Ficha disposicion

Ficha disposicion





Ajuntament d'Orihuela. Modificació de l'acord adoptat per la Junta de Govern local sobre l'oferta d'ocupació pública per a l'exercici 2017.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8222 de 29.01.2018
Número identificador:  2018/119
Referència Base de Dades:  000938/2018
 

  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Ajuntament
    Grup temàtic: Ocupació pública
    Descriptors:
      Temàtics: ofertes d'ocupació pública i oposicions, C/C1, D/C2
      Descriptors toponímics: Orihuela



Modificació de l'acord adoptat per la Junta de Govern local sobre l'oferta d'ocupació pública per a l'exercici 2017. [2018/119]

Savina Goretti Galindo Benito, regidora secretària de la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Orihuela (Alacant), certifique:

Que la Junta de Govern Local, en sessió ordinària celebrada el dia 12 de desembre de 2017, va adoptar, entre altres, l'acord següent:

«6.3. Personal. 23401/2017. Modificació de l'acord adoptat per la Junta de Govern Local de data 17.10.2017, per mitjà del qual s'aprovava l'oferta d'ocupació pública per a l'exercici 2017.

Vist que mitjançant acord plenari de data 18 de setembre de 2017 s'aprova la plantilla i Catàleg de llocs de treball reservats a personal funcionari, laboral i eventual per a l'exercici 2016.



Amb data 17.10.2017 la Junta de Govern Local, en sessió ordinària va adoptar, entre altres, l'acord següent: «6.2. Personal– 23401/2017. Aprovació de l'oferta d'ocupació pública per a l'exercici 2017.»



Vist que la Subdelegació del Govern d'Alacant amb data 20.11.2017 va registrar d'entrada en este ajuntament amb el núm. 35328 resolució, en què manifesta:

«Requerir, en consonància amb el que disposa l'article 65 de la Llei reguladora de les bases del règim local, l'alcalde president de l'Ajuntament d'Orihuela perquè en el termini d'un mes procedisca a anul·lar l'acord adoptat per la Junta de Govern Local, en sessió ordinària de data 17 d'octubre de 2017, pel qual s'aprova l'oferta d'ocupació pública 2017, atés que inclou 16 places per torn lliure, quan en aplicació de l'article 19.Un, Apartats 2, 3 i 4 de la Llei 3/2017, de 27 de juny, de pressupostos generals de l''Estat per a l'any 2017, únicament podria incloure 9 places per torn lliure en sectors amb taxa de reposició 100% o 4 en la resta de sectors –taxa de reposició del 50 %– admetent-se així mateix la combinació d'ambdós taxes que, en tot cas, haurà de situar-se en eixe rang.»

De conformitat amb el que preveu l'article 70 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic pel qual s'establixen els criteris de coordinació de l'oferta d'ocupació pública de les corporacions locals, les places de plantilla dotades pressupostàriament, tant del personal funcionari com del personal laboral que, una vegada aprovat el pressupost per al 2017, no puguen ser cobertes amb els efectius de personal existent, constituiran l'oferta d'ocupació pública d'esta corporació per al dit any.

Atés que l'article 128 del Reial decret legislatiu 781/1986, de 18 d'abril, pel qual s'aprova el text refós de les disposicions legals vigents en matèria de règim local, establix que les corporacions locals hauran d'aprovar i publicar anualment l'oferta d'ocupació pública per a l'any corresponent, ajustant-se a la legislació bàsica de l'Estat sobre funció pública i als criteris que reglamentàriament s'establisquen en desplegament de la normativa bàsica estatal per a la seua deguda coordinació amb les ofertes d'ocupació de la resta de les administracions públiques.





