Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDE 16/2014, de 5 de setembre, de la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública, per la qual s'aproven les bases reguladores, es publica la línia pressupostària per al finançament de les ajudes convocades en el marc del Programa Eurodissea de l'Assemblea de la Regions d'Europa i s'obri el termini de presentació de sol·licituds.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 7357 de 10.09.2014
Número identificador:  2014/8184
Referència Base de Dades:  008044/2014
 



ORDE 16/2014, de 5 de setembre, de la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública, per la qual s'aproven les bases reguladores, es publica la línia pressupostària per al finançament de les ajudes convocades en el marc del Programa Eurodissea de l'Assemblea de la Regions d'Europa i s'obri el termini de presentació de sol·licituds. [2014/8184]

PREÀMBUL



La Generalitat, a través de la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública, participa des de 1987 en el programa Eurodissea, creat l'any 1985 per l'Assemblea de Regions d'Europa, de la qual la Comunitat és membre actiu.

El programa Eurodissea permet intercanvis entre els jóvens de les regions d'Europa que hi participen, que es beneficien d'una formació lingüística i d'un període de pràctiques en una empresa estrangera. Les regions assumixen la responsabilitat de gestionar el programa i, per això, fan la preselecció dels candidats, s'encarreguen d'enviar-los i arreplegar-los, i gestionen les ofertes de períodes de pràctiques.



La Generalitat, a través de la seua participació en el programa, pretén ajudar a la promoció i a la formació laboral dels jóvens valencians a través d'una experiència d'intercanvi internacional. D'altra banda, i en aplicació del principi de reciprocitat establit per l'Assemblea de Regions d'Europa per a l'aplicació del programa Eurodissea, la Comunitat Valenciana, per a poder enviar jóvens valencians a l'estranger, es compromet a rebre i a facilitar estades de jóvens d'altres regions europees.



Per la importància d'esta iniciativa per a la formació i la inserció professional dels jóvens, per a la promoció del regionalisme des d'una consciència europea i per al foment de la internacionalització de les empreses, les bases del programa regulen un règim d'ajudes a les quals poden acollir-se les entitats i empreses de la Comunitat Valenciana que oferisquen períodes de pràctiques als participants estrangers del programa.

Estes ajudes podran estar cofinançades pel Fons Social Europeu, en aplicació, si és el cas, dels Reglaments (CE) núm. 1081 i 1083/2006 del Consell i/o els Reglaments (UE) núm. 1303 i 1304/2013 del Parlament Europeu i del Consell de 17 de desembre de 2013.



D'acord amb les normes del programa Eurodissea, plasmades en els textos fundadors, cada regió haurà de proporcionar l'allotjament i la manutenció dels jóvens que arriben durant el primer mes d'estada, un curs de l'idioma de la regió i activitats d'immersió cultural. Així mateix, tots els jóvens que hi participen, tant els jóvens valencians que van com els jóvens europeus que vénen, disposaran d'assegurances de responsabilitat civil, d'accident i de repatriació que proporciona el secretariat del programa Eurodissea durant tot el període de l'intercanvi.



També d'acord amb les normes del programa, la regió d'origen dels jóvens en farà la preselecció i els proposarà a la regió de destinació a través de la intranet de la pàgina web ‹www.eurodysse.eu›.



La Proposta de Recomanació del Consell de la UE, COM (2013) 857, relativa al desenrotllament d'un marc de qualitat dels períodes de pràctiques, assenyala entre altres recomanacions que perquè les pràctiques faciliten realment l'accés a l'ocupació han d'oferir continguts de qualitat i condicions adequades i no constituir una alternativa de baix cost per als llocs de treball regulars.

A esta orde li resulta d'aplicació la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, el Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual se n'aprova el Reglament, i el Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991, del Consell de la Generalitat Valenciana, en què s'aprova el text refós de la Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana.



Per tot això, d'acord amb els principis dels textos fundadors que regixen el programa i fent ús de les atribucions que em conferix l'article 28 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, d'acord amb la redacció que en fa la Llei 12/2007, de 20 de març, de la Generalitat, que la modifica, i amb l'article 47 del text refós de la Llei d'Hisenda Pública Valenciana.





