resolució prèvia que caldrà dictar en els termes que preveu l'article 21 de la Llei del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

4. El centre beneficiari comprovarà que la persona sol·licitant i la documentació presentada s'ajusten als requisits que estableix aquesta convocatòria. Les sol·licituds hauran de contindre, a més, la signatura de la persona directora de tesi, i, si escau, la persona o persones codirectores, i la conformitat del centre d'investigació. Per a aquesta conformitat, els centres d'investigació podran presentar una relació de les persones sol·licitants signada per qui exercisca la representació legal de l'entitat en matèria d'investigació.

Quart. Criteris de valoració

Les sol·licituds s'avaluaran segons els criteris i barems següents:



a) El currículum de la persona sol·licitant (50 %).

1. Fins a 35 punts: publicacions, participació en congressos, cursos i esdeveniments de difusió científica.

2. Fins a 15 punts: títols universitaris oficials, estades en altres centres universitaris, coneixements acreditats d'idiomes, premis extraordinaris de fi de carrera o de màster i altres premis obtinguts en convocatòries competitives.

b) Interés cientificotècnic i repercussions de l'estada proposada en el treball d'investigació (30 %).

1. Fins a 20 punts: qualitat cientificotècnica, rellevància i viabilitat del projecte i repercussió de l'estada en el projecte de tesi.

2. Fins a 10 punts: metodologia, disseny de la investigació i pla de treball, en relació amb el període de l'estada.

c) Qualitat del centre receptor (20 %).

1. Fins a 10 punts: qualitat del centre receptor en relació amb l'àrea científica del projecte segons els rànquings més prestigiosos a aquest efecte.

2. Fins a 10 punts: historial cientificotècnic de l'investigador i grup d'acolliment.



Cinqué. Període de l'estada

El període de l'estada subvencionada haurà d'estar comprés entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2021.



Sisé. Acceptació de l'ajuda

Les persones beneficiàries que accepten l'ajuda hauran de remetre, en el termini de deu dies des de la publicació de la resolució de concessió, el document de domiciliació bancària amb signatura original. La no-presentació d'aquest document en aquest termini s'entendrà com a renúncia a la subvenció.



Seté. Obligacions de les persones beneficiàries

1. Les persones beneficiàries estaran obligades davant de l'òrgan instructor a:

a) Remetre, mitjançant un correu electrònic a l'adreça pcuni_fse@gva.es, una còpia escanejada del document que acredite la seua incorporació a la universitat o el centre d'investigació de destinació dins del termini d'un mes des de la incorporació a aquest. En cas de no comunicar la incorporació en el termini esmentat, s'entendrà que renuncia a la subvenció concedida.

b) Ajustar la seua actuació a les normes del centre d'investigació al qual s'incorpore i exercir l'activitat en règim de dedicació exclusiva.



c) Notificar expressament qualsevol canvi en les condicions de l'estada subvencionada, i, prèviament a aquesta, a l'òrgan instructor. L'incompliment d'aquesta notificació podrà donar lloc a la modificació de la resolució de concessió.

d) Comptar amb una assegurança d'accidents i una assegurança de responsabilitat civil, i quan es tracte de països sense concert amb la Seguretat Social espanyola o quan les cobertures d'aquest concert siguen insuficients, una assegurança d'assistència mèdica per al país de destinació, durant el període total de l'estada, que haurà de finançar l'entitat a la qual estiguen adscrites.

e) Presentar en el termini d'un mes des de la finalització de l'estada els documents següents amb signatures originals:

– Un informe del treball executat que continga els resultats que s'han obtingut i en el qual es faça constar la conformitat de la persona investigadora responsable en el centre de destinació.

– Un certificat de l'estada, emés per la persona responsable del centre de destinació, en el qual consten la data d'inici i de finalització de l'estada.

Aquests documents s'hauran d'enviar també escanejats a l'adreça de correu electrònic pcuni_fse@gva.es

f) Fer pública la circumstància d'haver rebut finançament de la Generalitat i, si escau, del Fons Social Europeu en les publicacions, les ponències, la participació en congressos i altres activitats de difusió científica durant el període de gaudi de la subvenció.

2. La persona beneficiària haurà de mantindre la condició i els requisits de contractada predoctoral durant tot el període de l'estada.

Huité. Incompatibilitats

Aquestes subvencions són compatibles amb el contracte per a fer la tesi doctoral finançat per la Generalitat i incompatibles amb qualsevol altra subvenció obtinguda per a la mateixa finalitat.





ANNEX III

Subvencions del programa Santiago Grisolía

(GRISOLÍA)



Primer. Objecte i característiques de la subvenció

1. L'objecte de la present convocatòria és la contractació pels centres d'investigació de personal investigador predoctoral que haja obtingut una titulació universitària de llicenciatura, arquitectura, enginyeria, grau, arquitectura tècnica, enginyeria tècnica o diplomatura, o l'equivalent al seu país, expedida per una universitat o institució no pertanyent a la Unió Europea, i la seua regulació específica es detalla en els articles 40 al 47 de l'Ordre de bases.

Al seu torn, les subvencions tenen per objecte finançar un període d'orientació postdoctoral (d'ara en avant, POP) d'un any de duració, dels contractats predoctorals que obtinguen el títol de doctor, anteriorment a l'inici de l'últim any.

2. La duració de les subvencions serà com a màxim de quatre anys. La data d'inici dels contractes predoctorals estarà determinada en la resolució de concessió. A més de pel transcurs de la duració màxima de la subvenció, aquests contractes finalitzaran en la data en què tinga lloc l'acte de defensa i aprovació de la tesi doctoral. De la duració màxima del contracte, es descomptaran els períodes en què s'haja gaudit d'altres subvencions amb la mateixa finalitat.

3. L'òrgan concedent podrà autoritzar l'ajornament de la incorporació de la persona investigadora que calga contractar, si així se sol·licita i està justificat per problemes sorgits en la tramitació de la seua incorporació al país de destinació, amb la conformitat de la persona investigadora responsable i de qui exercisca la representació legal de l'entitat en matèria d'investigació, per un període no superior a tres mesos des de la data indicada per a incorporar-la en la resolució de concessió. El període ajornat no es podrà recuperar.

4. La subvenció anual per a cadascun dels contractes predoctorals serà de 22.192,80 euros per als tres primers anys, i de 27.300 euros per al quart, i es destinarà obligatòriament a finançar el salari i la quota empresarial de la Seguretat Social dels investigadors contractats durant cadascun dels anys, considerats independentment. La retribució salarial mínima que hauran de rebre els investigadors en formació durant aquest període, que s'haurà d'indicar en cada contracte, s'ajustarà al que s'estableix en l'article 7 del Reial decret 103/2019, d'1 de març, pel qual s'aprova l'Estatut del personal investigador predoctoral en formació.



5. L'ajuda inclou una dotació addicional de 1.600 euros en el primer any, destinada a les despeses de viatge i d'establiment a la Comunitat Valenciana de la persona contractada, a càrrec de l'organisme d'investigació al qual s'adscriga.



Segon. Entitats beneficiàries, persones sol·licitants i personal que cal contractar

1. Les entitats beneficiàries d'aquestes subvencions seran els centres d'investigació de la Comunitat Valenciana.

2. Podrà sol·licitar la subvenció la persona investigadora que dirigirà la tesi doctoral sempre que reunisca els requisits següents:

a) Formar part d'un grup d'investigació que compte amb un projecte d'investigació vigent, finançat per programes estatals d'R+D, per programes marc de la Unió Europea o per la conselleria competent en matèria de política científica i investigació de la Generalitat per a grups d'investigació consolidables o consolidats.

b) Tindre vinculació funcionarial, estatutària o laboral amb l'entitat en què es desenvoluparà el projecte al qual es vincularà la contractació del personal objecte d'aquesta subvenció, en el moment de la sol·licitud i que comprenga almenys el període d'execució de la subvenció.

Aquests aspectes haurà d'acreditar-los la unitat responsable en matèria d'investigació de l'entitat.

3. No podrà proposar projectes als quals vincular la contractació del personal objecte d'aquestes subvencions el personal investigador doctor que haja tingut personal contractat del programa Santiago Grisolía en alguna de les dues convocatòries precedents a aquesta.

4. Els centres d'investigació els projectes dels quals s'hagen aprovat, hauran de seleccionar les persones per a contractar-les com a personal investigador de caràcter predoctoral i, si escau, reserves, els quals hauran de reunir els requisits següents en el moment de la selecció:

a) Tindre una titulació universitària de grau, llicenciat, arquitecte, arquitecte tècnic, enginyer, enginyer tècnic o diplomat, o l'equivalent al seu país, expedida per una universitat o institució no pertanyent a la Unió Europea, en l'àmbit científic que corresponga al projecte d'investigació al qual es vincularà el seu contracte, i haver finalitzat aquests estudis posteriorment a l'1 de gener de 2016.

En el cas de les persones que hagen gaudit de permisos derivats de maternitat o paternitat conformement a les situacions protegides que es recullen en el règim general de la Seguretat Social o per l'atenció a persones en situació de dependència —conformement al que es disposa en la Llei 39/2006, de 14 de desembre—, o per situació d'incapacitat temporal derivada d'una malaltia greu o una situació derivada de violència de gènere, s'ampliarà un any per cada permís de maternitat o paternitat o per una situació de les esmentades, tinguts amb posterioritat a l'1 de gener de 2016.

Per a les persones que s'hagen dedicat a l'atenció i cura de fills menors de sis anys per un període de temps no inferior a un any, en els quatre anys anteriors a l'obtenció del títol, la data de finalització d'estudis s'estendrà fins a l'1 de gener de 2013.

b) Estar admés en un programa de doctorat d'una universitat de la Comunitat Valenciana en el moment de la contractació.

c) Tindre un coneixement d'espanyol o anglés, nivell de conversa, adequat per a desenvolupar el treball de recerca.

d) No tindre el títol de doctor.

e) No haver gaudit d'una beca o ajuda del programa Santiago Grisolía.



Tercer. Sol·licituds

1. Les sol·licituds s'hauran de presentar en els termes que estableix l'apartat quart d'aquesta resolució.

2. A la sol·licitud caldrà adjuntar aquests documents:

a) Un resum del projecte, en què s'indiquen les activitats que haurà de dur a terme la persona contractada.

b) L'historial científic del grup al qual es vincularà la contractació del personal objecte d'aquesta subvenció, obtingut en els últims cinc anys.

c) Un certificat de la unitat responsable en matèria d'investigació de l'entitat que acredite el compliment dels requisits de l'apartat segon punt 2.

3. El centre beneficiari haurà de comprovar que la persona sol·licitant i la documentació presentada s'ajusten als requisits que estableix aquesta convocatòria. Les sol·licituds hauran de comptar amb la conformitat del centre d'investigació. Per a aquesta conformitat, els centres d'investigació podran presentar una relació de les persones sol·licitants signada per qui exercisca la representació legal de l'entitat en matèria d'investigació.

4. A l'efecte del que es disposa en l'article 14.3 de l'Ordre de bases, el resum del projecte amb la indicació de les activitats que durà a terme la persona contractada i l'historial científic del grup al qual es vincularà la contractació del personal objecte de la subvenció es consideren part integrant i contingut mínim de la sol·licitud, per la qual cosa l'absència o falta de contingut en aquests documents determinarà la inadmissió d'aquesta, amb una resolució prèvia que caldrà dictar en els termes que preveu l'article 21 de la Llei del procediment administratiu comú de les administracions públiques.



Quart. Criteris de valoració

1. Les sol·licituds s'avaluaran segons els criteris i barems següents:



a) Mèrits del grup al qual es vincularà la contractació del personal objecte d'aquesta subvenció, obtinguts en els últims cinc anys (70 %).

1. Fins a 35 punts: publicacions del grup, projecció internacional, contractes d'investigació d'especial rellevància, patents i altres mèrits de l'activitat investigadora del grup.

2. Fins a 35 punts: tesis doctorals dirigides pels membres del grup i projecció dels doctors formats en el grup (lloc de treball actual i publicacions derivades de les seues tesis).

b) Qualitat del projecte (30 %).

1. Fins a 20 punts: qualitat cientificotècnica, rellevància i viabilitat del projecte.

2. Fins a 10 punts: metodologia, disseny de la investigació i pla de treball de la investigació que durà a terme la persona que s'ha de contractar.

2. Es concedirà una puntuació addicional del 10 % de la puntuació total obtinguda quan el sol·licitant forme part d'un grup d'investigació consolidable o consolidat.



Cinqué. Transició de l'etapa predoctoral al període d'orientació postdoctoral (POP)

Si l'investigador en formació defensara i aprovara la tesi doctoral amb antelació a l'inici de l'últim any de l'ajuda, l'entitat beneficiària haurà de comunicar aquesta circumstància a l'òrgan concedent i, si escau, formalitzar el contracte de doctor corresponent, que haurà de presentar a l'òrgan concedent dins d'un termini de 20 dies hàbils a comptar des de l'endemà de la defensa i l'aprovació de la tesi de l'investigador corresponent.

La subvenció anual que es destinarà a finançar el salari i la quota patronal de la Seguretat Social de les persones que facen el POP serà de 28.800 euros, i la retribució salarial mínima que hauran de rebre els investigadors durant aquest període, que s'haurà d'indicar en cada contracte, serà de 21.760 euros bruts anuals.

Els contractes per al POP hauran de ser a temps complet i tindre una duració màxima d'un any.



Sisé. Obligacions de les entitats beneficiàries i de les persones investigadores contractades

1. Sense perjudici del que puguen disposar les convocatòries respectives, són obligacions del centre d'investigació:

a) Formalitzar un contracte predoctoral d'acord amb l'article 21 de la Llei 14/2011, d'1 de juny, de la ciència, la tecnologia i la innovació, i remetre'n una còpia a l'òrgan instructor. En aquest contracte haurà de constar expressament la seua vinculació amb el projecte aprovat.



b) Rescindir el contracte de la persona contractada l'endemà de la lectura i defensa de la tesi doctoral, i comunicar aquesta circumstància a l'òrgan instructor en el termini màxim d'un mes.

c) Proporcionar al personal contractat el suport necessari i facilitar-li la utilització dels mitjans, instruments o equips que calguen per al desenvolupament normal de la seua activitat.

d) Donar suport a la formació del personal contractat, i facilitar qualsevol activitat que siga necessària per a una millor formació o orientació professional i d'ocupació, assistència i participació en congressos i altres activitats relacionades amb la seua investigació.

e) Vigilar que la persona investigadora contractada desenvolupe amb aprofitament l'activitat investigadora, ajustant-se a les normes de treball i les disposicions reglamentàries del centre on la duga a terme.

f) Vetlar perquè la persona investigadora contractada es quede en el centre d'aplicació del contracte amb la mateixa persona directora del projecte. Qualsevol alteració o incidència que afecte les condicions sota les quals s'haja concedit la subvenció, l'haurà d'autoritzar l'òrgan concedent i necessitarà la conformitat dels centres i dels investigadors implicats.

g) Comunicar a l'òrgan instructor les renúncies, les interrupcions i altres incidències dels contractes finançats, en el termini màxim d'un mes des de la data en què es produïsquen. Així mateix, comunicar la lectura i la defensa de la tesi doctoral del personal contractat en el termini d'un mes des que es produïsca.

h) La persona directora de la tesi doctoral serà l'encarregada de supervisar el treball de la persona investigadora contractada, així com d'emetre els informes anuals o finals del contracte, o sobre qualsevol possible incidència que sorgisca durant el període de duració del contracte.

i) Qualsevol altra que s'establisca en la convocatòria corresponent.



2. Sense perjudici del que puguen disposar les convocatòries respectives, són obligacions del personal contractat:

a) Incorporar-se al centre d'investigació en la data establida.

b) Ajustar-se a les normes de funcionament del centre.

c) Sol·licitar autorització al centre d'adscripció per a qualsevol absència temporal.

d) Comunicar qualsevol incidència al seu centre d'adscripció perquè, si escau, es comunique a l'òrgan instructor.

e) En cas de renúncia al contracte, l'haurà de comunicar al seu centre amb quinze dies d'antelació.

f) Presentar la documentació que li requerisca l'òrgan instructor, o el seu centre d'adscripció, en relació amb el gaudi de la subvenció.



g) Fer pública la circumstància d'haver rebut finançament de la Generalitat, en les publicacions, ponències i altres activitats de difusió científica durant el període de gaudi de la subvenció.

h) Presentar en termini el seguiment científic de la subvenció.



