Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 14 de setembre de 2020, del conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual es regula el procediment de gestió del fitxer d'experts docents per a impartir cursos de formació professional en especialitats per a les quals no existisca creació de borsa, en els centres LABORA Formació i en els centres integrats públics de Formació Professional titularitat de la Generalitat.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8909 de 21.09.2020
Número identificador:  2020/7418
Referència Base de Dades:  007273/2020
 



RESOLUCIÓ de 14 de setembre de 2020, del conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual es regula el procediment de gestió del fitxer d'experts docents per a impartir cursos de formació professional en especialitats per a les quals no existisca creació de borsa, en els centres LABORA Formació i en els centres integrats públics de Formació Professional titularitat de la Generalitat. [2020/7418]

El 5 de febrer de 2018 (DOGV 8227) es va publicar el Decret 220/2017, de 29 de desembre, del Consell, pel qual es regula la borsa d'ocupació temporal de personal expert docent i s'aproven les bases del procediment de selecció i nomenament per a la realització d'accions formatives en les quals participe el Servei Valencià d'Ocupació i Formació.



En data 9 de juliol de 2018 (DOGV 8334) es va publicar la Resolució de 2 de juliol de 2018, de la Direcció General del Servei Valencià d'Ocupació i Formació, per la qual es convoca per a la seua constitució una borsa d'ocupació temporal en aplicació del Decret 220/2017, de 29 de desembre, del Consell, pel qual es regula la borsa d'ocupació temporal de personal expert docent i s'aproven les bases del procediment de selecció i nomenament per a la realització d'accions formatives en les quals participe el Servei Valencià d'Ocupació i Formació, per a les famílies professionals d'Electricitat i Electrònica, Fabricació Mecànica, Instal·lació i Manteniment.

En data 14 de novembre de 2018 (DOGV 8423) es va publicar la Resolució de 5 de novembre de 2018, de la Direcció General del Servei Valencià d'Ocupació i Formació, per la qual es convoca per a la seua constitució una borsa d'ocupació temporal en aplicació del Decret 220/2017, de 29 de desembre, del Consell, pel qual es regula la borsa d'ocupació temporal de personal expert docent i s'aproven les bases del procediment de selecció i nomenament per a la realització d'accions formatives en les quals participe el Servei Valencià d'Ocupació i Formació, per a les famílies professionals d'Energia i Aigua i Fusta, Moble i Suro.



El 14 de juny de 2019 (DOGV 8570) es va publicar la Resolució de 29 de maig de 2019, de la Direcció General de LABORA, Servei Valencià d'Ocupació i Formació, per la qual es convoca per a la seua constitució una borsa d'ocupació temporal en aplicació del Decret 220/2017, de 29 de desembre, del Consell, pel qual es regula la borsa d'ocupació temporal de personal expert docent i s'aproven les bases del procediment de selecció i nomenament per a la realització d'accions formatives en les quals participe el Servei Valencià d'Ocupació i Formació, per a les famílies professionals d'Informàtica i Comunicacions, Transport i Manteniment de Vehicles i Vidre i Ceràmica.

Atés que la implementació d'aquest procediment de selecció és progressiva, encara existeixen moltes famílies professionals la resolució de convocatòria de borsa d'ocupació temporal de les quals està pendent de publicar-se. Per tant, aquesta resolució es dicta a fi d'executar la programació de les accions formatives ja planificades per a aquest exercici 2020 i les que es planifiquen en l'exercici següent, no deixant sense regulació aquesta matèria i, conseqüentment, no fent un desistiment en l'exercici de les funcions pròpies de LABORA, Servei Valencià d'Ocupació i Formació, l'execució de la qual correspon a la Direcció General d'Ocupació i Formació a través dels seus centres.

Per això, d'acord amb les competències que en matèria de formació professional ocupacional i contínua s'atribueixen al conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball en virtut del Decret 104/2017, de 21 de juliol, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, resolc:



Primer. Objecte

L'objecte d'aquesta resolució és regular el règim de selecció i designació de personal expert docent en aquelles especialitats formatives per a les quals encara no existisca creació de borsa en els centres LABORA Formació i en els centres integrats públics de Formació Professional titularitat de la Generalitat (d'ara endavant, CIPFP titularitat de la Generalitat) i modificar l'annex I de la Resolució d'1 de març de 2019 en aquelles especialitats que hagen sigut causa de baixa en el fitxer d'especialitats del SEPE, que s'acompanya com annex I d'aquesta resolució.



Segon. Iniciació del procediment de selecció d'experts docents



1. D'acord amb el que s'estableix en el punt 1 de l'apartat 12 de la Resolució d'1 de febrer de 2007, el LABORA Formació o el CIPFP titularitat de la Generalitat que programe una acció formativa sol·licitarà al Servei de Centres de Formació Professional per a l'Ocupació, dependent de la Subdirecció General de Formació Professional per a l'Ocupació, que es designe una persona experta docent per a la seua impartició.



