Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 13 d'agost de 2001, del director general del Servei Valencià d'Ocupació i Formació, per la qual es posa en funcionament el Fitxer d'Experts Docents per a impartir cursos de Formació Professional als centres d'Ocupació i Formació de titularitat de la Generalitat Valenciana.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 4068 de 21.08.2001
Número identificador:  2001/8391
Referència Base de Dades:  3449/2001
 



RESOLUCIÓ de 13 d'agost de 2001, del director general del Servei Valencià d'Ocupació i Formació, per la qual es posa en funcionament el Fitxer d'Experts Docents per a impartir cursos de Formació Professional als centres d'Ocupació i Formació de titularitat de la Generalitat Valenciana. [2001/8391]

L'Ordre de 13 d'abril de 1994, del Ministeri de Treball i Seguretat Social, per la qual es desenvolupa el Reial Decret 631/1993, regulador del Pla Nacional de Formació i Inserció Professional, estableix en la disposició addicional cinquena, segons la redacció donada per l'Ordre de 20 de setembre de 1995, del Ministeri de Treball i Seguretat Social, que: «Per a aquelles accions formatives que l'Institut Nacional d'Ocupació desenvolupe a través dels seus propis mitjans en virtut del Pla Nacional de Formació i Inserció Professional, així com aquelles accions incloses en l'article 16 del Reial Decret 631/1993, l'Institut Nacional d'Ocupació podrà contractar experts inclosos en el Fitxer d'Experts homologat quan manque de personal necessari a aquest efecte».

Per Reial Decret 1371/1992, de 13 de novembre, es van traspassar a la Generalitat Valenciana les funcions en matèria de gestió de la Formació Professional Ocupacional que realitzava l'Institut Nacional d'Ocupació i, en particular, la titularitat dels centres de Formació Professional Ocupacional en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana, excepte els centres situats a Paterna i Alacant, el traspàs dels quals es va fer efectiu mitjançant Reial Decret 2.673/1998, d'11 de desembre.

D'acord amb el que preveu el Decret 96/1998, de 6 de juliol, del Govern Valencià, pel qual es regulen l'organització de la funció informàtica, la utilització dels sistemes d'informació i el Registre de Fitxers Informatitzats en l'àmbit de l'administració de la Generalitat Valenciana, per Ordre de 20 de juny de 2001, de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació (DOGV núm. 4.036, de 5 de juliol) es va crear el Fitxer Informatitzat d'Experts Docents i es va designar la Direcció General de Formació i Qualificació Professional com a òrgan responsable d'aquest.

Per això, i tenint en compte les competències en matèria de formació professional ocupacional i contínua que s'atribueixen al director general del Servei Valencià d'Ocupació i Formació, en virtut de l'article 13.f de l'Annex del Decret 41/2001, de 27 de febrer, del Govern Valencià, pel qual s'aprova el Reglament d'Organització i del Règim Jurídic del Servei Valencià d'Ocupació i Formació (SERVEF), resolc:

Primer. Objecte

L'objecte d'aquesta resolució és fer efectiva la posada en funcionament del Fitxer d'Experts Docents de la Direcció General de Formació i Qualificació Professional del Servei Valencià d'Ocupació i Formació, en aquelles especialitats i mòduls que s'especifiquen a continuació i la impartició de les quals està prevista als centres de Formació de titularitat de la Generalitat Valenciana.

Segon. Característiques de les especialitats i mòduls

Les especialitats i els mòduls a què es refereix el punt anterior, amb els seus continguts formatius, estan assenyalats en l'annex 1 que s'acompanya a aquesta resolució.

La inclusió en el Fitxer d'Experts Docents de la Direcció General de Formació i Qualificació Professional no generarà per si mateixa el dret a ser contractat, sinó que la contractació estarà sotmesa a l'efectiva realització del curs i a la inexistència de docents propis del Servei Valencià d'Ocupació i Formació al centre d'impartició de l'acció formativa, procedint-se a la citació dels experts docents per a la contractació dins de cada especialitat o mòdul d'acord amb la major puntuació obtinguda en el procés de valoració establit en aquesta resolució.

Tercer. Requisits de les persones candidats

3.1. Per a ser admés, a més dels requisits mínims establits en l'annex 2, els sol·licitants hauran de reunir les següents condicions:

a) Ser espanyol o tenir la nacionalitat d'un estat membre de la Unió Europea.

b) Tenir 18 anys complits i no excedir de l'edat establida per a la jubilació.

c) Posseir la capacitat física i psíquica necessària per a impartir les especialitats i/o mòduls a què s'opte.

