Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 8 de juliol de 2021, del Rectorat de la Universitat Jaume I de Castelló, per la qual es convoca concurs de selecció de professorat contractat doctor.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 9125 de 12.07.2021
Número identificador:  2021/7582
Referència Base de Dades:  006920/2021
 



RESOLUCIÓ de 8 de juliol de 2021, del Rectorat de la Universitat Jaume I de Castelló, per la qual es convoca concurs de selecció de professorat contractat doctor. [2021/7582]

Publicada la Resolució de 6 de juliol de 2021, de la rectora de la Universitat Jaume I, per la qual es fa pública l'ampliació per a l'any 2021, de l'oferta d'ocupació pública, relativa a places dels cossos docents universitaris i de professorat contractat doctor de la Universitat Jaume I per a l'any 2021 (DOGV 08.07.2021).

De conformitat amb el que disposa la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats (d'ara endavant, LOU), el Decret 174/2002, de 15 d'octubre, del Govern Valencià, sobre règim i retribucions del personal docent i investigador contractat laboral de les universitats públiques valencianes i sobre retribucions addicionals del professorat universitari, el Reglament per al desenvolupament dels concursos d'accés a cossos de funcionariat docent universitari i dels concursos de selecció de professorat contractat doctor de la Universitat Jaume I de Castelló, aprovat pel Consell de Govern de 14 de maig de 2020 (d'ara endavant RCAUJI) i l'autorització prèvia de la Conselleria de Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, aquest Rectorat, fent ús de les competències previstes en l'article 105 dels Estatuts de la Universitat Jaume I, aprovats pel Decret 116/2010, de 31 d'agost, del Consell de la Generalitat (d'ara endavant, EUJI), convoca un concurs de selecció per a la provisió de les places de professorat contractat doctor, que s'assenyalen en l'annex I d'aquesta resolució, d'acord amb les següents





Bases de la convocatòria



Primera. Normes generals

El concurs es regirà pel que disposen la LOU, els EUJI, el RCAUJI, les presents bases de convocatòria i en el no previst en aquestes, les disposicions estatals que regulen el règim general d'ingrés en les administracions públiques.



Segona. Requisits

2.1. Requisits generals de les persones candidates

Per a ser admeses en els citat concurs, les persones aspirants hauran de reunir els següents requisits generals:

a) Haver complit els setze anys i no haver assolit l'edat de jubilació.



b) Estar en possessió o en condicions d'obtindre el títol acadèmic exigit. Si s'han realitzat els estudis fora de l'Estat espanyol, la titulació acadèmica haurà d'estar homologada pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esports. Les persones amb títols de la Unió Europea hauran de presentar l'homologació del títol o la credencial de reconeixement dirigida a l'exercici de la professió de professor o professora d'Universitat.



c) No patir malaltia ni defecte físic o psíquic que impedisca l'acompliment de les funcions corresponents a les places convocades.

d) No haver sigut separat, mitjançant expedient disciplinari, del servei de qualsevol de les Administracions Públiques, ni trobar-se inhabilitat per a l'acompliment de les funcions públiques per sentència judicial ferma. En el cas dels aspirants que no posseïsquen la nacionalitat espanyola, el compliment d'aquest requisit comportarà no trobar-se sotmesos a sanció disciplinària o condemna penal que impedisca en el seu Estat l'accés a la funció pública.

e) Les persones estrangeres no comunitàries i les que no puguen ser incloses en l'àmbit d'aplicació dels tractats internacionals celebrats per la Unió Europea i ratificats per Espanya, hauran de disposar del permís de residència i de treball abans de la formalització dels contractes corresponents.

f) Les persones que no tinguen la nacionalitat espanyola hauran de posseir un coneixement de l'espanyol adequat per al desenvolupament de les seues funcions.

2.2. Requisits específics de les persones candidates

– Estar en possessió del títol de doctor o doctora i tindre l'avaluació positiva de la seua activitat universitària per a la figura de professor o professora contractat doctor per l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació o per l'Agència Valenciana d'Avaluació i Prospectiva.

– En la plaça 19424, de l'àrea de coneixement de Didàctica de l'Expressió Musical, estar en possessió del certificat de coneixements de Català, nivell C2.

– En la plaça 19432, de l'àrea de coneixement de Didàctica i organització Escolar, estar en possessió del certificat de coneixements de Català, nivell C1.