Regulació legal:

 La Llei 3/2017, de 27 de juny, de pressupostos generals de l''Estat per a l'any 2017, regula, amb caràcter general, la incorporació de nou personal a tot el sector públic, en l'article 19, al dir:



«Article 19. Oferta d'ocupació pública o un altre instrument semblant de gestió de la provisió de necessitats de personal. Un. 1. La incorporació de nou personal en el sector públic delimitat en l'article anterior, a excepció de les societats mercantils públiques i entitats públiques empresarials, fundacions del sector públic i consorcis participats majoritàriament per les administracions i organismes que integren el sector públic, que es regiran pel que disposen les disposicions addicionals quinzena, setzena i dessetena respectivament, d'esta llei i dels òrgans constitucionals de l'Estat, estarà subjecta als límits i requisits establits en els apartats següents.

S'exceptua del que disposa el paràgraf anterior, la incorporació de personal que puga derivar-se de l'execució de processos selectius corresponents a ofertes d'ocupació pública d'exercicis anteriors o dels processos de selecció i reclutament per a la cobertura de les plantilles de militars de Tropa i Marineria professional fixades en la disposició addicional catorzena.»

Per a continuar en el núm. 3 del punt Un, manifestant que en els sectors i administracions no arreplegats en l'apartat anterior, la taxa de reposició es fixarà fins a un màxim del 50 %.  

Per a calcular la taxa de reposició d'efectius, el percentatge de taxa màxim fixat s'aplicarà sobre la diferència resultant entre el nombre d'empleats fixos que, durant l'exercici pressupostari anterior, van deixar de prestar serveis en cada un dels sectors, àmbits, cossos o categories, previstos en l'apartat anterior i el nombre d'empleats fixos que s'hagueren incorporat en estos, en el referit exercici, per qualsevol causa, excepte els procedents d'ofertes d'ocupació pública, o reingressat des de situacions que no comporten la reserva de llocs de treball. A estos efectes, es computaran els cessaments en la prestació de serveis per jubilació, retir, defunció, renúncia, declaració en situació d'excedència sense reserva de lloc de treball, pèrdua de la condició de funcionari de carrera o l'extinció del contracte de treball o en qualsevol altra situació administrativa que no supose la reserva de lloc de treball o la percepció de retribucions amb càrrec a l'administració en què se cessa. Igualment, es tindran en compte les altes i baixes produïdes pels concursos de trasllats a altres administracions públiques.



No computaran dins del límit màxim de places derivat de la taxa de reposició d'efectius aquelles places que es convoquen per a la seua provisió per mitjà de processos de promoció interna i les corresponents al personal declarat indefinit no fix per mitjà de sentència judicial.

Finalment l'article 19 Un.6 establix que «les administracions i sectors assenyalats en les lletres A), B), G), O), P) i policia local, regulats en l'apartat Un.2 anterior, així com..., podran disposar d'una taxa addicional per a estabilització d'ocupació temporal que inclourà fins al 90 % de les places que, estant dotades pressupostàriament, hagen estat ocupades de forma temporal i ininterrompudament almenys en els tres anys anteriors a 31 de desembre de 2016.»

Considerant que les places de l'oferta d'ocupació de la corporació per a l'any 2017, es proveiran amb subjecció al que sobre el particular disposa la Llei 3/2017, de 27 de juny, de pressupostos generals de l''Estat per a l'any 2017.

Considerant que l'esmentada Llei 3/2017, en l'incís 3, del transcrit Apartat u de l'article 19, establix per a les administracions i sectors no arreplegats en l'apartat anterior, la possibilitat de cobrir fins a un 50 % de la taxa de reposició d'efectius; i, en l'incís 6 establix per a la policia local una taxa addicional per a estabilització d'ocupació temporal fins a màxim que podrà arribar fins al 90 % de les places que, estant dotades pressupostàriament, hagen estat ocupades de forma temporal i ininterrompudament almenys en els tres anys anteriors a 31 de desembre de 2016.

Considerant que de la documentació que es troba en l'expedient de referència, es desprén que els empleats fixos que van cessar en la prestació de serveis en 2016 ascendixen a 9 i que no hi ha hagut incorporacions en 2016, per la qual cosa de conformitat amb l'article 19 Un. Apartat 3 en sectors amb taxa de reposició del 50 % només es podrien oferir 4 places (4 agents de mobilitat).

