Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 27 de desembre de 2018, de la presidenta del Consorci Hospital General Universitari de València



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8454 de 31.12.2018
Número identificador:  2018/12306
Referència Base de Dades:  011787/2018
 



RESOLUCIÓ de 27 de desembre de 2018, de la presidenta del Consorci Hospital General Universitari de València (CHGUV), per la qual s'aprova l'oferta d'ocupació pública 2018. [2018/12306]

El text refós de la Llei de l'Estatut de l'empleat públic, aprovat pel RDL 5/2015, de 30 d'octubre, regula en els seus títols IV i V els mecanismes i principis d'accés a l'ocupació pública i el contingut essencial de les seues ofertes, i assenyala en l'article 70 que les necessitats de recursos humans amb dotació pressupostària han de ser objecte d'oferta d'ocupació pública. En el mateix sentit, el Conveni col·lectiu del CHGUV regula el règim i procediment de selecció de personal en l'àmbit de la seua organització.

Per part seua, l'article 19.u.3 de la Llei 6/2018, de 3 de juliol, de pressupostos generales de l'estat per a l'any 2018, i la disposició addicional trenta-una en relació amb l'article 36 de la Llei 22/2017, de 29 de desembre, de pressupostos de la Generalitat per a l'exercici 2018, assenyalen que la incorporació de nou personal en el sector públic ha d'ajustar-se als límits legals assenyalats en les normes pressupostàries esmentades, si bé en l'àmbit de la sanitat pública i pel que respecta a les places hospitalàries, l'oferta d'ocupació pública podrà arribar al cent per cent de la taxa de reposició -calculada segons la norma estatal bàsica- tot respectant l'import del capítol I del corresponent pressupost de despeses i amb les determinacions establides en la resolució de 15 de maig de 2018, del conseller d'Hisenda i Model Econòmic, per la qual es dictaven les instruccions i la publicació del II Acord de la Comissió de Diàleg Social del Sector Públic Instrumental de la Generalitat en matèria de criteris generals d'aplicació a les ofertes d'ocupació pública i les seues convocatòries en el sector públic instrumental de la Generalitat que addicionava a la taxa de reposició anual d'efectius les taxes d'estabilització de l'ocupació temporal previstes en la Llei 3/2017, de 27 de juny, de pressupostos generals de l'Estat per a 2017(LPGE), així com totes les places ocupades per personal indefinit no fix per sentència.



Els criteris que han de servir en la determinació del valor absolut de la taxa de reposició i les taxes d'estabilització de l'ocupació temporal queden regulats en la norma pressupostària estatal, i se circumscriuen als àmbits temporals establits en aquesta. Així doncs, el total de places que poden ser convocades en la present oferta d'ocupació no pot superar el total de la taxa de reposició que, l'any 2017, ha assolit la xifra de 94 efectius, amb un percentatge de reposició del cent per cent. Això és resultat del total d'empleats fixos que durant l'exercici econòmic de 2017 han extingit la seua relació laboral i que, juntament amb 249 places resultants de les taxes d'estabilització d'ocupació temporal, que engloben d'una banda les places de caràcter estructural que han estat ocupades temporalment i ininterrompudament almenys en els tres anys anteriors a 31 de desembre de 2016 i el total del qual és de 235 places; aquelles places que dotades pressupostàriament han estat ocupades temporalment i ininterrompudament des d'una data anterior a l'1 de gener de 2005, en aquesta situació tenim 12 places amb un percentatge en tots dos casos del 90 % de reposició i finalment 2 places ocupades per personal indefinit no fix mitjançant sentència judicial, no afectades per cap límit i que en total conformen una oferta d'ús de 343 places.



El IV Conveni Col·lectiu del Consorci HGUV, vigent en aquests moments, estableix en el seu article 9 apartat 3, el compromís d'aprovar amb caràcter bianual ofertes d'ocupació pública amb l'objectiu d'adequar les dotacions de personal a les necessitats de l'organització i reduir la taxa de temporalitat en l'ocupació pública. Aquest compromís s'alinea amb la política sanitària de la Generalitat, i en concret amb una planificació dels recursos humans que resulten necessaris per a prestar als ciutadans uns serveis de qualitat.

Les places incloses en aquesta oferta, i que es detallen en l'annex, es proveiran per personal de nou ingrés seleccionat mitjançant un accés de sistema lliure i per personal que accedirà a través dels sistemes de promoció interna; s'inclou també la reserva legal de places per a ser proveïdes per persones amb diversitat funcional de conformitat amb l'article 4, apartats 1 i 2 del text refós de la Llei general de drets de les persones amb discapacitat i de la seua inclusió social, aprovat per RDL 1/2013, de 29 de novembre. El total de les places que s'ofereixen són de caràcter assistencial directe o amb estreta vinculació a l'assistència sanitària.

Així mateix, l'actual regulació del règim jurídic dels consorcis sanitaris, en la recent modificació de la llei 15/1997, sobre habilitació de noves formes de gestió del Sistema Nacional de Salut, operada mitjançant la disposició final desena de la Llei 15/2014, de 16 de setembre, de racionalització del Sector Públic i altres mesures de reforma administrativa, estableix que el personal seleccionat directament pels mateixos consorcis estarà sotmés a règim laboral, sense perjudici del que s'estableix en l'article 121 de la Llei 40/2015, de règim jurídic del sector públic.

La present oferta d'ocupació pública i els criteris bàsics tinguts en compte han sigut objecte de negociació i acord amb la representació unitària del personal laboral del CHGUV.

