Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDRE 60/2016, de 23 de setembre, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions destinades a accions, programes i materials educatius desenvolupats per entitats privades sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 7883 de 28.09.2016
Número identificador:  2016/7440
Referència Base de Dades:  007259/2016
 
  • Anàlisi jurídica

    Texto
    Texto Texto2
    Data d'entrada en vigor: 29.09.2016
  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport
    Grup temàtic: Legislació, Ajudes
    Matèries: Educació



ORDRE 60/2016, de 23 de setembre, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions destinades a accions, programes i materials educatius desenvolupats per entitats privades sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana. [2016/7440]

ÍNDEX



Preàmbul

Article 1. Objecte

Article 2. Concurrència competitiva

Disposicions addicionals

Primera. Habilitació

Segona. Clàusula de no despesa

Disposició final

Primera. Entrada en vigor

Annex únic. Bases reguladores de les subvencions destinades a accions, programes i materials educatius desenvolupats per entitats privades sense ànim de lucre de la comunitat valenciana.

Primera. Objecte

Segona. Requisits per a obtindre la condició de beneficiari i condicions de participació

Tercera. Forma d'acreditar els requisits per a obtindre la condició de beneficiari

Quarta. Òrgans competents per a la tramitació

Cinquena. Òrgan competent per a la resolució

Sisena. Procediment de concessió de les subvencions

Setena. Sol·licituds

Huitena. Esmena de sol·licituds

Novena. Ordenació i instrucció

Deu. Resolució provisional i definitiva

Onze. Termini de resolució del procediment

Dotze. Característiques generals de les accions, programes i materials

Tretze. Redacció de les accions, programes i materials.

Catorze. Criteris de valoració de les accions, programes i materials



Quinze. Criteris per a determinar la quantia individual de la subvenció econòmica

Setze. Pagament de la subvenció econòmica concedida

Dèsset. Despeses subvencionables

Díhuit. Percepció de les subvencions

Dènou. Compatibilitat amb altres subvencions

Vint. Subcontractació de les activitats subvencionades

Vint-i-una. Pèrdua o minoració de la subvenció

Vint-i-dos. Reintegrament de la subvenció

Vint-i-tres. Règim sancionador

Vint-i-quatre. Pla de control





PREÀMBUL



Aquesta normativa vol reconèixer i dignificar l'esforç educatiu que les diferents entitats privades sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana han desenvolupat tradicionalment per aconseguir fites educatives paral·lelament al sistema d'educació formal.

La seua funció ha dotat de significat els aprenentatges del nostre alumnat i ha proporcionat un context social fàcilment reconeixible on desenvolupar unes competències íntimament lligades a la inclusió en la societat de la població objecte.

Aquesta normativa subratlla el paper destacat que juguen diferents entitats privades sense ànim de lucre per a desenvolupar, dins el marc de l'educació no formal, la transversalitat dels aprenentatges, la innovació educativa i els valors de la nostra societat democràtica i plural.



La Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'Educació estableix a l'article 2, en el seu apartat g, que una de les finalitats del sistema educatiu espanyol, consisteix en la formació en el respecte i reconeixement de la pluralitat lingüística i cultural d'Espanya i de la interculturalitat com un element enriquidor de la societat.

L'educació intercultural és una forma d'entendre i viure l'educació, és un enfocament educatiu que té un caràcter inclusiu, on la diversitat és un ingredient indispensable i positiu per a una educació integral i de qualitat.

L'educació intercultural proposa una pràctica educativa que situa les diferències culturals d'individus i grups com a focus de la reflexió i la indagació educatives. Es tracta de donar resposta a la diversitat cultural pròpia de les societats democràtiques desenvolupades des de premisses de respecte i valoració del pluralisme cultural com a riquesa i recurs educatiu.

La interculturalitat, en educació, respon al procés d'acceptació i valoració de les variables culturals, més enllà de les alternatives assimilacionistes o compensatòries. Consisteix a aconseguir la igualtat d'oportunitats, entesa com a oportunitats d'elecció i d'accés a recursos socials, econòmics i educatius, la superació del racisme i la competència intercultural en totes les persones, siga quin siga el seu grup cultural de referència.

