Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 10 de juny de 2003, de les direccions generals de Centres Docents i d'Ordenació i Innovació Educativa i Política Lingüística, per la que es dicten instruccions sobre el procediment i els requisits acadèmics exigits per a concórrer a la prova d'accés a les ensenyances superiors de Disseny de la nova ordenació del sistema educatiu i el procediment de realització de la mateixa a partir de l'any 2003/2004.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 4532 de 27.06.2003
Número identificador:  2003/7676
Referència Base de Dades:  3233/2003
 



RESOLUCIÓ de 10 de juny de 2003, de les direccions generals de Centres Docents i d'Ordenació i Innovació Educativa i Política Lingüística, per la que es dicten instruccions sobre el procediment i els requisits acadèmics exigits per a concórrer a la prova d'accés a les ensenyances superiors de Disseny de la nova ordenació del sistema educatiu i el procediment de realització de la mateixa a partir de l'any 2003/2004. [2003/7676]

D'acord amb les competències atribuïdes pel Decret 111/2000, de 18 de juliol, del Govern Valencià (DOGV del 21 de juliol) i als efectes de regular el procediment i els requisits acadèmics que s'exigixen per a l'accés als estudis superiors de Disseny de la nova ordenació del sistema educatiu, els centres docents, a l'organitzar les proves d'accés a estos estudis, s'aplicaran les presents instruccions:

I. Requisits acadèmics per a l'accés al grau superior de disseny

El Capítol I articles 16 i 17 del Decret 133/2001, de 26 de juliol, regula el procediment per a l'accés al grau superior de disseny de la nova ordenació del sistema educatiu:

Els alumnes que reunisquen els requisits acadèmics podran concórrer directament a la realització de la prova d'accés en tant que aquells/es alumnes majors de 25 anys que no reunisquen els requisits acadèmics, hauran de superar prèviament les proves de maduresa.

II. Inscripció per a la realització de la prova d'accés a les distintes especialitats dels estudis superiors de disseny

El termini d'inscripció a les proves d'accés a les ensenyances superiors de Disseny establides en el Decret 133/2001, de 26 de juliol, Capítol II article 20 seran les que es determinen en el calendari de l'Annex V que serà adaptat si és procedent anualment.

En el moment de la inscripció l'alumne/a elegirà la matèria o matèries que desenrotllarà en el primer exercici.

El model d'imprés d'inscripció és el que figura en l'Annex I.

II.1 Prova de maduresa

El termini d'inscripció a les proves de maduresa de les ensenyances superiors de Disseny establides en el Capítol II article 18 del Decret 133/2001, de 26 de juliol, per a aquells/es alumnes que no tinguen els requisits acadèmics d'accés establides en el dit Decret, seran les que consten en el calendari de l'Annex V.

Es realitzarà l'exercici escrit de caràcter cientific-humanístic, previst per als alumnes que no disposen del títol de Batxillerat LOGSE, o equivalent, en la data que consta en l'Annex V.

La prova tindrà lloc en les dependències de les Escoles d'Art d'Alacant, Alcoi, Castelló, Orihuela i València i tindrà una duració de 3 hores.

Els continguts d'este exercici adoptaran la forma de prova objectiva i comentari de text corresponent als continguts de les matèries comunes de 2n curs de Batxillerat LOGSE.

Finalitzada l'avaluació de la prova de maduresa els tribunals emetran a l'alumnat que supere esta prova amb una nota mitjana en cada exercici igual o superior a 5 punts, el certificat de prova de maduresa que figura en l'Annex II.

II.2. Proves d'accés

Les proves d'accés al grau superior de Disseny constarà de dos parts.

Primera part.

a) El primer exercici de caràcter comú per a tots els/les alumnes, que consistirà en la realització d'una de la qüestions que es plantegen de cada una de les tres matèries a desenrotllar elegides en la inscripció per l'alumne/a, amb una duració màxima de 60 minuts per a cada una de les matèries.

Els continguts es basaran en el nivell curricular del Batxillerat LOGSE.

b) El segon exercici constarà de dos parts, una primera de duració màxima de 5 hores que consistirà en la realització d'un exercici de representació d'un model tridimensional per mitjà de l'aplicació de tècniques i llenguatges propis de dibuix artístic i la representació del mateix o un altre model diferent en un sistema propi dels llenguatges de representació tècnica.