Quart. Sol·licituds

4.1. Els qui desitgen estar inclosos en el Fitxer d'Experts Docents, hauran de fer-ho constar en una sol·licitud el model de la qual s'acompanya com a annex núm. 3, adreçada a l'Il·lustríssim Senyor director general de Formació i Qualificació Professional del Servei Valencià d'Ocupació i Formació. Els impresos de sol·licitud també es podran facilitar a la Direcció General de Formació i Qualificació Professional, a les direccions territorials d'Ocupació, als centres SERVEF de titularitat de la Generalitat Valenciana i en la pàgina web de la Direcció General de Formació i Qualificació Professional.

4.2. L'ús de les dades subministrades a la Direcció General de Formació i Qualificació Professional pels sol·licitants que desitgen estar inclosos en el Fitxer d'Experts Docents estarà sotmés al que estableix la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal.

4.3. Les sol·licituds es presentaran en la Direcció General de Formació i Qualificació Professional, a les direccions territorials d'Ocupació, als centres SERVEF o en qualsevol altra de les formes establides en l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, en la redacció donada per la Llei 4/1999, de 13 de gener, en relació amb el que disposa l'article 1 del Decret 130/1998, de 8 de setembre, del Govern Valencià.

4.4. El termini de presentació de sol·licituds serà de trenta dies naturals comptats a partir del següent al de la publicació d'aquesta resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

A la sol·licitud s'unirà una fotocòpia del document nacional d'identitat, document semblant del país d'origen o passaport, i tota la documentació requerida segons el que especifica l'annex 4, mitjançant fotocòpies compulsades.

4.5. Quan la sol·licitud no reunisca els requisits establits en aquesta resolució o no s'acompanye la documentació que d'acord amb ella siga exigible, de conformitat amb el que preveu l'article 71 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, segons redacció donada per la Llei 4/1999, es requerirà els interessats perquè, en un termini de 10 dies, esmenen la falta o acompanyen els documents necessaris, amb indicació que si així no ho feren, es considerarà que desisteixen de la seua petició, prèvia resolució que haurà de ser dictada en els termes previstos en l'article 42 de la citada Llei.

Cinqué. Admissió de sol·licitants

5.1. Finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, la Direcció General de Formació i Qualificació Professional dictarà resolució que declare aprovada la llista provisional d'admesos i exclosos, que haurà de publicar-se en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i a la qual es podrà accedir a través de la pàgina web de la Direcció General de Formació i Qualificació Professional.

En la llista hauran de constar els cognoms, el nom, el número de document nacional d'identitat, la família professional, el codi, les especialitats o els mòduls així com, si és procedent, la causa d'exclusió.

Els sol·licitants exclosos disposaran d'un termini de 10 dies comptats a partir del següent al de la publicació de la Resolució, per a poder esmenar el defecte que haja motivat l'exclusió. Així mateix, aquells sol·licitants que hagen detectat errors en la consignació de les seues dades personals, podran manifestar-ho en el mateix termini. Les reclamacions s'adreçaran a la Direcció General de Formació i Qualificació Professional i es presentaran per qualsevol de les formes previstes en l'apartat 4.3 d'aquesta resolució.

5.2. Les reclamacions presentades seran acceptades o denegades per resolució expressa del director general de Formació i Qualificació Professional per la qual es declararà aprovada la llista definitiva d'admesos i exclosos, que serà publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana a què es podrà accedir a través de la pàgina web de la Direcció General de Formació i Qualificació Professional.

5.3. Contra la citada Resolució, d'acord amb el que preceptuen els articles 107, 114 i 115, de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, en la redacció donada per la Llei 4/1999, de 13 de gener, s'hi podrà interposar recurs d'alçada davant del director general del Servei Valencià d'Ocupació i Formació, en el termini d'un mes comptat des de l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Sisé. Òrgan de valoració

6.1. La valoració dels participants en les distintes fases a què es refereix aquesta resolució serà realitzada per la Comissió de Valoració que serà constituïda a l'efecte per la Direcció General de Formació i Qualificació Professional. Els citats nomenaments es publicaran en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, que inclourà la designació del seu president.

6.2. L'actuació de la Comissió de Valoració s'ajustarà en tot moment al que disposa la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.

La Comissió de Valoració estarà composta per set membres, i integrada per:

– El president, que serà el cap d'Àrea de Formació i Qualificació Professional o persona que el substituïsca.