Seté. Justificació i seguiment científic

1. La justificació de les ajudes es farà d'acord amb el que s'estableix en l'article 22 de les bases reguladores.

2. L'òrgan concedent farà el seguiment científic el treball desenvolupat per la persona investigadora contractada. Aquesta última, a través dels centres perceptors de la subvenció, haurà de remetre, el mes de novembre de cada any, una memòria que preveja els detalls de la labor duta a terme, així com qualsevol altra activitat desenvolupada, i un informe explicatiu de les tasques que calga fer durant l'any següent de contracte. A aquest document cal adjuntar un informe del director o la directora de tesi sobre els resultats.

3. Si com a conseqüència del seguiment assenyalat, o en el transcurs de la vigència de la subvenció, hi haguera una valoració negativa del rendiment de la persona investigadora contractada, amb l'expedient previ corresponent i una audiència a la persona interessada, que determine l'incompliment de les condicions imposades amb motiu de la concessió, de conformitat amb el que s'estableix en l'article 17.3.n de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es deixarà sense efecte aquesta i es reduirà l'import de la subvenció en la quantia corresponent als anys següents. Si prèviament a la qualificació negativa de l'activitat investigadora s'ha abonat la quantia corresponent a un any de contracte, pertocarà reintegrar-la, des de la data en què es produïsca la resolució de la revocació de l'ajuda.



4. Una vegada finalitzat el contracte, incloent-hi la renúncia a aquest, la persona investigadora contractada, a través de la institució contractant, haurà de remetre a l'òrgan instructor, en el termini d'un mes, un resum explicatiu de la labor executada i un informe de la persona responsable del projecte sobre els resultats obtinguts i el grau de formació adquirit.



Huité. Incompatibilitats

El gaudi d'aquesta subvenció és incompatible amb qualsevol altra beca, ajuda o salari finançat amb fons públics espanyols o comunitaris de qualsevol naturalesa, excepte les subvencions per a estades predoctorals en el context del projecte d'investigació objecte de la tesi doctoral. També serà incompatible amb qualsevol altra percepció econòmica quan la normativa que la regula així ho establisca. Per a la resta d'incompatibilitats, caldrà ajustar-se al que dicten les normes del centre d'investigació a aquest efecte.





ANNEX IV

Subvencions per a la contractació de personal investigador

en fase postdoctoral

(APOSTD)



Primer. Objecte i característiques de la subvenció

1. L'objecte de la present convocatòria és la concessió de subvencions per a completar la formació de personal investigador doctor, fomentar la mobilitat i la internacionalització dels investigadors que desitgen desenvolupar un projecte d'investigació en un centre d'investigació diferent d'aquell en què hagen obtingut el títol de doctor, i la regulació específica es detalla en els articles 48 al 55 de l'Ordre de bases.



Aquesta actuació és susceptible de ser cofinançada per la Unió Europea a través del Programa operatiu del Fons Social Europeu (FSE).

2. L'ajuda tindrà dues modalitats:

Modalitat A: Dirigida al personal investigador doctor que ha obtingut el títol de doctor en una universitat de la Comunitat Valenciana i desitge desenvolupar un projecte d'investigació en un centre d'investigació fora d'aquesta.

Modalitat B: Dirigida a personal investigador doctor que, havent obtingut el títol de doctor en un centre d'investigació fora de la Comunitat Valenciana, desitge dur a terme un projecte d'investigació en un centre d'investigació d'aquesta.

La concessió d'aquestes subvencions es farà d'acord amb la puntuació obtinguda en cada modalitat.

3. Les subvencions hauran d'estar vinculades a un projecte d'investigació i hauran de tindre una duració mínima de 18 mesos i màxima de dos anys (24 mesos).

4. El projecte d'investigació haurà de desenvolupar-se mitjançant una estada en un únic centre d'investigació durant tota la duració de l'ajuda.

5. El projecte d'investigació s'haurà de presentar amb la conformitat de la persona investigadora responsable del centre receptor.

6. La subvenció anual per a cadascun dels contractes postdoctorals serà de 46.235,00 euros i es destinarà a finançar el salari i la quota empresarial de la Seguretat Social. La retribució salarial mínima que haurà de percebre el personal investigador de caràcter postdoctoral durant aquest període, que s'haurà d'indicar en cada contracte, serà de 35.000 euros bruts anuals.

7. Els centres d'investigació podran incrementar, amb càrrec als seus pressupostos, la quantia de la subvenció que s'establisca en la convocatòria corresponent, sense que, en cap cas, puguen finançar la seua part amb subvencions concedides per la Conselleria competent en matèria de política científica i investigació.

8. L'òrgan concedent podrà autoritzar l'ajornament de l'inici del contracte i la incorporació al centre de destinació, si així se sol·licita, pel temps ineludible, si es justifica que s'ha degut a problemes sorgits en la tramitació de la seua incorporació al país de destinació, amb la conformitat de la persona investigadora responsable i de qui exercisca la representació legal de l'entitat en matèria d'investigació. El període ajornat no es podrà recuperar.



Segon. Entitats beneficiàries, requisits de les persones sol·licitants i avals

1. Podran ser beneficiaris d'aquestes subvencions els centres d'investigació de la Comunitat Valenciana.

2. Podran ser-ne sol·licitants totes les persones que, en finalitzar el termini de presentació de sol·licituds que estableix la present convocatòria, reunisquen la totalitat dels requisits següents:

a) Haver obtingut el títol de doctor posteriorment a l'1 de gener de 2016 o estar en condicions d'obtindre el títol en el moment de la sol·licitud. En aquest cas, la persona sol·licitant haurà de presentar, en el termini de dos mesos des de la data de finalització de presentació de sol·licituds, el títol de doctor, el document que certifique el pagament de taxes per a expedir el títol, o el document que acredite la defensa i l'aprovació de la tesi doctoral.

En el cas de títols homologats, es tindrà en compte la data d'obtenció del títol, no la data d'homologació.

En el cas de les persones que hagen gaudit de permisos derivats de maternitat o paternitat conformement a les situacions protegides que es recullen en el règim general de la Seguretat Social o per l'atenció a persones en situació de dependència —conformement al que es disposa en la Llei 39/2006, de 14 de desembre—, o per una situació d'incapacitat temporal derivada d'una malaltia greu o una situació derivada de violència de gènere, s'ampliarà un any per cada permís de maternitat o paternitat o per una situació de les esmentades, tinguts amb posterioritat a l'1 de gener de 2016.

Per a les persones que s'hagen dedicat a l'atenció i cura de fills menors de sis anys per un període de temps no inferior a un any, en els quatre anys anteriors a l'obtenció del títol, la data de finalització d'estudis s'estendrà fins a l'1 de gener de 2013.

b) No haver sigut beneficiàries de les ajudes per a la contractació de personal investigador postdoctoral en convocatòries anteriors.

3. Tant les persones sol·licitants de la modalitat A com les de la modalitat B hauran de ser proposades per una persona investigadora principal, que haurà de reunir els requisits següents:

a) Tindre vinculació estatutària, funcionarial o contractual amb un centre d'investigació de la Comunitat Valenciana en el moment de la sol·licitud, que haurà de comprendre i mantindre durant tot el període d'execució de l'ajuda.

b) Tindre acreditats o, si escau, avaluats positivament dos trams de l'activitat investigadora per la CNEAI o per l'AVAP, o acreditar un impacte normalitzat de la producció científica igual o superior a 1,3 respecte del valor mitjà mundial, en el període 2015-2018.

El requisit de l'apartat a, així com el reconeixement dels trams de l'activitat investigadora, haurà d'acreditar-los la persona responsable en matèria d'investigació del centre d'investigació.

Per a calcular l'impacte normalitzat de la producció científica, es tindran en compte exclusivament els treballs de caràcter primari —articles, revisions de l'estat de l'art i articles o treballs publicats en els annals de les principals conferències científiques— publicats entre l'1 de gener de 2015 i el 31 de desembre de 2018 recollits en una de les bases de dades internacionals Web of Science o Scopus. Només es consideraran les persones investigadores que hagen publicat treballs en almenys tres dels quatre anys d'aquest període.

Totes les dades per al càlcul s'extrauran d'una única base de dades internacional i és obligatori presentar el codi únic d'autor que apareix en la base de dades triada (ResearcherId en Web of Science (WOS), o bé AuthorId en Scopus). L'impacte normalitzat es calcularà separadament per a cada any del període de la manera següent:

1. Se sumaran les citacions rebudes pel conjunt dels treballs publicats en aquest any des de la data de publicació fins al moment en què es faça la consulta, i s'obtindrà el quocient d'aquesta suma i el nombre de treballs publicats en aquest any.

2. El valor resultant es dividirà pel valor de l'impacte mundial en aquest any corresponent a l'àmbit científic en el qual s'inscriuen els treballs fets per l'autor.

3. L'impacte normalitzat per al període 2015-2018 és la mitjana dels valors obtinguts segons el punt 2 per a cada any, ponderada pel nombre de treballs publicats aquest any.

En la pàgina web de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital es donarà accés a les dades de l'impacte mundial per àmbit científic al qual s'ha fet referència.

c) El personal investigador postdoctoral haurà de comptar amb un tutor en el centre receptor. En la modalitat A, s'haurà de tindre la conformitat de la persona investigadora tutora d'aquest centre. En la modalitat B, el tutor serà la persona investigadora principal que ha fet la proposta.

d) Com a màxim, es podrà avalar una sol·licitud de cada modalitat.



Tercer. Sol·licituds

1. Les sol·licituds s'hauran de presentar en els termes que indica l'apartat quart d'aquesta resolució.

2. A la sol·licitud caldrà adjuntar aquests documents:

a) Una fotocòpia del títol de doctor, o del document en el qual se certifique el pagament de les taxes per a expedir-lo o, si escau, un certificat de la universitat d'haver efectuat el depòsit de la tesi per a la defensa. En el cas de tractar-se d'una titulació estrangera, haurà de presentar-se una traducció jurada del document

b) El currículum de la persona sol·licitant.

c) El currículum de la persona investigadora tutora del centre receptor.

d) La conformitat de la persona investigadora del centre d'investigació de destinació on tindrà lloc l'estada.

e) Una memòria del projecte d'investigació proposat.

f) Un certificat del responsable en matèria d'investigació del centre que acredite el compliment de requisit que estableix l'apartat segon 3 a i, si escau, en què conste el reconeixement o l'avaluació positiva dels trams de l'activitat investigadora de la persona que proposa a la persona sol·licitant de la subvenció.

g) En el supòsit d'acreditar l'impacte normalitzat de la producció científica, s'haurà d'aportar la taula resum del càlcul de l'IN, en la qual haurà de fer-se constar el codi extret de la base de dades internacional (Web of Science o Scopus) amb la finalitat que es puga revisar amb transparència l'impacte normalitzat acreditat.

h) La conformitat de la persona investigadora principal a la sol·licitud i a la memòria presentades.

i) En el cas de persones que s'acullen al supòsit d'atenció i cura de fills menors de sis anys en els quatre anteriors a l'obtenció del títol, hauran d'aportar una fotocòpia del llibre de família i el certificat de la vida laboral emés per la Seguretat Social.

j) Una fotocòpia del permís concedit en el cas d'acollir-se a algun dels casos previstos en el punt 2.a de l'apartat segon.

3. A l'efecte del que es disposa en l'article 14.3 de l'Ordre de bases, el currículum de la persona sol·licitant i la memòria del projecte d'investigació que calga desenvolupar, es consideren part integrant i contingut mínim de la sol·licitud, per la qual cosa l'absència o falta de contingut en aquests documents determinarà la inadmissió d'aquesta, amb una resolució prèvia que caldrà dictar en els termes que preveu l'article 21 de la Llei del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

4. El centre beneficiari haurà de comprovar que la persona sol·licitant i la documentació presentada s'ajusten als requisits que estableix aquesta convocatòria. Les sol·licituds hauran d'incloure la signatura de la persona sol·licitant (si no s'ha fet amb signatura electrònica), de la persona que proposa la persona sol·licitant i la conformitat del centre d'investigació. Per a aquesta conformitat, els centres d'investigació podran presentar una relació de les persones sol·licitants signada per qui exercisca la representació legal de l'entitat en matèria d'investigació.





Quart. Criteris de valoració de les sol·licituds

1. Les sol·licituds s'avaluaran segons els criteris i els barems següents:

a) Currículum cientificotècnic de la persona sol·licitant (40 %).

1. Fins a 30 punts: publicacions, contribucions en congressos, cursos i premis d'investigació.

2. Fins a 10 punts: estades en altres centres d'investigació.

b) Interés cientificotècnic i possibles repercussions del projecte d'investigació proposat, així com la viabilitat de l'execució d'aquest (30 %).

1. Fins a 20 punts: qualitat cientificotècnica, rellevància i viabilitat del projecte.

2. Fins a 10 punts: metodologia, disseny de la investigació i pla de treball, en relació amb el període de l'estada.

c) Qualitat del centre receptor (30 %).

1. Fins a 15 punts: qualitat del centre receptor en relació amb l'àrea científica del projecte segons els rànquings més prestigiosos a aquest efecte.

2. Fins a 15 punts: mèrits cientificotècnics de la persona tutora.



Cinqué. Resolució provisional

1. D'acord amb el que es disposa en l'article 19.2, es publicarà una resolució amb la relació provisional de persones candidates seleccionades per a la concessió d'ajudes de cada modalitat. En aquest cas, la comissió avaluadora elevarà una relació prioritzada de les persones seleccionades amb la indicació dels resultats de l'avaluació, així com les condicions de concessió i, si escau, la llista de reserva, ordenada d'acord amb la puntuació, per a substituir els possibles desistiments en cada modalitat.

2. La resolució amb la relació provisional es notificarà, segons el que s'estableix en l'article 16.4 d'aquesta ordre, perquè en el termini de deu dies des de la publicació les persones proposades manifesten l'acceptació o la renúncia a la subvenció. La falta de presentació d'aquesta acceptació en el termini establit s'entendrà com a desistiment de la sol·licitud.

3. Els desistiments i les renúncies que es produïsquen en aquest termini se substituiran per les persones que figuren en la llista de reserva, per l'ordre en què figuren en cada modalitat, les quals hauran d'aportar l'acceptació en el termini de deu dies des de la notificació.



Sisé. Obligacions de les entitats beneficiàries i de les persones contractades

1. Són obligacions de l'entitat beneficiària:

a) Formalitzar un contracte laboral a temps complet. Els centres hauran d'enviar una còpia dels contractes a l'òrgan instructor. En el contracte s'haurà d'indicar, si escau, el cofinançament pel Fons Social Europeu, i haurà de figurar l'emblema de la Unió Europea i el lema del fons esmentat.

b) Proporcionar al personal contractat el suport necessari i facilitar-li la utilització dels mitjans, instruments o equips que resulten necessaris per al desenvolupament normal de la seua activitat.

c) Donar suport a la formació del personal contractat, i facilitar qualsevol activitat que siga necessària per a millorar la seua formació o orientació professional i d'ocupació.

d) Vigilar que la persona investigadora contractada desenvolupe amb aprofitament l'activitat investigadora, ajustant-se a les normes de treball i disposicions reglamentàries del centre on es duga a terme.



e) Comunicar a l'òrgan instructor les renúncies, les interrupcions i altres incidències dels contractes finançats, en el termini màxim d'un mes des de la data en què es produïsquen. L'entitat beneficiària de la subvenció haurà de reintegrar la part proporcional d'aquesta ajuda corresponent al temps de contracte no gaudit per l'investigador contractat.