ORDENE



Article 1. Objecte, àmbit i fluxos d'arribada a la Comunitat Valencia-na

1. Esta orde té per objecte establir les bases reguladores per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, a empreses i entitats de la Comunitat Valenciana en què facen pràctiques jóvens europeus entre els 18 i els 30 anys de les regions adherides al programa Eurodissea de l'Assemblea de Regions d'Europa, amb l'objecte de facilitar-los un període de pràctiques professionals de qualitat a la Comunitat Valenciana.



2. La Comunitat Valenciana preveu establir, sempre que siga possible, dos fluxos d'arribada de jóvens estrangers, que tindran com a dates aproximades d'inici els mesos de maig i octubre, durant els quals assistiran a un curs intensiu d'espanyol. El començament de les pràctiques en l'empresa o en l'entitat d'acollida tindrà, com a dates aproximades d'inici per a cada flux, els mesos de juny i novembre, amb una duració entre dos i cinc mesos.

3. La Comunitat Valenciana establirà els crèdits de les ajudes d'acord amb les dotacions pressupostàries que amb este fi preveja cada any la Llei de Pressupostos. La concessió de les ajudes estarà condicionada a l'existència de dotació pressupostària per a l'exercici pressupostari corresponent.



Article 2. Accions susceptibles de suport

1. Les ajudes establides es destinaran a subvencionar els contractes o convenis de pràctiques de les empreses amb els participants estrangers de les regions actives del programa Eurodissea. Les empreses formalitzaran un contracte de treball temporal a temps complet per obra o servici determinat amb els jóvens de països de la UE i de l'EEE, o un conveni de pràctiques amb els jóvens de països europeus que no siguen membres de la UE.

El model de conveni de pràctiques de les empreses amb els participants estrangers de països extracomunitaris serà facilitat pel servici del Fons Social Europeu i Cooperació Territorial Europea (servici del FSEiCTE) en els termes del que establix la Proposta de Recomanació del Consell de la UE, COM (2013) 857, relativa al desenrotllament d'un marc de qualitat dels períodes de pràctiques.

2. Les pràctiques en l'empresa o entitat d'acollida podran durar entre dos i cinc mesos, i s'adequaran a les limitacions de permanència establides en la legislació d'estrangeria.

3. La quantia de la subvenció serà de 1.403 euros mensuals per contracte o conveni de pràctiques, a la qual s'incorporarà una aportació de l'empresa de 122 euros com a mínim cada mes. Això suposa que la subvenció cobrix el 92 per cent dels costos mínims que ha de sufragar l'empresa, i la suma de les dos quantitats s'ha de dedicar a sufragar la remuneració dels contractes o convenis de pràctiques per tots els conceptes (també IRPF i Seguretat Social).

4. Les ajudes podran estar cofinançades pel Fons Social Europeu. Se'ls aplicarà, si és el cas, les disposicions comunitàries d'aplicació directa i de compliment obligat que regulen este fons estructural.



5. Estes ajudes són incompatibles amb qualsevol altra ajuda destinada a la mateixa finalitat.



Article 3. Beneficiaris de les ajudes

Podran ser beneficiàries d'estes ajudes les empreses i entitats públiques i privades que estiguen legalment constituïdes i inscrites en els registres corresponents de la Comunitat Valenciana i complisquen els requisits següents:

a) El centre de treball on el candidat faça la pràctica ha d'estar radicat a la Comunitat Valenciana.

b) Tindre un nombre d'empleats mínim de dos persones per a facilitar la interacció del jove i la qualitat de la pràctica. Això s'acreditarà amb l'últim Rebut de Liquidació de Cotitzacions de la Tresoreria General de la Seguretat Social o amb l'última Relació Nominal de Treballadors (tc2).

c) Designar un supervisor que instruïsca, supervise i ajude tècnicament el jove en el desenrotllament de la pràctica, i que cal identificar en l'informe d'oferta referit en l'article 5.g.

d) Oferir llocs de treball amb les tasques ajustades al nivell de qualificació requerit segons la denominació del lloc.

e) Acreditar, abans que acabe el termini de presentació de sol·licituds previst en la convocatòria, que està al corrent de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social, i de les obligacions per reintegrament de subvencions que, si és el cas, se li hagueren exigit, en els termes establits pel punt díhuit, 1.C.c, de l'Acord de 24 d'agost de 2012, del Consell.

f) No estar incurs en cap prohibició d'acord amb els apartats 2 i 3 de l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, per a obtindre la condició de beneficiari d'ajuda pública, i en particular, no ser deutor de la Generalitat d'obligacions per reintegrament de subvencions.

g) No ser beneficiari de cap ajuda o subvenció de caràcter públic o privat en relació amb la pràctica oferida.

h) El nombre màxim d'ofertes serà de 4 per flux i no es podran oferir llocs idèntics en un mateix flux.