Considerant que l'Ajuntament pretén utilitzar l'opció que li brinda la precitada llei de la taxa addicional per a estabilització de l'ocupació temporal i tenint en compte que es complixen els requisits previstos en la llei (article 19 Un. 6 i últim paràgraf LPGE 2017), es proposa la cobertura de set places de policia local, de les quals 2 seran de mobilitat (no cumputen als efectes d'oferta pública d'ocupació) i les 5 restants, lliures i a compte de les 25 places que han estat ocupades de forma temporal i ininterrompudament almenys en els tres anys anteriors a 31 de desembre de 2016.

Considerant que, prenent com a base tot el que antecedix, l'oferta pública d'ocupació d'esta corporació per a 2017 tindria el contingut següent:

I. Places de plantilla de personal funcionari de la policia local:

– 7 places d'agents de la policia local, 5 lliures i 2 de mobilitat





II. Places de plantilla de personal funcionari agents de mobilitat:

– 4 places d'agents de mobilitat



2 Agents policia local Mobilitat (no computa taxa)

4 Agents de mobilitat Taxa reposició ordinària (50 %)

5 Agents policia local Taxa adidcional per a l'estabilització d'ocupació temporal (90 %)





Considerant que el present assumpte ha sigut objecte de debat en la Mesa General de Negociació, en sessió celebrada el dia 5 de desembre de 2017, constant l'acta d'esta en l'expedient de referència.

Considerant que, en compliment del que establix l'article 128.1 del Reial decret legislatiu 781/86, les corporacions locals aprovaran i publicaran anualment l'oferta d'ocupació pública per a l'any corresponent, ajustant-se a la legislació bàsica de l'Estat i als criteris que reglamentàriament s'establisquen per al seu desenvolupament.

Considerant que, de conformitat amb el que preveu l'article 70.2 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, és procedent remetre al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana l'oferta d'ocupació, per a la seua publicació.

Considerant que de conformitat amb el que estableix l'article 127.h de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local, és competència de la Junta de Govern Local resoldre sobre el particular.



En sessió ordinària de data 26.05.2016, el Ple de la corporació va adoptar la implantació en este ajuntament del sistema de fiscalització prèvia limitada de la Intervenció General, d'acord amb el que preveu l'article 219 del text refós de la Llei d'hisendes locals.

En compliment de tal acord plenari, pel seu contingut econòmic, amb caràcter previ a l'adopció de la resolució, el present informe jurídic es trasllada a la Intervenció General, Servei de Fiscalització i al Departament Municipal de Comptabilitat als efectes que s'informe sobre l'existència de crèdit pressupostari per a escometre la despesa que es proposa, pel termini màxim previst en l'article 80.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Vist tot això i tenint en consideració l'informe econòmic emés a este efecte per la Intervenció Municipal de Fons, la Junta de Govern Local, per unanimitat, acorda:



Primer. Modificar l'oferta d'ocupació pública de l'Ajuntament d'Orihuela per a l'any 2017, que queda establida en els termes següents:

 



Grup de classificació Classificació Nombre de places Denominació Sistema provisió

C1 Administració especial

Serveis especials

Policia local i auxiliars 7 Agent p. l. 5 lliures

2 mobilitat

C2 Administració especial

Serveis especials 4 Agents de mobilitat Lliure





Segon. Remetre el present acord al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana per a la seua publicació i a la Subdelegació del Govern a Alacant (administracions territorials – plaça de la Muntanyeta, núm. 6, 03071 Alacant) als efectes oportuns.



Tercer. Notificar als representants sindicals del personal municipal.»





Cosa que certifique a Orihuela, als mers efectes de la seua constància en l'expedient administratiu de referència.



Orihuela, 12 de desembre de 2017.– La regidora secretària de la Junta de Govern Local: Savina Goretti Galindo Benito.

Mapa web