2. El personal investigador doctor contractat està obligat a:

a) En cas de renúncia al contracte, comunicar-la al seu centre amb 15 dies d'antelació.

b) Ajustar la seua actuació a les normes del centre d'investigació al qual s'incorpore i exercir l'activitat en règim de dedicació exclusiva.



c) Notificar expressament qualsevol canvi en les condicions de l'estada subvencionada, i prèviament a aquesta, mitjançant un escrit dirigit a l'òrgan concedent perquè en prenga coneixement i, si escau, perquè l'autoritze.

d) Comptar amb una assegurança d'accidents, de responsabilitat civil, i quan es tracte de països sense concert amb la Seguretat Social espanyola o quan les cobertures d'aquest concert foren insuficients, una assegurança d'assistència mèdica l'àmbit de cobertura de la qual incloga el país de destinació, que haurà de finançar l'entitat a la qual estiguen adscrites.

e) Remetre en el termini d'1 mes des de la incorporació, al correu electrònic pcuni_fse@gva.es, una còpia escanejada del document que acredite la incorporació a la universitat o el centre d'investigació de destinació dins del termini que establisca la convocatòria.

f) Presentar davant de l'òrgan instructor els documents de seguiment científic.

g) Fer pública la circumstància d'haver rebut finançament de la Generalitat i, si escau, del Fons Social Europeu, i haurà de figurar l'emblema de la Unió Europea i el lema del fons esmentat en les publicacions, les ponències, les participacions en congressos i altres activitats de difusió científica durant el període de gaudi de la subvenció.





Seté. Justificació i seguiment científic de les subvencions

1. La justificació de les ajudes es durà a terme d'acord amb el que s'estableix en l'article 22 de les bases reguladores.

2. La persona investigadora doctora contractada haurà de presentar en el mes de novembre de cada any, a través dels centres perceptors de l'ajuda, un resum explicatiu de la labor executada, i un informe de l'investigador que haja avalat la sol·licitud sobre els resultats obtinguts.



3. Una vegada finalitzat el contracte, incloent-hi la renúncia a aquest, la persona investigadora doctora contractada, mitjançant la institució contractant, haurà de remetre a l'òrgan instructor, en el termini de tres mesos, un resum explicatiu de la labor efectuada amb un informe de l'investigador que haja avalat la sol·licitud sobre els resultats i el grau de formació adquirit. Aquests documents s'hauran d'enviar també escanejats a l'adreça de correu electrònic pcuni_fse@gva.es.



Huité. Incompatibilitats

Aquestes subvencions són incompatibles amb qualsevol altra obtinguda per a la mateixa finalitat i que finance els mateixos conceptes de despeses o similars.







ANNEX V

Subvencions per a donar suport a la contractació de personal investigador doctor de les ajudes Ramón y Cajal (ACOND)



Primer. Objecte i característiques de la subvenció

1. L'objecte d'aquesta convocatòria és la concessió de subvencions per al cofinançament de la contractació laboral vigent en cada any del personal investigador doctor en el marc de l'ajuda Ramón y Cajal, per part de centres d'investigació de la Comunitat Valenciana i la regulació específica de la qual es detalla en els articles 56 a 59 de l'Ordre de bases.

Les subvencions es destinaran a finançar fins al 50 % del cost del contracte no finançat per l'ajuda Ramón y Cajal.

2. Aquestes subvencions seran compatibles amb altres subvencions per a la mateixa finalitat procedents de qualsevol administració o ens públic o privat, nacional, de la Unió Europea o de centres internacionals.

L'import d'aquestes en cap cas podrà superar el cost de l'activitat subvencionada.

3. L'import de les subvencions s'establirà en la resolució de concessió.



Segon. Entitats beneficiàries i sol·licitants

Podran sol·licitar aquestes subvencions i ser-ne beneficiaris els centres d'investigació de la Comunitat Valenciana.



Tercer. Sol·licituds

1. Les sol·licituds les haurà de presentar el representant legal en matèria d'investigació de l'entitat, en els termes de l'apartat quart d'aquesta resolució.

2. A la sol·licitud, cal adjuntar aquests documents:

a) Una declaració responsable, signada per qui exercisca la representació legal de l'entitat, en què s'enumeren les ajudes Ramón y Cajal, sol·licitades i/o concedides fins al moment de la presentació de la sol·licitud, per a finançar cada una de les contractacions a què es refereix aquest annex.

b) Una declaració responsable, signada per qui exercisca la representació legal de l'entitat, de la vigència dels contractes en l'any 2021.



c) Una còpia dels contractes corresponents subscrits per a la incorporació dels investigadors al sistema espanyol de ciència i tecnologia (ajudes Ramón y Cajal), sempre que no s'hagueren presentat en convocatòries corresponents a exercicis anteriors. En el cas que no s'haguera formalitzat encara el contracte, caldrà presentar una còpia de la resolució de concessió, i aportar la còpia del contracte en el moment en què es formalitze.



Quart. Criteris de valoració de les sol·licituds

1. La comissió avaluadora comprovarà el compliment dels requisits de les sol·licituds presentades i elaborarà una proposta de resolució amb la indicació del nombre de persones investigadores per cada centre, així com el cost que calga cofinançar dels contractes subscrits amb l'ajuda Ramón y Cajal.

2. En cas de no haver-hi crèdit suficient per a cobrir totes les sol·licituds presentades, la comissió avaluadora, mitjançant una decisió motivada, proposarà el nombre de sol·licituds que calga atendre aplicant per a això criteris de gènere a fi de corregir els desequilibris que referent a això es quantifiquen en cada convocatòria en cada àrea AEI, segons les últimes dades disponibles procedents del Sistema Integrat d'Informació Universitària.



Cinqué. Justificació

La justificació de les ajudes es farà d'acord amb el que s'estableix en l'article 22 de les bases reguladores.







ANNEX VI

Subvencions per a la contractació de personal de suport vinculat a un projecte de transferència tecnològica (APOTI)



Primer. Objecte i característiques de la subvenció

1. L'objecte d'aquestes subvencions és cofinançar els costos de la contractació laboral de personal de suport vinculat a un projecte de transferència dels resultats d'investigació o d'innovació al sector productiu valencià, i la seua regulació específica es detalla en els articles 60 a 66 de l'Ordre de bases.

2. Les subvencions tindran una duració màxima de dos anys. La data d'inici del còmput de l'ajuda s'establirà en la resolució de concessió i la finalització estarà vinculada a la vigència del projecte de transferència tecnològica.

3. La subvenció anual per a cadascun dels contractes, a temps complet, serà de 18.000 euros. La retribució mínima anual que haurà de rebre el personal de suport i que caldrà indicar en cada contracte serà de 15.000 euros. Aquestes subvencions es destinaran a cofinançar el cost del salari i de la quota empresarial de la Seguretat Social del personal de suport contractat. En conseqüència, el centre d'investigació haurà d'assumir la resta del cost de contractació.

4. En cap cas el centre d'investigació podrà finançar la seua part amb subvencions concedides per alguna de les convocatòries incloses en la present resolució o anteriors.



Segon. Entitats beneficiàries i requisits de les persones sol·licitants i del personal que cal contractar

1. Les entitats beneficiàries d'aquestes subvencions són els centres d'investigació de la Comunitat Valenciana.

2. Podran ser sol·licitants totes les persones que, en finalitzar el termini de presentació de sol·licituds, reunisquen la totalitat dels requisits següents:

Ser la persona investigadora principal del projecte de transferència dels resultats d'investigació o d'innovació, ser doctor, i tindre formalitzada la vinculació funcionarial, estatutària o contractual amb el centre d'investigació en una categoria professional que requerisca ser doctor en el moment de la sol·licitud, i mantindre-la durant tot el període d'execució de l'ajuda.

2. El personal que es contracte haurà de reunir els requisits següents:

a) Tindre la nacionalitat espanyola, o ser nacional d'un estat membre de la Unió Europea o ser una persona estrangera amb permís de residència o estada a Espanya.

b) Tindre una titulació espanyola de grau, llicenciatura, enginyeria, arquitectura, enginyeria tècnica, diplomatura o tècnic superior de formació professional.



Tercer. Sol·licituds

1. Les sol·licituds s'hauran de presentar en els termes que indicat l'apartat quart d'aquesta resolució.

2. A la sol·licitud, cal adjuntar aquests documents:

a) El currículum de l'investigador principal del projecte de transferència dels resultats d'investigació o d'innovació.

b) Una memòria del projecte de transferència dels resultats d'investigació o d'innovació, en què s'indiquen les activitats que desenvoluparà la persona contractada com a personal de suport.

En cas que el projecte tinga vinculació amb l'Estratègia d'innovació de la Generalitat vigent, caldrà indicar en quin dels eixos prioritaris de desenvolupament s'enquadra i sobre quin objectiu o objectius específics impactarà l'execució d'aquest.

c) Un certificat del centre d'investigació que acredite la vigència d'un conveni o contracte entre el centre d'investigació i una empresa de la Comunitat Valenciana per a executar un projecte de transferència dels resultats d'investigació o d'innovació dirigit per la persona investigadora principal sol·licitant, en què s'indique la data d'inici i de final de la vigència d'aquest.

3. El centre beneficiari haurà de comprovar que la persona sol·licitant i la documentació presentada s'ajusten als requisits que estableix aquesta convocatòria. Les sol·licituds hauran de comptar amb la conformitat del centre d'investigació. Per a aquesta conformitat, els centres d'investigació podran presentar una relació de les persones sol·licitants signada per qui exercisca la representació legal de l'entitat en matèria d'investigació.

4. A l'efecte del que es disposa en l'article 14.3 de l'Ordre de bases, el currículum de la persona investigadora responsable del projecte i la memòria del projecte de transferència dels resultats d'investigació o d'innovació, es consideren part integrant i contingut mínim de la sol·licitud, per la qual cosa l'absència o falta de contingut d'aquests documents determinarà la inadmissió d'aquesta, amb una resolució prèvia que caldrà dictar en els termes previstos en l'article 21 de la Llei del procediment administratiu comú de les administracions públiques.





Quart. Criteris de valoració

Les sol·licituds s'avaluaran d'acord amb els criteris i el barem següents:

a) Mèrits de la persona investigadora responsable del projecte (50 %).

1. Fins a 25 punts: projectes d'investigació finançats com a investigador principal, contractes d'investigació d'especial rellevància i patents.

2. Fins a 15 punts: publicacions.

3. Fins a 10 punts: tesis doctorals dirigides i sexennis d'investigació i transferència reconeguts.

b) Característiques i dimensió del projecte d'innovació i l'aplicació d'aquest a la cadena de ciència, coneixement i empresa (30 %).

1. Fins a 15 punts: qualitat cientificotècnica, rellevància i viabilitat de la proposta.

2. Fins a 15 punts: impacte dels resultats a la cadena ciència, coneixement i empresa.

c) Alineació del projecte amb els eixos prioritaris i objectius específics de l'Estratègia d'innovació de la Generalitat vigent (20 %).



Cinqué. Contractació

Les entitats beneficiàries hauran de formalitzar un contracte laboral dels regulats en l'Estatut dels treballadors en el termini de tres mesos des de la data d'inici del còmput de l'ajuda que estableix la resolució de concessió, i hauran d'enviar-ne una còpia a l'òrgan instructor en el termini d'un mes des de la formalització. La no presentació s'entendrà com a renúncia a la subvenció. En aquest contracte haurà de constar expressament la vinculació amb el projecte de transferència objecte de l'ajuda.



Sisé. Justificació i seguiment científic

1. La justificació de les ajudes es farà d'acord amb el que s'estableix en l'article 22 de les bases reguladores.

2. La persona investigadora responsable del projecte haurà de presentar, el mes de novembre de cada any, a través de les entitats beneficiàries de l'ajuda, un informe que avalue el treball executat per la persona contractada i la necessitat de la continuïtat de l'ajuda.



Seté. Incompatibilitats

Aquestes subvencions són compatibles amb altres subvencions per a la mateixa finalitat procedents de qualsevol administració o ens públic o privat, nacional, de la Unió Europea o de centres internacionals. L'import d'aquestes en cap cas podrà superar el cost total del contracte objecte de la subvenció.





ANNEX VII

Subvencions per a estades de personal investigador doctor en empreses de la Comunitat Valenciana (AEST)



Primer. Objecte i característiques de la subvenció

1. L'objecte de la present convocatòria és afavorir les estades del personal investigador doctor dels centres d'investigació de la Comunitat Valenciana en empreses de caràcter mercantil que tinguen com a finalitat materialitzar un projecte d'investigació que supose una innovació en els processos de fabricació o en el producte final de l'empresa, i la regulació específica s'estableix en els articles 67 al 71 de les bases reguladores.

2. Les subvencions tindran una duració màxima de dos anys.

3. L'estada haurà de tindre lloc en empreses de la Comunitat Valenciana, i per a això haurà de formalitzar-se un conveni entre el centre d'investigació on tinga la vinculació l'investigador sol·licitant i l'empresa on haja de tindre lloc l'estada, i tindrà una duració màxima de 300 hores en cada any.

4. El personal investigador no podrà tindre cap participació en el capital social de l'empresa.

5. La Generalitat aportarà fins a un màxim de 20.000 euros al centre d'investigació per persona investigadora seleccionada per a una estada de 300 hores anuals.

6. De la quantitat anterior, el personal investigador seleccionat rebrà, en concepte de complement salarial, la quantitat de 18.000 euros.



7. A més, quan el màxim permés que percebrà la persona investigadora seleccionada, derivat del règim de retribucions i d'incompatibilitats que li siga aplicable, siga inferior al complement salarial que es preveu en l'apartat anterior, el complement salarial que es percebrà s'ajustarà a aquell, fet que comportarà consegüentment que la dotació al centre d'investigació es reduïsca proporcionalment.

8. L'import de l'ajuda serà proporcional al temps de dedicació, segons el certificat de l'estada emés per la persona que exercisca la representació legal de l'empresa de destinació. L'estada per un període de temps inferior al que preveja la resolució de concessió de l'ajuda suposarà l'obligació de reintegrar una part de la quantia percebuda, proporcional al període no realitzat de l'estada.

9. En cas que durant el període d'execució del projecte, la persona investigadora responsable acredite el gaudi d'un permís derivat de maternitat o paternitat, conformement a les situacions protegides que es recullen en el règim general de la Seguretat Social o en cas d'atenció a persones en situació de dependència, conformement al que es disposa en la Llei 39/2006, de 14 de desembre, es podrà sol·licitar un reajustament dels crèdits durant el període l'execució del projecte, que podrà autoritzar l'òrgan concedent.



Segon. Entitats beneficiàries i requisits de les persones sol·licitants



1. Podran ser beneficiàries d'aquestes subvencions els centres d'investigació de la Comunitat Valenciana.

2. Podran sol·licitar aquestes ajudes, a través de propostes del seu centre, i com a persones investigadores responsables de l'execució cientificotècnica, les persones que tinguen el títol de doctor i que tinguen formalitzada amb aquesta categoria la vinculació estatutària o contractual amb l'entitat beneficiària en el moment de la sol·licitud que hauran de mantindre almenys durant el període d'execució de l'ajuda.



Tercer. Sol·licituds i documentació

1. Les sol·licituds s'hauran de presentar en els termes que indica l'apartat quart d'aquesta resolució.

2. A la sol·licitud caldrà adjuntar aquests documents:

a) El currículum de la persona sol·licitant.

b) Una memòria del treball d'investigació que es desenvoluparà, en què conste signada per l'empresa la descripció del que suposa d'innovador per a aquesta el projecte que durà a terme l'investigador.

En cas que el treball que calga desenvolupar tinga vinculació amb l'Estratègia d'innovació vigent en la Generalitat, caldrà indicar en quin dels eixos prioritaris de desenvolupament s'enquadra i sobre quin objectiu o objectius específics impactarà l'acompliment d'aquest.

c) El conveni entre el centre d'investigació i l'empresa on s'haja de tindre lloc l'estada, en el qual conste el consentiment de l'empresa per a fer-la, les condicions en què es farà, la descripció del projecte d'investigació i els objectius d'innovació que es pretenen obtindre.



d) Una declaració responsable de l'investigador sol·licitant de no tindre cap participació en el capital social de l'empresa on se sol·licita fer l'estada.

