Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDRE 9/2016, de 13 d'abril, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de les subvencions en matèria d'acció comunitària.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 7765 de 21.04.2016
Número identificador:  2016/2669
Referència Base de Dades:  002621/2016
 



ORDRE 9/2016, de 13 d'abril, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de les subvencions en matèria d'acció comunitària. [2016/2669]

Índex

Preàmbul

Article 1. Objecte

Article 2. Actuacions subvencionables

Article 3. Requisits dels beneficiaris

Article 4. Obligacions dels beneficiaris

Article 5. Procediment de concessió

Article 6. Criteris objectius de l'atorgament de la subvenció

Article 7. Criteris per a la determinació de la subvenció

Article 8. Sol·licituds i documentació

Article 9. Ordenació i instrucció del procediment

Article 10. Comissions tècniques i comissió de valoració

Article 11. Resolució i termini

Article 12. Règim de pagament de la subvenció

Article 13. Justificació de la subvenció

Article 14. Pla de control

Article 15. Modificació i compatibilitat de l'ajuda

Article 16. Reintegrament de la subvenció

Article 17. Règim sancionador

Disposició addicional única. No incidència pressupostària

Disposició final

Primera. Habilitació

Segona. Entrada en vigor





PREÀMBUL



L'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, en l'article 49.1.24, estableix com a competència exclusiva de la Generalitat els serveis socials.

En compliment i desenvolupament de l'anterior previsió, la Generalitat va aprovar la Llei 5/1997, de 25 de juny, per la qual es regula el Sistema de Serveis Socials en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, que en l'article 13 defineix els serveis socials especialitzats com aquells que es dirigeixen a sectors de la població que, per les seues condicions, edat, sexe, discapacitat, país d'origen o altres circumstàncies de caràcter social, cultural o econòmic, requereixen un tipus d'atenció més específica en el pla tècnic i professional que la prestada pels serveis socials generals.

En aquest marc normatiu, les presents bases regulen les subvencions a entitats sense ànim de lucre per a la realització d'activitats que fomenten la inclusió social de persones en risc o situació de vulnerabilitat social, en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.

De conformitat amb allò que disposa l'article 7.4 del Decret 147/2007, de 7 de setembre, del Consell, pel qual regula el procediment de notificació i comunicació a la Comissió Europea dels projectes de la Generalitat dirigits a establir, concedir o modificar ajudes públiques, les subvencions d'aquestes bases no es troben dins del marc previst en l'article 107.1 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea, atès que l'ajuda pública concedida, per la seua naturalesa, no suposa un avantatge econòmic, no falseja ni pot falsejar la competència, ni els intercanvis comercials entre els Estats membres. En conseqüència, està exclosa del règim de notificació d'ajudes públiques de la Comissió Europea.



Per tot això, i de conformitat amb allò que disposa l'article 165.1 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions (d'ara endavant, Llei 1/2015), en relació amb l'article 3 del Decret 7/2015, de 29 de juny, del president de la Generalitat, pel qual determina les conselleries en què s'organitza l'administració de la Generalitat; el Decret 152/2015, de 18 de setembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives; i conforme el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana,





ORDENE



Article 1. Objecte

L'objecte d'aquesta ordre és l'establiment de les bases reguladores de la concessió de les subvencions per a la realització d'actuacions en matèria d'acció comunitària per entitats privades sense ànim de lucre.





Article 2. Actuacions subvencionables

Les subvencions que es convoquen a l'empara d'aquestes bases es destinaran al finançament de les despeses derivades de la realització d'actuacions d'inclusió social de les persones o unitats familiars que es troben en situació de vulnerabilitat.

Les actuacions a subvencionar s'han d'adequar a les modalitats següents:

a) Projectes dirigits a la cobertura de les necessitats bàsiques: acollida, neteja personal, alimentació i atenció i suport sociosanitari, amb allotjament o sense, que contemplen, a més, la intervenció psicosocial i inclusió.

b) Projectes d'intervenció psicosocial: emancipació, autonomia personal i inclusió social i laboral.



