Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 9 de gener de 2017, del director general de Centres i Personal Docent, per la qual convoca un procediment per a la provisió, pel sistema de lliure designació, de llocs de directors o directores de centres integrats públics de Formació Professional dependents de l'Administració educativa.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 7958 de 16.01.2017
Número identificador:  2017/196
Referència Base de Dades:  000477/2017
 



RESOLUCIÓ de 9 de gener de 2017, del director general de Centres i Personal Docent, per la qual convoca un procediment per a la provisió, pel sistema de lliure designació, de llocs de directors o directores de centres integrats públics de Formació Professional dependents de l'Administració educativa. [2017/196]

La Llei orgànica 5/2002, de 19 de juny, de les qualificacions i de la Formació Professional, en el punt 5 de l'article 11 estableix que la direcció dels centres integrats de formació professional de titularitat de les administracions educatives, serà nomenada per mitjà del procediment de lliure designació per l'administració competent, entre el personal funcionari públic docent, d'acord amb els principis de mèrit, capacitat i publicitat, prèvia consulta als òrgans col·legiats del centre.



En idèntic sentit es pronuncia l'apartat 1, de l'article 11, del Decret 115 /2008, d'1 d'agost, del Consell, pel qual es regulen els centres integrats de Formació Professional a la Comunitat Valenciana, i es remarca que la direcció dels centres integrats de titularitat pública serà proveïda pel procediment de lliure designació entre persones amb experiència acreditada en l'àmbit de la formació professional i que en el cas de centres integrats de titularitat de l'administració educativa, el nomenament s'efectuarà entre funcionaris públics docents, d'acord amb els principis de mèrit, capacitat i publicitat i prèvia consulta als òrgans col·legiats del centre.

Per la seua banda, l'Ordre 1/2010, de 14 d'abril, per la qual es regulen els consells socials dels centres integrats públics i privats concertats de Formació Professional ubicats en l'àmbit territorial de gestió de les conselleries competents en matèria de formació professional inicial i per a l'ocupació, en l'article 4 defineix les funcions del consell social i inclou en la lletra d la d'emetre un informe amb caràcter previ al nomenament de director o de directora del centre.

En aquest curs escolar 2016/2017 conclou l'exercici de la funció directiva de determinats directors i directores dels centres integrats de Formació Professional, per finalització del període per al qual van ser nomenats o per altres causes de cessament previstes en la normativa vigent. És procedent, per tant, convocar el procediment per a cobrir els esmentats llocs d'acord amb el que estableix la Llei orgànica 5/2002, de 19 de juny, de les qualificacions i de la Formació Professional pel sistema de lliure designació, el lloc de director o directora entre el personal funcionari de carrera que impartisquen algun dels ensenyaments encomanats al centre i de conformitat amb els principis d'igualtat, publicitat, mèrit i capacitat.

En la tramitació d'aquesta resolució s'ha complit el que preveuen l'article 37 del Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic i els articles 153 i següents de la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana sobre matèries objecte de negociació col·lectiva.

Per tot això, i de conformitat amb les competències atribuïdes en l'article 10 del Decret 155/2015, de 18 de setembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, resolc:



Primer. Objecte de la convocatòria

Convocar per a la seua provisió, pel sistema de lliure designació, la direcció dels centres públics integrats de Formació Professional que es relacionen en l'annex I.



Segona. Requisits de participació

1. Per a ser admesos i admeses en aquesta convocatòria, les persones aspirants hauran de posseir, en el dia de finalització del termini de presentació de sol·licituds, a més dels requisits generals establits per al personal funcionari, el requisit específic següent:

– Ser funcionari o funcionària de carrera d'un cos docent a què es refereix la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació i, preferentment, tindre atribució docent en algun dels ensenyaments que ofereix el centre a què s'opta.

2. La persona aspirant, a més de complir els requisits exposats, haurà de presentar un projecte de direcció diferenciat per a cada un dels centres sol·licitats que incloga, entre altres, els objectius, les línies d'actuació i la seua avaluació, conforme a l'annex III d'aquesta convocatòria.



Tercera. Sol·licituds de participació

1. Les persones aspirants a participar en el present procediment hauran d'omplir una instància ajustada al model que figura com a annex II d'aquesta resolució, en la qual podran sol·licitar fins a un màxim de dos centres, per ordre de prioritat, dels relacionats en l'annex I.



2. El model d'instància es troba a disposició de les persones interessades en la pàgina web de la Conselleria d'Educació, Investigació Cultura i Esport (http://www.ceice.gva.es).

3. El termini de presentació de sol·licituds serà de 15 dies hàbils comptats a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

4. La presentació de les sol·licituds, juntament amb la resta de la documentació, es realitzarà, preferentment, en el Registre de la Direcció Territorial d'Educació, Investigació, Cultura i Esport en l'àmbit del qual pertanga el centre a què s'opta o bé en els llocs i la forma que determina l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.