Als efectes de l'acreditació del compliment de les obligacions arreplegades en els punts f i g, el formulari de sol·licitud de subvenció inclou una declaració responsable.



Article 4. Presentació de sol·licituds i termini de convocatòria

1. La sol·licitud, degudament omplida, amb la documentació que s'hi indica segons els models normalitzats disponibles en l'adreça d'Internet ‹www.gva.es/eurodisea›, es presentarà en el registre d'entrada de la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública o en qualsevol de les formes establides en l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.

2. El termini de presentació de sol·licituds per als dos fluxos serà de 20 dies naturals comptats des de l'endemà de la publicació de l'orde de convocatòria en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.





Article 5. Documentació que ha d'acompanyar a la sol·licitud

1. La sol·licitud s'acompanyarà de la documentació següent:

a) Documentació identificativa de l'entitat sol·licitant i acreditació de la validesa de la constitució, dels estatuts, de la inscripció registral, i la identificació de la persona que en té la representació legal.

b) Targeta d'identificació fiscal.

c) Acreditació del nombre de treballadors de l'empresa, o amb l'últim Rebut de Liquidació de Cotitzacions de la Tresoreria General de la Seguretat Social, o amb l'última Relació Nominal de Treballadors (tc2).



d) Acreditació, per mitjà dels certificats corresponents, que està al corrent de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social, en els termes establits en l'article 3.e d'esta orde. La validesa dels certificats haurà d'estendre's a la data de concessió i proposta de pagament de l'ajuda.

Als efectes d'esta acreditació, el formulari de sol·licitud de subvenció inclou la possibilitat que l'empresa o entitat autoritze la Generalitat a obtindre telemàticament l'acreditació del compliment de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social.

e) Document acreditatiu de l'últim abonament de l'impost d'Activitats Econòmiques (IAE) o declaració responsable que n'està exempta o no subjecta, en model normalitzat (declaració IAE).

f) Dades de domiciliació bancària segons el model normalitzat (model de domiciliació bancària).

g) Informe d'oferta, en el model normalitzat disponible en ‹www.gva.es/eurodisea› i degudament omplit per a cada lloc sol·licitat per a cada flux. Ací s'assenyalaran detalladament les funcions, el perfil del candidat amb indicació de la formació requerida, que haurà de ser com a mínim de formació professional per a l'ocupació o equivalent, la identificació del supervisor assignat, la resta de condicions particulars i l'import brut mensual a percebre pel jove.



2. En el cas que els documents mencionats en l'apartat 1, lletres a i b estiguen en mans de l'Administració, el sol·licitant podrà acollir-se a l'apartat f de l'article 35 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, sempre que es faça constar la data i l'òrgan o dependència en què van ser presentats i que no hagen transcorregut més de cinc anys des de la finalització del procediment a què corresponguen.



3. Quan en la sol·licitud no s'adjunte la documentació que s'hi exigix, es requerirà als interessats perquè, en un termini de 10 dies, esmenen la falta o presenten els documents necessaris, amb indicació que, si no ho fan, es considerarà que desistixen de la seua petició, amb una resolució prèvia del director general de Projectes i Fons Europeus dictada en els termes de l'article 71 de la llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.



Article 6. Recepció de candidatures dels jóvens estrangers

Per a poder rebre candidatures cal donar a conéixer les ofertes a les altres regions i als possibles candidats estrangers. Per a això l'empresa o entitat crearà un perfil d'empresa en l'adreça d'internet ‹www.eurodyssee.eu› i generarà les ofertes corresponents. Una vegada que s'haja comprovat que les ofertes són idèntiques a les presentades amb la sol·licitud pel registre d'entrada, seran validades i publicades pel servici del FSEiCTE en la web citada i en orde cronològic segons el registre d'entrada.