2.3. Els requisits establits en la present base hauran de complir-se en el moment de finalitzar el termini de presentació de sol·licituds i mantindre's fins al moment de la presa de possessió com a funcionari de carrera.

2.4. Les persones que obtinguen una plaça acreditaran, abans de la seua contractació, les condicions generals exigides per la legislació vigent per a l'accés del personal al servei de les Administracions Públiques.

2.5. La convocatòria es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) i en el Tauler d'Anuncis Oficials de la Universitat Jaume I (TAO).



Tercera. Presentació de sol·licituds

3.1. Els qui desitgen participar en aquest procés selectiu podran realitzar la seua inscripció en el termini de vint dies hàbils a partir del següent al de la publicació de la present convocatòria en el DOGV.

Les sol·licituds hauran de presentar-se per via electrònica. El tractament de la informació per mitjans electrònics tindrà en compte el que s'estableix en la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals, i altres disposicions que li siguen aplicables. Per a presentar la sol·licitud per via electrònica és necessari posseir un certificat digital de signatura electrònica, el DNI electrònic o el sistema d'identificació Cl@ve.

Quan s'utilitze l'opció Registrar compte amb usuari s'haurà d'adjuntar còpia del DNI. La sol·licitud es formalitzarà en línia a través del Registre Electrònic de la Universitat Jaume I, mitjançant el TAO.

Al costat de la sol·licitud, que s'adjunta en l'annex II, s'haurà d'entregar la següent documentació en format pdf:

– Sol·licitud de plaça / Curriculum vitae,

– Fotocòpia del document nacional d'identitat vigent. En el cas de les persones que no tinguen la nacionalitat espanyola, s'haurà de presentar una fotocòpia del document acreditatiu de la nacionalitat, targeta d'identitat o una fotocòpia del passaport.

– Certificacions en què s'acredite el compliment dels requisits específics que assenyala la base segona per a participar en el concurs d'accés.

3.2. Drets d'examen i forma de pagament

L'import de la taxa per drets d'examen serà de 30 euros.

3.2.1. Bonificacions

Els membres d'una família nombrosa de categoria general o d'una família monoparental de categoria general gaudiran d'una bonificació del cinquanta per cent de la quota íntegra, és a dir, l'import serà de 15 euros.

3.2.2. Exempcions

Estan exempts del pagament de la taxa:

a) Els membres d'una família nombrosa de categoria especial o d'una família monoparental de categoria especial.

b) Les víctimes d'actes de violència sobre la dona que acrediten aquesta condició mitjançant qualsevol dels mitjans de prova previstos en els articles 9.1 i 9.2 de la Llei 7/2012, de 23 de novembre, de la Generalitat, Integral contra la Violència sobre la Dona en l'Àmbit de la Comunitat Valenciana.

c) Les persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33 per cent.

d) Les persones que estiguen en situació d'exclusió social i aquesta s'acredite per l'òrgan competent en matèria de benestar social de l'ajuntament de residència.

3.2.3. Forma de pagament

El pagament de la taxa es realitzarà mitjançant targeta de crèdit o dèbit, a través de l'enllaç previst en la corresponent convocatòria publicada en el TAO, optant per la bonificació en el cas que es tinga dret.

3.2.4. Al costat de la sol·licitud s'acompanyarà certificat acreditatiu de la bonificació o exempció del pagament de la taxa.

L'abonament dels drets d'examen o, si escau, la justificació de la concurrència d'alguna de les causes d'exempció total o parcial del mateix haurà de fer-se dins de termini de presentació de sol·licituds. En cas contrari es procedirà a l'exclusió de la persona sol·licitant. En cap cas el pagament de la taxa dels drets d'examen o la justificació de la concurrència d'alguna de les causes d'exempció total o parcial del mateix suposarà la substitució del tràmit de presentació, dins del termini i en la forma escaient, de la sol·licitud de participació en el procés selectiu.

3.3. Procedirà la devolució de les taxes per drets d'examen únicament en els supòsits i a través dels procediments previstos en l'article 1.2-6 de la Llei 20/2017, de 28 de desembre, de la Generalitat, de taxes.



3.4. Traducció de documents. Els documents acreditatius dels requisits presentats en un idioma diferent dels oficials de la Universitat Jaume I es presentaran acompanyats de la seua traducció jurada a qualsevol dels idiomes oficials de la Universitat Jaume I.