La resta de components seran els següents vocals:

– un representant de l'Àrea de Gestió i Organització del SERVEF.

– un representant de la Direcció General de Formació i Qualificació Professional.

– directora/a o cap d'Estudis del Centre SERVEF en el qual es vaja a realitzar el procés de valoració.

– personal de l'administració pública amb experiència en les especialitats o mòduls indicats en l'annex 1 i/o amb experiència docent en cursos de F.P.

– dos representants de les organitzacions sindicals més representatives amb coneixements de l'especialitat o mòdul que calga valorar i/o experiència docent.

Actuarà com a secretari el vocal que la Comissió de Valoració acorde.

La Direcció General de Formació i Qualificació Professional designarà un suplent per cada membre de la Comissió de Valoració, excepte els representants sindicals, que seran designats a proposta de les organitzacions sindicals mateix.

6.3. Funcions de la Comissió de Valoració

Correspon a aquesta Comissió:

– La valoració de la documentació aportada segons l'aplicació de les puntuacions establides en l'annex 5 que s'adjunta a aquesta resolució.

– Qualificació de les distintes fases.

– Desenvolupament del procés de valoració, d'acord amb el que disposa aquesta resolució.

– L'agregació de les puntuacions corresponents de les distintes fases del procés, ordenació dels sol·licitants i declaració de les que hagen d'incloure-s'hi.

– L'elaboració de les llistes de sol·licitants seleccionats per al Fitxer d'Experts Docents de la Direcció General de Formació i Qualificació Professional.

Durant el desenvolupament de les distintes fases de què consta aquest procés, la Comissió de Valoració resoldrà tots els dubtes que pogueren sorgir en aplicació d'aquestes normes, així com el que s'ha de fer en els casos no previstos.

6.4. La Comissió de Valoració podrà proposar a la Direcció General de Formació i Qualificació Professional la incorporació als seus treballs d'assessors especialistes i ajudants tècnics. Seran funcions dels primers l'assessorament als membres de la Comissió de Valoració en la comprovació dels coneixements i requisits exigits als sol·licitants respecte de la seua especialitat o mòdul, els continguts de la qual apareixen descrits en l'annex 1. Els ajudants col·laboraran amb aquest òrgan mitjançant la realització de les tasques tècniques de suport que aquest els assigne. En la seua activitat, els uns i els altres es limitaran a l'exercici de les seues respectives competències. La designació correspon a la Direcció General de Formació i Qualificació Professional.

6.5. La Comissió de Valoració adoptarà les mesures necessàries en aquells casos en què resulte necessari, de forma que els aspirants amb minusvalidesa gaudisquen de semblants oportunitats per a la realització dels exercicis que la resta dels participants.

6.6. Els membres de la Comissió de Valoració que actue en el procés d'incorporació de sol·licitants al Fitxer d'Experts Docents, segons els criteris establits en aquesta resolució, tindrà dret a la indemnització per raó de servici prevista en el Decret 24/1997, d'11 de febrer.

Seté. Procés de valoració

El procés de valoració constarà de les tres fases següents:

7.1. Primera. Fase de valoració de la documentació aportada pel sol·licitant segons el que estableix l'annex 4 d'aquesta resolució. La Comissió de Valoració aplicarà les puntuacions establides en l'annex 5. Per a passar a la fase següent, els sol·licitants hauran de reunir els requisits mínims establits en l'annex 2 d'aquesta resolució.

La Comissió de Valoració donarà publicitat de la corresponent llista de sol·licitants que passen a la següent fase, així com la d'exclosos per no reunir els requisits mínims establits en l'annex 2, amb indicació de la causa.

7.1.1. Només seran tinguts en compte per a la valoració, els requisits, acreditats documentalment, especificats en l'annex 4, perfeccionats abans de l'acabament del termini de presentació de sol·licituds establit en l'apartat 4.4 d'aquesta resolució. A aquests efectes, la Comissió de Valoració podrà acarar els documents que aporten els sol·licitants per a la valoració.

Els sol·licitants es responsabilitzen expressament de la documentació aportada. En cas de falsedat o manipulació en algun document, decauran en el dret a la participació en aquest procés de valoració, amb independència de la responsabilitat a què hi haguera lloc.

L'administració es reserva el dret a requerir en qualsevol moment del desenvolupament del procés, la justificació de la documentació que es considere necessària.