Pel que fa a la transversalitat i als valors, l'article 121, de la Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig, especifica que el projecte educatiu de centre arreplegarà entre altres aspectes, els valors, així com el tractament transversal en les àrees, matèries o mòduls de l'educació en valors i altres ensenyaments dins d'un marc que haurà de respectar el principi de no discriminació i d'inclusió educativa com a valors fonamentals.



En concret, tant el Reial Decret 126/2014, de 28 de febrer, pel qual s'estableix el currículum bàsic de l'Educació Primària, com el Reial Decret 1105/2014, de 26 de desembre, pel qual s'estableix el currículum bàsic de l'Educació Secundària Obligatòria i del Batxillerat, posen especial atenció en una sèrie d'elements comuns de gran rellevància en l'etapa d'escolarització obligatòria:

– La comprensió lectora, l'expressió oral i escrita, la comunicació audiovisual, les tecnologies de la informació i la comunicació, l'emprenedoria i l'educació cívica i constitucional que es treballaran en totes les matèries o assignatures.

– La qualitat, equitat i inclusió educativa de les persones amb discapacitat i l'atenció a la diversitat.

– El tractament de valors que fomenten la igualtat efectiva entre homes i dones i la prevenció de la violència de gènere.

– La creativitat, l'autonomia, la iniciativa, el treball en equip, la confiança en un mateix i el sentit crític.

– La promoció d'una vida activa, saludable i autònoma amb la incorporació de l'activitat física i una dieta equilibrada.

– La prevenció dels accidents de trànsit, la seguretat i l'educació vial.

– La prevenció de l'absentisme escolar.

– La prevenció de la violència i de qualsevol tipus de discriminació.



La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport convoca regularment ajudes i assignacions econòmiques per a la realització de projectes d'investigació i innovació educativa adreçades a centres docents, en línia amb el que disposa la Llei Orgànica 2/2006, en l'article 1.n, on es reconeix com un dels principis inspiradors del sistema educatiu espanyol, el foment i la promoció de la investigació, l'experimentació i la innovació educativa.

La necessitat de creació de materials relacionats amb la difusió d'aspectes innovadors, que desplega aquesta ordre, apareix recollida en l'article 121 de la Llei Orgànica 2/2006, quan explicita que correspon a les administracions educatives contribuir al desenvolupament del currículum, afavorint l'elaboració de models oberts de programació docent i de materials didàctics que atenguen les diferents necessitats de l'alumnat i del professorat.

La Resolució de 30 d'agost de 2016, del conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual s'aprova el Pla Estratègic de Subvencions 2016-2019 de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport que figura com a annex únic (DOCV 7865/05.09.2016) assenyala com a objectiu estratègic 1 de la Direcció General de Política Educativa promoure actuacions educatives inclusives i que reduïsquen les desigualtats, com a objectiu estratègic 2 potenciar la investigació educativa i les pràctiques educatives innovadores i com a objectiu estratègic 3 estimular actuacions que contribuïsquen a la qualitat del sistema educatiu i a l'educació en valors.

A fi de complir les finalitats exposades aquesta ordre estableix les bases reguladores i el procediment de concessió de subvencions destinades a accions, programes i materials educatius desenvolupats o per desenvolupar per entitats privades sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana d'acord amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, el Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions i la Llei 1/2015, de 6 de febrer, d'Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions.

Les subvencions regulades en la present disposició no necessiten notificació a la Comunitat Europea per no reunir els requisits de l'article 107 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea (TFUE), ja que aquestes estan sotmeses als requisits i límits establits en el Reglament (UE) número 1407/2013 de la Comissió de 18 de desembre de 2013 relatiu a l'aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea a les ajudes de minimis (DOUE L352, 24.12.2013). No serà aplicable aquest reglament a les empreses mencionades en el punt 1 de l'article 1 d'aquest reglament.

