Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ conjunta de 24 de juliol de 2018, del secretari autonòmic de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats públiques, president de la Mesa Sectorial de Funció Pública, i de la directora general de Funció Pública, presidenta de la CIVE, per la qual es dóna publicitat al Pacte sobre l'aplicació de l'increment horari en llocs adscrits a la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8358 de 09.08.2018
Número identificador:  2018/7433
Referència Base de Dades:  007714/2018
 

  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques
    Grup temàtic: Ocupació pública
    Descriptors:
      Temàtics: funcionari, empleat de serveis públics , personal de la Generalitat



RESOLUCIÓ conjunta de 24 de juliol de 2018, del secretari autonòmic de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats públiques, president de la Mesa Sectorial de Funció Pública, i de la directora general de Funció Pública, presidenta de la CIVE, per la qual es dóna publicitat al Pacte sobre l'aplicació de l'increment horari en llocs adscrits a la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives. [2018/7433]





El 3 de juliol de 2018, en l'àmbit de la Mesa Sectorial de Funció Pública i de la Comissió d'Interpretació, Vigilància i Estudi del II Conveni Col·lectiu (CIVE), es va signar entre l'Administració de la Generalitat i les organitzacions sindicals allí representades, el Pacte sobre l'aplicació de l'increment horari en llocs adscrits a la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

Atenent al que estableix l'apartat III, de l'esmentat Pacte, que ordena la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, i de conformitat amb el que disposa l'article 38.6, del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, resolem conjuntament:



La publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana del Pacte de la Mesa Sectorial de Funció Pública i de la CIVE, sobre l'aplicació de l'increment horari en llocs adscrits a la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, subscrit el 3 de juliol de 2018.



València, 24 de juliol de 2018.– El secretari autonòmic de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, president de la Mesa Sectorial de Funció Pública: Ferran Puchades Vila. La directora general de Funció Pública, presidenta de la CIVE: Eva Coscollà Grau.





Pacte de la Mesa Sectorial de Funció Pública i de la CIVE, sobre l'aplicació de l'increment horari en llocs adscrits a la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives



Reunides a València, a 3 de juliol de 2018, en l'àmbit de la Mesa Sectorial de Funció Pública i de la Comissió d'Interpretació, Vigilància i Estudi del II Conveni Col·lectiu (CIVE), les representacions de l'Administració de la Generalitat i de les organitzacions sindicals,





Manifesten



Al llarg de l'any 2016, en el marc de les deliberacions del grup de treball en matèria de personal, constituït en la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives entre la Sotssecretaria i les organitzacions sindicals, respecte de les diferències salarials i les diferències en condicions de treball existents entre els llocs de l'àmbit sociosanitari i la resta de llocs de treball del mateix grup de classificació en l'àmbit de la Generalitat i també en comparació amb els homòlegs de l'àmbit sanitari, es va elaborar, per part de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, la proposta de modificació de la classificació del complement específic dels llocs de treball que tenien una jornada en còmput setmanal de 36 hores i 15 minuts a l'específic corresponent a una jornada de 38 hores i 45 minuts.



Els motius que justificaven la proposta original, encara vigents, eren per un costat l'afectació majoritària d'aquells llocs, històricament oblidats, que es relacionen directament i habitualment amb la ciutadania: els llocs dels centres d'atenció directa a persones usuàries de serveis socials i els de les direccions territorials i, des d'una perspectiva de gènere, la major presència entre les persones titulars i ocupants d'aquests llocs de treball, amb classificació retributiva inferior, de dones. L'anàlisi feta per la Sotssecretaria de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives en la proposta d'1 de febrer de 2017, constatava la presència, entre les persones ocupants dels llocs de treball objecte de la proposta, amb les dades desagregades per grup de titulació del següent percentatge de dones i homes:





Grup Dones Homes

A1 81,00% 19,00%

A2 73,95% 26,05%

C1 72,83% 27,17%

C2 82,82% 17,18%

APF 78,33% 21,67%





Des d'eixa proposta inicial de modificació de la classificació es van encetar les negociacions en el marc de la Mesa Sectorial de Funció Pública i CIVE, on es van apropar postures entre l'Administració i les organitzacions sindicals, des de l'òptica de la major càrrega de treball que afecta els llocs adscrits a centres d'atenció directa, la necessitat continuada de formació d'aquest col·lectiu en relació, especialment, a l'exercici del seu lloc de treball i en matèria de prevenció de riscos laborals. Amb aquest treball de negociació es va consensuar el procediment i els efectes de la modificació de la classificació dels llocs de treball afectats en la Mesa Tècnica de Funció Pública i CIVE de 29 de setembre de 2017.