En el cas que s'opte per presentar la sol·licitud i la documentació que l'acompanye en una oficina de correus, haurà de fer-se en sobre obert perquè la instància siga datada i segellada pel personal funcionari de correus abans de ser certificada. Si no es fa d'aquesta manera, es considerarà presentada en la data d'entrada en qualsevol dels llocs establits en el paràgraf anterior.

En tot cas, si es presenta la sol·licitud en lloc diferent de la direcció territorial d'Educació, Investigació, Cultura i Esport corresponent o el Registre General de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, la persona interessada avançarà per fax a aquesta una còpia de la sol·licitud presentada, degudament segellada i datada.



Quarta. Documentació a presentar

Les persones aspirants hauran d'acompanyar a la instància de sol·licitud la documentació següent:

a) Currículum i justificació per mitjà de certificat o fotocòpia compulsada de tota la documentació acreditativa de l'experiència en l'àmbit de la formació professional. Aquells mèrits acadèmics i professionals al·legats i no justificats documentalment o aquells documents que no tinguen les dades ressenyades anteriorment no seran tinguts en compte.



Es faculten les secretaries dels centres per a efectuar les compulses corresponents del personal destinat en el centre d'acord amb la Circular 5/99, de 14 de juny, de la Secretaria General de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència. L'Administració podrà requerir les persones interessades, en qualsevol moment, perquè justifiquen aquells mèrits sobre els quals es plantegen dubtes o reclamacions.

b) Un exemplar del projecte de direcció per cada un dels centres a què s'aspira ajustat al que estableix l'annex III d'aquesta convocatòria.





Cinquena. Comissió de Valoració

1. Per a la provisió de cada lloc de director o directora dels centres integrats públics de Formació Professional inclosos en la present convocatòria es constituirà una comissió de valoració integrada per cinc membres nomenats pel director territorial corresponent, d'entre funcionaris i funcionàries de carrera docents del grup A1, sent almenys un d'ells un representant de la Inspecció d'Educació.



Els funcionaris candidats o les funcionàries candidates a ser seleccionats o seleccionades com a directors o directores que participen en aquest procés, en cap cas podran formar part de la comissió de valoració.

2. La constitució i el funcionament de la comissió de valoració, així com el règim d'abstenció i recusació aplicable als seus membres, es regiran pel que estableix els articles 15 a 18 i 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

Sisena. Adjudicació dels llocs i nomenament

1. Finalitzat el termini de presentació d'instàncies, la comissió de valoració comprovarà els requisits del personal sol·licitant i avaluarà els seus mèrits tenint en compte, entre altres, la trajectòria professional, l'experiència directiva o de coordinació, la formació acadèmica, així com altres mèrits adequats a l'exercici del lloc i procedirà a formular proposta d'adjudicació de vacants, que es farà pública en la pàgina web de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport (http://www.ceice.gva.es) i en els taulers d'anuncis de les direccions territorials d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, i es concedirà a les persones interessades un termini de deu dies hàbils per a al·legar i justificar el que estimen pertinent davant de la comissió de valoració.

2. Transcorregut el dit termini, la comissió de valoració resoldrà les possibles al·legacions i elevarà la proposta d'adjudicació als consells socials dels respectius centres integrats afectats, a través de la seua secretaria, perquè en el termini de deu dies hàbils el ple de cada consell social, i prèvia defensa del projecte de direcció pel candidat o la candidata, emeta un informe preceptiu, però no vinculant, relatiu a la proposta d'adjudicació de cada direcció de centre integrat i el remeta a la comissió de valoració.

3. La comissió de valoració elevarà, igualment, la seua proposta d'adjudicació al claustre de professors dels centres integrats afectats, perquè en el termini de 10 dies hàbils emeten un informe preceptiu, però no vinculant que serà remés a la comissió de valoració.

4. La comissió de valoració elevarà la seua proposta d'adjudicació i els informes dels respectius consells socials i claustres de professors al director territorial d'Educació, Investigació, Cultura i Esport corresponent, la qual nomenarà per un període de quatres anys, sense perjuí de la seua renovació, els directors o directores respectius atenent la idoneïtat, d'acord amb els criteris de mèrit i capacitat discrecionalment adoptats, i ordenarà la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

5. En el cas que el nomenament com a director o directora d'un centre corresponga a un funcionari o funcionària amb destinació definitiva en un altre centre, es formalitzarà comissió de serveis per al centre en què exercirà el càrrec de director o directora i, si no té destinació definitiva, es formalitzarà adjudicació provisional de destinació en el centre corresponent.

6. No obstant això, el director territorial d'Educació, Investigació, Cultura i Esport podrà resoldre que es declare deserta la convocatòria a pesar de l'existència de candidats o candidates que reunisquen els requisits mínims exigits si considera que cap no resulta idoni o idònia per a exercir la direcció.