7.1.2. La publicació dels resultats d'aquesta fase de valoració es realitzarà a la Direcció General de Formació i Qualificació Professional, a les direccions territorials d'Ocupació i als centres SERVEF, en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana de la resolució del director general de Formació i Qualificació Professional per la qual es declare aprovada la llista definitiva d'admesos i exclosos.

7.1.3.Els sol·licitants disposaran d'un termini de 10 dies comptats a partir del següent a la publicació de la citada llista, per a presentar al·legacions i sol·licitar l'esmena, si és procedent, de defectes o omissions i possibles errors en l'aplicació de les puntuacions per a aquesta primera fase de valoració, segons el que estableix l'annex 5. Les al·legacions s'adreçaran al president de la Comissió de Valoració, a qui en correspon l'estudi i la resolució.

Una vegada estimades o desestimades les reclamacions presentades, la Comissió de Valoració farà públics els resultats de la valoració definitiva d'aquesta primera fase als taulers de la Direcció General de Formació i Qualificació Professional, a les direccions territorials d'Ocupació i als centres SERVEF, entenent-se efectuada amb ella el tràmit de notificació de la resolució de les al·legacions.

Contra aquesta resolució, els interessats hi podran interposar recurs d'alçada davant del director general de Formació i Qualificació Professional en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la publicació als taulers d'anuncis, d'acord amb el que preveu els articles 107, 114 i 115 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, en la redacció donada per la Llei 4/1999, de 13 de gener.

La documentació presentada no serà tornada als participants i quedarà en poder de l'administració, sense perjudici del que disposa l'article 35 de la citada Llei 30/1992.

7.2. Segona. Fase de comprovació de coneixements teòrics. La Comissió de Valoració citarà els sol·licitants que hagen superat la primera fase de valoració establida en l'apartat 7.1 per a la realització d'un exercici escrit de comprovació de coneixements teòrics relacionats amb l'especialitat o el mòdul pel qual opten, els continguts de la qual s'estableixen en l'annex1 d'aquesta resolució. El citat exercici consistirà en un test de resposta múltiple. Per a realitzar-lo, els sol·licitants disposaran de mitja hora.

A aquests efectes, els convocats per a l'exercici col·lectiu hauran de presentar-se al lloc, en la data i l'hora fixades per la Comissió de Valoració als taulers de la Direcció General de Formació i Qualificació Professional, a la direcció territorial d'Ocupació i als centres SERVEF.

La Comissió de Valoració puntuarà l'exercici escrit de zero a deu punts.

Es considerarà que el sol·licitant posseeix els coneixements teòrics suficients per a accedir a la següent fase si obté una puntuació igual o superior a cinc punts.

La Comissió de Valoració farà pública als taulers d'anuncis dels locals on actue, en el termini de 15 dies naturals a comptar des del següent a l'acabament d'aquesta fase del procés de valoració, la puntuació obtinguda per tots els sol·licitants, havent de figurar separadament una llista per cada una de les especialitats o mòduls establits en l'annex 1. Els candidats que hagen superat aquesta fase podran accedir a la fase de valoració de la capacitat docent; la Comissió de Valoració establirà el lloc, la data i l'hora en què tindrà lloc.

7.3. Tercera. Fase de valoració de la capacitat docent. Consistirà en la realització d'una simulació docent directament relacionada amb la impartició de l'especialitat o mòdul sol·licitat, segons els continguts que s'especifiquen en l'annex 1 d'aquesta resolució. Finalitzada la simulació docent de cada aspirant, la Comissió de Valoració podrà demanar als sol·licitants els aclariments que considere oportuns sobre els continguts d'aquella.

El temps de què disposaran els sol·licitants per a la realització d'aquest exercici serà el que determine la Comissió de Valoració.

Els sol·licitants hauran d'anar proveïts del document nacional d'identitat o document semblant del país d'origen, passaport o permís de conduir en què aparega la fotografia del titular.

Els sol·licitants seran citats per a les seues actuacions davant de la Comissió de Valoració. S'exclouran de la simulació docent els qui no hi compareguen, excepte en els casos de força major degudament justificats i estimats per la Comissió de Valoració. Els sol·licitants citats per a cada dia hauran d'estar presents a l'hora fixada per la Comissió de Valoració com a hora d'inici de les actuacions.

Una vegada finalitzades les actuacions davant de la Comissió de Valoració, els resultats hauran de fer-se públics als locals on s'hagen realitzat els exercicis en el termini de 15 dies naturals a comptar des del següent a l'acabament d'aquesta fase de valoració, havent de figurar separadament la d'aquells sol·licitants que l'hagen superada, per especialitat o mòdul.