Article 3. Requisits dels beneficiaris

Podran sol·licitar les subvencions previstes en aquesta ordre aquelles entitats privades sense ànim de lucre que complisquen els requisits següents:

a) Realitzar les activitats objecte d'aquesta ordre a la Comunitat Valenciana.

b) Estar legalment constituïdes i inscrites en el registre administratiu que en funció de la seua naturalesa jurídica els corresponga.

c) Presentar una activitat enquadrada en una de les modalitats de les actuacions assenyalades en l'article 2 d'aquestes bases.

d) Complir amb els requisits per a obtindre la condició de beneficiaris assenyalats en l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions (d'ara en avant, Llei 38/2003).



Article 4. Obligacions dels beneficiaris

Són obligacions dels beneficiaris les que s'establixen en l'article 14 de la Llei 38/2003 i en els articles 159 i següents de la Llei 1/2015, o altres disposicions legals de pertinent aplicació, i per això hauran de:



1) Realitzar l'actuació que fonamenta la concessió de la subvenció, executant l'objecte de subvenció en l'exercici determinat en la corresponent convocatòria.

2) Acreditar davant l'entitat concedent la realització de l'actuació, així com el compliment dels requisits i condicions que determinen la concessió o gaudi de la subvenció.

3) Conservar els documents justificatius de l'aplicació dels fons rebuts inclosos els documents electrònics, mentre puguen ser objecte de comprovació i control.

4) Sotmetre's a la comprovació i al control financer que corresponen a la Intervenció General en relació amb la subvenció concedida, així com a les actuacions de comprovació que haja d'efectuar per la Conselleria competent en la matèria, en relació amb l'objecte i la destinació de la subvenció concedida.

5) Comunicar a la Conselleria, a través de la direcció general competent en matèria d'inclusió social, l'obtenció d'altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos procedents de qualssevol administracions o ens públics o privats i concedits per a la mateixa finalitat que la prevista en la convocatòria corresponent. Aquesta comunicació haurà d'efectuar-se tan prompte com es conega i, en tot cas, amb anterioritat a la justificació de l'aplicació donada als fons percebuts.



6) Justificar davant l'òrgan competent les despeses realitzades per a l'execució de l'actuació subvencionada, en els termes i terminis que s'establisca en la respectiva convocatòria.

7) Donar a conèixer de manera inequívoca que es tracta d'una acció subvencionada per la Generalitat, a través de la conselleria competent en matèria d'inclusió social. A l'efecte, hauran d'incorporar en tot el material imprès que es derive de les activitats objecte de la convocatòria el logotip de la conselleria competent en la matèria, que estarà a disposició de les entitats beneficiàries en la pàgina web de la conselleria esmentada.

8) Reintegrar els fons percebuts en els supòsits previstos en l'article 37 de la Llei 38/2003, conforme a l'article 16 d'aquesta ordre.



9) Trobar-se al corrent en el compliment de les seues obligacions tributàries i davant la Seguretat Social, havent d'acreditar l'extrem esmentat amb anterioritat a dictar-se la proposta de resolució de concessió de la convocatòria, així com en els processos de justificació de la subvenció concedida, en cas de no haver atorgat l'autorització a què fa referència l'apartat 2.b de l'article 8 d'aquesta ordre.

10) Acreditar per mitjà de declaració responsable no estar incursa en les prohibicions per a obtindre la condició de beneficiària de subvencions assenyalades en l'article 13 de la Llei 38/2003, podent utilitzar a l'efecte la declaració continguda en el model de sol·licitud que s'adjunte en la corresponent convocatòria.

11) De conformitat amb el que preveu l'article 3.2 de la Llei 2/2015, de 2 d'abril, de la Generalitat, de Transparència, Bon Govern i Participació Ciutadana de la Comunitat Valenciana, si el beneficiari rebera una subvenció per import superior a 10.000 euros, haurà de donar-ne l'adequada publicitat, tot indicant que és una subvenció de la Generalitat, l'import rebut i el programa, activitat, inversió o actuació subvencionat. La difusió d'aquesta informació es realitzarà preferentment a través de les corresponents pàgines web. En el cas que no disposen de pàgina web on realitzar la publicitat citada, podran complir amb l'obligació a través del portal que pose a la seua disposició la Generalitat.





Article 5. Procediment de concessió

La concessió d'aquestes subvencions es realitzarà per mitjà del procediment en règim de concurrència competitiva a què es refereix l'article 164 de la Llei 1/2015 i l'article 22 de la Llei 38/2003.

