Ficha disposicion

Ficha disposicion





Anunci del procés selectiu per a la cobertura indefinida, per convocatòria publica, del lloc 2_M_DIN, inclòs en la relació de llocs de treball de la Fundació de la Comunitat Valenciana Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani, dins de l'Àrea d'Investigació Meteorologia-Climatologia.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 9474 de 21.11.2022
Número identificador:  2022/10456
Referència Base de Dades:  010344/2022
 

  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Fundació Centre d'Estudis Ambientals de la Mediterrània
    Grup temàtic: Ocupació pública
    Descriptors:
      Temàtics: ofertes d'ocupació pública i oposicions



Anunci del procés selectiu per a la cobertura indefinida, per convocatòria publica, del lloc 2_M_DIN, inclòs en la relació de llocs de treball de la Fundació de la Comunitat Valenciana Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani, dins de l'Àrea d'Investigació Meteorologia-Climatologia. [2022/10456]

0. OBJECTE

És objecte d'aquestes bases la regulació per a la contractació d'un/a investigador/a per a la cobertura del lloc 2_M_DIN en l'Àrea d'Investigació Meteorologia i Climatologia, mitjançant el procediment de concurs.

La contractació compta amb la preceptiva autorització de la Direcció General de Pressupostos de la Generalitat Valenciana. Aquesta convocatòria complirà el principi d'igualtat de tracte entre dones i homes en l'accés a l'ocupació pública, d'acord amb el que estableix l'article 14 de la Constitució Espanyola, la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març per a la igualtat efectiva de dones i homes, en la línia establida per l'Acord de 10 de març de 2017, del Consell, d'aprovació de l'II Pla d'igualtat de dones i homes de l'Administració de la Generalitat i es desenvoluparà d'acord amb les següents bases:





1. FUNCIONS DEL LLOC DE TREBALL:

Responsable de planificar i coordinar l'activitat de modelització i projectes de meteorologia-climatologia garantint el compliment de l'estratègia definida pel CEAM. Sol·licitar i dirigir projectes sobre meteorologia-climatologia.



2. CONDICIONS DEL LLOC DE TREBALL:

Règim jurídic: contracte fix.

Lloc de treball: coordinador/a Àrea Meteorologia – Climatologia.

Període de prova: segons conveni.

Jornada: completa.

Salari brut: 41.233 euros bruts anuals.

Tipus de contracte: indefinit.

Lloc de treball: la prestació del treball es realitzarà en la seu de la Fundació CEAM al Parc Tecnològic de Paterna C/ Charles R. Darwin 14, 46980 Paterna València.



3. REQUISITS DELS ASPIRANTS

Per a l'admissió a la realització del procés selectiu les persones sol·licitants hauran de posseir, en el dia de finalització del termini de presentació de sol·licituds, els requisits que s'enumeren a continuació:

a) Requisits generals:

– Complir algun dels següents requisits de nacionalitat:

a) Tindre la nacionalitat espanyola o dels estats membres de la Unió Europea, o d'aquells estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, siga aplicable la lliure circulació de treballadors.

b) Cònjuge d'espanyols o de nacionals d'altres estats membres de la Unió Europea, sempre que no estiguen separats de dret.

c) Els estrangers amb residència legal a Espanya.

Els aspirants estrangers inclosos en els apartats b i c) hauran d'acompanyar la seua sol·licitud el document que acredite les condicions que s'al·leguen.

– No haver sigut separat mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol de les administracions públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni trobar-se en inhabilitació absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial per a exercir funcions similars a les que exercien en el cas del personal laboral, en el qual haguera sigut separat o inhabilitat. En el cas de ser nacional d'un altre estat, no trobar-se inhabilitat o en situació equivalent ni haver sigut sotmés a sanció disciplinària o equivalent que impedisca, en el seu estat, en els mateixos termes l'accés a l'ocupació pública. No haver mantingut relació laboral amb la Fundació CEAM, o amb qualsevol altra entitat o empresa que formara part del sector públic, que haja finalitzat per acomiadament disciplinari que no haja sigut declarat judicialment per sentència ferma, nul o improcedent. No haver sigut subjecte d'acomiadament per causes objectives de les lletres a), b) i d) de l'article 52 de l'Estatut dels Treballadors.