La Comissió de Valoració puntuarà aquest exercici de zero a deu punts. Es considerarà que el sol·licitant posseeix la capacitat docent si obté una puntuació igual o superior a cinc punts.

7.4. Els sol·licitants que hagen superat totes les fases de valoració obtindran una qualificació final que determinarà l'ordre d'inclusió en el Fitxer d'Experts Docents de la Direcció General de Formació i Qualificació Professional per a cada una de les especialitats o mòduls per què hagen participat. La qualificació final serà la resultant de sumar la puntuació obtinguda en les tres fases de valoració establides en aquesta resolució.

En el cas que en procedir a l'ordenació dels sol·licitants en cada especialitat o mòdul es produïra igualtat de puntuació, aquests es resoldran atenent successivament als següents criteris:

A) major puntuació en la tercera fase del procés de valoració, apartat 7.3;

B) major puntuació en l'apartat 4.2 de l'annex 5 de la Resolució;

C) major puntuació en la segona fase del procés de valoració, apartat 7.2;

7.5. La Comissió de Valoració, finalitzades les actuacions a què es refereixen els apartats anteriors, elaboraran les llistes de sol·licitants seleccionats per a integrar el Fitxer d'Experts Docents de la Direcció General de Formació i Qualificació Professional. Per a això confeccionarà una llista per cada una de les especialitats o mòduls establides en l'annex 1. Dins de cadascun d'aquestos grups, els aspirants seleccionats s'ordenaran d'acord amb el que estableixen els apartats anteriors.

7.6.Aquells sol·licitants que no reunisquen els requisits exigits en el nivell pedagògic veuran condicionada la seua incorporació al Fitxer d'Experts Docents de la Direcció General de Formació i Qualificació Professional a la realització d'un curs de Formació Metodòlogica, tal com s'especifica en l'annex 2, en el termini màxim d'un any comptat a partir de l'acabament d'aquest procés de valoració. Si són declarats aptes, passaran a formar part del Fitxer d'Experts Docents de la Direcció General de Formació i Qualificació Professional al lloc i les especialitats o els mòduls que els correspon segons el que estableix la base 7.4 d'aquesta resolució.

Aquestes llistes es faran publiques als taulers d'anuncis de la Direcció General de Formació i Qualificació Professional, a les direccions territorials d'Ocupació i als centres SERVEF. Un exemplar s'elevarà a l'òrgan convocant amb la resta de la documentació corresponent al desenvolupament del procés de valoració.

7.7. Contra l'acte de la Comissió de Valoració pel qual s'aprova la llista de sol·licitants seleccionats per a formar part del Fitxer d'Experts Docents de la Direcció General de Formació i Qualificació Professional, s'hi podrà interposar-se recurs d'alçada davant del director general de Formació i Qualificació Professional en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la data de publicació de la llista al tauler d'anuncis corresponent, de conformitat amb el que disposen els articles 107, 114 i 115 de la Llei 30/1992, en la redacció donada per la Llei 4/1999, de 13 de gener.

Huité. Sistema de funcionament del fitxer d'experts

8.1. Les ofertes de contractacions temporals al personal inclòs en les distintes especialitats que configuren el Fitxer d'Experts de la Direcció General de Formació i Qualificació Professional, es realitzaran segons es generen les necessitats de contractació i per rigorós ordre de puntuació obtinguda en el procés de valoració.

8.2 L'ordenació dels docents en el Fitxer d'Experts per especialitats i mòduls només es podrà modificar a través d'un informe del cap d'Estudis del centre amb el vistiplau del director, que inclourà necessàriament la valoració de l'alumnat segons allò que s'estableix a continuació:

8.2.1 Una valoració negativa del docent representarà el descens d'aquest a l'última posició del Fitxer d'Experts en l'especialitat o mòdul impartit.

8.2.2 Tres valoracions negatives representaran l'eliminació del docent del Fitxer d'Experts.

8.2.3 Una valoració positiva del docent en l'especialitat o mòdul impartit representarà el descens d'aquest de tres posicions en el Fitxer d'Experts i facilitarà la rotació dels docents dins de cada especialitat o mòdul.

8.3 Si un docent inclòs en el Fitxer d'Experts que és notificat en temps i forma per a la contractació, la refusara i no es presentara en el temps que se li haguera indicat sense mediar justificació, serà eliminat del Fitxer d'Experts, entenent-se que aquesta circumstància es produirà en tot cas si el docent no dóna resposta en el termini de tres dies des de la notificació de l'oferta de contractació.