Les subvencions seran convocades per resolució de la persona titular de la Conselleria competent en matèria d'inclusió social i publicades en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, d'acord amb les consignacions previstes en la llei de Pressupostos de la Generalitat per a l'exercici econòmic corresponent.



Article 6. Criteris objectius de l'atorgament de la subvenció

Els criteris objectius per a l'atorgament d'aquestes subvencions seran els següents:

1) Criteris de valoració de l'entitat. Es podrà obtindre un màxim de 40 punts. Es consideraran els aspectes següents:

a) Implantació i base social en l'àmbit d'actuació territorial. Es valorarà fins a un màxim de 5 punts.

b) Experiència i especialització en el sector. Es valorarà fins a un màxim de 15 punts.

c) Transparència i bones pràctiques. Es valorarà fins a un màxim de 10 punts.

d) Capacitat de gestió, solvència i sostenibilitat. Es valorarà fins a un màxim de 10 punts.

Havent d'obtindre un mínim de 20 punts en aquest apartat per a continuar amb la valoració de l'actuació.

2) Criteris de valoració del projecte. Es podrà obtindre un màxim de 60 punts. Es consideraran els aspectes següents:

a) Perfil i nombre de persones beneficiàries de l'actuació i relació amb la intensitat d'atenció. Es valorarà fins a un màxim de 5 punts.



b) Perfil professional dels recursos humans adscrits a l'execució de l'activitat. Es valorarà fins a un màxim de 5 punts.

c) Adequació del pressupost a la finalitat i característiques de les actuacions i el seu cofinançament. Es valorarà fins a un màxim de 5 punts.

d) Plantejament d'actuació integral, conveniència de continuïtat del projecte, anàlisi i justificació de necessitat. Es valorarà fins a un màxim de 15 punts.

e) Nivell de complementarietat de l'actuació i coordinació amb la resta de recursos en el seu àmbit territorial. Es valorarà fins a un màxim de 10 punts.

f) Metodologia i coherència entre objectius, indicadors i resultats, cronograma. Mecanismes de seguiment, avaluació i de mesurament d'impacte. Es valorarà fins a un màxim de 15 punts.

g) Pràctiques d'innovació, transformació social i anàlisi de gènere. Es valorarà fins a un màxim de 5 punts.

Havent d'obtindre necessàriament un mínim de 30 punts en aquest apartat.



Article 7. Criteris per a la determinació de la subvenció

Aquelles entitats que hagen obtingut la puntuació mínima de 50 punts, una vegada ordenades de major a menor puntuació, per a accedir a la concessió de la subvenció, hi observaran els criteris següents:

1) Els projectes que arrepleguen les actuacions de l'article 2.a d'aquestes bases suposaran com a màxim el 70 % de la dotació econòmica existent en cada exercici pressupostari.

2) Els projectes que arrepleguen les actuacions de l'article 2.b d'aquestes bases suposaran com a màxim el 30 % de la dotació econòmica de cada exercici.

En el supòsit de no esgotar-se el crèdit en alguna de les actuacions, el sobrant podrà incrementar la quantia de l'altra actuació.

No obstant això, per a ambdós tipus d'actuacions, les subvencions que puga obtindre cada entitat no podrà superar els següents percentatges, respecte a la quantitat sol·licitada, segons el tram en què es trobe aquesta:

a) Fins a 30.000 euros, se subvencionarà fins a un màxim del 100 %.

b) Des de 30.001 euros fins a 100.000 euros, se subvencionarà fins a un màxim del 70 %.

c) Des de 100.001 euros fins a 300.000 euros, se subvencionarà fins a un màxim del 60 %.



Article 8. Sol·licituds i documentació

1. Les sol·licituds es formularan en els models i terminis que es determinen en la corresponent convocatòria.

2. Junt amb la documentació específica que determine la convocatòria, els sol·licitants hauran de presentar:

a) Declaració responsable de no concórrer en l'entitat sol·licitant les circumstàncies assenyalades en l'article 13 de l'esmentada Llei 38/2003.

