Ficha disposicion

Ficha disposicion





DECRET 52/2012, de 30 de març, del Consell, pel qual es modifiquen els articles 2, 20 i 21 del Decret 97/2011, de 26 d'agost, del Consell, pel qual es va aprovar el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Economia, Indústria i Comerç.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 6746 de 02.04.2012
Número identificador:  2012/3274
Referència Base de Dades:  003334/2012
 



DECRET 52/2012, de 30 de març, del Consell, pel qual es modifiquen els articles 2, 20 i 21 del Decret 97/2011, de 26 d'agost, del Consell, pel qual es va aprovar el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Economia, Indústria i Comerç. [2012/3274]

PREÀMBUL



Pel Decret 97/2011, de 26 d'agost, del Consell, es va aprovar el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Economia, Indústria i Comerç, a partir de l'estructura orgànica bàsica aprovada pel Decret 75/2011, de 24 de juny, del Consell, pel qual s'establix l'estructura orgànica bàsica de la Presidència i de les conselleries de la Generalitat.



La modificació del decret regulador de l'estructura orgànica bàsica duta a terme pel Decret 121/2011, de 16 de setembre, del Consell, va comportar una variació del mencionat Reglament Orgànic i Funcional que es va operar per mitjà del Decret 122/2011, de 16 de setembre, del Consell.

La disposició addicional catorze de la Llei 10/2011, de 27 de desembre, de la Generalitat, de Pressupostos de la Generalitat per a 2012, en el marc del procés de reordenació del sector públic desenrotllat pel Consell, establix que mitjançant un decret del Consell es regularà la creació, la composició i el funcionament de l'òrgan col·legiat amb atribucions en matèria de defensa de la competència de la Comunitat Valenciana, i que el dit òrgan col·legiat estarà adscrit a la conselleria amb competències en matèria d'economia.

L'aprovació de la mencionada norma comporta necessàriament l'adequació del Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Economia, Indústria i Comerç, d'una banda, per a suprimir la referència que l'article 2 fa al Tribunal de Defensa de la Competència de la Comunitat Valenciana com a entitat autònoma adscrita a la conselleria. D'una altra banda, per a atribuir les competències d'inspecció, investigació, instrucció, tramitació, informe i proposta, en els procediments en matèria de defensa de la competència, a la Subsecretaria de la conselleria, i dins d'esta a un servici, dependent de la Secretaria General Administrativa, que exercisca estes funcions.

Al mateix temps, i dins de la nova redacció de l'article 2, es modifica l'adscripció de l'Agència Valenciana de l'Energia, que passa a articular-se a través de la Direcció General d'Energia, de forma semblant a la resta dels ens adscrits.

Per tot això, de conformitat amb el que establix l'article 28, lletra f), de la Llei del Consell, a proposta del conseller d'Economia, Indústria i Comerç i amb la deliberació prèvia del Consell, en la reunió del dia 30 de març de 2012,



DECRETE



Article únic. Modificació del Decret 97/2011, de 26 d'agost, del Consell, pel qual es va aprovar el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Economia, Indústria i Comerç

1. Se suprimix l'apartat 2 de l'article 2 del Decret 97/2011, de 26 d'agost, del Consell, pel qual es va aprovar el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Economia, Indústria i Comerç, i es renumeren els apartats següents en la forma ressenyada en l'annex.

2. Es modifica l'apartat 2 de l'article 20, que queda redactat en la forma assenyalada en l'annex.

3. Es modifica l'article 21, apartat 2, afegint al final un nou apartat e) amb la redacció que figura en l'annex.



DISPOSICIÓ FINAL



Única. Entrada en vigor

Este decret entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.



Valencia, 30 de març de 2012



El president de la Generalitat,

ALBERTO FABRA PART



El conseller d'Economia, Indústria i Comerç,

MÁXIMO BUCH TORRALVA

ANNEX



Nova redacció dels articles 2, 20 i 21 del Decret 97/2011, de 26 d'agost, del consell, pel qual es va aprovar el reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Economia, Indústria i Comerç.



Article 2. Òrgans superiors i centres directius

1. Sota l'autoritat de la persona titular del departament, la Conselleria d'Economia, Indústria i Comerç s'estructura en els òrgans superiors i centres directius següents:

a) Secretaria Autonòmica d'Economia, Indústria i Comerç.

b) Secretaria Autonòmica del Sector Públic Empresarial.

c) Subsecretaria.

d) Direcció General d'Economia.

e) Direcció General d'Indústria.

f) Direcció General de Comerç i Consum.

g) Direcció General d'Internacionalització.

h) Direcció General d'Energia.

