Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDRE 2/2011, de 24 de gener, de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge, per la qual es declaren sis noves microreserves de flora a la província de València i es modifiquen les ordres de declaració de microreserves de flora de 4 de maig de 1999, 6 de novembre de 2000, 22 d'octubre de 2002 i 24 d'octubre de 2003.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 6450 de 01.02.2011
Número identificador:  2011/969
Referència Base de Dades:  001202/2011
 



ORDRE 2/2011, de 24 de gener, de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge, per la qual es declaren sis noves microreserves de flora a la província de València i es modifiquen les ordres de declaració de microreserves de flora de 4 de maig de 1999, 6 de novembre de 2000, 22 d'octubre de 2002 i 24 d'octubre de 2003. [2011/969]

Per mitjà del Decret 218/1994, de 17 d'octubre, del Govern Valencià (DOGV núm. 2379, de 3 de novembre de 1994), es va crear la figura de protecció d'espècies denominada microreserva vegetal. L'Ordre de 7 de desembre de 1995, de la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient (DOGV núm. 2658, de 2 de gener de 1995), va establir la regulació de la senyalització d'aquestes microreserves. El Decret 70/2009, de 22 de maig, del Consell, pel qual es crea i regula el Catàleg Valencià d'Espècies de Flora Amenaçada i es regulen mesures addicionals de conservació (DOCV núm. 6021, de 26 de maig de 2009) ha modificat parcialment les dues normes anteriors.

Les prospeccions de les poblacions dels tàxons vegetals endèmics, rars o amenaçats en l'àmbit de la Comunitat Valenciana han definit les parcel·les que es consideren òptimes per a formar part de la xarxa de microreserves de flora. El seguiment de les microreserves ha permés detectar algunes errades en les delimitacions i la necessitat d'ampliar alguna microreserva per a incloure poblacions vegetals perifèriques d'interés o per aconseguir una superfície de gestió més eficient.

Durant la tramitació d'aquesta ordre s'han complit els passos procedimentals establits en l'article cinqué del Decret 218/1994, modificat parcialment per la disposició final primera del Decret 70/2009, i totes les microreserves que es declaren compleixen els requisits exigits en l'article tercer del Decret 218/1994.

Per tot l'anterior, a proposta de la Direcció General de Gestió del Medi Natural, fent ús de les facultats que tinc atribuïdes per l'article 37 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, modificada per a Llei 12/2007, de 20 de març,

ORDENE

Article 1. Microreserves de flora que es declaren

1. Es declaren a la província de València les microreserves de flora següents:

Barranc de la Safor (Villalonga)

El Castellet (Montserrat)

Estrecho de Juanete (Yátova)

La Lloma (Montserrat)

Penya de Benicadell (Beniatjar)

Pla dels Tramussos (Gandia)

2. Aquestes microreserves queden definides en l'annex I, on s'especifiquen els termes següents:

Denominació

Límits

Superfície projectada, expressada en hectàrees

Terme municipal

Titularitat del terreny

Espècies i unitats de vegetació que són objecte prioritari de conservació. Per a les unitats de vegetació s'especifica el corresponent codi Natura 2000 de la Directiva 97/62/CEE i de la Llei 42/2007, de 13 de desembre, del Patrimoni Natural i de la Biodiversitat. Els hàbitats prioritaris en l'àmbit de la Unió Europea estan marcats amb un asterisc.

Pla de gestió, actuacions de conservació i limitacions d'ús.

En l'annex III s'inclouen mapes d'ubicació i de delimitació de les microreserves que es declaren.

Article 2. Elements exclosos de les microreserves

No es consideren com a part de les microreserves, les pistes forestals o carreteres i les construccions (edificacions, vèrtexs geodèsics, antenes...) preexistents dins els límits establits per a cadascuna d'aquestes.

Article 3. Senyalització

D'acord amb l'Ordre de 7 de desembre de 1995, de la Conselleria de Agricultura i Medi Ambient, per la qual es regula la senyalització de les microreserves (DOGV núm. 2658, de 2 de gener de 1995), modificada parcialment pel Decret 70/2009 (DOCV núm. 6021, de 26 de maig de 2009), s'instal·laran els corresponents senyals i elements d'indicació de límits.