El Consell de Govern del Consorci HGUV, en sessió celebrada el dia 28 de juny de 2018, ha autoritzat la present oferta d'ocupació pública, segons consta en l'acta corresponent.

Com a conseqüència del que s'ha exposat, d'acord amb l'article 70.2 del text refós de la Llei de l'Estatut de l'empleat públic aprovat per RDL 5/2015, de 30 d'octubre, i amb les funcions atribuïdes per l'article 13 dels estatuts del CHGUV (DOGV 24.07.2017), per delegació de l'Acord del Consell de Govern de 12.12.2003 (DOGV 13.01.2004), i després de l'informe favorable de la direcció general de Pressupostos, de la Generalitat, aquesta Presidència del Consorci Hospital General Universitari de València resol:



Primer. Aprovació de l'oferta d'ocupació pública

D'acord amb el que es determina en l'article 70 del text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'empleat públic aprovat per RDL 5/2015, de 30 d'octubre, i l'article 10 de l'IV Conveni Col·lectiu del CHGUV, s'aprova l'oferta d'ocupació pública 2018 en els termes que s'especifiquen en aquesta resolució.



Segon. Distribució de l'oferta d'ocupació pública

En l'oferta d'ocupació pública s'inclouen places dotades pressupostàriament que no poden ser proveïdes amb els efectius de personal existents, segons la distribució que es detalla en l'annex, amb els límits establits en les normes pressupostàries vigents.



Tercer. Persones amb diversitat funcional

D'acord amb l'article 59 del RDL 5/2015 pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat públic, en la redacció disposada en l'apartat 2 de l'article 4 del text refós de la Llei general de drets de les persones amb discapacitat i de la seua inclusió social, aprovat per RDL 1/2013, de 29 de novembre, s'ha disposat una reserva total de vacants per a ser cobertes entre persones amb diversitat funcional sempre que superen els processos selectius i acrediten una discapacitat igual o superior al 33 % i la compatibilitat amb l'acompliment de les funcions i tasques en els termes que establisquen les respectives convocatòries.

En les proves selectives s'establiran per a les persones que ho sol·liciten amb discapacitat amb grau de minusvalidesa igual o superior al 33 %, les adaptacions i els ajustos raonables necessaris de temps i mitjans per a la seua realització, per a assegurar que participen en condicions d'igualtat.

La distribució de les places reservades es detalla en l'annex.

Les places reservades que queden desertes s'acumularan a les del torn lliure que corresponga.



Quart. Promoció interna

Amb l'objectiu de fomentar la promoció interna es convocaran mitjançant procediment de promoció les places que es detallen en l'annex.



Les places reservades per a promoció interna que queden desertes s'acumularan a les de torn lliure en el cas que hi haja convocatòria de tots dos torns per a la mateixa categoria professional.



Cinqué. Convocatòria de les proves selectives i desenvolupament de l'oferta. Acumulació de l'oferta d'ocupació pública de 2016

5.1. Les convocatòries de proves selectives derivades d'aquesta es publicaran en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i es desenvoluparan mitjançant el sistema de concurs oposició.

5.2. El contingut dels programes i de les proves en els seus diferents exercicis serà adequat al conjunt de funcions a desenvolupar per a cada categoria o especialitat.

En el torn de promoció interna s'exclourà de les proves selectives tot el bloc de coneixements generals dels corresponents programes.



Quan la naturalesa dels processos selectius i de les funcions a exercir ho permeta, es podran establir proves, programes o mòduls comuns a diferents especialitats o categories.

5.3. Els processos selectius orientaran la seua estructura i realització a la seua racionalització i simplificació, així com a una reducció dels terminis d'execució.

5.4. Els diferents torns d'accés, si s'escau, seran objecte de convocatòries unificades.

5.5. La present oferta d'ocupació pública haurà d'estar executada íntegrament en el termini improrrogable de tres anys a comptar des de la data de publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana de l'oferta de 2018.



Sisé. Integració en el Departament de Salut València-Hospital General

En el marc del conveni administratiu subscrit amb la Generalitat Valenciana, totes les places objecte de l'oferta d'ocupació pública s'adscriuen al CHGUV, però tindran la consideració de places del Departament de Salut, i implicaran l'obligació de prestació de serveis en aquest àmbit funcional i geogràfic.



Seté. Publicitat i difusió

Sense perjudici de la publicació de les convocatòries en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, aquestes i els actes de gestió i tràmit de cadascuna d'aquestes es publicaran amb caràcter informatiu en la pàgina web corporativa. http://www.chguv.san.gva.es/empleopublico.



Huité

Es faculta la Direcció de Recursos Humans del CHGUV per a dictar totes les instruccions que siguen necessàries per a l'execució d'aquesta oferta d'ocupació pública.

Aquesta resolució entrarà en vigor l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Contra la present resolució, que posa fi a la via administrativa, podrà interposar-se un recurs contenciós administratiu davant els jutjats contenciosos administratius de la ciutat de València, en el termini de dos mesos, comptats a partir de l'endemà de la seua publicació d'acord amb els articles 114 i 115 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i articles 14 i 46 de la Llei 29/1998, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Potestativament es podrà interposar un recurs de reposició davant la Presidència del CHGUV, en el termini d'un mes comptat des de l'endemà de la seua publicació, de conformitat amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, sense perjudici que utilitzen qualsevol altra via de recurs que estimen convenient.



València, 27 de desembre de 2018.– La presidenta del CHGUV i consellera de Sanitat Universal i Salut Pública: Ana Barceló Chico.

Mapa web