En cap cas aquestes ajudes podran superar l'import màxim total per beneficiari de 200.000 euros durant un període de tres exercicis fiscals, ni individualment ni com a resultat d'acumulació amb altres ajudes de minimis concedides al mateix beneficiari, segons el que estableix el reglament anteriorment esmentat.

Les entitats beneficiàries d'aquestes ajudes hauran de complir la regla d'acumulació establida en l'article 5 de l'esmentat Reglament (UE) número 1407/2013, quedant fora d'aquestes ajudes les empreses que operen en els sectors relacionats en l'article 1 d'aquest reglament.

Per tot això, vista la proposta del director general de Política Educativa, i de conformitat amb la proposta, en virtut de les facultats que em confereix l'article 160.2.b) i el 165 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions, emés l'informe per l'Advocacia de la Generalitat i la Intervenció Delegada, d'acord amb el Consell Jurídic Consultiu,







ORDENE



Article 1. Objecte

És objecte d'aquesta ordre aprovar les bases reguladores de les subvencions destinades a accions, programes i materials educatius desenvolupats per entitats privades sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana, que es contenen en el seu annex únic.



Article 2. Concurrència competitiva

La concessió de les subvencions es realitzarà per mitjà del procediment de concurrència competitiva a què fan referència l'article 164 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions; l'article 22 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, i l'article 55 del Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei General de Subvencions.





DISPOSICIONS ADDICIONALS



Primera. Habilitació

S'autoritza la persona titular de la direcció general competent en matèria d'innovació educativa a adoptar les mesures oportunes per al compliment i aplicació d'aquesta ordre, i també per a resoldre i notificar totes les incidències que es plantegen en la interpretació i execució de la norma.



Segona. Clàusula de no despesa

L'aplicació i execució d'aquesta ordre, incloent-hi a l'efecte tots els actes jurídics que puguen dictar-se en el seu desplegament o execució, no podrà tindre cap incidència en la dotació de tots i cada un dels capítols de despesa assignats a la conselleria competent en matèria d'educació i en tot cas, haurà de ser atesa amb els mitjans personals i materials d'aquella.





DISPOSICIÓ FINAL



Única. Entrada en vigor

La present ordre entrarà en vigor l'endemà de ser publicada en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.



València, 23 de setembre de 2016



El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport,

VICENT MARZÀ IBÁÑEZ







ANNEX ÚNIC

Bases reguladores de les subvencions dirigides a accions, programes i materials educatius desenvolupats per entitats privades sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana.



Primera. Objecte

Aquestes bases tenen per objecte regular, en règim de concurrència competitiva, les subvencions dirigides a accions, programes i materials educatius desenvolupats per entitats privades sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana.

Els objectius específics als quals hauran d'adequar-se les accions, materials i programes així com el seu àmbit educatiu d'actuació vindrà delimitat per cadascuna de les convocatòries.



Segona. Requisits per a obtenir la condició de beneficiari i condicions de participació

1. Podran sol·licitar les subvencions objecte de regulació d'aquesta ordre les entitats privades sense ànim de lucre que tinguen entre els seus fins la realització d'actuacions educatives dins de l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana, i que complisquen els requisits següents:

a) Estar legalment constituïdes i inscrites en el registre corresponent.

b) No tindre ànim de lucre.

c) Disposar d'una seu central o delegació permanent a la Comunitat Valenciana.

A aquest efecte, s'entendrà per delegació permanent la presència física, amb domicili social en el territori de la Comunitat Valenciana, acreditada documentalment. En aquest cas, la delegació permanent assumirà la gestió de l'acció, programa o material finançats per la Generalitat, i es comprometrà a portar la gestió economicoadministrativa i la direcció de l'acció, programa i material en la seua oficina de la Comunitat Valenciana.

d) Tindre com a fins institucionals, recollits en els seus estatuts, la realització d'accions, programes o materials educatius.

e) Estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i de la Seguretat Social en la forma establida reglamentàriament.