7. Així mateix, de conformitat amb el que estableix l'article 103 de la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana, els funcionaris adscrits a llocs de treball per lliure designació podran ser remoguts d'aquests amb caràcter discrecional.

8. La present convocatòria es resoldrà en un termini no superior a tres mesos comptats des de l'endemà de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds.

Aquesta resolució posa fi a la via administrativa i en contra seua podrà interposar-se un recurs potestatiu de reposició davant del mateix òrgan que l'ha dictat en el termini d'un mes, a comptar de l'endemà de la seua publicació, d'acord amb el que disposen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques o directament recurs contenciosos administratiu davant del jutjat contenciós competent, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà a la data de la seua publicació, d'acord amb el que estableixen els articles 8 i 14 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.





València, 9 de gener de 2017.– El director general de Centres i Personal Docent: José Joaquín Carrión Candel.











ANNEX I

Relació de centres integrats de Formació Professional



Província Localitat Codi Denominació

Alacant Sant Vicent del Rapeig 03010442 CIPFP Canastell

València Alzira 46000754 CIPFP Luis Suñer Sanchis

València València 46023419 CIPFP Ciutat de l'Aprenent

València València 46013104 CIPFP Vicente Blasco Ibáñez

València Quart de Poblet 46015538 CIPFP Faitanar







ANNEX II

Sol·licitud de participació en la convocatòria pública per a la provisió, pel sistema de lliure designació, per a la selecció de directors o directores de centres integrats públics de Formació Professional de la Comunitat Valenciana



1. Dades personals



DNI Primer cognom Segon cognom

Nom Telèfon 1 Telèfon 2

Domicili als efectes de notificació

Localitat Província CP

Correu electrònic:



(Escriviu amb lletra clara l'adreça, i respectar, si és el cas, majúscules i minúscules)





2. Dades professionals



Cos a què pertany i pel qual concursa Especialitat

Centre de destinació definitiu Localitat Província

Centre de destinació en el curs 2016-17 Localitat Província

Cos del lloc que ocupa en el curs 2016-17

Especialitat que exerceix en el curs 2016-17

Any de nomenament com a funcionari o funcionària de carrera del cos a què pertany Nombre d'anys complets com a funcionari o funcionària de carrera del cos a què pertany





3. Centres que sol·licita (relacionats per ordre de preferència)



Ordre Denominació del centre Codi Localitat Província

1

2





La persona sotasignada SOL·LICITA ser admesa en la convocatòria pública per a la provisió a què es refereix la present instància i DECLARA que reuneix tots i cada un dels requisits hi exigits, i que són certes les dades consignades en aquesta sol·licitud i en la documentació que s'hi adjunta.

..., ... d ... de 20...

(Firma)



SR./SRA. DIRECTOR/A TERRITORIAL D'EDUCACIÓ, INVESTIGACIÓ, CULTURA I ESPORT D ...

ANNEX III

Projecte de direcció



El projecte inclourà, almenys, els aspectes següents:

a) Descripció i anàlisi de les característiques més rellevants del centre integrat de Formació Professional.

– Definició del centre: arreplega dels seus elements d'identitat, els seus objectius generals, visió estratègica, etcètera.

– Entorn socioprofessional: reflexiona sobre l'entorn social i professional en què es troba el centre. Pren com a referència l'àrea geogràfica a què atén, des de la valoració de l'entorn formatiu a què han de respondre les famílies professionals que formen part de la seua oferta, tenint inclús presents possibles espais internacionals que estiguen afectats per projectes estables de participació d'alumnat o professorat.



– Vincles amb empreses i organitzacions: descriu l'entorn productiu amb què es mantenen relacions de cooperació en la formació d'alumnes, professors i professores o treballadors i treballadores.



b) Objectius bàsics que es pretenen aconseguir amb l'exercici de la funció directiva.

c) Línies d'actuació i plans concrets que permeten la consecució dels objectius.

A manera d'exemple:

– Apartats que s'ha d'arreplegar en el projecte funcional del centre integrat de formació professional, que el constituïsquen com l'instrument fonamental en l'organització i planificació del centre integrat.



– Pla anual d'actuació del centre integrat.

– Pla d'informació i orientació professional.

d) Procediments d'avaluació de la gestió directiva i del mateix projecte.

Es valorarà la concreció en indicadors o paràmetres, estratègies i calendari d'aplicació.

e) Qualsevol altre aspecte que la persona aspirant considere rellevant.

f) El document tindrà una extensió màxima de trenta pàgines DIN A-4 a una cara i interlineat doble, utilitzant únicament i exclusivament la font de lletra la denominació exacta de la qual és Arial (no s'admetrà cap altra tipologia d'Arial) grandària de 12 punts sense comprimir ni expandir, sent els marges superior, inferior i laterals (esquerre i dret) de 2,5 cm. A aquests efectes i si és el cas, no comptaran la portada i contraportada, índex ni els possibles annexos al cos principal del document, que no podran ser objecte de valoració.

Mapa web