Quarta. Admissió d'aspirants

4.1. Finalitzat el període de presentació de sol·licituds, si totes les sol·licituds presentades s'ajusten en tots els seus extrems a la convocatòria, el Rectorat de la Universitat Jaume I dictarà, en el termini màxim de vint dies hàbils, una resolució per la qual s'elevarà a definitiu el llistat de persones aspirants admeses. En cas contrari, i en el mateix termini, el Rectorat dictarà una resolució per la qual es declararà aprovat el llistat provisional de persones admeses i excloses, i s'indicarà, respecte a aquestes últimes, la causa d'exclusió. En la mateixa resolució s'indicarà a les persones interessades que, si no l'esmenen en el termini improrrogable de deu dies hàbils, perdran el dret. Finalitzat aquest termini, s'elevarà a definitiu el llistat provisional amb les modificacions escaients.

4.2. Aquestes resolucions es publicaran en el TAO de l'UJI, dins de la convocatòria de què es tracte.

4.3. Contra aquesta resolució es podrà interposar recurs en els terminis que preveuen els articles 123 i següents de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

4.4. En tot cas, per a evitar errors i per a possibilitar la seua correcció dins del termini i la forma correctes, les persones aspirants han de comprovar fefaentment no sols que no figuren en la relació de persones excloses, sinó que, a més, les seues dades personals consten correctament en la pertinent relació de persones admeses. Serà causa d'exclusió, a més de les assenyalades en altres apartats d'aquestes bases, l'omissió de la signatura en la sol·licitud.



Quinta. Protecció de dades personals

5.1. En compliment del que es preveu en el Reglament general de protecció de dades UE 2016/679 i la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals, informem que el responsable del tractament de les dades tractades a fi d'aquesta convocatòria és la Universitat Jaume I de Castelló.

5.2. La base legal per al tractament de les dades personals és la necessitat de gestionar el procediment de selecció de personal i provisió de llocs de treball de la present convocatòria. No estan previstes cessions o transferències internacionals de les dades personals tractades.



5.3. La Universitat Jaume I informa sobre la possibilitat d'exercir els drets d'accés, de rectificació, de cancel·lació i, si escau, d'oposició, que preveu l'article 5 de l'esmentada Llei 15/1999. Aquests drets s'exerciran, per escrit, davant la Secretaria General de la Universitat: https://ujiapps.uji.es/reg/rest/publicacion/solicitud_generica

5.4. En cas de reclamació, l'autoritat competent és l'Agència Espanyola de Protecció de Dades.

5.5. Les dades es conservaran en virtut de la legislació aplicable al present tractament.



Sisena. Comissions de contractació

6.1. Els concursos de selecció del professorat contractat seran resolts per comissions de contractació formades per funcionariat dels cossos docents universitaris d'aquesta Universitat, sempre que siga possible, que hauran de tindre el grau de doctorat. Si no n'hi haguera, també podrà formar part d'aquestes comissions professorat contractat doctor.

6.2. Aquestes comissions, en què es procurarà que hi haja una composició equilibrada entre dones i homes, les presideix el vicerector o vicerectora amb competències en professorat o persona en qui delegue, i estaran integrades a títol individual i no representatiu, a més, per vocals preferentment d'aquesta Universitat, en la proporció següent:



a) Dos membres vocals, designats pel departament entre professorat de l'àrea de coneixement de la plaça.

b) Un membre vocal, designat pel Rectorat entre un mínim de cinc proposats pel departament entre professorat de l'àrea de coneixement de la plaça o afins.

c) Un membre vocal, designat pel Rectorat entre un mínim de cinc proposats per l'òrgan de representació sindical competent entre professorat de l'àrea de coneixement de la plaça o afins.

D'acord amb les normes generals en matèria de funció pública, els membres d'aquestes comissions hauran de posseir competència tècnica suficient per a valorar els mèrits i capacitat de les persones candidates.



Per a cada comissió hauran de nomenar-se tants membres suplents com titulars.

En les comissions en què es troben membres de diferents cossos docents, actuarà com a secretari o secretària aquell que pertanga al cos docent amb menor categoria i, dins del mateix cos, el de menys antiguitat. En les comissions en què tots els membres siguen del mateix cos, actuarà com a secretari o secretària el membre de menor antiguitat dins del cos.