f) No estar sotmés a les prohibicions previstes en l'article 13 de la Llei 38/2003, General de Subvencions, que determina la prohibició per a obtindre la condició de beneficiari de subvencions, ressaltant especialment la de no ser deutor per reintegrament de subvencions.

g) En cas d'haver sigut beneficiari d'ajudes subjectes al règim de minimis, que l'import total d'ajuda minimi rebuda no supere l'import màxim total de 200.000 euros durant un període de tres exercicis fiscals, ni individualment ni com a resultat d'acumulació amb altres ajudes de minimis concedides al mateix beneficiari, conforme estableix el Reglament (UE) número 1407/2013 de la Comissió de 18 de desembre de 2013 relatiu a l'aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea a les ajudes de minimis (DOUE L352, 24.12.2013).

h) En cas d'haver sigut entitat beneficiària d'una ajuda subjecta al règim minimis que complisca la regla d'acumulació establida en l'article 5 de l'esmentat Reglament (UE) número 1407/2013.

2. Només es podrà presentar una única sol·licitud per acció, material o programa educatiu desenvolupat per l' entitat sol·licitant, que en tot cas haurà d'enquadrar-se dins del objecte específic que en cada cas determine la convocatòria respectiva.



Tercera. Forma d'acreditar els requisits per a obtenir la condició de beneficiari

1. Els requisits exigits en la base segona i que han de concórrer en el sol·licitant per a poder obtenir la condició de beneficiari, s'acreditaran de la manera següent:

a) El requisit exigit en la base segona lletra a) mitjançant còpia autentificada o fotocòpia compulsada de la seua inscripció en el registre d'associacions o fundacions, segon el cas, si no consta en poder de la direcció general competent en matèria d'innovació o ha patit modificació.

b) El requisit exigit en la base segona lletra, b), c) i d) mitjançant còpia autentificada o fotocòpia compulsada de l'acta fundacional i els estatuts.

c) L'acreditació del que s'exigeix en la base segona lletra e), es realitzarà:

1.c) Respecte del compliment de les obligacions tributàries i de la Seguretat Social: Quan la quantia de la subvenció sol·licitada per l'entitat no supere l'import de 3.000 €, s'acreditarà mitjançant declaració responsable de l'interessat.

2.c) Quan la quantia de la subvenció sol·licitada supere l'import de 3.000 €, la presentació de la sol·licitud comportarà l'autorització del sol·licitant perquè l'òrgan concedent obtinga de manera directa l'acreditació de les circumstàncies previstes en els articles 18 i 19 del Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, a través de certificats telemàtics. No obstant això, si el sol·licitant denega expressament aquest consentiment, haurà d'aportar-se la documentació acreditativa d'estar al corrent d'aquestes obligacions, d'acord amb el que preveu la normativa corresponent.

d) L'acreditació del requisit previst en la base segona lletra f) mitjançant declaració, continguda a l'annex de sol·licitud de la convocatòria respectiva, que l'entitat sol·licitant no està sotmesa a les prohibicions previstes en l'article 13 de la Llei 38/2003, General de Subvencions, que determina la prohibició per a obtindre la condició de beneficiari de subvencions, ressaltant especialment la de no ser deutor per reintegrament de subvencions.

e) En cas de que l'entitat tinga alguna exempció tributària s'ha d'acreditar la concessió efectiva de l'esmentada exempció.

f) Els requisits exigits en les lletres g) i h) s'acreditaran presentant una declaració responsable sobre:

– Totes les ajudes de minimis rebudes en l'exercici fiscal en curs i en els dos exercicis anteriors a la convocatòria respectiva subjectes al Reglament 1407/2013, de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, o a altres reglaments de minimis.

– Sol·licitud i/o obtenció d'altres ajudes procedents d'altres administracions o ens públics o privats per als mateixos costos subvencionables, així com d'altres ajudes públiques concedides en virtut d'un reglament d'exempció o d'una decisió adoptada per la Comissió Europea.



2. L'Administració podrà comprovar en qualsevol moment del procediment la informació continguda en les declaracions responsables presentades pels interessats.