3. A l'efecte del que es disposa en l'article 14.3 de l'Ordre de bases, la memòria del treball d'investigació que calga desenvolupar i el currículum de la persona sol·licitant es consideren part integrant i contingut mínim de la sol·licitud, per la qual cosa l'absència o falta de contingut d'aquest document determinarà la inadmissió d'aquesta, amb una resolució prèvia que caldrà dictar en els termes previstos en l'article 21 de la Llei del procediment administratiu comú de les administracions públiques.





Quart. Criteris de valoració de les sol·licituds

Les sol·licituds s'avaluaran segons els criteris i els barems següents:



a) Adequació del currículum cientificotècnic de la persona sol·licitant a la investigació que es pretén dur a terme (30 %).

b) Viabilitat del treball que s'ha de desenvolupar i de la relació que té amb l'objectiu d'innovació que cal aconseguir (40 %).

1. Fins a 25 punts: viabilitat del treball que s'ha de desenvolupar, adequació de les activitats que es pretén executar, objectius que es pretén aconseguir i calendari temporal previst per a l'execució d'aquest treball.

2. Fins a 15 punts: relació de l'activitat amb l'objectiu d'innovació que es pretén aconseguir.

c) Alineació del projecte amb els eixos prioritaris i objectius específics de l'Estratègia d'innovació de la Generalitat vigent (30 %).



Cinqué. Obligacions de les persones beneficiàries

Les persones beneficiàries estaran obligades a:

a) Comunicar a l'òrgan instructor la seua incorporació a l'empresa de destinació dins dels 10 dies següents a la data en què es produïsca. En cas de no comunicar la incorporació en el termini esmentat, s'entendrà que es renuncia a l'ajuda concedida.

b) Ajustar l'actuació d'aquestes a les normes de l'empresa a què s'incorporen.

c) Notificar qualsevol canvi en les condicions de l'estada subvencionada mitjançant un escrit dirigit a l'òrgan instructor perquè l'autoritze prèviament a l'estada. L'incompliment d'aquesta notificació podrà donar lloc a la modificació de la resolució de concessió.



d) Remetre a l'òrgan instructor, en el termini de 10 dies des de la finalització de l'estada en cada any, aquesta documentació:

1. Un informe del treball executat que continga els resultats obtinguts i en què conste la conformitat del responsable de l'empresa.



2. Un certificat de l'estada emés per la persona representant legal de l'empresa, en el qual consten les dates d'inici i de finalització de l'estada i el nombre d'hores efectuat que es presentarà en cada any.





Sisé. Incompatibilitats

Aquestes subvencions són incompatibles amb qualsevol altra que s'obtinga per a la mateixa finalitat i que finance els mateixos conceptes de despeses o similars.





ANNEX VIII

Subvencions per a estades de personal investigador doctor en centres d'investigació radicats fora de la Comunitat Valenciana

(BEST)



Primer. Objecte i característiques de la subvenció

1. L'objecte de la present convocatòria és la concessió de subvencions amb la finalitat de promoure les estades de personal investigador doctor en centres d'investigació radicats fora de la Comunitat Valenciana, que tinguen com a finalitat l'adquisició de noves tècniques, a l'accés a instal·lacions científiques, la consulta de fons bibliogràfics o documentals, o altres activitats significatives que contribuïsquen a la seua labor, i la seua regulació específica s'estableix en els articles 72 a 76 de l'Ordre de bases.

2. L'estada haurà de tindre lloc en centres d'investigació radicats fora de la Comunitat Valenciana i tindrà una duració ininterrompuda mínima d'un mes i màxima de sis mesos. Quan l'objecte de l'estada siga la consulta bibliogràfica o documental, la duració màxima d'aquesta serà d'un mes.

3. El període de l'estada estarà comprés entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2021.

4. La subvenció consistirà en una dotació mensual de 900 euros per a despeses d'allotjament i manutenció si l'estada té lloc a Espanya, i de 1.500 euros si té lloc en un país estranger, i una ajuda addicional per al viatge d'anada i tornada al centre de destinació que tindrà una quantia de 300 euros si la destinació és nacional, i de 600 euros si la destinació és internacional.

5. L'estada haurà de tindre lloc en els termes indicats en la sol·licitud. No es podrà modificar el centre de destinació, excepte quan es justifique i s'acredite un canvi de centre del grup d'investigació en el qual tenia previst integrar-se la persona sol·licitant per a l'estada. En cas de reduir la duració del període concedit per a l'estada, s'haurà de sol·licitar una autorització expressa a l'òrgan concedent.

Si l'estada té lloc per un període de temps inferior al previst en la resolució de concessió de la subvenció, haurà d'estar justificada i suposarà l'obligació de reintegrar una part de la quantia percebuda, proporcional al període de l'estada que no s'haja aprofitat.



Segon. Requisits de les persones sol·licitants

Les persones que sol·liciten aquesta subvenció hauran de reunir la totalitat dels requisits següents a la finalització del termini de presentació de sol·licituds i mantindre'ls durant el període de vigència de la subvenció:

a) Tindre una categoria professional de personal investigador que requerisca el títol de doctor en la seua relació estatutària, funcionarial o contractual amb un centre d'investigació de la Comunitat Valenciana.

b) No haver-li sigut concedida aquesta ajuda en cap dels tres anys anteriors a la present convocatòria llevat que no hagen pogut gaudir-la per causa de força major degudament acreditada.



Tercer. Sol·licituds i documentació

1. Les sol·licituds s'hauran de presentar en els termes que indica l'apartat quart d'aquesta resolució.

2. A la sol·licitud, caldrà adjuntar aquests documents:

a) El document d'acceptació del centre on tinga lloc l'estada.

b) Una memòria del treball d'investigació que es desenvoluparà.

c) El currículum de la persona sol·licitant.

d) L'historial cientificotècnic dels últims tres anys del grup d'investigació o de la institució on desenvoluparà l'estada.

3. Llevat que la documentació ja estiga en poder de l'administració actuant, si l'investigador fa les seues funcions en una entitat privada, caldrà adjuntar la documentació prevista en l'article 14.5 de l'Ordre, per la qual s'aproven les bases reguladores.

4. A l'efecte del que es disposa en l'article 14.3 de l'Ordre de bases, la memòria del treball d'investigació que s'ha de desenvolupar i el currículum de la persona sol·licitant es consideren part integrant de la sol·licitud, per la qual cosa la no presentació o falta de contingut d'aquests documents determinarà la inadmissió de la sol·licitud de subvenció, amb una resolució prèvia que caldrà dictar en els termes previstos en l'article 21 de la Llei del procediment administratiu comú de les administracions públiques.



Quart. Criteris de valoració de les sol·licituds

Les sol·licituds s'avaluaran segons els criteris i els barems següents:



a) El currículum cientificotècnic de la persona sol·licitant (30 %).

b) L'interés cientificotècnic i possibles repercussions del treball d'investigació proposat, així com la viabilitat de l'execució d'aquest en el temps sol·licitat (40 %).

1. Fins a 15 punts: qualitat del treball d'investigació proposat.

2. Fins a 10 punts: possibles repercussions del treball d'investigació (publicacions, congressos, patents, etc.).

3. Fins a 15 punts: viabilitat de l'execució en el temps sol·licitat.



c) La qualitat i l'interés de l'historial científic del grup investigador en què s'integrarà la persona sol·licitant o, si escau, de la institució on es desenvoluparà l'activitat (30 %).

1. Fins a 15 punts: excel·lència científica del grup investigador en què s'integrarà.

2. Fins a 15 punts: qualitat del centre receptor en relació amb l'àrea científica del projecte segons els rànquings més prestigiosos a aquest efecte.



Cinqué. Obligacions de les persones beneficiàries

1. Les persones beneficiàries estaran obligades a:

a) Aportar en el termini de 20 dies hàbils des de la publicació de la resolució de concessió de la subvenció la fitxa amb les dades de domiciliació bancària.

b) Remetre, en el termini de 20 dies hàbils, mitjançant un correu electrònic a l'adreça dgpc_becasayudas@gva.es, una còpia escanejada del document que acredite la seua incorporació a la universitat o al centre d'investigació de destinació.

c) Ajustar la seua actuació a les normes del centre d'investigació a què s'incorpore i exercir l'activitat en règim de dedicació exclusiva.



d) Fer l'estada en els termes de la resolució.

e) Contractar una assegurança d'accidents, de responsabilitat civil, i quan es tracte de països sense concert amb la Seguretat Social espanyola o quan les cobertures d'aquest concert siguen insuficients, una assegurança d'assistència mèdica l'àmbit de cobertura de la qual incloga el país de destinació. Aquestes assegurances hauran de cobrir el període total de gaudi efectiu de la subvenció.

f) Aportar, en el termini de 20 dies hàbils des que finalitze l'estada, un informe del treball efectuat que continga els resultats obtinguts i en què es faça constar la conformitat del responsable de l'equip o grup investigador receptor, així com un certificat de l'estada emés per la persona representant legal del centre de destinació en el qual consten la data d'inici i la de finalització de l'estada, amb el vistiplau de la persona responsable de l'equip o el grup científic receptor.



2. En cas de no comunicar o aportar la documentació requerida en el termini que fixe la convocatòria, es considerarà que es renuncia a la subvenció concedida.



Sisé. Incompatibilitats

Aquestes subvencions són incompatibles amb qualsevol altra obtinguda per a la mateixa finalitat i que finance els mateixos conceptes de despeses.





ANNEX IX

Subvencions a grups d'investigació emergents (GV)



Primer. Objecte i característiques de la subvenció

1. L'objecte de la present convocatòria és la concessió de subvencions per a donar suport i fomentar l'activitat de grups d'R+D+I emergents que no han tingut encara accés a finançament en convocatòries de projectes del Pla estatal d'R+D+I o de la Unió Europea. La regulació específica s'estableix en els articles 77 al 81 de les bases reguladores.



2. Es convoca un màxim de 125 subvencions, que es distribuiran proporcionalment per a la concessió per àrees temàtiques de l'Agència Estatal d'Investigació, segons les sol·licituds presentades que reunisquen els requisits i la documentació de les quals siga completa i correcta. Les xifres resultants de les subvencions que es poden concedir per àrea temàtica s'arredoniran a l'enter menor més pròxim, llevat que siguen inferiors a u, i en aquest cas s'arredoniran a l'enter més pròxim (d'ara en avant, àrees minoritàries).

Perquè una sol·licitud puga proposar-se per a finançament, haurà d'arribar a una puntuació, després de l'avaluació segons els criteris i els barems que estableix l'article 79 de les bases reguladores, igual o superior a 65 punts (d'ara en avant, llindar).

Si després d'arredonir, segons el que s'estableix en el punt anterior, quedaren subvencions sense distribuir, respecte del nombre màxim convocat, aquestes s'assignaran a les àrees minoritàries que no hagen obtingut una proposta de subvenció amb la distribució anterior, sempre que en aquestes hi haguera sol·licituds que hagen superat el llindar.

Addicionalment, en el cas que en alguna de les àrees temàtiques no hi haja sol·licituds suficients que hagen superat el llindar per a ser proposades per al finançament, el romanent es cobrirà amb sol·licituds d'altres àrees d'investigació que hagen superat aquest llindar.

3. Les actuacions subvencionades seran executades per grups d'investigació dirigits per una persona investigadora principal que tindrà formalitzada la vinculació funcionarial, estatutària o contractual amb l'entitat beneficiària.

4. La subvenció tindrà una duració màxima de dos anys.

5. Les subvencions tindran un import màxim de 10.000 euros anuals.

6. L'import de la subvenció podrà finançar els conceptes següents:

a) Material fungible i bibliogràfic. No podrà finançar-se material d'oficina ni accessoris informàtics com ara càmeres web, teclats, memòries USB o ratolins.

b) Despeses per utilització i accés a infraestructures científiques i tècniques singulars (ICTS) i grans instal·lacions científiques nacionals i internacionals.

c) Despeses de viatges, manutenció i allotjament dels membres del grup d'investigació. Aquestes despeses estaran limitades al que establisca per a aquests conceptes la normativa de la Generalitat sobre indemnitzacions per raó del servei. No podran finançar-se estades d'investigació, entenent per estada períodes de més de quinze dies en la mateixa destinació, raó per la qual si es fa una estada (més de quinze dies), no es podrà finançar cap despesa amb fons d'aquesta ajuda.



d) Despeses de viatges, manutenció i allotjament dels investigadors doctors convidats, per a participar en activitats del grup desenvolupades en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, sempre que es justifique la participació. Aquestes despeses estaran limitades al que establisca per a aquests conceptes la normativa de la Generalitat sobre indemnitzacions per raó del servei. No podran finançar-se estades d'investigadors convidats, entenent per estada períodes de més de quinze dies, raó per la qual si es fa una estada (més de quinze dies), no es podrà finançar cap despesa amb fons d'aquesta ajuda.



e) Despeses de viatges, manutenció, allotjament i inscripció a congressos internacionals d'investigadors en formació que estiguen cursant el doctorat en el grup i així s'haja especificat en la memòria. En aquest cas, s'hauran d'adequar als límits que establisca per a aquests conceptes la normativa de la Generalitat sobre indemnitzacions per raó del servei. No podran finançar-se estades d'investigació, entenent per estada períodes de més de quinze dies. Per això, si es fa una estada (més de quinze dies), no es podrà finançar cap despesa amb fons d'aquesta ajuda.



f) Despeses de difusió de les activitats del grup. Seran subvencionables per aquest concepte les inscripcions a congressos i jornades, les publicacions del grup en revistes científiques i les quotes per adhesió a associacions especialitzades.

g) Despeses d'organització de congressos, jornades i activitats cientificotècniques en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, incloent-hi la totalitat de les despeses de la jornada: viatges, manutenció, allotjament i impartició de conferències o ponències dels investigadors convidats, i totes les altres despeses subvencionables per aquest apartat que seran les mateixes que regula l'annex XIII d'aquesta resolució, relatiu a l'organització de jornades i congressos, així com la manera de justificació.



L'organització de jornades científiques es podrà finançar sempre que no s'hagen concedit altres ajudes de les que convoca aquesta resolució per a aquest mateix concepte. En tota la documentació oficial de les jornades haurà de quedar acreditat el finançament per aquesta subvenció.

h) Altres despeses necessàries per a l'activitat del grup com ara treball de camp, seqüenciació, consultes a bases de dades, microscòpia o similar.

7. Els membres del grup no podran percebre cap mena de remuneració amb càrrec a aquesta subvenció. No seran objecte de finançament amb càrrec a aquesta subvenció les despeses en béns inventariables.



Segon. Entitats beneficiàries i requisits de les persones sol·licitants



1. Les entitats beneficiàries d'aquestes subvencions seran els centres d'investigació de la Comunitat Valenciana.

2. Les actuacions subvencionades les executaran grups d'investigació dirigits per una persona investigadora principal, que actuarà com a sol·licitant de la subvenció.

3. El grup d'investigació estarà format com a mínim per tres persones investigadores doctores (incloent-hi la persona investigadora principal). Totes les persones del grup hauran de tindre vinculació funcionarial, estatutària o contractual amb un centre d'investigació i estar en servei actiu.

4. La persona que tinga la condició d'investigadora principal haurà de tindre formalitzada la vinculació funcionarial, estatutària o contractual amb l'entitat beneficiària, que haurà de comprendre i mantindre durant tot el període de duració de l'ajuda, i haver obtingut el títol de doctor posteriorment a l'1 de gener de 2012. En el cas que estiga en possessió de més d'un doctorat, aquest requisit es referirà al primer d'aquests.

La signatura electrònica de la sol·licitud presentada per la persona que exercisca la representació legal de l'entitat sol·licitant implicarà la veracitat del compliment del requisit de vinculació i el compromís de l'entitat de mantindre aquesta vinculació des de la data de tancament del termini de presentació de sol·licituds fins que finalitze el període d'execució de la subvenció.