Article 4. Plans de gestió

Sense minva de la possibilitat d'aplicar altres mesures addicionals, la conservació de la microreserva comportarà l'execució de les actuacions indicades en els plans de gestió, dins de les possibilitats que permeten les lleis de pressupostos de la Generalitat per a cada exercici. Igualment, per a la seua adequada conservació i gestió, en els plans de gestió s'estableixen limitacions d'ús.

Article 5. Compatibilitat amb l'activitat cinegètica

L'existència de la microreserva no implica la prohibició per a l'exercici de la caça.

Article 6. Prohibicions generals

Per a evitar el trepig generalitzat de les microreserves, que podria perjudicar el desenvolupament normal de las poblacions de plantes rares, endèmiques o amenaçades, queda prohibit eixir-se'n de les sendes o camins existents. Atés el paper substancial que els invertebrats i los fongs juguen en el funcionament ecològic de les microreserves, en queda prohibida la captura o recol·lecció. Es poden autoritzar excepcions a aquestes prohibicions generals amb fins educatius, científics o conservacionistes. Queda prohibida la realització de senyals amb pintura o altres materials indelebles a les microreserves, a excepció de la senyalització de sendes inscrites al Registre Públic de Senders de la Comunitat Valenciana, creat pel Decret 179/2004, de 24 de setembre, del Consell de la Generalitat Valenciana.

Article 7. Titularitat de la gestió

Correspon la gestió d'aquestes microreserves a la direcció territorial de València de la conselleria competent en matèria de protecció de flora silvestre, sense perjudici de les activitats que puguen realitzar els propietaris dels terrenys en el marc del pla de gestió de cada microreserva. Igualment, correspon a la direcció territorial concedir les autoritzacions corresponents per a activitats educatives, científiques i conservacionistes que s'han de fer a la microreserva, o per a l'alçament excepcional de les prohibicions establides en aquesta ordre. En el cas que es tracte de peticions d'activitats per a diverses zones entre les quals estiga inclosa la microreserva, i que afecten dues o més províncies, correspon concedir les autoritzacions a la Direcció General de Gestió del Medi Natural.

DISPOSICIONS FINALS

Primera. Modificació de l'Ordre de 22 d'octubre de 2002

Es modifica l'article 1 i l'annex I de l'Ordre de 22 d'octubre de 2002, de la Conselleria de Medi Ambient, per la qual es declaren 22 microreserves vegetals a la província de València (DOGV núm. 4390, de 02.12,2002) amb l'eliminació de la microreserva del Barranc de Muñoz, que queda redefinida en aquesta ordre amb la denominació de Barranc de la Safor.

Segona. Modificació de l'Ordre de 24 d'octubre de 2003

Es modifica l'annex de l'Ordre de 24 d'octubre de 2003, de la Conselleria de Territori i Habitatge, per la qual es declaren 12 microreserves vegetals a la província de València (DOGV núm. 4630, de 14.11.2003) en el sentit de substituir els límits i superfície de la microreserva del Barranco de las Balsillas (Aras de los Olmos) pels que s'estableixen en l'annex II d'aquesta ordre. En l'annex III s'inclou el mapa d'ubicació i de delimitació de la microreserva.

Tercera. Modificació de l'Ordre de 6 de novembre de 2000

Es modifica l'annex I de l'Ordre de 6 de novembre de 2000, de la Conselleria de Medi Ambient, per la qual es declaren 23 microreserves vegetals a la província de València (DOGV núm. 3928, de 30.01.2001) en el sentit d'ampliar de 0,74 hectàrees a 1,13 hectàrees l'àmbit de la microreserva de Los Lavajos de Sinarcas-Lavajo de Abajo. Els nous límits s'estableixen en l'annex II d'aquesta ordre. En l'annex III s'inclou el mapa d'ubicació i de delimitació de la microreserva.