2. Adscrites a la Conselleria d'Economia, Indústria i Comerç s'enquadren, a través de la Direcció General d'Indústria, l'entitat de dret públic Institut de la Petita i Mitjana Indústria de la Generalitat Valenciana (IMPIVA) i l'empresa pública Seguretat i Promoció Industrial Valenciana, SA (SEPIVA). Així mateix, a través de la Direcció General d'Economia s'enquadren l'organisme autònom de caràcter administratiu Institut Valencià d'Estadística (IVE) i l'entitat de dret públic Institut Valencià de Finances (IVF). A través de la Direcció General d'Internacionalització s'enquadra l'empresa pública Institut Valencià de l'Exportació, SA (IVEX). Finalment, a través de la Direcció General d'Energia s'enquadra l'entitat de dret públic Agència Valenciana de l'Energia (AVEN).



3. Així mateix, correspon a la Conselleria d'Economia, Indústria i Comerç la tutela de la Xarxa d'Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana.

4. Per raó de l'àmbit territorial en què s'exercixen les atribucions, els òrgans de la conselleria es classifiquen en servicis centrals i servicis perifèrics.



Article 20. Subsecretaria

1. Davall la directa dependència de la persona titular de la conselleria, la Subsecretaria té encomanades les competències i funcions establides per l'article 69 de la Llei del Consell respecte a la Conselleria d'Economia, Indústria i Comerç.

2. En especial, té atribuïdes les competències següents:

a) Direcció del Registre General, així com la coordinació, la supervisió i el control de l'organització i del funcionament de tots els centres, els servicis i les unitats dependents de la Conselleria d'Economia, Indústria i Comerç.

b) Organització i control dels assumptes generals i l'actualització periòdica de l'inventari de béns i material, així com la gestió i l'emmagatzematge de totes les dades i la documentació que siguen necessàries per al funcionament correcte dels servicis.

c) Tramitació d'expedients de contractació i de responsabilitat patrimonial, així com la gestió i la coordinació dels convenis i els acords de col·laboració que hagen de proposar al Consell per a la subscripció amb entitats públiques o privades.

d) Realització de la planificació i la programació econòmica, l'elaboració de la proposta d'avantprojecte del pressupost anual, la tramitació de les modificacions pressupostàries i la realització del seguiment de l'execució del pressupost, així com la gestió d'este en totes les seues fases comptables.

e) Elaboració d'informes i propostes de disposicions sobre matèries del seu àmbit funcional, així com dictar resolucions, instruccions i ordes de servici en l'àmbit de la seua competència, i es disposa, si és el cas, la publicació en els diaris oficials.

f) Coordinació i impuls de la tramitació de projectes normatius, supervisió i remissió dels expedients d'assumptes que s'hagen d'elevar a la Comissió de Secretaris Autonòmics i Subsecretaris, així com al Consell per a la seua aprovació o coneixement.

g) Inspecció, investigació, instrucció, tramitació, informe i proposta en els procediments en matèria de defensa de la competència.

h) Qualsevol altra que se li encomane o delegue o que li conferisquen les disposicions legals o reglamentàries.

3. Per a l'execució de les dites funcions, de la Subsecretaria depén la Secretaria General Administrativa.



Article 21. Secretaria General Administrativa

1. La Secretaria General Administrativa, de conformitat amb el que establix l'article 73 de la Llei del Consell, és la unitat amb la màxima jerarquia de nivell administratiu de la conselleria, presta suport a la Subsecretaria i, davall de la seua autoritat, atén la totalitat dels servicis generals de la conselleria.

2. La Secretaria General Administrativa s'estructura en els servicis següents:

a) Servici de Coordinació i Suport Tècnic.

b) Servici de Contractació i Assumptes Generals.

c) Servici de Programació i Gestió Econòmica.

d) Servici de Recursos Humans.

e) Servici de Defensa de la Competència.

3. Al Servici de Coordinació i Suport Tècnic correspon l'exercici de les funcions següents:

a) Coordinació, estudi comparat i proposta d'elaboració de legislació sectorial.

b) Estudi, preparació, coordinació i impuls de les disposicions i projectes normatius de la conselleria.

c) Assistència tècnica en l'elaboració i la tramitació de convocatòries de subvencions i ajudes.

d) Coordinació i tramitació de recursos administratius.

e) Tramitació de queixes i suggeriments.

f) Elaboració d'informes tecnicojurídics relatius a l'activitat competencial de la conselleria.

g) Suport i assessorament als òrgans superiors i al nivell directiu de la conselleria en el disseny, la proposta i la implantació de plans d'actuació d'esta.

h) Tramitació de la publicació de normes, disposicions i actes en diaris oficials.

i) El seguiment i l'impuls dels òrgans col·legiats propis o que tinguen relació amb la conselleria.

j) Organització i coordinació de la tramitació d'assumptes de competència de la Subsecretaria, i, en particular, d'aquells que s'hagen d'elevar a la Comissió de Secretaris Autonòmics i Subsecretaris, així com al Consell per a la seua aprovació o coneixement.

k) Tramitació dels procediments de responsabilitat patrimonial.



l) Coordinació, seguiment, supervisió i impuls dels convenis de col·laboració que ha de subscriure la conselleria.

m) Qualsevol altra que li siga encomanada en relació amb les matèries que li són pròpies.