2. Aquest servei facilitarà la persona docent que corresponga segons l'ordre de prelació establit en la corresponent llista o, en el seu cas, notificarà per escrit l'absència d'aquesta quan no conste cap disponible perquè aquella està esgotada, i també quan no figure l'acció formativa programada entre les especialitats del fitxer.



3. En absència de personal expert docent disponible, el Servei de Centres de Formació Professional per a l'Ocupació dirigirà autorització expressa a LABORA Formació o CIPFP titularitat de la Generalitat, que tinga encomanada la iniciació del procediment per a la tramitació d'ofertes de l'especialitat programada, la qual presentarà oferta d'ocupació signada per la persona que ocupe la direcció en l'Espai LABORA de la seua província establit a aquest efecte en l'annex II d'aquesta resolució, i aquella haurà d'ajustar-se als requisits mínims del perfil del certificat de professionalitat o programa formatiu del Fitxer d'Especialitats Formatives del SEPE. Aquest Espai LABORA en què s'ha presentat oferta d'ocupació traslladarà la presentació d'aquesta a la resta d'Espais LABORA de la província, amb la finalitat que puguen recollir les sol·licituds que presenten les persones interessades que s'ajusten als requisits mínims del perfil requerit.

4. En compliment de l'oferta d'ocupació, model d'oferta INS0043E que figura en l'annex III, hauran de tindre's en compte les prescripcions següents:



A) Condicions de treball

En la pàgina 2, el punt 3, «Ocupacions», de la casella T, denominat «Condicions de treball», s'haurà de fer constar l'ocupació de «formador de formació per a l'ocupació (abans formadors de formació ocupacional no reglada), amb codi 23291029», al seu costat, en la casella corresponent a l'«Experiència en mesos» es farà constar un mínim d'un mes.



L'altra o les altres ocupacions seran algunes de les que apareixen en la llista d'ocupacions amb Codi Nacional d'Ocupacions (CNO) i que hauran de tindre correlació amb l'especialitat formativa que es vol impartir.

Com a eina informativa interna per a l'obtenció dels codis i ocupacions, els centres de formació disposen de taules a les quals es podrà accedir mitjançant la ruta en la web de LABORA següent:

Busque formació Estic en desocupació Programació cursos Labora Formació Personal docent Apartat B, contractació de personal docent Relació entre especialitats formatives i CNO.

En tot cas, la persona que ocupe la direcció del LABORA Formació o CIPFP titularitat de la Generalitat que tinga encomanada la tramitació d'ofertes de l'especialitat programada, en col·laboració amb la persona que ocupe la direcció de l'Espai LABORA, haurà d'assegurar-se que els requisits mínims de l'oferta no són de caràcter genèric, sinó que s'ajusten al perfil de l'especialitat a impartir i, en cas contrari, s'haurà de determinar en l'oferta d'ocupació les ocupacions més adequades a l'especialitat.



B) Requisits generals

En el punt 1, «Requisits», de la casella R, denominada «Requisits generals», de la pàgina 2 del model esmentat més amunt, no s'emplenarà la casella «Situació laboral».



C) Àmbit de cerca

En el punt 3 «Àmbit de cerca» de la casella i pàgina esmentats en la lletra B, es farà constar el de la província en la qual s'haja programat el curs.

D) Requisit metodològic

Serà l'Espai LABORA, en col·laboració amb el LABORA Formació o CIPFP titularitat de la Generalitat que gestiona l'oferta, qui incorporarà en els apartats de la casella que corresponga el requisit metodològic, d'acord amb el que s'especifica en l'annex V d'aquesta resolució.





Tercer. Fase de sondeig en l'Espai LABORA i de presentació de sol·licituds

1. L'Espai LABORA de la província en què es trobe el LABORA Formació o CIPFP titularitat de la Generalitat que ha cursat l'oferta, assenyalat en l'annex II, realitzarà un sondeig en el seu àmbit provincial, generant una llista per cadascuna de les especialitats oferides. D'aquesta llista es traslladarà al LABORA Formació o CIPFP titularitat de la Generalitat, preferentment, les primeres 20 persones candidates obtingudes, o la totalitat de candidatures en el cas de no aconseguir el nombre de 20 persones.

2. Durant els 10 dies hàbils següents al registre de l'oferta d'ocupació, qualsevol persona inscrita com a demandant d'ocupació, en un Espai LABORA de la província en què es trobe el LABORA Formació o CIPFP titularitat de la Generalitat que ha cursat l'oferta, que estiga interessada a participar en el procés de preselecció d'aqueixa oferta d'ocupació en concret, i que segons la seua inscripció complisca amb els requisits que s'indicaran en la corresponent oferta, podrà sol·licitar la seua inclusió en el procés selectiu. A aquest efecte, es personarà en l'Espai LABORA on estiga inscrita i presentarà el document de sol·licitud en què indicarà l'oferta en la qual estiga interessada, segons el model que consta com a annex IV. Una vegada presentat el document de sol·licitud, comunicarà la seua presentació a la Secció de Centres Labora Formació, mitjançant un enviament al compte de correu electrònic centroslaboraformacio_sgf@gva.es.

No s'admetrà cap candidatura que siga presentada sense seguir el procediment ací descrit o fora del termini establit.