Quarta. Modificació de l'Ordre de 4 de maig de 1999

Es modifica l'annex I de l'Ordre de 4 de maig de 1999, de la Conselleria de Medi Ambient, per la qual es declaren 33 microreserves vegetals a la província d'Alacant i 29 microreserves vegetals a la província de València (DOGV núm. 3505, de 28.05.1999) en el sentit d'ampliar de 3,37 hectàrees a 4,89 hectàrees l'àmbit de la microreserva de la Serra del Castell de Xàtiva. Els nous límits s'estableixen en l'annex II d'aquesta ordre. En l'annex III s'inclou el mapa d'ubicació i de delimitació de la microreserva.

Cinquena. Entrada en vigor

Aquesta ordre entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

València, 24 de gener de 2011

El conseller de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge,

i vicepresident tercer del Consell,

JUAN GABRIEL COTINO FERRER

ANNEX I

Definició de les noves microreserves

de flora i plans de gestió

MICRORESERVA: BARRANC DE LA SAFOR

Límits: la microreserva comprén la totalitat de la parcel·la 9039 del polígon 12 del Cadastre vigent de Villalonga.

Superfície: 0,395 ha

Terme municipal: Villalonga

Titularitat: domini públic hidràulic

Espècies prioritàries: Pteris vittata, Anarrhinum laxiflorum, Trisetum velutinum subsp. cavanillesianum, Arenaria aggregata subsp. pseudoarmeriastrum, Leucanthemum gracilicaule, Teucrium buxifolium subsp. buxifolium, Teucrium ronnigeri, Iberis carnosa subsp. hegelmaieri, Erysimum gomezcampoi, Reseda valentina, Arenaria valentina, Guillonea scabra, Fraxinus ornus, Chaenorhinum origanifolium subsp. crassifolium, Satureja obovata subsp. valentina, Thymus piperella.

Unitats de vegetació prioritàries:

Herbassars humits del Molinio-Holoschoenion (codi Natura 2000: 6420)

Galeries ripàries termomediterrànies de la Nerio-Tamaricetea (codi Natura 2000: 92D0)

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Instal·lació d'un cartell informatiu amb recomanacions.

Col·locació i manteniment dels piquets perimetrals de la microreserva.

Cens i seguiment periòdic de la població de Pteris vittata.

Recol·lecció d'espores de Pteris vittata i dipòsit en banc de germoplasma.

Desbrossaments manuals periòdics de l'espècie Rubus ulmifolius o d'altres espècies que puguen interferir en la població de Pteris vittata.

Seguiment de l'evolució de la vegetació.

Eliminació periòdica de les deixalles acumulades a l'interior del barranc.

Limitacions d'ús:

Estan permeses les actuacions de manteniment i restauració de lleres i gestió de recursos hídrics promogudes per l'organisme de conca, que han de compatibilitzar-se amb la conservació dels valors botànics de la microreserva. Qualsevol projecte d'actuació que puga afectar aquestos valors botànics ha de comunicar-se amb antelació suficient a la Direcció Territorial de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge de València.

A la microreserva no s'hi pot realitzar cap activitat que comporte la remoció del substrat o un dany a les plantes, inclosa la recol·lecció de qualsevol tipus de material vegetal que tinga una finalitat diferent a la científica.

Queda prohibit l'abocament d'escombraries a l'interior de la microreserva.

No podran realitzar-se aclarides o tasques silvícoles dins la microreserva, exceptuant els casos següents:

a) Programació de tasques de naturalització i recuperació de la vegetació característica de la zona, amb l'eliminació selectiva i progressiva dels peus menys desenvolupats dels pins, evitant l'alteració del perfil del sòl i de les comunitats vegetals ja consolidades.

b) Extraccions per motius fitosanitaris o per a la prevenció de danys per caiguda sobre persones o les poblacions d'espècies protegides o amenaçades.

c) Aclarides postincendi, en el cas que la zona patisca incendis forestals. Aquestes aclarides han de constar en un programa específic multianual.