b) Acreditació de trobar-se al corrent dels seus obligacions tributàries i davant la Seguretat Social. Per a això, el sol·licitant podrà autoritzar l'òrgan instructor perquè obtinga directament l'acreditació del compliment de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social a través de certificats telemàtics, de conformitat amb el que disposa el Decret 165/2010, de 8 d'octubre, del Consell, pel qual s'estableixen les mesures de simplificació i reducció de càrregues administratives en els procediments gestionats per l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic. Els qui no aconseguisquen l'autorització esmentada hauran d'aportar la documentació acreditativa que es troben al corrent de les esmentades obligacions. La direcció general competent en matèria d'inclusió social requerirà el sol·licitant si la informació obtinguda presenta cap incidència.

c) Alhora, els sol·licitants podran autoritzar la consulta de les dades d'identitat i residència de l'entitat per mitjà del sistema de verificació i consulta de dades d'identitat, de conformitat amb el que disposa el Decret 165/2010, de 8 d'octubre, del Consell, pel qual s'estableixen mesures de simplificació i de reducció de càrregues administratives en els procediments gestionats per l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic. Els qui no aconseguisquen l'autorització esmentada hauran d'aportar còpia compulsada del DNI o un altre document d'identitat equivalent del representant de l'entitat, així com els documents que n'acrediten la representació.

3. Les sol·licituds de subvencions regulades en les presents bases hauran d'estar degudament formalitzades i subscrites per qui exercisca la representació legal de l'entitat i podran presentar-se preferentment, junt amb la documentació requerida, en el registre d'entrada de les direccions territorials d'Igualtat i Polítiques Inclusives competents, on radique la seu social de l'entitat sense ànim de lucre. Tot això sense perjuí del que disposa la legislació de procediment administratiu comú.

4. Cada entitat haurà de presentar una única sol·licitud, d'acord amb el model que es determine en la corresponent convocatòria.

5. La sol·licitud de la subvenció suposa l'acceptació de les bases de la convocatòria.



Article 9. Ordenació i instrucció del procediment

1. L'ordenació i instrucció del procediment correspondrà a cada direcció territorial competent en matèria d'inclusió social, si l'entitat presenta una actuació en el seu àmbit provincial i la direcció general competent en matèria d'inclusió social si l'entitat presenta una actuació en l'àmbit supraprovincial o autonòmic, que d'ofici acordaran totes les actuacions que consideren necessàries per a la determinació, coneixement i comprovació de les dades en virtut de les quals s'ha de pronunciar la resolució.

2. Quan la sol·licitud no reunisca els requisits exigits o no s'acompanye la documentació necessària, es requerirà l'interessat perquè en el termini de 10 dies esmene la falta o acompanye els documents preceptius, amb indicació que, si així no ho fera, es considerarà que desisteix de la seua petició, prèvia resolució, que haurà de ser dictada en els termes que preveu la legislació de procediment administratiu comú.



3. Es delega en la persona titular de la direcció general competent en matèria d'inclusió social la competència per a dictar la resolució a què fa referència l'apartat 2 d'aquest article. La resolució indicarà expressament que s'adopta per delegació i es considerarà dictada per l'òrgan delegatori, esgotant la via administrativa.

En contra, es podrà interposar directament recurs davant de l'ordre jurisdiccional contenciós administratiu en la forma, termini i condicions que determina la llei reguladora de la jurisdicció citada. No obstant això, prèviament es podrà interposar, potestativament, recurs de reposició d'acord amb la legislació de procediment administratiu comú.



4. En qualsevol fase de la tramitació dels expedients, a la vista de la documentació que es troba en cada un d'aquests i de les obligacions que s'adquireixen per la concessió de l'ajuda, es podran demanar informes dels organismes i de les entitats que es crega oportú i efectuar les comprovacions necessàries sobre l'exactitud de tot això.



Article 10. Comissions tècniques i comissió d'avaluació

1. En cada direcció territorial competent en matèria d'inclusió social existirà una comissió tècnica, els components de la qual seran designats pel seu titular, i en tot cas comprendrà: una persona cap de servei, una persona cap de secció, i un/a tècnic/a competent en la matèria.



La comissió esmentada tindrà com a missió l'avaluació de totes les sol·licituds presentades i elevarà una acta amb proposta ordenada a la comissió d'avaluació de la direcció general competent en matèria d'inclusió social, d'acord amb els criteris establits en aquestes bases i en la corresponent convocatòria, que contindrà la proposta i la denegació de concessió en el seu àmbit territorial.