En el cas de les persones que hagen gaudit de permisos derivats de maternitat o paternitat d'acord amb les situacions protegides que es recullen en el règim general de la Seguretat Social, o per l'atenció a persones en situació de dependència —conformement al que es disposa en la Llei 39/2006, de 14 de desembre—, o per una situació d'incapacitat temporal derivada d'una malaltia greu o una situació física o psicològica derivada de violència de gènere, s'ampliarà un any per cada permís de maternitat o paternitat o situació de les esmentades, tinguts posteriorment a l'1 de gener de 2012. A més, per a les persones que s'hagen dedicat a l'atenció i cura de fills menors de sis anys, per un període de temps no inferior a un any, en els quatre anys anteriors a l'obtenció d'aquesta titulació, aquest període s'ampliarà en tres anys.



5. Cap membre del grup d'investigació, incloent-hi l'investigador principal, haurà sigut prèviament investigador principal en projectes finançats per plans estatals d'R+D+I o per programes marc de la Unió Europea.

6. Cap membre del grup, incloent-hi l'investigador principal, podrà formar part d'altres grups d'investigació amb finançament vigent a càrrec de convocatòries de la conselleria competent en matèria de política científica i investigació per al foment de grups d'investigació emergents, consolidables o del programa Prometeu o juniors, ni estar contractat com a personal investigador a l'empara de les subvencions del Programa per al suport a persones investigadores amb talent Pla Gen-T.



7. Cap membre del grup d'investigació, incloent-hi l'investigador principal, podrà formar part de més d'un grup d'investigació emergent que sol·licite aquesta ajuda.

8. Els membres del grup que pertanguen a una entitat diferent de la beneficiària hauran de comptar amb l'autorització expressa de l'entitat a la qual pertanguen. Aquesta documentació quedarà en poder de l'entitat beneficiària, que serà la responsable que compten amb aquesta autorització.

9. Els requisits, el règim de compatibilitat i dedicació dels investigadors principals i de la resta dels membres del grup d'investigació hauran de complir-se el dia en què finalitze el termini de presentació de sol·licituds, i hauran de mantindre's fins a la data final del termini d'execució de l'actuació.

10. En cas que, durant el període d'execució de la subvenció, la persona investigadora principal acredite el gaudi d'un permís derivat de maternitat o paternitat conformement a les situacions protegides que es recullen en el règim general de la Seguretat Social o en cas d'atenció a persones en situació de dependència, conformement al que es disposa en la Llei 39/2006, de 14 de desembre, i que aquesta situació impedisca que el grup puga continuar desenvolupant l'activitat d'acord amb els objectius plantejats, es podrà sol·licitar un reajustament dels crèdits durant el període d'execució del projecte, que podrà autoritzar l'òrgan concedent. La reassignació de l'import concedit entre diferents anys no podrà comportar una pròrroga de la duració total del projecte a un altre any diferent de les concedides en la resolució de concessió.



11. L'entitat beneficiària serà la responsable de verificar el compliment de les condicions de titulació, vinculació, compatibilitat, dedicació i qualsevol altre requisit exigit al personal investigador participant, i caldrà comunicar-ne qualsevol variació en un termini de 10 dies a partir del dia en què es produïsca el canvi.



Tercer. Sol·licituds i documentació

1. Les sol·licituds es presentaran en els termes que indica l'apartat quart d'aquesta resolució.

2. A la sol·licitud caldrà adjuntar aquesta documentació:

a) Una memòria cientificotècnica que haurà d'incloure les activitats que es desenvoluparan, amb el pressupost detallat per conceptes de despesa que es preveja fer cada any.

b) Currículum de cadascun dels membres del grup, incloent-hi l'investigador principal.

c) Historial científic del grup en què consten els treballs conjunts del grup, les línies d'investigació obertes del grup i la complementarietat dels membres.

d) Una declaració responsable de cada membre del grup, incloent-hi l'investigador principal, de no haver participat com a investigador principal ni formar part d'un altre grup dels que assenyala l'apartat segon.



e) Una relació detallada dels membres del grup d'investigació, en el cas que superen el nombre de membres disponible en el formulari de sol·licitud.

f) Una fotocòpia del permís concedit o una fotocòpia del llibre de família i certificat laboral en el cas d'acollir-se a algun dels casos que preveu el paràgraf segon, punt 4, de l'apartat segon.

3. A l'efecte del que es disposa en l'article 14.3 de l'Ordre de bases, l'historial científic del grup i la memòria cientificotècnica es consideren part integrant i contingut mínim de la sol·licitud, per la qual cosa l'absència o falta de contingut d'aquests documents determinarà la inadmissió d'aquesta, amb una resolució prèvia que caldrà dictar en els termes que preveu l'article 21 de la Llei del procediment administratiu comú de les administracions públiques.



Quart. Criteris de valoració de les sol·licituds

1. Les sol·licituds s'avaluaran segons els criteris i els barems següents:

Qualitat del grup d'investigació:

a) Rellevància de la persona investigadora principal (50 %)

1. Fins a 30 punts: producció científica, participació en grups d'investigació internacionals, ponències en congressos internacionals.



2. Fins a 20 punts: direcció de treballs de fi de màster, direcció de tesis doctorals, contractes o projectes d'investigació de rellevància especial, patents.

b) Trajectòria investigadora de la resta de membres del grup (30 %)

Producció científica, participació en grups d'investigació internacionals, ponències en congressos internacionals, direcció de treballs de fi de màster, direcció de tesis doctorals, contractes o projectes d'investigació de rellevància especial i patents dels membres del grup.



c) Coherència en la composició del grup (20 %)

Treballs conjunts, línies d'investigació obertes en el grup i complementarietat dels membres del grup.

2. Es concedirà una puntuació addicional del 5 % de la puntuació total obtinguda a les sol·licituds la persona investigadora principal de les quals siga dona.



Cinqué. Justificació

1. La justificació de les ajudes es farà d'acord amb el que s'estableix en l'article 22 de les bases reguladores.

2. També es justificarà l'ús de la subvenció concedida mitjançant el compliment de les normes de seguiment cientificotècnic, d'acord amb el que es disposa en l'article 80 de les bases reguladores.





ANNEX X

Subvencions a grups d'investigació consolidats (AICO)



Primer. Objecte i característiques de la subvenció

1. L'objecte de la present convocatòria és la concessió de subvencions per a afavorir l'activitat investigadora de grups d'investigació d'R+D+I consolidats, que demostren potencial de creixement per a convertir-se en grups de referència, la regulació específica de la qual s'estableix en els articles 82 al 86 de l'Ordre de bases.

2. Es convoca un màxim de 100 subvencions, que es distribuiran proporcionalment per a la concessió per àrees temàtiques de l'Agència Estatal d'Investigació, segons les sol·licituds presentades que reunisquen els requisits i la documentació de les quals siga completa i correcta. Les xifres resultants de subvencions que es poden concedir per àrea temàtica s'arredoniran a l'enter menor més pròxim, excepte en el cas que siguen inferiors a u, i en aquest cas s'arredoniran a l'enter més pròxim (d'ara en avant, àrees minoritàries).

Perquè una sol·licitud puga proposar-se per a finançament, haurà d'arribar a una puntuació, després de l'avaluació segons els criteris i el barem que estableix l'article 84 de les bases reguladores, igual o superior a 80 punts (d'ara en avant, llindar).

Si després d'arredonir, segons el que s'estableix en el punt anterior, quedaren subvencions sense distribuir, respecte del nombre màxim convocat, aquestes s'assignaran a les àrees minoritàries que no hagen obtingut una proposta de subvenció amb la distribució anterior, sempre que en aquestes hi haguera sol·licituds que hagen superat el llindar.

Addicionalment, en el cas que en una àrea temàtica no hi haja sol·licituds suficients que hagen superat el llindar per a ser proposades per a finançament, el romanent el cobriran sol·licituds d'altres àrees d'investigació que hagen superat aquest llindar.

3. Les actuacions subvencionades les executaran grups d'investigació dirigits per una o dues persones investigadores en condició d'investigadores principals, que tindran formalitzada la vinculació funcionarial, estatutària o contractual amb l'entitat beneficiària.

4. La subvenció tindrà una duració màxima de tres anys.

5. Les subvencions tindran un import màxim de 30.000 euros anuals.

6. L'import de la subvenció podrà finançar els conceptes següents:



a) Les despeses de contractació de personal. Aquests costos podran referir-se a les categories següents:

1. Personal investigador doctor.

2. Personal tècnic de suport.

b) Despeses d'execució:

1. Material fungible i bibliogràfic. No podrà finançar-se material d'oficina ni accessoris informàtics.

2. Despeses per utilització i accés a infraestructures científiques i tècniques singulars i grans instal·lacions científiques nacionals i internacionals.

3. Despeses de viatges, manutenció i allotjament de les persones del grup d'investigació. En aquest cas, s'adequaran als límits que establisca per a aquests conceptes la normativa de la Generalitat sobre indemnitzacions per raó del servei. No podran finançar-se estades d'investigació, entenent per estada períodes de més de quinze dies en la mateixa destinació. Per això, si es fa una estada (més de quinze dies), no es podrà finançar cap despesa amb fons d'aquesta ajuda.



4. Despeses de viatges, manutenció i allotjament del personal investigador doctor convidat participant en activitats del grup d'investigació desenvolupades en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, sempre que es justifique la participació. En aquest cas, s'adequaran als límits que per a aquests conceptes establisca la normativa de la Generalitat sobre indemnitzacions per raó del servei. No podran finançar-se estades d'investigació, entenent per estada períodes de més de quinze dies. Per això, si es fa una estada (més de quinze dies), no es podrà finançar cap despesa amb fons d'aquesta ajuda.



5. Despeses de viatges, manutenció, allotjament i inscripció a congressos internacionals d'investigadors en formació que estiguen cursant el doctorat en el grup i així s'haja especificat en la memòria d'activitats que calga dur a terme. En aquest cas, s'adequaran als límits que per a aquests conceptes establisca la normativa de la Generalitat sobre indemnitzacions per raó del servei. No podran finançar-se estades d'investigació, entenent per estada períodes de més de quinze dies. Per això, si es fa una estada (més de quinze dies), no es podrà finançar cap despesa amb fons d'aquesta ajuda.

6. Despeses de difusió de les activitats del grup. Seran subvencionables per aquest concepte les inscripcions a congressos i jornades, publicacions del grup en revistes científiques i quotes per adhesió a associacions especialitzades.

7. Despeses d'organització de congressos, jornades i activitats cientificotècniques en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, incloent-hi la totalitat de les despeses de la jornada: viatges, manutenció, allotjament i impartició de conferències o ponències dels investigadors convidats i totes les altres despeses subvencionables per aquest apartat, que seran les mateixes que les que regula l'annex XIII d'aquesta resolució, relatiu a l'organització de jornades i congressos, així com la manera de justificació. L'organització de jornades científiques directament relacionades amb el projecte serà finançable sempre que no s'hagen concedit altres ajudes d'aquesta resolució per al mateix concepte. En tota la documentació oficial de les jornades, haurà de quedar acreditat el finançament per aquesta subvenció.

8. Altres despeses necessàries per a l'activitat del grup com ara treball de camp, seqüenciació, consultes a bases de dades, microscòpia o similar.

7. Les persones del grup no podran percebre cap mena de remuneració amb càrrec a la subvenció.



Segon. Entitats beneficiàries i requisits de les persones sol·licitants



1. Les entitats beneficiàries d'aquestes subvencions seran els centres d'investigació de la Comunitat Valenciana.

2. Les actuacions subvencionades les executaran grups d'investigació dirigits per una o dues persones investigadores doctores en condició d'investigadores principals que actuaran com a sol·licitants de la subvenció.

El grup d'investigació estarà format com a mínim per tres persones investigadores doctores (sense comptar les persones investigadores principals) amb vinculació funcionarial, estatutària o contractual amb un centre d'investigació i en servei actiu.

3. Les persones investigadores principals hauran de:

a) Tindre formalitzada la vinculació amb l'entitat beneficiària en una categoria professional que requerisca ser doctor.

b) Tindre formalitzada la vinculació funcionarial, estatutària o contractual amb l'entitat beneficiària, que haurà de comprendre i mantindre durant tot el període de duració de l'ajuda i estar en servei actiu.



Quan siguen dues les persones investigadores principals, almenys una haurà de tindre una vinculació que comprenga tot el període de duració de la subvenció.

La signatura electrònica de la sol·licitud presentada per la persona que exercisca la representació legal de l'entitat sol·licitant implicarà la veracitat del compliment del requisit de vinculació i el compromís de l'entitat de mantindre aquesta vinculació des de la data de tancament del termini de presentació de sol·licituds fins que finalitze el període d'execució de la subvenció.

c) Tindre reconeguts o, si escau, avaluats positivament un mínim de dos trams d'avaluació de l'activitat investigadora per la Comissió Nacional d'Avaluació de l'Activitat Investigadora (CNEAI) o per l'Agència d'Avaluació i Prospectiva (AVAP), o que la seua producció científica, en el període 2015-2018, tinga un impacte normalitzat de la producció científica igual o superior a 1,3 respecte del valor mitjà mundial.



d) No formar part d'altres grups amb finançament vigent a càrrec de convocatòries de la conselleria competent en matèria de política científica i investigació per al foment de grups d'investigació emergents, consolidables, consolidats, del programa Prometeu o juniors, ni estar contractat com a personal investigador a l'empara de les subvencions del Programa per al suport a persones investigadores amb talent-Pla GenT.

4. La resta dels membres del grup d'investigació haurà de complir aquests requisits:

a) Ser personal investigador doctor que tinga formalitzada amb un centre d'investigació la seua vinculació funcionarial, estatutària o laboral i estar en servei actiu.

Els membres del grup d'investigació que pertanguen a una entitat diferent de la beneficiària hauran de comptar amb l'autorització expressa de l'entitat a la qual pertanguen. La documentació acreditativa sobre aquest aspecte quedarà en poder de l'entitat sol·licitant, que serà la responsable que compten amb aquesta autorització.

b) No formar part d'altres grups amb finançament vigent a càrrec de convocatòries de la conselleria competent en matèria de política científica i investigació per al foment de grups d'investigació emergents, consolidables, consolidats, del programa Prometeu o juniors, ni estar contractat com a personal investigador a l'empara de les subvencions del Programa per al suport a persones investigadores amb talent-Pla GenT.

c) El grup d'investigació haurà d'acreditar entre tots els membres (excloent-ne les persones investigadores principals) una mitjana d'un tram d'avaluació de l'activitat investigadora reconegut o, si escau, avaluat positivament per la CNEAI o per l'AVAP. A aquest efecte, acreditar un impacte normalitzat de la producció científica igual o superior a 0,65 respecte del valor mitjà mundial, en el període 2015-2018, es considerarà equivalent a tindre reconegut o avaluat positivament un tram d'activitat investigadora per la CNEAI o per l'AVAP.



5. Per al càlcul de l'impacte normalitzat de la producció científica, es tindran en compte exclusivament els treballs de caràcter primari –articles, revisions de l'estat de l'art i articles o treballs publicats en els annals de les principals conferències científiques– publicats entre l'1 de gener de 2015 i el 31 de desembre de 2018 recollits en una de les bases de dades internacionals Web of Science (WOS) o Scopus. En qualsevol cas, tots els membres del mateix grup que decidisquen demostrar un impacte normalitzat han d'extraure les dades d'una única base de dades de caràcter internacional, que caldrà triar entre SCOPUS o WOS. Solament es consideraran les persones investigadores que hagen publicat treballs en almenys tres dels quatre anys d'aquest període.



El càlcul es farà individualment. Totes les dades per al càlcul s'extrauran d'una única base de dades internacional i és obligatori presentar el codi únic d'autor que apareix en la base de dades triada (ResearcherId en Web of Science (WOS), o bé AuthorId en Scopus). L'impacte normalitzat es calcularà separadament per a cada any del període de la manera següent:

1. Se sumaran les citacions rebudes pel conjunt dels treballs publicats en aquest any des de la data de publicació fins al moment en què es faça la consulta, i s'obtindrà el quocient d'aquesta suma i el nombre de treballs publicats en aquest any.

