Ficha disposicion

Ficha disposicion





Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. RESOLUCIÓ de 30 de maig de 2018, de la Direcció General de Centres i Personal Docent, per la qual es regula el procediment de provisió de llocs de treball en règim d'interinitat en els ensenyaments artístics superiors d'Art Dramàtic, Dansa i Música.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8308 de 01.06.2018
Número identificador:  2018/5403
Referència Base de Dades:  005472/2018
 



RESOLUCIÓ de 30 de maig de 2018, de la Direcció General de Centres i Personal Docent, per la qual es regula el procediment de provisió de llocs de treball en règim d'interinitat en els ensenyaments artístics superiors d'Art Dramàtic, Dansa i Música. [2018/5403]

La Resolució de 26 de novembre de 2010, del director general de Personal, per la qual s'acorda la publicació de l'acord subscrit per la Conselleria d'Educació i les organitzacions sindicals pel qual s'estableix el sistema de provisió de llocs de treball en règim d'interinitat, estableix en la seua disposició addicional cinquena que, en aquelles especialitats que determine la direcció general competent en matèria de personal docent, les convocatòries per a constituir borses extraordinàries podran establir l'obligació de superar proves específiques d'aptitud relacionades amb les especialitats esmentades.

La Resolució de 18 de juny de 2012, de la Subdirecció General de Personal Docent, estableix el sistema de provisió de llocs de treball en règim d'interinitat per als ensenyaments de formació professional inicial, els ensenyaments artístics i els ensenyaments d'idiomes, incorporant la realització de les proves específiques d'aptitud en les especialitats que es determinen quedant reflectides en les convocatòries.



En la pràctica quotidiana de la provisió dels llocs de treball d'aquesta naturalesa, s'observa la necessitat de millorar l'actual sistema de constitució de borses de treball per a les especialitats docents dels ensenyaments artístics superiors, derivada dels perfils i requeriments adequats a l'Espai Europeu d'Educació Superior.

Atenent totes aquestes raons, per Resolució de 9 de maig de 2017, de la Direcció General de Centres i Personal Docent, es va estimar la pertinència de la realització d'una prova d'aptitud eliminatòria prèvia a la constitució de les borses d'acord amb la disposició addicional cinquena de la Resolució de 26 de novembre de 2010, del director general de Personal, s'estableixen ací les millores necessàries pròpies del sistema educatiu superior.

No obstant això, per l'experiència constatada al llarg del curs passat s'estima procedent dictar una nova resolució que millore el sistema de provisió de llocs en règim d'interinitat als ensenyaments artístics superiors d'art dramàtic, dansa i música.

En la tramitació d'aquesta resolució s'ha complit el que preveuen l'article 37 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, i els articles 153 i següents de la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana.



Per tots aquests motius i en ús de les atribucions conferides per l'article 10 del Decret 186/2017, de 24 de novembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, resolc:



Primer

La present resolució serà aplicable a la convocatòria de borses extraordinàries per a la provisió de llocs de treball corresponents als ensenyaments artístics superiors d'art dramàtic, dansa i música.





Segon

La convocatòria de borses extraordinàries es realitzarà per l'òrgan competent en matèria de personal docent i inclourà:

– Els perfils exigits, incloent-hi si és el cas els requisits lingüístics dels llocs.

– Els requisits exigits per la normativa vigent per a l'accés al cos docent corresponent.

– El termini de presentació d'instàncies que serà, com a mínim, de cinc dies hàbils.

– El desenvolupament del barem respectant en qualsevol cas el que preveu la present resolució.

– La descripció de la prova d'aptitud que tindrà caràcter previ i eliminatori, i la seua qualificació serà expressada de 0 a 10 sent necessària una puntuació igual o superior a 5 per a superar-la.

– La ponderació de la puntuació global del procediment que serà del 60 % per a la prova d'aptitud i del 40 % per al barem de mèrits.



– Les condicions d'exempció de la prova d'aptitud d'aquelles persones participants que hagueren aprovat en la mateixa especialitat tots els exercicis del procediment selectiu d'ingrés a la funció pública docent corresponent de la convocatòria immediatament anterior. Així mateix quedaran exemptes aquelles persones participants que hagen superat alguna prova d'aptitud de semblants característiques realitzades en convocatòries per a una borsa extraordinària, de l'àmbit de la Comunitat Valenciana, sempre que no supere un determinat període de temps des de la realització d'aquesta, el qual s'establirà en la convocatòria específica.



Tercer

La publicació de la convocatòria es realitzarà en la pàgina web de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.



Quart

El barem aplicable per a la resolució de les convocatòries serà el següent:

1. Haver aprovat en la mateixa especialitat en procediments selectius convocats en virtut del Reial decret 850/93 o Reial decret 334/2004 o Reial decret 276/2007. (Màxim 5 punts)

En el cas de procediments selectius convocats en virtut del Reial decret 850/1993:

Un exercici 2 punts

Dos exercicis 3 punts

Tres exercicis 5 punts

En el cas de procediments selectius convocats en virtut del Reial decret 334/2004:

Un exercici 2 punts

Dos exercicis 3 punts

Tres exercicis 5 punts

En el cas de procediments selectius convocats en virtut del Reial decret 276/2007:

Un exercici 3 punts

Dos exercicis 5 punts

Només es tindrà en compte un procediment selectiu.