3. Finalitzat el termini indicat, els Espais LABORA que realitzen el sondeig i els que reben sol·licituds traslladaran, per correu electrònic, al LABORA Formació o CIPFP titularitat de la Generalitat que ha cursat l'oferta, una llista en la qual figuraran les persones sondejades i les que, complint els requisits, s'hagen personat i postulat com a candidates.



4. En els supòsits en els quals la suma del nombre de persones resultants del sondeig i de les sol·licituds presentades haja resultat un nombre de candidates inferior a l'assenyalat en el punt 1 del resol tercer, el LABORA Formació o CIPFP titularitat de la Generalitat corresponent, en cas de considerar-ho necessari, podrà sol·licitar persones candidates als Espais LABORA mitjançant la realització, si és procedent, de nous sondejos en idèntics termes i nova obertura de termini de sol·licituds.





Quart. Presentació de documentació per les persones candidates

Finalitzada la fase de sondeig i presentació de sol·licituds, el LABORA Formació o CIPFP titularitat de la Generalitat requerirà a les persones candidates preseleccionades perquè en el termini de 5 dies hàbils presenten, preferentment en el registre d'entrada del mateix centre i dirigit a aquest, el document emplenat d'autobaremació que consta en l'annex VII d'aquesta resolució. Els criteris de baremació seran els que figuren en l'annex VIII.

En el cas que les persones candidates presenten l'esmentat document d'autobaremació a què es refereix el paràgraf anterior en qualsevol dels llocs previstos en l'apartat 4 de l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, hauran de comunicar-ho per qualsevol mitjà al LABORA Formació o CIPFP titularitat de la Generalitat que haja efectuat el requeriment.

Únicament es tindran en compte per a la seua valoració els mèrits al·legats i documentats pels aspirants que hagen sigut adquirits amb anterioritat a la data en què l'oferta d'ocupació haja tingut entrada en el registre de l'Espai LABORA corresponent.

No es consideraran computables com a mèrits l'experiència professional, docent o de formació presa en consideració per a l'acreditació del compliment dels requisits necessaris per a ser alta en el sistema de personal expert docent, sense perjudici que puguen valorar-se altres titulacions i o acreditacions, d'entre les que se citen en el punt 2.A dels annexos VII i VIII d'aquesta resolució i conforme als criteris establits per a cadascuna d'elles.



Cinqué. Requisits de les persones candidates

1. En el cas que el procediment de selecció tinga per objecte la cobertura de llocs docents per a la impartició d'especialitats formatives corresponents a certificats de professionalitat, les persones aspirants per a ser seleccionades hauran de complir, almenys, els requisits que per al personal formador s'estableixen, amb caràcter general, en el Reial decret 34/2008, de 18 de gener, que regula aquesta matèria, a més d'aquells altres que de manera específica s'incloguen en el reial decret regulador del certificat de professionalitat publicat.

2. Tractant-se d'un procediment de selecció, destinat a la provisió de llocs docents amb el propòsit d'impartir especialitats formatives no corresponents a certificats de professionalitat, podran ser seleccionades aquelles candidatures el perfil de les quals s'ajuste als requisits mínims del personal docent establits en el fitxer d'Especialitats Formatives, que contindrà tota l'oferta formativa desenvolupada en el marc del Sistema de Formació Professional per a l'Ocupació en l'àmbit laboral, que es desenvoluparà i mantindrà permanentment actualitzat pel SEPE, d'acord amb el que es preveu en l'article 20.3 de la Llei 30/2015, de 9 de setembre, per la qual es regula el sistema de formació professional per a l'ocupació en l'àmbit laboral.



Sisé. Comissió de valoració

1. Es crearà una comissió de valoració, a proposta de la persona que ocupe la direcció del LABORA Formació o CIPFP titularitat de la Generalitat que haja cursat la corresponent oferta, que contindrà el nom i cognoms dels seus membres, i la missió principal dels quals consistirà a procedir a la baremació dels mèrits al·legats i documents presentats per les persones aspirants.

2. El nomenament dels membres de la Comissió correspondrà a la Direcció General d'Ocupació i Formació, que podrà delegar tal actuació en el Servei de Centres de Formació Professional per a l'Ocupació, que tindrà la composició següent:

– Una persona que ocupe la direcció del centre LABORA Formació o CIPFP titularitat de la Generalitat, que presidirà la Comissió.



– Una persona que ocupe la direcció d'estudis, que farà les funcions de secretari/ària.

– Una persona tècnica del centre.

Així mateix, es designarà una persona suplent per cadascun dels membres de la Comissió.

La seua composició tendirà a la paritat entre homes i dones.

3. En els supòsits de vacant, absència o malaltia de la persona que ocupe la direcció i del seu suplent, les funciones de la Presidència seran exercides pel membre que ocupe la direcció d'estudis del centre, inclosa la facultat de proposar el personal tècnic necessari per a completar la xifra de tres membres que, en tot cas, hauran d'existir en la comissió, i també els seus respectius suplents. Igualment, podrà atribuir les funcions de secretari/ària a un dels restants membres.