En el cas que es dissenyen o realitzen a la rodalia aclarides de vegetació o altres mesures de reducció de la combustibilitat, s'ha de respectar un radi mínim de 50 metres al voltant del perímetre de la microreserva, en el qual aquestes activitats estiguen sensiblement atenuades.

MICRORESERVA: EL CASTELLET

Límits: la microreserva comprén la totalitat de les parcel·les 516 i 517 del polígon 22 del cadastre vigent de Montserrat.

Superfície: 14,45 ha

Terme municipal: Montserrat

Titularitat: terrenys propietat de l'Ajuntament de Montserrat.

Espècies prioritàries: Biscutella stenophylla subsp. stenophylla, Centaurea spachii, Sideritis tragoriganum subsp. tragoriganum, Thymus piperella, Thymus vulgaris subsp. aestivus, Dianthus broteri subsp. valentinus, Centaurea aspera subsp. stenophylla, Chaenorhinum origanifolium subsp. crassifolium, Hypericum ericoides, Satureja intricata subsp. gracilis, Scrophularia tanacetifolia, Teucrium thymifolium.

Unitats de vegetació prioritàries:

*Prats calcaris càrstics o basòfils de l'Alysso-Sedion albi (codi Natura 2000: 6110).

Pendents rocallosos calcaris amb vegetació casmofítica (codi Natura 2000: 8210).

Matolls termomediterranis i preestèpics (codi Natura 2000: 5330).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Instal·lació d'un cartell informatiu amb recomanacions.

Col·locació i manteniment dels piquets perimetrals de la microreserva

Cens i seguiment periòdic de les poblacions de les espècies prioritàries.

Recol·lecció periòdica de llavors de les espècies prioritàries i dipòsit en banc de germoplasma.

Seguiment de l'evolució de la vegetació.

Introducció de Salvia valentina a partir de les poblacions més pròximes.

Retirada de les escombraries presents a l'interior de la microreserva.

Limitacions d'ús:

Els projectes de millora, ampliació o modificació de traçat de la pista forestal d'accés a la microreserva han d'evitar la producció d'alteracions significatives a la microreserva.

En el cas que s'observe una degradació de la vegetació existent en la microreserva com a conseqüència d'un excés de visitants, es regularan les visites i es donarà prioritat a les de caràcter científic i educatiu.

No poden realitzar-se aclarides o tasques silvícoles dins la microreserva, exceptuant els casos següents:

a) Programació de tasques de naturalització i recuperació de la vegetació característica de la zona, amb l'eliminació selectiva i progressiva dels peus menys desenvolupats dels pins, evitant l'alteració del perfil del sòl i de les comunitats vegetals ja consolidades.

b) Extraccions per motius fitosanitaris o per a la prevenció de danys per caiguda sobre persones o les poblacions d'espècies protegides o amenaçades.

c) Aclarides postincendi, en el cas que la zona patisca incendis forestals. Aquestes aclarides han de constar en un programa específic multianual.

En el cas que es dissenyen o realitzen en la rodalia aclarides de vegetació o altres mesures de reducció de la combustibilitat, s'ha de respectar un radi mínim de 50 metres al voltant del perímetre de la microreserva, en el qual aquestes activitats estiguen sensiblement atenuades.

MICRORESERVA: ESTRECHO DE JUANETE

Límits: la microreserva comprén la totalitat de la parcel·la 1 del polígon 14 del cadastre vigent de Yátova.

Superfície: 3,30 ha

Terme municipal: Yátova

Titularitat: terrenys propietat de Jorgina Gil Pellín.

Espècies prioritàries: Fraxinus ornus, Genista valentina subsp. valentina, Globularia vulgaris, Phlomis crinita, Biscutella stenophylla subsp. stenophylla, Dictamnus hispanicus, Sideritis tragoriganum subsp. tragoriganum, Sideritis incana subsp. edetana, Thymus piperella, Teucrium capitatum subsp. gracillinum.

Unitats de vegetació prioritàries:

Jonqueres i herbassars alts mediterranis (Molinio-Holoschoenion) (codi Natura 2000: 6420).