Quarta. Òrgans competents per a la tramitació

L'òrgan encarregat de l'ordenació i instrucció del procediment serà la Subdirecció General competent en matèria d'innovació educativa.



L'òrgan instructor realitzarà d'ofici totes les actuacions que estime necessàries per a la determinació, coneixement i comprovació de les dades en virtut de les quals ha de formular-se la proposta de resolució.



Assistirà a l'òrgan instructor un òrgan col·legiat que serà el responsable de realitzar l'estudi, valoració i proposta de les subvencions a les entitats privades sense ànim de lucre.

L'òrgan col·legiat es constituirà com a comissió de valoració i estarà integrat per:

a) President/a:

El/la cap del servei amb competències en matèria d'innovació educativa.

b) Vocals:

– Un/a tècnic/a del servei amb competències en matèria d'innovació educativa.

– Un/a representant de la Inspecció d'Educació designat per la Inspecció General d'Educació.

– Un/a representant dels centres de formació, innovació i recursos educatius (CEFIRE), designat per la persona responsable del servei amb competències en formació del professorat.

– Un funcionari o funcionària de la direcció general competent en matèria d'innovació educativa, que actuarà com a secretari o secretària de la comissió, amb veu però sense vot.

En cas d'absència, vacant o malaltia de les persones integrants de la comissió de valoració l'òrgan administratiu immediat del qual depenguen designarà les persones que els suplisquen.

La comissió actuarà conforme es disposa en la Llei del Procediment Administratiu Comú. Així tindrà facultat per a resoldre tots els dubtes que apareguen en la interpretació de les bases, podrà entrevistar les persones participants i sol·licitar la intervenció d'especialistes per a col·laborar en la valoració de les accions, programes i materials educatius presentats.



Cinquena. Òrgan competent per a la resolució

D'acord amb el que s'ha previst en l'article 160.4.c9 i f9, de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del Sector Instrumental i de Subvencions, la facultat de resoldre la convocatòria i concedir, denegar o reintegrar les subvencions a les accions, programes i materials seleccionats s'atribueix a la persona titular de la conselleria amb competències en matèria d'educació.



Sisena. Procediment de concessió de les subvencions econòmiques.

El procediment de concessió de les subvencions econòmiques es tramitarà en règim de concurrència competitiva d'acord amb els criteris de valoració fixats en aquestes bases reguladores i en la convocatòria corresponent.



Setena. Sol·licituds

Les sol·licituds es presentaran en els termes i amb els requisits que establisca la convocatòria respectiva, la qual determinarà, en tot cas, els terminis i llocs de presentació de sol·licituds així com els models normalitzats per a formular-les.

La sol·licitud haurà d'anar acompanyada de la documentació complementària que, si escau, determine la convocatòria respectiva.



Huitena. Esmena de sol·licituds

Finalitzat el termini de presentació de sol·licituds i en compliment del que es disposa en la Llei del Procediment Administratiu Comú, l'òrgan instructor del procediment publicarà en la pàgina web de la conselleria competent en matèria d'educació, una relació dels interessats que hagen d'esmenar la falta o adjuntar els documents preceptius que s'hi especifiquen, amb indicació que si en un termini de 10 dies no ho fan, es considerarà que desisteixen de la seua sol·licitud, amb la resolució prèvia que haurà de ser dictada en els termes previstos en la Llei del Procediment Administratiu Comú.



Novena. Ordenació i instrucció

La subdirecció general competent en matèria d'innovació, com a òrgan instructor, posarà a disposició de la comissió de valoració les accions, programes o materials presentats perquè siguen examinats i avaluats d'acord amb els criteris de valoració establits en les presents bases.

La comissió de valoració, finalitzat el procés, emetrà un informe on es concrete el resultat de l'avaluació efectuada. En l'informe s'ordenaran els projectes presentats en funció de la puntuació obtinguda i es proposaran els recursos i subvencions econòmiques corresponents. Aquests recursos i subvencions s'assignaran proporcionalment en funció de la puntuació obtinguda per cada acció, programa o material, segon el cas.