S'entendrà que hi ha causa per a refusar la citada oferta quan s'acredite, a través del mitjà de prova adequat a cada supòsit, en el termini de cinc dies des que es produeix l'oferta de contractació, alguna de les següents situacions:

a) Trobar-se en situació de malaltia.

b) Trobar-se complint el servici militar o la prestació social substitutòria.

c) Estar en el període de descans per maternitat.

d) Trobar-se amb un contracte en vigor.

e) Causa de força major, o en compliment d'un deure públic de caràcter personal i inexcusable.

f) Que l'especialitat o mòdul a donar es realitze en diferent Provincia de la indicada com preferent.

Nové. Clàusules de garantia

9.1. Les contractacions hauran d'ajustar-se a les normes legals i reglamentàries en matèria de contractes de naturalesa temporal.

Els contractes subscrits a l'empara d'aquest procés de valoració tindran, en tot cas, naturalesa temporal, per la qual cosa no se'n derivaran drets de fixesa a favor dels docents contractats.

9.2. Si una vegada acceptada l'oferta de contractació i abans de subscriure el contracte, l'interessat hi renunciara voluntàriament, serà eliminat automàticament del Fitxer d'Experts, llevat que acredite que en aquell espai de temps ha sobrevingut alguna de les circumstàncies que, de conformitat amb el que estableix la base 8.3, haguera justificat, de conéixer-se en el moment de l'oferta, la renúncia a la contractació.

9.3. Si una vegada subscrit el contracte l'interessat hi renunciara voluntàriament, serà eliminat automàticament del Fitxer d'Experts, llevat que acredite que ha sobrevingut després alguna de les circumstàncies que, de conformitat amb el que estableix la base 8.3, haguera justificat la renúncia a la contractació, excepte en el punt d.

9.4. L'extinció del contracte per no superar el període de prova implicarà l'exclusió del Fitxer d'Experts prèvia audiència a aquest últim efecte de la Comissió de Seguiment.

La Comissió de Seguiment del Fitxer d'Experts es constituirà una vegada finalitzat el procés de valoració, sent les seues funcions la gestió d'aquest i vetlar pel compliment del que estableixen els punts 8 i 9 d'aquesta resolució. La citada Comissió de Seguiment serà constituïda a l'efecte per la Direcció General de Formació i Qualificació Professional, i estarà composta per :

– president,

– secretari/ària,

– tres vocals.

València, 13 d`agost de 2001.– El director general del Servei Valencià d'Ocupació i Formació (SERVEF): Joaquín Martínez Gómez.

ANNEX II

Requisits mínims dels sol·licitants

Nivell acadèmic

Estar en possessió de la titulació acadèmica assenyalada com a preferent, indicada en l'annex 1. En cas de no posseir la citada titulació, serà necessari haver rebut suficient formació complementària, segons el parer de la Comissió de Valoració, relacionada amb els continguts indicats en l'annex mateix de l'especialitat a què s'opta o bé disposar de la suficient experiència professional en els citats continguts.

Experiència professional no docent

Tres anys d'experiència professional no docent en llocs de treball relacionats directament amb els continguts, indicats en l'annex 1, de l'especialitat a què s'opta. En cas d'estar en possessió de la titulació assenyalada com a preferent, només s'exigeix un any d'experiència professional.

Nivell pedagògic

Haver impartit 200 hores de Formació Professional Ocupacional o haver rebut 80 hores en cursos de metodologia didàctica de FPO o estar en possessió del CAP.

En cas de no reunir els requisits exigits en el nivell pedagògic, el candidat, amb caràcter previ a la seua inclusió en el Fitxer d'Experts Docents i en el termini d'un any, haurà de realitzar un curs de formació metodòlogica.

Per als mòduls especificats en l'article 17.5 de l'Ordre de 26 de desembre del 2000, de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, inclosos en l'annex I, a més, hauran de complir els següents requisits:

A) Per al mòdul de Formació i Orientació Laboral:

1. Mòdul de Prevenció de Riscos Laborals: estar en possessió, com a mínim, del títol de Grau Mitjà en Prevenció de Riscos laborals.

2. Mòdul d'Inserció Laboral: experiència docent mínima de 150 hores, en el mòdul de Tècniques de Recerca d'Ocupació, o equivalent, impartides en cursos del Pla FIP.

B) Per al mòdul de sensibilització mediambiental:

Mapa web