2. En la direcció general competent en matèria d'inclusió social es crearà una comissió d'avaluació composta per:

a) President/a: la persona titular de la direcció general competent en matèria d'inclusió social o persona que la substituïsca.

b) Vocals:

b.1) La persona titular de la subdirecció general competent en matèria d'inclusió social o persona que la substituïsca.

b.2) La persona titular del servei competent en matèria d'inclusió social o persona que la substituïsca.

b.3) La persona titular del servei competent en matèria d'integració de persones immigrants o persona que la substituïsca.

b.4) La persona titular de la secció competent en matèria d'acció comunitària o persona que la substituïsca, de cada una de les direccions territorials de la Conselleria.

b.5) Un/a tècnic/a designat/da per la direcció general competent en matèria d'exclusió social, que exercirà les funcions de secretaria.

L'esmentada comissió analitzarà les propostes formulades per cada direcció territorial i les sol·licituds presentades en l'àmbit supraprovincial o autonòmic i proposarà a l'òrgan competent per a la concessió de les ajudes la relació prioritzada de beneficiaris de les subvencions d'acord amb els criteris establits en les bases i en la convocatòria, amb el límit del crèdit existent per a cada convocatòria. Així mateix, elaborarà una prelació de les sol·licituds que es propose denegar o desestimar per falta de crèdit.

En allò no previst en el punt anterior, la comissió ajustarà el seu funcionament al que estableix la legislació de procediment administratiu comú sobre òrgans col·legiats.



Article 11. Resolució i termini

1. Es delega en la persona titular de la direcció general competent en matèria d'inclusió social la resolució de les sol·licituds que es presenten a l'empara de la corresponent convocatòria de les subvencions regulades en les presents bases.

2. El termini màxim per a resoldre i notificar la resolució serà de sis mesos a comptar de l'endemà de la publicació de la resolució de convocatòria en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

Transcorregut el termini esmentat sense que s'haguera notificat resolució expressa, les persones interessades podran entendre desestimades les seues sol·licituds per silenci administratiu. Tot això, sense perjuí que subsistisca l'obligació legal de l'Administració de resoldre expressament sobre la petició formulada.

3. La resolució de concessió esgota la via administrativa i, en contra, es podrà interposar recurs potestatiu de reposició en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la notificació, o bé directament recurs contenciós administratiu, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la notificació, de conformitat amb allò que disposa l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.



Article 12. Règim de pagament de la subvenció

1. Per al règim de lliuraments de transferències corrents per al pagament de les subvencions previstes en aquesta ordre, s'aplicarà el règim general previst en l'article 171.1 de la Llei 1/2015.

Es podran realitzar pagaments anticipats en els termes que preveu l'article 171.2 de la Llei 1/2015. Aquesta bestreta serà d'un 30 % de l'import anual de la subvenció concedida, segons el règim establit en l'article 171.3 de la Llei 1/2015, per a les transferències corrents.

En el cas que la legislació de la Generalitat establisca un règim de lliurament de transferències corrents diferent del previst en el paràgraf anterior, el règim de pagament de les subvencions podrà subjectar-s'hi.



En la corresponent resolució de convocatòria de la subvenció es concretarà el règim de lliurament del pagament.

2. No obstant això, amb caràcter previ al pagament de la subvenció l'entitat beneficiària haurà de trobar-se al corrent en el compliment de obligacions tributàries i davant la Seguretat Social, i aportar declaració responsable de no ser deutora per resolució de procediment de reintegrament de subvencions.

3. En cap cas podran realitzar-se pagaments anticipats a les entitats beneficiàries quan s'haja sol·licitat la declaració de concurs voluntari, hagen sigut declarades insolvents en qualsevol procediment, es troben declarades en concurs, llevat que en aquest haja adquirit l'eficàcia d'un conveni, estiguen subjectes a intervenció judicial o hagen sigut inhabilitades d'acord amb la llei concursal sense que haja conclòs el període d'inhabilitació fixat en la sentència de qualificació del concurs.



4. L'entitat beneficiària estarà exempta de la constitució de garanties per pagaments anticipats, a l'empara del que disposa l'article 171.5.f) de la Llei 1/2015.



Article 13. Justificació de la subvenció

1. Les entitats beneficiàries podran ser subvencionades en les despeses de personal i altres despeses corrents que resulten necessàries per a l'exercici de l'activitat subvencionada.