Una vegada publicades les ofertes en la web ‹www.eurodyssee.eu›, els gestors del programa en cada regió europea activa del programa Eurodissea valoraran les sol·licituds dels jóvens que hagen optat a les ofertes i enviaran al servici del FSEiCTE el dossier de candidatura i el currículum dels que finalment resulten preseleccionats. Tot a través de la intranet de la web esmentada.



Article 7. Instrucció, valoració i proposta de resolució

1. La instrucció del procediment correspondrà al servici del FSEiCTE, que verificarà el compliment dels requisits establits en l'article 3 i podrà demanar d'ofici al sol·licitant que aporte tota la documentació que calga per a resoldre sobre la sol·licitud.

2. Per a l'avaluació dels informes d'oferta de l'article 5.1.g es constituirà una comissió de valoració que actuarà com a òrgan col·legiat, composta per qui ocupe la Subdirecció General de Projectes i Fons Europeus, la direcció del servici del FSEiCTE i un tècnic del mateix servici.

3. La comissió de valoració farà una valoració dels informes d'oferta, sempre que el servici del FSEiCTE haja rebut almenys un candidat interessat en l'oferta de l'empresa, segons els criteris d'avaluació següents:



a) Grau d'interés de la pràctica laboral

Si l'activitat de l'empresa s'inclou en algun dels sectors següents: turisme, internacionalització, cultura i gestió d'esdeveniments, sector social, TICS, I+D+I i energies renovables ... 3 punts



b) Valoració de l'oferta (màxim 6 punts)

– Hi ha una descripció detallada de funcions i tasques … 3 punts



– Hi ha un pla d'acció individual que reflectisca els objectius professionals inicials (primer mes) i finals (final de la pràctica) ... 2 punts



– Hi ha un programa d'avaluació de la pràctica per part de l'empresa … 1 punts



c) Condiciones d'integració (màxim 3 punts)

– En l'exercici de la pràctica el jove formarà part d'un equip d'entre 3 i 5 persones ... 2 punts

– En l'exercici de la pràctica el jove formarà part d'un equip d'entre 6 o més persones ... 3 punts



d) Desplaçament al lloc de treball (màxim 4 punts)

– L'empresa proporciona un plus de transport ... 2 punts

– El lloc de la pràctica està ben comunicat per transport públic (parades pròximes de bus, metro, tren de rodalia, etc.) ... 2 punts

e) Allotjament

L'empresa facilita allotjament adequat per als jóvens, d'acord amb la remuneració que rebran i pròxim al centre de treball, com ara pis compartit, residència, etc. … 2 punts

Els punts assignats en cada criteri seran els totals si complix el criteri, o zero si no el complix.

4. Després de l'avaluació dels informes d'ofertes, la comissió de valoració elaborarà un informe en què ordenarà estes ofertes segons la puntuació assignada.

En el cas d'ofertes amb la mateixa denominació del lloc i semblants característiques que hagen obtingut la mateixa puntuació, per a resoldre l'empat es tindrà en compte la major puntuació obtinguda en cada un dels criteris d'avaluació, d'acord amb l'orde en què apareixen. Si persistira l'empat es tindrà en compte l'orde cronològic del registre d'entrada de la sol·licitud.

5. El servici del FSEiCTE, després de la recepció de les candidatures preseleccionades i enviades per les altres regions a través de la intranet de la pàgina web ‹www.eurodysse.eu›, comprovarà que s'adequen als requeriments dels llocs oferits per les empreses i proposarà a l'empresa amb més puntuació un sol candidat, amb prioritat per a qui en el seu dossier de candidatura en la web citada haja manifestat interés per l'oferta en qüestió. Si hi haguera diversos candidats interessats en la mateixa oferta i es comprovara que són adequats, es tindrà en compte l'orde cronològic d'entrada en la web.

