Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 9 de març de 2017, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual es convoca la concessió de subvencions destinades a finançar obres de remodelació i construcció de locals socials de les societats musicals de la Comunitat Valenciana en 2017.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8004 de 21.03.2017
Número identificador:  2017/2120
Referència Base de Dades:  002495/2017
 



RESOLUCIÓ de 9 de març de 2017, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual es convoca la concessió de subvencions destinades a finançar obres de remodelació i construcció de locals socials de les societats musicals de la Comunitat Valenciana en 2017. [2017/2120]

En la Comunitat Valenciana, les societats musicals constitueixen una part substancial del seu teixit associatiu cultural. Més de cinc-centes d'aquestes entitats, presents en la majoria de pobles i ciutats del nostre territori, treballen cada dia per a acostar la cultura musical a les ciutadanes i ciutadans interessats. Aquesta labor se centra especialment en la formació i la difusió de l'art de la música, afavorint que aquesta manifestació cultural es trobe fortament arrelada i desenvolupada en la nostra Comunitat.

La funció de les societats musicals es realitza des dels seus locals socials, verdaders centres culturals on els més joves inicien la seua formació i acostament a la música i tothom troba el lloc adequat per a la pràctica no professional.

La Generalitat col·labora amb les societats musicals en els seus esforços per a construir, reformar i millorar els seus locals, sens dubte una de les millors i més extenses xarxes de centres culturals de titularitat associativa que contempla el món de la cultura. Promoure el manteniment en condicions adequades d'ús, la remodelació i millora o la construcció de locals de societats musicals, és un objectiu de la política cultural de la Generalitat que té reflex en els pressupostos de 2017 on figura la línia genèrica S7275000, la dotació de la qual s'ha de concedir seguint un procediment de concurrència competitiva, obert a totes les entitats musicals que desitgen executar un projecte en concordança amb aquesta finalitat.

Per l'Ordre 57/2016, de 21 de setembre, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport (DOCV 7881, 26.09.2016; http://www.docv.gva.es/datos/2016/09/26/pdf/2016_7352.pdf), es van aprovar les bases reguladores de la concessió de subvencions destinades a finançar obres de remodelació i construcció de locals socials de les societats musicals de la Comunitat Valenciana.

D'altra banda, les subvencions objecte d'aquesta convocatòria estan previstes en el Pla estratègic de subvencions de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport per al període 2016/2019 aprovat per Resolució d'aquest departament de 30.08.2016 (DOCV 05.09.2016; http://www.docv.gva.es/datos/2016/09/05/pdf/2016_6810.pdf).



Per tot això, fent ús de les facultats que em confereix l'article 28 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i 160.4 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, resolc:



Primer. Objecte

Es convoca la concessió de subvencions destinades a finançar la remodelació i construcció, en determinats casos, de locals socials de les societats musicals de la Comunitat Valenciana en 2017 i s'aproven els documents model que figuren com a annexos I i II que hauran d'utilitzar els sol·licitants de les ajudes i III per a la justificació per part dels beneficiaris.



Segon. Règim jurídic i bases reguladores d'aquesta convocatòria

Aquesta convocatòria de subvencions es regeix per la present resolució, per les bases reguladores aprovades per Ordre 57/2016, de 21 de setembre, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, així com pels preceptes bàsics de la legislació general en matèria de subvencions i disposicions que la despleguen.



Tercer. Dotació pressupostària

L'import màxim a concedir és de 400.000,00 euros que es finançarà a càrrec dels crèdits del capítol VII del programa 454.10 Promoció Cultural, Patrimoni Artístic i Museus, línia S7275000 dels pressupostos de la Generalitat per a 2017.



Quart. Objecte i condicions de la concessió d'aquestes subvencions

1. Les subvencions que es convoquen tenen com a finalitat finançar l'execució d'obres de remodelació i construcció, en determinats casos, de locals socials de les societats musicals de la Comunitat Valenciana en 2017.