6.3. El nomenament com a membre d'una comissió és irrenunciable, tret que existisca una causa justificada que impedisca actuar com a membre d'aquesta. En aquest cas, l'apreciació de la causa al·legada correspondrà al Rectorat, qui emetrà una resolució en el termini de cinc dies hàbils comptadors des de la recepció de la renúncia. A continuació, s'actuarà, si escau, segons el procediment que estableix l'apartat 6.7 d'aquestes bases.

6.4. S'entendrà que concorre una de les causes justificades de renúncia quan un professor o professora haja sigut nomenat per a dues o més comissions i acredite que coincideixen en el temps, totalment o parcialment, les actuacions corresponents al període comprés entre la constitució de les comissions i la qualificació de les persones concursants. En cas que el professorat afectat al·legue aquesta causa, haurà de romandre en la comissió que primer s'haja constituït i, si no fora factible utilitzar aquest criteri de prioritat, quedarà a la seua decisió lliure l'exercici de l'elecció i les renúncies pertinents.

6.5. En el cas que concórreguen els motius d'abstenció als quals es refereix l'apartat 2 de l'article 23 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, les persones interessades hauran d'abstindre's d'actuar en la comissió i manifestar el motiu concurrent.



6.6. Quan es produïsca la recusació a què es refereix l'article 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, la persona recusada haurà de manifestar l'endemà de la data de coneixement de la recusació si es dona o no en ella la causa al·legada. Si nega la causa de recusació, el Rectorat, després d'obtindre els informes i comprovacions que considere oportuns, emetrà una resolució en un termini de tres dies hàbils. Contra aquesta resolució no es podrà presentar cap reclamació, sense perjudici que aquesta s'al·legue en interposar recursos posteriors.

6.7. En els casos d'abstenció, de recusació o de causa justificada que impedisquen l'actuació dels membres de la comissió titular, aquests s'hauran de substituir pels suplents respectius. En el cas excepcional que també el membre suplent complira algun dels supòsits d'impediment citats anteriorment, la Universitat haurà de nomenar un nou membre suplent.



Setena. Constitució de les comissions

7.1. Perquè la constitució de la comissió siga vàlida, s'exigeix la presència de la totalitat dels seus membres. Els membres titulars que no compareguen en aquest acte cessaran i seran substituïts segons el que preveu l'apartat 8 de l'article 16 del Reglament per al desenvolupament dels concursos d'accés a cossos de funcionariat docent universitari i dels concursos de selecció de professorat contractat doctor de la Universitat Jaume I de Castelló.

La constitució es podrà dur a terme per mitjans electrònics. A aquest efecte, la Universitat Jaume I habilitarà una sala de videoconferència privada per als membres del tribunal, per a la seua constitució i per a la realització de les deliberacions.

7.2. La comissió es constituirà en el termini màxim de quatre mesos comptadors des de l'endemà de la publicació de la relació definitiva de persones candidates admeses al concurs. Amb aquesta finalitat, el president o presidenta de la comissió, una vegada realitzades les consultes oportunes amb la resta de membres, notificarà, amb una antelació mínima de deu dies hàbils, la convocatòria de l'acte de constitució, i assenyalarà el lloc o l'adreça electrònica, la data i l'hora.

7.3. Transcorregut el termini de constitució sense que aquesta haja tingut lloc, el Rectorat procedirà d'ofici a la substitució del president o presidenta de la comissió. El nou president o presidenta haurà de convocar la constitució de la nova comissió en un termini d'un mes des de la publicació del seu nomenament.

7.4. Després de la constitució de la comissió, en cas d'absència del president o presidenta, aquest haurà de ser substituït pel professor o professora més antic conforme al següent ordre de prelació de cossos: professorat catedràtic d'Universitat, professorat titular d'Universitat o professorat catedràtic d'escola universitària, professorat titular d'escola universitària i, si escau, professorat contractat doctor.

7.5. Perquè la comissió puga actuar vàlidament serà necessària la participació d'almenys tres dels seus membres.

7.6. La comissió establirà els criteris d'avaluació específics, d'acord amb els criteris generals que apareixen en l'annex V d'aquesta convocatòria i que es faran públics.

7.7. Els membres de la comissió que estiguen absents en alguna de les proves corresponents a alguna de les persones aspirants cessaran com a membres d'aquesta, sense perjudici de les responsabilitats en què pogueren haver incorregut.