Deu. Resolució provisional i definitiva

L'òrgan instructor, a la vista de l'expedient i de l'informe de l'òrgan col·legiat, formularà la proposta de resolució provisional que notificarà als interessats, mitjançant la seua publicació en la pàgina web de la conselleria competent en matèria d'educació, que contindrà la relació d'entitats amb accions, programes o materials seleccionats, segons el cas, i on s'indicarà la quantia econòmica proposta en concepte de subvenció i la relació d'entitats amb projectes no seleccionats amb indicació dels motius.

Es concedirà un termini de 10 dies hàbils, comptats a partir de l'endemà de la publicació de la relació provisional en la pàgina web, per a presentar, si és procedent, un escrit de desistiment, al·legacions i la documentació complementària que, si és procedent, exigisca la convocatòria.

Transcorregut el termini, comprovats els escrits de desistiment, estudiades i, si escau, ateses les al·legacions presentades, l'òrgan instructor del procediment, elevarà la proposta definitiva a la persona titular de la conselleria amb competències en matèria d'educació.

La resolució de la convocatòria amb la relació de les accions, programes o materials seleccionats, l'especificació de la denominació de les entitats i les dotacions econòmiques corresponents, es publicarà en la pàgina web de la conselleria competent en matèria d'educació i en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.



Onze. Termini de resolució del procediment

D'acord amb la Llei del Procediment Administratiu Comú, el termini màxim per a resoldre la present sol·licitud és de sis mesos des de la data d'efectes de la corresponent convocatòria, és a dir, que el dia inicial del còmput serà el de la data de la publicació de la convocatòria en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana. Vençut el termini sense haver-se notificat cap resolució expressa, les persones interessades podran considerar desestimades les seues sol·licituds per silenci administratiu, segons s'estableix en l'article 55 de la Llei 9/2001, de 21 de desembre, de la Generalitat, de mesures fiscals, de gestió administratives i financeres, i d'organització de la Generalitat Valenciana.



Dotze. Característiques generals de les accions, programes i materials

Les accions programes i materials presentats hauran d'incloure, necessàriament, les característiques següents per tal de ser avaluats:

1. Idoneïtat

– Les accions, programes i materials incorporen continguts coherents amb els àmbits d'actuació i l'objecte definits en la convocatòria i estan relacionats amb l'activitat de l'entitat sol·licitant.

2. Estratègia.

– Planificació i cronograma.

3. Sostenibilitat

– Els programes, accions i materials són viables econòmicament i tècnicament: especifica els recursos humans, materials i econòmics.

4. Participació

– Les accions i programes detallen les accions dels diferents agents implicats (professorat, alumnat, famílies, la resta de la comunitat educativa, entorn sociocultural, etc.)

– Els materials posen en valor la participació.

5. Inclusió

– Les accions tenen com a objectiu reduir l'exclusió i oferir oportunitats.

6. Avaluació

– Les accions, programes i materials incorporen l'avaluació del seu desenvolupament, els resultats i l'impacte.



Tretze. Redacció de les accions, programes i materials.

Els apartats, format i altres especificacions que hagen de contenir les accions, programes i materials es concretaran en cada convocatòria.





Catorze. Criteris de valoració de les accions, programes i materials.

1. L'avaluació de les accions i programes es realitzarà a partir dels criteris de valoració establits a continuació i la seua ponderació serà la següent:

a) Idoneïtat: 6 punts

– Exposen la trajectòria i experiència de l'entitat en l'àmbit educatiu.

– Defineixen els objectius de les accions i programes, la naturalesa i el desenvolupament dels quals són coherents amb els objectius i àmbits d'actuació fixats per la convocatòria.

– Els programes i materials són coherents i estan relacionats amb la finalitat social de l'entitat sol·licitant.

b) Estratègia: 3 punts

– Presenten una justificació.

– Presenten cronograma d'actuacions amb concreció de les tasques que corresponen al personal participant.

c) Sostenibilitat: 2 punts

– Presenten un pressupost adequat.