*Pseudoestepes amb gramínies i anuals (Thero-Brachypodietea) (codi Natura 2000: 6220).

Pendents rocallosos calcaris amb vegetació casmofítica (codi Natura 2000: 8210).

Boscos mediterranis caducifolis amb alguna carrasca i abundant freixe de flor (codi Natura 2000: 9240).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Instal·lació d'un cartell informatiu amb recomanacions.

Col·locació i manteniment dels piquets perimetrals de la microreserva

Cens i seguiment periòdic de las poblacions de les espècies prioritàries.

Recol·lecció periòdica de llavors de les espècies prioritàries i dipòsit en banc de germoplasma.

Seguiment de l'evolució de la vegetació.

Limitacions d'ús:

A la microreserva no s'hi pot realitzar cap activitat que comporte una remoció del substrat o un dany a les plantes, inclosa la recol·lecció de qualsevol tipus de material vegetal que tinga una finalitat diferent de la científica.

Queda prohibit abocar escombraries a l'interior de la microreserva.

Els organismes competents en la gestió i manteniment de les lleres dels rius han de comunicar amb antel·lació suficient a la Direcció Territorial de la Conselleria Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge de València, qualsevol actuació prevista a la microreserva. La realització d'obres o treballs a la zona no ha d'afectar negativament aquesta.

No poden realitzar-se aclarides o tasques silvícoles dins la microreserva, exceptuant els casos següents:

a) Programació de tasques de naturalització i recuperació de la vegetació característica de la zona, amb l'eliminació selectiva i progressiva dels peus menys desenvolupats dels pins, evitant l'alteració del perfil del sòl i de les comunitats vegetals ja consolidades.

b) Extraccions per motius fitosanitaris o per a la prevenció de danys per caiguda sobre persones o les poblacions d'espècies protegides o amenaçades.

c) Aclarides postincendi, en el cas que la zona patisca incendis forestals. Aquestes aclarides han de constar en un programa específic multianual.

MICRORESERVA: LA LLOMA

Límits: la microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtexs del qual tenen les coordenades UTM següents (fus 30, datum ED50):

Vèrtex X Y

1 708870 4356315

2 708886 4356163

3 708988 4355959

4 708643 4355747

5 708565 4355871

6 708488 4355900

7 708469 4355951

8 708376 4356109

9 708584 4356252

Superfície: 20 ha

Terme municipal: Montserrat

Titularitat: terrenys propietat de l'Ajuntament de Montserrat.

Espècies prioritàries: Lupinus mariae-josephae, Biscutella stenophylla subsp. stenophylla, Centaurea spachii, Sideritis tragoriganum subsp. tragoriganum, Thymus piperella, Thymus vulgaris subsp. aestivus, Centaurea aspera subsp. stenophylla, Hypericum ericoides, Satureja intricata subsp. gracilis.

Unitats de vegetació prioritàries:

Matolls termomediterranis i preestèpics amb abundant Stipa tenacissima (codi Natura 2000: 5330).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Instal·lació d'un cartell informatiu amb recomanacions.

Col·locació i manteniment dels piquets perimetrals de la microreserva.

Cens i seguiment periòdic de la població de Lupinus mariae-josephae.

Recol·lecció periòdica de llavors de Lupinus mariae-josephae i dipòsit en banc de germoplasma.

Seguiment de l'evolució de la vegetació.

Limitacions d'ús:

Al la microreserva no es pot realitzar cap activitat que comporte una remoció del substrat o un dany a les plantes, inclosa la recol·lecció de qualsevol tipus de material vegetal que tinga una finalitat diferent de la científica.

Queda prohibit abocar escombraries a l'interior de la microreserva.

Queden prohibides les repoblacions forestals amb espècies arbòries o arbustives en l'àrea de la microreserva.