2. El valor resultant es dividirà pel valor de l'impacte mundial en aquest any corresponent a l'àmbit científic en el qual s'inscriuen els treballs fets per l'autor.

3. L'impacte normalitzat per al període 2015-2018 és la mitjana dels valors obtinguts segons el punt 2 per a cada any, ponderada pel nombre de treballs publicats aquest any.

En la pàgina web de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital es donarà accés a les dades de l'impacte mundial per àmbit científic al qual s'ha fet referència.

6. Cap membre del grup, incloent-hi les persones investigadores principals, podrà formar part de més d'un grup d'investigació consolidat que sol·licite aquesta ajuda.

7. Els requisits, el règim de compatibilitat i dedicació dels investigadors principals i de la resta dels membres del grup d'investigació hauran de complir-se el dia en què finalitze el termini de presentació de sol·licituds i mantindre's fins a la data final del termini d'execució de l'actuació.

8. En cas que durant el període d'execució de la subvenció la persona investigadora principal acredite el gaudi d'un permís derivat de maternitat o paternitat conformement a les situacions protegides que es recullen en el règim general de la Seguretat Social o en cas d'atenció a persones en situació de dependència, conformement al que es disposa en la Llei 39/2006, de 14 de desembre, i que aquesta situació impedisca que el grup puga continuar desenvolupant la seua activitat d'acord amb els objectius plantejats, es podrà sol·licitar un reajustament dels crèdits durant el període d'execució del projecte, que podrà autoritzar l'òrgan concedent. La reassignació de l'import concedit entre diferents anys no podrà comportar una pròrroga de la duració total del projecte a un any diferent dels concedits en la resolució de concessió.



9. L'entitat beneficiària serà la responsable de verificar el compliment de les condicions de titulació, vinculació, compatibilitat, dedicació i qualsevol altre requisit exigit al personal investigador participant, i haurà de comunicar qualsevol variació en aquestes en un termini de 10 dies a partir del dia en què es produïsca el canvi.



Tercer. Sol·licituds i documentació

1. Les sol·licituds s'hauran de presentar en els termes que estableix l'apartat quart d'aquesta resolució.

2. A la sol·licitud caldrà adjuntar aquests documents:

a) Una memòria científica tècnica que haurà d'incloure les activitats que es desenvoluparan, amb el pressupost detallat per conceptes de despesa que es preveja fer en cadascun dels anys.

b) Un certificat dels responsables en matèria d'investigació en què conste el reconeixement o l'avaluació positiva dels trams de l'activitat investigadora de l'investigador principal i de la resta dels membres del grup.

c) En el cas d'acreditar l'impacte normalitzat de la producció científica, s'haurà d'aportar de cadascun dels investigadors que ho acrediten la taula resum del càlcul de l'IN, en la qual haurà de constar el codi d'identificació d'autor extret de la base de dades internacional (Web of Science o Scopus) amb la finalitat que es puga revisar amb transparència l'impacte normalitzat acreditat.



d) El currículum de cadascun dels membres del grup, incloent-hi els dels investigadors principals.

e) Historial científic del grup en què consten els treballs conjunts del grup, les línies d'investigació obertes pel grup i la complementarietat dels membres.

f) Una declaració responsable de cada membre del grup, incloent-hi els investigadors principals, de no formar part d'un altre grup, dels que s'assenyalen en l'apartat segon.

g) Una relació detallada dels membres del grup d'investigació en el cas que superen el nombre de membres disponibles en l'imprés de sol·licitud.

3. A l'efecte del que es disposa en l'article 14.3 de l'Ordre de bases, l'historial científic del grup i la memòria cientificotècnica es consideren part integrant i contingut mínim de la sol·licitud, per la qual cosa l'absència o la falta de contingut d'aquests documents determinarà la inadmissió d'aquesta, amb una resolució prèvia que caldrà dictar en els termes que preveu l'article 21 de la Llei del procediment administratiu comú de les administracions públiques.



Quart. Criteris de valoració de les sol·licituds

1. Les sol·licituds s'avaluaran segons els criteris i els barems següents:

Qualitat del grup d'investigació:

a) Rellevància de la persona investigadora principal (50 %)

1. Fins a 30 punts: producció científica, participació en grups d'investigació internacionals, ponències en congressos internacionals.



2. Fins a 20 punts: direcció de treballs de fi de màster, direcció de tesis doctorals, contractes o projectes d'investigació de rellevància especial, patents.

b) Trajectòria investigadora de la resta de membres del grup (30 %)

Producció científica, participació en grups d'investigació internacionals, ponències en congressos internacionals, direcció de treballs de fi de màster, direcció de tesis doctorals, contractes o projectes d'investigació de rellevància especial i patents dels membres del grup.



c) Coherència en la composició del grup (20 %)

Treballs conjunts, línies d'investigació obertes en el grup, complementarietat dels membres del grup.

2. Es concedirà una puntuació addicional del 5 % de la puntuació total obtinguda a les sol·licituds en què almenys una de les persones investigadores principals siga dona.



Cinqué. Justificació i seguiment científic de les subvencions

1. La justificació de les ajudes es farà d'acord amb el que estableix l'article 22 de les bases reguladores.

2. A més, els centres beneficiaris hauran de presentar còpies dels contractes formalitzats amb càrrec a aquesta ajuda, en els quals haurà de constar la vinculació amb les activitats del grup consolidat, així com de les nòmines.

3. També es justificarà l'ús de la subvenció concedida mitjançant el compliment de les normes de seguiment cientificotècnic, d'acord amb el que es disposa en l'article 85 de les bases reguladores.







ANNEX XI

Subvencions programa Prometeu per a grups d'investigació d'excel·lència (PROMETEU)



Primer. Objecte i característiques de la subvenció

1. L'objecte de la present convocatòria és la concessió de subvencions amb la finalitat d'identificar i donar suport a grups d'R+D+I d'excel·lència de la Comunitat Valenciana, potenciar-ne la projecció internacional i la transferència de coneixement la regulació específica de la qual s'estableix en els articles 87 al 91 de les bases reguladores.

2. Es convoca un màxim de 50 subvencions, que es distribuiran proporcionalment per a la concessió per àrees temàtiques de l'Agència Estatal d'Investigació, segons les sol·licituds presentades que reunisquen els requisits i la documentació de les quals siga completa i correcta. Les xifres resultants de subvencions que es poden concedir per àrea temàtica s'arredoniran a l'enter menor més pròxim, excepte en el cas que siguen inferiors a u, i en aquest cas s'arredoniran a l'enter més pròxim (d'ara en avant, àrees minoritàries).

Perquè una sol·licitud puga proposar-se per a finançament, haurà d'arribar a una puntuació, després de l'avaluació segons els criteris i el barem que estableix l'article 89 de les bases reguladores, igual o superior 85 punts (d'ara en avant, llindar).

Si després d'arredonir, segons el que s'estableix en el punt anterior, quedaren subvencions sense distribuir, respecte del nombre màxim convocat, aquestes s'assignaran a les àrees minoritàries que no hagen obtingut una proposta de subvenció amb la distribució anterior, sempre que en aquestes hi haguera sol·licituds que hagen superat el llindar.

Addicionalment, en el cas que en una àrea temàtica no hi haja sol·licituds suficients que hagen superat el llindar per a ser proposades per a finançament, el romanent el cobriran sol·licituds d'altres àrees d'investigació que hagen superat aquest llindar.

3. Les actuacions subvencionades seran executades per grups d'R+D+I d'excel·lència, dirigits per una o dues persones investigadores en condició d'investigadores principals que tindran formalitzada la vinculació funcionarial, estatutària o contractual amb l'entitat beneficiària.



4. Les subvencions tindran una duració màxima de quatre anys (48 mesos).

5. Les subvencions tindran un import màxim de 150.000 euros anuals i la quantia es determinarà per a cada projecte en funció del pressupost sol·licitat i del resultat del procés de l'avaluació.

6. L'import de la subvenció podrà finançar els conceptes següents:



a) Despeses de contractació de personal. Aquests costos podran referir-se a les categories següents:

1. Personal investigador predoctoral.

El contracte laboral es formalitzarà d'acord amb l'article 21 de la Llei 14/2011, de la ciència, la tecnologia i la innovació.

La duració màxima del contracte amb cada investigador en formació serà de quatre anys.

La dotació anual per a cadascun dels contractes predoctorals serà de 22.192,80 euros per als tres primers anys i de 27.300,00 euros per al quart any, i es destinarà necessàriament a finançar el salari i la quota empresarial de la Seguretat Social. La retribució salarial mínima que hauran de percebre els investigadors en formació durant aquest període, que s'haurà d'indicar en cada contracte, s'ajustarà al que s'estableix en l'article 7 del Reial decret 103/2019, d'1 de març, pel qual s'aprova l'Estatut del personal investigador predoctoral en formació.



Les persones seleccionades hauran d'estar admeses en un programa de doctorat d'una universitat de la Comunitat Valenciana en el moment de la contractació.

2. Personal investigador doctor.

3. Personal de suport tècnic o administratiu.

La dotació anual, en aquest cas, serà de 19.890,00 euros per a contractes a jornada completa, i es destinarà necessàriament a finançar el salari i la quota empresarial de la Seguretat Social. La retribució salarial mínima que haurà de rebre el personal contractat i que haurà d'indicar-se en cada contracte serà de 15.000 euros bruts anuals a jornada completa. En el cas de formalitzar un contracte a jornada parcial, la dotació anual per a cadascun dels contractes serà proporcional a la jornada laboral realitzada.

4. A més, també, es podrà finançar, si escau, la indemnització per la finalització d'aquests contractes.

b) Despeses d'execució i funcionament:

1. Material fungible. No podrà finançar-se material d'oficina ni accessoris informàtics.

2. Viatges, manutenció i allotjament de les persones del grup d'investigació. En aquest cas, s'adequaran als límits que establisca per a aquests conceptes la normativa de la Generalitat. No podran finançar-se estades d'investigació, entenent per estada períodes de més de quinze dies en la mateixa destinació, raó per la qual si es fa una estada (més de quinze dies), no es podrà finançar cap despesa amb fons d'aquesta ajuda.

3. Viatges, manutenció i allotjament del personal investigador doctor convidat per a participar en el projecte en activitats desenvolupades en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, sempre que es justifique la participació, que caldrà descriure i especificar en els informes de seguiment cientificotècnic. En aquest cas, s'adequaran als límits que establisca per a aquests conceptes la normativa de la Generalitat.



4. Difusió de les activitats del grup. Seran subvencionables per aquest concepte les inscripcions en congressos i jornades dels membres del grup, del personal de suport a la investigació i del personal contractat amb càrrec al projecte; la pàgina web del grup Prometeu; les publicacions del grup, i les despeses de traducció d'aquestes, en revistes científiques i les quotes per adhesió a associacions especialitzades.



5. Celebració de jornades científiques en l'àmbit de la Comunitat Valenciana directament relacionades amb el projecte Prometeu, incloent-hi la totalitat de les despeses de la jornada: viatges, manutenció, allotjament i impartició de conferències o ponències dels investigadors doctors convidats, i totes les altres despeses subvencionables per aquest apartat, que seran les mateixes que les que regula l'annex XIII d'aquesta resolució, relatiu a l'organització de jornades i congressos, així com la manera de justificació, i sempre que no s'hagen concedit per a aquest mateix concepte altres ajudes d'aquesta convocatòria. En tot cas, en tota la documentació oficial de les jornades haurà de quedar acreditat el finançament per un projecte Prometeu 2021 de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital.

6. Despeses d'adquisició d'equipament cientificotècnic, incloent-hi programari de caràcter especialitzat i destinat exclusivament a la investigació i que possibilite la utilització adequada de l'equipament adquirit. No podran finançar-se equips informàtics com ara ordinadors personals o tauletes, i només excepcionalment es podran finançar equips informàtics quan tinguen unes característiques molt específiques i siguen completament necessaris per a poder desenvolupar el projecte d'investigació, i així s'haja especificat en la memòria cientificotècnica o en un informe de seguiment cientificotècnic o final.



7. Altres despeses estrictament necessàries per a l'execució del projecte com ara treballs de camp, seqüenciació, consultes a bases de dades, microscòpia o similar.

c) Costos indirectes. Despeses de funcionament de les entitats beneficiàries necessàries per al desenvolupament del projecte fins a un màxim del 5 % de l'import de la subvenció concedida per a cada any.

7. Els membres del grup i el personal de suport a la investigació no podran percebre remuneracions de cap mena per participar en el projecte amb càrrec a aquest.

8. Totes les despeses hauran d'estar directament relacionades amb l'execució del projecte Prometeu per a poder finançar-se per aquesta subvenció.



Segon. Entitats beneficiàries i requisits de les persones sol·licitants



1. Les entitats beneficiàries d'aquestes subvencions seran els centres d'investigació de la Comunitat Valenciana.

2. Les actuacions subvencionades les executaran grups d'investigació dirigits per una o dues persones investigadores principals, que actuaran com a sol·licitants de la subvenció.

3. El grup d'investigació estarà format com a mínim per cinc persones investigadores (sense comptar les persones investigadores principals) amb vinculació funcionarial, estatutària o contractual amb un centre d'investigació, que hauran d'estar en possessió del títol de doctor i en servei actiu.

4. Les persones investigadores principals hauran de reunir aquests requisits:

a) Estar en possessió del títol de doctor.

b) Tindre formalitzada la vinculació funcionarial, estatutària o contractual amb l'entitat beneficiària, que haurà de comprendre i mantindre durant tot el període de duració de l'ajuda i estar en servei actiu. Quan siguen dues les persones investigadores principals, almenys una haurà de tindre una vinculació que comprenga tot el període de duració de la subvenció.

La signatura electrònica de la sol·licitud presentada per la persona que exercisca la representació legal de l'entitat sol·licitant implicarà la veracitat del compliment del requisit de vinculació i el compromís de l'entitat de mantindre aquesta vinculació des de la data de tancament del termini de presentació de sol·licituds fins que finalitze el període d'execució de la subvenció.

c) Tindre reconegut o, si escau, avaluat positivament un mínim de tres trams d'avaluació de l'activitat investigadora per la Comissió Nacional d'Avaluació de l'Activitat Investigadora (CNEAI) o per l'AVAP o que la seua producció científica, en el període 2015-2018, tinga un impacte normalitzat de la producció científica igual o superior a l'1,5 respecte del valor mundial.

5. La resta dels membres del grup d'investigació hauran de complir aquests requisits:

a) Estar en possessió del títol de doctor i tindre formalitzada amb l'entitat beneficiària o amb un altre centre d'investigació la seua vinculació funcionarial, estatutària o laboral i estar en servei actiu.

b) Els membres del grup d'investigació que pertanguen a una entitat diferent de la beneficiària hauran de comptar amb l'autorització expressa de l'entitat a la qual pertanguen. La documentació acreditativa quedarà en poder de l'entitat sol·licitant, que serà la responsable que el personal del grup d'investigació no vinculat funcionarialment, laboralment o estatutàriament a aquesta, compte amb aquesta autorització

c) El grup d'investigació haurà d'acreditar entre tots els membres (excloent-ne les persones investigadores principals) una mitjana de dos trams d'avaluació de l'activitat investigadora reconeguts o, si escau, avaluats positivament per la CNEAI o per l'AVAP. A aquest efecte, acreditar un impacte normalitzat de la producció científica igual o superior a 1,3 respecte del valor mitjà mundial, durant el període 2015-2018 es considerarà equivalent a tindre reconeguts o avaluats positivament dos trams d'activitat investigadora per la CNEAI o per l'AVAP.



6. Per al càlcul de l'impacte normalitzat de la producció científica es tindran en compte exclusivament els treballs de caràcter primari –articles, revisions de l'estat de l'art i articles o treballs publicats en els annals de les principals conferències científiques– publicats entre l'1 de gener de 2015 i el 31 de desembre de 2018, que recull una de les bases de dades internacionals Web of Science (WOS) o Scopus. En qualsevol cas, tots els membres del mateix grup que decidisquen demostrar un impacte normalitzat han d'extraure les dades d'una única base de dades de caràcter internacional, per a triar entre SCOPUS o WOS. Només es consideraran les persones investigadores que hagen publicat treballs en almenys tres dels quatre anys d'aquest període.