– Especifiquen els recursos humans, materials i econòmics.

d) Participació: 5 punts

– Presenten una anàlisi del grau de col·laboració amb l'Administració educativa, els centres educatius de la seua àrea d'influència, comunitat o entorn.

– Inclouen el nombre de beneficiaris i el col·lectiu al qual pertanyen (alumnat, professorat, famílies, altres agents de l'entorn, etc.).

e) Inclusió: 1 punt

– Promouen la igualtat d'oportunitats i accés, la integració i la inclusió educativa i social.

f) Avaluació: 3 punts

– Presenten concreció en els criteris d'avaluació, segons els objectius plantejats, i el seu grau de consecució.

– Presenten autoavaluació de l'acció, programa o material i conclusions: indicadors i instruments.

– Presenten evidències de repercussió en mitjans de comunicació.

2. L'avaluació dels materials es realitzarà a partir dels criteris de valoració establits a continuació i la seua ponderació serà la següent:



a) Idoneïtat: 6 punts

– Exposen la trajectòria i l'experiència de l'entitat en l'àmbit educatiu.

– Defineixen els objectius dels materials, la naturalesa i el desenvolupament dels quals són coherents amb els objectius i àmbits d'actuació fixats per la convocatòria.

– Els materials són coherents i estan relacionats amb la finalitat social de l'entitat sol·licitant.

b) Estratègia: 1 punt

– Presenten una justificació.

– Presenten cronograma d'actuacions amb concreció de les tasques que corresponen al personal participant.

c) Sostenibilitat: 2 punts

– Presenten un pressupost adequat.

– Especifiquen els recursos humans, materials i econòmics.

d) Participació: 1 punt

– Presenten una anàlisi del grau de col·laboració amb l'Administració educativa, els centres educatius de la seua àrea d'influència, comunitat o entorn.

– Inclouen el nombre de beneficiaris i el col·lectiu al qual pertanyen (alumnat, professorat, famílies, altres agents del entorn, etc.).

e) Inclusió: 12 punts

– Promouen la igualtat d'oportunitats i accés, la integració i la inclusió educativa i social.

f) Avaluació: 3 punts

– Presenten concreció en els criteris d'avaluació, segons els objectius plantejats, i el seu grau de consecució.

– Presenten autoavaluació del material i conclusions: indicadors i instruments.

– Presenten evidències de repercussió en mitjans de comunicació.



Quinze. Criteris per a determinar la quantia individual de la subvenció econòmica

La quantia individualitzada de la subvenció concedida a cada acció, programa o material, segons el cas, serà la que resulte de multiplicar la puntuació obtinguda en la valoració de l'acció, programa o material pel valor punt prèviament determinat. El valor punt serà el que resulte de dividir la dotació màxima destinada a les entitats en la corresponent convocatòria, entre la xifra que resulte de la suma de totes les puntuacions de les accions, programes o materials, segons el cas, presentats.



L'import de l'ajuda individual per a accions i programes no podrà superar els 30.000 €

L'import de l'ajuda individual per a materials no podrà superar els 3.000 €



Setze. Pagament de la subvenció econòmica concedida.

1. Els beneficiaris percebran la subvenció atorgada, després de la rendició del compte justificatiu simplificat, segons disposen els articles 69 i 75 del Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions (BOE 176, 25.07.2006), que es remetrà abans del 30 de novembre conforme al model normalitzat i als llocs indicats en la convocatòria.



El compte justificatiu simplificat contindrà la següent documentació:

– Una relació numerada de les despeses originades pel desenvolupament de les accions, programes o materials.

– Factures i justificants de pagament de les despeses declarades, originals o fotocòpies compulsades.

– Quan l'acció, el programa o els materials hagen sigut finançats amb les subvencions i amb fons propis o altres subvencions o recursos, haurà d'acreditar-se en la justificació l'import, la procedència i l'aplicació d'aquests fons al projecte subvencionat.