6. Una vegada proposat el candidat a l'empresa, esta, per a comprovar si el candidat s'ajusta totalment al lloc oferit, podrà verificar-ne la qualificació, el nivell d'idiomes, i les informacions que considere oportunes a través d'entrevista telefònica o pels mitjans que vulga, abans d'acceptar-lo provisionalment o rebutjar-lo, cosa que haurà de comunicar al servici del FSEiCTE en un termini màxim de tres dies des de la recepció de la candidatura. L'acceptació o el rebuig, condicionat al compliment o no del perfil del lloc descrit per l'empresa en la web, inclourà la justificació dels motius.

En el cas que els motius de rebuig de l'empresa estiguen degudament justificats o que el jove rebutge l'oferta de l'empresa per raons de tipus personal, no imputables a l'empresa, l'empresa podrà rebre una altra proposta de candidatura en els termes establits en el punt 5 d'este article.

Si els motius de rebuig no estan degudament justificats, és a dir, que si es donen les condicions d'adequació entre el perfil del jove i el de l'oferta (formació, nivell d'idiomes, etc.) no s'admet la candidatura, l'empresa només podrà rebre una altra proposta de candidatura si en quedara disponible alguna d'adequada.

7. Finalment, la comissió de valoració, a la vista de l'expedient, de les acceptacions provisionals de les empreses i de l'informe de valoració, alçarà l'acta en què es determinarà la proposta de resolucions definitives amb indicació dels criteris tinguts en compte en la valoració.



Article 8. Resolució de concessió de les ajudes

1. De conformitat amb els articles 63 de la Llei del Consell, en relació amb l'article 13 de la Llei de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i Procediment Administratiu Comú i 47.3 del text refós d'Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana, es delega la concessió d'estes ajudes en el titular de la Direcció General competent en la gestió de Projectes i Fons Europeus.



2. Les resolucions de concessió de subvenció es notificaran als interessats en els termes que preveu l'article 58 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, i hauran de fixar expressament la quantia de l'ajuda concedida i el cofinançament del Fons Social Europeu.



3. El termini màxim per a tramitar i resoldre els expedients, a comptar des de la finalització del termini de presentació de sol·licituds, i/o des de la recepció de la documentació requerida, serà de sis mesos per a les ofertes del primer flux i de nou mesos per a les ofertes del segon flux. Si ha passat el termini sense resolució, s'entendrà desestimada la sol·licitud de concessió de l'ajuda per silenci administratiu en els termes que preveu l'article 43 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, modificat per la Llei 4/1999, de 13 de gener. Això sense perjuí que es mantinga l'obligació legal de resoldre sobre la petició formulada.

4. Les resolucions a què es referixen els paràgrafs anteriors esgoten la via administrativa. En contra podrà interposar-se un recurs contenciós administratiu davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en el termini de 2 mesos a comptar de la notificació de la resolució corresponent, d'acord amb l'article 14 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa. I això sense perjuí del que disposen els articles 116 i 117 de la Llei 30/ 1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, i de la possibilitat que els interessats puguen exercitar, si és el cas, qualsevol altre recurs que consideren procedent.

Contra la desestimació per silenci administratiu podrà interposar-se, contra l'acte presumpte, un recurs idèntic en el termini de 6 mesos a comptar des del final del termini per a dictar i notificar la resolució expressa que es menciona en l'apartat 5 d'este article. Tot això de conformitat amb l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa i sense perjuí del que disposen els articles 116 i 117 citats abans.





Article 9. Obligacions del beneficiari

Són obligacions de l'empresa o de l'entitat beneficiària:

a) Acreditar el compliment dels requisits, condicions i dates que determine la resolució de concessió de l'ajuda, formalitzar el contracte o el conveni de pràctiques amb els jóvens per un període de fins a cinc mesos, pagar la retribució íntegra al final de cada mes, en tot cas abans del dia 5 del mes següent, independentment del moment en què es faça efectiu el pagament de la subvenció.

En el cas que per causes imputables a l'empresa, el contracte o el conveni de pràctiques no es faça efectiu o acabe abans del previst, l'empresa no podrà participar en el programa Eurodissea durant els tres anys següents i estarà obligada a indemnitzar el jove en la quantia necessària per a costejar el seu retorn a la regió d'origen en vol regular classe turista.

b) Com a mesura de control haurà de presentar davant de l'òrgan gestor, al final del contracte o del conveni de pràctiques, o en tot cas abans de la data que establisca el servici del FSEiCTE, els documents originals acreditatius dels pagaments mensuals a la persona seleccionada (nòmines i transferències bancàries dels pagaments), els documents que acrediten els ingressos en l'Agència Tributària per les retencions fiscals que corresponguen (models 216 dels trimestres que corresponguen) i, quan es tracte de contracte laboral, els butlletins de cotització a la Seguretat Social (tc1 i tc2 dels mesos que corresponguen). També aportarà les fitxes d'avaluació sobre el desenrotllament de les accions subvencionables segons el model facilitat pel servici del FSEiCTE.