4. En aquelles especialitats formatives les peculiaritats de les quals així ho requerisquen, i a petició de la persona que ocupe la Presidència de la Comissió de Valoració, hi podrà participar personal d'uns altres LABORA Formació o CIPFP titularitat de la Generalitat amb coneixement o experiència en aquestes especialitats. Així mateix, i amb la finalitat de prestar l'assessorament necessari, es podrà requerir la presència de persones docents dels CIPFP i recórrer a personal col·laborador extern al LABORA, Servei Valencià d'Ocupació i Formació.

En aquests casos, el nomenament es realitzarà conforme al que s'assenyala en l'apartat 2 anterior.



Seté. Baremació de mèrits i criteris per a l'ordenació de les persones candidates

1. La Comissió de Valoració requerirà a les 15 persones candidates que tinguen major puntuació en el document d'autobaremació presentat, perquè presenten en el termini de cinc dies hàbils, preferentment en el registre d'entrada del mateix centre i dirigit a aquest, la documentació necessària per a la baremació dels mèrits que s'especifiquen en la corresponent oferta.

En el cas que les persones requerides presenten la documentació a què es refereix el paràgraf anterior en qualsevol dels llocs previstos en l'apartat 4 de l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, hauran de comunicar-ho per qualsevol mitjà al LABORA Formació o CIPFP titularitat de la Generalitat que haja efectuat el requeriment.



2. Examinada i baremada la documentació aportada per les 15 persones candidates amb major puntuació en el document d'autobaremació i havent-se atorgat la corresponent puntuació a cadascun dels mèrits al·legats, es confeccionarà un llista per cadascuna de les especialitats oferides, en la qual s'ordenarà aquestes persones de major a menor puntuació total obtinguda, o la totalitat de persones aspirants en el cas de ser un nombre inferior, bé per la insuficiència de persones candidates o bé per no superar la nota de tall establida com a conseqüència de la selecció de les 15 primeres persones candidates amb major puntuació en l'autobaremació.

3. Quan es considere que el perfil d'alguna de les persones candidates per a completar la llista de les 15 persones amb major puntuació és inadequat, la Comissió de Valoració del LABORA Formació o CIPFP titularitat de la Generalitat corresponent haurà de justificar aquesta circumstància, indicant els motius que concorren de manera individualitzada, emplenant el model normalitzat que s'acompanya a aquesta resolució com a annex VI per a cadascun d'ells.



4. En qualsevol moment del procediment en el que es produïsca un empat entre dos o més aspirants, l'ordre de prioritat s'establirà entre ells, d'acord amb els criteri següents:

a) Tindrà preferència la persona candidata que haja obtingut major puntuació en l'apartat d'experiència professional.

b) Si persisteix l'empat, es dirimirà a favor de qui haja obtingut major puntuació en l'apartat experiència docent.

c) Si en aplicació dels anteriors criteris l'empat romanguera i aquest fora entre persones de diferent sexe, es decidirà a favor del sexe femení, sempre que estiga infrarepresentat dins del col·lectiu de persones que formen part del sondeig en l'especialitat formativa corresponent.



5. Així mateix, es confeccionarà una relació d'aquelles persones aspirants que hagen sigut excloses de la llista corresponent, amb indicació expressa de les causes que han motivat tal decisió.

6. La Comissió de Valoració estendrà acta del procés de selecció realitzat per a l'obtenció de les llistes de persones admeses i excloses que amb posterioritat es publicaran en la pàgina web de LABORA.





Huité. Publicació de llistes i baremacions

1. La comissió avaluadora donarà publicitat en la pàgina web de LABORA del resultat de la valoració provisional de les persones candidates admeses amb major puntuació amb el detall de la puntuació obtinguda per cadascun d'elles, i també de la relació provisional de les sol·licitants excloses per no reunir els requisits mínims, especificant les causes d'exclusió i concedint un termini de 5 dies hàbils, que comptaran a partir d'aquesta publicació, a fi que les persones candidates puguen presentar les reclamacions que estimen oportunes en relació amb la puntuació atorgada o amb els motius d'exclusió. No es computaran aquells documents que no hagen quedat especificats en l'aportació inicial i que per tant es consideraran com a nova aportació.



Per a poder ser admeses, les persones candidates hauran d'obtindre un mínim de dos punts sumant el total dels obtinguts en aplicació dels mèrits computables (inclòs l'apartat d'entrevista) que s'assenyalen en el barem de personal expert docent que hi ha en l'annex VIII d'aquesta resolució.

2. Una vegada examinades les reclamacions presentades, la comissió de valoració es pronunciarà sobre la seua estimació o desestimació i, si és el cas, confeccionarà les relacions definitives de persones candidates incloses i excloses, d'acord amb els criteris que s'indiquen en el resolc precedent, que les publicarà en la forma indicada en l'apartat anterior, i amb això s'entendrà efectuat el tràmit de notificació de la resolució de les al·legacions.