Cal fer constar que, per aquest procés de modificació del complement específic s'ha preguntat a les persones titulars dels llocs afectats i als ocupants d'aquells llocs que tenien una compatibilitat reconeguda. En el cas de divergència entre l'opció del titular i de l'ocupant del lloc, ha prevalgut la voluntat de la persona titular del lloc de treball. D'igual forma s'ha donat tràmit d'audiència als ocupants de llocs de treball afectats.

Per tot això, fruit de les negociacions dutes a terme, i prèvia l'emissió de l'informe favorable de la Direcció General de Pressupostos de data 6 de juny de 2018, es signa el següent



Pacte



I. Aplicació de l'increment horari en llocs adscrits als serveis centrals, direccions territorials i Centres d'Avaluació i Orientació de Discapacitats (Centres d'Avaluació de Persones amb Diversitat Funcional)



Modificació del complement específic actual, corresponent a una jornada en còmput setmanal de 36 hores i 15 minuts, al complement específic corresponent a una jornada setmanal de 38 hores i 45 minuts, d'acord amb el grup de titulació, dels llocs que es troben adscrits als serveis centrals de la conselleria, a les direccions territorials i als Centres d'Avaluació I Orientació de Discapacitats (Centres d'Avaluació de Persones amb Diversitat Funcional).



A1 – Complement específic proposat: E038

A2 – Complement específic proposat: E023

C1 – Complement específic proposat: E019

C2 – Complement específic proposat: E015

APF – Complement específic proposat: E013



Com a conseqüència de la modificació de la classificació, el personal que ocupe aquests llocs de treball passarà a fer la jornada corresponent en còmput setmanal.



II. Aplicació de l'increment horari en llocs adscrits a la resta de centres d'atenció directa

Modificació del complement específic actual, corresponent a una jornada en còmput setmanal de 36 hores i 15 minuts, al complement específic corresponent a una jornada setmanal de 38 hores i 45 minuts, d'acord amb el grup de titulació, dels llocs que es troben adscrits als centres d'atenció directa.



A1 – Complement específic proposat: E038

A2 – Complement específic proposat: E023

C1 – Complement específic proposat: E019

C2 – Complement específic proposat: E015

APF – Complement específic proposat: E013



Com a conseqüència de la modificació de la classificació, el personal que ocupe aquests llocs de treball passarà a fer la jornada corresponent en còmput anual.

A partir de la modificació de la classificació dels llocs de treball, el personal que ocupe llocs de treball d'atenció directa en centres amb el complement específic corresponent a una jornada en còmput setmanal de 38 hores i 45 minuts es regirà per les següents especificacions:



a) L'Administració oferirà almenys 25 hores de formació en aspectes relacionats amb el lloc i centre de treball. Aquesta formació es planificarà anualment per la Conselleria, en col·laboració amb les organitzacions sindicals i podrà ser de caràcter presencial o on-line. En tot cas, el desplaçament en els casos que siga inevitable, i la disposició dels mitjans tècnics per a la realització dels cursos anirà a càrrec del personal empleat públic. Aquestes hores es descomptaran en l'elaboració de les planilles anuals d'horaris i hauran de justificar-se adequadament. La no justificació o la negativa a la realització de les hores de formació donarà lloc a la realització de les jornades equivalents de treball o al descompte d'havers corresponent.

b) Vint-i-cinc hores anuals podran dedicar-se a l'establiment de jornades laborals en la planilla corresponent, sense que puguen sobrepassar-se les màximes anuals establertes en la normativa.

c) La resta d'hores resultants de l'increment del complement específic hauran de dedicar-se a les següents activitats/funcions, que es concretaran en les negociacions d'horaris per direccions territorials i centre de treball i es reflectiran en la planilla corresponent:

– Solapaments entre torns per al trasllat d'informació i recolzament en moments puntuals.

– Activitats de planificació i coordinació.

– Activitats i tasques relacionades amb el Sistema de Qualitat.



III. Publicació i vigència

Aquest Pacte una vegada signat es remetrà per a la seua publicació en el DOGV i tindrà efectes des de la modificació de la classificació dels llocs afectats.



València, 3 de juliol de 2018



Per la Generalitat,

El secretari autonòmic de Justícia, Administracions Públiques, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, president de la Mesa Sectorial de Funció Pública: Ferran Puchades Vila.

La directora general de Funció Pública, presidenta de la CIVE: Eva Coscollà Grau.

El subsecretari de la Vicepresidència i la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives: Francesc Gamero Lluna.

Per les organitzacions sindicals de la Mesa Sectorial de Funció Pública,

Per UGT-PV: Antonio Femenía Castillo

Per CSI·F: Julio Tamayo Muñoz

Per INTERSINDICAL: Cristina Costart Tafalla

Per CCOO-PV: José Cloquell Mascarell

Per les organitzacions sindicals de la CIVE,

Per UGT-PV: Francisco Chapa Nebreda

Per CCOO-PV: José Cloquell Mascarell

Per CSI·F: Julio Tamayo Muñoz

Mapa web