Així mateix, d'acord amb l'article 60.d del Reglament (CE) 1083/2006, i/o l'article 125.b del Reglament (UE) núm. 1303/2013 del Parlament Europeu i del Consell, els beneficiaris hauran de mantindre un sistema de comptabilitat separat o un codi comptable identificatiu en relació amb totes les transaccions relacionades amb l'ajuda concedida i aportar la documentació que ho evidencie.

Amb l'objecte de complir el que disposa l'article 13 de Reglament (CE) 1828/2006, els documents justificatius originals presentats seran marcats amb una estampilla pel servici del FSEiCTE, on s'indicarà la subvenció per a la justificació de la qual han sigut presentats i si l'import del justificant s'imputa totalment o parcialment a la subvenció.



c) Sotmetre's a les accions de verificació i control financer que establixen els articles 42 i 43, el Reglament (CE) núm. 1083/2006 del Consell i/o l'article 125.4 del Reglament (UE) núm. 1303/2013 del Parlament Europeu i del Consell, l'article 47.4.b del Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991, pel qual s'aprova el text refós de la Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana, i els articles 45 i 46 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, que serà l'aplicable en el que no preveu la Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana.



d) El beneficiari estarà subjecte a les normes d'informació i publicitat que establixen els reglaments dels Fons Comunitaris i la Llei 38/2003, General de Subvencions. Per això la concessió de la subvenció comporta acceptar ser inclòs en una llista que es publicarà de forma electrònica o per qualsevol altre mitjà, en què figuraran els beneficiaris, l'operació finançada i l'import de l'ajuda.



Així mateix hauran de col·locar, en lloc visible del lloc de treball que ocuparà el jove seleccionat, un cartell on s'indique que està cofinançat pel Fons Social Europeu amb càrrec al PO FSE de la Comunitat Valenciana del període que corresponga. El cartell el proporcionarà el servici del FSEiCTE.

e) En compliment de l'article 90 del Reglament (CE) núm. 1083/2006 del Consell, i/o de l'article 140.1 del Reglament (UE) núm. 1303/2013 del Parlament Europeu i del Consell, els beneficiaris tindran l'obligació de conservar els originals dels documents justificatius relacionats amb els gastos fins a tres anys a partir del tancament del programa operatiu, o tres anys a partir de l'any en què haja tingut lloc el seu tancament parcial.

f) Informar el servici del FSEiCTE de qualsevol incidència durant la pràctica del jove i comunicar les baixes que es produïsquen.



g) Autoritzar el jove en pràctiques a acudir, dins de l'horari de la seua pràctica professional (no recuperable) i en dos ocasions (en les dates que s'assenyalen), al servici del FSEiCTE, per al seguiment de la seua estada en la nostra Comunitat.



Article 10. Liquidació de les ajudes

La subvenció s'abonarà a partir de la presentació del contracte, juntament amb la comunicació d'este fet al Servici Públic d'Ocupació i l'alta en la Seguretat Social o del conveni de pràctiques. Esta documentació s'aportarà en el termini que establisca la resolució de concessió, en tot cas abans dels 15 dies següents, com a màxim, des de la firma de l'esmentat contracte o conveni. La justificació de la realització de l'activitat es farà segons el que disposa l'article 9.b, i també qualsevol altra informació i/o documentació que siga necessària i així siga requerida per la normativa del Fons Social Europeu.