– Posseir la capacitat funcional per al compliment de les funcions derivades del lloc.

b) Requisits particulars:

– Estar en possessió del títol de doctorat en Físiques en el dia de finalització del termini de presentació de sol·licituds. Les candidatures aspirants amb titulacions obtingudes a l'estranger hauran d'acreditar que estan en possessió, en el mencionat termini, del corresponent certificat d'equivalència o de la credencial que acredite, si escau, la seua homologació o l'accés a una convocatòria pública d'ajudes per a la incorporació de doctors/as al sistema d'investigació espanyol d'R+D+I.



– Disponibilitat per a viatjar.

– Permís de conduir B en vigor.



4. PROCÉS SELECTIU

El procés selectiu es realitzarà mitjançant el sistema de concurs, amb les valoracions, proves i sistema de puntuació que s'especifiquen en l'annex I.

Conclòs el procés d'admissió de sol·licituds, es comprovarà que la documentació estiga correctament presentada i el compliment dels requisits generals i particulars, es comunicarà la llista de candidatures admeses i excloses i es fixarà un termini de 10 dies per a formular al·legacions i/o esmenar defectes que hagen motivat l'error o l'exclusió. Si el termini finalitza en dia festiu, es passarà al primer dia hàbil. Aquesta comunicació es realitzarà a través del web de CEAM i per correu electrònic a totes les candidatures.

Conclòs el termini i revisada la documentació rebuda, es publicarà la llista definitiva de candidatures admeses i excloses.

Posteriorment es convocarà en la web de la Fundació, telefònicament i per correu electrònic a les candidatures per a les proves de la primera fase; l'ordre de presentació de les candidatures s'iniciarà per ordre alfabètic del primer cognom. Es publicarà en el web de la Fundació el resultat de la primera fase.

Les candidatures que superen la primera fase tornaran a ser convocades en un termini màxim de 30 dies per a realitzar les proves de la segona fase. En aquest cas es mantindrà l'ordre de la puntuació obtinguda en la primera fase (començant per la menor puntuació), en cas d'empat s'aplicarà l'ordre alfabètic.

Conclòs el procés de selecció, es farà pública la resolució provisional amb les dades de la candidatura seleccionada en la pàgina web de la Fundació: www.ceam.es (ofertes d'ocupació), habilitant un període de 10 dies per a al·legacions. Conclòs aquest termini i resoltes les possibles al·legacions rebudes, es publicarà en la pàgina web de la Fundació la resolució definitiva que contindrà l'ordre decreixent de la selecció.



La Direcció Executiva, a la vista de la resolució, procedirà a la contractació.



5. SOL·LICITUDS. TERMINI DE PRESENTACIÓ

Les persones interessades hauran d'inscriure's a través del portal d'ocupació, al qual accediran clicant en l'enllaç que s'habilitarà en la web de CEAM, en l'apartat ofertes en curs i en l'EXP-07/22, des del qual aportaran les seues dades personals i la següent documentació:



– Declaració de veracitat dels documents aportats, degudament emplenat i signat electrònicament (annex III).

– Document de nacionalitat per a aspirants estrangers.

– Curriculum vitae normalitzat, en el qual s'indicarà la informació que acredite explícitament el compliment dels requisits per a participar en el procés de selecció. Tota la informació inclosa en el currículum haurà d'estar degudament adaptada als requisits exposats en l'annex I i justificada amb la corresponent documentació. Amb el currículum també s'inclourà un resum, d'un màxim de 10 pàgines (UNEIX-A4), en el qual s'expressaran els objectius científics que el/l'aspirant ha perseguit al llarg de la seua carrera investigadora i els assoliments, científics i de transferència, aconseguits.

– Acreditació del títol de doctorat.

– Acreditació del carnet de conduir.

– Una memòria amb descripció d'un pla d'investigació per a l'Àrea de Meteorologia i Climatologia, de CEAM, amb una extensió màxima de 5 pàgines DIN-A4.

– Còpia escanejada dels documents que certifiquen el que s'indica en el CV o acreditació documental del contingut del CV. Per a les publicacions, serà suficient la presentació de la primera pàgina en la qual conste l'autoria i la referència completa del treball.

– Certificació de les institucions en les quals ha col·laborat, on consten els períodes treballats i la categoria professional.

– Altres documents acreditatius de formació complementària efectuada (fotocòpia).