7.8. Si, després de l'inici de la primera prova, la comissió quedara amb menys de tres membres, es nomenarà una nova comissió pel procediment que estableixen les bases anteriors, en la qual no podran incloure's els membres de la primera que havien cessat en aquesta condició.



7.9. Els acords de la comissió es prendran per majoria, tenint en compte que, en cas d'empat, la Presidència té vot de qualitat.

7.10. Correspondrà al secretari o secretària de la comissió les actuacions administratives i la gestió econòmica pròpies de la comissió, amb l'ajuda dels serveis administratius de la Universitat.



Huitena. Acte de presentació de les persones candidates

8.1. El president o presidenta de la comissió, una vegada realitzades les consultes oportunes amb la resta de membres, notificarà a totes les persones candidates admeses al concurs, amb una antelació mínima de deu dies hàbils, la convocatòria per a l'acte de presentació, i assenyalarà el lloc o adreça electrònica, la data i hora de la seua celebració, que podrà tindre lloc immediatament després de la constitució de la comissió.

L'acte de presentació es podrà dur a terme per mitjans electrònics. A aquest efecte la Universitat Jaume I habilitarà una sala pública de videoconferència.

8.2. En l'acte de presentació, que serà públic, les persones candidates entregaran la documentació següent:

a) Currículum, per quintuplicat, segons el model que establisca la convocatòria del concurs, i un exemplar de les publicacions i documents acreditatius del consignat.

b) Projecte docent i d'investigació, per quintuplicat, que el candidat o candidata pretén dur a terme en relació amb el perfil de la plaça.



Aquest lliurament es podrà fer a través del correu electrònic o altres mitjans electrònics que establisca el tribunal.

8.3. En l'acte de presentació, els candidats i candidates rebran totes les instruccions convenients sobre la realització de les proves. Així mateix, es determinarà, mitjançant sorteig, l'ordre d'actuació de les persones participants i es fixarà el lloc, data i hora de començament de les proves.

En el mateix acte de presentació, el president o presidenta de la comissió farà públic el termini fixat perquè qualsevol participant puga examinar la documentació presentada per la resta d'aspirants abans de l'inici de les proves.

8.4. Les proves hauran de començar dins del termini de 20 dies hàbils, comptadors des de l'endemà a l'acte de presentació.



Novena. Desenvolupament de les proves

9.1. Els concursos d'accés constaran de dues proves que seran públiques i es realitzaran en el lloc de la Universitat Jaume I que establirà el president o presidenta de la comissió o a la sala pública de videoconferència habilitada a aquest efecte. Quan la comissió ho estime convenient la prova podrà ser gravada; en aquest cas s'haurà d'informar totes les persones participants que l'acte serà gravat i que qualsevol intervenció quedarà gravada.

9.2. Abans del començament de la primera prova, cada membre de la comissió entregarà el secretari o secretària d'aquesta un informe raonat sobre els mèrits al·legats per cada concursant en el seu currículum i sobre l'adequació entre el seu projecte docent i, si escau, d'investigació, i les necessitats de la Universitat, posades de manifest en la convocatòria del concurs.

9.3. La primera prova d'aquests concursos consistirà en l'exposició oral per part dels aspirants, en el temps que consideren oportú, dels mèrits al·legats i la defensa del projecte docent i, si escau, d'investigació, presentat. A continuació, la comissió debatrà amb aquest, durant un temps màxim de dues hores, sobre els seus mèrits, el projecte docent i, si escau, d'investigació, presentat.

9.4. Finalitzada la primera prova, la comissió realitzarà l'avaluació de cada candidat o candidata, ajustada als criteris generals (annex IV) i específics de valoració prèviament establits per la comissió. Aquesta prova té caràcter eliminatori per a totes les persones que no obtinguen, almenys, una puntuació numèrica igual o superior a 5 sobre 10, com a mínim, en tres membres de la comissió.

9.5. Per a la segona prova, els aspirants entregaran a la comissió, després que s'haja realitzat la qualificació de la primera, un resum del tema triat o del treball original d'investigació que posteriorment exposaran oralment. Aquesta entrega es podrà fer a través del correu electrònic o altres mitjans electrònics que establisca la comissió.