Article 11. Minoració i reintegrament de les ajudes concedides

1. L'incompliment de les obligacions, condicions i terminis establits en l'orde present i en la resolució de concessió, la variació de la finalitat de l'actuació, la falta de la seua acreditació o la suspensió del contracte o conveni de pràctiques abans de la finalització, per iniciativa de l'empresa o per la del jove, donarà lloc a la incoació, per l'òrgan competent per a la concessió de les ajudes, de l'expedient corresponent, que podrà acabar, si és el cas, amb la revocació i/o la minoració de la subvenció concedida de conformitat amb el principi de proporcionalitat i amb l'obligació de reintegrar les quantitats percebudes indegudament i els interessos de demora des del moment del pagament de la subvenció. En la tramitació del procediment es garantirà el dret d'audiència de l'interessat.

2. Les quantitats a reintegrar tindran la consideració d'ingressos de dret públic de naturalesa no tributària. Els serà d'aplicació, als efectes del càlcul, l'interés legal dels diners en els termes establits en la Llei d'Hisenda Publica de la Generalitat Valenciana.



DISPOSICIONS ADDICIONALS



Primera. No-subjecció a l'article 107 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea

De conformitat amb l'article 7.4 del Decret 147/2007, de 7 de setembre, del Consell, pel qual es regula el procediment de notificació i comunicació a la Comissió Europea dels projectes de la Generalitat dirigits a establir, concedir o modificar ajudes públiques, i atés que els beneficiaris de les pràctiques, a l'empara de l'orde que regula el programa Eurodissea, són persones desempleades a les quals se'ls facilita una experiència formativa professional i el perfeccionament d'un idioma estranger, les ajudes previstes en esta orde no comporten avantatge econòmic per a una empresa ni falsejament de la competència que afecte els intercanvis comercials entre els estats membres, i en conseqüència, queden excloses de l'aplicació del principi d'incompatibilitat amb el mercat comú formulat en l'article 107 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea. Per tant, no és obligatori notificar-les a la Comissió Europea.



Segona. Aplicació de l'Orde TIN/2965/2008 i de l'Orde ESS/1337/2013 o de la norma que la substituïsca

L'Orde TIN/2965/2008, de 14 d'octubre, per la qual es determinen els gastos subvencionables pel Fons Social Europeu durant el període de programació de 2007-2013, i l'Orde ESS/1337/2013, de 3 de juliol, que la modifica, o la norma que la substituïsca, seran aplicables als gastos incorreguts en l'execució d'esta disposició.





DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA



Única. Convocatòria 2014

D'acord amb l'article 28 de la Llei 5 1983/, de 30 de desembre, del Consell, i amb l'article 47 del text refós de la Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana, es convoquen les ajudes per a empreses i entitats en règim de concurrència competitiva en el marc del programa Eurodissea de l'Assemblea de Regions d'Europa.

Per a l'exercici 2014, i de conformitat amb la Llei 6/2013, de 26 de desembre, de Pressupostos de la Generalitat per a l'exercici 2014, les ajudes previstes seran finançades amb càrrec al programa pressupostari 612.60.04, línia T2586000, dels crèdits de la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública, consignats en els pressupostos de la Generalitat per al 2014, per un import global màxim de 559.057,50 euros. L'import previst en esta disposició està cofinançat al 80 per cent pel Fons Social Europeu amb càrrec al POCV del FSE 2007-2013.



De conformitat amb l'article 1.2 d'esta orde, la Generalitat té previst per a 2014 establir un flux d'arribada de jóvens estrangers a la nostra Comunitat. La data d'inici del període de pràctiques professionals d'este flux serà previsiblement el mes de novembre de 2014.



El termini de presentació de sol·licituds serà de 20 dies a partir de l'endemà de la publicació d'esta orde en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

A la convocatòria present li és aplicable la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, el Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual se n'aprova el Reglament, i la Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana, text refós aprovat per Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991.





DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA



Única. Derogació normativa

Queden derogades l'Orde de 7 de febrer 2005, de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, per la qual es regula l'aplicació del programa Eurodissea a la Comunitat Valenciana, i l'Orde de 27 de març de 2009, de la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública, que la modifica, publica la línia pressupostària per al finançament de les ajudes convocades en el seu marc i obri el termini de presentació de sol·licituds.





DISPOSICIÓ FINAL



Única. Entrada en vigor

Esta orde entrarà en vigor l'endemà de la publicació.



València, 5 de setembre de 2014



El conseller d'Hisenda i Administració Pública,

JUAN CARLOS MORAGUES FERRER

Mapa web