Contra les relacions definitives de persones admeses i excloses, podrà interposar-se recurs d'alçada en el termini d'un mes a comptar des de la seua publicació en la pàgina web de LABORA davant la Direcció General d'Ocupació i Formació, o bé davant la comissió de valoració que va dictar l'acte, que el remetrà a aquella. Tot això, de conformitat amb el que es disposa en els articles 112, 115, 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

3. Les llistes resultants d'aquest procés seran remeses al Servei de Centres de Formació Professional per a l'Ocupació, que s'encarregarà d'atendre les sol·licituds de designació de personal expert docent formulades pels centres de formació, i també de la gestió d'aquells, mentre no existisca borsa. Aquestes llistes serviran per a tots els cursos de les especialitats formatives que se celebren durant els anys 2020 i 2021 en cada província, en què el personal docent haja sigut seleccionat a través del procediment establit en aquesta resolució.





Nové. Procediment per a la designació de persones candidates

1. El LABORA Formació o CIPFP titularitat de la Generalitat que requerisca una persona formadora per a la impartició de l'especialitat de què es tracte, sol·licitarà al Servei de Centres de Formació Professional per a l'Ocupació la designació de la persona candidata que corresponga per ordre de puntuació en la llista de l'especialitat del corresponent àmbit provincial.

2. El Servei de Centres de Formació Professional per a l'Ocupació comunicarà telefònicament i/o mitjançant comunicació electrònica a la persona candidata la proposta de contractació, que disposarà de dos dies hàbils per a acceptar-la o rebutjar-la.

Tal decisió, la manifestació de la qual podrà realitzar-se en aquella primera comunicació, haurà de formalitzar-se utilitzant la seua adreça de correu electrònic, sense perjudici de servir-se de qualsevol dels mitjans previstos en l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

A l'efecte de comunicacions, en la fase corresponent al requeriment de documentació a les persones candidates per a la seua baremació, se'ls sol·licitarà autorització expressa per a practicar les que corresponguen utilitzant el correu electrònic i relacionant-se en endavant per aquesta via amb aquells que manifesten el seu consentiment.

3. Una vegada s'haja esgotat la llista provincial corresponent a l'especialitat de crida i si hi ha personal formador de la mateixa especialitat en una altra o altres províncies, amb caràcter extraordinari, abans d'iniciar novament el procediment de selecció de personal expert docent assenyalat en el resolc segon d'aquesta resolució, el Servei de Centres de Formació Professional per a l'Ocupació, prèvia consulta amb els centres que pogueren veure's afectats, podrà acudir a aquelles llistes d'altres províncies per a designar persones docents disponibles, sempre que amb això no es perjudique les necessitats de personal formador d'aquelles.

4. Quan LABORA Formació o CIPFP titularitat de la Generalitat curse diverses peticions de designació de personal formador i per l'ordre de prelació corresponga a una mateixa persona docent impartir simultàniament més d'una especialitat o mòdul formatiu, serà aquesta qui optarà per l'acció formativa que desitge impartir, i es considerarà causa justificada de renúncia el rebuig a la resta de llocs de treball oferits i, en conseqüència, serà desactivada en les llistes corresponents en els termes previstos en el resolc següent, excepte quan en una de les llistes de les diferents especialitats siga candidata única; en aquest cas, el Servei de Centres de Formació Professional per a l'Ocupació realitzarà la designació, a fi de dur a bon terme la programació.



5 En el cas que cap de les persones candidates accepte l'oferta d'impartició, es procedirà a baremar a les següents 10 persones candidates amb major puntuació de la llista de sol·licituds presentades, segons el document d'autobaremació, fins a esgotar la totalitat de candidatures. Una vegada esgotades les candidatures es podrà procedir a repetir el procediment establit, obtenint una segona llista i es realitzarà la crida al personal docent d'aquesta segona llista. Completada la crida de personal de la segona llista, si persisteix l'absència de personal docent, es podrà reiniciar la crida al personal integrant de la primera llista, o, en el seu cas, baremar a les següents 10 persones candidates, i així successivament.



Deu. Activació i desactivació en la llista de la persona experta docent



1. Acceptada l'oferta de contractació i durant la seua vigència, la persona formadora contractada quedarà desactivada de totes les llistes en les quals es trobe incorporada, la qual cosa suposarà que no podrà rebre ni acceptar altres possibles propostes de contractació a les quals poguera concórrer, i es reactivarà de nou en el mateix ordre que ocupava en aquelles llistes, una vegada finalitzat el contracte.

2. El contracte s'efectuarà pel temps establit per a la impartició de l'acció formativa de què es tracte. No obstant l'anterior, el Servei de Centres de Formació Professional per a l'Ocupació, prèvia proposta de la persona que ocupe la direcció del LABORA Formació o CIPFP titularitat de la Generalitat d'impartició, podrà incrementar la durada fins a un 10 per cent del període previst, a fi de preveure les fases de preparació i finalització o conclusió de l'acció formativa i, en el seu cas, el temps de dedicació a la cerca d'empreses per a la formació en centres de treball (FCT) o realització de les pràctiques professionals no laborals (PPNL) de l'alumnat.

De la mateixa manera, el Servei de Centres de Formació Professional per a l'Ocupació podrà incrementar en les hores necessàries el temps d'impartició de les accions formatives si es produeix qualsevol situació excepcional que requerisca la realització de tasques no lectives necessàries per a poder continuar amb les hores estipulades de docència.