2. Les entitats beneficiàries presentaran la justificació de l'activitat subvencionada davant la direcció territorial corresponent, en el cas d'actuacions d'àmbit provincial, i davant la direcció general competent en matèria d'inclusió social, en el cas d'actuacions d'àmbit supraprovincial o autonòmic. Tot això sense perjuí del que disposa la legislació de procediment administratiu comú.

La justificació constarà de la documentació de caràcter econòmic justificativa de l'acció subvencionada, i d'una memòria tècnica relativa a l'actuació subvencionada.

Quan les activitats hagueren sigut finançades, a més de amb la subvenció, amb fons propis o altres subvencions o recursos, haurà d'acreditar-se per mitjà de documentació de caràcter econòmic l'import, procedència i aplicació de tals fons a les activitats subvencionades

3. La documentació de caràcter econòmic a presentar haurà de justificar les despeses de personal i les despeses corrents ocasionades en les actuacions realitzades amb anterioritat a l'últim dia de l'exercici econòmic subvencionat, i contindrà:

a) Una relació detallada de les despeses ocasionades pel projecte objecte de subvenció, amb identificació del creditor i del concepte de despesa, import, data d'emissió, relació amb el projecte subvencionat i percentatge de finançament que s'imputa a la Generalitat, segons model que figura en la pàgina web de la Conselleria competent en matèria d'inclusió social.

b) Les factures o documents de valor probatori equivalent acreditatius de les despeses incorporades en la relació anterior, per mitjà de la presentació d'originals o còpies compulsades. Aquestes hauran de reunir els requisits arreplegats en el Reial Decret 1619/2012, de 30 de novembre, pel qual s'aprova el reglament regulador de les obligacions de facturació.

c) En cas d'imputar costos salarials o altres justificacions que impliquen obligacions fiscals de l'últim trimestre de l'exercici, s'haurà de presentar declaració responsable en què s'indique que s'aportarà la documentació justificativa durant el mes de gener de l'exercici següent.



Prèviament al seu fotocopiat els originals hauran de marcar-se amb un segell o diligència, el model del qual figura en la pàgina web de la conselleria competent en matèria d'inclusió social, tot indicant-hi el número d'expedient per a la justificació del qual han sigut presentats i el percentatge de finançament que s'imputa a la Generalitat.

4. La memòria tècnica o descriptiva de l'execució del projecte subvencionat haurà de permetre conèixer el nombre de beneficiaris del projecte, les actuacions realitzades, el grau de compliment dels objectius proposats, els materials i metodologia empleada i quantes altres dades es considere de rellevància. La memòria esmentada es realitzarà d'acord amb el model que figura en la pàgina web de la conselleria competent en matèria d'inclusió social, havent de ser remesa també en suport informàtic.

Les dades referents a les persones beneficiàries del programa es presentaran sempre desagregades per gènere.

5. El termini màxim per a la justificació de les bestretes de la subvenció, així com la presentació de la memòria tècnica final, es determinarà en la convocatòria corresponent.

En el cas que la justificació fóra insuficient, s'exigirà el reintegrament dels imports indegudament percebuts. En el cas que no se'n presente la justificació en els terminis indicats en la convocatòria, l'entitat beneficiària perdrà el dret a la subvenció i procedirà el reintegrament de la totalitat de la quantitat percebuda, tot això d'acord amb el que estableix l'article 15 d'aquesta ordre.

6. Les despeses a justificar hauran de correspondre's amb els continguts dels projectes objecte de subvenció, no sent admissibles despeses d'actuacions que no n'estiguen específicament previstes en la descripció. D'acord amb el que preveu l'article 31.2 de la Llei 38/2003, es considerarà despesa realitzada, amb caràcter general, la que ha sigut efectivament pagada amb anterioritat a la finalització del període de justificació.

7. En aquelles despeses subjectes a la normativa reguladora de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques, haurà de ser aportada la documentació justificativa de la retenció i ingrés en l'Agència Estatal d'Administració Tributària de les quantitats corresponents per rendiments del treball, rendiments d'activitats econòmiques o per rendiments procedents de l'arrendament o subarrendament d'immobles.

8. Així mateix, en la justificació de les retribucions de personal laboral contractat, junt amb els corresponents fulls de salaris, s'hauran d'adjuntar els preceptius documents de cotització a la Seguretat Social, així com l'ingrés de les cotitzacions en la Tresoreria General de la Seguretat Social.