El termini de presentació finalitzarà a les 15 hores del quinzé dia hàbil següent a la publicació de l'anunci en el DOGV. Si el termini finalitza en dia festiu, es passarà al primer dia hàbil.



6. COMISSIÓ AVALUADORA

La composició de la Comissió avaluadora queda establida en els termes que s'indiquen en l'annex II. Les persones que intervenen en aquest procediment manifesten de manera expressa l'absència de conflicte d'interessos.

La comissió avaluadora serà la responsable de determinar les qualificacions d'aquest procés selectiu segons s'indica en l'annex I d'aquesta convocatòria.

La comissió vetlarà per l'estricte compliment del principi d'igualtat d'oportunitats entre tots dos sexes. Correspondrà a la Comissió la consideració, verificació i apreciació de les incidències que pogueren sorgir en el desenvolupament dels exercicis, i adoptar sobre aquest tema les decisions motivades que estimen pertinents.

La comissió avaluadora podrà acordar modificacions en el procés, si ho estima oportú, i degut a situacions extraordinàries com la recepció de poques candidatures o que existisca molta diferència de puntuació entre aquestes.







ANNEX I

Descripció del procés selectiu



El procés selectiu consistirà en un concurs desenvolupat en dues fases:

Primera fase

La primera fase de concurs, de caràcter eliminatori, té per objecte la comprovació i qualificació dels mèrits exposats per les candidatures en la documentació aportada. Consistirà en l'exposició oral i pública per l'aspirant, en el temps màxim d'una hora, dels mèrits al·legats i de la labor científica desenvolupada descrita en el curriculum vitae. Seguidament, la comissió avaluadora debatrà amb l'aspirant, sense límit de temps, sobre el contingut de l'exposició oral, i podrà formular les preguntes que considere sobre els temes més rellevants de la investigació realitzada per l'aspirant.

En aquesta fase, la comissió avaluadora valorarà, fins a un màxim de 65 punts, els següents mèrits d'acord amb el barem que es recull en els següents apartats:

A) Formació i experiència professional (Màxim 12 punts):

1. Formació acadèmica: es valora la qualificació de la tesi, l'esment de doctorat europeu i/o l'esment de qualitat del programa. S'hi tindran en compte les beques postdoctorals, borses i ajudes obtingudes en convocatòries competitives rebudes dels programes europeus o internacionals, nacionals i autonòmics. Aquest apartat es valora fins a un màxim de 2 punts.

2. Les estades en centres internacionals, atenent la seua duració (es considera una duració mínima de 5 mesos continuats), a la qualitat del programa i de la institució receptora, i als resultats obtinguts (demostrables). Es valoren amb un màxim de 5 punts.

3. Es valora la duració i la responsabilitat exercida en empreses o institucions, sempre que tinguen rellevància pràctica per a la investigació i no siguen valorats en altres apartats. L'experiència professional es valorarà fins a un màxim de 2 punts.

4. Es valorarà l'experiència en la gestió, lideratge, direcció i/o coordinació de grups d'investigació amb un màxim de 3 punts.

B) Objectius carrera investigadora (màxim 8 punts):

En aquest apartat es valoren els objectius científics perseguits al llarg de la carrera investigadora de l'aspirant. Es valorarà una activitat investigadora intensa, desenvolupada de forma continuada en el temps i centrada en línies d'investigació relacionades amb la meteorología-climatologia. En aquest apartat es considera el temps transcorregut des de la lectura de la tesi doctoral i la consolidació una línia d'investigació ben definida i mantinguda al llarg del temps. Així mateix, es valorarà positivament la regularitat en la producció científica. La puntuació màxima d'aquest apartat serà de 8 punts.

C) Contribucions científiques (màxim 32 punts)

Les contribucions científiques realitzades es valoraran tenint en compte la qualitat i repercussió d'aquestes, especialment els treballs originals d'investigació publicats i la direcció i participació en projectes d'investigació R+D amb entitats públiques i privades, nacionals i internacionals obtinguts en convocatòries públiques.

