Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 20 de desembre de 2016, de la presidenta de l'Institut Valencià d'Acció Social



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 7944 de 27.12.2016
Número identificador:  2016/10447
Referència Base de Dades:  009742/2016
 

  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Institut Valencià d'Acció Social
    Grup temàtic: Ocupació pública
    Descriptors:
      Temàtics: ofertes d'ocupació pública i oposicions, A/A1



RESOLUCIÓ de 20 de desembre de 2016, de la presidenta de l'Institut Valencià d'Acció Social (IVAS), per mitjà del qual es dóna publicitat a l'acord  del Consell de Drecció de l'entitat adoptat el dia 2 desembre de 2016 pel qual es va aprovar l'Oferta d'Ocupació Pública per a l'any 2016. [2016/10447]

Exposició de motius

Des de 1995 no s'han produït processos selectius per a l'ingrés en llocs de treball de l'actual Institut Valencià d'Acció Social (IVAS) que pogués entendre's que reuniren els requisits d'igualtat, mèrit, capacitat i publicitat exigibles en dret.

Com a conseqüència més del seixanta per cent de la plantilla personal no és fixa, malgrat acumular molts anys d'antiguitat en la majoria dels casos. És per això urgent reduir la situació de precarietat del personal de l'organisme i iniciar processos graduals de consolidació de l'ocupació, dins dels límits establerts per la normativa aplicable.



L'article 32 de la Llei de Pressupostos de la Generalitat per a l'Exercici 2016 (Llei 11/2015, de 29 de desembre), reproduint la norma corresponent de la Llei de Pressupostos de l'Estat, limita la incorporació de nou personal per mitjà de processos de selecció a una taxa de  reposició d'efectius, calculada sobre les baixes produïdes en l'exercici anterior, diferent segons el sector d'activitat, sent del 100 per 100 en el supòsit de places de personal que presta assistència directa als usuaris de serveis socials (Apartat 1, i), respectant en tot cas les disponibilitats pressupostàries del capítol I del pressupost de despeses. 



Els criteris per al càlcul d'aquesta taxa són els definits a l'apartat 3 de l'article 21 de la Llei 48/2015, de 29 d'octubre, de Pressupostos Generals de l'Estat, segons el qual no computaran dins el seu límit màxim les places que es convoquen per a la seva provisió mitjançant processos de promoció interna.

Finalment, i en compliment del que disposa l'article 8 del Conveni col·lectiu aplicable al personal laboral d'IVAS, aquesta oferta d'ocupació pública ha estat objecte de negociació en  la seva Comissió d'Interpretació, Vigilància i Estudi (CIVE) del dia 18 de novembre de 2016.



Per tot això, en virtut de les competències que li atribuïx l'article 6, f) del Reglament d'organització i funcionament de l'Institut Valencià d'Acció Social (IVAS), aprovat pel Decret 7/2013, de 4 de gener (DOCV 6937, 07.01.2013), el passat dia 2 de desembre el Consell de Direcció va adoptar l'acord següent:

 

1. Aprovació de l'oferta d'ocupació pública

S'aprova l'oferta d'ocupació pública de 2016 per seleccionar personal de l'Institut Valencià d'Acció Social (IVAS), en els termes que estableix el present acord.

2. Contingut de l'oferta d'ocupació

a) L'oferta d'ocupació pública que s'aprova està constituïda per places vacants i dotades econòmicament al Pressupost de la Generalitat per al present exercici.

 b) El total de l'oferta ascendeix a 17 places de naturalesa laboral distribuïdes de la manera següent:



Categoria Torn lliure Promoció interna Torn de diversitat funcional Total

Psicòleg/a 5 2 1 8

Terapeuta ocupacional/terapeuta 5 3 1 9





 3. Procediment de selecció

Els procediments que es convoquen en execució de l'oferta  adoptaran el sistema de concurs-oposició i el contingut de les proves guardarà relació amb els procediments, tasques i funcions habituals dels llocs objecte de cada convocatòria. En la fase de concurs es valorarà, entre altres mèrits, el temps de serveis prestats a l'IVAS en els llocs de treball objecte de la convocatòria.



4. Promoció interna

Les convocatòries de promoció interna de les categories que s'ofereixen s'obriran al personal laboral fix de l'IVAS amb els següents tres tipus de procedència:

a) El personal que pertanya a una categoria d'un grup de classificació immediatament inferior al de les places convocades, i que estiga dins del mateix itinerari professional (promoció interna vertical).

b) El personal que pertanya a una altra categoria del mateix grup de classificació professional (promoció interna horitzontal).

c) El personal que pertanya a una categoria d'un grup de titulació immediatament inferior al de les places convocades, i que no estiga dins del mateix itinerari professional (promoció interna mixta).

Les convocatòries de promoció interna determinaran en cada cas quines proves o de quines matèries quedarà exempt el personal que participe a través de cadascuna d'aquestes modalitats de promoció interna, sempre que es tracte de coneixements que es puguen considerar suficientment acreditats.



5 Cessament del personal laboral temporal i indefinit no fix que no resulte seleccionat

El personal laboral temporal i l'indefinit no fix que ocupe llocs de treball de les categories que s'ofereixen podrà ser cessat, i en conseqüència extingida la seva relació laboral amb IVAS, si la plaça que ocupa resulta adjudicada, con a conseqüència dels procediments que es convoquen en la presente oferta, als que haguen superat els respectius processos selectius, o a personal fix en concurs de trasllats previ.





6 Convocatòries i termini de desenvolupament de l'oferta

De conformitat amb el que es disposa en l'article 46 de la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana, es convocaran i resoldran els processos selectius corresponents a l'oferta d'ocupació pública que s'aprova, en el termini improrrogable de dos anys des de la publicació de l'oferta en  el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



7. Desenvolupament dels processos selectius per a persones amb diversitat funcional

Les proves selectives destinades a persones amb diversitat funcional tindran idèntic contingut que les establides per a la resta de les persones aspirants, sense perjudici de les adaptacions i els ajustos raonables necessaris de temps i mitjans per a la seva realització, per assegurar que les persones amb diversitat funcional participen en condicions d'igualtat.



8. Mesures per promoure la igualtat de gènere

Les convocatòries hauran d'incloure com a primer criteri de desempat la resolució en favor del sexe que estiga infrarepresentat dins del col·lectiu de persones que formen part de la categoria objecte de la convocatòria.



9. Facultats d'aplicació i execució

S'autoritza a la persona titular de la Direcció general de l'IVAS per a l'aplicació i execució de la present oferta d'ocupació.



 València, 21 de desembre de 2016.– La vicepresidenta del Consell, consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives i presidenta de l'IVAS: Mónica Oltra Jarque.

Mapa web