El càlcul es farà individualment. Totes les dades per al càlcul s'extrauran d'una única base de dades internacional i és obligatori presentar el codi únic d'autor que apareix en la base de dades triada (ResearcherId en Web of Science (WOS) o bé AuthorId en Scopus). L'impacte normalitzat es calcularà separadament per a cada any del període de la manera següent:

1. Se sumaran les citacions rebudes pel conjunt dels treballs publicats en aquest any des de la data de publicació fins al moment en què es faça la consulta, i s'obtindrà el quocient d'aquesta suma i el nombre de treballs publicats en aquest any.

2. El valor resultant es dividirà pel valor de l'impacte mundial en aquest any corresponent a l'àmbit científic en el qual s'inscriuen els treballs fets per l'autor.

3. L'impacte normalitzat per al període 2015-2018 és la mitjana dels valors obtinguts segons el punt 2 per a cada any, ponderada pel nombre de treballs publicats aquest any.

En la pàgina web de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital es donarà accés a les dades de l'impacte mundial per àmbit científic al qual s'ha fet referència.

6. Es podrà sol·licitar la incorporació de nous membres al grup, que haurà d'autoritzar l'òrgan concedent, sempre que es mantinga la mitjana requerida en l'apartat 5 c.

7. Cap membre del grup, incloent-hi els investigadors principals, podrà pertànyer a més d'un grup del programa Prometeu en qualsevol de les edicions ni formar part d'altres grups d'investigació amb finançament vigent a càrrec de convocatòries de la conselleria competent en matèria de política científica i investigació per al foment de grups d'investigació i investigadors juniors ni estar contractat com a personal investigador a l'empara de les subvencions del Programa per al suport a persones investigadores amb talent-Pla GenT.



8. En cas que, durant el període d'execució de la subvenció, la persona investigadora principal acredite el gaudi d'un permís derivat de maternitat o paternitat conformement a les situacions protegides que es recullen en el règim general de la Seguretat Social o en cas d'atenció a persones en situació de dependència, conformement al que es disposa en la Llei 39/2006, de 14 de desembre, i que aquesta situació impedisca que el grup puga continuar desenvolupant l'activitat d'acord amb els objectius plantejats, es podrà sol·licitar un reajustament dels crèdits durant el període d'execució del projecte, que podrà autoritzar l'òrgan concedent. La reassignació de l'import concedit entre diferents anys no podrà comportar una pròrroga de la duració total del projecte a un altre any diferent de les concedides en la resolució de concessió.



9. Al llarg de la vigència del projecte d'investigació es podrà sol·licitar la incorporació d'investigadors doctors amb vinculació un centre d'investigació i en servei actiu com a personal de suport a la investigació (PAI), que haurà d'autoritzar l'òrgan concedent.



10. Els requisits, el règim de compatibilitat i la dedicació dels investigadors principals i de la resta dels membres del grup d'investigació hauran de complir-se el dia en què finalitze el termini de presentació de sol·licituds i mantindre's fins a la data final del termini d'execució de l'actuació.

11. L'entitat beneficiària serà la responsable de verificar el compliment de les condicions de titulació, vinculació, compatibilitat, dedicació i qualsevol altre requisit exigit al personal investigador participant, i caldrà comunicar-ne qualsevol variació en un termini de 10 dies a partir del dia en què es produïsca el canvi.





Tercer. Sol·licituds i documentació

1. Les sol·licituds s'hauran de presentar en els termes que estableix l'apartat quart d'aquesta resolució.

2. A la sol·licitud caldrà adjuntar aquesta documentació:

a) Una memòria cientificotècnica del projecte, preferentment en anglés.

b) El currículum de les persones investigadores principals i de la resta dels membres del grup d'investigació.

c) L'historial científic del grup d'investigació, en el qual caldrà relacionar la coherència de la composició del grup en relació amb el projecte que cal desenvolupar, la trajectòria internacional del grup i la projecció dels doctors formats en el grup.

d) El pressupost de despeses que es preveu fer per a executar el projecte, desglossat per conceptes.

e) Certificats dels responsables en matèria d'investigació en què conste el reconeixement o l'avaluació positiva dels trams de l'activitat investigadora, de l'investigador principal i de la resta dels membres del grup.

f) En el cas d'acreditar l'impacte normalitzat de la producció científica, s'haurà d'aportar de cadascun dels investigadors que ho acrediten la taula resum del càlcul de l'IN, en què haurà de constar el codi d'identificació d'autor extret de la base de dades internacional (Web of Science WOS o Scopus) amb la finalitat que es puga revisar de manera transparent l'impacte normalitzat acreditat.



3. A l'efecte del que es disposa en l'article 14.3 de l'Ordre de bases, la memòria cientificotècnica del projecte i l'historial científic del grup es consideren part integrant i contingut mínim de la sol·licitud, per la qual cosa l'absència o falta de contingut d'aquests documents determinarà la inadmissió d'aquesta, amb una resolució prèvia que caldrà dictar en els termes previstos en l'article 21 de la Llei del procediment administratiu comú de les administracions públiques.



Quart. Criteris de valoració

1. Les sol·licituds s'avaluaran segons els criteris i els barems següents:

a) Grup d'investigació (60 %):

1. Fins a 25 punts: rellevància de l'investigador principal (producció científica, participació en grups d'investigació internacionals, ponències en congressos internacionals, direcció de treballs de fi de màster, direcció de tesis doctorals, contractes o projectes d'investigació d'especial rellevància, patents).

2. Fins a 25 punts: trajectòria investigadora de la resta de membres del grup (producció científica, participació en grups d'investigació internacionals, ponències en congressos internacionals, direcció de treballs fi de màster, direcció de tesis doctorals, contractes o projectes d'investigació d'especial rellevància i patents dels membres del grup).



3. Fins a 10 punts: coherència en la composició del grup en relació amb el projecte que s'ha de desenvolupar, trajectòria internacional del grup i projecció dels doctors formats en el grup (lloc de treball actual i publicacions derivades de les seues tesis).

b) Qualitat i interés cientificotècnic del projecte d'investigació (40 %).

1. Fins a 20 punts: objectius, impactes esperats i metodologia.

2. Fins a 20 punts: pla de treball i disseny d'investigació.

2. Es concedirà una puntuació addicional del 5 % de la puntuació total obtinguda a les sol·licituds en què almenys una de les persones investigadores principals siga dona.

3. Per a avaluar les sol·licituds, es podrà crear un comité d'experts de prestigi reconegut que assessore la comissió avaluadora a aquest efecte.



Cinqué. Obligacions

Els grups d'investigació beneficiaris d'aquestes ajudes estan obligats a:

1. Disposar d'una pàgina web del grup, que haurà d'actualitzar-se permanentment, en la qual figurarà el patrocini i el logotip de la conselleria convocant d'aquestes ajudes i disposar d'un acrònim i d'un logotip per al grup, que també haurà de figurar en la pàgina web.

2. Presentar una còpia dels contractes del personal contractat amb càrrec a aquesta ajuda, en els quals haurà de constar expressament la vinculació amb el projecte, en el termini d'un mes des de la signatura, així com de qualsevol modificació que els afecte.



Sisé. Justificació, seguiment i pagament

1. La justificació de les ajudes es farà d'acord amb el que s'estableix en l'article 22 de les bases reguladores.

2. El pressupost total aprovat de l'ajuda i els anys hauran de coincidir amb el pla de pagaments que estableix la resolució de concessió. Les inversions i despeses de cada projecte podran fer-se al llarg del període d'execució sense que coincidisquen necessàriament amb aquest pla de pagaments, en el cas que s'efectue el pagament anticipat a l'entitat beneficiària.

3. A aquest efecte, les entitats beneficiàries que, d'acord amb el que es disposa en l'article 23, apartats 2 i 3 de l'Ordre de bases, compten amb pagament anticipat, podran executar actuacions del projecte i fer despeses que no hagen pogut fer en un any en l'immediat següent.



En tot cas, hauran de presentar una justificació econòmica anual de les despeses fetes en cada any, d'acord amb el que s'estableix en l'article 22 de les bases reguladores, i el pagament corresponent quedarà condicionat al segon any i els següents a què s'haja presentat prèviament la justificació econòmica de l'any anterior.



4. La resta d'entitats beneficiàries hauran d'executar les actuacions del projecte, fer les despeses i justificar la subvenció de conformitat amb els anys concedits en la resolució de concessió.

5. A més, totes les entitats beneficiàries hauran de presentar una còpia dels contractes del personal contractat amb càrrec a aquesta ajuda, que no s'hagen aportat anteriorment, així com de les nòmines.

6. També caldrà justificar l'ús de la subvenció concedida mitjançant el compliment de les normes de seguiment cientificotècnic tal com es disposa en l'article 90 de les bases reguladores.





ANNEX XII

Subvencions per a la captació de projectes europeus o altres programes de caràcter internacional (APE)



Primer. Objecte i característiques de la subvenció

1. L'objecte de la present convocatòria és la concessió de les subvencions per a fomentar la participació de les persones investigadores en convocatòries d'R+D+I de la Unió Europea i en altres d'àmbit internacional, i la seua regulació específica s'estableix en els articles 92 a 94 de l'Ordre de bases.

2. L'ajuda contribuirà a finançar les despeses prèvies a la presentació de la sol·licitud de participació, fetes per a participar en convocatòries que es realitzen dins del Programa marc d'investigació i innovació de la Unió Europea així com d'altres programes d'àmbit internacional que financen activitats d'R+D+I.

3. La subvenció podrà tindre una duració d'un o dos anys en funció de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds en la convocatòria europea o de caràcter internacional, i caldrà sol·licitar dos anys quan aquesta presentació tinga lloc en 2022. En el cas que l'activitat es desenvolupe durant dos anys, la determinació de l'import de la subvenció per a cada any pressupostari s'establirà en la resolució de concessió, segons el pressupost sol·licitat de conformitat amb el cronograma de desenvolupament de les activitats necessàries per a preparar la sol·licitud.

4. L'import de la subvenció, que serà el mateix independentment que la duració siga per a un o dos anys, serà com a màxim de 6.000 euros quan es tracte de projectes en els quals el grup sol·licitant participe a títol individual o com a soci, i com a màxim de 9.000 euros quan el grup sol·licitant participe com a líder de la proposta o en el supòsit de participació d'una persona investigadora en alguna de les modalitats de les European Research Council (ERC) Grants.

5. Podran ser subvencionables, entre d'altres, els conceptes següents:

a) Despeses de consultoria destinades de manera exclusiva a la preparació de la proposta, sense que puguen excedir el 30 per cent de la quantia total de la subvenció o el 50 per cent en casos degudament justificats que hauran de ser autoritzats.

b) Despeses de viatges, manutenció i allotjament per assistència a congressos i conferències, visites i estades breus del personal investigador que formarà part del grup o del consorci que subscriurà la sol·licitud i que haurà de figurar en la memòria justificativa de la despesa, amb els límits que per a aquests conceptes establisca la normativa de la Generalitat sobre indemnitzacions per raó del servei.

c) Altres despeses necessàries per a la preparació i presentació de la proposta (serveis de traducció, de disseny gràfic i altres serveis similars).

5. Les persones investigadores no podran percebre remuneracions amb càrrec a aquesta subvenció.

6. Les subvencions regulades en aquesta convocatòria seran compatibles amb la percepció d'altres subvencions procedents de qualsevol de les administracions o ens públics o privats, nacionals, internacionals, o de la Unió Europea, sempre que l'import conjunt d'aquestes siga d'aquesta quantia que, aïlladament o en concurrència amb altres subvencions, no supere el cost de l'activitat finançada.



Segon. Entitats beneficiàries i requisits dels sol·licitants

1. Les entitats beneficiàries d'aquestes subvencions seran els centres d'investigació de la Comunitat Valenciana.

2. Amb caràcter general, excepte en el cas de sol·licituds per a la presentació de propostes individuals a les diferents modalitats de les European Research Council (ERC) Grants, les actuacions objecte de la subvenció seran executades per grups d'investigació, dirigits per un investigador principal, que actuarà com a sol·licitant de la subvenció.

El grup estarà format com a mínim per tres persones investigadores, una de les quals tindrà la condició d'investigadora principal, que haurà d'estar en possessió del títol de doctor i tindre formalitzada la seua vinculació funcionarial, estatutària o contractual amb l'entitat beneficiària. A més, almenys una altra persona del grup haurà d'estar en possessió del títol de doctor.

3. L'entitat sol·licitant serà la responsable de verificar el compliment de les condicions de titulació, vinculació, compatibilitat, dedicació i qualsevol altre requisit exigit al personal investigador participant, que s'establisca en la convocatòria corresponent, i haurà de comunicar-ne qualsevol variació en un termini de 10 dies a partir del dia en què es produïsca el canvi.



Tercer. Sol·licituds i documentació

1. Les sol·licituds es presentaran en els termes que estableix en l'apartat quart d'aquesta resolució.

2. A la sol·licitud caldrà adjuntar aquesta documentació:

a) Una memòria amb un plantejament inicial de la proposta, que contindrà: el resum del projecte d'investigació, la identificació del programa de la Unió Europea o d'un altre àmbit al qual opta i, si escau, la relació de grups amb els quals s'associa i l'estructura del consorci que conformen.

b) L'historial cientificotècnic del grup d'investigació, en què consten la trajectòria i els mèrits del grup i de l'investigador principal.

c) El currículum de l'investigador proponent quan es tracte de presentació de propostes individuals a les European Research Council (ERC) Grants.

d) El cronograma de desenvolupament d'activitats que calga executar amb l'ajuda sol·licitada fins a la presentació de la sol·licitud del projecte europeu a una convocatòria d'un programa de la Unió Europea o d'un altre programa d'àmbit internacional amb la distribució de l'import requerit en un o dos anys.

e) El pressupost de despesa de les activitats que calga desenvolupar fins a la presentació de la sol·licitud, amb la distribució de l'import requerit en un o dos anys.

3. A l'efecte del que es disposa en l'article 14.3 de l'Ordre de bases, la memòria i l'historial cientificotècnic del grup o el currículum de l'investigador proponent quan es tracte de presentació de propostes individuals a les European Research Council (ERC) Grants, es consideren part integrant i contingut mínim de la sol·licitud, per la qual cosa l'absència o falta de contingut d'aquests documents determinarà la inadmissió d'aquesta, amb una resolució prèvia que caldrà dictar en els termes previstos en l'article 21 de la Llei del procediment administratiu comú de les administracions públiques.



Quart. Criteris de valoració de les sol·licituds

Les sol·licituds s'avaluaran segons els criteris i els barems següents:



a) Interés cientificotècnic del projecte amb el qual opta a un programa de la Unió Europea o internacional (40 %).

b) Adequació i viabilitat de les activitats previstes i del pressupost de les activitats que calga desenvolupar fins a la presentació de la sol·licitud (20 %).

1. Fins a 5 punts: adequació del pressupost a les activitats que es pretén desenvolupar.

2. Fins a 15 punts: viabilitat de les activitats previstes per a la presentació de la sol·licitud.

c) Qualitat, trajectòria i adequació del grup o de l'investigador proponent. Especialment es valoraran la competència i l'adequació de l'investigador principal i dels membres del grup, i en el cas de les propostes individuals a les European Research Council (ERC) Grants, la competència i adequació de l'investigador proponent (40 %).



Cinqué. Justificació

1. La justificació de les ajudes es farà d'acord amb el que s'estableix en l'article 22 de les bases reguladores.

2. A més, els centres beneficiaris de les ajudes hauran de justificar la subvenció aportant una còpia de participació en la convocatòria d'un programa de la Unió Europea o d'un altre àmbit internacional, i la documentació que l'acompanye. La no-presentació de la documentació acreditativa de participació en la convocatòria europea o en la convocatòria d'àmbit internacional es considerarà com a incompliment de l'actuació i donarà lloc a l'inici del procediment de reintegrament.