9.6. La segona prova d'aquests concursos consisteix en l'exposició oral, per part de l'aspirant, durant un temps màxim de dues hores, d'una lliçó del programa que ell mateix ha presentat, o d'un treball original d'investigació realitzat pel concursant individualment o en equip. En aquest últim cas, l'aspirant haurà d'haver participat com a director o directora de la investigació i aquest extrem quedarà certificat per la resta de membres de l'equip.

Seguidament, la comissió debatrà amb l'aspirant, durant un temps màxim de dues hores, sobre els continguts científics exposats, la metodologia que utilitzarà en la impartició a l'alumnat i tots aquells aspectes que considere rellevants en relació amb el tema; o sobre tots aquells aspectes que considere rellevants en relació amb el treball original d'investigació.

9.7. Finalitzada la segona prova, cada membre de la comissió avaluarà cada aspirant i li atorgarà una puntuació numèrica de 0 a 10. La puntuació final del concurs d'accés serà la suma de les puntuacions obtingudes en les dues proves. En cas d'empat, prevaldrà l'aspirant que ha obtingut major puntuació en la primera prova.





Desena. Proposta de les comissions.

10.1. A la vista de la puntuació atorgada, la comissió durà a terme la proposta de provisió de les places en el termini màxim de trenta dies hàbils comptadors a partir de la data del començament de les proves.



10.2. Les propostes de provisió s'hauran de fer d'acord amb els pressupostos següents:

a) Es proveiran les places convocades quan hi haja persones que concursen valorades favorablement, almenys, per tres dels seus membres.

b) Els membres de la comissió no podran abstindre's en la votació.



c) No podrà proposar-se un nombre superior de nomenaments al nombre de places convocades.

d) Quan s'hagen convocat diverses places, la comissió citarà les persones proposades per l'ordre de valoració que han obtingut, perquè trien vacant.

e) Tots els concursos es podran resoldre amb la no provisió de plaça o places.

10.3. Les persones que no hagen sigut proposades no podran al·legar cap dret sobre places vacants.

10.4. La proposta motivada de provisió de places es farà pública en el termini màxim de cinc dies hàbils comptadors des de l'endemà a la finalització de les proves, en el lloc de celebració del concurs i en el tauler d'anuncis del departament on estiga adscrita la plaça o per mitjans electrònics, en el cas que el concurs s'haja fet electrònicament.



10.5. En els set dies hàbils següents al dia de finalització de l'actuació de la comissió, el secretari o secretària de la comissió entregarà en la Secretaria General de la Universitat l'expedient administratiu del concurs, el qual incorporarà els següents documents:

a) L'acta de constitució de la comissió i de cadascuna de les sessions realitzades, en les quals hauran de constar les actuacions fonamentals realitzades.

b) El document en què consten els criteris utilitzats per a la valoració de les proves al fet que al·ludeix la base 7.6.

c) El document en què consten els informes al fet que al·ludeix la base 9.2.

d) El document en què conste la valoració raonada de la comissió, o de cadascun dels seus membres, sobre cadascuna de les persones aspirants en cada prova, al fet que al·ludeix la base 9.6.

e) L'acta de la proposta de provisió de la plaça o places, amb un llistat de les persones proposades per ordre de preferència.

f) Curriculum vitae, projecte docent i investigador, documents i treballs presentats per les persones concursants.

10.6. Les persones interessades podran sol·licitar en la Secretaria General de la Universitat un certificat de la valoració raonada que la comissió, o cadascun dels seus membres, va emetre sobre els seus mèrits.

10.7. La proposta de provisió de places es recollirà en una resolució del Rectorat o persona en qui delegue. Les contractacions proposades han d'efectuar-se pel Rectorat de la Universitat, en el termini de trenta dies hàbils comptadors a partir de la recepció de l'expedient administratiu en la Secretaria General de la Universitat, i després que la persona proposada haja acreditat que compleix els requisits al fet que al·ludeix l'apartat 2 de l'article 16 del reglament del Consell de Govern, la qual cosa haurà de fer en els quinze dies hàbils següents al dia de finalització de l'actuació de la comissió. En cas que la persona proposada no presente oportunament la documentació requerida, el Consell de Govern de la Universitat podrà declarar la plaça vacant o remetre l'expedient a la comissió perquè propose, si aquesta ho considera convenient, en el termini de trenta dies, la contractació del següent concursant en l'ordre de valoració formulat.