1. Treballs originals d'investigació publicats (màxim 12 punts)

– Publicacions: únicament es consideren les publicacions científiques amb procés anònim de revisió per parells del Journal Citation Reports del Science Citation Index (SCI). Per a la valoració de les publicacions científiques s'atendrà els següents factors: la rellevància temàtica de les publicacions en relació amb el perfil de la convocatòria, l'índex d'impacte, el lloc que ocupa la revista en el conjunt de les quals corresponen a un mateix àmbit de coneixement, el nombre d'autors i la posició que ocupa entre ells el sol·licitant. Es valora fins a un màxim de 8 punts. Per a obtindre la puntuació màxima en aquest apartat es requereix l'aportació pel sol·licitant d'un mínim de 20 publicacions científiques recollides en Science Citation Index. Deu d'aquestes han d'estar situades en tercer quartil de la seua categoria o, almenys, tres d'aquests articles han d'estar publicats en revistes del primer decil.



– La redacció i publicació de llibres o capítols de llibres que siguen resultat d'un treball científic i que no hagen sigut considerats ni valorats en l'apartat anterior; l'elaboració d'informes científics i la participació en treballs i informes d'assessorament científic i de suport tecnològic; els estudis realitzats amb finalitats d'investigació. La puntuació màxima d'aquest apartat serà de 2 punts.

– Contribucions presentades en congressos, conferències, seminaris o altres tipus de reunions de rellevància científica. En la valoració d'aquest apartat únicament es tindran en consideració aquells congressos i conferències que compten amb procediments selectius en l'admissió de les ponències. Es valora el caràcter internacional o nacional, el tipus de participació (ponència convidada, ponència o comunicacions orals), participació en la seua organització o en el comité científic. Aquest apartat es valora fins a un màxim de 2 punts.

2. Formació d'investigadors i direcció de tesis doctorals (màxim 3 punts).

– Es valora la direcció de tesi, finalitzades o en procés però que hagen produït algun article en revista internacional d'impacte. Es considerarà especialment l'esment de doctorat europeu, l'esment de qualitat del programa de doctorat, la qualitat dels treballs publicats relacionats amb les tesis dirigides i el prestigi dels centres en els quals s'han dut a terme.

3. Projectes d'investigació (màxim 12 punts).

– S'haurà d'acreditar la participació com a investigador principal en, almenys, un projecte d'investigació obtingut en un procés de concurrència competitiva i la participació en almenys un projecte de caràcter internacional.

– Es valorarà la coordinació o participació en projectes obtinguts en convocatòries públiques i competitives, especialment els finançats mitjançant programes autonòmics, nacionals, europeus o altres d'àmbit internacional, i/o contractes d'investigació d'especial rellevància amb l'administració pública o amb empreses.

– Es tindrà en compte especialment el tipus de participació i grau de responsabilitat del sol·licitant en projectes d'investigació inclosos en programes competitius de la Unió Europea, dels plans nacionals, de les comunitats autònomes i d'altres ens o organismes públics o privats sotmesos a avaluació externa, especialment per l'Agència Nacional d'Avaluació i Prospectiva (ANEP) o organisme similar.

– La participació, durant un mínim de 3 anualitats, en un programa de contractació de doctors inclòs pel Ministeri d'Universitats dins dels programes d'excel·lència investigadora donarà la puntuació màxima dins d'aquest apartat.

4. Participació en xarxes internacionals (màxim 5 punts).

– Es valorarà la participació en xarxes internacionals formalment constituïdes, especialment la participació amb un rol destacat dins de la xarxa.

D) Altres contribucions: transferència de resultats (màxim 7 punts).



En aquest apartat es consideren els resultats amb transferència tecnològica i innovació en l'àmbit empresarial o de l'administració pública, l'obtenció de patents i l'assessorament a empreses o administracions públiques. També es considera la participació, amb caràcter assessor, en organismes, fòrums i Institucions.

Per a obtindre la màxima puntuació, com a mínim, s'haurà d'acreditar la participació en almenys 3 activitats de transferència de resultats, acreditada mitjançant l'emissió d'informes o contractes específics, o l'obtenció de patents o models d'utilitat.

E) Divulgació de resultats (màxim 6 punts).

En aquest apartat es valoraran les activitats de divulgació i difusió del coneixement realitzades per les candidatures. Es valoraran en aquest apartat, a títol indicatiu no limitatiu, articles de divulgació, cursos, conferències, taules redones, premis, distincions, participacions en programes de ràdio i TV, blogs i xarxes socials.