ANNEX XIII

Subvencions per a l'organització i difusió de congressos, jornades i reunions científiques, tecnològiques, humanístiques o artístiques de caràcter internacional (AORG)



Primer. Objecte i característiques de la subvenció

1. L'objecte de la present convocatòria és la concessió de subvencions amb la finalitat d'afavorir l'organització i difusió de congressos, jornades i reunions de caràcter internacional i d'objecte científic, tecnològic, humanístic o artístic, així com la labor de divulgació dels resultats de les investigacions fetes en el marc de les activitats primàries de caràcter no econòmic dels centres d'investigació, la regulació específica del qual s'estableix en els articles 95 a 98 de l'Ordre de bases.



2. Per a ser subvencionables, els esdeveniments hauran de reunir els requisits següents:

a) Celebrar-se a la Comunitat Valenciana.

b) Tindre caràcter internacional, fet que implica que tant en el comité científic com entre les persones ponents i conferenciants, haurà de figurar personal investigador amb destinació en un centre d'investigació d'un altre país.

3. El període d'execució de l'actuació estarà comprés entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2021.

4. Les subvencions tindran un import màxim de 9.000 euros.

5. L'import de la subvenció pot anar destinat a finançar, entre d'altres, els conceptes següents:

a) Les despeses de viatges, manutenció i allotjament de les persones del comité científic, del comité organitzador i de ponents i conferenciants amb els límits que establisca per a aquests conceptes la normativa de la Generalitat sobre indemnitzacions per raó del servei.



b) La difusió dels programes de la reunió com ara: despeses de disseny i impressió de cartells, tríptics i programes, pàgina web i publicitat que hauran d'incloure sempre el patrocini de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat.



c) Les despeses de ponències, conferències i altres participacions amb els límits que per a aquests conceptes establisca la normativa de la Generalitat sobre indemnitzacions per raó del servei.

d) Les despeses de traducció i lloguer d'equips tècnics.

e) L'edició de les ponències o conclusions resultants.

No són despeses subvencionables:

a) Les despeses socials associades a les actuacions subvencionades.

b) Els cursos de postgrau, de reciclatge o d'especialització.

c) El material inventariable, siga quina siga la quantia.

d) El material d'oficina i material fungible, en general, que no tinga relació amb l'activitat proposada.

e) Les despeses de funcionament pròpies del centre d'investigació.



f) Les de lloguer de locals o carpes.



Segon. Entitats beneficiàries i requisits de les persones sol·licitants



1. Les entitats beneficiàries d'aquestes subvencions seran els centres d'investigació de la Comunitat Valenciana.

2. Podrà sol·licitar aquestes subvencions com a persones investigadores responsables de l'execució, el personal investigador doctor amb vinculació funcionarial, estatutària o contractual amb l'entitat beneficiària, que haurà de mantindre durant el període d'execució de la subvenció.



Tercer. Sol·licituds i documentació

1. Les sol·licituds s'hauran de presentar en els termes que indica l'apartat quart d'aquesta resolució.

2. A la sol·licitud caldrà adjuntar aquesta documentació:

a) Una memòria descriptiva de l'activitat que s'ha de dur a terme, en què es farà constar, si escau, l'alineació de la temàtica de l'activitat amb l'Estratègia europea i els seus reptes socials.

b) El currículum de l'investigador responsable de l'execució.

c) La composició del comité científic.

d) La relació de ponents. En el cas que no siga possible determinar tots els ponents, haurà d'indicar-ho en aquest document, però en tot cas hauran de figurar relacionats els ponents que acrediten el caràcter internacional de l'esdeveniment.

e) El programa científic.

f) El pressupost d'ingressos i despeses, detallat per conceptes. En el pressupost de despeses es farà constar la relació de la totalitat de les despeses, i caldrà especificar per a quines se sol·licita el finançament.

g) Si escau, el document de compromís de cofinançament.

h) Si escau, la composició del comité organitzador.

3. A l'efecte del que es disposa en l'article 14.3 de l'Ordre de bases, la memòria descriptiva de l'activitat que calga executar i el programa científic es consideren part integrant i contingut mínim de la sol·licitud, per la qual cosa l'absència o falta de contingut d'aquests documents determinarà la inadmissió d'aquesta, amb una resolució prèvia que caldrà dictar en els termes que preveu l'article 21 de la Llei del procediment administratiu comú de les administracions públiques.



Quart. Criteris de valoració

1. Les sol·licituds s'avaluaran segons els criteris i els barems següents:

a) La qualitat i la rellevància científica de l'activitat que es proposa. En aquest apartat es valorarà que la temàtica estiga alineada amb l'Estratègia europea 2020 i els seus reptes socials (40 %).

1. Fins a 25 punts: qualitat i rellevància científica de l'activitat que es proposa.

2. Fins a 15 punts: alineació de la temàtica del projecte proposat amb l'Estratègia europea i els seus reptes socials.

b) Projecció internacional de l'activitat (20 %).

c) La trajectòria científica de l'investigador responsable en l'àrea de coneixement de l'activitat proposada (40 %).

2. Es concediran 10 punts addicionals a les persones sol·licitants a les quals no s'haja concedit aquesta subvenció o a les que, havent-los-la concedida, no hagen pogut gaudir-la per causa de força major degudament acreditada, en cap dels tres anys anteriors a la present convocatòria.



Cinqué. Justificació

1. La justificació de les ajudes es farà d'acord amb el que s'estableix en l'article 22 de les bases reguladores.

2. A més, es justificarà l'execució de l'activitat subvencionada presentant aquests documents:

a) Una memòria de les activitats executades.

b) El programa científic definitiu, fullets, tríptics i cartells.

c) L'edició de les ponències i publicacions que hagen sigut objecte de l'ajuda.

d) La relació definitiva dels membres del comité científic i dels ponents que hagen participat en l'esdeveniment.

e) Si escau, el document de cofinançament.

En tot cas, haurà de quedar acreditada en la documentació oficial del congrés i les publicacions, el patrocini de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat. L'omissió d'aquesta obligació suposarà un cas d'incompliment previst en l'article 24.4 de les bases reguladores i podrà ocasionar el reintegrament de les quantitats concedides.



Sisé. Incompatibilitats

Aquestes subvencions no són incompatibles amb la percepció d'altres ajudes per a finançar diferents conceptes de despesa de l'organització del mateix esdeveniment, sempre que aquest finançament no procedisca d'altres subvencions de les previstes en aquesta ordre i que, aïlladament o en concurrència amb altres subvencions, no superen el cost total de l'actuació.







ANNEX XIV

Accions del subprograma per a la promoció i dinamització dels parcs científics (PPC)



Primer. Objecte i característiques de la subvenció

1. L'objecte de la present convocatòria és la concessió de subvencions per a afavorir la realització pels parcs científics de les universitats de la Comunitat Valenciana d'actuacions de dinamització dels resultats de les activitats d'investigació científica, transferència de coneixement, desenvolupament tecnològic i innovació, i la seua regulació específica es recull en els articles 99 al 102 de l'Ordre de bases.



2. Cada actuació es plantejarà com un projecte individual que s'haurà d'orientar al compliment d'un dels objectius següents:

– Iniciatives en R+D+I alineades amb els eixos prioritaris de desenvolupament i objectius de l'Estratègia d'innovació de la Generalitat vigent.

– Impuls al creixement empresarial

– Foment de l'emprenedor

– Promoció de la innovació

– Internacionalització i gestió de projectes internacionals

– Incorporació de noves tecnologies

– Divulgació de la ciència i la tecnologia

– Innovació experimental

– Serveis avançats

3. El període d'execució de l'actuació estarà comprés entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2021.

4. L'ajuda tindrà una quantia màxima de 20.000 euros per cada actuació.

5. L'import de la subvenció podrà finançar els conceptes següents:



a) Material fungible destinat específicament a l'actuació.

b) Viatges, manutenció i allotjament dels participants en l'actuació, amb els límits que establisca per a aquests conceptes la normativa de la Generalitat sobre indemnitzacions per raó del servei.



c) Ponències, conferències, jornades i presentacions, amb els límits que establisca per a aquests conceptes la normativa de la Generalitat sobre indemnitzacions per raó del servei.

d) Altres despeses necessàries per a desenvolupar les actuacions (lloguer de locals, carpes…).

e) Despeses de traducció i interpretació (equip de traducció simultània, salari de la persona que faça la traducció).

f) Despeses d'edició i difusió del projecte que sempre hauran d'incloure el patrocini de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat.

g) Despeses de personal contractat exclusivament per a executar el projecte.

h) Costos de funcionament. Aquesta quantitat ascendirà a un import que es determinarà per l'aplicació d'un percentatge màxim del 15 % sobre la quantitat de despesa executada i justificada, per la qual cosa la concreció final es farà amb la justificació de despeses.



Segon. Entitats beneficiàries i sol·licitants

Podran ser beneficiàries i sol·licitants d'aquestes subvencions les universitats de la Comunitat Valenciana que tinguen vinculat un parc científic i les entitats gestores d'un parc científic, amb personalitat jurídica pròpia, participades per una universitat de la Comunitat Valenciana.





Tercer. Sol·licituds i documentació

1. Les sol·licituds s'hauran de presentar en els termes indicat en l'apartat quart d'aquesta resolució

2. Les sol·licituds les haurà de presentar el representant legal del parc científic o el representant legal en matèria d'investigació de la universitat a la qual estiga vinculat el parc que haja de desenvolupar la línia d'actuació.

3. A la sol·licitud caldrà adjuntar aquesta documentació:

a) L'escriptura de constitució de l'entitat gestora del parc, en el cas de ser la sol·licitant.

b) El document acreditatiu de la representació legal del parc, en el cas de ser el sol·licitant.

c) Una memòria que descriga el projecte en què aparega detallada la totalitat de les activitats que calga dur a terme per a aconseguir l'objectiu, que reflectisca l'impacte que tindrà el desenvolupament i la relació entre aquestes activitats i l'entorn econòmic, amb referència especial als mètodes i procediments que se seguiran i al caràcter innovador del projecte en atenció a l'objectiu al qual es vincula, i el cronograma d'aquest.



d) Una memòria econòmica que detalle l'estructura de la despesa per a desenvolupar el projecte.

3. A l'efecte del que es disposa en l'article 14.3 de l'Ordre de bases, la memòria descriptiva i la memòria econòmica es consideren part integrant i contingut mínim de la sol·licitud, per la qual cosa l'absència o falta de contingut d'aquests documents determinarà la inadmissió d'aquesta, amb una resolució prèvia que caldrà dictar en els termes que preveu l'article 21 de la Llei del procediment administratiu comú de les administracions públiques.



Quart. Criteris de valoració de les sol·licituds

L'avaluació de sol·licituds es farà d'acord amb aquests criteris:



a) La qualitat del projecte previst, i per a això es valoraran especialment les activitats de foment de la innovació (40 %).

1. Fins a 20 punts: pla de treball i disseny del projecte.

2. Fins a 20 punts: activitats de foment de la innovació plantejades en el projecte.

b) L'àmbit de repercussió de l'actuació. En aquest apartat es valorarà l'impacte i la relació entre el projecte plantejat i l'entorn econòmic d'influència del parc (35 %).

c) La viabilitat i l'adequació del pressupost segons el projecte que calga desenvolupar (25 %).

1. Fins a 15 punts: adequació del pressupost sol·licitat en relació amb les activitats que es duran a terme.

2. Fins a 10 punts: adequació del pressupost sol·licitat en relació amb els objectius que es vol aconseguir i el temps d'execució.



Cinqué. Justificació

1. La justificació de les ajudes es farà d'acord amb el que s'estableix en l'article 22 de les bases reguladores.

2. A més, caldrà justificar l'execució de l'activitat subvencionada presentant aquests documents:

a) Una memòria de les accions executades i dels resultats obtinguts, així com de la relació de les despeses directament relacionades amb l'actuació.

b) El material gràfic utilitzat en què conste acreditat el patrocini de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital.





Sisé. Incompatibilitats

Aquestes subvencions no són incompatibles amb la percepció d'altres ajudes que puguen finançar diferents conceptes de despesa en una actuació de dinamització, sempre que aquest finançament no procedisca d'una altra subvenció de les que preveu aquesta ordre i que, aïlladament o en concurrència amb altres subvencions, no superen el cost total de l'actuació.





ANNEX XV



TAULA I

Desequilibri per raó de gènere per àrees temàtiques

de l'Agència Estatal d'Investigació



Àrees de coneixement % Dones % Homes Biaix de gènere

EIT / Energia i transport 13,80 % 86,20 % 36,20

Fins a 20 punts: pla de treball i disseny del projecte. 16,76 % 83,24 % 33,24

MAT / Ciències i tecnologies de materials 18,18 % 81,82 % 31,82

PIN / Producció industrial, enginyeria civil i enginyeries per a la societat 22,80 % 77,20 % 27,20

CTM / Ciències i tecnologies mediambientals 24,41 % 75,59 % 25,59

FIS / Ciències físiques 25,06 % 74,94 % 24,94

PHA / Estudis del passat: història i arqueologia 29,25 % 70,75 % 20,75

MLP / Ment, llenguatge i pensament 30,10 % 69,90 % 19,90

PSI / Psicologia 68,11 % 31,89 % 18,11

MTM / Ciències matemàtiques 36,61 % 63,39 % 13,39

ECO / Economia 38,15 % 61,85 % 11,85

DRE / Dret 42,48 % 57,52 % 7,52

CSO / Ciències socials 43,80 % 56,20 % 6,20

CTQ / Ciències i tecnologies químiques 44,30 % 55,70 % 5,70

FLA / Cultura: filologia, literatura i art 55,10 % 44,90 % 5,10

EDU / Ciències de l'educació 44,93 % 55,07 % 5,07

BIO / Biociències i biotecnologia 46,40 % 53,60 % 3,60

CAA / Ciències agràries i agroalimentàries 48,00 % 52,00 % 2,00

BME / Biomedicina 48,50 % 51,50 % 1,50





Font: Elaboració pròpia a partir de les últimes dades disponibles en el sistema agregat d'informació universitària.







TAULA II

Dotació per països, destinada a despeses d'allotjament i manutenció



País Subvenció dia País Subvenció dia País Subvenció dia

Alemanya 41 Finlàndia 40 Nigèria 35

Andorra 22 França 40 Noruega 44

Angola 41 Gabon 34 Nova Zelanda 25

Aràbia Saudita 29 Ghana 25 Països Baixos 41

Algèria 33 Grècia 26 Pakistan 24

Argentina 36 Guatemala 30 Panamà 25

Austràlia 30 Guinea 31 Paraguai 21

Àustria 34 Haití 21 Perú 29

Bèlgica 48 Hondures 26 Polònia 32

Bolívia 22 Hongria 35 Portugal 32

Bòsnia i Hercegovina 28 Índia 31 Rep. Dominicana 25

Brasil 43 Indonèsia 32 Regne Unit 49

Bulgària 23 lraq 25 Rep. Txeca 32

Camerun 31 Iran 29 Romania 36

Canadà 33 Irlanda 32 Rússia 5

Xile 34 Israel 33 Senegal 27

Xina 28 Itàlia 41 Sèrbia 33

Colòmbia 42 Jamaica 29 Singapur 30

Corea 35 Japó 50 Síria 30

Costa d'Ivori 26 Jordània 31 Sud-àfrica 27

Costa Rica 26 Kenya 28 Suècia 46

Croàcia 28 Kuwait 36 Suïssa 44

Cuba 23 Líban 33 Tailàndia 26

Dinamarca 40 Líbia 34 Taiwan 30

Equador 26 Luxemburg 41 Tanzània 26

Egipte 30 Malàisia 29 Tunísia 24

El Salvador 26 Malta 21 Turquia 24

Emirats Àrabs Units 35 Marroc 31 Uruguai 24

Eslovàquia 28 Mauritània 22 Veneçuela 27

Espanya 25 Mèxic 29 Iemen 38

Estats Units 44 Montenegro 33 Zaire/Congo 34

Etiòpia 35 Moçambic 26 Zimbàbue 27

Filipines 26 Nicaragua 33 Resta del món 33



Mapa web