Article 14. Pla de control

La comprovació material de l'efectiva realització de l'activitat es durà a terme en els termes establits en el pla de control que s'elaborarà a l'efecte, conforme a l'article 169.3 de la Llei 1/2015. El pla de control podrà contindre:

a) Control de tipus administratiu, sobre el terreny on haja de desenvolupar-se la activitat subvencionada i de qualitat d'aquesta.

b) Dirigir-se a entitats de forma aleatòria i de risc.

c) Almenys haurà de controlar una quarta part de la quantitat total de la línia subvencionada.



Article 15. Modificació i compatibilitat de l'ajuda

1. Tota alteració de les condicions i requisits tinguts en compte per a la concessió de l'ajuda i, en tot cas, la obtenció concurrent de subvencions o ajudes atorgades per altres administracions públiques o ens públics o privats, quan l'objecte de les convocatòries siga coincident, podrà donar lloc a la modificació de la resolució de concessió i, si és el cas, a la pèrdua del dret al cobrament total o parcial de la subvenció.



2. La falta de justificació o la justificació insuficient de la subvenció concedida, dins del termini establit a l'efecte, així com la concurrència d'altres causes arreplegades per l'article 37 de la Llei 38/2003, donarà lloc a la pèrdua del dret al cobrament, total o parcial, de la subvenció, sense perjuí de la realització del tràmit d'audiència legalment establit.



3. La concessió de les subvencions previstes en la present ordre és compatible amb altres que pogueren obtindre's per a l'exercici de l'activitat, provinguen d'altres administracions públiques, d'altres ens públics o privats, nacionals, de la Unió Europea o d'organismes internacionals.

No obstant això, d'acord amb el que disposa l'article 19.3 de la Llei 38/2003, en cap cas l'import de la subvenció, podrà ser de tal quantia que, aïlladament o en concurrència amb subvencions o ajudes d'altres administracions públiques o d'altres ens públics o privats, supere el cost de l'activitat a desenvolupar pel beneficiari.

En aquest supòsit, procedirà la minoració de l'ajuda i, si és el cas, el reintegrament de l'excés obtingut sobre el cost de l'activitat subvencionada, així com l'exigència de l'interès de demora corresponent.



Article 16. Reintegrament de la subvenció

1. Seran causes de reintegrament les establides en l'article 37 de la Llei 38/2003 i aquelles altres que s'establisca en la normativa específica.

2. El procediment de reintegrament de les quantitats indegudament percebudes s'ajustarà a les previsions contingudes en l'article 172 de la Llei 1/2015.

S'iniciarà per la direcció general competent en la matèria, la qual notificarà a l'interessat/da l'import de la subvenció que ha de ser reintegrat a la Generalitat, l'obligació que ha resultat incomplida i la motivació que justifica el reintegrament. Aquest procediment haurà de garantir la preceptiva audiència a l'interessat/da durant la tramitació.

3. El termini per a resoldre i notificar la resolució escaient serà de dotze mesos, a comptar de la data de l'acord d'iniciació.

4. La resolució d'aquest procediment posarà fi a la via administrativa i, en contra, es podrà interposar un recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la publicació, de conformitat amb allò que disposa l'article 46 de la Llei 29/1998, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa. No obstant això, prèviament es podrà interposar, potestativament, recurs de reposició d'acord amb la legislació de procediment administratiu comú.





Article 17. Règim sancionador

El règim sancionador s'aplicarà per la comissió d'infraccions administratives prevista en la normativa bàsica estatal a aquells subjectes que en siguen responsables, de conformitat i es regirà pel que disposa el capítol IV del títol X de la Llei 1/2015.





DISPOSICIÓ ADDICIONAL



Única. No incidència pressupostària

La present ordre no té incidència pressupostària.



DISPOSICIONS FINALS



Primera. Habilitació

La direcció general amb competències en matèria d'inclusió social podrà dictar quantes instruccions de caràcter intern i organitzatiu siguen necessàries perquè adopte les mesures necessàries per a l'aplicació d'aquesta ordre i de les corresponents convocatòries.



Segona. Entrada en vigor

La present ordre entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.



València, 13 d'abril de 2016



La vicepresidenta del Consell

i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives,

MÓNICA OLTRA JARQUE

Mapa web