2. Als efectes d'aquesta convocatòria, s'entén com a societats musicals les entitats privades sense ànim de lucre que, estant legalment constituïdes, tinguen entre els seus fins socials la difusió, promoció o divulgació i l'ensenyança de la música i realitzen, almenys, les següents activitats artístiques i formatives amb caràcter permanent:

a) Sosteniment d'una agrupació instrumental no professional ja siga banda o orquestra.

b) Sosteniment d'una escola de música o escola d'educands de manera directa o a través d'agrupacions supramunicipals, o a falta d'això, col·laborar de manera activa en la integració de joves músics en el seu conjunt instrumental com a activitat tendent a la seua formació musical.

3. En aquesta convocatòria, només s'admetran sol·licituds que incloguen projectes d'inversió el pressupost d'execució material dels quals no supere els 80.000,00 euros, IVA exclòs, en els termes que preveu la base 2 de les bases reguladores.

4. La resta de requisits per a poder sol·licitar aquestes subvencions són els que determinen les bases reguladores d'aquesta convocatòria i especialment la base 2.



Cinqué. Forma i termini de presentació de les sol·licituds

1. El termini de presentació de les sol·licituds serà de 15 dies a comptar de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

2. Les sol·licituds es formularan per mitjà de l'imprés normalitzat que s'adjunta a aquesta convocatòria com a annex I i es dirigiran a la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.

3. Amb la sol·licitud degudament omplida i firmada que figura com a annex I s'acreditarà:

a) La condició de societat musical per part de l'entitat sol·licitant.



b) Les dades generals de la societat musical i el seu representant.

c) El correu electrònic que es fixa per a rebre notificacions relatives a aquest procediment.

d) L'acord adoptat per la junta directiva de l'entitat per a formular la sol·licitud de la subvenció, facultant el seu representant legal per a subscriure la sol·licitud de subvenció i realitzar tots els tràmits que hi estiguen relacionats.

e) Que la societat musical no es troba compresa en cap de les causes que impedeixen obtindre la condició de beneficiari de subvencions públiques assenyalades en l'article 13 de la Llei general de subvencions.



f) L'autorització, si és el cas, perquè la Conselleria obtinga telemàticament els certificats que acrediten que el sol·licitant es troba al corrent de les seues obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social. En cas de no omplir cap de les opcions oferides en aquest apartat de la sol·licitud, s'entendrà que el sol·licitant autoritza la Conselleria a obtindre els esmentats certificats telemàticament.

g) La identificació i propietat de l'immoble on es duran a terme les obres o, si és el cas, la cessió i els altres requisits que s'exigeixen als locals socials on es duran a terme les obres.



h) Les ajudes sol·licitades o obtingudes per la societat musical per a finançar aquestes obres, si és el cas.

i) El pressupost, denominació i objecte de les obres i, si és el cas, la identificació del tècnic redactor del projecte, memòria o pressupost.



j) Les característiques de l'obra a realitzar que permeten aplicar els criteris de valoració de sol·licituds que estableixen les bases reguladores i documents aportats a aquest efecte.

4. Les sol·licituds hauran de ser subscrites per qui exercisca la representació de l'entitat, d'acord amb la normativa d'aplicació.

5. Cada entitat només podrà presentar una sol·licitud de subvenció en aquesta convocatòria.

6. Les sol·licituds s'hauran de presentar en el registre general d'aquesta conselleria, amb domicili a l'avinguda Campanar, 32, 46015 València, en les seues direccions territorials o a través dels mitjans establits en la legislació sobre procediment administratiu comú de les administracions públiques, i s'acompanyaran de la documentació assenyalada en l'apartat sisé d'aquesta resolució.

7. En cas d'enviament per correu certificat, la presentació de la documentació en l'oficina de correus corresponent s'haurà de fer d'acord amb el que disposa l'article 31 del Reial decret 1829/1999, de 31 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament pel qual es regula la prestació dels serveis postals, en desplegament del que estableix la Llei 24/1998, de 13 de juliol, del servei postal universal i de liberalització dels serveis postals, en sobre obert, a fi que l'exemplar destinat a la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport siga datat i segellat abans de ser certificat. En el cas que la sol·licitud no estiga datada i segellada per l'oficina de correus corresponent, s'entendrà com a data vàlida de presentació la que aparega en l'entrada de registre de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.