10.8. En la contractació s'especificarà la denominació de la plaça segons el catàleg d'àrees de coneixement i el departament al qual s'adscriu aquesta.



Onzena. Duració, i funcions dels contractes

Els contractes laborals del professorat contractat doctor seran de caràcter indefinit i tindran una dedicació a temps complet.

Les funcions del professorat contractat doctor, que inclouen la docència, la investigació i, si escau, la direcció de projectes d'investigació, seran les establides per la Universitat en la corresponent relació de llocs de treball.



Dotzena. Reclamacions

12.1. Contra les resolucions del rector o rectora, o persona en qui delegue, que posen fi al concurs, es podrà interposar recurs d'alçada davant el Rectorat en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació de la proposta.

12.2. Una vegada admès a tràmit, el recurs serà valorat per la comissió de reclamacions de professorat contractat de la Universitat Jaume I, formada pel vicerector o vicerectora que tinga atribuïdes les competències en matèria de professorat, que la presidirà, i quatre professors o professores funcionaris dels cossos docents universitaris doctors, o contractats doctors, nomenats pel rector o rectora a proposta del Consell de Govern, per un període de quatre anys, prorrogable per una única vegada. La comissió es renovarà per meitats cada dos anys.



12.3. La comissió de recursos informarà sobre els aspectes de procediment del procés selectiu i comprovarà l'efectiu respecte per les comissions de selecció dels principis d'igualtat mèrit i capacitat, sense qüestionar l'àmbit de discrecionalitat tècnica de la comissió seleccionadora. La comissió de recursos efectuarà una proposta motivada i vinculant al Rectorat en funció de la qual es confirmarà la proposta de contractació, o s'estimarà totalment o parcialment el recurs amb retroacció d'actuacions, en el seu cas, per a la formulació d'una nova proposta de provisió per part de la comissió de selecció.

12.4. Llevat que la resolució del Rectorat indique una altra cosa, la comissió de selecció no avaluarà de nou a totes les persones concursants, sinó solament a aquelles a què es refereix la resolució, i únicament en els apartats o els mèrits del currículum que aquesta resolució esmene. No obstant això, si a conseqüència del recurs la nova puntuació afecta la posició o la puntuació de les persones concursants, entre altres raons, per superar la puntuació màxima prevista en algun apartat general del barem, es normalitzaran i modificaran les puntuacions obtingudes per aquestes en l'apartat corresponent i, consegüentment, en la puntuació final.

12.5. Les resolucions del Rectorat a què fa referència aquest article esgoten la via administrativa i es podran recórrer davant de la jurisdicció contenciosa administrativa.

12.6. Quan les comissions de selecció efectuen una nova proposta motivada, a conseqüència de l'estimació d'un recurs, el notificaran a totes les persones que han concursat. Contra aquesta proposta es podrà interposar recurs d'alçada davant el Rectorat, per qualsevol motiu diferent dels que serviren de fonament al primer recurs.





Tretzena. Recursos

Contra aquesta resolució, que posa fi a la via administrativa, i de conformitat amb el que es disposa en els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, es pot interposar amb caràcter potestatiu, recurs de reposició davant el mateix òrgan que va dictar l'acte contra el qual es recorre en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la recepció d'aquesta notificació, o bé directament interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Castelló, dins del termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la recepció de la notificació.

Tot això sense perjudici de qualsevol altre recurs o acció que es considere escaient.



Castelló de la Plana, 8 de juliol de 2021.– La rectora, p. d. (R 12.06.2018), el vicerector d'Ordenació Acadèmica i Professorat: José Joaquín Gual Arnau.



ANNEX IV

Criteris generals d'avaluació que són aplicables per les comissions que han de resoldre els concursos de selecció de professorat col·laborador i contractat doctor



En la valoració dels candidats i candidates en els concursos de selecció de professorat col·laborador i contractat doctor, la primera de les proves tindrà un valor doble que la segona. Pel que fa a la primera prova, les comissions fixaran uns criteris específics adequats al perfil de les places, que en qualsevol cas hauran d'estar d'acord amb els criteris generals següents.



Professorat contractat doctor



Criteris generals d'avaluació Percentatge

Formació acadèmica i professional 10

Experiència investigadora i projecte investigador 50

Experiència docent i projecte docent 30

Coneixement de la llengua pròpia 5

Coneixement de la llengua anglesa 5

Mapa web