2. Experiència docent. (Màxim 6 punts)

– Per cada any d'experiència docent en l'especialitat convocada del mateix nivell o etapa educativa que aquell impartit pel cos a què opta la persona aspirant, en centres públics: 1,000 punt/any; 0,083/fracció de mes.

– Per cada any d'experiència docent en una altra especialitat diferent de la convocada del mateix nivell o etapa educativa a què opta la persona aspirant, en centres públics: 0,500 punt/any; 0,042/fracció de mes.

– Per cada any d'experiència docent en l'especialitat convocada de diferent nivell o etapa educativa que aquell impartit pel cos a què opta la persona aspirant, en centres públics: 0,500 punt/any; 0,042/fracció de mes.

– Per cada any d'experiència docent en l'especialitat convocada del mateix nivell o etapa educativa que aquell impartit pel cos a què opta la persona aspirant, en altres centres: 0,500 punt/any; 0,042/fracció de mes.

– Per cada any d'experiència docent en l'especialitat convocada de diferent nivell o etapa educativa que aquell impartit pel cos a què opta la persona aspirant, en altres centres: 0,250 punt/any i 0,02/fracció de mes.



3. Experiència laboral no docent en l'àrea de coneixement de l'especialitat convocada: 0,500 per any. Les fraccions es valoraran a raó de 0,042 per mes. (Màxim 5 punts)

Els mèrits presentats que puguen ser susceptibles de puntuació tant en aquest apartat com en el d'altres mèrits (punt 6 del barem) seran estimats on més beneficiosos resulten per a la persona aspirant.



4. Mèrits acadèmics. (Màxim 5 punts)

– Per posseir el títol de doctor, sempre que no siga requisit per a la participació en el procediment: 3.

– Per posseir un títol de màster universitari oficial o màster en ensenyaments artístics oficial per a l'obtenció del qual s'hagen exigit com a mínim 60 crèdits, sempre que no siga requisit per a la participació en el procediment: 1,500.

– No es valorarà aquest mèrit quan haja sigut requisit per a l'obtenció del títol de doctor.

– Pel reconeixement de suficiència investigadora o el certificat-diploma d'estudis avançats, sempre que no siga requisit per a la participació al procediment: 1,500.

No es valorarà aquest mèrit quan haja sigut requisit per a l'obtenció del títol de doctor.

– Per la participació en projectes d'investigació reconeguts i homologats per organismes oficials: 0,200.

– Per la participació com a docent en programes de mobilitat a la Unió Europea: 0,200/programa.

– Per haver obtingut un premi extraordinari en el doctorat, llicenciatura, ensenyaments artístics superiors, grau: 0,500.

– Per la menció honorífica en grau superior en el cas de les titulacions lliurades pels conservatoris superiors de música: 0,100.

– Altres titulacions diferents de les exigides per a concórrer en la convocatòria:

· Grau, títol superior d'ensenyaments artístics o equivalent al nivell 2 del MECES: 1,500.

· Llicenciatura, arquitectura, enginyeria o títols declarats equivalents: 1,500.

· Diplomatura, enginyeria tècnica, arquitectura tècnica o títols declarats equivalents: 1,000.

· Coneixements del valencià:

· Diploma de Mestre de Valencià: 1,500.

· Nivell Superior de la JQCV o certificació oficial de nivell C2 del Marc Europeu Comú de Referència en valencià: 1,500.

· Certificat de capacitació per a l'ensenyament en valencià, sempre que no siga requisit per a la participació en el procediment: 1,000.



Quan es valoren les certificacions esmentades als apartats anteriors, només es considerarà la de nivell superior que presente la persona aspirant.

– Titulacions en altres idiomes:

· Per cada certificació oficial de nivell C2 del Marc Europeu Comú de Referència per a les llengües: 1,500.

· Per cada certificació oficial de nivell C1 del Marc Europeu Comú de Referència per a les llengües: 1,250.

· Per cada certificació oficial de nivell B2 del Marc Europeu Comú de Referència per a les llengües: 1,000.

· Per cada certificació oficial de nivell B1 del Marc Europeu Comú de Referència per a les llengües: 0,500.

· Certificació de capacitació per a l'ensenyament en llengua estrangera: 1,000.

Quan es valoren les certificacions esmentades en els apartats anteriors, només es considerarà la de nivell superior que presente la persona aspirant. S'entendrà com a certificació oficial els títols obtinguts en les escoles oficials d'idiomes o qualsevol altre reconegut com a equivalent en base al Decret 61/2013, de 17 de maig, del Consell, pel qual s'estableix un sistema de reconeixement de la competència en llengües estrangeres a la Comunitat Valenciana i es crea la Comissió d'Acreditació de Nivells de Competència en Llengües Estrangeres.