8. Els que així ho desitgen podran realitzar la presentació i registre per mitjans electrònics i sol·licitar que les comunicacions i notificacions es practiquen per aquesta via. Aquests tràmits tindran plena validesa, d'acord amb les condicions i requisits previstos en la Llei 11/2007, de 22 de juny, d'accés electrònic dels ciutadans als serveis públics, i el Decret 220/2014, de 12 de desembre, del Consell, pel qual s'aprova el reglament d'administració electrònica de la Comunitat Valenciana. A fi de complir amb els requisits de seguretat establits, la designació de l'adreça o bústia de correu electrònic, als efectes de la pràctica de notificacions a l'interessat, haurà de correspondre amb la proporcionada per la Generalitat amb domini cv.gva.es.

Es requerirà per a sol·licitar aquest tipus d'ajudes per via telemàtica certificat de firma electrònica d'entitat emés per l'Institut Valencià de Finances http://www.accv.es/empresas/. En el cas que l'empresa sol·licitant siga una persona física, serà necessari el certificat de firma electrònica de ciutadà, emés per l'Institut Valencià de Finances http://www.accv.es/ciudadanos/.

La tramitació telemàtica es pot realitzar a través del PROP, en l'URL següent: http://www.gva.es/es/inicio/procedimientos?id_proc=15734&version=amp.

Els documents complementaris a la sol·licitud poden ser aportats de forma telemàtica. En aquest cas només s'acceptaran en format pdf i hauran d'estar firmats per mitjà de la plataforma de firma en línia de l'Institut Valencià de Finances: http://www.accv.es/ciudadanos/firma-on-line-pdf/.



Sisé. Documentació que ha d'acompanyar la sol·licitud

1. Junt amb la sol·licitud de la subvenció formulada en el document model que figura com a annex I, les societats musicals interessades hauran d'aportar la documentació següent:

a) Document oficial que acredite la constitució de la societat musical com a associació i la seua inscripció en el registre públic corresponent.

b) Una còpia dels estatuts vigents de l'entitat registrats o inscrits en el registre públic esmentat en el paràgraf anterior.

c) Pressupost, memòria valorada o projecte de les obres a executar. S'haurà de presentar un dels documents següents, segons siga procedent:

c1. Un pressupost detallat i, quan siga possible, amb partides i estat de mesuraments de les obres firmat per un tècnic competent o elaborat per una empresa constructora quan l'import d'execució material siga inferior a 12.000,00 euros.

c2. Una memòria valorada subscrita per tècnic competent, quan el pressupost d'execució material de l'obra estiga comprés entre 12.000,00 i 80.000,00 euros.

Opcionalment, les entitats sol·licitants podran aportar en aquests casos un projecte d'execució si ho consideren més adequat per al desenvolupament de les obres.

c3. Un projecte d'execució de l'obra, si els treballs a realitzar afecten l'estabilitat, seguretat o estanquitat de l'immoble, elaborat d'acord amb la normativa aplicable i per a qualsevol pressupost dins del límit assenyalat per a aquesta convocatòria.

d) Un reportatge amb almenys deu fotografies en suport digital, representatives de l'estat actual de l'àrea o espai on es duran a terme les obres.

e) Acreditació que la societat musical es troba al corrent de les seues obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social. No caldrà aportar cap document a aquest efecte si el sol·licitant autoritza la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport a obtindre telemàticament els corresponent certificats. Si el sol·licitant ha manifestat la seua oposició haurà d'aportar els certificats emesos per l'Agència Estatal d'Administració Tributària, la Tresoreria General de la Seguretat Social i la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic de la Generalitat.



f) Domiciliació bancària, que es presentarà omplint i firmant el document model que figura com a annex II.

2. Les societats musicals que sol·liciten aquestes ajudes sense tindre la propietat de l'immoble on es duran a terme les obres, hauran d'adjuntar a més la documentació que acredite la cessió en les condicions previstes en la base 2 de les bases reguladores.

3. Els sol·licitants podran presentar també els documents que justifiquen alguna de les circumstàncies previstes en la base 6 de les bases reguladores, en relació amb la valoració de les sol·licituds.