4. Al Servici de Contractació i Assumptes Generals correspon l'exercici de les funcions següents:

a) Estudi, preparació, formulació i seguiment de l'execució dels expedients de contractació.

b) Tramitació i seguiment dels expedients de compres centralitzades.

c) Seguiment dels contractes menors de la conselleria.

d) Realització de totes les actuacions relatives als arrendaments de béns immobles.

e) Coordinació de les unitats de registre de documents de la conselleria i gestió del registre general.

f) Tramitació i seguiment dels subministraments menors dels servicis de la conselleria.

g) Coordinació i, si és el cas, gestió del manteniment de les instal·lacions de la conselleria.

h) Gestió i manteniment de l'inventari de la conselleria.

i) Gestió de l'emmagatzematge dels documents i les dades de la conselleria.

j) Racionalització dels procediments administratius i dels instruments de gestió.

k) Gestió de l'oficina d'informació central de la conselleria i coordinació amb la resta d'oficines d'esta.

l) Qualsevol altra que li siga encomanada en relació amb les matèries que li són pròpies.

5. Al Servici de Programació i Gestió Econòmica correspon l'exercici de les funcions següents:

a) Control i seguiment de l'execució pressupostària i les seues modificacions i la gestió dels gastos i ingressos.

b) Elaboració de l'avantprojecte de pressupost de la conselleria.

c) Supervisió de l'activitat de gestió economicopressupostària.



d) Coordinació i seguiment de l'execució dels fons comunitaris en l'àmbit de la conselleria.

e) Coordinació i seguiment de les distintes caixes pagadores de la conselleria, així com la comptabilització dels comptes justificatius dels fons de caixa fixa gestionats pels centres directius de la conselleria.



f) Qualsevol altra que li siga encomanada en relació amb les matèries que li són pròpies.

6. Al Servici de Recursos Humans correspon l'exercici de les funcions següents:

a) Gestió del personal de la conselleria.

b) Elaboració de propostes de modificació de les relacions de llocs de treball.

c) Elaboració d'estudis sobre les plantilles de personal de les distintes unitats de la conselleria.

d) Tramitació dels procediments disciplinaris.

e) Tramitació d'incidències en nòmina i situacions de personal.

f) Custòdia i manteniment dels expedients de personal.

g) Qualsevol altra que li siga encomanada en relació amb les matèries que li són pròpies.

7. Al Servici de Defensa de la Competència correspon l'exercici de les funcions següents:

a) La instrucció, inspecció, investigació i proposta de resolució en els procediments sancionadors en matèria de defensa de la competència que haja de resoldre la Comissió de Defensa de la Competència de la Comunitat Valenciana; resoldre les qüestions incidentals, proposar les multes coercitives en el supòsit d'incompliment del deure de col·laboració establit en l'article 39 de la Llei 15/2007, de 3 de juliol, de Defensa de la Competència, així com proposar l'adopció de mesures cautelars.

b) La vigilància i el seguiment de l'execució i el compliment de les resolucions dictades per la Comissió de Defensa de la Competència de la Comunitat Valenciana i, si és el cas, proposar a esta la imposició de multes coercitives. En l'exercici de les seues facultats inspectores, el personal funcionari degudament autoritzat pel titular de la Subsecretaria tindrà la condició d'agent de l'autoritat, en els termes previstos per la Llei 15/2007, de 3 de juliol, de Defensa de la Competència, i normativa de desplegament.

c) Les mesures sobre l'aplicació dels mecanismes d'assignació d'assumptes establits en la Llei 1/2002, de 21 de febrer, de Coordinació de les Competències de l'Estat i les Comunitats Autònomes en Matèria de Defensa de la Competència.

d) L'elaboració i la proposta a la Comissió de Defensa de la Competència de la Comunitat Valenciana dels informes que haja d'emetre en l'exercici de les seues competències consultives.

e) La col·laboració i coordinació d'actuacions amb altres òrgans de defensa de la competència en les funcions que té assignades.

f) La tramitació de les actuacions arbitrals que siguen sotmeses a la Comissió de Defensa de la Competència de la Comunitat Valenciana.



g) L'emissió d'informes per a la Comissió de Defensa de la Competència de la Comunitat Valenciana sobre la impugnació d'actes administratius i les disposicions generals de rang inferior a la llei de què es deriven obstacles al manteniment d'una competència efectiva en els mercats.

h) L'elaboració d'informes, estudis i anàlisi de sectors econòmics de la Comunitat Valenciana als efectes de la competència.

i) Aquelles altres que segons la normativa de defensa de la competència corresponguen a l'òrgan d'instrucció i no hagen sigut atribuïdes a la Comissió de Defensa de la Competència de la Comunitat Valenciana.

j) Qualsevol altra que li siga encomanada en relació amb les matèries que li són pròpies.

Mapa web