Es valoraran especialment les activitats realitzades durant els últims dos anys.

La qualificació dels aspirants relativa als mèrits continguts en els apartats A), B), C) D) i E) del barem anterior, es farà mitjançant deliberació conjunta dels membres de la comissió avaluadora, cadascun dels quals podrà adjudicar a cada aspirant de zero a la puntuació màxima assenyalada en cada apartat. Aquesta qualificació haurà de justificar-se individualment pels membres de la Comissió mitjançant formulació per escrit d'un judici raonat relatiu a la valoració de cadascun dels mèrits abans relacionats. Els esmentats escrits de justificació s'uniran a l'acta corresponent.

La puntuació corresponent a aquests apartats serà la mitjana de les puntuacions assignades per a cadascun d'ells per cadascun dels membres de la Comissió, sent necessari aconseguir 39 punts, com a mínim, per a passar a la segona fase del concurs.

Segona fase

La segona fase del concurs té per objecte comprovar l'adequació dels mèrits, competències i capacitats dels aspirants amb les característiques i funcions de la plaça per la qual participa. Consistirà en l'exposició oral i pública per l'aspirant, durant un temps màxim d'una hora, del Pla d'investigació que proposa desenvolupar per a l'Àrea d'Investigació de Meteorologia Climatologia.

Seguidament, la comissió avaluadora debatrà amb l'aspirant sense límit de temps, sobre els coneixements científics exposats i de tots aquells aspectes que considere rellevants en relació amb el tema. En aquesta fase es valorarà la claredat i estructura de la presentació; el grau de coneixement científic i d'innovació exposat per l'aspirant; l'adaptació de les seues propostes a les línies desenvolupades en l'àrea de Meteorologia-Climatologia del CEAM; l'aplicabilitat i transferència dels resultats esperats. S'utilitzarà el següent barem:

a) Coneixement i visió de l'especialitat científica del lloc (màxim 10 punts).

b) La contribució de l'aspirant a l'avanç del coneixement: grau d'innovació, originalitat i viabilitat de les línies d'investigació proposades per a desenvolupar (màxim 10 punts).

c) Aplicabilitat i transferència dels resultats previstos (màxim 10 punts).

d) Claredat i organització en l'exposició (màxim 5 punts).

Aquesta segona fase del concurs tindrà una valoració màxima de 35 punts.

La qualificació dels aspirants relativa als mèrits continguts en els diferents apartats del barem d'aquesta segona fase es farà mitjançant deliberació conjunta dels membres de la comissió, cadascun dels quals podrà adjudicar a cada aspirant fins a la puntuació màxima assenyalada en cada apartat

La puntuació final de cada aspirant en aquesta segona fase de concurs vindrà determinada per la suma de les puntuacions assignades en cadascun dels apartats d'aquest annex, i serà necessari aconseguir 21 punts, com a mínim, per a superar aquesta fase.

Aquestes qualificacions hauran de justificar-se mitjançant la formulació per escrit d'un judici raonat relatiu a la valoració de cadascun dels mèrits indicats abans. Els esmentats escrits de justificació s'uniran a l'acta corresponent.

La puntuació final del concurs serà la suma de les puntuacions parcials obtingudes en cada fase.

En cas d'empat l'ordre de prelació s'establirà atenent els següents criteris:

1r. Major puntuació obtinguda en la primera fase de concurs.

2n. Major puntuació obtinguda en la segona fase del concurs.

3r. Gènere subrepresentat en la categoria del lloc de treball.

4t. Si persisteix l'empat la comissió avaluadora resoldrà per votació.







ANNEX II

Comissió avaluadora



La comissió avaluadora quedarà constituïda per 4 components:

– President:

V. Ramón Vallejo Calzada (catedràtic Universitat de Barcelona. Assessor científic CEAM)

– Vocals:

M. José Estrela Navarro (catedràtica Universitat de València)

Jorge Olcina Cantos (catedràtic Universitat d'Alacant)

Begoña Artiñano Rodríguez de Torres (professora Investigació CIEMAT)

– Suplents:

Enrique Mantilla Iglesias (coordinador Àrea CEAM)

Raquel Niclós Corts (professora titular Universitat de València)



Paterna, 7 de novembre de 2022.– La directora executiva de CEAM: Amalia Muñoz Cintas.

Mapa web