Onze. Renúncia al lloc de treball oferit

1. El personal expert docent integrant de les llistes haurà d'acceptar les ofertes que li formule el Servei de Centres de Formació Professional per a l'Ocupació.

2. La renúncia injustificada als llocs de treball oferits suposarà la baixa immediata en totes les llistes en les quals es trobe incorporat. S'equipararà en els seus efectes a la renúncia injustificada, la falta de resposta de la persona experta docent a l'oferta de contractació en el termini de dos dies hàbils a comptar des de l'endemà de la comunicació de la proposta de contractació, la falta de presa de possessió del lloc oferit o l'abandó del curs encara que el motiu fora la incorporació a una altra oferta laboral. Aquesta última renúncia injustificada suposarà la incorporació en l'últim lloc de la llista o llistes en les quals apareguera com a sanció a aqueix abandó.

3. Es consideraran causes justificades de renúncia als llocs de treball oferits, que hauran de ser apreciades pel Servei de Centres de Formació Professional per a l'Ocupació, les següents:

a) Trobar-se en situació d'incapacitat temporal.

b) Estar gaudint de maternitat o paternitat o trobar-se en alguna de les situacions de risc durant l'embaràs o la lactància natural de conformitat amb el que s'estableix en els capítols VI, VII, VIII i IX del títol II del text refós de la Llei general de la Seguretat Social, aprovat pel Reial decret legislatiu 8/2015, de 30 d'octubre.



c) El compliment d'un deure públic inexcusable, que resulte incompatible amb l'acompliment de les seues funcions.

d) Causa de força major o cas fortuït, que impedisca l'acompliment de les tasques pròpies del lloc oferit.

e) Estar donat d'alta com a persona treballadora per compte propi o tindre una relació laboral per compte d'altri en vigor, quan això supose la impossibilitat d'exercir les funcions pròpies del lloc per incompatibilitat.

f) Atenció d'un familiar que es tinga a càrrec, fins al segon grau de consanguinitat o afinitat que, per raons d'edat, accident o malaltia, no puga valdre's per si mateix i no exercisca una activitat retribuïda.



g) Que l'especialitat que s'haja d'impartir es realitze en diferent província a la de la seua residència.

h) Qualssevol altres causes d'origen legal o material que impossibiliten objectivament l'efectiva realització del lloc de treball i no tinguen el seu origen en un dret d'opció de la persona experta docent.

En aquests supòsits, la persona experta docent serà desactivada de totes les llistes en les quals es trobe incorporada, fins que es produïsca el cessament de les causes que van motivar tal situació, que hauran de ser comunicades al Servei de Centres de Formació Professional per a l'Ocupació, en el termini de 10 dies hàbils des de la seua desaparició, moment a partir del qual es tornarà a activar, i s'incorporarà en l'ordre de puntuació que ocupava en aquelles.

4. Mentre no es produïsca la signatura del contracte, i en absència de relació contractual vigent, les persones docents no tindran accés com a tals a les instal·lacions del LABORA Formació o CIPFP titularitat de la Generalitat corresponent.

5. La contractació de personal docent per a la impartició de qualsevol especialitat o mòdul formatiu a través d'aquest procediment no suposarà la seua incorporació automàtica al fitxer de personal expert docent vigent o que, en el seu cas, poguera crear-se, sense perjudici que això procedisca mitjançant el compliment dels tràmits i condicions previstos en la disposició de caràcter general que ho regule.



Dotze. Actualització i publicació de les llistes de personal formador



Les designacions de persones expertes docents per a la impartició de les respectives accions formatives, i també qualsevol altra incidència que done lloc, conforme al que s'estableix en les disposicions contingudes en aquesta resolució, a l'activació o desactivació del personal formador en les respectives llistes, produiran la seua actualització automàtica que serà duta a terme pel Servei de Centres de Formació Professional per a l'Ocupació.



Tretze. Naturalesa de la contractació

Donat el caràcter conjuntural que posseeix la programació de la formació per a l'ocupació en els LABORA Formació o CIPFP titularitat de la Generalitat, i també dels CIPFP titularitat de la Conselleria d'Educació, que queda patent a través de la variabilitat que aquesta programació experimenta, com a resultat del procés de detecció de necessitats que periòdicament es realitza per part de la Direcció General d'Ocupació i Formació, és pel que es considera idònia la subscripció de contractes laborals temporals amb el personal formador seleccionat mitjançant el procediment ací regulat per a la impartició d'aquesta modalitat de formació.

Així mateix, i d'acord amb el que es preveu en el resolc primer, l'objecte d'aquesta resolució és articular el règim complementari de contractació del personal expert docent, la qual cosa ve a incidir novament en la idoneïtat de la contractació temporal per part de LABORA per a la impartició de cursos de formació professional en els centres de formació de titularitat de la Generalitat.



Catorze. Protecció de dades personals

L'ús de les dades subministrades a LABORA, Servei Valencià d'Ocupació i Formació, per les persones candidates i el personal expert docent estarà sotmés a la normativa vigent sobre protecció de dades de caràcter personal i la de seguretat de la informació de la Generalitat.