Dèsset. Despeses subvencionables

La quantitat justificada serà, com a mínim, igual a la subvenció concedida i anirà adscrita a sufragar les despeses generades pel desenvolupament de l'acció, programa o material.

Podran ser objecte de la subvenció les despeses realitzades que de manera directa responguen a la naturalesa de l'activitat subvencionada, que siguen estrictament necessàries i que es realitzen en el període subvencionable establit en la convocatòria corresponent.

Es consideraran despeses realitzades aquelles que hagen sigut efectivament pagades amb anterioritat a la finalització del període de justificació, determinat per la convocatòria.

Així, amb caràcter general les subvencions concedides aniran destinades a sufragar:

a) Les despeses de personal que tinguen relació i hagen sigut necessàries per al desenvolupament de l'acció, programa o material.

b) Les despeses generals generades per la realització de l'acció, programa o material que tinguen el caràcter de béns no inventariables. Es consideren despeses generals en tot cas:

1.b) Les despeses corrents: es consideren com a corrents aquelles que reunisquen alguna de les següents característiques: ser béns fungibles, no ser susceptibles d'incloure en inventari o ser despeses reiteratives.

2.b) Les despeses de manteniment estrictament necessàries per a la consecució del fi i objecte de la subvenció: lloguer, llum, aigua, telèfon, neteja o anàlegs.

3.b) Les despeses derivades del pagament de lloguer de material i treballs especialitzats necessaris en el desenvolupament de l'acció, programa o material (com per exemple en el cas de materials: la maquetació, impressió, difusió)

c) Les despeses de transport necessàries en el desenvolupament de l'activitat.

d) Altres despeses que es prevegen específicament en la convocatòria atès l'àmbit educatiu de què es tracte.



Díhuit. Percepció de les assignacions econòmiques i les subvencions

El pagament a les entitats privades sense ànim de lucre es realitzarà en el número de compte indicat per l'entitat sol·licitant mitjançant la presentació del model de fitxa de manteniment de tercers establit per la convocatòria respectiva.



Dènou. Compatibilitat amb altres subvencions

Les subvencions per al desenvolupament d'accions, programes i materials educatius desenvolupats per entitats privades sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana regulades en aquestes bases són compatibles amb qualsevol altra que per a la mateixa finalitat siguen convocades per qualsevol administració o entitat pública i privada.



Vint. Subcontractació de les activitats subvencionades

Les entitats privades sense ànim de lucre no podran subcontractar cap percentatge de l'activitat subvencionada.



Vint-i-u. Pèrdua o minoració de la subvenció

1. Tota alteració de les condicions i requisits tinguts en compte per a la concessió de la subvenció i, en tot cas, l'obtenció concurrent de subvencions atorgades per altres administracions públiques o ens públics o privats, quan l'objecte de les convocatòries siga coincident, podrà donar lloc a la modificació de la resolució de concessió i, si escau, a la pèrdua del dret al cobrament total o parcial de la subvenció.



2. La falta de justificació o la justificació insuficient de la subvenció concedida, dins el termini establit a aquest efecte, així com la concurrència d'altres causes recollides per l'article 37 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, i pels articles 33 i 34 del Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei General de Subvencions, donarà lloc a la pèrdua del dret al cobrament total o parcial de la subvenció, sense perjudici de la realització del tràmit d'audiència legalment establit.



Vint-i-dos. Reintegrament de la subvenció

1. Serà procedent el reintegrament de la subvenció si concorren algunes de les causes previstes en l'article 37 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

2. El procediment de reintegrament s'ajustarà a les previsions contingudes en l'article 172 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions.

3. En les quantitats a reintegrar s'actuarà segons el que preveuen l'article 172 i concordants de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions.

4. L'interès de demora resultarà de l'aplicació de l'article 16 i concordants de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions.



Vint-i-tres. Règim sancionador

El règim sancionador serà el previst als articles 173 i següents de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions.



Vint-i-quatre. Pla de control

La comprovació material de la realització de les activitats es durà a terme d'acord amb el pla de control que elabore la direcció general competent en matèria d'innovació educativa.

Mapa web