– Per cada títol d'ensenyaments artístics professionals: 0,500.

No es valorarà aquest mèrit quan haja sigut requisit per a l'obtenció del títol superior acreditat per a la participació al procediment.



– Per cada títol de cicle formatiu de grau superior o equivalent: 0,500.

5. Formació i perfeccionament. (Màxim 3 punts)

– Assistència a cursos, jornades i congressos reconeguts i homologats per organismes oficials (màxim 2 punts). A raó de 0,05 punts per cada deu hores d'activitats de formació, relacionades amb l'especialitat i acreditades per les administracions educatives o la universitat.



– Impartició de cursos o ponències reconeguts i homologats per organismes oficials (màxim 2 punts). A raó de 0,1 punts per cada deu hores d'activitat docent de les esmentades, relacionada amb l'especialitat i acreditada per les administracions educatives o la universitat.



6. Altres mèrits. (Màxim 6 punts)

– Premis, composicions, exposicions, interpretacions i creacions (Màxim 3 punts).

· Premis artístics i/o docents de reconegut prestigi relacionats amb l'especialitat a la qual s'opta, en concursos o certàmens d'àmbit autonòmic, nacional o internacional.

· Per composicions/coreografies/obres estrenades com a autor o autora / coreògraf o coreògrafa/ intèrpret o enregistraments amb depòsit legal. Concerts com a director o directora, solista, solista en l'orquestra o agrupacions camerístiques. Interpretacions com a ballarí o ballarina solista o cos de ball. Interpretacions com a actor o actriu principal, secundari o secundària, o de figuració.

· Per exposicions individuals o col·lectives.

· Per patents nacionals o internacionals, que han de dur el número de registre.

· Per creacions registrades com a propietat industrial.

· Per la participació en projectes professionals empresarials acreditats en l'àmbit professional de les arts.

– Publicacions relacionades amb l'especialitat, que hauran de dur el consegüent ISBN o equivalent, i publicacions en revistes que hauran de dur el número ISSN. (Màxim 3 punts)

En el cas de produir-se empats en la puntuació, aquests es resoldran de conformitat amb els següents criteris:

1r. Major puntuació en l'apartat 1 del barem.

2n. Major puntuació en l'apartat 2 del barem.

3r. Major puntuació en l'apartat 3 del barem.

4t. Major puntuació en l'apartat 4 del barem.

5é. Major puntuació en l'apartat 5 del barem.

6é. Major puntuació en l'apartat 6 del barem.

7é. Ordre alfabètic del primer cognom del personal aspirant empatat, iniciant-se l'esmentat ordre per la lletra resultant de l'últim sorteig que s'haguera celebrat per designar la lletra d'inici dels procediments selectius a l'àmbit de la Generalitat Valenciana.



Cinqué

Els procediments es resoldran per una comissió de selecció composta pels següents membres:

President:

– El director general de Centres i Personal Docent o funcionari o funcionària en qui delegue.

Vocals:

– Un inspector o inspectora d'Educació.

– Dos funcionaris o funcionàries docents de carrera preferentment de l'especialitat o del cos corresponent a la convocatòria.

– Una persona representant de la direcció general competent per raó de la matèria o ISEACV o funcionari o funcionària en qui delegue, en funció de l'especialitat convocada.



Sisé

Les funcions de la comissió de selecció seran les d'elaborar i avaluar la prova d'aptitud de les persones aspirants, així com de baremar els seus mèrits en el cas d'haver superat la prova, aprovar les llistes provisionals i definitives de persones aspirants seleccionades i elevar aquestes llistes a l'òrgan competent en matèria de personal docent per a la seua publicació.

La comissió serà assistida en les seues funcions administratives i en la baremació dels mèrits presentats per les persones participants per les unitats de personal de la direcció territorial que gestione el procediment i si és el cas per la Subdirecció General de Personal Docent.







DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA



Queda derogada la Resolució de 9 de maig de 2017, de la Direcció General de Centres i Personal Docent, sobre provisió de llocs de treball en règim d'interinitat als ensenyaments artístics superiors d'art dramàtic, dansa i música.



Contra la present resolució, que posa fi a la via administrativa, es podrà interposar un recurs potestatiu de reposició davant de l'òrgan competent en matèria de personal docent de la conselleria competent en matèria d'educació en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la seua publicació, de conformitat amb els articles 112, 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, o bé directament un recurs contenciós administratiu, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la seua publicació, davant del jutjat contenciós administratiu en la circumscripció del qual tinguen el seu domicili o, alternativament, davant del Jutjat Contenciós Administratiu de València, d'acord amb els articles 8.2, 14.2, 25.1 i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.





València, 30 de maig de 2018.– El director general de Centres i Personal Docent: José Joaquín Carrión Candel.

Mapa web