Quinze. Retribució

1. Les retribucions al personal expert docent es calcularan d'acord amb el que es disposa en el text articulat del II Conveni col·lectiu per al personal laboral al servei de l'Administració de la Generalitat Valenciana, publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana núm. 2.527, de data 12 de juny de 1995, mitjançant la Resolució de 31 de maig de 1995, del director general de Treball, per la qual es disposa el registre i publicació de l'esmentat conveni col·lectiu, en aplicació de les taules retributives aplicables al personal al servei de l'Administració de la Generalitat Valenciana, publicades en la corresponent llei de pressupostos de la Generalitat vigent en el moment de la formalització del contracte, per als llocs de treball classificats en el cos A2-07, amb complement de destinació 20 i complement específic E030.



2. Es deixen sense efecte les resolucions i altres actes dictats amb anterioritat per les diverses autoritats competents per a això, en relació amb el càlcul de la retribució del personal expert docent.



Contra aquest acte, que posa fi a la via administrativa, les persones interessades podran interposar recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos, a comptar des de l'endemà de la seua publicació, davant el jutjat contenciós administratiu competent, d'acord amb el que es preveu en els articles 8.3, 14 i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, o, potestativament, recurs de reposició davant aquest mateix òrgan en el termini d'un mes, computat en els termes ja esmentats, segons el que es disposa en els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, tot això sense perjudici que es puga interposar qualsevol altre recurs que s'estime procedent.



València, 14 de setembre de 2020.– El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball: Rafael Climent González.







ANNEX II

Espai LABORA que realitzen els sondejos provincials de personal expert docent



ALACANT: Espai Labora Sant Joan Bosco. C/Sant Joan Bosco, 15. 03005 Alacant.



CASTELLÓ: Espai Labora Historiador Viciana. C/Historiador Viciana, 8. 12002 Castelló.



VALÈNCIA: Espai Labora Arts Gràfiques. C/Arts Gràfiques, 3. 46010 València.



ANNEX V

Annex relatiu al requisit metodològic



PER A L'OFERTA D'OCUPACIÓ DEL CURS:_______________



Aquest annex completa l'oferta genèrica i especifica els requisits que ha de complir el personal candidat per a acreditar la competència docent. El personal docent del curs de conformitat amb el que es disposa en l'article 13 del Reial decret 34/2008, de 18 de gener (actualitzat pel RD 1675/2010 i pel RD 189/2013), pel qual es regulen els certificats de professionalitat, haurà d'acreditar estar en possessió del certificat de professionalitat de personal formador ocupacional o el de docència de la formació professional per a l'ocupació, excepte que complisquen un d'aquests requisits:



1. Estar en possessió de les titulacions universitàries oficials de llicenciat en Pedagogia, Psicopedagogia o Mestre en qualsevol de les seues especialitats; d'un títol universitari de graduat en l'àmbit de la Psicologia o de la Pedagogia, o d'un títol universitari oficial de postgrau en els esmentats àmbits.



2. Estar en possessió del Certificat d'Adaptació Pedagògica (CAP), o dels títols professionals d'Especialització Didàctica i Certificat de Qualificació Pedagògica.



3. Estar en possessió del màster universitari habilitador per a l'exercici de les professions regulades de professor d'ESO, de Batxiller, de Formació Professional i d'escoles oficials d'idiomes.



4. Acreditar experiència docent contrastada d'almenys 600 hores en els últims 10 anys.





ANNEX VI



Reunida la Comissió de Valoració a l'efecte de seleccionar el personal expert docent per a la impartició de l'especialitat ... a la província de ... i examinada la llista de les persones demandants d'ocupació remesa per l'Espai Labora de ..., com a resultat del sondeig realitzat s'observa que el personal candidat que s'esmenta és inadequat per a la impartició de l'especialitat indicada. Tot això, basant-se en els motius que s'assenyalen a continuació:



DNI COGNOMS NOM









MOTIU















..., ... de ... de ...



La persona titular de la Presidència de la Comissió de Valoració





Signatura ........................................... La persona titular de la Direcció d'Estudis





Signatura ...........................................

El tècnic o tècnica de la Comissió de Valoració





Signatura ..........................................







ANNEX VIII

Criteris per a la baremació de mèrits del personal expert docent



No es consideraran computables com a mèrits aquella experiència professional, docent o formació, presa en consideració per a l'acreditació del compliment dels requisits necessaris per a ser donat d'alta en el sistema de personal expert docent, sense perjudici que puguen valorar-se altres titulacions i o acreditacions d'entre les que s'esmenten en el punt 2.A de l'apartat 2 d'aquest annex, i d'acord amb els criteris establits per a cadascuna d'elles.



1. EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL I DOCENT (fins a un màxim de 5,5 punts)

1.A. Experiència professional adquirida en els últims 5 anys (fins a un màxim de 2,5 punts)*

a) Per dia complet: 0,0020 punts.