No podran realitzar-se aclarides o tasques silvícoles dins la microreserva, exceptuant els casos següents:

a) Programació de tasques de naturalització i recuperació de la vegetació característica de la zona, amb l'eliminació selectiva i progressiva dels peus menys desenvolupats dels pins, evitant l'alteració del perfil del sòl i de les comunitats vegetals ja consolidades.

b) Extraccions per motius fitosanitaris o per a la prevenció de danys per caiguda sobre persones o les poblacions d'espècies protegides o amenaçades.

c) Aclarides postincendi, en el cas que la zona patisca incendis forestals. Aquestes aclarides han de constar en un programa específic multianual.

En el cas que es dissenyen o realitzen en la rodalia aclarides de vegetació o altres mesures de reducció de la combustibilitat, s'ha de respectar un radi mínim de 50 metres al voltant del perímetre de la microreserva, en el qual aquestes activitats estiguen sensiblement atenuades.

MICRORESERVA: PENYA DE BENICADELL

Límits: la microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtexs del qual tenen les coordenades UTM següents (fus 30, datum ED50):

Vèrtex X Y

1 725392 4301737

2 725389 4301654

3 725059 4301588

4 724888 4301584

5 724300 4301525

6 724298 4301638

7 724942 4301770

Superfície: 15,82 ha

Terme municipal: Beniatjar

Titularitat: forest propietat de la Generalitat Valenciana, V-1019, la Serra, núm. 2 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Saxifraga longifolia, Helichrysum rupestre subsp. rouyi, Helianthemum croceum subsp. cavanillesianum, Centaurea mariolensis, Erodium saxatile, Biscutella montana, Dianthus saetabensis subsp. saetabensis, Teucrium buxifolium subsp. buxifolium, Campanula hispanica, Jasione foliosa, Linaria cavanillesii, Leucanthemum gracilicaule, Hieracium loscosianum, Crepis albida subsp. scorzoneroides, Arenaria valentina, Erucastrum virgatum subsp. brachycarpum, Saxifraga corsica subsp. cossoniana

Unitats de vegetació prioritàries:

Pendents rocallosos calcaris amb vegetació casmofítica (codi Natura 2000: 8210).

Matolls termomediterranis i preestèpics (codi Natura 2000: 5330).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Instal·lació d'un cartell informatiu amb recomanacions.

Col·locació i manteniment dels piquets perimetrals de la microreserva.

Cens i seguiment periòdic de la població de Saxifraga longifolia.

Recol·lecció periòdica de llavors de Saxifraga longifolia.

Seguiment de l'evolució de la vegetació.

Control de l'erosió del substrat.

Limitacions d'ús:

Queden prohibides les activitats d'escalada en l'àmbit de la microreserva, llevat d'aquelles que tinguen una autorització expressa per motius científics o conservacionistes.

A la microreserva no pot realitzar cap activitat que comporte una remoció del substrat o un dany a les plantes, inclosa la recol·lecció de qualsevol tipus de material vegetal que tinga una finalitat diferent de la científica.

Queden prohibides les repoblacions forestals amb espècies arbòries o arbustives a l'àrea de la microreserva.

Queda prohibida la realització d'aprofitaments fusters.

No poden realitzar-se aclarides o tasques silvícoles dins la microreserva, exceptuant els casos següents:

a) Programació de tasques de naturalització i recuperació de la vegetació característica de la zona, amb l'eliminació selectiva i progressiva dels peus menys desenvolupats dels pins, evitant l'alteració del perfil del sòl i de les comunitats vegetals ja consolidades.

b) Extraccions per motius fitosanitaris o per a la prevenció de danys per caiguda sobre persones o les poblacions d'espècies protegides o amenaçades.

c) Aclarides postincendi, en el cas que la zona patisca incendis forestals. Aquestes aclarides han de constar en un programa específic multianual.

En el cas que es dissenyen o realitzen al voltant aclarides de vegetació o altres mesures de reducció de la combustibilitat, s'ha de respectar un radi mínim de 50 metres al voltant del perímetre de la microreserva en el qual aquestes activitats estiguen sensiblement atenuades.