4. Si la sol·licitud no compleix els requisits exigits, es requerirà l'interessat perquè en el termini de 10 dies esmene la falta o acompanye els documents preceptius, indicant que si no ho fa es considerarà que desisteix de la seua petició, prèvia resolució que haurà de ser dictada en els termes que preveu la legislació aplicable sobre procediment administratiu comú de les administracions públiques.



Seté. Criteris de valoració de les sol·licituds

Els criteris de valoració que es tindran en compte per a la concessió d'aquestes subvencions són els indicats en la base 6 de les bases reguladores que regeixen aquesta convocatòria.



Huité. Termini de resolució i notificació

1. Aquesta convocatòria s'haurà de resoldre i notificar als interessats en el termini màxim de sis mesos comptats des de l'endemà de la publicació de la present resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. Transcorregut aquest termini sense resolució expressa, les sol·licituds s'entendran desestimades.

2. El termini per a notificar la resolució d'aquesta convocatòria és de 10 dies.



Nové. Mitjà de notificació o publicació dels distints tràmits a complir en el procediment

1. La notificació de l'acte pel qual es resol aquesta convocatòria es durà a terme per mitjà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

2. En el cas que es produïsca el tràmit d'audiència als interessats en aplicació del que disposa la base 4 de les bases reguladores, la notificació es realitzarà per mitjà de comunicació a l'adreça de correu electrònic assenyalada per cada entitat en la seua sol·licitud o per anunci en el web de la Conselleria.



Deu. Termini per a justificar l'execució de les inversions

El termini per a presentar la documentació justificativa de l'execució de les inversions subvencionades finalitza el 31 d'octubre de 2017. D'acord amb el que preveu la legislació sobre procediment administratiu comú de les administracions públiques, aquest termini es podrà ampliar singularment fins en quinze dies a petició de la societat musical interessada, sempre que els terminis de tancament de l'execució i comptabilitat pressupostària de la Generalitat ho permeten i es justifiquen les raons que motiven la demora i la impossibilitat de preveure-les en el seu moment. La sol·licitud d'ampliació de termini per a l'execució i justificació de les obres subvencionades s'haurà de presentar abans que finalitze el termini ordinari assenyalat al principi d'aquest apartat.



DISPOSICIONS FINALS



Primera. Accés a models normalitzats

Tots els impresos que esmenta aquesta convocatòria estaran a disposició de les entitats interessades en la seu electrònica o portal institucional de la Generalitat en internet i en qualsevol oficina PROP. També s'hi podrà accedir en l'URL http://www.gva.es/es/inicio/procedimientos?id_proc=15734&version=amp.



Segona. Especificació dels òrgans competents per a la tramitació i resolució

D'acord amb el que preveu la base 4 apartat 6 de les bases reguladores i tenint en compte el que disposa el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, aprovat pel Decret 155/2015, de 18 de setembre, del Consell, els òrgans competents per a la tramitació i resolució d'aquest procediment són els següents:



a) Instrucció del procediment: Direcció General de Cultura i Patrimoni, de què depenen la Subdirecció General de Patrimoni Cultural i Museus i el Servei de Coordinació d'Entitats Culturals.

b) Resolució del procediment: Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.



Tercera. Delegació de competències

D'acord amb el que estableix l'article 9 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, es delega en la Direcció General de Cultura i Patrimoni totes les competències que corresponen a la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport en relació amb aquesta convocatòria, exceptuant-ne la resolució per la qual es produirà la concessió de les subvencions.



Quarta. Entrada en vigor

La present resolució entrarà en vigor l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



D'acord amb el que disposen els articles 112, 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i 10, 14 i 46 de la Llei 29/1998, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, contra aquesta resolució, que posa fi a la via administrativa, es podrà interposar un recurs potestatiu de reposició o plantejar directament un recurs contenciós administratiu en els terminis i davant dels òrgans que s'indiquen a continuació:



a) El recurs de reposició s'ha d'interposar davant del conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seua publicació.

b) El recurs contenciós administratiu s'ha de plantejar davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seua publicació.



València, 9 de març de 2017.– El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport: Vicent Marzà Ibáñez.

Mapa web