*Es considerarà com a tal aquella experiència que es corresponga directament amb les realitzacions professionals o capacitats recollides en les corresponents unitats de competència a què s'associe la formació específica de l'especialitat. A aquests efectes es prendrà com a referència el que s'estableix en els corresponents certificats de professionalitat; en absència d'aquests i de qualificació professional, amb les capacitats pròpies de l'especialitat de conformitat amb la classificació nacional d'ocupacions utilitzada pel Sistema d'Informació dels Serveis Públics d'Ocupació.



En els supòsits de jornada parcial, es computarà de conformitat amb el nombre de dies cotitzats complets consignats en l'informe de vida laboral emés per la Tresoreria General de la Seguretat Social.

En cap cas seran computables com a mèrits l'experiència professional que no done lloc a la seua inclusió en la corresponent certificació de la Tresoreria de la SS, de l'Institut Social de la Marina o de la mutualitat a què estigueren afiliats o afiliades, a excepció del personal voluntari i becari.

1. B. Experiència docent en l'àmbit de l'àrea professional (fins a un màxim de 3 punts)*

b.1) Per cada hora impartida en cursos de formació per a l'ocupació: 0,0015 punts.

b.2) Per cada dia treballat en l'àmbit de la formació professional del sistema educatiu de formació professional per a l'ocupació en alternança: 0,0032 punts.



*Aquesta experiència es valorarà en l'àmbit de l'àrea professional associada a l'especialitat formativa tant dins de l'àmbit de la formació professional del sistema educatiu com del subsistema de formació professional per a l'ocupació.



En cap cas seran computables com a mèrit, l'experiència docent que no done lloc a la seua inclusió en la corresponent certificació de la Tresoreria General de la Seguretat Social, de l'Institut Social de la Marina o de la mutualitat a què estigueren afiliats, a excepció del personal voluntari o becari.



2. FORMACIÓ (fins a un màxim de 3 punts)

2.A. Titulació i/o acreditació (màxim 1 punt)

a.1) Titulació de formació professional, Arts Plàstiques i Disseny i esportistes de grau superior i equivalents; títols propis universitaris de duració igual o superior a 2 anys: 0,25 punts.

a.2) Titulació corresponent a graus universitaris de 240 crèdits ECTS, diplomats universitaris, títols propis universitaris d'expert o especialista i similars: 0,50 punts.

a.3) Titulacions corresponents a graus universitaris de més de 240 crèdits ECTS llicenciats, especialitats en Ciències de la Salut pel sistema de residència, i similars, i ensenyaments de màsters universitaris de fins a 60 crèdits ECTS o 1.500 hores: 0,75 punts.

a.4) Títols corresponents a doctorat i ensenyaments de màsters universitaris de més de 60 crèdits ECTS o més de 1.500 hores: 1 punt.







2.B. Formació directament relacionada amb l'especialitat (màxim 1 punt)

b.1) Cursos de contingut directament relacionats amb l'especialitat i finalitzats en la data de presentació de la sol·licitud amb una duració mínima de 15 hores...0,0010 punts/hora.

b.2) Titularitat del carnet o acreditació professional l'obtenció del qual habilita l'especialitat a impartir ...0,5 punts.



2.C. Formació complementària (fins a un màxim de 0,5 punts)*

c) Cursos d'almenys 50 hores de duració el contingut dels quals siga complementari de l'especialitat i finalitzats en la data de presentació de la sol·licitud ...0,0005 punts/hora.



*Per estar en possessió de diplomes o certificats expedits per entitats o organismes públics, per entitats que hagen impartit la formació per delegació d'aquests, o entitats privades habilitades per a això corresponents a cursos de formació professional amb aprofitament, el contingut dels quals siga complementari de l'especialitat i finalitzats en la data de presentació de la sol·licitud. A aquests efectes, es consideraran matèries complementàries, llevat que constituïsquen la competència essencial de l'especialitat, les següents:

• Igualtat de gènere.

• Emprenedoria i autoocupació de caràcter general o en el sector de referència de l'especialitat.

• Sostenibilitat ambiental.

• Economia social.

• Tecnologies de la informació i comunicació.

• Prevenció de riscos professionals.

• Habilitats socioprofessionals i orientació laboral.

• Metodologia didàctica.



2.D. Valencià (fins a un màxim de 0,5 punts)*

d.1) Certificat de coneixement oral: 0,10 punts.

d.2) Certificat de grau elemental: 0,20 punts.

d.3) Certificat de grau mitjà: 0,30 punts.

d.4) Certificat de grau superior: 0,50 punts.



*Només es computarà el certificat de major nivell



3. ENTREVISTA (fins a un màxim d'1,5 punts)

Es valoraran els aspectes següents:

• 3.1) Actitud envers el lloc: 0,3 punts.

• 3.2) Coneixement del programa i el maneig de l'equipament: 0,3 punts.

• 3.3) Iniciatives d'inserció de l'alumnat: 0,3 punts.

• 3.4) Metodologia que utilitzaria i avaluació de l'alumnat (coneixements i actituds): 0,4 punts.

• 3.5) Iniciatives de seguretat i salut laboral: 0,2 punts.

Mapa web