La segona part, amb una duració màxima d'una hora, consistirà en la realització d'un exercici compositiu a color realitzat amb tècnica lliure, basat en la lliure interpretació del model proposat.

Qualsevol modificació en els tribunals o en les dates haurà de ser autoritzada per la direcció territorial de Cultura i Educació corresponent a proposta del centre.

Dins de la planificació anual que és competència de la Direcció General de Centres Docents es determinarà cada any el nombre de llocs de nou accés.

L'elaboració de totes la proves corresponen als tribunals.

II.3. Qualificació de la prova d'accés

El primer i segon exercici de la prova d'accés als estudis superiors de Disseny s'especificaran en termes numèrics utilitzant l'escala de l'1 al 10 punts amb dos decimals, sent necessari obtindre una qualificació igual o superior a 5 en cada u dels exercicis per a la superació del mateix. La qualificació final de la prova resultarà de la mitjana ponderada de les qualificacions obtingudes en els exercicis superats, valorant-se el primer exercici en un 40% i el segon exercici en un 60%, especificant-se en termes numèrics (escala 1 a 10, amb dos decimals).

En el cas de l'alumnat que ha realitzat les proves de maduresa, la qualificació final serà la mitjana aritmètica de la prova de maduresa i la prova d'accés.

II.4. Tribunals

Per a proposar i avaluar les distintes proves es constituirà un únic tribunal nomenat pel director/a territorial de Cultura i Educació a proposta del director del centre, del que formaran part un nombre impar de membres. En el supòsit de no existir en el centre el nombre de professors especialistes per a completar el tribunal s'agregaran els assessors precisos.

La constitució dels tribunals i confecció de proves, tindrà lloc durant els sis primers dies naturals de setembre. En els taulers d'anuncis dels centres s'exposarà una còpia de l'acta de la constitució dels tribunals. En cap cas formaran part del tribunal professors que no consten en l'acta. En casos de força major, amb la deguda justificació, la direcció del centre procedirà a la substitució dels membres del tribunal. La mencionada substitució es publicarà en el tauler d'anuncis.

Per al correcte plantejament i la correcta avaluació de la prova d'accés, el tribunal podrà comptar amb l'assessorament de professors/es de les especialitats relacionades en els diferents exercicis.

Finalitzades les proves d'accés a les ensenyances superiors de disseny, els centres publicaran en el tauler d'anuncis una còpia de l'acta de la relació d'alumnes que hagen superat la prova d'accés a cada especialitat ordenats de major a menor puntuació d'acord amb la qualificació atorgada pel tribunal que, en tot cas, haurà de constar en la llista, tal com figura en el model de l'Annex IV.

Per a l'adjudicació de places s'estarà al que disposa el Capítol III article 24 del Decret 133/2001, de 26 de juliol.

Així mateix, s'expedirà el corresponent certificat de superació de la prova d'accés d'acord amb el model de l'Annex III.

II.5. Reclamació de qualificacions

Els aspirants podran presentar, per escrit, davant de la direcció del centre, reclamacions motivades en disconformitat amb la qualificació obtinguda, en el termini de tres dies, a partir de la data de la publicació de les llistes d'acord amb la normativa vigent.

III. Formalització de la matrícula

Els/les alumnes formalitzaran matrícula en els corresponents centres, prèvia la presentació de la documentació acreditativa de reunir els requisits acadèmics exigits per a l'accés a este grau. El termini per a formalitzar la matrícula serà el que conste en el calendari de l'Annex V que serà modificat anualment.

Les taxes que abonaran els alumnes que concórreguen a les proves d'accés seran les establides en la Llei 12/1997, de 23 de desembre de Taxes de la Generalitat Valenciana, i les seues modificacions anuals en la corresponent Llei de Pressupostos de la Generalitat Valenciana.

València, 10 de juny de 2003.– El director general de Centres Docents: Herminio García Cuadra. El director general d'Ordenació i Innovació Educativa i Política Linguística: Josep Vicent Felip i Monlleó.

Mapa web