MICRORESERVA: PLA DELS TRAMUSSOS

Límits: la microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtexs del qual tenen les coordenades UTM següents (fus 30, datum ED50):

Vèrtex X Y

1 736318 4319054

2 736256 4319201

3 736166 4319334

4 736100 4319362

5 736071 4319425

6 736212 4319463

7 736391 4319367

8 736470 4319309

9 736577 4319210

Superfície: 9,06 ha

Terme municipal: Gandia

Titularitat: terrenys propietat de l'Ajuntament de Gandia.

Espècies prioritàries: Lupinus mariae-josephae, Phlomis purpurea, Teucrium ronnigeri, Erucastrum virgatum subsp. brachycarpum, Centaurea spachii, Biscutella stenophylla subsp. stenophylla, Phlomis crinita, Satureja obovata subsp. valentina, Thymus vulgaris subsp. aestivus

Unitats de vegetació prioritàries:

Matolls termomediterranis i preestèpics (codi Natura 2000: 5330).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Instal·lació d'un cartell informatiu amb recomanacions.

Col·locació i manteniment dels piquets perimetrals de la microreserva.

Cens i seguiment periòdic de la població de Lupinus mariae-josephae.

Recol·lecció periòdica de llavors de Lupinus mariae-josephae i dipòsit en banc de germoplasma.

Seguiment de l'evolució de la vegetació.

Retirada de qualsevol tipus de material residual de l'interior de la microreserva o de les zones adjacents.

Limitacions d'ús:

A la microreserva no s'hi pot realitzar cap activitat que comporte una remoció del substrat o un dany a les plantes, inclosa la recol·lecció de qualsevol tipus de material vegetal que tinga una finalitat diferent de la científica.

Queda prohibit abocar escombraries a l'interior de la microreserva.

Queda prohibida la realització d'aprofitaments fusters.

No poden realitzar-se aclarides o tasques silvícoles dins la microreserva, exceptuant els casos següents:

a) Programació de tasques de naturalització i recuperació de la vegetació característica de la zona, amb l'eliminació selectiva i progressiva dels peus menys desenvolupats dels pins, evitant l'alteració del perfil del sòl i de les comunitats vegetals ja consolidades.

b) Extraccions per motius fitosanitaris o per a la prevenció de danys per caiguda sobre persones o les poblacions d'espècies protegides o amenaçades.

c) Aclarides postincendi, en el cas que la zona patisca incendis forestals. Aquestes aclarides han de constar en un programa específic multianual.

En el cas que es dissenyen o realitzen al voltant aclarides de vegetació o altres mesures de reducció de la combustibilitat, cal respectarà un radi mínim de 50 metres al voltant del perímetre de la microreserva en el qual aquestes activitats estiguen sensiblement atenuades.

ANNEX II

Nova delimitació i superfície de 3 microreserves de flora

Nova delimitació i superficie de la microreserva de flora Los Lavajos de Sinarcas- Lavajo de Abajo:

La microreserva correspon a la totalitat de les parcel·les 5011 i 40 del polígon 502 del cadastre vigent de Sinarcas

Superfície: 1,13 ha

Nova delimitació i superfície de la microreserva de flora Serra del Castell de Xàtiva:

La microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtexs del qual tenen les coordenades UTM sobre el fus 30 (datum ED50) següents:

Vèrtex X Y

1 715088 4318189

2 715107 4318145

3 715173 4318173

4 715256 4318193

5 715262 4318177

6 715123 4318115

7 715148 4318047

8 715060 4318034

9 714950 4318062

10 714830 4318059

11 714640 4318094

Superfície: 4,89 ha

Nova delimitació i superfície de la microreserva de flora Barranco de las Balsillas (Aras de los Olmos).

La microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtexs del qual tenen les coordenades UTM sobre el fus 30 (datum ED50) següents:

Vèrtex X Y

1 655907 4420560

2 656386 4420826

3 656536 4420816

4 656753 4420996

5 656854 4420860

6 656671 4420710

7 656661 4420601

8 656492 4420677

9 656439 4420690

10 656375 4420607

11 656413 4420545

12 656023 4420416

Superfície: 17,87 ha

<div id="AquiVaUnaImagen"></div>ANNEX III

Mapes d'ubicació i de delimitació de les microreserves

<div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div>

Mapa web