Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 30 de novembre de 2018, del director de l'Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció de la Comunitat Valenciana, sobre modificació puntual de les característiques de diversos llocs de treball de l'agència en l'exercici de potestats d'organització.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8460 de 09.01.2019
Número identificador:  2018/11710
Referència Base de Dades:  000180/2019
 



RESOLUCIÓ de 30 de novembre de 2018, del director de l'Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció de la Comunitat Valenciana, sobre modificació puntual de les característiques de diversos llocs de treball de l'agència en l'exercici de potestats d'organització. [2018/11710]

Antecedents de fet

I. Per mitjà de la Llei 11/2016, de 28 de novembre, de la Generalitat, de l'Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció de la Comunitat Valenciana, es crea aquesta Agència, com a entitat de dret públic, adscrita a les Corts, amb personalitat jurídica pròpia i plena capacitat d'obrar per al compliment dels seus fins.

Per Resolució de 29 de maig de 2017, de la Presidència de les Corts es nomena director de l'Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció de la Comunitat Valenciana a Joan Antoni Llinares Gómez (DOGV 8052, 31.05.2017), el qual pren possessió del càrrec el 30 de juny de 2017.

Així mateix, a fi de complir el que preveuen les disposicions transitòries segona i tercera de la Llei 11/2016, que establien el termini d'un mes per a l'elaboració i aprovació de l'estructura orgànica provisional de l'Agència, en data 28 de juliol de 2017, la direcció de l'Agència va resoldre aprovar la relació de llocs de treball provisional d'aquesta i oferir la cobertura, per mitjà de comissió de serveis, de determinats llocs seus, a funcionaris i funcionàries de carrera procedents de les diferents administracions públiques (DOGV 8119, 04.09.2017).



Per Resolució d'1 de març de 2018, del director de l'Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció de la Comunitat Valenciana, s'aprovà la relació de llocs de treball (DOGV 8247, 05.03.2018) en la mesa de negociació d'aquesta agència, composta per representants de Comissions Obreres, FSP-UGT i STAS-Intersindical Valenciana i de la mateixa agència, en diferents sessions, reflectides en les actes de 22 de desembre de 2017, de 9, 16 i 26 de gener de 2018, l'Acord de 2 de febrer de 2018, i l'escrit d'11 de febrer de 2018 de la FSP-UGT.





II. Des de la data de l'aprovació de la relació de llocs de treball de l'Agència, durant l'any 2018, la concurrència de diferents factors, com ara facilitar la cobertura de determinats llocs o ressaltar l'específica qualificació d'altres, promouen la incoació d'expedient en ordre a la seua modificació.

Aquests motius organitzatius i de necessitat de gestió de personal d'aquesta agència, que figuren en la memòria justificativa i en l'informe econòmic del seu administrador, els dos de 7 de juny de 2018, comporten la necessitat d'adoptar la Resolució de 14 de juny de 2018, del director de l'Agència, referent a la modificació puntual de diferents llocs de la relació de llocs de treball de l'Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció de la Comunitat Valenciana, en l'exercici de les potestats d'autoorganització, i sense cost econòmic, que es traslladen a la mesa de negociació, amb la representació sindical esmentada, en sengles sessions de 20 de juliol i de 4 d'octubre de 2018, i s'han inclòs en l'ordre del dia de cada una d'aquests com a assumptes a tractar, segons es reflectix en les corresponents actes.



Fonaments de dret

I. De conformitat amb les atribucions conferides en l'article 29.5 de la Llei 11/2016, de 28 de novembre, de la Generalitat, de l'Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció de la Comunitat Valenciana, correspon al seu director l'elaboració i aprovació de la relació de llocs de treball.

II. En virtut del que es preveu en l'article 37.2.a del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, i en l'article 154.3.a de la Llei 10/2010, de 9 de juliol, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana, queden excloses de l'obligatorietat de la negociació, les decisions de les administracions públiques que afecten les seues potestats d'organització, cosa que esdevé en aquest cas; si bé s'ha traslladat aquesta informació a les representacions sindicals, en les dues reunions abans esmentades, a fi que al·legaren el que tingueren per convenient a fi de ser tingut en compte en la decisió definitiva.



III. Igualment, s'ha respectat el que es disposa en l'article 34 de la Llei d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana, d'acord amb el qual, la creació, modificació o supressió dels llocs de treball s'incorporarà a les corresponents relacions de llocs de treball o altres instruments d'ordenació.

Afig aquest precepte, en els seus apartats 2 i 3, el següent:

«Els pressupostos reflectiran els crèdits corresponents a les relacions de llocs de treball de l'administració. No podrà classificar-se cap lloc de treball, ni incrementar-se les seues retribucions, sense que hi haja crèdit adequat i suficient per a fer-ho.

Quan per a atendre les necessitats de prestació del servei públic, siga necessària la provisió de llocs de treball de nova creació o les característiques dels quals hagen patit modificació, aquests podran proveir-se a través de les formes temporals de provisió de llocs de treball establides en aquesta llei, sense que calga la publicació prèvia de la relació de llocs de treball corresponent i sense que puguen adjudicar-se amb destinació definitiva fins que es publique la modificació.»



IV. D'acord amb el que es preveu en l'article 74 del Reial decret legislatiu 5/2015 mencionat, sota la rúbrica Ordenació dels llocs de treball:

«Les administracions públiques han d'estructurar la seua organització a través de relacions de llocs de treball o altres instruments organitzatius similars que comprenguen, almenys, la denominació dels llocs, els grups de classificació professional, els cossos o escales, si escau, a què estiguen adscrits, els sistemes de provisió i les retribucions complementàries. Aquests instruments són públics».

D'acord amb allò que s'ha exposat, resolc:



Primer

Modificar, puntualment per raons organitzatives, les característiques dels llocs de treball núm. 18, 19, 20, 21, 22, 23 i 29 de l'Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció de la Comunitat Valenciana, que es recullen en la Resolució d'1 de març de 2018, del seu director, per la qual s'aprova la relació de llocs de treball d'aquesta Agència (DOGV 8247, 05.03.2018), i aquests es configuraran en els termes que s'especifiquen en l'annex de la present resolució.



Segon

Ordenar la publicació d'aquesta resolució en ell Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



La present resolució posa fi a la via administrativa i contra aquesta pot interposar-se potestativament un recurs de reposició davant del mateix òrgan que ha dictat l'acte en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb el que disposen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, o bé un recurs contenciós administratiu davant del jutjat contenciós administratiu corresponent en el termini de dos mesos, de conformitat amb el que es preveu en els articles 8 i 14 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sense perjudici de qualsevol altre que es considere procedent.



València, 30 de novembre de 2018.– El director de l'Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció de la Comunitat Valenciana: Joan Antoni Llinares Gómez.

Mapa web